Így állítsd be a Windows 10-et, ha félted az adataidat!

A Windows 10-et egyre több kritika éri adatvédelmi kérdésekkel kapcsolatban és bár ezek legtöbbje megalapozatlan félelmeken alapul, tagadhatatlan, hogy sokan egyre inkább félnek a Microsoft-ra bízni az adataikat. Sajnos a felhős szolgáltatások által nyújtott kényelem és a személyes adatok védelme néha nehezen összeegyeztethető. Minden felhasználónak magának kell eldöntenie, hogy egy-egy szolgáltatásért cserébe, rábízza-e az adatait a vállalatra, vagy sem. Azoknak, akik féltik a magánszférájukat, összegyűjtöttük a legfontosabb beállításokat, amikkel megvédhetik azt.

Beállítások a Windows 10 telepítése során

1. Ne használd a Gyorsbeállításokat, ehelyett kattints a Beállítások testreszabására és kapcsolj ki mindent!

2015-08-23_20-24-01

2015-08-23_20-25-56

2015-08-23_20-27-36

2. Használj helyi fiókot! A Microsoft fiókos belépés helyett, kattints a lépés kihagyása opcióra!

2015-08-23_20-33-08

2015-08-23_20-35-10

Beállítások a Windows 10 telepítése után

1. A Gépház Adatvédelem lapján kapcsolj ki mindent, amire nincs feltétlen szükséged! A legfontosabb beállításokat a Tartózkodási hely és a Beszéd, szabadkézi bevitel, gépelés oldalakon találod.

2015-08-23_20-44-31

2015-08-23_20-46-07

2015-08-23_20-47-26

2. Még mindig az Adatvédelem lapon maradva, a Visszajelzés és diagnosztika fülön található legördülő opciókat állítsd Soha ill. Alapszintű állásba!

2015-08-23_20-49-42

3. Navigálj a Gépház > Frissítés és biztonság > Windows Update > Speciális beállítások útvonalra, majd kapcsold ki a frissítések több helyről való le és feltöltését!

2015-08-23_20-50-53

2015-08-23_20-51-48

2015-08-23_20-52-39

4.Frissítés és biztonság lapon maradva, válaszd a Windows Defender fület és kapcsold ki a Felhő alapú védelem információküldését és a minták beküldését is!

2015-08-23_20-53-35

5. Keresd meg a Gépház > Hálózat és internet > Wi-Fi lapját és tiltsd le a Wi-Fi segédet a két kapcsoló kikapcsolásával!

2015-08-23_21-27-16

2015-08-23_21-28-57

6. Tiltsd le Cortana-t és az online keresést a keresőre, majd a beállítások ikonjára kattintás után az alábbi módon:

2015-08-23_20-57-15

7. Az telemetrikus adatgyűjtés megakadályozásához nyiss egy rendszergazdai parancssort, majd futtasd az alábbi parancsokat:

sc delete DiagTrack
sc delete dmwappushservice
echo "" > C:\ProgramData\Microsoft\Diagnosis\ETLLogs\AutoLogger\AutoLogger-Diagtrack-Listener.etl
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\DataCollection" /v AllowTelemetry /t REG_DWORD /d 0 /f

2015-08-23_20-59-49

2015-08-23_21-04-02

8. Az Edge böngészőről se feledkezz meg! Nyisd meg a Beállítások > Speciális beállítások útvonalat, majd kapcsold be a “Követés letiltása” kérések küldését! Az összes többi opciót kikapcsolhatod ugyanitt.

edge-beállítások

 

9. Ha Microsoft fiókkal használtad a rendszert eddig, akkor válts át helyi fiókra, a Gépház > Fiókok oldalán a Bejelentkezés helyi fiókkal linkre kattintva!

2015-08-23_21-22-54

Ha mégis MS fiókkal szeretnéd használni a rendszert, akkor tiltsd le a beállítások szinkronizálását:

2015-08-23_21-23-52

Ennyi

A fenti beállításokat ne tekintsétek kötelezően ajánlottnak! Ezeket csak azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének semmilyen adatot megosztani a Microsoft-tal, akkor sem, ha az adott esetben a saját kényelmüket is szolgálja. A legjobb tanács, amit adhatunk, hogy mindenki maga nézze át a rendszer beállításait és megfontoltan döntse el mit engedélyez és mit nem. Amit kifejezetten nem ajánlunk, az a különböző külső programok telepítése, amik a Windows 10 kémkedésének megakadályozást ígérik, de ehelyett több kárt okoznak, mint hasznot, rosszabb esetben pedig épp vírust telepítenek a gyanútlanul aggódó felhasználó gépére.

46 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of knor1982

  bár nem egy nagy “was ist das” és sokaknak így magyar Win10-ből ki-PrtScn-elve talán érthetőbb is, de azért talán megemlítésre kerülhetett volna a cikk eredetijének forrása: https://fix10.isleaked.com/

  Tetszik (3)
 2. Profile photo of
  Borsócska

  A Microsoft fiókból a szinkronizálási beállítások törölhetők az összekapcsolt gép eltávolításával, vagy ugyanúgy kell eljárni, mint Windows 8/8.1 esetén a OneDrive-os törlő linkre kattintással?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Arnold

  A Telemetrikus adatgyűjtés pontosan mit takar?

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Rob3294

  Tudom nem ide illik, de csak én vettem észre hogy első bejelentkezéskor (microsoft fiókkal) simán beenged bármilyen gépbe, nem kér jóváhagyást csak a profilnál írja hogy jóvá kell hagyni a fiók használatát….( és figyelmeztetést sem küldenek, hogy beléptem egy idegen gépbe) viszont a one drive és minden azonnal szinkronizálódik…jóváhagyás nélkül. Akkor hol is van a biztonság?
  A 8.1 be sem engedett jelentkezni egy gépre sem jóváhagyás nélkül!
  A másik ami nem tetszik, hogy ha már visszakaptuk a start menüt a csillivilli csempékkel spékelve,akkor miért nem szinkronizálja egyik gépről a másikra a beállításait?! Miért kell mindig a csempéket rendezgetnem? De ez a kisebbik gond, szinte említésre sem méltó. (Nem mintha bármilyen beállításomat szinkronizálná, mert a 8.1 legalább megkérdezte, hogy melyik beállítást melyik gépről akarom szinkronizálni!)
  Azt hiszem van itt még mit javítani és bármilyen jó is a rendszer az első észrevételem szerintem elég ahhoz, hogy kijelentsem ismét bakot lőttek. Viszont a nagy kérdés. Ha 8.1-et is használok és jó biztonsági beállításaim vannak ( jóváhagyás appon esetleg sms-en keresztül) viszont megszerzik a jelszavam, akkor Windows 10-en bármimhez hozzáférhetnek, mert ott nem kér jóváhagyást és nem is küld semmit hogy beléptek az én fiókommal? Hogy is van ez?
  Win 7 újra és ne használjunk felhőt? Semmit ami felhő? Kicsit idegesít a kérdés!

  Tetszik (2)
 5. Profile photo of Bala

  És mi van akkor ha nálam , nincs olyan (utólag), hogy helyi fiókkal szeretném használni a gépet?? (én balga összekötöttem a ms fiókommal – de nem kell). CSak a saját ms miók kezelése.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Arnold

   Nekem is így volt, de át lehet váltani helyi fiókra, ha jól emlékszem létre kell hozni egy másik helyi fiókot, majd utána a régibe valahogy beleolvasztod. Pontosan nem tudom, de nem volt nehéz, csak míg rájöttem. Bár én legelőször helyi fiókkal kezdtem, majd összekapcsoltam MS fiókkal, majd utána szét is tudtam választani.

   Tetszik (0)
 6. Profile photo of gyaci

  Érdekes módon, miután szinte majdnem minden lekapcsoltam a cikk alapján, megjavult a Műveletközpont email értesítése! Előtte – mint sok más usernél – csak hébe-hóba működött, akármit bütyköltem nem akartak jönni az értesítések, most viszont igen.

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of satad

  A MICROSOFT MEGFIGYELŐ SZOFTVEREKET TELEPÍTETT A WINDOWS TÖBB KIADÁSÁRA!!!!
  A napokban a Windows 7, 8 és 8.1 is megkapott két frissítést, név szerint a KB3075249 és KB3080149 frissítéseket, amik szintén tartalmazzák az adatszivárogtatáshoz szükséges komponenseket.
  Már jóval a Windows 10 publikus kiadása előtt is tudni lehetett, hogy a rendszer a Microsoft szerverei felé különböző információkat szivárogtat.
  Az új Windows ennek ellenére indulása óta több mint 50 millió felhasználó számítógépére jutott el világszerte, ezzel a növekedéssel minden bizonnyal rövid időn belül a legelterjedtebb operációs rendszer lesz. Még nem derült ki pontosan, hogy a számítógépünk milyen adatokat küld a redmondi vállalat szervereire, de sokak szerint a Cortana személyi asszisztens által feldolgozott adatokról lehet szó.
  Ezt egy kicsit cáfolja az a tény, hogy a napokban a Windows 7, 8 és 8.1 is megkapott két frissítést, név szerint a KB3075249 és KB3080149 frissítéseket, amik szintén tartalmazzák az adatszivárogtatáshoz szükséges komponenseket, holott a felsorolt Windows-verziók nem rendelkeznek Cortana-asszisztenssel.
  Ha a rendszerünk még frissítés előtt áll és nem szeretnénk a Microsoftot ellátni „szoftverhatékonyságot növelő” információkkal, könnyedén kikapcsolhatjuk az említett frissítéseket a Vezérlőpult ➝ Rendszer és biztonság ➝ Windows Update ➝ Telepítendő frissítések kijelölése menüpont alatt.
  Amennyiben frissítettük számítógépünket, a rendszer már nem élvez előnyt a Windows 10-el szemben.
  A frissítés eltávolítása
  A Telepített frissítések megtekintéséhez lépjünk be a Vezérlőpult Programok lapjának Programok és szolgáltatások részére, és kattintsunk a Telepített frissítések megjelenítése gombra!
  Jelöljük ki az eltávolítani kívánt frissítést, majd kattintsunk az Eltávolítás gombra! A művelet elvégzéséhez rendszergazdai jogosultság és esetenként a jelszó megadása szükséges.
  KOVÁCS DONÁT (SZERZŐ)

  Tetszik (1)
 8. Profile photo of madar45

  Ki nem félti az adatait?
  Csak a nagyon buták, szerintem.
  Azt sem értem, hogy legalább egy VBox-ban miért nem lehet kipróbálni egy pehelysúlyú linuxot?
  Akár egy Peppermint OS-t?
  A leggyengébb gépen is vidáman fut.
  Nem. Helyette 88-féle beállításon megyünk keresztül, hogy a MS ne turkáljon a magánéletünkbe.
  És még akkor is fog. Ha nem az MS, akkor a Google.

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Lamer

  Hi!
  Ha már a Microsoft lenyúlt vagy szinkronizált bizonyos adatokat akkor van e lehetőség ezek törlésére a Microsoft-nál?

  Tetszik (1)
 10. Profile photo of Lamer

  Az insider programban résztvevőinek milyen adatait kémkedik ki?

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Lamer

  A felhővel szinkronizált adataimat tudom hogy kell törölni, de ezen felül milyen lehetőségeim vannak?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of

   Mármint? Egyébként miért szeretnéd? Miért jó, ha neked rossz? 😀 Mert hidd el rossz lesz…
   Egyébként full, az összes alkalmazást, mondom összeset, áruházastul lehet törölni, de nem ajánlom, mert nem lehet rendesen visszarakni utána!
   …jól gondold meg, nem viccelek.

   Rendszergazdás PowerShellbe:
   Get-AppXProvisionedPackage -online | Remove-AppxProvisionedPackage -online
   Get-AppXPackage | Remove-AppxPackage
   Get-AppXPackage -User | Remove-AppxPackage
   Get-AppxPackage -AllUsers | Remove-AppxPackage
   …soronként enter és kivár természetesen.
   DE NEM VICC, JÓL GONDOLD ÁT, NE ENGEM HIBÁZTASS, HA VALAMI MÉGIS KÉNE!
   Nem lesz PL calculator… ok, winaeroról letölthető a régi jólmegszokott, mondjuk az nekem is jobban bejön 😀
   Áruház felejtős, ha ezeket beütötted… egy db ap sem lesz.

   …no aztán meg, ha tényleg nem akarod a OneDrive fiókot:
   Belépsz böngivel, a fiókba és bal oldalt a PC menü alatt.. ott lehet törölni az egész gépet, adatokat a fiókról.
   Ezután tudod a gépről az egész Onedrive-ot törölni:
   nyiss egy új txt-t, másold bele:

   @echo off
   cls

   set x86=”%SYSTEMROOT%\System32\OneDriveSetup.exe”
   set x64=”%SYSTEMROOT%\SysWOW64\OneDriveSetup.exe”

   echo Closing OneDrive process.
   echo.
   taskkill /f /im OneDrive.exe > NUL 2>&1
   ping 127.0.0.1 -n 5 > NUL 2>&1

   echo Uninstalling OneDrive.
   echo.
   if exist %x64% (
   %x64% /uninstall
   ) else (
   %x86% /uninstall
   )
   ping 127.0.0.1 -n 5 > NUL 2>&1

   echo Removing OneDrive leftovers.
   echo.
   rd “%USERPROFILE%\OneDrive” /Q /S > NUL 2>&1
   rd “C:\OneDriveTemp” /Q /S > NUL 2>&1
   rd “%LOCALAPPDATA%\Microsoft\OneDrive” /Q /S > NUL 2>&1
   rd “%PROGRAMDATA%\Microsoft OneDrive” /Q /S > NUL 2>&1

   echo Removeing OneDrive from the Explorer Side Panel.
   echo.
   REG DELETE “HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}” /f > NUL 2>&1
   REG DELETE “HKEY_CLASSES_ROOT\Wow6432Node\CLSID\{018D5C66-4533-4307-9B53-224DE2ED1FE6}” /f > NUL 2>&1

   Mentsd el másként… oneDrive.cmd Ha jól csináltad lesz egy cmd, amire katt és törli a géperdől a OneDrive-ot.

   Többször nem írom le! XD NAGYON GONDOLD ÁT! 🙂 Nem rosszból írom 🙂

   Tetszik (1)
 12. Profile photo of hid06

  Már jelentek meg programok is amikkel ki lehet egyszerűen kapcsolni a felesleges funkciókat:
  http://bgr.com/2015/08/14/windows-10-spying-prevention-privacy-tools/
  Ebből melyik jó, melyik nem, nem tudom.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of hid06

   Kipróbáltam kettőt.
   Az 1.-őt a vírusirtó egyből törölte telepítés közben: DoNotSpy 10
   A 2. -nál nem volt semmi ilyen: Destroy Windows 10 Spying
   Futtattam az exe-t, a Settings fülön bekattintottam a Professional módot. Lefutott, újraindult, utána egy logban ezt írta:

   [14:26:5] Starting: 2015.08.27. 14:26:05.
   [14:26:5] Product Name: Windows 10 Pro
   Build: 10240.16431.amd64fre.th1.150810-2333
   [14:26:5] =====================================
   [14:26:5] Disable telemetry…
   [14:26:15] Delete keylogger…
   [14:26:16] Add to hosts – vortex.data.microsoft.com
   [14:26:16] Add to hosts – vortex-win.data.microsoft.com
   [14:26:17] Add to hosts – telecommand.telemetry.microsoft.com
   [14:26:17] Add to hosts – telecommand.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
   [14:26:17] Add to hosts – oca.telemetry.microsoft.com
   [14:26:18] Add to hosts – sqm.telemetry.microsoft.com
   [14:26:18] Add to hosts – sqm.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
   [14:26:18] Add to hosts – watson.telemetry.microsoft.com
   [14:26:19] Add to hosts – watson.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
   [14:26:19] Add to hosts – redir.metaservices.microsoft.com
   [14:26:19] Add to hosts – choice.microsoft.com
   [14:26:20] Add to hosts – choice.microsoft.com.nsatc.net
   [14:26:20] Add to hosts – wes.df.telemetry.microsoft.com
   [14:26:21] Add to hosts – services.wes.df.telemetry.microsoft.com
   [14:26:21] Add to hosts – sqm.df.telemetry.microsoft.com
   [14:26:21] Add to hosts – telemetry.microsoft.com
   [14:26:22] Add to hosts – watson.ppe.telemetry.microsoft.com
   [14:26:22] Add to hosts – telemetry.appex.bing.net
   [14:26:22] Add to hosts – telemetry.urs.microsoft.com
   [14:26:23] Add to hosts – telemetry.appex.bing.net:443
   [14:26:23] Add to hosts – settings-sandbox.data.microsoft.com
   [14:26:23] Add to hosts – survey.watson.microsoft.com
   [14:26:24] Add to hosts – watson.live.com
   [14:26:24] Add to hosts – watson.microsoft.com
   [14:26:24] Add to hosts – statsfe2.ws.microsoft.com
   [14:26:25] Add to hosts – corpext.msitadfs.glbdns2.microsoft.com
   [14:26:25] Add to hosts – compatexchange.cloudapp.net
   [14:26:25] Add to hosts – a-0001.a-msedge.net
   [14:26:26] Add to hosts – statsfe2.update.microsoft.com.akadns.net
   [14:26:26] Add to hosts – sls.update.microsoft.com.akadns.net
   [14:26:26] Add to hosts – fe2.update.microsoft.com.akadns.net
   [14:26:27] Add to hosts – diagnostics.support.microsoft.com
   [14:26:27] Add to hosts – corp.sts.microsoft.com
   [14:26:28] Add to hosts – statsfe1.ws.microsoft.com
   [14:26:28] Add to hosts – feedback.windows.com
   [14:26:28] Add to hosts – feedback.microsoft-hohm.com
   [14:26:29] Add to hosts – feedback.search.microsoft.com
   [14:26:29] Add to hosts – rad.msn.com
   [14:26:29] Add to hosts – preview.msn.com
   [14:26:30] Add to hosts – ad.doubleclick.net
   [14:26:30] Add to hosts – ads.msn.com
   [14:26:30] Add to hosts – ads1.msads.net
   [14:26:31] Add to hosts – ads1.msn.com
   [14:26:31] Add to hosts – a.ads1.msn.com
   [14:26:31] Add to hosts – a.ads2.msn.com
   [14:26:32] Add to hosts – adnexus.net
   [14:26:32] Add to hosts – adnxs.com
   [14:26:32] Add to hosts – az361816.vo.msecnd.net
   [14:26:33] Add to hosts – az512334.vo.msecnd.net
   [14:26:33] Add to hosts – ssw.live.com
   [14:26:33] Add to hosts – ca.telemetry.microsoft.com
   [14:26:34] Add to hosts – i1.services.social.microsoft.com
   [14:26:34] Add to hosts – i1.services.social.microsoft.com.nsatc.net
   [14:26:35] Add to hosts – df.telemetry.microsoft.com
   [14:26:35] Add to hosts – reports.wes.df.telemetry.microsoft.com
   [14:26:35] Add to hosts – cs1.wpc.v0cdn.net
   [14:26:36] Add to hosts – vortex-sandbox.data.microsoft.com
   [14:26:36] Add to hosts – oca.telemetry.microsoft.com.nsatc.net
   [14:26:36] Add to hosts – pre.footprintpredict.com
   [14:26:37] Add to hosts – spynet2.microsoft.com
   [14:26:37] Add to hosts – spynetalt.microsoft.com
   [14:26:38] Add hosts MS complete.
   [14:26:39] Add Windows Firewall rule: “MS Spynet block”
   [14:26:39] Disable private settings
   [14:26:39] Disable Windows Defender.
   [14:26:39] Set Default PhotoViewer
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Office\Office ClickToRun Service Monitor
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Office\OfficeTelemetryAgentFallBack2016
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Office\OfficeTelemetryAgentLogOn2016
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\KernelCeipTask
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\UsbCeip
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Power Efficiency Diagnostics\AnalyzeSystem
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Shell\FamilySafetyMonitor
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Shell\FamilySafetyRefresh
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Application Experience\AitAgent
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Application Experience\ProgramDataUpdater
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Application Experience\StartupAppTask
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Autochk\Proxy
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\BthSQM
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Windows\Customer Experience Improvement Program\Consolidator
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Office\OfficeTelemetry\AgentFallBack2016
   [14:26:39] Disabled task: Microsoft\Office\OfficeTelemetry\OfficeTelemetryAgentLogOn2016

   Utilities fülön futtatás előtt több dolog is megjelent, utána néhány eltűnt. Itt ki lehet kapcsolni a win 10 frissítést is.
   Ha valaki ért hozzá, az megírhatná, hogy hasznos volt-e a művelet?

   Tetszik (1)
 13. Profile photo of VikingPanzer88

  Nagyon hasznos leírás! Köszönöm szépen rögtön meg is csináltam az összeset! Látszik hogy itt tényleg hozzá értőkkel van dolgunk nem balfékekkel! 🙂

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of MCBUBU

  Üdv!
  8.1 prot frissítettem Windows 10 Pro-ra. Minden tökéletesen működik, kifejezetten tetszik.
  Egyetlenegy hibába futottam bele, ami korábban sem a 7-esen, sem a 8.1-en nem jelentkezett.
  Huzamosabb munkavégzés után az explorerben a miniatűrök eltűnnek, csak üres téglalapok jelennek meg, és fent a zöld csík sem hajlandó végigfutni, de ha az üres téglalapra kattintok, működik rendesen, de egy idő után az intéző is megadja magát, valamint lent a tálcán is eltűnik néhány program, főként a metro ikonok.
  Az explorer újraindítása sem oldja meg, csak a gép újraindítása.
  Fogalmam nincs, ez mi lehet, nem biztos, hogy vissza akarnék térni a 8.1-hez, ezt leszámítva jónak tűnik a 10-es…
  Mi rosseb lehet ez és hogyan oldható meg? A miniatűrök kikapcsolását nem szeretném, sok kép és video van…
  A választ előre is köszönöm.

  Tetszik (1)
 15. Profile photo of bandi1969

  Sziasztok!
  Én minden esetre nagyon köszönöm a részletes le írást CARTMAN!
  én így állítottam be a windowsomat ,máshogy is viselkedik jobb lett!!

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of hid06

  A feljebb ajánlott dws lite / destroy-windows-10-spying jó program, folyamatosan frissül és virustotal szerint utolsó 1.5.528 verzió megbízható: https://www.virustotal.com/en/file/5501ee56d2ac2827eefa5dcbecb9d6a63b96d2e1f7dafa0e5b435337dac6ed78/analysis/
  Jó win7-8-10-re. Kérdésem, hátha tudja valaki a választ:
  lefuttattam win 8.1-en és törölt windows frissítéseket is. Ezek újra megjelentek a frissítések között. Ezeket engedjem frissíteni, mert szükségesek és jók, vagy tiltsam le őket, mert kémkednek és más funkciójuk nincs?
  [INFO] Remove update KB3080149
  [INFO] Remove update KB3075249
  [INFO] Remove update KB3068708
  [INFO] Remove update KB3044374
  [INFO] Remove update KB3035583
  [INFO] Remove update KB3022345
  [INFO] Remove update KB3021917
  [INFO] Remove update KB3015249
  [INFO] Remove update KB3012973
  [INFO] Remove update KB2990214
  [INFO] Remove update KB2977759
  [INFO] Remove update KB2976978
  [INFO] Remove update KB2952664
  [INFO] Remove update KB2922324
  [INFO] Remove update KB971033
  [INFO] Remove update KB3083324
  [INFO] Remove update KB3083325
  [INFO] Remove update KB3088195
  [INFO] Remove update KB3093983
  [INFO] Remove update KB3093513
  [INFO] Remove update KB3042058
  [INFO] Remove update KB3083710

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of NComment

  Ez nekem nagyon tetszik. Cartman megírta egy cikkben, hogy ne féltsük az adatainkat Microsoft-tól. A másikban megírja, hogy hogyan védhetjük.
  Úgy tűnik, hogy adatvédelem terén az igazság a kettő között van valahol. 🙂

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Lamer

  Régóta ezt használom:

  http://dws.wzor.net/
  Valakinek valami véleménye?

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of pimi

  Most már komolyan kíváncsi lennék arra, hogy okozott-e valami kárt a Microsoft “adatlopása” valakinek, vagy valaki ismerősének, vagy aki beszélt valakivel valamikor valahol? Vagy valaki érzékelte-e egyáltalán az adatlopást?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Nos, így a kérdésed két év távlatából,már több tapasztalat van. A válasz, hogy biza igen. Képzeld, feltelepítem tisztán a win10-et, és magától beállítja nekem a szokott dolgokat! Még a kontaktjaim is ott vannak! A kedvencek, a kedvencek sáv, a jelszavak (csak gúnyolódjatok, Edge-t használok, mert maczohista vagyok)! A mobilomon lövök képeket, és egyszer csak hopp – ott van az asztali gépemen is, csak úgy! És szinte szándékosan sem tudok törölni fontos file-okat, mert annak a piszok OneDrive-nak lomtárából vissza tudom állítani (Istenek, de szakadt akkor rólam a víz…).
   Hallatlan, ugye?
   Hogy is mondta a kis kínai abban a régi reklámban?
   Nekem tetszik!
   (No persze, marhára furmányos vagyok ám én: a maffia-levelezésem, a kormány elleni puccskísérlet tervem, a titkos bankszámláim, valamint a valamennyi
   pártot kompromittáló, leleplező rejtettkamerás felvételeim biztonságos titkosítással vannak elmentve…)

   Tetszik (0)
 20. Profile photo of kiss122

  Az itt leírtak nagyon hasznos információk. De az a gond vele, hogy nem maradandóak! Ha érkezik egy óriásfrissítés csomag, a telepítés után a Win10 visszaállítja az alapértelmezés szerinti kémkedést. Szélmalomharc az egész.
  Kedves Win Xp, De rossz nélküled…..

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Hadd kérdezzek pár dolgot tőled.
   Van facebook fiókod? És twitter? Esetleg más? Esetleg Gmail, Apple/Google fiók, Google pay, android/IOS telefon? Google a keresőd, vagy Bing, esetleg Baidu? (a polkorrektség jegyében) Azt gyanítom, ha azt sem tudod, hogy az informatikában a “felhő”-t eszik, vagy isszák – már akkor is használod szinte biztosan.
   Hidd el: a fentiek mellett tökéletesen irreleváns, hogy a Windowsban mit kapcsolsz ki, vagy be – a részletes profilod már megvan (akárkinek, aki fizet érte).

   El ne felejtsem: ha felteszed majd a tavaszi frissítést, ne mulaszd el kikapcsolni a timeline funkciót! Egy gombnyomásra kiderülhet, hogy mikor néztél utoljára pornót! Komolyan!

   Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez