A Windows 10 aktiválása

A Windows 10 megjelenése után rengeteg kérdést kaptunk azzal kapcsolatban, hogyan kell a rendszert aktiválni, ezért igyekeztünk összeszedni a legfontosabb információkat a témában. Az alábbiakban bemutatjuk hogyan működik és hogyan kivitelezhető az aktiválás folyamata.

Az ingyenes frissítéstől, a vásárláson át, a KMS szerveres kiskapuk használatáig, többféleképpen is eljuthatunk a megoldáshoz, de érdemes a felsorolás sorrendjében próbálkozni. A legegyszerűbb dolgunk a frissítés esetén van, kezdjük is ezzel.

Frissítés ingyen

Erről a lehetőségről már beszámoltunk, így újra nem mutatjuk be, csak kiegészítenénk néhány információval. Bár az akció alapvetően a legális Windows 7 és 8.1 felhasználóknak szól, a tapasztalatok szerint, a korábbi verziók illegális felhasználói is gond nélkül élhetnek a lehetőséggel, az így települt Windows 10 is aktivált marad.

A frissítés során a telepítő ellenőrzi az előző rendszer aktiváltságát, majd egy egyedi azonosítókódot generál a gépünk hardverösszetevői alapján és ezt elmenti a Microsoft szervereire. Ezzel a gépünk, mint “Windows 10 eszköz” elmentésre kerül, azzal az információval együtt, hogy jogosult a Windows 10 futtatására. Amint a Windows 10 feltelepült, az interneten keresztül lekérdezi az elmentett azonosító alapján a jogosultságot és az alapján aktiválja a rendszert. A folyamat teljesen automatikus, itt semmi teendőnk nincs, termékkulcsot sem kell megadni, főleg nem a korábbi Windows 7/8-hoz tartozó kulcsot.

A fentiekből már evidens, hogy miért szükséges legelőször frissítéssel és nem tiszta telepítéssel kezdeni: csak így mentődik át az aktiváltságunk az új rendszerre.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy ebben az esetben mi történik a korábbi rendszerünk termékkulcsával? Semmi. Ha vissza akarsz térni a korábbi rendszeredhez, akkor használhatod, de a Windows 10-hez nem lesz rá szükséged. Az aktiválás során a Microsoft szerverei generálnak egy új termékkulcsot az új rendszerünk számára, de ezt mi nem látjuk, nem is kapjuk kézhez, mert nincs is rá szükségünk. A későbbiekben, ha újra is telepítjük a rendszert, az eltárolt egyedi hardverazonosító alapján bármikor beazonosítható a gépünk (amíg alaplapot, vagy processzort nem cserélünk), így az aktiválás automatikusan lezajlik ebben az esetben is, kulcs megadása nélkül. Ha mégis kíváncsiak lennénk a kiosztott termékkulcsra, akkor megnézhetjük azt, például az ingyenes ProduKey alkalmazással, de teljesen felesleges.

ProduKey

Akitől a telepítés során mégis termékkulcsot kérne a rendszer, kattintson a “Kihagyás” opcióra és később magától aktiválódik. Ha mégsem, akkor valahol hibáztunk. Ilyen akkor fordul elő általában, ha nem a megfelelő kiadásra próbálunk meg upgrade-elni. Ha pl. egy Windows 7 Home kiadást szeretne valaki Windows 10 Pro-ra frissíteni, megteheti ugyan, de az nem jár ingyen, emiatt a telepítő felszólítja a kulcs megadására. Fontos tehát, hogy tartsuk be az ingyenes frissítési lehetőség feltételeit, ellenkező esetben nem lesz aktivált rendszerünk, vagy a pénztárhoz kell járulnunk…

Update (2016.01.19.): Idő közben a Microsoft meggondolta magát és a 1511-es verzió óta már elfogadja a telepítő a korábbi Windows 7 / 8 / 8.1 kulcsait is az aktiváláshoz, tehát nyugodtan megadhatjuk neki a telepítés során. Az egyetlen feltétel, hogy csak a megfelelő kiadás aktiválható így, tehát pl: Windows 7 Home kulccsal nem aktiválhatunk Windows 10 Pro-t.

Vásárlás

Windows 10 vásárlás

Aki nem tud, vagy nem akar élni az ingyenes frissítéssel, az meg is vásárolhatja a terméket, ebben az esetben az aktiválás a hagyományos módon történik, a telepítő bekéri a kulcsot, megadjuk és használatba vesszük a rendszert. Egyszerű, mint az 1X1.

KMS kiskapu

KMS

Bár már fentebb említettük, hogy a nem legális Windows 7 és 8.1 felhasználóknál is működik a frissítéses megoldás, aki egyből tiszta telepítést szeretne ingyen (például egy virtuális gépen való teszteléshez), az egy egyszerű trükkel aktiválhatja rendszerét egy erre alkalmas KMS szerver és kulcs segítségével. Mindössze annyit kell tennünk, hogy rendszergazdai parancssorban kiadjuk a fenti képen látható parancsokat. A szükséges kulcsot a rendszerünk kiadásának megfelelően válasszuk meg, a Microsoft által elérhetővé tett listából. Az aktiválás ez esetben 180 napra szól, ami bármikor megújítható, sőt a legtöbb “népszerű” aktivátor automatikusan el is végzi ezt. Ezt a módszert csak tesztelési célokra használjátok, mert nem éppen legális és sokkal tisztább az első pontban ismertetett frissítéses megoldás! Vagyis nem ajánljuk, csak bemutattuk. Ismeretterjesztő jelleggel. Szóval ne használjátok rossz célokra, mert azt nem szabad. De tényleg ne!

Az aktiválás állapotának ellenőrzése

2015-08-02_01-06-45

A Gépházban bármikor ellenőrizhetjük, hogy aktiválva van-e a rendszerünk, de ha ez nem elég, parancssorból is lekérdezhetjük az állapotot, az “slmgr /xpr” parancs kiadásával:

2015-08-02_01-05-29

Aki végül nem ezt az üzenetet kapja, kezdheti elölről olvasni a cikket 🙂

281 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Máté Máté

  Sziasztok. Én manuálisan raktam fel mivel frssítéssel nem tudtam volns felrakni hely hiáy miatt. Így maradt a tiszta telepítés,felraktam,és véletlenül Windows 10 Enterprise licens kódot adtam meg. Így a rendszer kiadásvátást csinált. Bejelentkeztem azzal az e-mail címmel amivel regisztráltam az Insider programba. Így aktiválódni fog?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Az Enterprise kiadást direkt kerültem végig a cikkben, mert otthoni felhasználónak semmi keresnivalója a Ent. kiadáson. Akinek mégis igénye lenne, az Ent.-ben található bővebb szolgáltatásokra, az feltételezhetően ért annyira a rendszerhez, hogy nem szorul segítségre. Legalábbis, így kellene legyen.

   Ha véletlenül tetted, fel, akkor töröld le, és tedd fel a megfelelő Home, vagy Pro kiadást. Aktiválni a fent leírtak alapján tudod.
   Ha insider-ként szeretnéd használni a rendszert, akkor várnod kell egy kicsit, mert jelenleg áll az insider program. (Aktiválás nélkül használhatod addig.)

   Tetszik (0)
   • Profile photo of picur

    Hali,én most raktam fel a windoes10 prot,letöltöttem és telepítettem de se evvel ami itt van se semilyen progival nem tudom aktiválni
    ha tudnátok segíteni megköszönném.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of gyoptom

    Már számtalan alkalommal le lett írva, hogy a KMS aktiválás sikerességét alapvetően két dolog határozza meg:
    – a rendszernek megfelelő kulcs helyes megadása
    – az aktiváláshoz használni kívánt szerver működőképessége
    Amennyiben Win 10 Pro rendszert használsz, akkor a helyes kulcs W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX.
    Viszont a kms.xspace.in szerver jelenleg nem működik. Jelen pillanatban a kms.xspace.in szerver helyett használd kms.chinancce.com szervert.
    Más szóval egy rendszergazdai parancssorban add ki a következő parancsot:
    slmgr -skms kms.chinancce.com
    parancsot és sikerülni fog!

    Tetszik (7)
 2. Profile photo of rozsda007

  Sziasztok,

  Én is frissítettem a rendszert win 10-re gond nélkül.
  A cikkben le van írva, hogy bármikor újra tudom aktiválni a windows-t amíg nem cserélek alaplapot vagy processzort. A kb fél év múlva új laptopot vásárolnék (freedos), ebben az esetben az eredeti win 8-at kellene felraknom és utána frissíteni win 10-re, hogy új egyedi harverazonosítót generáljon?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of HunWalk

  Sziasztok 🙂 Nem kellett volna kitakarnotok a licenckulcsot a képről?

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of nemethpityu

  Az a kérdésem hogy csinálok egy tiszta telepítést akkor a win 8 kódot adjam meg?

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of becsu

  Sziasztok!

  A cikk szerinti “KMS kiskapu” aktiválás, tehát a tiszta telepítés parancssori aktiválással miért lett most annyira “gáz”.
  A pár nappal ezelőtti cikkben még nem írtatok ilyeneket, hogy:
  “Szóval ne használjátok rossz célokra, mert azt nem szabad. De tényleg ne!”

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of chiborg

  Én KMS-eztem, de korábban csatlakoztam az Insider-hez, de eddig nem használtam, csak most, megjelenés után telepítettem tiszta partícióra. Feltelepítettem az Insider Központot, beküldtem egy észrevételt, és most, ma reggel küldött egy üzenetet, hogy elfogadták a kérdésemet.
  Akkor mostantól nekem kötelező az Insideres frissítéseket leszednem, hogy “legális” maradjon a Windows-om, vagy elég észrevételeket küldenem? Amúgy is fejlesztéshez használnám, mert Linuxos rendszert használok főként… Jó volna ezt kideríteni…

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of mtomi95

  Én ezzel aktiváltam a tisztán telepített Win 10 Pro-mat, egy kattintással! 🙂
  *******

  Tetszik (3)
  • Profile photo of Gamer

   Ez ugyanannyira aktiválja mint a KMSpico 180 nap.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of mtomi95

    Nem értelek titeket. Mié

    Tetszik (1)
   • Profile photo of mtomi95

    Nem értelek titeket. Miért olyan nagy baj ez a 180 nap egy nem rég megjelent, friss Windows-nál? 180 nap alatt még több aktivátor lesz mint most van ez a kettő.
    Szerintem ez sokkal jobb megoldás mint előző Windows-okkal bohóckódni. Az sem legálisabb megoldás, ugyan olyan illegális mint az aktivátorok használata és még erre mondjátok ha lehet akkor inkább azzal? A lopás lopás, de az előző tört Windows-ok update-elése legális 10-re megoldáshoz még pofa is kell. 🙂
    A link hová tűnt? Oké, hogy olyan mint a KMS mivel egy csapattól van a program, de biztos lehetett volna másnak is hasznos. Mert KMS-ből főleg az újból 99% egy rakás vírus és haramad, századik féltől származó káros exe bomba. Mind1. Akinek kell az annyit írjon be a googleba, hogy KMS Facebook. Ott a facebook oldalon mindent megtaláltok.

    Bocsánat, hogy kimoderáltunk! A cikkek alatt tilos a warez, muszáj moderálnunk. Nem indentitás zavarból 🙂

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Péter Boldi

    Na és? Majd utána lehet megint aktiválni.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Péter Boldi

    180 nap, de ha letelik lehet újra aktiválni!

    Tetszik (0)
 8. Profile photo of D. Jenco

  Üdv. Cartman. Köszönöm a szolidaritást a privát levelem kapcsán. Ö szintén kerestem egy telefonos Win 7 Key aztán aktiváltam.
  Viszont most lenne egy laikus kérdés. előzőleg, egy Windows 7 pro volt fent a gépen. De váltottam a Windows 10 pro -ra. Annyit szeretnék kérdezni, hogy az új kulccsal amit kaptam hozzá lehet e újra telepítést végezni ha esetleg újra akarom telepíteni a gépemet.
  A Microsoft honlapról letöltöttem a (Media Creation Tool ) és készítettem vele egy Win 10 pro x86 lemez képet. Szóval felhasználhatom egy újra telepítésnél a kapott új kulcsot ? Vagy csak akkor lehet újra telepíteni ha nincsen új hardver és vissza aktiválódik De viszont a key maga blokkolt Viszont akkor kéne egy mentést csinálni az aktiválásról. Ezt nem egészen értem. küldök képet.
  W7
  http://kepkezelo.com/images/gvw6md40l9u8i0gfdwm.png

  W10
  http://kepkezelo.com/images/pjqe6aivpzo1ojqhgklj.png

  W10 -key / Blokkolt
  .http://kepkezelo.com/images/lzhmp36u6yw2i79fwdgu.png

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of becsu

  Akkor aki tiszta telepítéssel kezdte és KMS aktiválással csinálta, az telepítsen újra Windows 8-at és először azt frissítse Windows 10-re, hogy legális legyen a dolog?

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of RoZoli

  Én július 26-án az egyik gépemmel létre hoztam egy MS felhasználót, csatlakoztunk az insider programhoz, aztán a 10240-est raktam fel tiszta telepítéssel. A gondom azóta is, hogy nem akar aktiválódni a rendszer. MS fiókkal jelentkezünk be és az insider buildek fogadása is látszólag működnek. Mi lehet a probléma?

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Leghu

  Legújabb KMSPico is megy Win 10-en. 😉

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Species

  Sziasztok!
  Én leszedtem legálban és USB-rõl telepítettem tisztán, mivel sehogy nem mükõdõtt a frissítés. Elvileg valami 8.1 otthonit 10 otthonira, szóval nem upgradeltem. Megnéztem, generált is kulcsot, ennek ellenére nem aktiválódik. Beírtam az általuk generáltat a store-ban, de ott sem mükõdõtt. Vagy 1x csak fog magától? Esetleg valamit baromira elrontottam és várjam a swat kommandót?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Csicsó

  Érdekességnek, asztali gépem win 8.1-el MS toolkittel ment, feltettem a win 10-et és MS fiókkal beléptem az insiderbe. Meguntam, visszatettem a 8.1-et MS fiók nélkül és mikor megint jött a GWX akkor feliratkoztam. Ekkor kijött a DW-s integrált magyar win 10 amit feltettem MS fiók nélkül majd mikor MS oldaláról el lehetett érni az ISO képfájlt, letöltöttem onnan rufussal csináltam egy telepítőt win 10 64bit home – és MS fiók nélkül telepítettem, amikor kérte a kulcsot akkor “kihagyás” opciót választottam majd a telepítés után látom hogy van egy aktivált 64bites win 10 home rendszerem. Érdekes.

  Tetszik (1)
 14. Profile photo of Csicsó

  Annyi érdekesség hogy a FRISSÍTÉS ÉS BIZTONSÁG-nál a FEJLESZTŐKNEK fülön belül a Fejlesztési funkciók letíltása opció van automatikusan bejelölve, ez alapján nem insiderként tart nyílván az MS. Tehát valószínü, hogy mivel MS fiók nélkül iratkoztam fel a win 8.1 core rendszeremről az ingyenes win 10-re a GWX alkalmazás segítségével ezért elmentette a hardve azonosítómat, tehát ezért tudhattam upgrade kihagyása nélkül tiszta telepítéssel egy aktivált win 10 home verzióhoz jutni. ( Ezt támasztja alá az is, hogy a DW-s integrált magyar win 10 PRO verzió volt és ehhez kellett kulcs, MS toolkittel ezt aktiváltam is.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of bonci

  Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni.Frissítettem Windows10-re de szeretném a Windows 8.1-et visszatenni.Csak az a bajon,hogy a 8.1 frissítést nem engedi, hanem a 10-et akarja frissíteni minden áron.Előre is köszönöm szépen,és további szép napot mindenkinek!!!!

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of BearBeast

  Üdv én simán frissítettem:)
  Utána a kms ami még a 8.1-nél volt fenn azt le lehet törölni?
  Ellenőrzésnél azt irt tartósan aktiválva.

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of Kvassay Zsilip

  Nekem erre a lekérdezésre nem ezt mutatta, hanem egy könyvtár jött be mindenféle szöveggel. Ennek ellenére azt írja, hogy a Windows aktiválva van. Most akkor mi a helyzet?

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Nevtelen

  Helló!

  Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy ha frissítés alapján váltok át és lesz így aktivált Windows 10-em (tehát amit az első pontban leírtatok), akkor az az előző rendszerből őriz meg fájlokat?
  Mert én úgy szeretném feltelepíteni a rendszert, hogy SEMMIT ne őrizzen meg a 7-esből, semmilyen fájlt, adatot, tehát mintha a 10-eset telepítettem volna tisztán. Ez lehetséges a frissítés alapú telepítéssel/aktiválással?
  Köszi!

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Kevin

  Nekem sikerült a frissítés, csak a tiszta telepítésnél azt vettem észre, hogy van egy 450MB OEM visszaállító particióm. Az lenne a kérdésem, hogy ez nem kicsi egy visszaállító particiónak? Mert álltalában sokkal több szokott lenni. Ezt nem szabad törölni vagy bántani, ugye?

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of bubus2335

  ha az alaplapi azonosítót változtatom meg és mást küld az MS felé mivel azt hiszem én is,hogy azzal azonosítják be a pácienst lehetséges-e,hogy be lehet a szerverüket csapni az aktiválással?(szoftveresen)

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Attila Miklós

  Sziasztok !

  Azt irja a cikk hogy a KMS aktivalast ne hasznaljuk.
  “Ezt a módszert csak tesztelési célokra használjátok, mert nem éppen legális és sokkal tisztább az első pontban ismertetett frissítéses megoldás! Vagyis nem ajánljuk, csak bemutattuk. Ismeretterjesztő jelleggel. Szóval ne használjátok rossz célokra, mert azt nem szabad. De tényleg ne!”

  Nekem eddg is illegalisan volt aktivalva a windowsom. Win 10-re nem frissitettem, tiszta telepitest csinaltam es KMS aktivalast hasznaltam. Nem igazan ertem miert mondja azt a cikk, hogy ne hasznaljuk ezt a modszert, vegulis mi a kulonbseg az edigi illegalis aktivalashoz kepest? Edig is illegalisan volt aktivalva, es most ugy van.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Locky

   Ha jól tudom az összes loader, DAZ, Microsoft Toolkit lényegében KMS-el aktivál.
   De mivel itt lehet “legális” windowsod azzal hogy frissítesz így ez ésszerűbb.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Locky

   is* így írom inkább 🙂 kijavitom magam.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Ha illegális Windows-ról frissítesz és aktivált marad a rendszered, ugyanúgy illegálisan használod, viszont ebben az esetben lényegében a MS “hibája”, hogy az új rendszer is aktivált lesz. Valószínűleg direkt hagyták ezt a kiskaput nyitva, mert korábban úgy nyilatkoztak egyszer, hogy a kalózok is ingyen válthatnak. Persze utána gyorsan vissza is vonták ezt az állítást, így hivatalosan olyan, mintha nem is mondták volna, de mint a mellékelt ábra mutatja, gyakorlatilag mégis meghagyták az egérutat a kalózoknak. Tehát a véleményem szerint, ha kalóz rendszerről frissítesz, az egy árnyalattal tisztább megoldás, mint az új rendszert betörni KMS-el.
   Itt írtunk anno, az ingyen-kalóz-win10 fiaskóról: http://dirtywindows.hu/2015/03/19/ingyen-lesz-a-windows-10-azoknak-is-akik-jelenleg-illegalisan-hasznaljak-a-korabbi-verziot/

   @locky a DAZ nem KMS-re épül (emiatt is szerettem).

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Attila Miklós

    Hat akkor ezt most utolag csak ugy lehetne megcsinalni, ha visszaraknam a kaloz win 7 vagy 8 at, aktivalom, majd frissitem, majd csinalok egy tiszta telepites, hiszen nekem tiszta telepites kell.
    Tul hosszadalmas es nyugos es szerintem semmilyen elonyhoz nem juttat.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of D. Jenco

   Üdv.
   Lehet, hogy időigényesnek tűnik, de ha a „legális kiskapu nyitva van, akkor miért nem használod? „
   Meg ne sértődj, de te tudod. De van hátránya is, ha nem frissítve rakod fel. A felhasználói élmény klorátozás és mivel módosították az aktivációt most már a hardver ID alapján működik az aktiváció.
   PL: Kék halált hal a géped w 10 alatt, és újra rakod nem lesz aktivált és KMS fogod használni. Ez megint csak illegális dolog. 1 év van rá az ingyen frissítésre utána nincsen. Én össze kötöttem egy szombati nagytakarítással a gép lefrissítését. Kemény 1óra 20 perc volt. W7 kiírtam lemezre, töröltem mindent, ami nem kell telepítettem frissítés kikapcsolva és kerestem egy telefonos mak kulcsot tartósra aktiváltam, majd letöltöttem a microsoft – tol a MEDIA CREATORT és felfrissítettem vele. illetve készítettem egy ISO lemezt, ha kell majd telepíteni újra.
   Most van egy „legális” w 10 és bármikor, ha újra rakom a gépet nincs gondom, mert legális és tartósan aktivált marad.

   W 7
   http://kepkezelo.com/images/zfhqcvdtjpql6bvqxdj3.png

   W10

   http://kepkezelo.com/images/im92iavw3uvf52tcryal.png

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Attila Miklós

    Pont itt van a lenyeg. Csak legalisabbnak tunik de valojaban igysem-ugysem legalis amig meg nem veszem. Aztan idovel kiderul hogy a MS mit fog lepni azokkal a felhasznalokkal kapcsolatban akik kaloz windowsrol frissitettek. Teny, hogy gyakorlatilag aktiv win 10-et kapunk, de akkor sem legalisan aktiv windows. Ha az lesz a dontesuk, hogy veglegesen megkapjak a kalozok is a win 10 aktivalast, vagyis ugy fogja kezelni oket az MS mint rendes vasarlokat/jogosultakat elfeledve a kaloz multjukat akkor ezt a lehetoseget en is kihasznalom. Van 1 evem, kiderul 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of D. Jenco

    Üdv váltottam néhány szót a Microsofttal, arról, hogy mi van azokkal a Windowsokkal, amik nem eredetiek és szeretnénk frissíteni. Windows 10 –re. A következőt írták vissza. Szerintem érdekesnek fogod találni. Én a következőt szűrtem le. Az 1 év ingyen frissítés, azok számára is fent van tartva, akik nem rendelkeznek eredeti Windows –al. Ö számukra is legális lesz a Windows 10 és nemcsak, azoknak, akik vásárolt terméket frissítenek.
    Ahelyett, hogy kioktatnának, inkább segítenek, hogy vissza aktiváljam a Windows –t és frissítsek Windows 10 –re.
    http://kepkezelo.com/images/olkbdcauqlfb8wg4txap.jpg

    Tetszik (0)
 22. Profile photo of Devilish

  Sziasztok!
  Miért van az, hogy a WIN8 Pro-ró frissítettem a nejem laptopját és az én pc-met (egy azonos többfelhasználós kulccsal) és a laptopnál minden rendben van, azaz “A számítóglép tartósan aktiválva”, az enyém a PC pedig azt írja ki, hogy “A mennyiségi aktiválási szolgáltatás lejárata: 2016. 01. 25. 19:05:35”
  Mi a csuda ez??? Hiszen jogtiszta…

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Deske

  Sziasztok. Én a win 7 mellé szeretném feltelepíteni második oprendszernek a win 10-et. persze maradjon meg a mostani 7-em. Viszont ha frissítek akkor elvesz a 7-es. USB telepítőt már elkészítettem. Egyáltalán működik ez.

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Marcell Krausz

  Nekem egy olyan kérdésem lenne,hogy sikerült telepítenem és elvileg aktiválva is van…de az internet Exploreren kívül semmilyen program nem tudja használni az internetet….. Néztem a tűzfalba meg a hálózati beállításokkal de semmit nem találtam, ez miért lehet?

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Nem Zoli

  Hali!
  Daz loaderes Win7-ről frissítettem Win10-re, de nem aktiválódott. Rakjam vissza a win7-et, aktiváljam és frissítsem újra win10-re, hátha jó lesz? :/

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of poirot

  Tegnap a “kezeim közé” került egy 4-5 éves Toshiba laptop, amin eredetileg win 7 volt, majd a gazdája rá akarta rakni a win 10-et net-ről frissítésként, viszont egy “picit” figyelmetlen volt és az akksi lemerült, nem volt 220-ra csatlakoztatva, és persze ott hagyta, hadd dolgozzon… Természetesen feltöltve, elindítva a szokásos képernyő fogadta, javítás-, csökkentett mód-, stb. Persze úgy sem érte el az ember az asztalt. Az ISO-t kiírtam Rufus-sal pendrive-ra,majd onnan bootolva (érdekes módon nem mindegyik USB porton látja a boot pendrive-ot, ezért próbálkozni kell, hogy melyiken.) Először próbáltam frissíteni, mivel nem jártam sikerrel, újraindítva, a C meghajtót formatálva, arra felraktam a win 10-et, majd kmspico-val, amit mindenhol ajánlanak, aktiváltam. Öröm és boldogság… Aktiválva van.

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of SorN

  Helló!
  Az lenne a kérdésem, h win7 ultimate-ről frissítettem ugyebár elsőkörben Win 10-prora ami flottúl ment és semmi hiba nem volt rögtön kiírta, h a win tartósan aktiválva van örültem is, de én szerettem volna egy teljesen tiszta telepitsét, na már most a win7 HDD-n volt és a tiszta telepítést meg ugyan arra a gépre csak épp SSD-re raktam rá felraktam, bejelentkeztem az MS fiókkal is és, de még mindig az írja, hogy aktiválni kéne a windowst, na a kérdésem csupán annyi, hogy nekem van e még itt teendőm illetve, h a MS mennyi idő után aktiválja ugyan azon a gépen csak másik meghajtóra a windowst?

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of ljs

  Elsősorban DESKE és VANPERSIE10 hozzászólóktól kérnék egy kis segítséget:
  Én is w7 mellé akarom tenni a w10-et. (Még nem fogtam hozzá, csak utánaolvasok.)
  Dual boot-tal szeretném, mert meg akarom tartani a w7 néhány dolgát.
  Le tudná valaki írni ( esetleg lépésről lépésre ) a teendőket?
  Köszönöm előre is!

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of Qosmio

  Sziasztok!
  Nem ide tartozik ,de hátha tud valaki segíteni. Windows 10 sikeres telepítés ,Microsoft fiókommal. Természetesen minden indításnál kéri a jelszót, ezt szeretném megváltoztatni, hogy ne keljen jelszót megadni. Win 8.1-nél használt módszer nem működik nálam.
  Köszönöm!

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of Peter82

  Sziasztok!

  Telefonos aktiválás megoldható a Win10 esetében? (Pl a Ratiborus MSAct progi segítségével) Arra lennék még kiváncsi, hogy telefonos aktiválásra alkalmas kódot honnan lehet szerezni? Jelenleg a kmspico aktiválta virtuális gépen. Azonban ha úgy döntök, hogy lecserélem a win 7-et valóságban is, akkor a telefonos megoldás sokkal szimpatikusabb számomra, kicsit tartok az ilyen féle programok használatától.

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of pasztmek

  én nem tudom felrakni mert már teljesen kész 75 % és ezt írja h hiba 🙁 memory_managment vagy mi
  segítsen valaki pls
  (windows 7 proffesional kalóz verzió) 32 bit

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of batyus78

  Sziasztok. Nekem Microsoft Toolkittel aktivált Windows 8.1 Pro van a gépemen. A kérdésem az lenne, hogy ezt elvileg tudom frissíteni gond nélkül Windows 10 Pro-ra? Nem lesz vízjeles vagy ilyesmi?

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of csiki56

  Nekem legális volt a win 8 am anno megvettem siman ment a frissités és az aktiválás …de mi van ha alaplapot és processzort kell cserélnem? hamarosan szükség lesz rá mert az alaplapi usb zárlatos…igy elvesztem a megvásárolt legális windowst?

  Tetszik (0)
   • Profile photo of csiki56

    egy aug. 3 i kérdésemre és ha másoknak segitség….. tegnap teljes gépcsere volt / alaplap. processzor. RAM , opt. meghajtó, táp. ház../ a régi gépből átrakva az összes HDD, első inditásra tökéletesen indult a window 10 et bootolva.Nem kellett aktiválni mert ugy ahogy a másik gépben volt, aktiválva maradt , tehát ez a hardweres dolog csak az OEM gépes windowsokat , illetve azok frissitéseit érinti, külön megvásárolt win8 és az erről valő frissitést nem . /bocs. ha ezt előttem már megirták nem kerestem rá./

    Tetszik (0)
 34. Profile photo of madar45

  Én egy Win 8.1 Pro-t frissítettem. Mindenem megmaradt. Kivéve a GDATA-t. Ezt újra kellett húzni. Közben 480 undormányt (Spyhunter) szedtem össze. A KMSpico-ból nem mindegy, melyiket rakod föl. Legtöbbjük vírussal terhelt. Egyébként tapasztalataim szerint nem érdemes még frissíteni. A Win 8.1 gyorsabb, rugalmasabb. Bár nem raktam vissza a régebbi rendszert.

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of ymhotep

  Sziasztok!
  Bocsi a laikusnak tűnő kérdésért: mi az a KMS…..

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Clash

  Hali!
  Ha nem aktiválom meddig használhatom “korlátlanul”? Aktiválás után egy látszólagos rendszer pl: HOME kiadás mivel nyújt többet?

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of harcos

  Sziasztok!
  Akkor ha frissítem a rendszert és csak helyi fiókkal lépek be úgy legközelebb tiszat telepités után aktiválva lesz?

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of D. Jenco

  Gondoltam megosztom veletek. Váltottam néhány szót velük a telepítéssel kapcsolatban.
  ——————————————————————————————————————————-
  Üdvözöljük D.Jenco!

  Kérdésére Microsoft Community egy válasz érkezett tőle: ROLAND_KU.

  Cím: Windows 10 telepitése .

  Válasz
  Üdv D.Jenco!

  Köszönjük, hogy a díjmentes Windows 10 rendszer újratelepítését érintő kérdéseddel a Microsoft Community fórumához fordultál.

  Első alkalommal mindenképp a rendszerből indított frissítés útján szükséges a díjmentes Windows 10-et telepíteni – egy aktivált Windows 7 vagy Windows 8.1 rendszerről – és csak a sikeres online aktiválást követően tudod majd tisztán is újratelepíteni, ugyanis a Windows 10 aktiválása a hardver ID – nem pedig a Windows 7 vagy Windows 8.1 termékkulcs – alapján történik, melyről a Végre tudom hajtani a Windows 10 tiszta telepítését a felfrissítés után? című bejegyzésünkben is olvashatsz. Így a fentiek alapján a Windows 10-hez nem jár új termékkulcs, tehát értelemszerűen a telepítéskor egy alapértelmezett telepítési termékkulcs – ún. default key – kerül használatra, amely a hardver ID nélkül aktiválásra nem használható.

  Tehát amennyiben az első frissítés és aktiválás sikeres volt – elmondásod szerint igen -, úgy a tiszta telepítéskor nem kell termékkulcsot megadni – lépj tovább a telepítéskor -, a rendszer automatikusan aktiválja magát, amint online állapotba kerül.

  Reméljük, tudtunk segíteni és kérjük, jelöld válaszként bejegyzésünket amennyiben a megoldáshoz hozzásegített. Esetleges kérdések esetén a Community keretében pedig továbbra is rendelkezésedre állunk!

  Köszönjük!

  Roland_KU

  Tetszik (1)
 39. Profile photo of vanpersie10

  Én is így tudtam, jó hogy megerősítette egy hivatalos hely.

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of Kristóf Csabai

  Hát érdekes ez az egész dolog, mert habár egy eredeti windowst frissítettem 10-re, mégsem az alkalmazáson keresztül (semmiképpen nem akart előjönni), hanem torrenten leszedtem egy telepítőt, telepítettem egy óra alatt semmi gond nélkül és ugyanott folytathattam a munkát ahol abbahagytam – csak egy új op.rendszerrel, de a fájlok, programok, beállítások maradtak. Nagyon király

  Tetszik (0)
 41. Profile photo of Dino

  Sziasztok!
  Ma feltelepült az új Win. Frissítésként rakta fel magát 8.1 Pro-ra ami toolkittel volt aktiválva. Tökéletesen megy, az egész nem telt bele 1 órába. Egyedül a HP C5380-as nyomtatóval állt hadilábon, de a második újraindítás után már az is rendben működött.
  Idáig szuper.

  Tetszik (1)
 42. Profile photo of Nameless

  Üzenet a géházból!

  Nagyon királyak vagytok, hogy segítettek egymásnak, de arra kérünk titeket a cikkek alatt kerüljétek a serialokat a warez linkelést, meg az aktiváció megkerülésének pontos leírássával kapcsolatos hozzászólásokat. Nem akarunk belerondítani a szólásszabadságotokba így ne is adjatok nekünk alkalmat a moderálásra. Nem szívesen csináljuk! De muszáj.

  Tetszik (2)
 43. Profile photo of Chummer Mistachuck

  Szinte szűz, korábban Macrium Reflect image-be elrakott Win7-et frissítettem. Azóta is hasít ezerrel, teljesen elégedett vagyok a 10-essel.

  Tetszik (2)
 44. Profile photo of Vackor

  Ha érdekel valakit! Frissítettem a 8.1 a 10-re. A segédprogrammal, melyet a Microsoft oldaláról töltöttem le. Mivel éjszaka dolgoztam, lefekvés előtt indítottam el a műveletet. S néha, mikor felébredtem, mindig kattintottam egyet, ahová kellett. Frissített, letöltött, stb… aztán mikor már végleg felkeltem, megtörtént az igazi munka is. Ja, persze előbb azt választottam, hogy “ez a gép frissítése”. Meg azt, hogy hagyjon meg mindent. Aztán mikor teljesen kész lett, akkor nézek, mint a nyúl körvadászatkor, hogy valami nem sikerült, mert ez a 8-as csak megmaradt valahogy. Aztán kiderült, hogy mégsem. 🙂 És még odáig nem jutottam, hogy megnézzem van-e windows.old mappa. Első látásra megy minden még. Aktiválni nem kellett, azt a kulcsot használja, melyet az insiderhez adott. Nem bántjuk, nem harcoskodunk ellene, jól van úgy ahogy van. Különben is ajándék ló. Köszönet a tippekért, és a többieknek nyújtott segítségért, amit a saját hasznomra tudtam fordítani.

  Tetszik (1)
 45. Profile photo of Vackor

  Csak egy valami zavar! Amikor írtam ezt a semmitmondó kommentet, igen erős házi szilvapálinka illat lengett körül mindent! Lehet, hogy kiborulhatott, vagy nincs rendesen lezárva? Vagy a koboldok hörpintettek bele?

  Tetszik (1)
 46. Profile photo of George Macika

  Na, végre! Köszönet az Asrock supportnak, megvan a BIOS frissítés a lapomhoz, (G3258 procival ugye…) így már akadálytalanul felment a frissítés 8.1-ről 10-re, 20 perc alatt. Tartósan aktiválva, ahogy egy normális frissítés után lennie kell. Szóval öröm és bódottá, most lementem a régi win7-es SSD-t, az megy szépen a laptopba, ezen meg tiszta telepítéssel kezdem majd használni a 10-est.

  Tetszik (1)
 47. Profile photo of francomester31

  Sziasztok!
  Van egy teljesen normális járható út ha még nem lőték ki a kulcsot! Leírom a menetét nektek mert még nem láttam volna hogy bárki így frissített volna fel!
  1. Felraktam az angol nyelvú Windows10_InsiderPreview_x64_EN-US_10130 verziójú rendszert.
  2. Aktiváltam a saját kulcsával amit a Microsoft emberkék adtak meg.
  3. Eredmény véglegesen aktivált rendszer lett, DE az óránál nem tünt el a vízjel!
  4. Ráeresztettem (rendszer frissítést hajtottam végre) az újonnan leszedett ESD-ről (gondolom ez a neve a Media Creation Tools rendszerének) a 64 bites Windows 10 Pro Magyar változatát. Eredmény egy Tartósan aktivált Win 10 lett!
  Nem tudom meddig jó ez a módszer de kb 1 hete még jó volt!

  Tetszik (0)
 48. Profile photo of ANONYMUS3956

  Sziasztok! Egy cikket szeretnék a figyelmetekbe ajánlani a Windows 10 operációs rendszerről. A [moderálva]-n található. Címe: “Így lopja el adataid és életed a Microsoft . Jó lenne, ha itt a Dirtywindows-on is írnátok erről, mert (most még!) nem mindenki olvas ezoterikus oldalakat! A felhasználók nem tudják mit telepítenek! Nekem Windows 7 Professional van a gépen, tudom, hogy az is sok adatot gyűjt a felhasználókról, de ez már tényleg tűrhetetlen!

  Tetszik (0)
 49. Profile photo of pitralon

  Hello mindenki
  Ha valakit érdekelne:
  Innen letöltött w8.1 pro médiacenterrel DAZ-al 2 éve aktivált win, az innen letöltött w10 iso mountolva (nem kell kiírni dvd-pendrivera) tökéletesen működik,
  aktivált (install előtt átváltottam online fiókra biztos ami biztos) és minden program első ránézésre megmaradt (az az 500 amit telepítgetettem 🙂
  telepítéskor jóváhagyadtatta hogy törli a médiacentert

  Tetszik (0)
 50. Profile photo of Andrewer

  Sziasztok!
  Egy kérdésem lenne.
  Úgy tűnik nekem, hogy a 9.3.1 KMSpico is aktiválja a rendszert, de amikor ellenőrzöm, akkor nem azt írja, hogy a Windows tartósan aktiválva van, hanem, hogy a mennyiségi aktiválási szolgáltatás lejárta xy (180 nap kb). Szóval azt addig értem, hogy ennyire aktiválja, de ezt majd 180 naponként újra kell aktiválni, vagy olyan lesz mint eddig, és egyszer ezt megcsináltam, aztán nem lesz vele gondom többé?
  Illetve nem igazán ide tartozik, de valahol olvastam, hogy telepítés után egy hónapig vissza lehet állni a régi rendszerre. Ez igaz? És ha igen, ezt hogyan lehet elérni? (tiszta telepítéssel raktam fel nem frissítéssel, csak hogy kipróbáljam még mielőtt végleges döntést hozok, és az érdekelne, hogy ha úgy döntök, hogy ez a rendszer maradjon és esetleg a fentebb leírt aktiválási forma nem működne, akkor visszaállhatok a régi rendszerre és megvárhatom a frissítést azzal a Get Windows 10 programmal (amire egyébként még régebben feliratkoztam)? Persze ha a fentebb leírt mód működik nincs erre szükség gondolom.)

  Tetszik (0)
  • Profile photo of pitralon

   tudtommal a win nem 180 naponta próbál aktiválni hanem hetente naponta óránként, amikor online az adott hálózatban és eléri a kms szervert
   tehát álandóan 180 nap lesz amíg le nem lövik az összes pico által használt kms szervert
   ha például közszférában pl 1 egyetem dolgozol akkor telepíted a notebookodra az enterpriset és beviszed a munkahelyed hálozatába és ott aktiválod akkor ha idönként beviszed vagy használsz vpnt akár végtelenségig használhatod “legálisan”
   vagy készítesz virtuális gépen egy saját kms szervert – ha jól emlékszem a win8 nál a kezdetekben csak ez volt

   Tetszik (1)
 51. Profile photo of Peter82

  Abban az esetben, ha nem aktiválom a szoftvert, mi történik? Jelenleg azt írja ki az slmgr /xpr parancsra, hogy “A Windows értesítési módban van”. Az előző rendszerektől eltérően itt nem látom, hogy x nap múlva lejár. Jelenleg csak a személyre szabás menüpont inakatív, de az sem mindig.

  Tetszik (0)
 52. Profile photo of Dsign

  Hogyan lehetséges az, hogy megnéztem ProductKey-el a termékkulcsom, és a termékkulcs teljes mértékben megegyezik a képen feltüntetettel?
  Két termékkulcs lehet egy és ugyanaz? Mennyiségi licenc van a telepítőben elrejtve?
  Viszont a termék azonosító már nem egyezik.

  Tetszik (0)
 53. Profile photo of vanpersie10

  Nem kulcs az alapja az aktivációnak,hanem a hardverazonoyító amit generál a Ms,és társított a fiókodhoz?

  Tetszik (0)
 54. Profile photo of George Macika

  Újratelepítettem a laptopot az SSD beépítése és memóriabővítés miatt. Az alján lévő matricán levő kulcsot nem fogadta el -azt írta a kulcs blokkolva van- (win 7 starter) így DAZ segítségét kértem. Aktiválás után frissítettem 10 Home-ra, ami szépen fel is ment, de nem lett aktivált, ami picit bosszantó, hiszen a Win7 eszközzel együtt jött, szóval legálisról akartam frissíteni. Ma találtam egy működő Home kulcsod, de így csak szeptember 21-ig él. Ha felrakom az autoKMS-t, akkor viszi tovább?
  Amúgy a testreszabást nem engedi, de pl. hátteret a szokásos módszerrel -kép beállítása háttérnek menüpont- lehet állítani, a felbontás úgyis max egy ilyen 10″-es kütyün, a többi dolgot amit állítani akartam, pl. böngésző és egyéb programok alapértelmezései az megy.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of vanpersie10

   :

   Aktiválás után frissítettem 10 Home-ra, ami szépen fel is ment, de nem lett aktivált, ami picit bosszantó, hiszen a Win7 eszközzel együtt jött, szóval legálisról akartam frissíteni.

   De nem a kulcsoddal aktiváltad a hetest,hanem a Daz-al,ez a probléma forrása.A matricán lévő kulccsal nyugodtan aktiválhattad volna telefonon!;)

   Tetszik (1)
 55. Profile photo of George Macika

  Ja, ez igaz. Bár még sose csináltam telefonos aktiválást, mivel nem kellett. Legalább megnézem hogy is megy ez. De asszem kicsit várok, mert most ahogy hallottam eléggé túlterhelt az ügyfélszolgálat a Win10 megjelenése miatt,

  Tetszik (0)
 56. Profile photo of Wickers Xtie

  Két kérdésem lenne:
  Legális Win7 Home-ról frissítettem Win 10 Home-ra.
  Ha ezt megpróbálom újrafrissíteni Win 10 Pró-ra akkor az már nem fog elcsúszni aktiválás nélkül:
  Mondjuk nem is foglalkoznék vele, ha a Microsoft-fiókomba történő bejelentkezési kísérleteknél nem ez lenne az eredmény:

  Tetszik (0)
 57. Profile photo of tthlaszlo

  Sziasztok!
  Próbálom aktiválni egy Win10 Pro-t, de a következő üzenetet kapom. Mi lehet a hiba?

  Tetszik (0)
 58. Profile photo of laci1116

  Sziasztok!
  Tudja e valaki ha mondjuk a Windows 8.1-re ami telefonosan van aktiválva “rátelepítem” MSDN lemezről ugyanaz történik-e mintha jelentkeztem volna a Windows 10-re és azt telepítem tehát aktivált lesz e a Windows 10 így? Mert ha igen akkor egy újabb “tiszta” telepítéssel tovább lehet lépni és az is eredeti lenne.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Itt az oldalon többek jelezték már, hogy az egyéb módon aktivált Windows 7/8/8.1 rendszerüket is sikerült Windows 10-re frissítené úgy, hogy az aktivált állapot nem változott. Ez mindig próba után derül ki. 🙂

   Tetszik (0)
   • Profile photo of laci1116

    Köszi szépen, tulajdonképpen nekem elő volt jegyezve frissítésből telepítettem a Windows 10-et és utána friss telepítést végeztem de van egy ismerősöm akinek nem sikerül frissítésből telepítenie, gondoltam hátha valaki ezt is kipróbálta ha letöltött MSDN lemezről “rendszer” alatt rátelepítünk nem-e ugyanaz történik, amúgy meg a ráfrissítés szerintem nem jó mert én is leszedtem előtte szinte mindent a Windows 8.1-ről és mégis 30GB-ra hízott a “C” meghajtó Windows 10-re frissítéskor de csináltam utána egy tiszta telepítést lemezről és persze aktivált is maradt.

    Tetszik (1)
 59. Profile photo of pimi

  Csak érdekességként: “Egyéb” módon aktivált W7-et frissítettem 10-re, 180 napos aktiválás lett az eredmény. Nem voltam boldog, visszatettem a 7-est.
  Simán visszament, de elmúlt az aktiválása. Újra aktiváltam, majd nekifutottam újra a 10 frissítésnek. Láss csodát, tartósan aktivált lett.

  Tetszik (0)
 60. Profile photo of Maszi65

  Egy év múlva nem lesz újra aktiválható, illetve nem lesz átvihető másik gépre alaplapcsere esetén az ingyenesen frissített W10. Gyakorlatilag hiába tartós a licenc, ha meghibásodik az alaplap. Röviden megállapítva adtak valamit örökös joggal amíg el nem romlik, vagy ki nem cseréled. Ez a nesze semmi fogd meg. Ha generáltak volna egy (nem általános) egyedi kulcsot, akkor most tudnék örülni. s:

  Tetszik (0)
 61. Profile photo of Viktor

  Sziasztok!
  Itt már korábban írtam: http://dirtywindows.hu/2015/08/01/windows-10-frissitesi-hibak-felderitese-es-javitasa/
  Csak ezért ha valakit érdeklik az előzmények.
  Ma a 8.1-et újrahúztam. MS Tollkit -et használva aktíváláshoz.
  Majd, rögtön ez után Win 10 Upgrade, itt a fenti linken leírtak szerint.
  Rögtön ezután pedig csináltam egy tiszta telepítést.
  Egyszerűen! Gépház/Frissítés és Biztonság/Helyreállítás/Gép alaphelyzetbe állítása. Itt nyilván azt választottam, hogy mindn programot és fájlt meg személyes vackot töröljön le!
  Most van egy friss és “TISZTA” Windows 10 Pro operációs rendszerem.
  Kezdhetem a driverek és segédprogramok telepítését.
  Itt meg is állnék, mert egy kérdés felmerült. Az Office csomagot mivel aktíváljam? Ahhoz jó az MS Toolkit?
  Nem szeretném ha valamilyen problémába ütköznék később!

  Tetszik (0)
 62. Profile photo of f2d

  A cikkben említett módszerrel szerettem volna aktiválni egy frissen telepített WIn10Pro-t, de mikor a harmadik sorig jutok (slmgr /ato) hiba üzenetet ad: a kms szerver nem található. Próbáltam többször is, de mindig ugyanaz volt a végeredmény. A laptophoz jár gyári Win 7 Hom, de Pro-ra szeretnék váltani, ezért csináltam friss telepítést. Az elképzelhető, hogy hardveresen nem engedélyezi a Pro verzió telepítését?

  Tetszik (0)
 63. Profile photo of otony

  Sziasztok!
  Nos akkor a hardver kulcsos aktiváció jelentem jól vizsgázott 😀 🙁
  Történ ugyanis, hogy vasárnap meghalt a VGA kártyám 🙁
  Na mondom kell egy DVI-I – VGA átalakító és megy tovább a gép. Átalakító beszerezve gép bekapcsol, megy is rendesen egy darabig majd újra kellet indítani az intel HD3000 driver telepítése után, és már az első belépés alkalmával jelezte, hogy a gép nincs aktiválva. mára meg már a vízjel is itt figyel nekem a jobb egyben 😀

  Nos akkor az elképzelésem szerint most vissza kell tennem a WIN7-t és daz-al aktiválni majd ismét lefrissíteni Win10-re!
  De mi van akkor ha veszek egy VGA kártyát akkor ismét el kell játszanom azt a csiki – csukit ??

  Köszönöm a válaszokat

  Tetszik (0)
  • Profile photo of D. Jenco

   Ha a „legális kiskapu nyitva van, akkor miért nem használod? „
   Meg ne sértődj, de te tudod. De van hátránya is, ha nem frissítve rakod fel. A felhasználói élmény klorátozás és mivel módosították az aktivációt most már a hardver ID alapján működik az aktiváció.
   PL: Kék halált hal a géped w 10 alatt, és újra rakod nem lesz aktivált és KMS fogod használni. Ez megint csak illegális dolog. 1 év van rá az ingyen frissítésre utána nincsen. Én össze kötöttem egy szombati nagytakarítással a gép lefrissítését. Kemény 1óra 20 perc volt. W7 kiírtam lemezre, töröltem mindent, ami nem kell telepítettem frissítés kikapcsolva és kerestem egy telefonos mak kulcsot tartósra aktiváltam, majd letöltöttem a microsoft – tol a MEDIA CREATORT és felfrissítettem vele. illetve készítettem egy ISO lemezt, ha kell majd telepíteni újra.
   Most van egy „legális” w 10 és bármikor, ha újra rakom a gépet nincs gondom, mert legális és tartósan aktivált marad.

   Tetszik (0)
 64. Profile photo of Dilikutya

  Sziasztok!

  Hallottam hogy újra megy az insider program. Melyik windows verziót lehet insiderként aktiválni, és hogyan potosan?

  Tetszik (0)
 65. Profile photo of Dilikutya

  Prohardveren írták már páran. Mondjuk nekem nem aktiválódik be a win, ezért is kérdeztem, hogy mi lehet a gond. De ezek szerint, ha visszakérdeztél, akkor még nem megy, ugye? 🙂

  Tetszik (0)
 66. Profile photo of Dilikutya

  Értem! Köszönöm a választ, elmentem könyvjelzőnek amit linkeltél.

  Tetszik (0)
 67. Profile photo of Kovács X-RayPhotography

  Elnézést, ha balfácánságot kérdezek, de nekem vajon miért nem aktiválódik a W 10 Prof. a KMS módszerrel?
  1. “A termékkód sikeresen telepítve.”
  2. A kulcskezelő szolgáltatás sikeresen.. blablabla.
  3. Hiba…a kulcskezelő szolgáltatáshoz (KMS) nem sikerült kapcsolódni.
  és persze nincs aktiválás.
  Mit nem csinálok jól?

  Tetszik (0)
 68. Profile photo of Betonbokor

  Sziasztok!
  Amennyiben tiszta Home telepítést eszközölök melyik KMS Client Setup Key-t használjam mert a pró nem jó!

  Tetszik (0)
 69. Profile photo of Face33

  Sziasztok
  Lenne egy kérdésem: A KMSPicoval aktiváltam 180 napra a windows 8.1-emet!Milyen lehetőségekkel tudom tartósan aktiválni, úgy a windows 8.1-emet hogy majd amikor átfrissítek windows 10-re az is tartósan legyen aktiválva?

  Tetszik (0)
 70. Profile photo of Viktor

  Érdekes dolgot tapasztaltam.
  Ahogy írva is volt, először frissítettem a notimon a 8.1-et majd kinyertem a kulcsot. Utána tiszta telepítésnél( értsd merevlemez teljes törlése) a kiolvasott kulcsot kell már csak beírni akár már a telepítés elején. A végén fel engedem a netre és pillanatok alatt kész az aktiválás. Utána a gép tartósan aktiválva van. Szerintem ez a legjobb és legegyszerűbb megoldás. Tiszta hivatalos Win10 Pro a nyeremény.
  Az asztali gépemen is végrehajtottam a frissítést. A kulcs kiolvasásánál érd a döbbenet! Ugyanazt a kulcsot kaptam és ugyanúgy ez is tartósan aktiválva van.
  Ez miért, hogyan lehetséges?
  Microsoft fiókot használok egyébként.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of vanpersie10

   Nem serial szám szerint történik az aktiválás

   Amikor a felhasználók frissítenek a Windows 10-re, a Windows 10 telepítő program ellenőrzi az aktiválás állapotát és a Windows jelenti azt,az aktivációs szervereknek.
   A Windows aktiválási szerver létrehozza a használati engedélyt, amit eltárolnak a hardverazonosító mellett, attól függetlenül, hogy a Windows-verzió 10 Home vagy Pro.
   Tehát nem termékkulcsra van szükség, hanem csak annak igazolására, hogy a Windows jogosan kapja meg az aktiválást.

   Tetszik (0)
 71. Profile photo of Viktor

  Szóval az is lehet, hogy ugyanezt a termékkulcsot 500ezren használják!?
  Arra gondoltam, hogy egyedi kulcsokat fogok kapni. Gyakorlatilag így még egyszerűbb lett, mert kevesebbe kell felírni vagy megjegyezni.

  Tetszik (0)
 72. Profile photo of Poliaester

  Sziasztok! Nekem az lenne a problémám, hogy aktiválnám, de nem tudom mert kapok egy 0xC004F074 hibakódot, mikor beírom az utolsó parancsot (slmgr /ato). Már sok mindent próbáltam, de nem bírom működésre bírni. A gond az, hogy 5 nap van a próbaidő lejártáig, bár ki tudom tolni még 60 napra. De jó lenne most már az aktivált Windows 10. Előre is köszönöm a segítséget és zökkenőmentes aktiválást kívánok annak, aki még nem tette meg! 🙂

  Tetszik (0)
 73. Profile photo of Zabola

  Sziasztok!
  Windows 7 Ultimate, service pack 1, 32 bites, Loader v2.2.2-Daz aktiválva nem engedi telepíteni a Windows 10 pro-t. Telepítés 10%-nál leáll, vissza állítja az eredeti Win 7-et fekete háttérrel a jobb alsó sarokban az üzenettel, hogy nem eredeti a win. 1 órás küzdelem árán már újra eredeti! 🙂
  Hogy lehet Win10-re frissíteni?

  Tetszik (0)
 74. Profile photo of Blint

  Üdv!
  Ahogy ajánlottátok, először frissítettem a rendszert, majd a tegnapi napon csináltam egy tiszta telepítést, de aktiválást kér.
  Próbáltam parancssorból aktiválni, de az utolsó lépésnél mindig hibaüzenetet dob ki:

  Előre is köszönöm a segítséget!

  Tetszik (0)
 75. Profile photo of Poliaester

  Köszönjük a válaszotokat, holnap ki is próbálom. Isten áldjon benneteket, jó emberek vagytok! 🙂

  Tetszik (1)
 76. Profile photo of kukac

  Feltettem egy DW kiadást, aktíváltam picoval, aztán helyreállítással újra telepítettem és voálá…, aktíválta magát, a picot nem is kellett feltennem. Lett egy egy aktívált win 10-em 😀

  Tetszik (0)
 77. Profile photo of HUN SUB

  Annak örülök ,hogy lassan de biztosan ha a frissítés a win 10-re nem megy problémamentesen vagy a felhasználó elvárásainak igénye szerint a tiszta telepítés előtérbe kerül majd az aktiválás eszköze és menete egyre jobban letisztul – tapasztalatként (mert a következő hullámra kb. szeptember 22-23-án számítok Office 2016 ) mindenkinek ajánlom ,hogy ne aktiválja “felül” a rendszert hanem először törölje majd újraindítás és az Office telepítése után az akkor elérhető legújabb de final vagy fix (KMpikula 🙂 ) verzióval egyszerre aktiválja a rendszert meg az office-t. Ellenkező esetben nem várt anomália is előfordulhat

  Tetszik (0)
 78. Profile photo of badbandi

  Sziasztok!
  Olyan problémám van .A nem eredeti 8.1-et frissítetem 10-re tartósan aktivált
  lett.Használtam is így egy ideig.Ma tiszta telepítéssel felraktam a 10-est, de nem aktiválja!
  Ezt a hibakódot irja:Hibakód: 0x8007232B Hiba leírása : DNS a név nem létezik
  Az online fiókomban szerepel a Saját eszközök alatt egy Pc.
  A segítséget előre is köszönöm! 🙂

  Tetszik (0)
 79. Profile photo of nemethpityu

  Hali

  Olyankor mi a teendő ha procit és alaplapot cserélünk?

  Tetszik (0)
 80. Profile photo of superboyka

  én win8.1 pro t frisitettem 10 es prora és nem lett aktivált miért vajon? feltelepitettem a 8.1 est telefonon aktiváltam majd a gépröl elinditottam a dvd röl a 10 est megadtam neki frisiteni akarom majd minden beálitása törlése és telepitettem most azt irja aktiválni kell a rendszert vajon miért? hol csesztem el

  Tetszik (0)
 81. Profile photo of marxy

  Sziasztok!
  Úgy 2-3 hónapja raktam fel a W10-et tiszta telepítéssel és a “KMS kiskapu” módszerrel aktiváltam. Azóta úgy “belaktam” a rendszert, hogy nem szeretném
  elölről kezdeni az egészet.
  A kérdésem az lenne, megoldható-e az hogy felrakom a W7-et vagy 8-at egy másik partícióra, azt frissíteni W10-re és utána ha elindítom a mostani W10-et valahogy véglegesen aktivált és “legális” legyen? Tehát hogy a microsoft szerver úgy tekintse a régebbi rendszeremet, mintha az lenne a frissítéssel telepített.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Ha minden igaz, a TH2 frissítés után simán megadhatod a Win7/8 kulcsodat neki és elfogadja, nem kell trükközni az upgrade-del, meg másik partícióval. Várd meg a frissítést mielőtt belevágsz.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of marxy

    Köszi a választ!
    Viszont az előbb azt elfelejtettem hozzátenni hogy amiről frissítenék 7 vagy 8 sem lenne jogtiszta. Szóval nem tudom hogy ami kulcsaim vannak
    azokkal működni fog-e.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of marxy

    Találtam egy oldalt ahol van egy csomó W7 pro 32/64 OEM kulcs.
    Leellenőriztem közölük sokat a The Ultimate PID Checker programmal és nagy részük érvényesnek tűnik.
    Akkor szerinted ezek használhatók lesznek a TH2 frissítésben?
    Nem kell majd előtte kitörölni az aktiválás előzményeit ?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Hát akkor abból sehogy se lesz legális rendszer, maximum aktivált. De az meg most is megvan, szóval semmi értelme b@sztatni 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of marxy

    Ez igaz 🙂 Csak azért amit a KMS aktiválásról írtatok, gondoltam hogy mégiscsak “tisztább” :
    “Ezt a módszert csak tesztelési célokra használjátok, mert nem éppen legális és sokkal tisztább az első pontban ismertetett frissítéses megoldás!”

    Tetszik (0)
 82. Profile photo of pompom

  Kérdésem: Ha már a gépen a win7 home verziót frissítettem win10 home-ra akkor működik a win10 tiszta telepítés után is a tartós aktiválás (tesztelve: ok)
  De mi van akkor ha ezután tisztán telepítek egy win7pro-t rá és azt DAZ loaderrel aktiválom, majd frissítem win10pro-ra..?
  Ekkor később akár a win10 pro akár a win10 home tiszta telepítése után automatikusan aktiválja majd magát, vagy a régebbi aktiválás érvénytelenítve lesz?? van ilyennel tapasztalata valakinek?

  Tetszik (0)
 83. Profile photo of bci

  Most akkor tulajdonképpen mi is számít a gépen olyan szintű változtatásnak, hogy utána “elfelejtse” az aktiválást? Telefonnal aktivált Win8.1Pro-ról frissítettem Win10-re, aztán tiszta telepítés után is aktivált maradt. Ma vettem egy SSD-t, feltettem rá a Win10-et és nem aktivált… Már egy HDD/SSD cserével is ugrik az aktiváció, vagy mi lehet a baja? Vagy le tudom menteni a HDD-n lévő rendszeremről az aktiválást és át tudom vinni az SSD-re? A gépben minden más ugyan az maradt, ez az egyetlen változtatásom.

  Tetszik (0)
 84. Profile photo of kisame0304

  sziasztok!
  Én az első sornál elakadtam, hihetetlen. cmd-be ezt írja ki a /ipk-ra
  C:\WINDOWS\system32> /ipk MH37W-N47XK-V7XM9-C7227-GCQG9
  ‘/ipk’ is not recognized as an internal or external command,
  operable program or batch file.

  C:\WINDOWS\system32>

  Bármi tipp? Esetleg Én csinálok valamit rosszul?

  Tetszik (0)
 85. Profile photo of placcs70

  Sziasztok! Vszeg én vagyok sügér, de Win 10 Home piszkos aktiválásához a cikkben megadott Microsoft linken nem találok Home termékkulcsot. Pro, Enterprice, Education stb van, csak éppen ami nekem kellene az nincs. HELP PLÍÍÍÍZ!

  Tetszik (0)
 86. Profile photo of ticza

  Sziasztok! Segítségre lenne szükségem! Vettem egy új laptopot linux-al, amire windows-t szeretnék feltenni. Usb-re raktam a Windows 7-et. Bootolom, kiválasztom az országot, nyelvet…, majd telepítés. Ezután pár másodpercel ezzel a hibaüzenettel jön vissza: “egy cd/dvd meghajtó szükséges eszközillesztője hiányzik…”. Utána olvastam a dolognak, amiután kipróbáltam másik forrásból beszerzett telepítőt (eredetit, garantáltan nem buheráltat!) Kipróbáltam a BIOS-ban minden lehetőséget amit csak lehet, minden usb portot + az sd kártyaolvasót is.De mikor idáig jut, mindíg ugyan az a hibaüzenet! A laptop gyárilag 3 db usb3-as portal van felszerelve. Frissítettem a biost is. De továbbra sincs benne olyan lehetőség, hogy kikapcsoljam az usb3-at. Windows 8, vagy windows 10-el nincs probléma. Azt is kipróbáltam, hogy elindítottam a 10-es telepítőjét, leformáztam vele a merevlemezt, majd kiléptem és úgy próbáltam meg a 7-est. De az eredmény ugyan az lett. Bocs hogy ilyen hosszú lett, de azt szerettem volna, hogy biztos kerek legyen a történet! Ha tud valaki valami megoldást, kérem ossza meg velem! Szeretném Ha sikerülne a 7-es, majd a 10-esre frissítés.

  Tetszik (0)
 87. Profile photo of abissus

  A BIOS-ban a Secure Boot opciót is kikapcsoltad, ugyanis a Windows 7-et addig nem engedi elindulni, amíg az bekapcsolt állapotban van?

  Tetszik (0)
 88. Profile photo of tommec

  Sziasztok!

  Nekem nem sikerül az aktiválás!
  A telepítés sikerült, de az aktiválásnál (KMS) a képen látható üzenetet kapom.
  5-ször elolvastam a cikket, és mindent jól csináltam. Másodszor telepítettem fel a Win 10-et és most is ugyanezt dobta ki.
  Valakinek van esetleg ezzel kapcsolatban tapasztalata?
  Köszi előre is!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of kabala

   A sikertelenség oka egyértelmű. Az általad megadott KMS szerver (kms.xspace.in) pillanatnyilag nem működik (lsd. képen). Ebben az esetben vagy megvárod még a szerver működni fog (ez elég bizonytalan), vagy pedig egy másik szervert használsz. A képen látható szerverek közül (a bejegyzés írásakor) azok a szerverek működnek amelyek után “OK” áll.
   http://dirtywindows.hu/wp-content/uploads/2016/04/25.png
   Ilyenkor a következő az eljárás:
   1. Törlöd a nem működő szervert a rendszergazdai parancssorban kiadott paranccsal:
   slmgr ckms kms.xspace.in
   2. Állíts be egy működő szervert pl.:
   slmgr -skms kms.ddns.net
   3. Aktiváld a rendszert:
   slmgr -ato

   Tetszik (0)
 89. Profile photo of nhjerome

  Több kms-t is kipróbáltam, de mindegyikkel probléma van. Egyik szerver sem működik?

  Tetszik (0)
 90. Profile photo of Schongo

  Sziasztok!
  Elnézést az amatőr kérdésért: Lefrisitettem a windows 7-esemet windows 10-re ami csinált egy mappát old windows néven.Ez a mappám 32gb Ha kitörlöm ezt a mappát, megmarad az aktivacióm vagy ugrik Nem teljesen hivatalosan volt aktivalva a windows 7-sem:) Választ előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 91. Profile photo of Buub

  Sziasztok!

  Kezdő vagyok előre elnézést ha butaságot kérdezek.
  A problémám a következő. A korábbi win10-em kicsit megmukkant és úgy döntöttem inkább újratelepítem, lakótársam segítségével kerestünk telepítőt, kiírtuk és újratelepítettük, minden rendben volt. Sajnos az aktiválás nem sikerült. Végigolvastam szinte az összes kommentet. kipróbáltam több ilyen kms szervert és mindnél hibát ír ki. Elképzelhető, hogy esetleg a korábbi win10-em HOME verzió volt, a mostani pedig PRO és ezért ne, tudja aktiválni?? fentebb van egy link ahol a kulcsokat/kódokat lehet megtalálni csak ott nem találtam win10 HOME kulcsot. Mivel arra gondoltam h újratelepítem a win10 HOME-ra és úgy állítom be az aktiválást ezzel a kms dologgal. Csak ugye kód nincs hozzá. Működhet így? Vagy mindegy hogy milyen a kód csak az a lényeg h a megfelelő legyen az épptelepített rendszerhez és a kms szeverekkel lesz a gond? Elég sokat kipróbáltam már, de eddig egyik se volt jó. 🙁
  Köszi előre is a válaszokat! Szép napot! 🙂

  Tetszik (0)
 92. Profile photo of ktamas76

  Laptopon tiszta win7 pro OA volt. Új vinyót kapott, rá win 10pro, aminek ugye el kéne fogadni az eredeti kulcsot, de sajnos nem teszi. Van valakinek legális ötlete?

  Tetszik (0)
 93. Profile photo of Forestjo

  Sziasztok! Párom laptopját ajándékba kapta, de nem tudom, hogy eredeti-e a Win 7 rajta. Szeretné frissíteni 10-re. Megtehetem-e kockázatmentesen?
  Köszönöm előre is a választ.

  Tetszik (0)
 94. Profile photo of Tommy

  Üdv! Olyan problémám lenne, hogy frissítettem win10-re de miután csináltam egy tiszta telepítést ezt írja ki: Hibakód: 0x8007007B
  Ez most mi??
  A választ előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Zotya55

   A fájlnév, a könyvtárnév vagy a kötetcímke szintaxisa nem megfelelő. (Hibakód: 0x8007007B)
   Ez a hibaüzenet akkor jelenhet meg, ha megpróbálja aktiválni a munkahelyi számítógépét, de az nincs csatlakoztatva a munkahelyi hálózathoz. Ha a hibaüzenet a munkahelyi hálózathoz való csatlakozás után is megjelenik, lehetséges, hogy módosítania kell a hálózati beállításokat. További információért lépjen kapcsolatba a rendszergazdával.

   Ha nincs rendszergazdája, akkor lehet, hogy újra be kell írnia a termékkulcsot. Kövesse az alábbi lépéseket:

   Pöccintsen befelé a képernyő jobb széléről, és koppintson a Keresés elemre.
   (Ha egeret használ, mutasson a képernyő jobb alsó sarkára, húzza a mutatót felfelé, és kattintson a Keresés elemre.)
   Hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét:
   A Windows 8.1 rendszerben írja be a termékkulcs szót a keresőmezőbe, majd koppintson vagy kattintson a Windows-termékkulcs cseréje elemre. A Windows szakaszban koppintson vagy kattintson a Termékkulcs módosítása elemre, és írja be a 25 karakteres termékkulcsot.
   A Windows 8 keresőmezőjébe írja be a SLUI 03 kifejezést, majd koppintson vagy kattintson a SLUI 03 elemre. Adja meg a 25 számjegyből álló termékkulcsot, majd koppintson vagy kattintson az Aktiválás gombra.
   Rendszergazdai engedély szükséges A rendszer rendszergazdai jelszót vagy a választás megerősítését kérheti.

   Tetszik (0)
 95. Profile photo of Balipapi

  Sziasztok. Videokártyát cseréltem a gépben win 10 alatt, ami aktivált is maradt. Ez után vissza tettem a win 8-at, amiről előzőleg frissítettem a 10-re.
  A 8-at viszont már nem tudtam aktiválni, nem fogadta el a kulcsomat. Vissza tettem a 10-et, az viszont aktivált lett ismét. Miért ez a különbség a 2 rendszer között, hardverváltás esetén?

  Tetszik (0)
 96. Profile photo of win(dows)

  megcsináltam mindent,de mégsem sikerült.. tud valaki segíteni?

  Tetszik (0)
 97. Profile photo of gyurma174

  Sziasztok!
  Végigolvastam többször is a topikot, de nem találtam választ!
  Kérdéses számomra az, hogy a frissített win10 aktiválás megtörtént nagy nehezen, de mielőtt még a tiszta telepítést megtenném, inkább kérdezek.
  Tehát én mindig úgy szoktam rendszert telepíteni, hogy nem csak formázom, hanem particionálom is a winyót.
  Ha particionálom a winyót, akkor az aktiválás folyamata/része honnan fogja tudni, hogy én már aktivált vagyok?
  Plusz érdekes számomra, hogy az eredeti win7 seriálom nem is szerepelt a licens között hanem egy tökre más sériál volt helyette és csak úgy regisztrálta magát.Próbáltam a sajátomra átírni, de el se fogadta persze így is aktiválta magát, de ez szerintem nem normális.

  Tetszik (0)
 98. Profile photo of maffika

  Üdv!
  Az lenne a kérdésem, hogy van win8-as serialom, ami originalt MSDN (nem használt).
  juli. 29. után is fel lehet ezeket használni, ha egyből win10-et telepítek ezekkel a serialokkal?

  Köszönöm

  Tetszik (0)
 99. Profile photo of pimi

  Win 8-as seriallaé Win8-at lehet telepíteni, amit azután lehet júli 29-ig ingyen frissíteni.

  Tetszik (0)
 100. Profile photo of maffika

  Ez a cikk épp arról szól, hogy lehet win8-as seriallal egyből win10-et telepíteni :).
  A kérdésem épp ezzel kapcsolatos, hogy megtudom-e ezt tenni júl. 29-e után is.
  Vagyis ha egyből win10-et telepítek az frissítésnek minősül-e?

  Tetszik (0)
 101. Profile photo of pimi

  “A frissítés során a telepítő ellenőrzi az előző rendszer aktiváltságát, majd egy egyedi azonosítókódot generál a gépünk hardverösszetevői alapján és ezt elmenti a Microsoft szervereire. Ezzel a gépünk, mint “Windows 10 eszköz” elmentésre kerül, azzal az információval együtt, hogy jogosult a Windows 10 futtatására. Amint a Windows 10 feltelepült, az interneten keresztül lekérdezi az elmentett azonosító alapján a jogosultságot és az alapján aktiválja a rendszert. A folyamat teljesen automatikus, itt semmi teendőnk nincs, termékkulcsot sem kell megadni, főleg nem a korábbi Windows 7/8-hoz tartozó kulcsot.

  A fentiekből már evidens, hogy miért szükséges legelőször frissítéssel és nem tiszta telepítéssel kezdeni: csak így mentődik át az aktiváltságunk az új rendszerre.”
  Valóban arról szól a cikk?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Nem szívesen pofázok bele, de a cikk végén van egy update is:
   “Update (2016.01.19.): Idő közben a Microsoft meggondolta magát és a 1511-es verzió óta már elfogadja a telepítő a korábbi Windows 7 / 8 / 8.1 kulcsait is az aktiváláshoz, tehát nyugodtan megadhatjuk neki a telepítés során. Az egyetlen feltétel, hogy csak a megfelelő kiadás aktiválható így, tehát pl: Windows 7 Home kulccsal nem aktiválhatunk Windows 10 Pro-t.”
   És ez valóban így van, próbáltam több esetben is, tehát a sokszor felesleges frissítési procedúra kihagyható.
   A kérdező második kérdésére: nem, július 29 után már NEM használható egy korábbi Win7/8 kulcs a Win10-re való váltásra.

   Tetszik (0)
 102. Profile photo of pompom

  “Win 8-as seriallaé Win8-at lehet telepíteni, amit azután lehet júli 29-ig ingyen frissíteni.”
  Jövő hónapban is be tudod pötyögni a számokat a telepítőbe… de nem lesz több hatása mintha üresen hagynád és a ‘kihagyás’ gombot nyomnád és folytatnád a telepítést…
  Magyarul, ha eddig még nem volt rajta aktivált win10 akkor win8 serial után se lesz..

  Tetszik (0)
  • Profile photo of pompom

   “Az lenne a kérdésem, hogy van win8-as serialom, ami originalt MSDN (nem használt).
   juli. 29. után is fel lehet ezeket használni, ha egyből win10-et telepítek ezekkel a serialokkal?”

   Jövő hónapban is be tudod pötyögni a számokat a telepítőbe… de nem lesz több hatása mintha üresen hagynád és a ‘kihagyás’ gombot nyomnád és folytatnád a telepítést…
   Magyarul, ha eddig még nem volt rajta aktivált win10 akkor win8 serial után se lesz..

   Tetszik (0)
 103. Profile photo of Àrpàd Ilyés

  jo estett meg mindig nem ertem az egeszet ha nem kel a termek kulcs akkor frisiteskor mijert nem aktivalodik az uly windofsz a gephazzban????

  Tetszik (0)
  • Profile photo of pimi

   Na még egyszer: Ha van egy (akárhogyan) aktivált Windows 7 vagy 8 vagy 8.1, akkor a Windows 10-re frissítés után az is aktivált lesz. Ezt követően un. tiszta telepítés után is aktív lesz, marad akkor is, ha átlépjük a termékkulcs megadását. Természetesen ha vásárolunk egy Windows 10-et, akkor az azzal járó termékkulcs megadásával az előzmények nélkül aktiválódik.

   Tetszik (0)
 104. Profile photo of Harry Klein

  sziasztok. van egy kis problémám aktiválással.
  van egy 1511-es telepítőm. korábban insider programban frissítettem aktivált win7-et win10-re.
  insider oldalról leszedtem a 1511-es ISO-t. most újra kellett pakolnom a gépet de nem tudom aktiválni a win10-et.

  Help me pls!

  Tetszik (0)
 105. Profile photo of Aresz

  Sziasztok! Én frissítéssel szereztem meg a windows 10 rendszert. Nemrég rossz volt a számítógépem és kicserélték a szervizben az alaplapot és most azt írja ki a Gépházban pl. az E-mail és fiókokban, hogy “A gép testreszabásához aktiválnia kell a windows-t.” Hogyan tehetem én ezt meg?

  Tetszik (0)
 106. Profile photo of ffgsedghgc

  Tegnap telepítettem egy Win 7 pro-t, MS Toolkittel aktiváltam, majd sikeresen frissítettem Win 10-re. Viszont nem aktiválódik, “A Windows aktiválásához csatlakozzon az internethez” szöveget mutatja. Természetesen működik a net, frissült is a win 10. Mi lehet a gond ?

  Tetszik (0)
 107. Profile photo of Krisztina2

  Sziasztok!

  Én kétségbe vagyok esve. Most vettem egy FreeDos laptopot. Feltettem rá a Windows 10et. Az általatok leírt módszerrel próbáltam aktiválni, de nem sikerült. Elvileg mindent jól csináltam. Nem értem. HELP Please!

  Köszönöm: Kriszti

  Tetszik (0)
  • Profile photo of gyoptom

   Az általatok leírt módszerrel próbáltam aktiválni,...
   Ez a KMS aktiválást jelenti? Amennyiben igen, akkor alapvetően itt két hibalehetőség van.
   1. Nem megfelelő verziót próbálsz aktiválni. (pl. a WIn10 Home így nem aktiválható)
   2. A használni kívánt szerver nem működik.

   Tetszik (0)
 108. Profile photo of molnar816

  Ennek az utolsó módszernek valahol láttam egy visszafordító kódsorozatát, amit azóta nem találok sehol. Ha most van aktiválva, és újratelepítem a gépet, akkor az a baj, hogy ugyan úgy aktiválva lesz és ez a kms szerver nem biztos, hogy nem fér hozzá minden létező fájlomhoz. Ezért kérdezem. Hogy lehet ezt “deaktiválni” és leszedni a kms szerverről?

  Tetszik (0)
 109. Profile photo of wd.tazi

  Sziasztok!

  WIN7 x64 Ulti-ról frissítettem WIN10-re, még az ingyenes időszakban, eddig nem volt gondom, de most 3 napja a gép bekapcsolását követően ez fogad:

  Tetszik (0)
 110. Profile photo of boglazs

  valaki legyen szíves működő kms szervert mondani nekem 🙂

  Tetszik (0)
 111. Profile photo of Krisztiăn Kruppa

  észrevettem nem sikerült sokaknak a dolog énekem is win 10 -em van és ezt használtam Microsoft Toolkit 2.6.2 és müködik. Akinek kellene segítsék a használatáról írjon válaszkébt hogy smint

  Tetszik (0)
 112. Profile photo of M4XP4YN3

  Srácok! Kérlek titeket, segítsetek! Nem tudom, mit ronthattam el, próbáltam már sok mindent, de az istenért sem sikerül aktiválni. Folyton ezt a hibát írja, akárhányszor próbálom:

  Előre is köszönöm a segítséget!

  Tetszik (0)
 113. Profile photo of M4XP4YN3

  Időközben sikerült megoldani Microsoft Toolkit 2.6.2-vel. Számomra milliószor egyszerűbb volt, mint itt baxakodni parancssorral, ami nem is működött. Még jó, hogy említették is komment szekcióban.

  Tetszik (0)
 114. Profile photo of Dániel Wolfi Tyukodi

  Na és olyankor mi a helyzet, mikor egy aktivált Windows 10-em van ( mert Windows 7-ről frissítettem ), és mondjuk cserélek a gépben alkatrészt… mert amikor cseréltem alkatrészt a gépemben, és bejelentkeztem ugyan azzal a fiókommal, akkor azt írta ki, hogy aktiváljam a Windows 10-et.. már írtam a Microsoft-nak is, hogy valami kódot dobjanak, vagy aktiválják a fiókom, mert ez így nem oké…

  Tetszik (0)
 115. Profile photo of kiskeni

  Sziasztok. Kérdésem volna. Háttértár váltás előtt vagyok, meggyőzött az SSD teljesítménye. Egy 256GB-osat ki is néztem magamnak, kb 25 000Ft-ért, de nem is ez a fontos. Én eredetileg termékkulccsal aktiváltam a rendszeremet és szeretném az SSD-re való újratelepítés után a meglévő termékkulcsomat használni. Ha beírom ugyanazt akkor elfogadja a rendszer? Az a digitális licenc, ami a hardvereid alapján azonosít be téged a termékkulcshoz van hozzárendelve vagy pedig a microsoft fiókhoz? Ha a microsoft fiókhoz van igazából nem nagy gond, mert van olyanom, de nem szeretném használni, tehát belépni vele a win10-en ha nem muszáj. Hallottam olyanról is, hogy át lehet helyezni SSD-re a HDD-ről a rendszert, de inkább kihagynám azt a megoldást mivel nekem ez egyszerűbb, röviden lusta vagyok és egyáltalán nincs kedvem babrálni vele főleg, hogy még előtte soha nem csináltam olyat, maradok annál amit tutira tudok hogyan kell 😀 Szóval aki tud az segítene?

  Tetszik (0)
 116. Profile photo of oregur

  Sziasztok. A következő a gondom: A W10 pro SSD-re lett telepítve W7 pro-ról még az ingyenes frissítés időszakában. Minden probléma mentesen működött. Most zsaroló vírus miatt telepítő lemezről újra telepítettem. Az aktiválást automatikusan megcsinálta. A probléma az, hogy telepítés után a program nem tartalmaz BUT szektort . Többszöri próbálkozás után mindig ugyanaz az állapot. Csak akkor indul el a W 10, ha a meghajtóban van a telepítő lemez. Elromlott az SSD, vagy van valami megoldás a probléma megoldására. Segítségeteket köszönöm.

  Tetszik (0)
 117. Profile photo of KoLaMan

  Rejtély miért itt kérdezed, ha nem aktiválási gondod van…
  Alighanem rossz helyett adtál meg a telepítésre, hátramaradt fölös partíció, ezért a jelenség. Egy másik helyen írtam, ide is jó lesz:
  “…a telepítő megfelelő részénél (mikor megadod, hogy hová telepítsen), az SSD lemezt üresre törlöd, vagyis ha van rajta (egy, vagy több) partíció, akkor törlés – egészen addig, míg a teljes SSD-re azt írja, hogy üres. Ezek után nem kell se létrehozás, se formázás, se semmi, egyszerűen ezt az üres SSD-t add meg a telepítés helyének. A win telepítője mindent elintéz – garantáltan jól, és optimálisan”

  Tetszik (1)
 118. Profile photo of Péter Boldi

  Ezek a Windows 7 – ről, vagy 8 – ról frissített Windows 10 – ek nem valami stabilak. Úgy jó a Windows 10, hogy letöltjük minjárt azt, vagy meg vesszük, és az Enterprise – ot, mert az nem akad meg fé óránkén 5 – ször, csak naponta 1 – szer

  Tetszik (0)
 119. Profile photo of Maszi65

  Pár napja alaplapot cserélt egyik ismerősöm, Win7-ről 10-re frissítés volt előzőleg. Utána tisztán csak a 10 Microsoft fiókkal is aktiválva. A gépházból és telefonos módszerrel sem sikerült újra aktiválni. Jogszerűen átadtam neki a media center termékkulcsom, mert feleslegessé vált nekem. Először feltettük a hivatalosan letölthető .esd fájlból készült iso-t (hu_windows_8.1_pro_wmc_ir5_x64_dvd). A telefonos aktiválás után frissítve lett a Windows10Upgrade24074 frissítési segéddel. Utána tisztán rá a win10 és így már automatikusan aktiválta magát.

  Tetszik (0)
 120. Profile photo of Feco65

  Ha tartósan aktivált Windows 10-esed van és a digitális licenszed hozzá van adva a Microsoft fiókodhoz, akkor nem kell semmiféle hókuszpok. Egyszerűen társíthatod a licenszedet az új harverhez. Én is most cseréltem alaplapot, procit és memóriát és az aktiválási hibaelhárítóval átvittem a licenszet az új cuccra.

  Tetszik (0)
 121. Profile photo of Szabó András

  Sziasztok!
  Kérdezni szeretném: mi a véleményetek a csatolt weboldalról? http://www.keyonlinestore.com/windows-10-c-22.html Érdemes-e itt (legálisan) vásárolni szoftvereket? Ugyanis ezen az oldalon nagyjából a tizedéért lehet vásárolni (állítólag legálisan) szoftvereket. Ez már számomra a megfizethető kategória. Csak kérdéses, hogy valóban legális-e? Mert ugye ennyiért felmerül annak a kérdése (azt hiszem teljesen jogosan), hogy valóban legális? (“a gyanakvás a bölcsesség kezdete” mondta tőlem valaki okosabb)
  Üdvözlettel: Szabó András

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez