Windows 10 telepítése lépésről lépésre [frissítve!]

A Windows 10 alábbiakban bemutatott tiszta telepítése nem fog nagy meglepetéseket okozni azoknak, akik telepítettek már Windows 8.1 operációs rendszert. Ugyanis sem a telepítés menete, sem az ideje nem sokban fog eltérni az előbb említett kiadásnál megszokott eljárástól. Sőt, gyorsabb és áttekinthetőbb lett a folyamat, mivel többek között nem kell percekig várni a Kezdőképernyő telepítésére, de lényegesen egyszerűbb, letisztultabb és átláthatóbb lett a telepítés menetét mutató ablakok felülete, így kezelése is.

A telepítés bemutatásakor néhány helyen némi módosítással átveszem a Windows 8.1 telepítésekor leírtak egyes szövegrészeit, mert azokat továbbra is helytállónak tartom.

Telepítés előkészítése

Minden új telepítés előtt, amennyiben nem mostanában végeztük el, érdemes a gépet erre a műveletre felkészíteni.

 • frissítsük a géphez tartozó driverek illesztőprogramjait, ez érvényes a BIOS/UEFI frissítésére is, az illesztők esetében ragaszkodjunk a gyártó által digitálisan aláírt illesztőprogramokhoz, ugyanis a legtöbb gyártó anélkül nyilvánosságra sem hozza;
 • az illesztőprogramok letöltésénél két helyhez szintén ragaszkodjunk, a gép, illetve a driver gyártói oldalához, így nem érhet bennünket kellemetlen meglepetés és nem töltünk le firmware néven olyan programot, amit nem kellene;
 • a telepítés jó alkalom arra, hogy előtte megvizsgáljuk, a SATA Mode AHCI-ra van-e állítva, amennyiben nem, állítsuk be. SSD esetében, amennyiben a gép lehető teszi a TRIM működését, ez a lépés szinte kötelező;
 • UEFI telepítéskor ne feledkezzünk meg a Secure Mode/Disabled, a Fast Bios/Boot Mode/Disabled opciók beállításairól, majd a telepítés után a visszaállításukról sem. Az eljárás és telepítés módjáról bővebben itt és itt olvashattok.

Megjegyzés:

DRIVEREK frissítése

Az új friss illesztőprogramok letöltése és telepítése természetesen egy már működő (pl. Windows 8.1) rendszerünk alatt történik, így nem sok jelentősége lenne az új rendszer telepítésekor. Ilyen esetekben a következők szerint ajánlott eljárni, telepítsük a legfrissebb illesztőket, majd a Double Driver vagy más hasonló tudású programmal készítsünk backupot a harmadik féltől származó illesztőkről, majd az új rendszer telepítése után, amennyiben az Eszközkezelő hiányolja, a Restore opcióval állítsuk vissza. Természetesen az összes driver illesztőjéről is lehet backupot készíteni, de részben felesleges, részben nagy mennyiségű adatról van szó, ellenben nem felesleges a mentett illesztőprogramok megőrzése, illetve folyamatos frissen tartása.

DDriver

BIOS/UEFI frissítése

Az interneten számos jó színvonalú írás szól erről a témáról, így az alábbi linken bővebben tudtok tájékozódni, illetve eligazítást kaptok magáról a frissítési eljárásról is.

Az alaplapi BIOS tartalmának szoftveres frissítése (flash)

VIDEÓVEZÉRLŐK frissítése

Valahol azt olvastam, hogy a számítógépes BlueScreen hibák jelentős részét a videó vezérlők okozzák. Éppen ezért ajánlom figyelmetekbe a Display Driver Uninstaller program használatát, mert ez a program maradéktalanul eltávolítja a régi drivert, ezáltal biztonságosabbá téve az új friss vezérlő telepítését. Az ingyenes program tud magyarul is, kezelése egyszerű. A programról angol nyelven itt olvashattok.

Display Driver Uninstaller

AMIRE SZÜKSÉGÜNK LESZ

Gépigény (minimális):

A Microsoft közzé tette a Windows 10 kiadáshoz elvárt új minimális gépigényt, mely az első napokban komoly értetlenkedést és meg nem értést váltott ki a felhasználók között, ugyanis sokan úgy értelmezték, hogy az operációs rendszert a végleges megjelenése után csak UEFI módban lehet telepíteni, természetesen erről szó sincs. Az alábbi hardware igény lényegében megegyezik a Windows 8.1 rendszerkövetelményeivel és ez a tény jól tükrözi Microsoft azon törekvését, hogy az új operációs rendszer minél több gépen futtatható legyen. Érdeklődők számára itt megtekinthető a teljes bemutató.

Windows hardverigény

 • Processzor: 1 GHz-es vagy gyorsabb processzor vagy SoC
 • RAM: 1 gigabájt (GB) 32 bites rendszerhez vagy 2 GB 64 bites rendszerhez
 • Merevlemez-terület: 16 GB 32 bites operációs rendszerhez, 20 GB 64 bites operációs rendszerhez
 • Videokártya: DirectX 9-kompatibilis vagy újabb, WDDM 1.0 illesztőprogrammal

Forrás 

FONTOS:

Az első és legfontosabb teendőnk a Windows Compatibility Center felkeresése, ahol felmérhetjük gépünk Windows 10 operációs rendszerre való alkalmasságát. Ezzel a lépéssel sok későbbi bosszúságtól kíméljük meg magunkat!

Hasznos információkat kapunk a Frissítés Windows 10-re: gyakori kérdések címszó alatt is.

Eszközök

 • egy Microsoft-fiókra és egy, az ellenőrzés visszaigazolására alkalmas második e-mail címre, illetve ha rendelkezünk Android-os okostelefonnal, akkor egy Microsoft hitelesítő alkalmazásra, mely letölthető a Google Play oldaláról, ebben az esetben nincs szükség hitelesítő második e-mail címre… Eljárás menete: GépházFiókokAz Ön fiókja menüben katt a Ellenőrzés opcióra és….

  Fiókok jelölt

  …ezzel egyidőben kapunk egy üzenetet telefonunkra, katt a jóváhagyás opcióra, ezzel  igazoltuk is Microsoft fiókunkat.

  Microsoft-fiók1

 • egy Helyi fiókra, amennyiben nem kívánunk Microsoft-fiókot létrehozni.
  Fontos: annak eldöntéshez, hogy milyen típusú fiókot érdemes létrehozni, illetve melyik fiók, milyen előnyökkel és hátrányokkal jár, az alábbi hivatkozás átolvasása nyújt segítséget:
  Alapvető tudnivalók a Windows 10 használatához
 • Windows 10 .iso-ra, mely letölthető innen, vagy a Microsoft Media Creation Tool eszköz segítségével, illetve a Download Windows 10 Disc Image (ISO File) programon keresztül;
 • Easy7-Zip/Winrar 5.20, vagy egyéb fájlkezelő programra, mely alkalmas a RAR5 tömörítés kicsomagolására is;
 • DVD lemezre vagy egy minimum 4gb-os USB-kulcsra, de inkább válasszunk 8 gb-os kulcsot;
 • telepítő-eszközkészítésére alkalmas programra, mely letölthető innen.. Rufus és innen.. Windows 7 USB/DVD Download Tool, ugyanis ez a két program minden lehetséges felhasználói igényt kielégít. Természetesen itt is érvényes az a megállapítás, hogy mindenki az általa megszokott és bevált programot használhatja erre a feladatra.
 • telepítő eszköz készítésére rendelkezésünkre áll a fent említett Media Creation Tool is.

A TELEPÍTŐ ESZKÖZ ELKÉSZÍTÉSE

USB-kulcs használata

Példánkban a Rufus kisméretű, de nagy tudású programját fogjuk használni, mert megbízható és szinte mindent tud. Természetesen számos nagy tudású program rendelkezésre áll a megfelelő telepítő elkészítésére, így mindenki használja azt, ami nála már jól bevált. A letöltött programot nyissuk meg, majd a tallózzuk be a .rar formátumból kicsomagolt .iso állományt és a programot a két lehetséges módon állítsuk be attól függően, hogy milyen telepítési módot választunk…

Rufus MBR

MBR partició séma szerint

Rufus GPTGPT NTFS beállítás

Két lehetséges GPT partició séma szerinti beállítás

….majd a Start gombbal indítsuk el a telepítő elkészítését.

DVD lemez használata

Számos kiváló lemezíró program áll rendelkezésünkre, de ebben az esetben a Windows 7 USB/DVD Download Tool programot használjuk, mert a program kis mérete és könnyű, egyszerű kezelhetősége mellett nagyszerűen teszi a dolgát. A program egyébként alkalmas MBR partíció séma szerinti USB telepítő készítésére is.

Nyissuk meg a programot és tallózzuk be az előkészített .iso állományt, majd a Next gombbal lépjünk tovább…

1 Tallózzuk be1

…válasszuk ki a DVD opciót….

2 DVD1

….a Begin burning lenyomásával indítsuk el a telepítő eszköz elkészítését…

3 Begin1

…az eredményre néhány percet várnunk kell, majd zárjuk be a programot.

4 Successfully

Media Creation Tool használata

Fentieken túl rendelkezésünkre áll a Microsoft Media Creation Tool is a megfelelő telepítő eszköz elkészítésére. Miután letöltöttük, nyissuk meg és jelöljük be, milyen feladatot szeretnénk elvégezni. Dönthetünk úgy, hogy ezen az eszközön keresztül frissítjük a rendszert….

Ezt a gépet frissíteni most

…de dönthetünk úgy is, hogy telepítő adathordozót készítünk, ebben az esetben…

MCT mit szeretne

…válasszuk ki a nekünk megfelelő Windows kiadást és a Tovább gombbal indítsuk az eszközt…

MCT kiadás

…jelöljük ki telepítő hordozónak az USB eszközt, de emellett dönthetünk csak a .iso állomány mellett is..

3 MCT USB flash meghajtó

3 a MCT ISO fájl

..amennyiben egy USB telepítő mellett döntöttünk, csatlakoztassuk az eszközt a géphez…

4 MCT cserélhető meghajtó

…és indítsuk el a telepítő elkészítését…

5 MCT elindítva a folyamat

…majd néhány perc múlva készen is vagyunk.

7 kész

 TELEPÍTÉS MENETE

Megjegyzés:

 • az alábbiakban látható majd, hogy a telepítés indítása előtt nem formázom a lemezt, nem készítek különféle külső programokkal partíciókat, mivel közismert, hogy a Windows telepítő készlete tartalmaz minden olyan programot, eszközt és lehetőséget, ami a korrekt telepítő eszköz elkészítéséhez, a lemez formázásához, particionálásához, illetve a zökkenőmentes telepítéshez és később a hibamentes működéshez szükséges, természetesen ez esetben is kivéve azokat a helyzeteket, amikor az SSD/HDD-énk több partícióval rendelkezik és az újratelepítést a meglevő adataink törlése, illetve mentése nélkül szeretnénk elvégezni, vagy pl. dual boot esetén;
 • új SSD/HDD esetén a géphez csatlakoztatás után csak annyi a teendőnk, hogy a telepítő eszközt csatlakoztatjuk, elindítjuk és az a telepítő elkészítésekor kiválasztott (MBR/GPT) telepítési módnak megfelelően fogja a lemezt konvertálni, illetve formázni; Figyelem: ez a megállapítás csak és kizárólag az új SSD/HDD első használatba vétele esetén érvényes!
 • nagyobb méretű HDD esetén, amennyiben adattárolásra, filmek, programok elhelyezésére van szükség, a további partíciók elkészítését a telepítés után alakítsuk ki és ezzel egy sor később jelentkező (pl. indítási gondok) hiba forrását előzzük meg;
 • az asztali gépeken, ha több SSD/HDD van a gépen, telepítés idejére csatoljuk le a csatlakozókat a későbbi (pl. indítási) hibák megelőzése céljából;
 • a rendszer partíció ajánlott mérete 80-100 GB, ha nagyméretű, 500 GB vagy nagyobb HDD/SSD lemezzel rendelkezünk, ha nem, akkor sem ajánlott 50 GB alatti méretet megadni azzal együtt, hogy pl. a Windows 10 x64 minimális rendszerigénye 20 GB,
 • 50 GB alatti méretet csak abban az esetben ajánlott választani, ha a rendszert tartalmazó SSD/HDD-n semmilyen személyes adatot, képeket, fájlt, filmeket…stb. nem tárolunk (én csak és kizárólag a rendszert és annak működtetéséhez minimálisan szükséges programokat telepítem, minden egyéb személyes fájlt, adatot külső adattárolón, illetve legalább két felhőben helyezem el), illetve abban az esetben, ha egy rendszert csak kipróbálásra telepítünk;
 • a lemez felosztásakor gondoljunk a rendszer számára létrehozandó Backup partícióra is, ennek mérete, amennyiben sok tárhellyel rendelkezünk, max. 60 GB javasolható;
  Fontos: a kötet felosztásakor ne felejtsük el a meghajtó-betűjel hozzárendelését sem!
 • DVD lemezről való indításhoz nem szükséges minden esetben a boot sorrenden változtatni, mivel a legtöbb gépnél ez automatikusan induló folyamat, azaz gyári beállítás biztosítja az indítást;
 • aki nem rendelkezik még jogtiszta termékkulccsal, az kísérleti jelleggel, az alábbi kulcsokkal tudja a telepítést folytatni és a telepített rendszert kipróbálni:

Termékkulcsok

 • Home:TX9XD-98N7V-6WMQ6-BX7FG-H8Q99
 • Pro: W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
 • Enterprise: NPPR9-FWDCX-D2C8J-H872K-2YT43

Figyelem: a fenti kulcsok csak a Windows 10 kiadás telepítésére alkalmasak, aktiválásra nem!

A TELEPÍTÉS FOLYAMATA

Az elkészített USB vagy DVD telepítőt csatlakoztassuk a géphez és az F2/Dell/Esc gombokkal lépjünk be a Bios-ba, navigáljunk el boot sorrend beállításhoz és eszközünket állítsuk első helyre, majd F10, illetve a gépnek megfelelő módon mentsük a beállításokat és lépjünk ki.

A boot sorrend beállítása után indítsuk újra a gépet és fogjunk hozzá a telepítés tényleges feladatához.

A telepítő indulása után fogadjuk el a kép szerinti beállításokat és kattintsunk a Tovább gombra….

1 nyelv

…majd a Telepítés gombra kattintva indítsuk el a folyamatot….

2 Telepítés

3 Telepítő indul

A helyes és eredményes aktiválási eljárásához segítség a Mikor kell termékkulcs a Windows 10-hez és mikor nem? című írásunk, ugyanis a következő felnyíló ablak kérni fogja a termékkulcsot. Így a leírtaknak megfelelően, ha egy frissítés utáni tiszta telepítést végzünk, kattintsunk a Nincs termékkulcsom opcióra…

1 a jelölt

…ellenben, ha egy Windows 10 kiadás tiszta telepítését végezzük, adjuk meg a Windows 7/8/8.1 vagy a vásárolt Windows 10 termékkulcsát. Ebben az esetben két feltételnek meg kell felelni: egyrészt, a Windows 7/8/8.1 kiadások termékkulcsai csak a Windows 10 1511 verziójától érvényesek, másrészt ezekkel a kulcsokkal csak a megfelelő kiadások aktiválhatók, mint pl. Windows 7 Home Premium -> Windows 10 Home.

További hasznos segítség található  A Windows 10 aktiválása című írásunkban.

1 jelölt

A következő ablakban fogadjuk el a Licencfeltételeket…..

5 Licenc-feltételek

….telepítési módként válasszuk az Egyéni opciót…

5 jelölt

…a következő ablakban kattintsunk az Új opcióra…

6

….nyomjuk le az Alkalmaz gombot….

7

….majd Ok-val nyugtázzuk a műveletet.

8

A telepítő az általunk előzetesen beállított telepítési mód szerint elkészíti a szükséges partíciókat.

9

MBR partíciós séma szerint

9 a gpt uefi

GPT partíciós séma szerint

Kattintsunk a Tovább gombra, a telepítő frissítéseket és egyéb összetevőket telepít, ennek során többször is újraindul…

10

Megjegyzés: egyes gépeknél és esetekben előfordul, hogy az első újraindítás után a telepítő újra elkezdi a rendszer telepítését, ezért az első újraindítási ablak megjelenésekor csatlakoztassuk le az USB/DVD telepítő eszközt a gépről, ugyanis a továbbiakban már nincs szükség rá, mivel a telepítő minden szükséges fájlt felmásolt a gépre!

11 újraindul

Rövid Eszközök előkészítése, majd a Felkészülés üzenet után – laptop esetén – adjuk meg a Wi-Fi jelszavunkat és lépjünk tovább.

A következő Azonnal nekikezdhet ablakban kapunk egy kis ismertetőt a Gyorsbeállítások használatáról

14 Azonnal nekikezdhet

…ennek megfelelően választhatjuk Gyorsbeállítások használata opciót is és majd a telepítés után végezzük el részletesebb beállításokat….de dönthetünk úgy is, hogy most végezzük el, ebben az esetben az alábbi paramétereket érdemes figyelmesen végignézni és beállítani a Beállítások testreszabása opció alatt…

Megjegyzés: azok a felhasználók, akik semmilyen adatot nem szeretnének megosztani Microsofttal, azoknak ajánlom a telepítés e szakaszánál figyelembe venni az Így állítsd be a Windows 10-et, ha félted az adataidat! című írásunkat.

14 a további testreszabás

14 Beállítások testreszabása

…a következő Ki ennek a gépnek a tulajdonosa ablakban válasszuk az Én opciót…

15 Ki a gép tulajdonosa

 ….majd következik a Microsoft fiók beállítása. Amennyiben rendelkezünk fiókkal, akkor adjuk meg az adatokat és lépjünk tovább, ha nem rendelkezünk fiókkal, de szeretnénk egyet létrehozni, akkor kattintsunk a Hozzon létre egyet! opcióra…

Fiókok létrehozása

…amennyiben helyi fiókot szeretnénk használni, abban az esetben kattintsunk a Lépés kihagyása opcióra és adjuk meg a szükséges adatokat a helyi fiókhoz.

 17 a egyéni fiók

A következő ablakban lehetőségünk van PIN kód megadására a PIN kód beállítása fülön, amennyiben szeretnénk kihagyni, kattinsunk a Lépés kihagyása opcióra.

11 PIN kód beállítása jelölt

Tovább lépve elindul a telepítés befejező része, mely lényegesen gyorsabban zajlik le, mint azt a Windows 8.1 esetében megszoktunk…

18 üdv

12

13

14

22 kezdődhet valami

..így gyorsan elérkezünk a telepítés végéhez és ezzel a munkánkat be is fejeztük.

17

Zárszó

Meglehetősen nehéz meghatározni, hogy egy Windows telepítéséről szóló írás részletesen vagy csak nagy vonalakban vázolja fel az eljárás menetét, ugyanis sokaknak ez már rutin feladat, de legalább annyian vannak azok is, akik először fognak neki egy rendszer telepítésének, így számukra talán nagyobb segítséget jelent egy részletesebb leírás.

Miután végigvettük a telepítés menetét, láthattuk, hogy a Windows 10 telepítése szinte minden lépésben megegyezik a Windows 8.1 rendszer telepítésével. Ami a különbségeket illeti azok inkább a telepítés gyorsaságában és a lépések egyszerűségében érhetők tetten.

Amennyiben kérdésed, észrevételed van az írással kapcsolatban, vagy ha hibát, hiányosságot tapasztalsz, kérjük, szólj hozzá, de örömmel veszünk minden olyan hozzászólást is, mely az írás tartalmát és a leírtak pontosítását, illetve kiegészítését célozzák!

235 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of degu

  Én eddig soha nem készítettem rendszer particiót,nem is volt rá szükség.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Expander Mandro

  Szerintem nagyon fontos, hogy a rendszer külön partíción legyen!
  Köszönjük a cikket sokaknak jó olvasmány lesz 🙂

  Tetszik (2)
 3. Profile photo of Blackbird

  Nagyon köszönöm a leirást. Való igaz egyidő után már nezt a leirást nézi az ember.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of geree

  Sziasztok!
  Mennyire bugos még a windows 10? Azért kérdezem, mert ha már lehet rendesen használni akkor én is az új rendszert használnám.
  Meg ha felraktam akkor lehet updatelni vagy elkezd problémázni?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   A Windows 10 Technical Preview egy fejlesztés alatt lévő operációs rendszer, mely jelenleg félkész állapotban van. Ennek megfelelően kell kezelni és használni, azaz nem ajánlható mindennapos használatra, mivel bármikor összeomolhat és ez adatvesztést okozhat. Tudom, hogy nagyon sokan főrendszerként használják, de ez az előbbiek szerint veszélyekkel jár, így ennek tudatában járj el.
   Updatenek semmi akadálya. 🙂

   Tetszik (0)
 5. Profile photo of Szityu

  Ès az mèrt van h nemtudok sehogy se bejelentkezni a saját fiókomba? Se telepítèskor s már a kèsz rendszerben se! Mióta felraktam a 74 bulidot azot ennyi gondom van vele minden más okes.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Szityu

  Köszi,meg volt de nem tudtam vele semmit csinalni tan az uj bulid-ban fog rendesen mükodni.

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Bakker

  Vajon ha feltenném a bétát, az frissülne a végleges magyar nyelvű kiadásra, vagy a végleges megjelenéskor újból fel kéne raknom a win 10-et?

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Tamás Földvári

  Lehet párhuzamosan is telepíteni, Win7 mellé? S ez okozhat problémát?

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of PronixZero

  Hello!
  Most Win7-em van és azt, hogy tudnám megcsinálni, hogy a Win10-et feltelepítem kipróbálásra de a WIn7 is menyjen.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of Alucard

  Szóval a cikk elején leírt DoubleDriver letöltése egy DropBox linkre mutat, ott viszont a tartalom nem elérhető. A második link meg egy Your Ubuntu nevű oldalra, ahol be kéne jelentkezni. Innen viszont simán letöltöttem: http://www.majorgeeks.com/mg/getmirror/double_driver,1.html

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Attila Miklós

  Azt irja a cikk, hogy “Media Creation Tool….Egyetlen hátránya, hogy UEFI telepítő készítésére nem alkalmas.”
  Hat nekem az UEFI mode megjelent es azt kivalasztva telepitettem a rendszert. Akkor ez most hogy van?

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Arnold

  Azt nem tudom, hogy írták-e már korábban, de ha valaki USB-ről telepít, akkor lehet, hogy szükség lesz a TELEPÍTÉS gomb előtt leválasztani az USB-t, majd vissza, és csak utána kattintani a Telepítés gombra, mivel többször tapasztaltam, hogy ha ezt nem teszem meg, akkor nem tudja feltelepíteni a partíciókra a win-t, hanem hibát dob!

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of zonee

  biztos úgy van ahogy mondod
  akkor köszi a tippet 😛

  Tetszik (1)
 14. Profile photo of Nyul2012

  Tegnap a “KÉRDEZZ, FELELUNK”-ben feltettem egy kérdést “Microsoft fiók – Eszközök ?” de még nem kaptam választ. A kérdés alapja az hogy ha Windows 8.1 upgradeja után ami aktiválva volt, elvégzem a cikk szerint a tiszta telepítést akkor a Microsoft fiók – Eszközök-ben hány gép látható? Mert nálam kettő, és a neveik különbözőek. A tiszta telepítés nem lett aktiválva.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of vanpersie10

  2 azért mert az egyik a 8.1-é a 10-es másik nevet kap szerintem!

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Nyul2012

  Ez egy előre telepítet Windows 8.1 . Nem adtam meg semilyen kulcsot. A Windows 8.1 -ból kinyert kulcsot nem fogadja el. Microsoft szerint 24 órát kell várni az aktivációra, én csak 12 vártam és vissza tettem a Windows 8.1. Az a gyanúm hogy úgy erzékeli hogy két külöböző gépről van szó és azért nem aktiválja.
  http://imgur.com/XLRVqQR.jpg?DirtyWindows.jpg

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Nyul2012

   Én is Windows 10 Home telepítettem. Nem adtam meg semilyen kulcsot. A aktiválási hiba az írta hogy ez kulcs blokkolva van. Kézi aktiválás gomb nem jelent meg, kérte hogy adjak meg egy másik kulcsot. Az upgrade-nél sem adtam meg a kulcsot és mégis aktiválódot.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Arnold

    Én KMSpico-t tettem fel próbaképpen egy virtuális rendszeren, (Win 10 Home), a kulcsot kinyertem belőle, és élesbe parancssorból beillesztettem a kulcsot a tiszta rendszerre. Második telepítésre nem tudtam aktiválni parancssorral, de Micosoft Tookittel igen, az említett kulccsal. KMSpicót nem szeretem, elég macerás program, agyon kell kivételezni a vírusirtót, meg még utána is szövegel. Az MS Toolkit sokkal jobb!

    Amúgy meg Home kulcs (vagy egy cmd fájlba is bele lehet írni)

    @echo off
    slmgr /ipk 3KHY7-WNT83-DGQKR-F7HPR-844BM
    slmgr /skms kms.xspace.in
    slmgr /ato

    Tetszik (0)
 17. Profile photo of bi1ly

  van lényegi különbség UEFI vagy MBR boot-olás közt, használati szempontból?
  ha támogatja az alaplap érdemesebb az UEFI-ben telepíteni?
  Ehhez akkor GPT-nek kell lennie a fájlrendszernek, vagy maradhat NTFS?

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Model

  Sziasztok
  Kellene egy kis segítség.
  A barátomnak akarom feltelepíteni a Windows 10-t,de nagyon nem megy.
  A gépe egy Toshiba Satellite laptop 2GB ram,dual proci,és windows 7 futott a gépen,kb 8 éves a gép.
  Telepítéskor formázom a vinyót,és ahogy elkezdi telepíteni a rendszert,
  kikapcsol,vagy elfehéredik a kijelző.
  Ezt eljátsza windows 7-tel.8-al és 10-el is.
  Próbáltam 32 bitest,64 bitest de semmi.
  A windows 7-et elkezdi telepíteni,de utána fehér képernyő,vagy kikapcsol.
  A legnagyobb baj az,hogy már a windows 7-et sem
  telepíti vissza,hanem mindig fehér lesz a kijelző,
  vagy kikapcsol.
  A barátom azt mondja,hogy amikor az összes driver le volt tiltva
  az eszközkezelőben akkor stabilan működött.
  Most Hirens cd-vel gyalulom a vinyót de semmi baja,
  nem kapcsol ki,és nem fehéredik el.
  Akinek lenne valami ötlete az megköszönném.
  Üdv nektek

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Model

  Bocs,nehezen de megtaláltam,Toshiba Satellite L300-26L-ről lenne szó.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Bence

  Sziasztok!
  MSI GX620, Win7 Ultimate gépemet próbálom frissíteni 10-re, de a Szolgáltatások és Illesztőprogramok résznél mindig megakad, 32 vagy 41 százaléknál, attól függően, hogy Windows Update-tel vagy Media Creation Tool-lal csinálom-e. Ilyenkor hard reset, visszaáll a Win7 gond nélkül. Bekapcs után egy ilyen hibaüzenet fogad mind a Win10 telepítő ablakában, mind a Windows Update-ben:
  C1900101 – 30018 first_boot SYSPREP
  A Windows Update ismeretlen hibát észlelt.
  Szerintetek mi lehet a baj? Próbáltam sfc-t, Windows Update hibaelhárítót, AV kikapcsot, hálózati adapterek letiltását, SoftwareDistribution mappa tartalmának törlését. Ja, és az USB portok üresek. 😀 Minden segítségért hálás lennék!

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Model

  Tévedtem mivel szemüveg nélkül néztem 🙂 Toshiba Satellite L350-172 produkálja azt
  a sok tünetet.

  Tetszik (1)
 22. Profile photo of Tuareg79

  Sziasztok!Egy kérdésem lenne,vettem egy új vinyót, 1TB-sat,arra szeretném fel tenni a win10-et,ketté szeretném osztani 300-700-ra,milyen partícionáló progit ajánlotok ,vagy rendszer telepítésekor osszam ketté?.Köszönöm

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of balio

  Sziasztok!

  Én egy hete találkoztam a win 10 logóval a tálcán, be is nyújtottam az igényt a win 10-re, de még mindig a fenti kép fogad. Tényleg ennyit kell várni az oprendszerre, Mert talán egyszerűbb lenne letölteni és tiszta telepítéssel felrakni az egészet. Már csak azt nem tudom, hogy ilyen telepítésnél megtarthatóak-e a beállításaim. Az SSD-re menne fel a win 10, most, hogy a 8.1 rajta van ~ 40 Gb áll rendelkezésre. Eredeti 8.1 Pro-ról frissíteném, ha hagyná.

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of balio

  Köszönöm a válaszokat! Hasznos volt.A Media Creation Tool-al sikerült megoldanom és minden régi dolog is megmaradt :-). Nekem nagyon bejön eddig a Win10, egyetlen gondom akadt csak, a videókártya drivere nem tetszett neki, de az új Catalyst ezt is megoldotta :-).

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Marty Mcfly

  Sziasztok!

  Lenne egy Dell Latitude E5440-es eredeti windowsal rendelkező gép amin 8.1 volt.
  Le is frissítettem annak a rendje, és módja szerint amikor megjelent a win10 .
  Ezután mivel driver problémáim voltak, ezért úgy gondoltam, hogy egy tiszta telepítéssel megoldom a problémát, és mivel azt írtátok, hogy a frissített rendszer nem fog kulcsot kérni így nem aggódtam.
  Telepítés megvolt, szokás szerint a megszokott fiókba bejelentkezve használom, de mivel a telepítés közben kért kulcsot megadtam neki amit ti felraktatok ide, jah az iso a Microsoft oldaláról van.
  Nem akar aktiválódni a rendszer.
  Van valakinek ötlete erre?
  Előre is köszönöm a segítséget!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   De azt is hozzátetttük, hogy nem kell, szabad kulcsot adni telepítés közben, főleg nem a rendszer telepítésére alkalmas kulcsot, ami egyébként aktiválásra alkalmatlan. Javaslom, hogy telepítsd újra a rendszert, de mindkét helyen, ahol kulcsot kér, hagyd ki. 🙂

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Marty Mcfly

    Igen viszont nem volt hajlandó a második alkalommal továbbmenni a telepítő. szürkén maradt a next. 🙁

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Ezt a helyzetet szerintem már csak úgy lehet visszahozni a sírból, ha visszateszed a Windows 8.1 rendszert és kezded újra, mert nem fogja engedni a telepítést. 🙁

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Nyul2012

    @abissus én már egyszer a fentiekben írtam a két gépről a Microsoft fiók – Eszközök-ben. Most hogy Martynak azt javasoltad hogy kezdje újra Windows 8.1 -el az volna a kérdésem hogy az újra kezdés előtt nem-e kellene törölni a Microsoft fiók – Eszközök-ből a gépet /nálam 2 darabot/ hogy tiszta fiókkal induljon /induljak/. Vagy egy ilyen törlés szabályellenes ? Köszönöm.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    MartyMcfly-nak azért javasoltam azt a megoldást, mert nem tudom, hogy tudna másként kimászni a csapdából. Az MS-fiók törlése érdekes megoldás lenne, de ilyet nem javasolhatok senkinek, mert más, ha nálam fordulna elő, akkor kipróbálnám, mi történik? 🙂

    Tetszik (1)
 26. Profile photo of 70KAOSZ

  Üdv!
  Tapasztalt valaki olyant Win10 telepítés után, hogy a telepítő nem hozza létre a rendszer partíció elé az MBR partíciót? A gépet feltelepítettem, belaktam, beállítgattam, működik egy hete frankón, indul rendesen, gyorsan (OCZ Agility3 SSD AHCI módban, a lemezkezelő szerint GPT állapotban telepítve). GPT szerinti partíciókat sem hozott létre.Eddig a Win7-8-8.1 telepítők megcsinálták ezeket ezen a gépen. Csináljam meg utólag (ha lehet) vagy hagyjam a fenébe úgy ahogy van?

  Tetszik (1)
 27. Profile photo of bugs11

  Hi!
  Adott egy Win 8.1 alatt, telefonon aktivált Office 2013 a kapott kód felírva (gondolva a jövőre).
  A hardware nem változott semmit, viszont a Win.10 nem fogadja el a számokat.
  Tud vki. segíteni, hogy ez akkor elveszett vagy menthető?

  Tetszik (1)
 28. Profile photo of szucs-i

  A következő gondom van Win 8.1 pro van a gépen meg érkezett a frissítési lehetőség letölt elindít a telepítés majd meg akad 40% környékén(ez már az illesztők és programok rögzítése ) és vissza áll a rendszer 8,1-re 4. nekifutás már meg volt következő hiba üzeneteket találtam 80070004-3000D, 8007025-2000C
  minden frissítés meg van a gépen
  most jelenleg már26Giga hely van amikor megnézte win10 telepítés lehet akkor kevesebb volt és nem jelezte hibának
  google a jó barát 🙂 de sajnos csak Angol nyelven találtam az nem megy, annyira fórumokon elégsokk írást találtam a Win10-re frissítés esetén a 80070004-3000D hiba miatt

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of 100wasser

  Ha Win7 SP1-ről frissítek Win10-re, muszáj a Win7-re előtte az összes frissítést telepíteni, vagy elég csak a KB3035583 és KB2952664 frissítéseket, amelyek által elérhetővé válik “A Windows 10 beszerzése” alkalmazás?

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of 100wasser

  OK, kösz szépen. Én is egy sima frissítetlen (frissen telepített) Win7-re szeretém feltenni, akkor ezek szerint menni fog, nem kell a több száz MB frissítést rátennem előtte.
  Ja, és ti hogy csináltátok a frissítést, hagytátok, hogy a win maga frissítsen, vagy USB/DVD-ről telepítettétek?

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of sibyx

  Aktiválni mivel lehet? Vagy ehhez még nincs semmi kitalálva?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of 70KAOSZ

   Amennyiben a rendszered Windows 10 Pro (és nem Pro N), akkor csináld a következőket:
   1. Nyiss egy parancssort rendszergazdaként (win gomb + X)
   2. Másold be a következő parancsot:
   slmgr -ipk W269N-WFGWX-YVC9B-4J6C9-T83GX
   (Várd meg míg telepíti a kulcsot, erről feldob egy ablakot)
   3. Szintén rendszergazdai parancssorban másold be az alábbi parancsot:
   slmgr -skms kms.xspace.in
   (erről is kapsz egy visszaigazoló ablakot)
   4. Még mindig rendszergazdai parancsorban másold be az alábbi parancsot:
   slmgr -ato
   (ez is feldob egy visszaigazoló ablakot amiben már azt kell olvasnod, hogy sikeresen aktivált a rendszered)
   Azt nem tudom, hogy Home vagy Enterprise változattal működik-e, de a Pro-val igen, és így nem kell külön betöltődő aktiváló programnak indulni a Windows-al.

   Tetszik (0)
 32. Profile photo of Tibi

  Figyelmetlen voltam, telepítő kódot nem hagytam ki és mikor frissítettem a gépet, nem lett aktiválva a rendszerem. 🙁
  Namost ha újra felteszem a win 8 – at és kihagyom a kódokat úgy aktivált renszert kapom vagy már buktam?

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of Tibi

  Köszönöm
  Előről kezdem az egészet hátha 🙂

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of Drabal

  Szia Abissus, lehetséges-e a Win 10 telepítése merevlemezről, mint a Win 8.1 esetében az EasyBCD-vel? Nekem nem jött össze mivel hiába állítok be mindent, a bootolás után a listában nem jelenik meg a Win10Install opció, csak a Windows 8.1 indítása.
  Segítségedet előre is köszönöm. Üdv: Zalán

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of Drabal

  Köszi, kipróbálom és nyilatkozok róla.

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Drabal

  Működik. Közben rájöttem hogy mi volt a probléma, úgy hogy lehet a 2.2es is jó. A telepítő partíció dinamikus lemezen lett létrehozva. De én ezt eddig nem néztem. Szóval erre is figyelni kell. Üdv: Zalán

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of robert1971

  Sziasztok!
  Egy kis segitséget szeretnék kérni. Van a családban egy pár laptop, Acer és Asus is. A z Acer gépekre simán felment (az innen leszedett win 8.1) és frissitette,aktiválta is magát Win 10-re gond nélkül. Viszont az Asus-ra nem tudom feltenni egyik rendszert sem, csak azzal dvd-vel tudom újra telepíteni amit adtak hozzá. Win 8 pro. 64 bites. A gyári szériaszámot sem fogadja el, így máshogy kell aktiválnom.
  Ha berakom akár az itteni Win 8.1 vagy a Win 10 dvd-t és csak frissiteni akarom, vagy tiszta telepítést szeretnék,egy idő után kijön egy ablak : hogy a Windows nem települt.
  Valakinek valami ötlete lenne? Előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of Zoltán Szekeres

  Sziasztok! Valakinek van valami ötlete, megoldása, erre a hiba kódra: C1900101-40017.
  Már harmadik nekifutásra sem megy fel win7 home-ra a win10 frissítés.

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of rockerzsolti

  Sziasztok! Win7 SP1 32 bites, jogtiszta rendszerről nem tudok frissíteni. Letölti a 2Gb win10-et, utána a frissítéseket, majd telepít, újraindul, de semmi nem történik. Az update history-nál kiírja, hogy sikertelen frissítés. Hibakód: 80004005 Ezt háromszor próbáltam. Utána angolul olvastam megoldásokat, de nem működik a Media Creation Tool sem. Elindul és kiírja: Valami baj történt: 0x8007002-0x20016. Esetleg valami megoldás?

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of laczka

  Telefonon aktívált 8.1 pro-m sikeresen frissült W10-re.
  A tiszta telepítésnél szeretnék áttérni a BIOS-ról az UEFI-re.
  Emiatt az MBR le lesz cserélve GPT-re.

  A kérdésem a következő:
  ilyenkor megmarad a W10 aktíválása vagy ugrik a GPT-re való átállás miatt?

  Tetszik (0)
 41. Profile photo of PeLa

  Sziasztok!
  Ha telepítem a mostani laptopomra a 32bit-es rendszert és ugyebár az van, hogyha hozzácsatolom a fiókom, akkor elvileg akárhányszor újrateszem a rendszert, a fiókon keresztül aktiválja magát. Ha időközben veszek egy új laptopot ami komolyabb mint a mostani a és 64bit-es rendszer kell rá, akkor ott vagyok ahol a part szakad?! Mert gondolom a 32bit-es kulcs nem lesz jó a 64bit-esre…

  Tetszik (0)
 42. Profile photo of Exelent

  Nem tudja valaki honnan tudom magyar nyelvű packot letölteni mert én angolul szedtem le torrentel és az egész rendszer angol és wifin mert otthon nincs internet,sajnos ez van,nagyonmeg köszönném!

  Tetszik (0)
 43. Profile photo of Agathor

  Sziasztok!
  Szeretném frissíteni a win7-et win10-re. Először a media creation tool-al próbáltam meg, de nagyon lassan tölti le a telepítőt, nekem meg csak mobilnetem van, ami csak éjszaka korlátlan, és ez idő alatt nem szedi le + éjszaka fel kell kellnem, hogy elindítsam + hogy elfogadjam a szerződési feltételeket. Úgy is frissíti a rendszert, ha az innen letöltött .iso fájlt indítom el a win7 alól?

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of Agathor

  Nagyon szépen köszönöm! Ha ezt tegnap is tudtam volna, akkor most nem lennék álmos 🙂

  Tetszik (0)
 45. Profile photo of pendre

  Üdv!
  Régóta olvasom az itteni hasznos dolgokat, de most írnék, kérdeznék először. Röviden az előzmények, 3 hete frissítettem 64 bites Win 7-ről a 10-esre, és a kezdeti egy-két problémát leszámítva, mint pl. hogy a netet csak a szolgáltató cég segítségével lehetett visszavarázsolni a gépre, különösebb probléma nincs. A közeljövőben cserélném az SSD-t egy nagyobbra, és erre egy teljesen tiszta Win 10-et szándékozok felrakni. Ezzel kapcsolatosan lennének kérdéseim.
  1./ Zenehallgatásra Foobar2000-et használok, amit a Gépházban beállítottam alapértelmezettnek. Ezzel nincs is gond, viszont amit észrevettem, hogy a “Fájltípusok alapértelmezett alkalmazásainak megadása” opciónál a gépen lévő összes .dll fájlnál is a Foobar szerepel alapértelmezettnek, a Windows mappákban is, nem is lehet mást megadni itt alapértelmezettnek.

  Ez most engem nem zavar, gondot nem okoz, viszont a pendrive-ra Rufussal kiírt telepítő ISO-ban lévő dll fájloknál is ez a helyzet. Nem gondolnám, hogy ez probléma lehetne majd a telepítésnél, de az egy dolog, hogy én mit gondolok, és esetleg mi lesz a valóság, szóval kérnék erről véleményt.
  2./ A cikkben szerepel, hogy ha UEFI-s telepítést választunk, akkor a Secure Boot opciót tiltsuk le a telepítés idejére, nos nálam, egy 2014-ben vásárolt Asus Vanguard B85-ös alaplapnál, itt nincs ilyen opció, azt a cikk is említi, hogy egyes Asus lapoknál nem szükséges, tehát, akkor az az alapbeállítás ami most van, hogy Secure Boot/OS Type/Windows UEFI mode, ez maradhat így? Egyébként a másik beállítási lehetőség itt, az Other OS.
  3./ Végezetül visszakanyarodva a telepítés módjához, eddig mindig a gyári DVD lemezről telepítettem, ez lenne az első ilyen pendrive-os variáció. Amiben még mindig nem tudtam magam meggyőzni, hogy érdemes ezt az UEFI-s telepítést választani a hagyományos EFI-sel szemben. (GPT vs. MBR) Azok az előnyök, amit itt korábban megjelent cikk is taglal, valahogy nem igazán érintenek. Nem áll szándékomban több particiót létrehozni, és a partíció méretek se játszanak, mivel lenne egy 250 GB-os SSD a rendszernek, meg a progiknak, meg van egy 1 TB-os HDD-m, amin a nagy terjedelmű játékok, meg zenei anyagok vannak, lesznek. A rendszer betöltésének gyorsasága sem szempont annyira, egyébként is a Boot menü Fast Boot opcióját már a Win 7 alatt is Disabled-re állítva használtam, mert ha engedélyezve van, akkor egyszerűen nem tudok belépni a BIOS-ba, mert 10-ből 9 kilenc esetben nem érzékeli a billentyűzetet, kilőve viszont azonnal be tudok lépni, ha lenyomom a megfelelő billentyűt.
  Maradt előnyként még a fokozott biztonság, itt csak annyi félelmem van, hogy a külsős USB-s DAC-omhoz írt kínai drivert, nehogy valami rosszindulatú akárminek nézze, és ebből legyenek gondok.( Audio-GD NFB-15 a DAC)
  Szóval, ehhez is kérnék véleményt, amit előre is köszönök mindenkinek.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   1/ Fájlokhoz a Vezérlőpult – Alapértelmezett programok – a felnyíló ablakban katt a Fájltípus vagy protokoll társítása programmal helyen lehet más programot hozzárendelni, de nem ajánlom, ha nem tudod, mit teszel. Mivel nem értek hozzá, így én sem tudok abban tanácsot adni, hogy milyen programot rendelj a .dll fájlokhoz. Remélhetőleg jár majd erre olyen user, aki ebben tanácsot ad.
   2/ A beállítások így rendben.
   3/ A külsős USB-s eszköz nem hiszem, hogy problémát okozna.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of pendre

    Köszi, megnéztem a Vezérlőpult alatt amit javasoltál, ott ilyen lehetőségek lennének, de szerintem egyik opció se nyerő:

    A gond az, ha egyáltalán az, hogy a Foobar ette be magát ide, ahol egyébként nem lenne keresni valója. Sok fájltípusnál szerepel elsődlegesként, de azok mind a zenék lejátszásához köthetők.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Nyerő az, csak görgesd és ott van a lehetőség…, egyébként a helyedben törölném Foobar progit és ha szükséged van rá, akkor újratelepíteném, de akkor már alaposabban megnézném, mire kattintok telepítékor, mert különben erőszakos módon (mint egyébként az iTunes) társítja magát a zenei fájlokon kívül máshoz is. 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pendre

    Mivel ez az állapot, most a Win működésében zavart nem okoz, a kérdésem igazából arra irányulna, hogy a pendrivre kiírt telepítő ISO fájlainál lévő dll fájloknál lehet-e esetleg valami gond, a Win tiszta telepítésekor? Ráadásul új SSD-re települ majd a rendszer. tehát minden tekintetben tiszta lesz.

    Tetszik (0)
 46. Profile photo of Exelent

  Sziasztok!wifin vagyok és nem tudok frissítést leszedni ami az egész windows 10 frissítené,és még azt szeretném tudni hogy mivel tisztán telepítettem ezért nem tudom aktiválni a rendszert,tudnátok e valami linket adni vagy ilyesmi?köszönöm szépen

  Tetszik (0)
 47. Profile photo of Exelent

  szeretném újra rakni a windows 10-et tiszta telepítéssel és nem tudom,hogy mi lesz az C meghajtón levő dolgaimmal,bele fogja rakni egy old nevű mappába úgy mint a 7-nél?

  Tetszik (0)
 48. Profile photo of mr.edd95

  Hello
  Kezdő vagyok ebben a témában, sajnos olyan gondom van, hogy “Nem sikerült sem új rendszerpartíciót létrehozni, sem meglévőt találni” . Ilyenkor mi a teendő, ssd-re szeretném feltenni, csináltam is belőle partíciót de nem akar történni semmi.
  Előre is köszönöm

  Tetszik (0)
 49. Profile photo of nemethpityu

  Hali

  Amikor telepitetűk nem lehet a win8/8.1 kulccsal aktiválni? ha lejár a frissítési akció win 10-re akkor hogy lehet aktiválni? mert az alaplap és a proci megjegyzi de mi van ha azt is cserélem?

  Tetszik (0)
 50. Profile photo of superboyka

  Sziasztok magyaráza el valaki hogy lehet frisiteni a win 8-1 et10 esre hogy aktivált maradjon van egy telon aktivált win 8.1 esem hogy tudom frisiteni 10 esre aktivált maradjon nem jön össze sehogy csak insiderel megy vagy telepitö dvd ével is vagy máskép kell, kell regizni valahova vagy hogy kell elöre is kösz válaszokat

  Tetszik (0)
 51. Profile photo of Vakgeza

  Sziasztok!
  Valahol olvastam, hogy ha frissítetted a gépedet windows 10-re és jogtiszta a rendszer akkor lehet készíteni egy boot CD, pendrive-t egy későbbi újra telepítésre és nem kér aktiváló kódot hiszen nincs, mert az windows 7-re szól ezért nem fogadná el, természetesen ugyanarra konfigurációra szeretném telepíteni.
  Ebben a kérdésben kérnék segítséget, hogyan kell elkészíteni az adathordozót?

  Tetszik (0)
 52. Profile photo of IronCsabi

  Sziasztok. Azért írok mert nem botol a gépem. Hibás lett a Windows és azóta nem indul. Windows 7 USB DVD Download Tool- al kiírom. Újra indítom A bootnal elsődlegesnek teszem a pendrivot, majd újra indul, de csak a régi rendszer tolt be. Mit javasoltok?

  Tetszik (0)
 53. Profile photo of MegaPro

  Sziasztok! Egy teljesen “szűz” gépre szeretném feltenni a windows 10-et. A leírás nagyon hasznos, köszönöm szépen!
  Egyetlen kérdésem lenne!
  Hol tudom ezt letölteni???

  Tetszik (1)
 54. Profile photo of MegaPro

  Köszönöm szépen! 🙂
  Esetleg tudnál benne segíteni, hogy 90%-ban játékra használt gépre melyik lenne a legjobb? (linket légyszi)
  És ez a verzió már kifogástalanul működik?

  Tetszik (0)
 55. Profile photo of Lincoln

  Szia!
  A laptopomon nincs op rendszer, gyári, most vettem. Akkor a ha “telepítés menete” címtől kezdem az úgy jó ugye? (Egyébként egy ASUS X555LJ laptopom van ha ez számít.)

  Tetszik (0)
 56. Profile photo of Lincoln

  A laptop bekapcsolásánál nem nincs lehetőség belépni a BIOS-ba, leszögezem hogy én nem értek ehhez. De akkor most hol állítsam be hogy USB-ről boot-oljon?

  Tetszik (0)
 57. Profile photo of KoLaMan

  Komolyan csodállak angyali türelmedért. Nem vicc, semmi szarkaz-seldon izé – komoly.

  Tetszik (1)
 58. Profile photo of lac

  Sziasztok! Az lenne a kérdésem win 10-nél mit kell törölni hogy csa a pro verziót lehessen telepiteni elöre is köszönöm a segitséget

  Tetszik (0)
 59. Profile photo of József Takó

  Sziasztok!

  Az én problémám: vettem egy laptopot win 10 home-mal előre telepítve. Ennek a kulcsa UEFI embedded, azaz ha win 10-et telepítek automatikusan kiolvassa a kulcsot és nem kell csinálnom semmit. A gondom csak annyi, hogy nekem a PRO verzió kellene munka miatt. A jól bevált módszerrel feltettem egy win 8.1 pro-t, aktiváltam telefonon.
  Innen a probléma, hogy a Windows update-es frissítgetések után felajnálott “frissíts win 10”-re alkalmazás megáll ott, hogy “Letöltés indítása…”, azaz nem tudom onnan megcsinálni az upgradet. Ha viszont USB-ről próbálom upgradelni akkor meg az UEFI kulcsot érzékeli és automatikuson a home verziót telepítené. Megadtam a 8.1 pro kulcsot PID.txt-be 0 sikerrel, az ei.cfg-t pedig kitöltöttem, hogy ne kérjen kulcsot, de mindenhogy Win 10 Home-t akar.

  Röviden: adott egy Win 10 Home embedded kulcs, egy telepített és aktivált Win 8.1 Pro és szeretnék Win 10 Pro-ra frissíteni. Valaki tud ebben segíteni?

  Köszi!

  Tetszik (0)
 60. Profile photo of Rhyme Project

  Sziasztok,

  gyors segítség. A laptopomra (egyelőre csak WIN7x64 ULT van felrakva) szeretnék WIN10 Pro-t is, kiváncsiságból. De ezt DUAL BOOT-tal, de úgy, hogy a régi HDD-n lenne a WIN7 és az újonnan vett SSD-re szeretnéma WIN10-et.
  A dual-boot: A BIOS-ban kiválasztom melyik SSD/HHD-ről bootolok, és az a rendszer jön be. Én így gondolom.
  EZ HELYES ÍGY ?
  Kiveszem a régi HDD-t és az SSD-re csak telepítek szűzen. Lehet a WIN10 Pro is MBR-partíciós, vagy csak GPT lehet ? WIN7 felmegy GPT-s partíciós lemezre később esetleg ?

  Köszi: R.P.

  Tetszik (0)
 61. Profile photo of mamu

  Sziasztok!
  Én a 8.1-től szertettem volna megválni a laptopomon! Le szerettem volna cserélni win 7-re,de nem engedi. Van nekem egy ASUS laptopom UEFI biosszal eredeti “beépített” Win8-cal. Nincs választási lehetőségem dvdről vagy usbről bootolni,csak a saját beépített Windowsát engedi. A biosban sincs feltüntetve ,hogy választhatnék ,1# lehetőséget kínál fel,saját magát. Be tudnám én itthon állítani vagy mindenképpen szerelőhöz kéne vinnem? A Windows10 sem megy fel,állandoan hibát ír ki.Ráadásul ezt most olvastam a Windows oldalán.
  “Ha a gyártó úgy állította be a számítógépet, hogy tömörített Windows-lemezképfájlból fusson (más néven Windows lemezkép-alapú rendszerindítás vagy WIMBoot van beállítva), és biztosította a gyári beállítások visszaállításának lehetőségét, ez a lehetőség a Windows 10 rendszerre történő frissítés után már nem lesz elérhető.”

  Köszi előre is ha valaki válaszol!

  Tetszik (0)
 62. Profile photo of kujcy

  Sziasztok!
  Egy kis segitsegre lenne szuksegem. Magyarazzatok el legyszives, hogy mi a ulombseg a GPT partíciós séma es a MBR partíciós séma kozott? Valamint, hogy “a telepítés jó alkalom arra, hogy előtte megvizsgáljuk, a SATA Mode AHCI-ra van-e állítva, amennyiben nem, állítsuk be.
  UEFI telepítéskor ne feledkezzünk meg a Secure Mode/Disabled, a Fast Bios/Boot Mode/Disabled opciók beállításairól, majd a telepítés után a visszaállításukról sem.” ezeket a beallitasokat pontosan hol es hogyan tudom megcsinalni. Egy mar meglevo frissitett Win 10-re szeretnek tiszta telepitest csinalni laptopra. Nem vagyok szakember de telepitettem mar Win 7-et, Win 8-at de a fent emlitett lepeseket oszinten szolva meg nem csinaltam beleertve a BIOS frissitest is, megis sikerutek. Csak keszitettem 1 telepitot, majd elinditottam, formaztam a meglevo C:\-meghajtot es kesz is volt. Szoval szeretnek mindet jol csinalni ezert kernem a segitsegeteket. Elore is koszonom.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   GPT vs. MBR – minden, amit tudni érdemes az UEFI partícióról
   http://pcworld.hu/hardver/gpt-vs-mbr-minden-amit-tudni-erdemes-az-uefi-particiorol.html
   UEFI, jelenkorunk grafikus interfésze [avagy hogyan telepítsünk Windows 8.1 x64 operációsrendszert UEFI módban]
   http://dirtywindows.hu/2013/10/27/uefi-jelenkorunk-grafikus-interfesze-avagy-hogyan-telepitsunk-windows-8-1-x64-operaciosrendszert-uefi-modban-2/
   Windows tippek, hibák és megoldások 2. rész
   2. AHCI/IDE Mode átállítása Windows telepítés után/ AHCI Mode/Advanced Host Controller Interface lényege
   http://dirtywindows.hu/2014/03/19/windows-tippek-hibak-es-megoldasok-2-resz/

   Tetszik (0)
   • Profile photo of kujcy

    Kedves ABISSUS!

    Ismet csak lenne egy par kerdesem. Elolvastam az osszes cikket de szerintem valamit rosszul ertelmezek. Nem tudom megnyitni illetve nem jonfol az uefi kezelo felulet csak hagyomanyos bios, amit nem frissitettem, mert a Boot Mode-nal [UFEI]-re van allitva. A SATA Controller Mode szerencsere alapbol [AHCI]-re volt allitva. Szoval, ha jol ertelmeztem a cikkeket minden adott egy tiszta telepitesre. Ra mentem a Windows Copatibility Center-be es ottteljesen eltevedek egyszeruen nem talalom, hol lehet megvizsgalni, hogy a gepem keszen all e a win 10 fogadasara. Mivel letoltotteem a Microsoft Media Creation Tool-t majd a beallitasokat megcsinalva egy egesz ejszaka alatt sem kezdte el kesziteni a usb-t es nem jottem ra mi lehet a problema. Valoszinunek tartom valami frissitesi gondja lehet. Visszaterve a BIOS frissitesere nem merem, mert olvstam tobb helyen is, hogy utana balyok voltak a geppel es mivel mar volt rajta Win 10 gondolotam nem muszaj.

    Kb 1 evvel ez elott vasarolt Lenovo Z50-75; BIOS Version A4CN34WW (V 2.03) Os: Elore telepitett Win 8.1

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Ne is keress grafikus UEFI felületet a gépen, mert nincs, ugyanis nem minden gyártó készít ilyet, de attól még jó az uefi a gépen. Ami a Compatibility Center működését illeti, már több hónapja a “sajnáljuk, de térjen vissza később…” írás olvasható, hogy mi történt, nem tudom, de nem működik.
    A BIOS frissítése nem kötelező, ha egyébként minden rendben van. Azoknak ajánlható, akik régi géppel rendelkeznek és még nem frissítették a BIOS-t, nekik ajánlott Windows 10 előtt megtenni. A Te géped a Lenovo oldala szerint is Windows 10 képes.. http://support.lenovo.com/hu/hu/products/laptops-and-netbooks/lenovo-z-series-laptops/lenovo-z50-75?beta=false
    Ha nem megy az USB telepítő készítés MCT eszközzel, akkor töltsd le vele ISO-ként és úgy készíts telepítőt. Nem nagyon értem, miért nem működik nálad.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of kujcy

    Kedves Abissus!
    Valoszinu en voltam nagyon turelmetlen, mert nem vartam meg az osszes frissitest, de miutan kesz lett a az MCT szepen tette a dolgat. Mar csak 1 kerdesem lenne hozzad amit mar feltettem az oldalon es valaszt is kaptam, megpedig mivel voltmar rajta win 10 a telepites utan aktivalodni fog e? Azert kerdezlek teged is mert 100% biztos szeretnek benne lenni.
    Elore is koszonom.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Ha már volt rajta aktivált Windows 10, akkor szinte biztos.

    Tetszik (0)
 63. Profile photo of kujcy

  Abissus!
  Nagyon koszonom a gyors valaszt es telepites elott alaposan atolvasom oket.

  Tetszik (0)
 64. Profile photo of le_vente

  Az normális, hogy kikapcsolt UEFI-vel telepítettem Rufus-szal NTFS-re formázott pendrive-ról a “WINDOWS_MULTIPLEX_BUILD_5.0_02_02_BY_CHEF.iso”-ból egy 64 bites Win 10-et, majd mikor visszakapcsolom az UEFI-t, nem lát boot eszközt?
  Acer Aspire E15 noti.

  Tetszik (0)
 65. Profile photo of le_vente

  Nem is tudnám úgy, ahogyan szeretek telepíteni, mert a HDD elejére teszek egy partíciót a swap file számára, ezt meg GPT lemezzel nem tudnám szerintem megoldani.

  UEFI-t meg azért kapcsoltam ki, mert csak azt tehettem azért, hogy pendrive-ról telepíthessek. Egyetlen állítási lehetőség volt.

  Tetszik (0)
 66. Profile photo of Szilágyi Éva

  Sziasztok!
  Én win7-ről szeretném feltenni a win10-et. Szűz telepítést szeretnék, de az én win7-em nagyon régi, ( nem kell aktiválnom daz loaderrel, mert már alapvetően azt írja ki hogy eredeti aktiválva van, de nem bolti )
  Mikor felteszem legalább 300 frissítést kap, várjam meg míg felteszi ezt a rengeteg frissítést, vagy feltehetem rá így is a win10-et?
  Legutóbb 2 napig vártam a frissítéseket, de csak akkor kezdte el, amikor el kezdtem fel pakolni a programokat amiket használok. 🙁
  Azt se tudom melyik frissítésbe van bele téve az a kis ikon, amiről indíthatnám a win10-et?! 🙁
  Előre is köszönöm a válaszokat. 🙂

  Tetszik (0)
 67. Profile photo of pimi

  Szerintem kezdd elölről, azaz tölts le egy Window 7-et vagy 8 vagy 8.1-et, installáld és aktiváld. Ezt tudod frissíteni a Windows 10-zel, és ha ügyes voltál, aktivált lesz.
  Ha nem ezt választod, akkor simán upddate a Win 10-zel, ne törődj a Win7 frissítéseivel, a 10-es úgyis frissíteni fog. Ne keress Windows 10 indító ikont, hanem töltsd le a 10-est és rakd ki (pl. Rufus) egy pendrájvra és onnan indítsd.

  Tetszik (1)
 68. Profile photo of TrainerDragon

  Sziasztok!! Segitsetek legyszi:
  frissitettem win10 re es jol mukodott de mostanaban a talca elkezdett ,,oszzeomlani” es sorra tonkrementek a tobbi dolgok is. Csinaltunk egy helyreallito cd-t, de amikor el akartuk inditani nem tortent semmi (nem bootolt ujra cd rol) ha udtok segiteni kerlek irjatok meg a megoldast!
  A valaszolat elore is koszi
  Megjegyzes: a laptopomon.a win10 mellett van egy win7 oprendszer is

  Tetszik (0)
 69. Profile photo of TrainerDragon

  Sziasztok! Fellépett még egy probléma:
  Amikor telepíteni szeretnénk a MediaCreationTool-lal készített cd-ről a win10-et ( a c meghajtóra szeretnénk) akkor azt írja, hogy a rendszermappában nincs elég hely. Ezután semmit nem tudunk csinálni. Nagyon megköszönnénk, ha megírnátok a megoldást.
  Előre is köszi
  UI: a win10 mellett lévő win7-et szeretnénk megtartani, és csak a win10-et újrahúzni, erre is kérnénk megoldást.

  Tetszik (0)
 70. Profile photo of Szilágyi Éva

  Sziasztok!
  Hogy lehet ki lőni a win10-es defendert, mert nekem sehogy sem engedi, már mindent meg próbáltam. win7-nél ez ment,most nem. 🙁
  Másik kérdésem
  Hogy tudok bármit is a piros ceruzával meg jelölt helyre tenni, mert nem tudok egyetlen programot oda helyezni, mindent ki kell tűznöm, így sok lesz a csempém, amit nem akarok. 😀 Az a rész meg nagyon üres :O Előre is köszönöm a választ.

  Tetszik (0)
 71. Profile photo of Szilágyi Éva

  Köszönöm ABISSUS, végül is meg találtam, és sikerült kikapcsolnom.
  De még mindig ott a kérdés hogy lehet program ikont a pirossal jelölt részre raknom, mert bárhogy próbálom csak a csempézett részbe megy minden ikon.?
  Ja és a HUN feliratot is szeretném elrejteni, de akárhányszor meg teszem, bekapcsolásnál, újra indításnál, mindig ott van az óra mellett.?

  Tetszik (0)
 72. Profile photo of Szilágyi Éva

  Köszönöm a választ ABISSUS, nos továbbra sem találom a regeditbe a ShellExperienceHost, csak a gépen van ,és a Cortana fájlt sem, Állítólag a cortana nem minden országban érhető el. :O Olvasgattam azt az oldalt amit linkeltél, de keveset tudok angolul, a fordító meg egy nagy xar. Találtam egy Magyar oldalt is, de ott meg szinte semmiről beszélnek -tek. Lassan de biztosan kezd szét esni a win10. végig futtattam sfc /scannow, a Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, a Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”} a Windows Store Apps,
  a startmenü.diagcab letöltése , de egyik se tudott segíteni, hibát találtak de nem tudták javítani 🙁 Mellesleg ez a link hibás: —–> Töltsük le a Windows 10-hez készített Windows 10 Hibaelhárító csomagot innen majd futtassuk. <—– legalább is nekem. Volt egy kék képernyőm is amin azt írta ki hogy sérült fájlokat talált és hogy kijavítja azokat, kicsit dolgozott rajta aztán újra indult.
  Nem tudok kimenni most már az áruházba sem, ( kíváncsi lettem volna tanuljunk angolul) szívesen meg néztem volna ) induláskor vagy kétszer indul a Windows, ( win7-nél ez a Windows indítása ) és vagy van üdvözlő képernyő vagy nincs, illetve ha csak egyszer tölt akkor abszolút nincs üdvözlő képernyő. Induláskor és leállításkor is meg húzza a gépet, nem értem miért? :O A png fájlok el feketednek, továbbra sem tudok kitűzni programokat csak csempére. Most más nem jut eszembe, sajnálom mert elszántam magam hogy igenis össze tudunk barátkozni én meg a win10, a win7 után de úgy tűnik ő nem akarja :O
  Még egyszer köszönöma segítséget, hálás vagyokérte.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Szerintem újra kellene telepíteni a rendszert és nem szenvedni a javításokkal. Milyen gép, mert nagyon úgy tűnik, nem alkalmas Windows 10-hez?

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Szilágyi Éva

    ABISSUS, bocs de én is szeretlek 🙂 márha nem érted félre 🙂
    Nos újra telepítettem előbb a win7-tet ( kulcs miatt) csak a rendszert telepítettem fel,nem vártam meg míg le óhajtja húzni azt a több mint 300 frissítést, erre telepítettem rá Media Creation Tool – al a win10-et. Először oké volt, másnap kezdődtek a gondok, és ugyan azok! Az áruház gondját meg oldottam, volt néhány sérült fájl ki lett javítva, viszont a start menü az még mindig gondot okoz, nem hajlandó csak csempére ki tenni bármit is! Kerestem azokat a bizonyos fájlokat, de továbbra sincsenek 🙁 Így a start menüre keresek még mindig megoldást, na meg arra hogy a PNG fájlok miért feketednek be? (nem mind) :O
    Kérésedre:
    Alaplap:Gigabyt-870A UD3
    Processzor: AMD Phenom(Tm)IIx6 1055T 2.80 GHz (6mag) 6-logikai processzor
    Memeória: 8,00 GB
    NVIDIA GeForce GTX 650
    2Terra HDD, particionált, 100 GB a rendszernek.
    Most viszonylag stabil az OP rendszer, és kezdjük egymást meg kedvelni. 😀
    Köszönöm a segítséget

    Tetszik (0)
 73. Profile photo of blue

  Miért nem tudom feltenni a tényleges kérdésemet?

  Tetszik (0)
 74. Profile photo of blue

  Új SSD-re w10-et szeretnék nem BIOS boot-tal. windowsmix_pont_eu-n gptuefi-telepites-ssd-re-maskeppen
  “egy partíciót csinált (NTFS)”
  pcworld_pont_hu-n gpt-vs-mbr-minden-amit-tudni-erdemes-az-uefi-particiorol
  szerint több partíció kellene.
  Használhatom az első linken lévő módszert és GPT partícióm és SW-es bootom és boldogságom lesz?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of blue

   Elnézést, nem egyértelmű a fogalmazás!
   A helyes leírás:
   nem a BIOS-ban szeretném kiválasztani, hogy melyik meghajtóról (SSD-Win10 vagy HDD-Win8.1) töltsön be az oprdsz, hanem egy menüt szeretnék az elején látni, amiben választható a két rendszer közül bármelyik. (Ha nem választok, akkor x sec múlva betölt az, amit beállítok alapértelmezettként.)

   Tetszik (0)
  • Profile photo of pompom

   Mindkét módszernél akkor kell gombot nyomni ha a ‘másodlagos’ oprendszert akarod betölteni, egyébként az alap oprendszer jön be..
   Ha ezt a bios csinálja akkor nem kell külön várakozni egy menüben, ha a win akkor várakoznod kell.

   eszerint szeretsz várakozni..?

   Tetszik (0)
   • Profile photo of blue

    Ami nem világos:
    1.
    Ha csak az SSD van fent a Win10 telepítésekor, akkor ha visszadugom a HDD-t, honnan tudja a 10, hogy én néha 8.1-ről is bootolni akarok?
    2.
    Ha SSD és HDD is jelen van a 10-es telepítésekor, akkor tuti megcsinálja a szoftveres boot-választási menüt,
    de akkor hogyan lesz GPT az SSD-n?

    Tetszik (0)
 75. Profile photo of blue

  Tehát linket nem tudok beszúrni. 🙁
  Másik kérdésem:
  W10-re bejelentkezve játszható marad a W8.1-en telepített játék?
  Vagy a játékot a W8.1-es HDD-ről törölni kell (save-ek kivételével) és W10 alatt a HDD-re újra kell telepíteni (mentések visszamásolásával)?
  Válaszokat köszönöm!

  Tetszik (0)
 76. Profile photo of Péter Bakk

  Helló mindenkinek.
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy mit lehet abban az esetben tenni, ha a win 10 frissítés előkészítése 99%-nál megáll. Órák óta ennyin áll és nem mozdul semerre. Tegnap már próbáltam frissíteni ugyan ez lett a vége. Gép újraindít (mert újra lett rakva és talált frissíteni valókat), majd újra kezdtem a rendszert frissíteni, de a vége megint ugyan az.
  A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 77. Profile photo of Attila Vass

  Nekem az a problémám, hogy egy Lenovo IdeaPad 500-ra telepitettem a Win10-et, érvényes, legális Win7 Home termékkulccsal. Az aktiválást meg is csinálta maga.
  Viszont totál random lefagy a rendszer. Már végigmentem minden driver frissitésén, ami elérhető volt. Legalábbis remélem. VGA biztos, kamera, LAN, stb.
  Ötlet?
  W10 HUN 64bit Build 14393.222

  Tetszik (0)
 78. Profile photo of Márta Miavecz

  Sziasztok!
  Teljesen új konfigra telepíteném a win10 pro-t (ssd, hdd marad csak meg). A régi gépet win 7-ről frissítettem és van win 8 pro kulcsom, tehát ezzel aktiváltam. Kérdésem az lenne, hogy a MS oldaláról letöltött w10 pro-t tudom a win 8 pro termékkulccsal megint aktiválni?
  Illetve még egy gondom van, a régi gép hagyományos BIOS-szal rendelkezik, az új UEFI-s. Rufus-szal ha megcsinálom a pendrivos telepítőt (GPT) akkor a fat 32 vagy ntfs legyen?

  Köszönöm

  Tetszik (0)
 79. Profile photo of guci

  Sziasztok!
  Szeretném a gépemre telepíteni a Windows 10-et. Az eddig fent lévő 8.1-et is jómagam raktam fel, de a cikket elolvasva rájöttem, hogy nem túl hozzáértő módon.
  Az alaplapom: Gigabyte Z77-DS3H.
  UEFI módban szeretném GPT-s SSD-re, de a BIOS-ban nem találom a Secure Mode/Disabled, és a Fast Bios/Boot Mode/Disabled opciót.
  Mellékeltem pár fotót a beállításokról.
  Ha valaki tudna segíteni, hogy mit állítsak másképp, azt megköszönném.


  Köszönöm!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of senkialfonz

   https://i.imgur.com/y1Tpsnh.jpg?DirtyWindows.jpg
   A bios jelszónak nincsen köze ahhoz h mi jelenik meg és mi nem. Az integr. megj. memóriát érdemes a maximumra állítani de csak akkor van jelentősége ha nincsen a gépben vga. Amennyiben a fast/secure boot be van kapcsolva , akkor a kettős rendszer nem telepíthető , a biosba csak a rendszeren keresztül tudsz majd belépni. Amúgy véleményem szerint , a gpt – s telepitésnek túl sok értelme nincsen.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of guci

    Köszönöm!
    Időközben összeraktam a rendszert és úgy tűnik, hogy a korábban elkövetett hibáimat sikerült kiküszöbölnöm és viszonylag gyorsan üzembehelyeztem a gépet. A kérdésem még az lenne, hogy érdemes telepíteni a gyári drivereket, vagy azokat a win 10 már megoldja?

    Tetszik (0)
 80. Profile photo of Larry

  Először is szerintem a legjobb az lenne ha gyártó weboldalán keresnél egy használati utasítást és azt átnéznéd, utánnanéznél például annak, hogy mi az az Intel Rapid Start Technologi, meg még 1-2 spec kifejezésnek amiket nem tudok elolvasni, esetleg a goglén.
  Másodszor nem tudom, hogy mikor belépsz a biosba kér e password-öt, mert előfordulhat, hogy ha még nincs levédve,mert nem adtál még neki, akkor bizonyos relytett funkciókat nem ad be (azután se mindet nyugi).
  A többi már csak tipp lesz a képek alapján!
  Látok egy olyat, hogy Internal Memory Graphics Size 64 MB szerintem ez kevés lesz
  Talán a “Security Option” beállítás, vagy a “Boot Mode Selection” de ezeknek mind benne kell lennie a users manualban.
  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4147#ov
  Ha jól látom itt magyarnyelvűt is találsz:
  http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4147#manual

  Tetszik (0)
 81. Profile photo of vgavga

  S.O.S.!!!!
  hiába keresem az all in one telepitő iso-t!
  w7 w8 w10 egyben! 9GB
  HELP!!!

  Tetszik (0)
 82. Profile photo of sentinelvv

  Sziasztok! Következő problémám lenne: van egy mini pc-m, Wintel W8 pro Z8300 cpu 2RAM 32 Gb EMMC. Gyárilag Windows 10 64 bit oprendszerrel szállították. Szerettem volna Windows 10 32 biteset rá telepíteni, de se USB pendrive, se DVD-ről nem települ a 32 bites Windows. 64 bites azonnal települ Win 8 és Win 10 is. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy létezik olyan BIOS, ami csak a 64 bites rendszereket támogatja. Én még ezidáig nem találkoztam ilyen géppel. Valakinek ötlete, hogyan tudnék 32 bites Windows 10-et telepíteni rá? https://www.aliexpress.com/item/Wintel-W8-PRO-Z8300-Windows-10-4K-MINI-PC-2G-32G-802-11b-g-n-LAN/32619643776.html?spm=2114.01020208.3.164.hv1itJ&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_116_10065_117_10068_114_115_9982_113_10000009_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10062_10056_503_10055_10054_10059_10099_501_10078_10079_426_10103_10073_10102_10096_10052_10053_10107_10050_10106_10051-9982,searchweb201603_10,afswitch_3,single_sort_0_default&btsid=ae3099c1-5010-4ba5-b2d1-4905a238025a

  Tetszik (0)
  • Profile photo of senkialfonz

   Amennyiben “igaz” ez a 64 bites bios ,akkor ismét tanultam valamit. Én még soha nem találkoztam ilyesmivel. Próbálj meg más 32 bites rendszert (7, Linux).
   Véleményem szerint inkább az a kis emmc lehet a hunyó a maga 32 gigájával. Teljesen legyalultad? Lehet h maradt rajta valami.
   A másik kérdés miért nem jó a 64?

   Tetszik (0)
   • Profile photo of sentinelvv

    Más fórumon már találkoztak ezzel a “hibával”. A 64 bit azért nem jó mert az ugyanilyen hardveres táblagépemen ami 32 bites win 10 van, a Horizon go UPC silverlight Explorerrel gyönyörűen fut, a mini PC 64 bites windowssal ugyanolyan hardverrel és felbontással akadozva fut .

    Tetszik (0)
   • Profile photo of senkialfonz

    Valami elérhetőséget tudnál adni h én is elolvassam?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of sentinelvv

    windows 10 fórum, https://prohardver.hu/tema/windows_9_kodnev_threshold/hsz_53651-53700.html 53657-53755-53756-53758 stb. külföldi fórumokon is beszélnek a témáról.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of senkialfonz

    Valószínűleg az a fránya UEFI okozza a problémát . A helyzet ugyanis az h ez a módszer csak 64 bites rendszerrel hajlandó foglalkozni. Szegény biosnak ehhez annyi köze van h ott van ahol ezt ki lehet kapcsolni. Ha nem ebben a módban van telepítve akkor nincsen több ötletem sajna.

    Utána néztem (ténylegesen) – asztali környezetben simán fut a upc szolgáltatás 64 bites rendszeren (term. a silver is 64 bites)

    Tetszik (0)
   • Profile photo of sentinelvv

    De pont ez a probléma, hogy a biosban nem lehet állítani a 32 bites kompatibilitást. A “gyenge” Atom processzoros mini pc gépemen a 64 bites windows erősebben terheli a mini pct, nem úgy mint a tabletem, amiben ugyan ilyen hardver van mint a mini pcmben, csak az 32 bites windows 10-es, annál nincs akadás a horizongoval.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of senkialfonz

    Mint írtam vala fentebb , amennyiben az uefi mód és összes vonzata nem kapcsolható ki akkor nem fog 32 bites rendszer települni. Azt h ezt 32 bites kompatibilitásnak nevezed , az a lényegen nem változtat.

    El képzelhető h létezik olyan “buhera” , amely megoldja ( átvariálja az isot, mit tudom én) – de ezt én nem ismerem.

    Tetszik (0)
 83. Profile photo of Wensz

  Sziasztok!
  Lenne egy olyan problémám,hogy vettem 1hete Asusx556u laptopot,free dos op.rendesszerrel,teljesen megtisztítottam a rendszert,win10 64bit szeretnèk rá tenni,de az istenèrt sem akarja elfogadni,hiba üzenet ir ki,(QR kód (kép) hosszú szöveg es újra indul).32bites lazán felmegy,de sajna azon belül meg találok touch pad illesztôt.(gép 64es)
  Segítséget szeretnék!!!

  Tetszik (0)
 84. Profile photo of StoneBal

  Sziasztok

  Win10 telepítésnél miért kell a Secure Mode Disable-zni? és telepítés után vissza?
  Mi van ha nem csinálom? és ha igen.

  Tetszik (0)
 85. Profile photo of Petra Hegedűs

  A segítségeteket szeretném kérni az alábbiakban: ASUS ZENBOOK UX32a Eddig a windows 10 az SSD lemezre volt telepítve, gyors volt, de elértük azt, hogy folyamatosan jelez, hogy kevés a hely. (32GB) Amit szeretnék, hogy a windows 10 pro amit ajánlanak is az 500GB-os merevlemezre legyen telepítve amit szeretnék megfelezni, tehát a windows 10 pro mondjuk 250GB lemezre telepítve a másik fele marad a mentéseimnek, viszont szeretném kihasználni az SSD lemez gyorsaságát, ha jól olvastam így legalább 30% gyorsabb lesz a gép. Idáig el is jutottam. Adott egy C meghajtó ami 230 Gb ezen fut a windows 10 pro, adott a másik meghajtó D ez az SSD lemezem és adott egy E a másik 230 GB a mentéseknek. viszont nem tudom, hol és hogyan tudom kihasználni az SSD lemezt. Ebben kérném a segítségét, javaslatát, lépés menetét, ha megoldható. A particiókat a windows 10 pro telepítesekor adtam meg. Ahol törölni, létrehozni, formázni lehet. ( ha létezik ilyen beállítás, erre várnám a válaszokat ) ha nem létezik ilyen beállítás csak olyan, hogy a win 10-et kizárólag az ssd lemezre tudom telepíteni, akkor mit tegyek, hogy minden más a nagyobb merevlemezre kerüljön, hogy az ssd lemezen ne foglaljon helyet semmi. Köszönöm a türelmeteket és a válaszokat.

  Tetszik (0)
 86. Profile photo of KoLaMan

  Hát, a 32 gigás SSD valóban necces kicsit, és bár az oprendszer elfér simán, de egyrészt gondolom lesznek ilyen-olyan alkalmazások is telepítve, másrészt majd ősszel az új nagy frissítéskor is kell plusz hely; harmadrészt meg akkor ideális az SSD működése, ha egyharmad/egynegyed része szabad.
  Szóval szeintem ne vacakolj vele, gyűjts rá, és vegyél egy nagyobbat (ha nagyon keresel, találsz ugyan 60 giga körülit, csak éppen nem sokkal többért van 120 gigás, ami jobb, és gyorsabb).

  Tetszik (0)
 87. Profile photo of arpi8

  Sziasztok, az lenne a kérdésem hogy van egy laptopom amin eredeti előre telepített Win8.1 van. Ebbe a gépbe nemrég vettem egy SSD-t, amire átklónoztam a Win8.1-et. Nemrég eldöntöttem hogy eladom a gépet, de az úgy Win10 el többet ér, így frissítettem, de az SSD-n lévő klónozottat. Szeretném az SSD nélkül eladni a gépet (1-2 hónapon belül, de addig is használnám) és az a kérdésem ha lefrissítem az eredetit, vagyis ami a HDD-n van akkor ezt megtehetem miközben az SSD-n lévőt használom még pár hónapig? A válaszokat előre is köszi!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez