Windows 10 hibák és megoldások [frissítve]

Lassan 50 milliós felhasználó felé közelít a Windows 10 kiadásra frissítők tábora, ezzel együtt sok usernek nem teljesen felhőtlen az öröme, illetve az új rendszer használata. Többen panaszkodnak hálózati kapcsolódási (Wi-Fi) hibákra, Start Menü, Tálca megnyitási problémákra, vagy egyszerűen nem tudják megnyitni magát az Áruház-at sem, illetve nem lehet letölteni alkalmazásokat és így tovább.
A legtöbb ilyen probléma megoldására próbáljátok ki az alábbi javaslatokat, melyek remélhetőleg nagy százalékban segíteni fog a felmerülő hibák javításában.

Windows 10 hibák és megoldások

Fontos: Az első és legfontosabb teendőnk, mielőtt bármelyik megoldás kipróbálásába kezdenénk, győződjünk meg arról, hogy minden Windows 10, illetve driver frissítés a gépen van, illetve azok sikeresen települtek. Ha ezzel megvagyunk a következő lépés egy rendszer-visszaállítási pont létrehozása, mivel a rendszer- és hibajavítás rosszul is végződhet, ilyenkor jól jön, ha előre gondoskodtunk visszaállítási pontról.

1., Hibás rendszerfájlok javítása
Bármennyire is vigyázunk, előfordulhat, hogy egyes programok telepítésénél, illetve használata során megsérülhetnek rendszerfájlok, melyek akadályozzák a gép hibátlan és gördülékeny működését. „Ha a Windows erőforrás-védelem (WRP) egy fájlja hiányzik vagy sérült, előfordulhat, hogy a Windows a várttól eltérő módon működik. Lehetséges például, hogy néhány Windows-funkció nem működik, vagy végső esetben a Windows összeomlik.” Forrás

Ehhez nyissuk meg a parancssort rendszergazdaként, írjuk vagy másoljuk be…

sfc /scannow

sfc scannow

…majd üssünk Enter-t. Ez a parancs átvizsgálja a számítógépet és kicseréli a sérült rendszerfájlokat. A vizsgálat után indítsuk újra a gépet.

2., Sérült rendszer image javítása
Ehhez futtassuk a DISM segédeszközt rendszergazdaként, írjuk vagy másoljuk be…

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Windows PS

..majd nyomjunk Enter-t. Ez a művelet, hibától függően, mintegy 10-15 percet fog igénybe venni, ezt követően indítsuk újra a gépet.

3., Windows Áruház és alkalmazások újra regisztrálása
Nyissuk meg ismét rendszergazdaként a Windows Power Shell segédprogramot és írjuk vagy másoljuk be..

Get-AppXPackage | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

WinPS lefuttatása

..ezt követően nyomjunk Enter-t és indítsuk újra a gépet.

4., A Gépház alkalmazást, Start Menü-t, illetve az Áruházat nem lehet megnyitni
A jelenség több más hibával együtt társult, mint pl. a Gépház megnyitásakor az Áruház alkalmazás nyílik meg vagy fordítva, ezért MS minősítette a problémát és egy hibaelhárító csomagot adott ki azok elhárítására.

Töltsük le a Windows 10-hez készített Windows 10 Hibaelhárító csomagot innen majd futtassuk.

3 hibaelhárító futtatása

2

Mivel a rendszerben nem volt hiba, így értelemszerűen az alábbi üzenet érkezett gépemre.

5 nincs probléma

4 a., Microsoft az elmúlt napokban, a felhasználói jelzések, panaszok után, kiadott a Windows 10-hez két új hibajavító alkalmazást, melyek az alábbi hivatkozásokon keresztül tölthetők le: (Bejegyzés hozzáadva: 2015. 09. 12.)

.Windows Áruház és alkalmazások hibáinak javítására, illetve elhárítására.

Windows Store Apps

Windows Store Apps

Nyomtató hibák elhárítására, illetve javítására.

Printer Apps

Printer Apps

5., Wi-Fi kapcsolódási hiba javítása [hozzáadva 2015. 08. 18.]
Microsoft kiadott egy hálózati (Wi-Fi) kapcsolatot javító csomagot, mely első sorban a Windows 8.1-ről Windows 10-re frissítés során fellépő kapcsolati hibák javítására szolgál. A hibajavító csomagot töltsük le innen, futtassuk, majd indítsuk újra a gépet.

WiFi problémák javítása

Wifi 2

Forrás

Amennyiben a hibajavító csomag futtatása nem vezetett eredményre, tegyük a következőket.
Nyissuk meg a parancssort rendszergazdaként, írjuk vagy másoljuk be egymás után a következő parancsokat…

reg delete HKCR\CLSID\{988248f3-a1ad-49bf-9170-676cbbc36ba3} /va /f
netcfg -v -u dni_dne

Wi FiWi-Fi 2..majd nyomjunk Enter-t. A parancsok lefuttatása után indítsuk újra a gépet.

DW-tagok megoldásai, javaslatai

Az alábbi két megoldás a Windows 10 update hiba javítására szolgál:
– Nyissuk meg a Feladatkezelőt, keressük meg a Szolgáltatások fület, alul kattintsunk a Szolgáltatások megnyitására. Keressük meg a Windows Update-t és állítsuk le a szolgáltatást. Ezt követően a C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore és C:\Windows\SoftwareDistribution\Download mappákból töröljünk mindent, majd kapcsoljuk vissza a Windows Update-t. by @gordon-ramsay
WUAUSERV használata by @dsign

Start Menü hibajavítás (#Frissítés: 2016. 06. 21.)

A Microsoft a napokban kiadott egy Start menü hibaelhárító alkalmazást, mellyel a felmerülő gondokat, hibákat tudjuk orvosolni.

Start Menu

startmenu.diagcab letöltése

Zárszó

A fenti leírás csak néhány hiba javítására alkalmas, de bízom abban, hogy minden nap újabb és újabb megoldások találhatóak majd a neten, ezért a cikk is folyamatosan bővülni fog. Emellett számítok a segítségetekre is, így, amennyiben találtok jó megoldást egy-egy hiba javítására, kérem, jelezzétek, hogy mindenki hasznára közre tudjuk adni.

324 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Gabking

  A WIN 10 telepítés után az otthoni gépem folyamatosan újra indul, dpc watchdog violation hibával. Sajnos még semmit nem találtam azzal kapcsolatban, hogy ezt ebben az esetben konkrétan mi okozhatja, és még fontosabb, hogy hogyan tudom helyre hozni.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Almeida

  Olyan hibával találkoztatok már AMD-s gépeken, hogy a netről streamelt videók (youtube, videa) kínkeservesen játszhatók le?
  Részletesebben: Néha van kép a videóhoz, nagyon sűrűn nincs, csak hang. A html5 lejátszó majdnem megfekteti a gépemet, a Windows 8-as youtube appok (Tubecast, Hyper) vagy meg se nyítja a videót, vagy az előbb említett két módon, vagy hibaüzenetet ad, vagy pedig 2-3 videó után az app egyszerűen összeomlik. Ja és arról ne is beszéljünk hogy a video driver nem válaszolt ezért újraindult üzenet is mostanában újra vendégem lett. A neten olvasgatva elvileg az AMD új Win10-es driverével van valami baj, és ki kell kényszeríteni a 10-esben hogy fogadja el a régebbi 8.1-es drivert (amin még nem volt ez a hiba). Nektek volt hasonló tapasztalatotok netes videók nézése közben AMD-s APU-s illetve GPU-s gépeken?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Arnold

   A HTML5 lejátszó szerintem sok embernek megfekteti a gépét, mivel a programozók kihagyták belőle a GPU hardveres gyorsítást, így egész egyszerűen, ha nézel egy Youtube videót bármilyen minőségben, az 100%-ban a procit dolgoztatja… Ami nagyon nem jó! Javaslom, használj inkább flash-t, mert ott megvan a hardveres gyorsítás, sokkal jobban megy, még régi gépen is…

   Ha videókártya driver hiba van (sajnos egyik ismerősömnél is ez van, bár Nvidiával), próbálj ki régebbi verziót, az talán megoldja ezt! (Átmenetileg, míg nem jelenik meg hibátlan új verzió)

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Tamás Durgó

    Nem tudom, nekem HTML5-ben játssza le a videókat, és alig nő a processzor terhelésem. És nekem is AMD-s rendszerem van. Persze, ha már egy nem támogatott eszközről van szó, akkor a cpu-t fogja használni. Meg nyilván a böngészőtől is függ a támogatottság.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Almeida

    Hát a Catalyst AutoDetect nem mond túl bíztatót a vasról

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Arnold

    GPU-Z-t ha megnézed, ott van egy ilyen rész a Sensorok között, hogy Video Engine Load, ez a videómag terheltségét jelzi, ergo ha videót nézel, és jól van megírva a szoftver, akár videólejátszó, akár online streaming, akkor ennek a terheltsége emelkedni fog. Próbáld ki Full HD videónál, utána 4K videónál, mondjuk PotPlayer lejátszóval, vagy akár flash playeres Youtube-al. Minden esetben fel fog menni valamennyi százalékra, akkor jó. De Youtube-nál HTML5 alapon, ez nulla fog maradni. Lehet, hogy részben használ valamennyi gyorsítást, de ez édeskevés. Akkor jó az élmény, ha ezt használja, és nem a procit terheli. Igaz, HTML5 alapon is van több féle codec, a VP9-es, az már jobb, mint mondjuk a korábbiak, de ez még mindig kevés, véleményem szerint. Ezért van az, hogy flash alapon sokkal könnyebb az online streaming, és jobb minőségbe is stabil marad, mint mondjuk HTML5-el. Persze egy Corei7-tel alig venni észre különbséget, de mondjuk egy gyengébb gépen, látványos a különbség…

    Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Kerestem, de még nincs értelmes válasz a hiba javítására, de nem adjuk fel. 🙂

   Tetszik (1)
  • Profile photo of ftibi

   “Végre”! Azt hittem, hogy ez a probléma csak nálam létezik. Nálam igazából teljesen logikátlanul működik ez az egész. Youtube videók nagy részét egyből lejátsza, de van olyan, amit csak a tizedik próbálkozásra. Van úgy, hogy egyszer megpróbálom, nem működik, majd otthagyom egy kis időre, frissítek és megy. Twitter, Instagram, Vimeo, facebook videókat még sosem játszott le. Valamelyik nap felraktam a Firefox-ot (az előbb leírtak mind Chrome-on történtek), azzal lejátszott egy Vimeo videót, de észrevettem, hogy magyarul tettem fel, újraraktam angolul, és ekkor már csak hangot játszott le (Ig-nél, fb-nél és Twitternél is csak hang volt).
   Kezdetben egyébként a vinyón lévő filmek közül sem akart mindent lejátszani a HC, hanem egy az egyben lefagyott. Ha átállítottam a dekódert, ment minden, de néhány filmre szoktam angol feliratot rakni, ez a dekóder viszont nem támogatta. Visszaállítottam, kiléptem, pár napig nem használtam, majd újra elindítottam és azóta megy minden.

   Próbáltam korábbi drivert is (nekem is AMD kártyám van), de az sem akartam az igazat, illetve le is töröltem a drivert, de így sem lett jobb.

   Tetszik (0)
 3. Profile photo of Arnold

  Ez nem hiba, bár hiányosság inkább, a hiányzó boot menüt lehet engedélyezni, ami a korábbi windows-okban volt:

  Admin parancssorba:
  BCDEDIT /SET {DEFAULT} BOOTMENUPOLICY LEGACY

  Így F8-al elérhető a csökkentett mód is, boot-kor…

  Vagy pl akit idegesít a zárolási képernyő, szintén windows betöltéskor, az így tudja letiltani egy reg fájlból:

  Windows Registry Editor Version 5.00

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization]
  “NoLockScreen”=dword:00000001

  Visszaállításhoz:
  Windows Registry Editor Version 5.00

  [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization]
  “NoLockScreen”=dword:00000000

  Tetszik (6)
 4. Profile photo of abissus

  Kérlek benneteket, amennyiben tagjaink javaslatai segítettek, jelezzétek, mert csak annak alapján tudom elfogadottnak tekinteni és a cikket frissíteni. Kösz. 🙂

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Worlon

  Üdv!
  A lenti képen szereplő hiba már 2 gépen is előjött, mindegyik laptop volt. A Win10 frissítés is megvolt (hétvégi kommulatív is). 2 napig nem is volt gond, majd egy rendes leállítást követi bekapcsolásnál ez fogadott minket. Hiába indítja magát újra, mindig ez jön elő. Valaki tud megoldást rá?

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of arnika14

  Amióta windows 10-em van, többször is előfordult, hogy amikor rámegyek a leállítás, vagy az újraindítás gombra, egyszerűen nem reagál. Nem történik semmi, így kénytelen vagyok a PC-n található gombbal kikapcsolni. Valaki tud megoldást? Köszi:)

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Dsign

  Köszönöm a cikk írójának a megemlítésem, az Update hiba kijavításának egyik lehetséges megoldásáról! @abissus

  Tetszik (1)
 8. Profile photo of Goodwill

  Sziasztok!
  Az alábbi hibajelenséggel találkozott már valaki?
  A cikkben leírt módszereket már próbáltam. Már uninstalláltam az összes Visual programot is , de nem segített.
  A hibakódra rákeresve csak régi, windows 7 és 8-ra való megoldásokat találtam, de azok sem segítettek.
  Ha tudna valaki segíteni, örülnék neki.

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Nameless

  A cikkszárazságra itt az enyhítő cikkeső!

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of siriq

  Velemenyem szerint a hibak azokat erinti , akik upgardeltek. Min insideres mar passz melyik rev ota hasznalom de meg nem voltak problemak. Illetve egy de ez win 7 illetve win 8.1-en is reprodukalhato . Ez inkabb vga driver hiba lesz.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Windy

  Sziasztok,

  Eddig 2x fogadott ez a bejelentkezési kép helyett (bootoláskor minden rendben volt).
  Úgy vettem észre ha alvóba van és egér mozgatással kattintás nélkül próbálom visszahozni és nem kapcsol be a monitor (mindegy meddig várok) akkor csinálja ezt. Ilyenkor nyomok egy resetet és ez fogad.
  Gép kikapcs, táp lekapcs, pár másodperc után bekapcs és minden ok.
  De gondolom azért mégsem minden ok annyira.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Zsolt

  Visual studio 2015 telepítése után (korábbit nem próbáltam) folyamatosan a helyreállítás menübe lép. Csökkentett módban elindul, máshogy nem.
  Valakinek van valami ötlete? A preview ugyanezen a gépen működött…

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Brunnentaler

  Sziasztok!
  Tegnapi frissítés (Win10 Insider) után nem tudom bekapcsolni a wifit.
  Hiába kapcsolom be egyből kikapcsolja magát.
  Valaki esetleg hallott valami infót?

  Köszi előre is

  Tetszik (1)
 14. Profile photo of DC5656

  Üdv! Windows hibák kiküszöbölésére egyetlen jótanácsom van haszbáljatok Linux Mintet szép, gyors, és stabil.
  Persze nem játékfüggöknek való! Ők kénytelenek a windowsal kinlódni.

  Tetszik (3)
  • Profile photo of abissus

   Gondolom, haverod esküvőjén is megjelensz és ott jó hangosan megjegyzed, mi francnak veszed el Julcsát, ha ott a Piri, aki jobb?!! 🙁

   Tetszik (8)
  • Profile photo of Brunnentaler

   Neked is köszönöm, a “sok segítséget”, az 525-ös Build megoldotta a problémát.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Larry

   Heló!Itt egy kis érdekesség a Linuxról. Tipikushibák gyűjteménye melyekre a mai napig nincs megoldás:
   http://linuxfonts.narod.ru/why.linux.is.not.ready.for.the.desktop.current.html (neves Linux fejlesztők kommentjeivel!)
   Ja és kíváncsi lennék rá, hogy telepítés után (ami elég egyszerű és progikat csomagkezelőből letölteni sem nehéz) hogyan állítasz be egy víruskeresőt, tűzfalat vagy Iptable-t esetleg egy alap sysctl.conf-ot, mert hát ugye mint köztudott (vagy legalábbis annak kellene lennie!)
   EGYETLEN LINUXBAN SINCS ALAPBÓL SEM VÍRUSKERESŐ SEM TŰZFAL SEM SEMMILYEN MALWARE VÉDELEM HELYESEN BEÁLLÍTVA DE MÉG CSAK INSTALLÁLVA SEM! Elképesztő, hogy sokaknak erről fogalma sincs, azt hiszik a Windows-hoz hasonlóan csak telepíteni kell a rendszert és kész , emiatt rengetegen totál nyitott gépeket használnak (kész öngyilkosság!)!Linuxra is addig tart vírust írni mint Win-re, csak Linuxban alapból nincs védelem (eléggé érdekes ez egyébkénd, talán az NSA keze munkáját dícséri?!) , ha akarsz, azért vértk ell izzadnod és tanulni,olvasni, agyalni!Egyébként nem rossz a Mint,nem is akarok senkit lebeszélni egyik Linuxról sem a több száz közül + a rengeteg asztali környezetről ami tovább bonyolítja a helyzetet, de CSAK ÓVATOSAN, KÖRÜLTEKINTŐEN!

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Tom7

    Bocs de az hogy a nagy VGA gyártók vagy nem adnak ki rendes drivereket Linuxra, vagy ha kiadnak az is bugos, az szerinted mióta a Linux hibája?
    Csak zárt kódú drivereket adnak ki néha, forráskódot nem adják ki, így javítani sem lehet.
    Szerinted Linux Torwalds miért mutatott be az xVidiának egy nyilvános konferencián a középső újjával?
    A többiben igazad lehet.
    Én mindegyiket használom, sok program csak W-re van. Az tény hogy a W sokkal kényelmesebb, a Linux még mindig fapadosabb, cserébe nem lassul le úgy mint egy W i3 -al pár hónapos intenziv használat után annyira, mintha egy P3-ason futtatnád.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    Foglaljuk össze. Idióta a Microsofton kívül az összes hardvergyártó, amiért nem készít Linux drivereket, és a több százmillió felhasználó, Az nVidia azóta is zokog és a felszámolását fontolgatja, amióta Linus bemutatott nekik. A Linux évtizedek óta szenved, és egyre megosztottabb lesz.
    Egyébként számomra is nélkülözhetetlen egy live Linux, ha egy windowsos törölhetetlen fájlt vagy könyvtárat kell eltávolítani. 🙂

    Tetszik (0)
 15. Profile photo of Locky

  Windows Update akkor is ad hibaüzenetet ha a Speciális Beállításoknál nem ajánlott a frissítés módja (automatikus) illetve be van pipálva az elhalasztás.
  Utána hiába javítod ki ajánlottra, illetve veszed ki a pipát elhalasztás előttről, egy hibaüzenetet fog adni, amire a megoldás egy újraindítás. (miután a frissítés automatikusra van állítva és ki van véve a pipa az elhalasztás előttről).

  Egyébként újraindítás nélkül a wuauserv sem reagál, sőt… manuális frissítés sem.

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Tamás Göbölyös

  Visszatértem 8.1 -re a mai formában a 10-es egy használhatatlan hulladékhalom. Talán az SP1 után ránézek megint, abban azért reménykedem hogy a WP10 nem lesz ilyen brutálisan elszarva.

  Tetszik (1)
 17. Profile photo of Nyul2012

  @nimrod , snoopy5656 nem állítom hogy a Windows hibátlan , de egyetértek @abissus válaszaival. És még egy cikk 2015-ből. Hogy lehet az hogy a rossz Windows elterjedsége nagyobb mint a nagyszerű Linux-é. Úgy látszik hogy az emberek megbolondultak. Még az utált Vista is megelőzi. 😀
  http://hirek.prim.hu/cikk/113388/

  Tetszik (5)
  • Profile photo of Nimrod

   Nyuszifűl !
   Ez nagyszerű volt, tipikus winfosos hozászólás, takaródzunk a statisztikával ! Ez a legegyszerübb, talán gondolkodni kéne ! Az inrternetes szervereken (kb. 90%) mind linux fut, vajon miért ?! Mint kiderült az NSA (ez nem egy windows változat) is linuxot használ ! Aki ma windows-zal kisérletezik az nem igazán gondolja át ennek igen nagy kockázatát ! Persze, tudom én vagyok a túlzó linux fan, de utána lehet mindennek nézni ! Kipróbáltam a w10-et a KDE (plasma)koppintást, de kb 60% os szerintem ! Hiba-hiba hátán, és egy olyan cégtől, akit itt istenítettek !
   hát ennyi !

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Tamás Göbölyös

    Windows 8.1 -re váltottam linuxról, 1998-óta az volt az elsődleges OS az otthoni gépemen. 2013-ban tűnt el végleg.
    Elegem volt már régóta a dual bootból, abból hogy win-re kell váltani ha:
    – egy hardverem firmwarejét kell frissíteni
    – ha BIOS-t kell frissíteni
    – ha nem működik a multifunkciós gépen szkenner része linux alatt
    – ha a telefonommal akarok mókolni (bootloader csere, főzött rom, gyári rom visszaállítása)
    – ha játszani akarok
    – ha videót vagy hangot akarok vágni vagy szerkeszteni
    Tudom ez nem a linux hibája de ha a szoftver és hardver gyártók leszarják akkor marad a Win.

    Tetszik (2)
   • Profile photo of Nyul2012

    @nimrod nyugodjál meg Nyuszifül se állítja hogy a Windows hibátlan, gondolom hogy a Linux – ban is vannak hibák. Nyuszifül is a Windows 10-ről tért vissza a Windows 8.1-re. De azért még nem fog keresztes háborút hirdetni a Windows ellen, főleg egy jó szándékú cikk alatt /és egy jó szándékú oldalon/. Írjál te is egy cikket “Linux versus Windows” címmel és el is élvezhetsz rajta. Tipikus Linux-os hozzászólásodban máskor netakaródz a szerveres statisztikával. Küldök egy képet is hozzá hogy ne legyen olyan “unalmas” a címlap. A te kis Nyszifüled.

    http://imgur.com/rJkIg1U.jpg?DirtyWindows.jpg

    Tetszik (3)
   • Profile photo of KriszAime

    Azt hiszem most már én is hozzászólok ehhez 😀
    Sokszor látok, Android VS IOS vitákat, főleg Youtube-n, aminek Szerintem semmi értelme. Az android valamivel nyitottabb rendszer, ezért könnyen befolyásolható a működése külső programokkal, akárcsak a windows. Az “Ájfon” egy eléggé zárt környezet, így például sokkal nehezebben települ meg rajta vírus vagy nem kívánatos műveleteket végző program, akár a Linux.
    Lássuk be Szerverek, és nagyobb biztonságot kívánó hardverek számára a Linux, egy jó választás. De nem elég nyitott, nehéz rajta azokat a dolgokat végrehajtatni, amit egy átlag user már megszokott a gépén. A win8 as Csempe felületet is rengeteg kritika érte, mert túlontúl egyszerű volt és senki nem érzi otthon magát egy számára kényelmetlen “világban”.
    Tehát amit mondani próbálok, nagyon leegyszerűsítve a következő:
    A linux “Zárkózottabb” személyiség. Ezért Sokkal megbízhatóbb, de nehezebb befolyásolni a működését.
    A Windows “Nyitottabb” személyiség, kicsit talán egyszerűbb is a gyorsabb futás miatt. Ezért Megbízhatatlan, Könnyű befolyásolni a működését, ami egyszerre hátrány, és előny is.
    Ez a véleményem 🙂

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Larry

    Heló!
    ismétlés BOCSI!
    Itt egy kis érdekesség a Linuxról. Tipikushibák gyűjteménye melyekre a mai napig nincs megoldás:
    http://linuxfonts.narod.ru/why.linux.is.not.ready.for.the.desktop.current.html (neves Linux fejlesztők kommentjeivel!)
    Ja és kíváncsi lennék rá, hogy telepítés után (ami elég egyszerű és progikat csomagkezelőből letölteni sem nehéz) hogyan állítasz be egy víruskeresőt, tűzfalat vagy Iptable-t esetleg egy alap sysctl.conf-ot, mert hát ugye mint köztudott (vagy legalábbis annak kellene lennie!)
    EGYETLEN LINUXBAN SINCS ALAPBÓL SEM VÍRUSKERESŐ SEM TŰZFAL SEM SEMMILYEN MALWARE VÉDELEM HELYESEN BEÁLLÍTVA DE MÉG CSAK INSTALLÁLVA SEM! Elképesztő, hogy sokaknak erről fogalma sincs, azt hiszik a Windows-hoz hasonlóan csak telepíteni kell a rendszert és kész , emiatt rengetegen totál nyitott gépeket használnak (kész öngyilkosság!)!Linuxra is addig tart vírust írni mint Win-re, csak Linuxban alapból nincs védelem (eléggé érdekes ez egyébkénd, talán az NSA keze munkáját dícséri?!) , ha akarsz, azért vértk ell izzadnod és tanulni,olvasni, agyalni!Egyébként nem rossz a Mint,nem is akarok senkit lebeszélni egyik Linuxról sem a több száz közül + a rengeteg asztali környezetről ami tovább bonyolítja a helyzetet, de CSAK ÓVATOSAN, KÖRÜLTEKINTŐEN!

    Tetszik (0)
 18. Profile photo of RoZoli

  Halika!
  Nálam olyan hiba van, hogy a win update-ben ha telepítek egy frissítést, és utána újra kell majd indítani a rendszert, rányomok, hogy indítsa most újra, akkor elkezdi az újraindítást, majd mikor teljesen leállt a rendszer, sötét a képernyő, itt megáll minden. Semmire nem reagál, csak ha a reset gombot nyomom. Nincs utána semmi hiba, a frissítések is ott vannak rendesen települve a helyükön, csak az újra megindulása a rendszernek nem megy. Ez vajon mitől lehet?

  Tetszik (1)
 19. Profile photo of Marty Mcfly

  Sziasztok!
  Sajnos még nem találtam megoldást a problémámra, hogy a login screenről elűnt a pin-es bejelentkezési opció.
  Valaki találkozott már ezzel?

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of József Bakus

  Nekem inkább azzal van gondom – cégnél – hogy a win 10 telepítése után – mely magában foglalja az új office 2016 frissítését is – a mailben kapott levelek csatolmányait – outlookban természetesen – nem tudom megnyitni (docx és xlsx kiterjesztésűeket) sérült file-ra hivatkozva.
  Fogom a file-t feltöltöm Sharepointba és esetek 90%-ban meg tudom nyitni.
  Ha meg nem, akkor ott átnevezem, kiterjesztést doc/xls-re és láss csodát megnyitja.
  Másikképpen gyorsnyomtatásra kattolok és ott kiválasztom a mentés helyett a megnyitást, megnyitja az office.
  Na erre mi a válasz?
  (párunknak ugyanezt csinálja, párunknak semmi gondja ezzel.)

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Tibi

  Nem tudjátok, Radeon HD 4250 – hez jön driver?

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of jelcz

  Két kérdésem lenne.Frissítés után az Office 2013 nem aktivált,előtte microsoft toolkit 2.5.3.- al volt aktiválva, ezzel próbáltan de nem aktiválja.Mivel lehetne újra aktiválni? A másik, win 10-re frissítés után a mozilla firefox működött próbáltam.Másnap felraktam a Kasp. Internet Sec. 2016-ot azóta csak az edge indúl el.A firefoxra a nyíl helyén a karika 2 másodpercig forog,de nem indul el .Az edge az alapértelmezett böngésző próbáltam a firefox-ot beállítani alapértelmezettnek beállítani,frissíteni a legújabb 40… verzióra a frissítés végigmegy de az új verzió ugyanúgy nem indul el

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Tibi

  Köszönöm letöltöttem, de telepítés után felbontás problémáim vannak
  Szerintem még nem 100%os a driver

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of Windy

  Én úgy néz ki erősítem a kivételt… már 4 gépre 2 PC, 2 Laptop feltettem a win10-et hiba eddig egyiknél se jelentkezett, pedig igen eltérő hardware-el rendelkeznek. Az egyiken konkrétan lassabb volt a win7 minden frissítéssel (már amit fel tudott tenni hibátlanul), mint naprakész win10. Szóval én elégedett vagyok vele, pedig megy alatt jó pár Adobe termék, VBA, játékok közül pedig a WoT, hibának jelét nem láttam eddig a fenti fagyáson kivül, ami úgy fest hogy túlmelegedés lehetett… Boccs az offért, tudom itt a hibákat kéne halmozni, de gondoltam megosztom én is véleményem a rendszerről 😉

  Tetszik (1)
 25. Profile photo of kolpi

  Sziasztok! Nem tudom ilyen hibával találkozott-e valaki. Samsung Noti. Win7-ről akartam frissiteni 10 -re. Mindent a megfelelő sorrendben csinálok. Letölti a frissítéseket, a telepítő végigmegy. Újraindul a gép. Megjelenik a win10 logó, de onnantól kezdve semmit nem csinál. Vártam több mint 1 órát. Utána újra indítottam a gépet és ez a hibaüzenet fogadott.
  A frissítéseket töröltem. A vírusirtót leszedtem.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Javaslom, hogy a lenti linkről töltsd le a programot, indítsd el és tedd rendbe vele a Windows 7 illesztőit, mert lányom Samsung notiján a Windows 7 frissítésekor ez segített. Ha minden rendben, indítsd újra a frissítési folyamatot.
   http://www.drivethelife.com/windows-drivers/samsung-drivers-download-update-windows-10-8-7-xp-vista.html

   Tetszik (2)
   • Profile photo of kolpi

    Köszönöm ABISUSS a segítséget, de sajnos nem vezetett eredményre. Ezért mélyebben beleástam magam a témába. Bizonyos típusú samsung notiknál a Broadcom wifi kártyák miatt nem indul el a telepítés. A samsung nagy ívben sz…ik bele a microsoft meg későbbre ígéri a javítást.
    Megoldás egyenlőre, hogy vagy kiszedem a kártyát vagy másik típusúra cserélem. Na annyit nem ér az új op rendszer, hogy kokányoljam a gépet.
    Így marad a várakozás. Meg a 8.1

    Tetszik (0)
  • Profile photo of sztyepi

   @Kolpi:

   Szintén zenész, R szériás samu lapos, és én is erre az eredményre jutottam, nincs rá jelenleg megoldás.
   Viszont én így is felgyömöszöltem rá a 10-et. A tiszta telepítésnél már “szinte” teljesen végzett a telepítési folyamattal, mikor újraindul és ugye win logo, “befagy” és úgy marad egy életre. Na itt kinyomtam főkapcsolóval, majd vissza és csinálta tovább a dolgait. A win 7-ről való frissítés közepénél kéri már az újraindítást, ami ugye szintén “befagy”, ezért errorral kivág a bekapcsolást követően.
   Tehát megoldható egy tiszta telepítéssel feltenni rá, aztán kms-el aktiválni, viszont sajnos minden újraindítás “fagyással” fog járni, így mindig csak a leállítás/főkapcsoló marad.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of sztyepi

   Valóban bejön, viszont már a telepítés végeztével, mikor az “eszközök előkészítése” előtt restartol. Miután bejött a logo, odafagyott és se előre, se hátra, kinyomod a gépet úgy, ahogy van, majd vissza és folytatja a telepítés végső fázisait.
   Csak mint írtam az újraindítás lehetősége így használhatatlan lesz a jövőben, de hát annyi baj legyen.

   Ha esetleg nálad már a telepítés közben is (ne adj isten, a legelején) befagy a logo, akkor vedd úgy, hogy nem írtam semmit!. 🙂

   Tetszik (0)
 26. Profile photo of Kevin

  Sziasztok! Valaki tudna megoldást a start menü és a műveletközpont összeomlására? Nameless a videókártya illesztőprogi újratelepítésére tippelt, ami jó is volt egy ideig, de aztán megint csak összeomlott.
  http://imgur.com/p0fcmIE.jpg?DirtyWindows.jpg

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of lacielek

  Hát egy kicsit OFF ,mert itt a hibamegoldásokról kéne szólnom ,DEE:
  Ezidáig ,lévén napi szinten a témával foglalkozó, nem igazán találkoztam a leírt problémákkal ,amennyiben EREDETI Win 7 ,Win8.1-ről frissítettem az aktuális/megfelelő (Home-Home vagy Pro-Pro ) a megfelelő W10-re.
  Legyen az Home vagy Pro verzió.
  Amennyiben viszont “tört” verzióról akartam frissíteni , persze majd ugyan ezekkel a hibákkal találkoztam már én is nap mint nap és böngészve a net-et sem itt és ott sem igazán a tört verziókra is működő megoldást.
  Lehet,hogy a DAZ Loader ( Win7) ,vagy a KMS PICO (Win 8 és Win8.1) korábbi verziói okozzák a problémákat.
  Jómagam persze Insider-es vagyok már a kezdetek óta.
  Szerintem ezért nem igazán jelentkeznek ezen problémák a gépeimen.
  Pedig higgyétek el idehaza 4 gépemen fut a 10.10240 problémamentesen és ezen felül már legalább 50-60 ismerősömnek is telepítettem probléma mentesen ,mint upgrade.
  Bocsi mindenkitől az OFF-ért,csak az én tapasztalatom ezidáig.

  Üdv:
  lacielek

  Tetszik (1)
 28. Profile photo of lacielek

  Jah és a Linuxosoknak még valami !
  Csak láttam itt a fórumon ,hogy Linux Fan osztja az észt.
  Ehhez csak egy szösszenet, illetve hozzászólás.
  Az 1990-es években használt az akkori munkadóm Linux alapú server-t ,de nem jött be neki és áttértek Windows-ra.
  Jó tudom, hogy mit szeretne mondani ,de már az akkori időben is vállalati szinten inkább Windows ,ha van rá pénz ,mint Linux volt a döntés a cégvezetés részéről.
  Hogy jobban értsétek MS OFFICE 2013 PRO PLUS (DRÁGA,DE JÓ) ,VAGY OPEN OFFICE (OLYAN,AMILYEN).
  Hát nagyjából ennyi az eltérés.
  Üdv:
  Lacielek

  Tetszik (3)
 29. Profile photo of PARADOXON

  Hibáról kel hogy mondjak valamit azonban előtte ezt fontosnak tartom 🙂
  Most tértem át 2 gépen win7 pro rol win 10 pro ra 32 / 64 bites .
  Daz loaderes volt mind 2 gép EREDMÉNY : Parancssorból is ellenőrizve tartósan aktivált Win 10 PRO. Mind 2 esetben.
  Most pedig a Hiba és megoldása.
  Mind 2 gépen Avira Free van telepítve !
  32 Bites rendszer alatt Avira real -time protection funkciója elérhetetlen volt.
  Megoldása :
  Bár nem tudom ez kell e azonban a beállítás idejére a Defendert kikapcsoltam.
  Gépház – Vezérlőpult-Minden vezérlőpult elem – programok és szolgáltatások alatt kiválasztani az Avirat és a módosítás funkcióval helyre rakni .
  Gyakorlatban kat- kat-kat kész 🙂 utána jó lesz minden funkció 🙂

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of jethro

  Helo
  Találkozott valaki ezzel a hibával: többször előfordult hogy a Facebook használata alatt a gép egyszercsak kifagyott ,majd a képernyő kifakult,és esötétedett.
  Semmire sem reagált,csak fekete képernyő fogadott.A power gombbal lehetett kikapcsolni. Egy win7-ről 10-esre frissítésről van szó.Ennek előtte sosem volt se kékhalál se egyéb ilyen durva lefagyás!
  MSI 760GM-P23 alaplap,Athlon II X2/270 processzor
  Radeon HD6450 videókárttya ,legujabb Catalist driverrel
  4 GB Kingmax ramm
  Frissítések naprakészen
  Tud valaki valami tippet mi okozza ezt?
  Köszönöm előre is!

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of 4hellcat

  Sziasztok!
  Nagy izgalommal vártam, letöltöttem, és nagyot csalódtam a Windows 10-ben!
  Szerintem nagyon rossz, ( csúnyábban is mondhatnám ) nem tudom meg szokni, sokkal nehezebb minden, mint a win-7-ben. Ezért nem töltöttem le a Windows 8-at se mert attól is idegenkedtem! Rengeteg a hülyeség benne, egyáltalán nem (egyszerű user) felhasználó barát. Arról nem is beszélve, ha már fel telepítek egy op rendszert a gépemre, akkor ne tiltsanak le semmiről, had nézzek már abba a mappába bele amibe én akarok. Az oldalsáv pedig egyszerűen borzalmas. Nekem nem kell tovább, képtelen vagyok hozzá szokni!
  Remélem a többieknek jobban bejön!

  Tetszik (1)
 32. Profile photo of Viktor

  Sziasztok!
  A következő problémákba ütközök.
  Tiszta telepítés után azonnal beállítom, hogy a win ne telepítsen magától illesztőprogramokat. Ezzel egy időben le is tiltom az update-t.
  Csaj ezt követően engedem fel a netre. A szokásos frissítéseket és javításokat szeretném! Viszont amint kézzel elindítom a fissitések keresését el is kezdi az összes sz**t letölteni. Illesztőket manuálisan szeretném!! Miért nem érti meg? Mi t tudnék tenni?
  Igazából a fő problémám a Blue Screen. Notiról van szó. Ha alvásra áll akkor nem tud visszajönni! Újraindul és hibát jelez.
  Már megnéztem VGA illesztő probléma van. a, video scheduler… b, video tdr….
  Ezeket írja ki. Egyéb problémát nem tapasztaltam még. Ezt szeretném megoldani. Egyébként ha nincs fent driver akkor meg jó az alvás funkció is. :O
  Esetleg valakinek hasonló problémája? És a megoldás?
  A noti: HP ProBook 470 G2 Szóval nem egy öregecske holmi.
  HP már tolja a win10 támogatást, azok az illesztők nem segítettek egyelőre. 🙁

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of solties

  Sziasztok! Az én gondom nem feltétlenül WIn10 gond, mert win 8.1 en jelentkezik, de hasonló mint a tizesnél. Újratettem a gépet és az áruházból két alkalmazást nem tudok letölteni a következő hibakóddal 0x80070057 ezek pedig az Accuweather, és a Microsoft solitaire collection. Más alkalmazást sikerült. Amióta újratettem azóta ezt a kettőt nem tudom visszatenni!
  Van esetleg ötlet?

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of Lev11

  Sziasztok,
  az alábbi problémám megoldásában szeretném a segítségeteket kérni.
  Hivatalos win7-ről frissítettem 10-re (pro, 64 bit). Win10 alatt a gép a legváratlanabb helyzetekben lefagy (kimerevedik az éppen aktuális képernyő), és csak reset-tel lehet kikapcsolni. Ez napi többször előfordul, tehát elég zavaró 🙁
  Korábban a win7 mellé feltettem a 8.1-et kipróbálni (innen DW-ről), az is ugyan ezt a hibát produkálta.
  Előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of Reaper

  Sziasztok
  Nekem pont ez a hiba jelentkezik “A Gépház alkalmazást, Start Menü-t, illetve az Áruházat nem lehet megnyitni” Felraktam egy Classicshell start menüt hátha kikerülöm de abban sem látszanak a hiba miatt az appok és a ShellExperienceHost sem látszik a feladatkezelőben . Az itt bemutatott program semmire sem jó , nem talál hibát 🙂 Azt szeretném kérdezni hogy tud valaki erre működő megoldást ,ezek nem segítettek sajnos . Pedig nem a leggyengébb gépen van a W10 . De nem is a tuning kategória .
  Előre is köszönöm ,ha valaki tudna erre megoldást 🙂
  A Pc adatai
  cpu: E6550 Ram :6gb Vga:MSI HD5450 1gb dx11 hdd: 2x160gb Os :W10 x64 Pro

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Mumtaz

  Én abba a hibába futottam bele win7-ről win10-re frissítés után, hogy néhány mappában nem lehetett megnyitni a fájlokat. Egyiket sem. Csak az segített, hogy átmásoltam őket másik meghajtóra és vissza. Ez megoldódott.
  Ami viszont nem oldódott meg, hogy Win7 alatt a telefonommal (Android, SMB) tudtam böngészni a gépem tartalmát. Temészetesen felhasználónévvel és jelszóval. Win10 alatt csak megjelennek a meghajtók, de, ha be akarok lépni valamelyikbe, akkor azonnal “A fiók nem rendelkezik a szükséges engedélyekkel”. Elvben én nem változtattam semmin. A jogok ugyanazok, mint Win7 alatt voltak.

  Valakinek van valami ötlete?

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of f2d

  Próbálkoztam az 5-ös ponttal (Wi-Fi kapcsolódási hiba javítása ), de sajnos semmi. A hiba továbbra is megmaradt: Win 10 wi-fi routeren keresztül nem látja a mobil eszközeimet, és vice versa, az Androidos eszközök sem látják a PC-t. Előtte Win 7 alatt minden rendben volt, automatikusan felismerte a telefont és tabot is. Valakinek valami ötlete, esteleg segítség manuális beállításokhoz?

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of net91

  Sziasztok,
  A telepítés után működtek a csempék, most meg nem.
  Azt olvastam valahol, hogy valakinek frissítés után váltak működésképtelenné a csempék.
  Úgy gondolom, hogy talán nekem is valamelyik frissítés tette tönkre a csempéket.
  Van esetleg tippetek, hogyan lehetne visszaállítani a csempék működését?
  (Most vettem észre, a számológép sem működik.)

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of Tibor Krisztián Kovács

  Sziasztok!
  Segítségre lenne szükségem. Adott egy Dell XPS 15 L501X gép egy Win7 home oem verzióval. Frissítettem Win 10-re és most nem akar működni. Pontosabban látszólag normálisan települt a windows, de az asztalt és az ikonokat nem tudja betölteni. Kb.: 5 másodpercenként minden eltűnik, villan a képernyő és aztán újra és teljesen üres a képernyő csak a tálca látszik,de pl. a wifi és óra nem látszik. Az ikonoknak csak egy része látszik, a többinél csak fehér szimbólum van. Semmi nem érhető el, csak a feladatkezelő, annál nincs ez a villogás, ha teljes képernyőre tesztem. Mi lehet a gond? Próbáltam utólag videókártyát frissíteni, Nvidia gt420m, de nem változott a helyzet. Annyit tapasztaltam még, hogy egy idő elteltével a rendszerhűtőt iszonyúan pörgeti, és elég meleg levegőt fúj ki. Win 7-nél eddig nem volt ilyen gond. Mi lehet a probléma? Segítséget előre is köszi! A másik kérdésem, hogy így, hogyan lehet visszaállítani a win 7-et, hogy gyakorlatilag a feladatkezelőn és a lekapcsoláson kívül semmi sem működik.

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of Tibor Krisztián Kovács

  szia! köszi a választ és a segítséget. akkor ez azt jelenti, hogy erre a gépre nem lehet soha feltelepíteni , vagy egyszer azért lesz valami frissítés? a downgrade leírást kösz, de hogyan tudom visszaállítani, ha ezt sem érem el, csak a fájlkezelőt tudom megnyitni és ott tudok tallózni. köszi!

  Tetszik (0)
 41. Profile photo of Tibor Krisztián Kovács

  semmit nem látok sajnos, mert folyamatosan villan a képernyő és nem nyitja meg. a villogás ctrl alt del gombokkal szűnik meg, de akkor természetesen csak a feladatkezelő, kijelentkezés stb. jelenik meg. tehát használhatatlan a gép, ráadásul baromira melegszik.

  Tetszik (0)
 42. Profile photo of PARADOXON

  Szia az már elég ha van Feladatkezelőd:)
  Fájl – Új Feladat Futtatása és írd be : ms-settings:

  Tetszik (0)
 43. Profile photo of Tibor Krisztián Kovács

  és remélem nem fog ennyire melegedni. érdemes akkor szerintetek új laptopot keresni? vagy inkább várjak a frissítésre?

  Tetszik (0)
 44. Profile photo of zizike

  Szia abissus…
  Segítséget szeretnék kérni.
  .Adott egy asztali gép MSI R4350 1 GB-s video kártyával, Win 8.1 fut rajta 1920×1080-as felbontással, teljesen hibátlanul.
  A Win 10 frissítés esetén azonban, nem lehet megfelelő meghajtót telepíteni rá, mert nincs. Csak a Win saját drivere települt, azonban csak 1280×1024 felbontást lehet beállítani rajta, vagy rosszabbat. Mit tudnék tenni a megfelelő felbontás elérése érdekében?
  A gyártó honlapján sincs csak Win8 meghajtó.
  Köszönettel: zizike

  Tetszik (0)
 45. Profile photo of George Macika

  “1.és legfontosabb, minden frissítés sikeresen települt-e?” -Na, nálam ez nem teljesül, a KB3081424 és a KB3081708-as (talán a 2 eddigi legfontosabb/legösszetettebb) jópárszor elhasalt már. A többi kisebb frissítés az szépen elsőre felment. Amúgy rendesen működik a Home verzió a napi használatban.

  Tetszik (0)
 46. Profile photo of Reaper

  Teljes biztonsági mentést a C-ről valaki próbált ? Mikor vissza állítottam belőle nem nyíltak az alkalmazások és a gépház is egy év mire megmozdult .

  Tetszik (0)
 47. Profile photo of Gaben2

  A Win 10 frissítésként települt. Az Office 2013 még a Win 7 idején lett telepítve és MS Toolkittel aktiválva. Mióta a win 10 az op.rendszer, azóta az Outlook csak közvetlenül rendszerindítás után egyszer frissíti a leveleket. A következő win rendszerindításig érkező levelek nem érkeznek meg, és a kimenő levelek sem mennek el. Hibaüzenet nincs. Mi a megoldás? A Toolkit-et futtassam le megint, vagy installáljam újra az Office 2013-at?

  Tetszik (0)
 48. Profile photo of zizike

  Abissus, reaper…
  Köszönöm a segítségeteket.
  A kompatibilitási segéddel sikerült, de csak a Win7 driverrel.
  Előtte természetesen el kellett távolítani az összes AMD drivert az “AMD DDU” programmal, Csökkentett módban.
  Ezután hiba nélkül végigfutott a program és automatikusan beállította magát a megfelelő 1920×1080 felbontásra.
  Még egyszer köszönöm: zizike

  Tetszik (0)
 49. Profile photo of 6Geri6

  Windows 7-et szeretnék windows 10-re frissíteni, eddig 2-szer próbáltam előtte, 1.-re hibaüzenetet dobott (a kódot lefotóztam, csak nincs most nálam a kép), a 2. hibát updatén dobta, hogy sikertelen frissítés. Na most megpróbáltam pendriéról telepíteni, 84% beállítások konfigurálása 36%, és ennyi, megakadt, nem hajlandó haladni. A tálcás win ikon szerint minden ok, egyedül a media center nem lesz, de feltelepülni nem akar. Most nem tudom, mit csináljak vele, hogy befejezze, újraindítani nem célszerű, gondolom semmibe nem fog bootolni, viszont így se maradhat, mert ez megállt, mint a szög… Ráadásul eredeti a windows, nekem a tört win 8.1-re lazán felment 15 perc alatt, az legalább 30 perce megy és nem hajlandó települni, de nem is veszi észre, hogy nem megy, nem próbál semmit se csinálni, elküldött relaxálni és kész. Most ilyenkor mit csináljak vele? Googlén eddig 25%-nál akadt meg, 84%-nál még semmit nem találtam…

  Tetszik (0)
 50. Profile photo of Tibor Krisztián Kovács

  az egyébként megoldás lehet, ha megpróbálok bootolni valami dos féle programmal, és megpróbálom törölni a windows mappát és megpróbálni újra telepíteni a win 7-et? a dokumentumokat valahogy meg kellene menteni.

  Tetszik (0)
 51. Profile photo of Tibi

  Nekemis ugyan ez a baj a vga driverrel
  Radeon HD4250
  azt irja van driver hozzá, amint feltelepítem, felbontás problémák vannak……király AMD

  Tetszik (0)
  • Profile photo of zizike

   Szia Tibi…
   Ha fenn elolvasod amit írtam lehet, hogy megoldja a problémádat Neked is:
   “A kompatibilitási segéddel sikerült, de csak a Win7 driverrel.
   Előtte természetesen el kellett távolítani az összes AMD drivert az “AMD DDU” programmal, Csökkentett módban.”
   Üdv: zizike

   Tetszik (0)
 52. Profile photo of Ska

  Gépem AMD CPU, AMD videó, eredeti op. rendszer Windows 7 Ultimate angol (jogtiszta), utólagos magyarítással. Filmnézésre évek óta az MPC-HC programot használom.
  Az SD filmlejátszás mindkét operációs rendszeren rendben működik. A HD filmek lejátszása Windows 7 alatt problémamentes (hardveres gyorsítással), ugyanakkor Windows 10 alatt az MPC-HC a HD videóknál végtelen homokórázásba kezd. Az AMD videó driver és MPC-HC frissítés nem segített. Érdekes, hogy a VLC Windows 10 alatt is lejátssza a HD videókat, viszont nem örülnék, ha helyettem az operációs rendszer választaná meg, hogy mivel nézzek filmeket.
  Eddig nem használtam, de most próbaképpen feltettem az MPC-HC MadVR video renderer-t, az a következőt írja ki induláskor:
  – reseting Direct3D device failed
  – creating DXVA2 deinterlacer failed
  Itt és más fórumokon is olvastam, hogy nem vagyok egyedül az AMD hardver + MPC-HC filmlejátszási problémával. Reménykedem a megoldásban, addig viszont részemről marad a Windows 7, még jó, hogy az is van a gépemen. Ha néhány hónapon belül nem oldódik meg, akkor meszelem a W10-et, még jó, hogy ingyen volt.

  Tetszik (0)
 53. Profile photo of chiborg

  A Windows 10 feltelepítésekor szembesültem a nincs hang problémával, és megkerestem a hangkártyához egy Windows Xp-s telepítőt… és csodák csodája, lett hang…
  Igenám, de a hangszóró folyton pattog meg szkreccsel, szinte fülsiketítő módon, főleg akkor, amikor olyan oldalra tévedek, ahol valamilyen flash animáció vagy youtube videó van csatolva.
  Tudtok erre megoldást? Vagy szedjem le a hangkártya meghajtót, hátha megjavították a drivert a Windows 10-ben? Az integrált hangkártya drivenének neve: SoundMAX Integrated Digital HD Audio

  Tetszik (0)
 54. Profile photo of Csaba1975

  Sziasztok.
  Nekem egy tiszta telepítés után mindig a helyi fiókkal akar belépni (mikor telepítettem nem volt internetem), és nem találom hol lehet azt törölni. A “netplwiz” futtatással kivettem, hogy kérjen jelszót, de így minden bejelentkezéskor hibát ír, mert a helyi fiókkal akar belépni.
  A gépház saját fiók beállításoknál viszont nincs olyan lehetőség, hogy pl alapértelmezetté tegyem a microsoft fiókot, vagy töröljem a helyit. Kérlek segítsetek.

  Tetszik (0)
 55. Profile photo of bokodibor

  Sziasztok!

  Nálam sem az áruház, sem egyetlen áruházas alkalmazás sem működik. Lefuttattam a fentebb leírt hibajavításokat, de még mindig ugyanaz a probléma: elindítom az Áruház alkalmazást, vagy pl. a számológépet, és indulás után mindenféle hibaüzenet nélkül kilép. Az érdekes az, hogy egy darabig működött minden… Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
  A gépemet hivatalos windows7 home-ról frissítettem win10-re, driverek rendben vannak.

  Tetszik (0)
 56. Profile photo of adam1999

  Üdv a régi windovs old mappát hogyan lehet törölni, és indításnál hol tudnám kikapcsolni hogy ne kérjen jelszót?

  Tetszik (0)
 57. Profile photo of Róbert Zoltán Zsigmond

  Szia!
  Én 8.1-ről frissítettem 10-re és eddig leszámítva, hogy 3 frissítés nem ment fel, nincs hiba a rendszerben, megy ahogy kell…
  Ezeket nem tudta automatán telepíteni, újraindul, majd eltávolítja őket:
  KB3081424
  KB3081438
  KB3081444
  Van ötleted a megoldásra?

  Tetszik (0)
 58. Profile photo of RtgLaci

  Jól működő Windows 8.1-ről frissült a gépem 10-esre. Napokig minden kifogástalanul ment. Tegnap este óta (pl. böngészés közben) a gép váratlanul kikapcsol, mintha áramszünet lenne. Utána újraindul. Majd pár perc működés után újra kikapcsol. Semmi hibaüzenet. Tehetek-e valamit ezügyben, vagy álljak vissza a 8.1-re?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of

   Szerintem inkább nézd meg hány fokos a processzorod (mondjuk egy aida64-el) mert ez úgy néz ki mintha a hővédelem miatt lekapcsolná az egész rendszert.

   http://imgur.com/nitMYZe.jpg?DirtyWindows.jpg

   Tetszik (0)
   • Profile photo of RtgLaci

    Megnéztem Aidával és a BIOS-ban is, 40 fokos a proci 🙂 És egy kis idő után ugyanúgy lekapcsolt a gép, ezért visszaállítottam a 8.1.-et, kb. 1 órája megy lekapcsolás nélkül. Szóval vannak még paranormális jelenségek a W 10-nél 🙂

    Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Rapha már válaszolt, de még annyit tennék hozzá, hogy a hibaüzenet nélküli gyors kikapcsolást okozhatja:
   – tápegység hibája
   – alaplapi feszültségszabályzó áramkör hibája
   – elektromos hálózaton belüli feszültségingadozás
   – akku túlmelegedés és még számtalan hardverhiba….
   azaz semmi köze a Windows 10 rendszerhez.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of RtgLaci

    Köszönöm a válaszokat! Meg fogom nézmi a proci hőmérsékletet, bár elég jó nagy hűtő van rajta. Viszonylag minőségi alkatrészekből áll a gép, van szünetmentes is, de nem zárom ki, hogy bármi meghibásodhat benne. Persze ha egy évekig jól működő gép egy ilyen rendszer csere után csinál ilyet, mire gondoljak 🙂

    Tetszik (0)
 59. Profile photo of nibo

  Szép napot mindenkinek!

  Adott a következő problémám, insiderként telepítettem a windows 10 rendszert üres merevlemezre aktiválódott majd lejött idővel a végleges verzió is. Azóta vásároltam egy ssd-t, töröltem a régi rendszert amerevlemzről, majd telepítettem az új rendszert ssd-re de nem akar aktiválódni szintén összekapcsolt fiókkal, szintén insiderként 🙂 Mit tudok most kezdeni vele?

  Tetszik (0)
 60. Profile photo of Deske

  Sziasztok. Nekem már nincs több ötletem. Miután frissítettem Win 7-ről a win 10 re (full) nem működik az usb-3. A Voyager GT pendrivét ismeretlen eszköznek érzékeli. USB-2 alatt nincs gond csak hát a sebesség. Win 7 alatt ment, másik gépen hibátlan. AMD driver mind a legújabb. Mellékelnék két képen és ha valamit elfelejtettem kérdezzetek.

  Tetszik (0)
 61. Profile photo of adam1999

  Köszönöm közben megtaláltam és megoldottam.

  Tetszik (1)
 62. Profile photo of Dilikutya

  Sziasztok!

  Olyan gondom lenne a windows 10-el, hogy sok ablaknál fordul elő (pl:Edge böngésző és gépház), hogy jobb oldalt felül nincs ott a bezárás, teljes képernyő és a tálcára rakás ikonja. Viszont úgy vettem észre, hogy ez csak az alapból, a windows részeként fent lévő dolgoknál van, amit utólag telepítek, ott látszik rendesen. Ez mitől lehet?

  Tehát a lényeg, hogy bár nem látszik, de ha a bezárás helyére kattintok, akkor bezárul az adott ablak.

  Tetszik (0)
 63. Profile photo of Tamás Hegedűs

  Sziasztok!
  Sok panaszt olvastam, hogy nem működik az áruház meg a start menü.
  Nekem sem működött ezt a megoldást találtam rá.
  https://www.techmesto.com/fix-start-menu-broken-windows-10-technical-preview/
  Parancssorból (rendszergazdai) el kell indítani a PowerrShellt, utána bemásolni a parancssort, lefut és működik minden.

  Tetszik (0)
 64. Profile photo of Muszasi

  Sziasztok!
  A történetem a következő.
  Frissítés Win 8.1-ről Win 10-re. Minden problémamentes, stabil, gyors. Fent az összes update is. Kb. 3 hét zavartalan működés. Esti kikapcsolás után elmentem aludni. Reggel a kikapcsoló képernyő fogadott. Újraindítás és az ASUS felirat alatt pörgő betöltés logó. Újraindítás, ugyan az. Kikapcs, bekapcs, kék képernyő: speciális lehetőségek. Az összeset végigpróbáltam, semmi megoldás. Ha alaphelyzetbe állítást kérek, százalékokat számol, de amikor újraindul és kezdeni kellene a tényleges telepítést nem csinál semmit.
  Bármilyen használható ötletet szívesen veszek! Köszönöm szépen!

  Tetszik (0)
 65. Profile photo of Zorrosok

  Sziasztok.
  Win 7 Ultimate-ról frissítettem Win 10 Pro-ra.
  Frissítés után NET – NYET 🙁
  Szerinte a hálókártya drivere nem biztos hogy jó – bár jól működőnek jelezte. (Keressek megoldást a neten 🙂 , ami ugye nem üzemel !)
  Éjjel kettőkor inkább visszaállíttattam a Win 7-et vele.
  Másnap áttúrtam magam egy halom oldalon Win 10-es Realtek driverek után. Vagy 5-6 félét le is kaptam.
  Win 10 frissítés újraindít , lefut , bebootol. Net persze megint NYET 🙂
  DE a védelmi szoftverem (Comodo IS) óra mellé kipakolt ikonja diszkréten hibát mutat !
  Nem megfelelően működik , illetve nem működő modulok a CIS-ben.
  Na ekkor vettem egy mély levegőt , CIS uninstal , net – YES 🙂 , CIS instal , és Net és CIS is OK.
  Kicsit elgondolkoztam a MS kompatibilitást vizsgáló progiján , mer ugye szerinte semmilyen ütközés nincs a
  telepített progik 7-es verziójával 10 alatt. 🙂
  Amikor az Adobe Reader sem akart futni már rutinból töröltem majd raktam újra , és már ment is.
  Ebből adódóan ha valaki frissítésként rakja fel a 10-et és hw vagy szoftver gondjai akadnak akkor javaslom hogy
  kicsit nézzen rá a gépre , hátha csak ilyen gondja van.
  (Mert azért egy kellően belakott Windowst azért egyszerűbb igy átrakni 10-re mint minden egyes progit újra
  felrakni , pláne ha még ilyen-olyan netes jogosultságaid vannak beállítva.)

  Tetszik (0)
 66. Profile photo of mic

  Ez a win10 telepítő láz azt a viccet juttatja eszembe, amikor a pasi ül az út szélén és egy féltéglával csapkodja a golyóit. Egy járókelő megkérdezi tőle, hogy ebben mi a jó? – Amikor melléütök.
  Mire jó nektek, hogy win10-el szopatjátok magatokat most, amikor kijött ahelyett, hogy várnátok pár hetet vagy hónapot, amíg összefércelik?
  Egyetlen ember nincs az egész országban, akinek indokolt lenne a váltás. Bejáratott rendszerek helyett egy ilyen béta szeméttel szívni..

  Tetszik (2)
 67. Profile photo of Zorrosok

  Igen egyszerű okai vannak :
  – Kíváncsiság (Mert ugye elismert mazochista vagyok 🙂 ! )
  – Ha éppen azért nyaggatnak hogy x gépre jó e , akkor tudjak hasznos választ adni.
  – Ha nem jön be (mert “nem tetszik” , vagy problémás , ergo bugzik akkor ugye 30 napig visszaállítható !

  Amúgy a “béta szeméttől” hála az égnek már most is messze van 🙂
  Nem azt állítom hogy tökéletes már most is , de jelenleg (nálam) jól muzsikál , persze vannak olyan dolgai amik nem jönnek be , részben vagy egészben. De ezek egyike sem olyan hogy különösebben gondot okozna.
  (Pláne hogy végre a 8-hoz képest korrektebb lett az asztal kezelése , nem ugrál össze-vissza az ikonos szörnyűség (nekem az , mert gyakorlatilag az asztalos felületen élek , munkához-játékhoz jobb) ls az asztal között csak mert valamelyik üzenet , esetleg beállítás csak ott akar megjelenni 🙁 ! )

  Tetszik (0)
 68. Profile photo of Dilikutya

  Ez a 30 napig visszaállítható mit jelent? Ha én fél év után format után telepítenék pl win 8-at akkor nem fog feltelepülni?

  Tetszik (0)
 69. Profile photo of Dilikutya

  Tehát tiszta telepítéssel felmegy egy régebbi rendszer, csak nem lehet majd beaktiválni?

  Tetszik (0)
 70. Profile photo of hugabi

  Eddig nem okozott komolybb gondot a Windows 10, amit viszont észrevettem, hogy a képernyőkímélő esetében, nem tartja a bellított bekapcsolási időt. Időnként visszaáll 1 percre. Esetleg erre valaki tud megoldást?

  Tetszik (0)
 71. Profile photo of Reaper

  Ms fiókkal vagyok bejelentkezve sok mindent kikapcsoltam egy itteni cikk alapján . De a telemetria és a posta app dolgait békén hagytam .
  A posta első belépés , még a lehetőségek közt az ms címem is ki írja , de nem lép be hibakód 8x80c8043e. Ezt miért csinálja , és tud valaki megoldást ?
  Előre is köszönet . 🙂

  Tetszik (0)
 72. Profile photo of hugabi

  Letölthetők az Nvidia új dríverei a Windows 10 OS-hez! Véleményem szerint, érdemes a tiszta telepítést választani. Nagyon jó!

  Tetszik (0)
 73. Profile photo of Tamás Farkas

  Sziasztok, win 7-et frissítettem 10-re, kipróbáltam működött is, majd alvó állapotba raktam. Azóta nem tudok be jutni, bekapcsolas után csak egy képernyő kímélő oldalig jut a rendszer ami mutatja a pontos időt és dátumot valamint hogy van hálózat. Se egérre se billentyűzetre semmit nem reagál. Kikapcsolo gomb megnyomasa után beugrik egy képernyő ahol látom a felhasználó nevem és szépen kikapcsol. Telepítő lendriverol próbáltam már helyreallitani de nem engedte.

  Tetszik (0)
 74. Profile photo of MCBUBU

  Üdv!
  Végigolvastam, de erre nem találtam megoldást. Bár már beírtam a beállítások oldalra, de inkább ide kellett volna, ezért ide is beteszem:
  8.1 prot frissítettem Windows 10 Pro-ra. Minden tökéletesen működik, kifejezetten tetszik.
  Egyetlenegy hibába futottam bele, ami korábban sem a 7-esen, sem a 8.1-en nem jelentkezett.
  Huzamosabb munkavégzés után az explorerben a miniatűrök eltűnnek, csak üres téglalapok jelennek meg, és fent a zöld csík sem hajlandó végigfutni, de ha az üres téglalapra kattintok, működik rendesen, de egy idő után az intéző is megadja magát, valamint lent a tálcán is eltűnik néhány program, főként a metro ikonok.
  Az explorer újraindítása sem oldja meg, csak a gép újraindítása.
  Fogalmam nincs, ez mi lehet, nem biztos, hogy vissza akarnék térni a 8.1-hez, ezt leszámítva jónak tűnik a 10-es…
  Mi rosseb lehet ez és hogyan oldható meg? A miniatűrök kikapcsolását nem szeretném, sok kép és video van…
  A választ előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 75. Profile photo of Gajdos Sanyika

  Figyeljetek oda a Win10-re,mert a felhőtárból eltünnek a tárolt adatok,átkerültek a lomtárba,de onnan sem tudtam menteni.OneDrive

  Tetszik (0)
 76. Profile photo of Gajdos Sanyika

  Minden eltünt,ezek is!Már újra feltöltöttem mindent,de a bizalman elment.

  Tetszik (0)
 77. Profile photo of Tyler

  Üdv!
  Win7-ről frissített Win8-am volt két gépen, 10k körül frissítettem anno darabját. A sajátomat frissítettem 10-re, majd tiszta telepítést csináltam, minden OK vele. A másikat pár napja frissítettem, majd telepítettem. Ez ma kiírta, h aktiváljam a Windows-t, pedig elvileg eddig aktiváltnak írta. Mi lehet a hiba és hogy lehetne megoldani. Azért bosszantó, mert ugye jogtiszta szoftvert frissítettem.
  Köszi!

  Tetszik (0)
 78. Profile photo of Reaper

  Séfbácsi 🙂
  Ez tényleg jobban működik nem tűnik el a start menü 1-2 nap múlva sem , de ha fogadok frissítést már start menü nélkül áll fel a rendszer restart után .
  Ezt mi okozhatja 🙁 A megszokott programjaim mind a lehető legfrissebbek ezt azért mutatom hátha itt a hiba ??? Igaz hogy ez a kép 8,1 de W10x64pro-ra is ezek mennek. Vagy valami más miatt lenne ? Megoldás mi lehet .

  A visual c++ fojtatódik de nem fért el a képen 🙂

  Tetszik (0)
 79. Profile photo of G4B33

  Sziasztok!
  Ilyennel találkozott már valaki? Frissen betöltött rendszernél tökéletes, de egy idő után így elmosódik a startmenü, meg az értesítések és a naptár is.

  Win 10 home win7-ről frissítve,
  Alaplapi vga (intel Q33 chipset) win10 alap driver-el. Próbáltam frissebbet az intel oldaláról letölteni, de csak régebbi elérhető náluk.

  Tetszik (0)
 80. Profile photo of Turbobacsi

  Win10 problémám (win7-ről upgrade volt): újraindítás vagy F5 (refresh) után az asztali ikonok újrarendeződnek a bal oldalra fentről lefelé (egyenlőre asztali ikonok mentése – visszaállítása segédprogrammal működik csak az elrendezés mentése) win7-en még nem volt gond…

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Ilyen gonddal még nem találkoztam, mivel telepítés után, többek között, beállítom az asztali ikonok helyzetét is, azaz automatikusra állítom…..

   Tetszik (0)
  • Profile photo of B.Boy

   Nálam is ugyanez a helyzet, én Win8.1-ről upgradeltem.
   Először szépen működött minden, aztán egy idő után nálam is ez a hibajelenség van ami nálad. Én egy Windows frissítésre gondoltam, hogy amiatt, de nem jöttem rá melyik, illetve próbáltam egyesével leszedni őket, de nem oldódott meg a probléma.
   Ha tudsz erre valami megoldást, kérlek jelezd nekem akár privátban is (azt hamarabb észre veszem).
   Köszönöm előre is!

   Tetszik (0)
 81. Profile photo of Robi

  sziasztok. tudna valaki segíteni a következő problémában? feltelepítettem a windows 10-et és kikapcsolás után ha újból be akarom kapcsolni akkor a következő hibaüzenetet írja ki: “kernel auto boost lock acquisition with raised irql”. vagyis azt írja, hogy erre keressek rá a neten.
  köszönöm szépen előre is a válaszokat. üdv.

  Tetszik (0)
 82. Profile photo of nelsonmanian

  Nemrég telepítettem a win 10-et és folyamatosan, problémába ütközök.
  A C meghajtóm egy SSD, emellett van a D: ahol fájlokat tárolok. De csak úgy tudom elérni a D-t ha a programokat adminisztrátorként futtatom. Az alapértelmezett userem adminisztrátori jogokkal rendelkezik.
  Van valamilyen megoldás hogy alapértelmezetten adminisztrátorként tudjam használni a D-t és ne kelljen szórakozni vele?

  Rendszergazda csoport van megadva tulajdonosnak, abban is van az accountom.

  Tetszik (0)
 83. Profile photo of nagygp

  Off:::
  Olvasgattam a cikket, nagy örömmel, hogy egy ilyen jó kis gárda van itt. De már sokadszor találkozom azzal a jelenséggel, hogy valami idióta linux-fan teljesen érdektelen beszólásokkal rabolja az időmet. Én olyat még sohasem láttam, hogy linuxos oldalon windows fan nekiáll győzködni a win mellett (persze nem állítom, hogy egyáltalán nincs ilyen, csak én még nem láttam). Szóval én javaslom az ilyen “beszólások” kérdés nélküli törlését. Tisztelettel: a jó öreg nagygéza

  Tetszik (0)
 84. Profile photo of rafis83

  Sziasztok!
  Van valakinek arra megoldása, hogy automatikusan miért nem tud alvó állapotba kerülni a gépem?
  Eszközkezelőben minden olyan perifériát kikapcsoltam amelyik felébresztheti a gépet. A futó programokat is kikapcsoltam, ill. lehúztam minden csatlakoztatott eszközt, még az ethernet kábelt is.
  A monitor kikapcsol, de a gép nem kerül alvó állapotba. sfc /scannow parancsot futtattam már, rendben van minden.

  Tetszik (0)
 85. Profile photo of pendre

  Ez mi a fene lehet? Minden előzmény nélkül, néhány weboldalnál ez van, többek között ennél az oldalnál is. ESET, MBAM, HitmanPro, AWCleaner lefuttatva semmi nem talált. Csak IE11 alatt jön elő a gond, más böngészőknél még nem tapasztalatam eddig.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of 70KAOSZ

   Üdv!
   Tegnap egy gépen én is találkoztam ezzel a problémával, Win7-en csak a Firefox-nál jött elő a Maxthon böngésző tökéletesen működött, IE-t nem használok így nem próbáltam. A lényeg, hogy mindent próbáltam Firefox frissítést-újratelepítést, Avast kikapcsolást, tűzfal beállítást semmi nem segített pedig az én gépemen Win10-el ugyanaz a portable Firefox hiba nélkül működik. Szóval egy korábbi rendszermentést állítottam vissza, frissítettem a Firefox-ot és láss csodát minden lapot tökéletesen megnyit.

   Tetszik (0)
 86. Profile photo of mr.edd95

  Hello
  Adott egy TP-Link WN821N és feltelepítem a driverét, de mivel nem kompatibilis windows 10-el nem történik semmi. Meg lehet oldani valahogy, hogy működjön az eszkösz?
  Köszönöm

  Tetszik (0)
 87. Profile photo of Baldvin

  Sziasztok!
  Van egy 1 hónapos vadonat új Lenovo G510-es laptopom és az lenne vele a problémám. Általában, szinte mindig töltőn használtam a gépet játszani meg netezni szoktam rajta és azt vettem észre, hogy ha leveszem a töltőről sokkal gyorsabb lesz ha meg visszarakom töltőre akkor automatikusan lelassul magától. Mi lehet a gond lehet windows 10 beállítási gond? Válaszokat előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 88. Profile photo of Luger67

  Sziasztok!
  Windows 8.1 Pro 64 bites rendszerről próbálok frissíteni Windows 10-re. A frissítés során a mellékelt kép szerint memóriát hiányol.

  A gépben 4 GB RAM van, amit lát is a 8.1 Pro. Egy másik partícióra simán feltelepítettem a 10 Pro-t, de én frissíteni szeretnék.
  Ötlet valakinek?
  Köszönöm.

  Tetszik (0)
 89. Profile photo of Emil Ambrus

  Sziasztok,végigolvastam mindent de nem találtam megoldást a problémámra.Amióta frisitettem windows 8.1-röl 10-re van egy olyan próbléma,néha jelentkezik hogy -a képernyő illesztő leállt majd újraindult- és lefagy a monitorom.Ez mitől van,mit tegyek? Segítségeteket előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 90. Profile photo of Laci Molnár

  Helló!
  Nekem olyan problémám van hogy bekapcsolom a gépet bebootol a windows és amikor tovább kéne mennie betölteni az asztalt stb… sötét marad a kijelző nem tölt be semmi… az asztal nem töltődik be csak fekete lesz a és az egér mutatója látszik.
  többszöri újraindítással áll helyre esetleg… Ha bejelentkezési képernyő be is van kapcsolva addig bejön hogy beírom a jelszót majd tovább de ugyancsak fekete a háttér és úgy is marad nem töltődik be semmi… Valaki járt hasonlóképpen ezzel? hogyan javítható ha javítható egyáltalán?

  Tetszik (0)
 91. Profile photo of mongoose79

  Hello!
  Lenovo 3000 N200 őskövületnél futottam bele alábbi hibába. A működő Win7-re engedtem rá a W10 frissítést. Néhány óra után elindul, minden szép minden jó….aztán az első újraindítás után az alsó sz@rcsíkon már nem működik a start gomb és kereső, illetve jobb oldalon se az értesítős rész. És net sincs újraindítás után. Kétszer próbáltam le, kis eltéréssel a telepítés folyamán, de a végeredmény ugyanez lett.
  Proci látszólag 98-99% terheltségen, a folyamatok között van két cucc ami nem indul el normálisan. Egyik a shell experience, másikat nem jegyeztem meg.
  Lenovo oldal hoz egy szép hosszú listát azon gépeiről amik alkalmasak a W10-re. Ez az n200 nincs a listában. Viszont W7 alatt még azt írja a gép, hogy erre fel lehet tolni a W10-et.
  Lenovo support szerint minden driver W7 alatt legszebb, legújabb. Bios is. tehát ott már nem tudok mire frissíteni.
  Jó lenne tudni, hogy felejtős erre a gépre a W10? vagy csak valami olyan kavar be neki, ami orvosolható?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Töltsd le a Driver Booster programot és futtasd, az megkeresi mindazt a hiányzó vagy frissebb drivert, ami esetleg javít a helyzeten, ha nem segít, akkor jön sajnos a “Ez az n200 nincs a listában. “

   Tetszik (0)
   • Profile photo of mongoose79

    Üdv!
    Kipróbáltam, talált egy csomó frissíteni valót, amit kissé kétkedve néztem de ráengedtem a gépre. Mivel utána a normális működés tüneteit mutatta a gép, újabb W10 frissítést próbáltam. (előtte azért megint komplett mentés…)
    Már majdnem írtam, hogy minden oké… de mégsem 🙁
    Az első W10 indítás után, rendesen leállítás és indítást próbáltam és minden! működött. Majd ezt újra próba és megint minden oké. Aztán kipróbáltam az “újraindítást”, és onnan kezdve meghalt a cucc. Órákig tekeri a pöttyöket vagy fekete képernyő és semmi történés. Gép ki és bekapcs és ugyanez.
    Tehát egyelőre ami biztos, hogy újraindításnál a friss W10 install után meghalás van. De egy rendszer kikapcs és bekapcs során meg normálisan indult. Ilyet se láttam még….eddig.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Pár hasonló eseten túl vagyok, az én véleményem a következő:
   Régebbi gépeken (pláne laptopokon) nem kell erőltetni a win10-et. A frissítés, valahogy nem az igazi az ilyeneken, lassan áll össze utána a “teljes kép”, még felállás után is baromi sokat tud szöszmöszölni (pláne a laptopok lassú vinyóján), töltögeti az elmaradt win updateket, stb. Sokszor olyan, mintha nem csinálna semmit (pontosabban csinál valamit, csak nem tudni pontosan mit), és nem reagál, vagy lassan. Ilyenkor egy leállítás-újraindítás haza tudja vágni rendesen a rendszert – sajnos. Volt, hogy nekem fél napba telt, mire igazából beindult (egy régi, már HP-s Compaq laptopon kisérleteztem), igaz, utána ment rendesen, de nem volt az igazi.
   Azt mondanám, a régebbi laptopokon nagyon jó az a Win7 (a Compaq-ra is visszatettem végül), de ha mégis nagyon szeretnéd a Win10-et, akkor a végén mindenképp egy tiszta telepítés kéne (miután persze a frissítés végén aktivált lett a win10).
   De még egyszer, elnézve a Lenovo 3000 N200 géped paramétereit, én maradnék a Win7-nél.
   Nem mellesleg, igen sokan panaszkodnak, hogy Win10-re átállás után jelentősen csökken az akku üzemideje. Erről nincs tapasztalatom, de meggondolandó.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of mongoose79

    Köszönöm a tippeket. Akkuval nem lesz gond, az már régóta nullás 🙂 Ami viszont téves gondolatom volt először, hogy a gondot az erőforrás figyelőben felfüggesztettként látott shellexperiencehost és searchui exe okozzák. Ezek a saját gépemen se mennek, valszeg ezek a cortana cuccai lehetnek.
    Mondjuk a minap saját gép is művelt olyat egy újraindítás után, hogy csak fekete képernyőt láttam és az egérmutatón kívül semmire sem reagált. Néhány ki-be kapcs után szerencsére elindult….azóta van mentés erről is komplettó.

    Egy help még kellene, ugye megvolt a W7-ről W10 frissítés egy elindulással a lenovo-n és aktiváltnak írta magát. Ezután mi a módja egy tiszta telepítésnek? Technikailag az oké, hogy letöltök és telepítek egy W10 verziót, de utána honnan veszi a rendszer az infót, hogy ez már “volt” aktív egy frissítés során?
    kÖszi!

    Tetszik (0)
 92. Profile photo of KoLaMan

  Tiszta telepítésnél egyszerűen ne adj meg kulcsot (mindig ott van kisbetűvel a lehetőség, csak keresni kell), és telepítés után magától aktiválódik (lehet, nem azonnal, de ki kell várni).
  Amikor frissítetted az előző Win-t Win10-re, és az aktiválódott, akkor az Ms eltárolt a saját szerverén egy azonosítót a gépedről (pontos infó erről nincs, de általános tipp, hogy az alaplap alapján), és ezután a gépedet beazonosítva tudni fogja, hogy aktiválható a win10. Tehát az aktiválás géphez kötött.

  Tetszik (0)
 93. Profile photo of MCBUBU

  Üdv! Ismét 10-es probléma, megoldás nélkül. Anno 8.1 ről frissítettem, ami jelentősebb hiba nélkül ment is egy darabig, pár napja azonban egy újraindítás után fekete képernyő fogadott, ahol csak az egérkurzor működött. Nem találtam rá használható megoldást, ezért tiszta telepítéssel újraraktam az egészet, kb 1 napra rá ugyanaz a hiba. Csökkentett módba el tudom indítani. Mi lehet ez? Esetleg hardveres? Sem a Microsoft oldalán, sem a google-ban nem találtam rá megoldást (pedig vannak tippek, főleg korábbi rendszereknél), és úgy tűnik, a fenti hibajavító módszerek sem orvosolják.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of MCBUBU

   Microsoftos tipp alapján csökkentett módban töröltem a videokártya driverét, így elindult normál módba, de indításkor ugyanazt a drivert teszi fel. A következő microsoft tipp alapján megnéztem a videokártya gyártójának a honlapját (Nvidia mx210), de ott ugyanaz a driver van. A legfrissebb alig 2 hónapos. Akkor patthelyzet? Várni kell, hátha lesz frissebb, vagy új kártya kell? Találtam az eszközkezelőben olyat, hogy pcouffin device, felkiáltójeles volt. Nem találtam rá frisset, nem tudom, mi ez, de leszedtem. Utána újraindításkor nem tekert annyit. Nem tudom, megjavult-e, de majd meglátom.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of MCBUBU

    Pontosabban Nvidia Geforce 210

    Tetszik (0)
   • Profile photo of mongoose79

    Nekem is Nvidia van de más típus, korábban írtam hogy volt hasonló fekete indulása a gépnek. Annyiban más a helyzet, hogy a telepített driver törlése után az Nvidia gyári oldalról tudtam eggyel frissebbet feltenni és azóta azzal nem szórakozik a gép. Még…
    Nekem csak tippem van, hogy próbálj meg egy régebbi verziót feltenni hátha azzal jó lesz.
    Másik tipp a tiszta indítás, vagyis msconfig alatt a szolgáltatásoknál Microsoft szolgáltatások elrejtése beiksz. Ami marad az ablakban azt kikapcs és újraindítás. Spéci programok majd sikítanak ha valami mégiscsak kell fusson a szolgáltatások közül.

    Tetszik (0)
 94. Profile photo of csap

  Üdv!
  Ha nem jó helyen teszem fel a kérdést, kérem jelezzétek!
  Win 7-ről 10-re frissítettem, és az internet csak a gépház – telefonos hálózatok – internet kapcsolat kiválasztása, csatlakoztatása révén jön létre.
  Ha az asztalra tett ikonról, vagy a hálózati kapcsolatoknál próbálom indítani, akkor a gépház jelenik meg, és több nem történik.
  Mit kell beállítani ahhoz, hogy az ikonról is induljon az adsl? Csak wifi-re találtam cikkeket.
  Köszönöm!

  Tetszik (0)
 95. Profile photo of Hafi

  Sziasztok!
  Lehet volt már a téma de nem láttam a leírások között.
  A probléma, hogy bármilyen videó, vagy zene (ide sorolva Youtube és egyéb netes lejátszókat is),egyszóval amikor bármilyen jellegű hanglejátszás megy végbe hosszabb időn keresztül, a lejátszás közben kb. 5-10 percenként egy fél másodperces akadás jelenik meg, ami eléggé idegesítő, mivel a kép mellett a hang is megakad erre az időre, azonban ezután a lejátszás folytatódik mindenféle probléma nélkül. Mivel előzőleg ugyanezen a gépemen futott Windows 8.1 aminek semmiféle problémája nem volt, a hiba a Windows 10-el jelent meg. Próbáltam már hangkártya driver-t cserélni, ami semmit nem segített, próbáltam már videokártya driver-t cserélni – eleinte videóknál tapasztaltam a hibát – ugyancsak sikertelen próbálkozás volt. Aztán mivel a probléma az asztali PC-men jelentkezett, a laptopomra is felraktam a Windows 10-et, ahol nem jelentkezett semmiféle akadás, ugyan ezekkel a szoftverekkel – ezzel a szoftveres kompatibilitási hibákat (Windows 10 és a programok között amit használok és hangot játszanak le – Mozilla Firefox, Media Player Classic, Aimp, Skype, ICQ, stb.) nagyrészt kizártam.
  Ha valakinél esetleg hasonló probléma jelentkezett és meg tudta oldani, vagy van ötlete, hogy mi okozhatja a problémát, azt szívesen venném, ha megosztaná velem a megoldást.
  A gépem:
  CPU: AMD FX-8320
  Alaplap: Gigabyte GA-990FXA-UD3
  Memória: Kingston 10GB
  VGA: ASUS R9 290
  Háttértár: Samsung 840 evo SSD120gb, Samsung HDD 500gb
  Előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 96. Profile photo of lalika78

  Sziasztok
  Nem megy a DVD meghajtó Windows 10 alatt.Az eszközkezelőben sincs és ha be teszek egy lemezt meg se nyikkan.A biosban egyértelműen ott van de a windows nem látja. Fel próbáltam tenni egy drivert de arra is azt írta hogy nincs mire. Mit csináljak?

  Tetszik (0)
 97. Profile photo of Hafi

  Sziasztok!
  Senki nem találkozott még a fentebb leírt problémámmal? 🙁

  Tetszik (0)
 98. Profile photo of rstwingo

  Sziasztok

  Olyan nyűgöm van, hogy mióta ezt a nagy frissítést feltette a win 10 , azóta az USB-s hardvereim nem akarnak működni, azelőtt teljesen jól működtek

  Ilyen hibát ír ki a driver telepítésnél és szinte mindegyiknél , mindenből a legfrissebb win10 driver van feltéve

  Mit lehetne kezdeni a win10-el hogy minden megfelelően működjön ?

  Tetszik (0)
 99. Profile photo of Sándor Sárosi

  Már a második olyan gép kerül a kezembe, ami win7-ről win10-re frissítés után nem indul el.
  A win7 prof oem vásárolt verzió volt.
  Amikor megnézném az SSD-n lévő partíciót (elsődleges, boot, aktív e) akkor azt mutatja hogy nincs inicializálva a disk, mintha most csomagoltam volna ki.
  Az elsővel elég könnyen boldogultam, egy recovery felhozta a könyvtár struktúrát és le tudtam menteni ami kellett.
  De a mostaniról csak a RAW recovery tudna menteni, ami fájl kiterjesztések szerint szedi össze az elveszett adatokat és ez sokkal több munka mint az első eset.
  A kérdésem: járt már valaki így a frissítéssel? Mi okozhatja?
  Hogy tudnám az eredeti könyvtár struktúrával lementeni a nem inicializált diszket?
  Kifogytam az ötletekből. 🙁

  Tetszik (0)
 100. Profile photo of Sándor Sárosi

  Szerencsére tévedtem, ez is lejött könyvtárstruktúrával együtt.
  Viszont az ok továbbra is érdekelne.

  Tetszik (0)
 101. Profile photo of Nyusziman

  Sziasztok!
  Olyan hibát véltem felfedezni, hogy a Windows 10 x64 rendszerem nem teszi ki teljes képernyőre pl. a böngészőt, total cmd….., sőt a programot nem adja be osztva ha a képernyő egyik szélére húzom. Mi lehet a hiba?? Remelem orvosolható win reinstall nélkül!
  Köszönöm a segítséget

  Tetszik (0)
 102. Profile photo of xpforever

  Csak tudnám mi értelme volt félkészen kiadni a Win10-et…

  Tetszik (0)
 103. Profile photo of csocsessz

  Sziasztok!
  Nemrégiben vásároltam laptopot, hozzá pedig külön Win 8.1-et. Kis idő elteltével éltem a felajánlott lehetőséggel és Win 10-re frissítettem. Kifogástalanul működött, egészen néhány nappal ezelőttig, mikoris egy Archicad 17-es telepítése után nem tudtam a beépített levelezőprogramot megnyitni. Mint kiderült, gyakorlatilag egy beépített programot sem sikerül indítani, a hibaüzenet a következő: “EZ AZ ALKALMAZÁS NEM NYITHATÓ MEG A(z) Posta nem nyitható meg a beépített Rendszergazda fiók használatával. Jelentkezzen be másik fiókkal, és próbálkozzon újra.”
  Lefuttattam az összes javasolt diagnosztikát, annyi történt egy alkalommal, hogy most már nem az alkalmazás neve szerepel a start menü csempén, hanem hogy @[microsoft.windowscommunicationsapps_17.6525.4227.

  Tippre a problémát egy nem megfelelő újraindítás okozhatta, az archicad telepítésének végeztével a párom megszakította azt a gép kikapcsolásával.
  Bárminemű segítséget, tanácsot előre is nagyon köszönök!
  Üdv!

  Tetszik (1)
 104. Profile photo of jencius

  Üdv mindenkinek!
  Acer laptopon eddig win 7 64 bit volt. Tiszta telepítéssel tettem fel rá win 10 64 bit-et. Egy- két napig minden jónak tűnt, azután elkezdett rendszertelen időközönként újra indulni. Előjön egy kék képernyő, kiírja, hogy Critical structure corruption- visszaszámol, és újraindul. Az Acer oldaláról töltöttem le a win 10 drivereket a géphez. Volt, hogy photoshop közben, volt hogy más progit használtam, és volt, hogy csak egyszerűen böngésztem. A megoldás, amit írtak rá- hogy töltsem le a SPTD2inst-v208-x64- t, és telepítsem fel a gépre nem ért semmit- ugyanúgy csinálja. Néha sűrűbben, néha ritkábban. Van-e valakinek ilyen tapasztalata, és megoldás hozzá?

  Tetszik (0)
 105. Profile photo of chriscornell

  Sziasztok!
  Két különböző problémám van, két gépen, mindkettő frissítve lett Win10-re.
  HTPC: Nem működik az alvó mód, a gép újraindul (Win7-ről lett frissítve, ott működött.) Ez fontos lenne, mert HTPC-ről lévén szó távirányítót használok, azzal pedig csak alvó módból tudom felébreszteni.
  Laptop: A tálca időnként gondol egyet és “elcsúszik”, úgy, hogy a baloldalon lévő dátum, és idő nek csak a fele látszik. (Ez Win 8..1-ről lett frissítve.)
  Ez a jelenség inkább csak bosszantó, ha a tálca tulajdonságainál a “tálca automatikus elrejtésénél” kiveszem a pipát, a helyére ugrik, de egy idő után megint elmászik (rejtve használom a tálcát).
  Előre is köszi a segítséget!

  Tetszik (0)
 106. Profile photo of Attila

  Sziasztok.

  Újra lett telepítve 3 gép windows 10 Prof x64 rendszerrel. A telepítés után minden alapvető, szükséges programok fel lettek rá telepítve+ office 2010, 2013. A jelenség a következő: egy újraindítás után rámenve a gépház/ frissítésre megadja magát a rendszer, befagy és csak gondolkodik. Újraindításra is csak nagyon sok idő múlva indul újra. Meg akartam próbálni törölni a 2 mappa tartalmát a SoftwareDistribution-ből, de a Windows Update szolgáltatás leállításánál nem járok sikerrel. Megpróbálja leállítani, de nem sikerül, így nem is tudom kitörölni a két mappa tartalmat. A gép domain-ben van, de nem hiszem, hogy ez lenne a gond, a Windows ISO a microsoft-tól van letöltve.

  Előre is köszönöm a segítséget.

  Tetszik (0)
 107. Profile photo of jencius

  Én feladtam a win 10-re való átállást. Négyszer telepítettem újra, hogy próbáljam kizárni a problémákat, de nem tudtam megoldani azokat.
  Állandóan újraindult, mikor gondolt egyet, kikapcsoláskor sokszor nem leállt, hanem újraindult. Próbáltam csak a legalapvetőbb dolgaimat feltelepíteni, de
  mindig előjöttek ezek a gondok, és nem kockáztatom, hogy egyszer csak úgy szálljon el, hogy valamit tönkre is tegyen. Photoshop-al már jártam úgy, hogy szerkesztés közben újraindult, és tönkrement az, amit éppen szerkesztettem. Úgyhogy szépen visszament a win 7.

  Tetszik (0)
 108. Profile photo of atis02

  Szia

  Nálam a windows defender valamit törölt, azóta mindegyik böngészőm letiltva. Csak az edge működik. A többinél azt írja, hogy nincs internetkapcsolat. Tűzfalban engedélyezve mindegyik böngésző.

  Tetszik (0)
 109. Profile photo of István Rimoczi

  Sajnos én is így jártam a windows áruházzal, megnyílik egy pillanatra,s utána el is tűnik a tálcán, a tanulj angolul szintén. 🙁
  A fent említett megoldások sajnos nem vezettek eredményre.
  Nem tudom hogyan tovább.

  Tetszik (0)
 110. Profile photo of Derno

  Sziasztok!
  Sok fórumot átnyálaztam már de sehol se találtam megoldást rá úgyhogy most már “tollat ragadok” és írok;
  a Windows 10-el alapvetően meg vagyok elégedve, de valami gubanc van nekem a start menüvel. A már meglévő csempéket semmilyen formában nem módosíthatom (nem méretezhetem, nem helyezhetem át, nem törölhetem (!!!)), és nem tehetek ki új csempéket sem. Úgy vettem észre, hogy meg is változott némiképp a gyorsmenü, azaz ha egy csempére jobb egérgombbal kattintok akkor nem a szokásos dolgok jönnek elő, hogy mondjuk átméretezés, eltávolítás stb, hanem egy “Továbbiak” menü és annak almenüi, mint pl. Élő csempe kikapcsolása. De persze még véletlenül sincs “eltávolítás a start menüből” vagy hasonló. Valaki tud érdemben segíteni ez ügyben?
  Előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 111. Profile photo of lkovacsik

  3., Windows Áruház és alkalmazások újra regisztrálása
  Majdnem jó, csak …
  Az Áruházon kívül sok más is eltűnt rejtélyes módon: térképek, időjárás, fényképek, stb. Magyar nyelvű Windows 10-en hajtottam végre. Az összes újra regisztrált alkalmazás angol nyelvű lett! Áruház helyett Store, stb. Rendkívül nehéz megtalálni őket, mert most már arra is kell emlékezni, hogy magyarul, vagy angolul hívják-e őket!
  Hogyan lehet elérni, hogy a Windows nyelvén regisztrálja be ezeket az alkalmazásokat?

  Tetszik (0)
 112. Profile photo of gezabaxter

  Sziasztok!Nálam olyan probléma jelentkezett Win 10-en,hogy mikor feltelepitem a rendszert és a szükséges illesztőprogramokat,
  nincs megy a szükséges felbontás (1366×768).De van egy érdekesség az egészben,hogy mikor kihúzom az alaplapból a
  videókártyát akkor az integrált videó kártyával semmi probléma.Az leesett már,hogy a videó kártyával van valami gond,viszont Win 7-el semmi gond,
  minden szépen működik.Viszont elktronikailag nem hinném hogy lenne baja,mert hetesen minden működik mint az óra (értem itt a játékokat).
  Videó kártyám: ATI Radeon HD 4850
  Alaplap nev: Asus M5A78L-M LX3

  Tetszik (0)
 113. Profile photo of vagamo

  Sziasztok!

  Olyan hibával találkoztatok már, hogy a fájlkezelő nem nyílik meg! Hiába kattintok rá nem történik semmi, feladatkezelőben sem történik semmi aktivitás. Vírusirtó NOD se talált semmit. Tehetetlen vagyok.
  Köszi

  Tetszik (0)
 114. Profile photo of András Halász

  Üdv, nekem az a problémám, hogy a fedél lehajtása után ha órákkal később nyitom fel, nem ébred fel sem magától, sem a bekapcsológomb rövid megnyomásával. Hosszan nyomva ki kell kapcsolnom, majd újra be, ami nem szerencsés, ha úgy hagytam ott, hogy nyitva voltak közben a programjaim. A beállításaim hálózatra csatlakoztatás estére:
  -Alvás órák után
  -Merevlemezek kikapcsolása soha
  -Fedél lehajtásakor, bekapcsológomb megnyomásakor: alvás.
  -Hibrid alvás nincs.
  Eddig windows 7-em volt, nem volt ilyen probléma, akármennyi idő után nyitottam fel, elindult szépen.

  Tetszik (0)
 115. Profile photo of Nyírő Attila

  Még javasolták nekem hogy állítsam alaphelyzetbe a windowst,de nem tudom az megoldja e a gondot.

  Tetszik (0)
 116. Profile photo of Prip

  Sziasztok!
  Segítségre lenne szükségem!Feltelepítettem a win10-et, ami minden leállítás utáni bekapcsolásnál kiír kb. egy olyat hogy “back from hibernation”, ezután töltöget,majd fekete képernyő mellett valószínűleg bebootol.Ha ezután resetelek és bejön az alaplapi BIOS, boot menü lehetőség, ki tudom választani a rendszermeghajtót és onnan gond nélkül indul.Van tarcsiban egy win8.1, de a rendszerválasztó menü is csak ekkor jön be. Hibernálás sehol nincs engedélyezve, pláne hogy SSD-n van az op.rendszer. Sok ilyen probléma van a neten, de érdemleges választ nem találtam.

  Ennél nagyobb gondom meg az, hogy évek óta fagyogat a gépem, amin egy clean install sem segített. Fel szeretném rakni a windowst GPT partícióban,
  ehhez ugye UEFI-re kellene frissíteni, a gyártó honlapján csak BIOS-ok vannak, amit meg találtam az talán nem is gyári, és nem is működik(“incorrect platform”),(http://en.driversoft.biz/driver/mboard.php?firm_m=ASRock&drv=009373.rar&model_m=X58%20Extreme).
  Módfelett hálás lennék ha valaki tudna jó tippeket adni..
  Asrock x58 Extreme 6 ; intel i7 960 ; ATA, Sata3 HDD , Sata3 SSD

  Tetszik (0)
 117. Profile photo of Dávid Sike

  Sziasztok!

  Kerestem fentebb, de nem találtam rá választ.

  A problémám az, hogy ha sokáig nem csinálok semmit a gépen (kb 40-50 perc), akkor utána nem reagál semmire. Nem tudom kikapcsolni, start menü nem jön be, böngészőt nem tudok nyitni, mappákat, semmit… Csak a meglévő ablakaimat tudom nézegetni, de semmi új munkafolyamat nem indítható.

  Találkozott valaki ilyen problémával?

  Köszi előre is a válaszokat!

  Tetszik (0)
 118. Profile photo of László Z Szabó

  Sziasztok!
  ASUS laptopomon olyan problémám van, hogyha újraindítom a gépet (az újraindítás gombra nyomok) utána nem látja a HDD-t. Ha simán leállítom és elindítom, akkor hibátlanul látja. Ez vajon szoftveres vagy hardveres hiba? Sajnos a win10 újratelepítése se oldotta meg a hibát.
  A válaszokat előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 119. Profile photo of Imre Póki Patkós

  Sziasztok ! Dell laptomom van és a win 10 nem indul el rajta már 2 napja. Állandóan azt írja ki, hogy lemezhibák kijavítása. Nem tudom mit csináljak. Tudna nekem segíteni valaki ? Köszönöm ! 🙂

  Tetszik (0)
 120. Profile photo of Gulyas89

  Sziasztok!
  Telepíttetem a Windows 10-et körülbelül 3 hónappal ezelőtt. Eddig nagyon meg voltam elégedve vele semmi problémám nem volt.
  Egy frissítést követően a gépem az újraindítása után villódzik a képernyő olyan mintha újra ás újra be akarná tölteni az asztalt kb 3-5 másodpercenként.
  Semmi nem érhető el, csak a feladatkezelő, annál nincs ez a villogás, ha teljes képernyőre tesztem.
  Van amikor hagyom, hogy párszor ezt megcsinálja és utána teljesen használható a gép és a következő újraindításig nem jelenik meg ez a probléma.
  A lap top körülbelül 4 éves egy ASUS N55SF.

  Előre is köszönöm a tippeket!

  Tetszik (0)
 121. Profile photo of woghell

  Köszönöm a szuper infókat, sokat segítettek. Sajnos win 10 enterprise N 2016 LTSB-ben sehogy nem tudom visszaállítani az áruházat. Igazából a Posta alkalmazást szeretném valahogy visszakapni, de nem tudom telepíteni az áruház nélkül…
  Valaki tudna segíteni?

  Tetszik (0)
 122. Profile photo of laci7309

  Sziasztok!
  problémám a következő!
  vettem egy lenovoZ50 gépet A10 procival 2 gb video kártyával 4gb memória és 500 gb merevlemezzel. ha a farming simulátor 2017-tel játszik a fiam. egy szürkés kép jelenik meg értelmezhetetlen jelekkel és egy smile fejjel, aztán magától újra indul. ez a hiba főleg akkor jelenik meg ha multiplayerben játszik. képet sajnos nem tudok mellékelni.

  Tetszik (0)
 123. Profile photo of Márkó Bodonovics

  Lekapcsoltam az összes újrainduló elemet a gépen (win10) és most aszt írja ki hogy nincs net és még belépni se tudok mert nincs meg az a hely ahová begépelhetném a jelszót.

  Tetszik (0)
 124. Profile photo of guipapa

  Sziasztok!
  Megszüntek a Windows hibák, vagy rossz oldalon vagyok?
  Nekem a 14393.969 (márc.27) frissítés minden gondomat megoldotta.
  Nincs naptáram, levelezésem, scannerem, a beépített képnéző “távoli eljáráshívás nem sikerült” hibával áll le, (HP) nyomtatómat nem tudom újratelepíteni… a telefonnal sem megy a szinkronizálás.
  Ezen az oldalon levő javítókat (is) végig próbálgattam, minden rendben, nincs hiba.
  Kezdem únni a Windowst! A telefont felfrissítgettem Win10-re, nem ment az NFC. Vissza 8.1-re. Meg vagyok vele. Stabilab, biztosabb mint az andriodom..de a támogatása júniustól megszűnik. A PC Windows 10 nekem sok gondot okoz.

  Tetszik (1)
 125. Profile photo of Lebowski

  Frissítés visszavonása/rendszervisszaállítás? Próbaképp hozz létre új felhasználót, ott sem működnek a jelzett dolgok?
  Én a héten két gépet (pc és laptop) is frissítettem Séf bácsi Windows 10 RS2 kiadásával, rendben működik mindkettő. Egy próbát megér. Saját tapasztalat, hogy sokszor hosszadalmas hibakeresés helyett gyorsabb egy újratelepítés.

  Tetszik (2)
 126. Profile photo of guipapa

  Megszűntek a Windows hibák, vagy rossz oldalon vagyok?
  .
  Build 16193.rs_prerelease.170507-1300 – jó, csak minden régi cuccomat újra be kell imádkoznom. (nyomtató, scanner, vga driver…)

  Tetszik (0)
 127. Profile photo of opus25

  Sziasztok!

  Tiszta UEFI-s telepítéssel feldobtam egy win 10 Enterprise 2016LTSB verziót, ezzel nem is lenne problémám de telepítés után amikor a illesztőket is feldobtam, és leellenőriztem az Eszközkezelőmet egy hiba fogadott, az Intel
  Ahogy nézem a legfrissebb illesztő van fenn rajta de hibás működés miatt nem fut, az lenne a kérdésem, hogy kell ez egyeltalán nekem, el lehet távolítani hogy amiatt ne legyen gond a gép működésével,érdemesebb esetleg tiltani? Néztem az Intel honlapján le is kaptam valami csomagot de a tököm se tudja hogy mikmvoltak azok nem mertem feldobni…valakinek valami hasonló tapasztalata?

  Előre is nagyon szépen köszönöm!

  Tetszik (0)
 128. Profile photo of Fero

  Win 10 64 bit rendszerem van. Nem tudok menteni az asztalra, vagy a dokumentumok mappákba. Feljön egy ablak és ezt írja ki
  : “Erre a helyre nem mentheti a fájlt. A szükséges engedélyt a rendszergazdától szerezheti be.”
  Nagyon idegesítő a jelenség. A C meghhajtóm SSD.
  Kérem segítsetek!
  Előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 129. Profile photo of Szász Pál

  Egy frissítén után a W10 tálca naptára betüi fekete alapon feketék Kép: https://photos.app.goo.gl/s5RxZeoFcFeiJcHg2 Mit tehetek?

  Tetszik (0)
 130. Profile photo of yxcasd

  Sziasztok! Átraktam a C:/ patriciót aktívra, de nem kellett volna. Így újra indításnál nem találja a bootmgr -t !!!
  Hogyan lehet újraéleszteni a win 10-et?
  Köszi

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez