Automatikus alkalmazásfrissítések kikapcsolása a Windows 10-ben [frissítve]

Sokunknak ma sincs korlátlan internet elérése, főleg ha épp mobil kapcsolaton használjuk a gépünket. Ilyenkor a legutolsó dolog, amit szeretnénk, hogy a Windows elpocsékolja az értékes megabyte-jainkat és egy hatalmas számlát eredményezzen, vagy teljesen levágja magát az internetről, mert épp szüksége van az MSN Money frissítésére a nagyobb cél érdekében.

Tehát hogyan tudnánk ezt a forgatókönyvet elkerülni? Igazán egyszerűen, kapcsoljuk ki az alkalmazások automatikus frissítését!

1. Nyissuk meg a Windows Áruházat
2. Jobb felső sarokban lévő felhasználói ikonra kattintva navigáljunk a Beállításokhoz

beállítások
3. Az Alkalmazásfrissítések alatt kapcsoljuk ki az „Alkalmazások automatikus frissítése” opciót.

set

Megjegyzés: Az alkalmazások aut. frissítésének kikapcsolása csak Windows 10 Pro-n lehetséges. Windows 10 Home felhasználóknak ez az opció szürke és „Be” állásban van.

Update#1 (2015.08.28.): A tegnap megjelent KB3081448 számú frissítés telepítése után már a Windows 10 Home kiadásában is elérhető az említett beállítás.

22 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Szappan

  A cikk értelmetlen. Ha mobilnetről vagy, alapból kikapcsolja a Windows az összes frissítést, mindaddig amíg újra wifis vagy kábeles csatlakozásod lesz.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of George Macika

  Nálam a rendes frissítés se megy, meg aztán ugyse viszem sehova a laptopot. De az infó mindenképpen hasznos.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of KoLaMan

  ” Windows 10 Home felhasználóknak ez az opció szürke és „Be” állásban van.”
  Az ilyeneken akadok ki. A kicsinyesség netovábbja.
  Ok, nincs a Home verzióban, bitlocker, hiper-V, active directory kezelés, meg hasonlók. Nem is kell, nem is hiányzik. De ez…
  Ne mondja senki, hogy azért, hogy a sok otthoni szimpla usernek friss legyen a gépe. Alapértelmezésben lenne ON, és akkor 100-ból 99-nek úgy is maradna.
  De a maradék egynek lenne lehetősége kikapcsolni.

  Tetszik (2)
  • Profile photo of Quorra

   A Defendert sem lehet kikapcsolni, mondván “Átmenetileg kikapcsolhatja a védelmet, de ha egy ideje már ki van kapcsolva, automatikusan visszakapcsoljuk.”!
   Elsőre egyből felmerül a kérdés, hogy “kapcsoljuk”? Kik? 😀 De inkább az a fő kérdés, hogy miért NEM lehet kikapcsolni? Miért van az emberre erőltetve? Normális felállásban megvettük, vagyis full legálba toljuk a rendszert. Amiért úgymond nem fizettem, vagy másképp fogalmazva, nem tartok X szolgáltatásra igényt, azt miért nem kapcsolhatom ki?
   Hivatkoznak persze arra, hogy így meg úgy biztonság. Ennyi erővel amint bedugok egy pendriveot máris tolja rá a BitLockert… Sőt, 1024 bitig titkosítsa a HDD tartalmát…

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Bob

    A defendert ki lehet kapcsolni amúgy.
    Érdemes is, ugyanis eszi a CPU time-ot rendesen, ha nincs realtime viruskergetőd.
    Nyiss egy gpedit.msc -t rendszergazdaként és keresd ezt:
    Computer Configuration/Administrative Templates/Windows Components/Windows Defender
    Itt a windows defender turn off stringbe üss egy egyest és kész is.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Bob

    JA látom már más megírta.

    Tetszik (0)
 4. Profile photo of Monk

  @Quorra!

  Először is nyugi! A felháborodás haragot, a harag agressziót, az agresszió meg ellenszenvet szül. Nem lettél ellenszenves, mielőtt leharapnád a fejem 🙂 Amiben tudunk, illetve a nálam nagyobb tudásúak tudnak, biztosan segítenek! Sok mindenre még a Microsoft Community és a Microasoft üfsz sem tudja a választ, vagy, csak több napos késéssel keresnek meg, mert annyi a kérdés feléjük a rendszer frissessége miatt!! Ez nem az Ő hibájuk!! Nem tudom hogyan próbáltad kikapcsolni, de a szolgáltatások és a csoport házirend szerkesztésével nálam ki lehetett kapcsolni a Defendert és azóta jól nevelt módjára úgy is maradt! Legális, vásárolt NOD32 mellé nekem nem kell Defender, ezért lett kikapcsolva!

  Üdv, Monk!

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of headB

  A defender kikapcsolása:
  win gomb — írd be: gpedit.msc — számítógép konfigurációja — felügyeleti sablonok — windows-összetevők — windows dfefender — windows defender kikapcsolása — engedélyezve

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of Monk

  @Quorra! Erre gondoltam a csoport házirend szerkesztésnél. Csináld meg azt, amit HEADB leírt!

  Tetszik (1)
 7. Profile photo of Csicsó

  A tűzfalnál lehet tiltani hogy pl. a windows áruház kimehessen a netre.

  Tetszik (1)
 8. Profile photo of Theraser

  Sziasztok,
  Nem akarok bele okoskodni nekem a pro van fent de lehet a Home-ban is benne van nem próbáltam még, de ha bemész a gépházba és wifi kapcsolatoknál az adott wifi kapcsolatodat beállítod a speciális beállításokban adatforgalmas kapcsolatként (mobil hotspotod) akkor szerintem nem fogja ezeket frissíteni csak a nagyon kritikus updateket szedi le.

  Szép hétvégét mindenkinek

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Quorra

  Kiszürkült a Defender! 🙂

  Hatalmas köszönet nektek!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez