Kommunikációból bukásra áll a Microsoft

A Microsoft egyre-másra követi el a kommunikációs hibákat és ezzel felhasználók millióit vezeti félre, vagy hagyja kétségek között. Már a Windows 10 megjelenése előtt is tettek óriási ballépéseket, de amióta kiadták a rendszert, ha lehet, még rosszabb a helyzet.

A Windows 10 előzeteseinek korában nem egyszer megesett, hogy naponta többször is frissítenünk kellett egy-egy hírt, mert olyan gyorsan változott a hivatalos álláspont, vagy legalábbis az annak közzétételéért felelős emberek nyilatkozata. Sok esetben az egyetlen információforrást Gabriel Aul twitter-csatornája jelentette (és jelenti még most is), aki hajlamos félmondatokkal és félinformációkkal összezavarni a médiát.

A káosz először azzal indult, hogy bejelentették ingyen válthatnak a kalózok is Windows 10-re, majd gyorsan vissza is vonták ezt. Ezután a történet azzal folytatódott, hogy nem voltak képesek érthetően a leendő felhasználók tudtára adni, mit jelent az első évben elérhető ingyenes frissítés. Felhasználók tömege hiszi azt még most is, hogy az első év után fizetni kell a további használatért. Bár a média felelőssége sem vonható kétségbe, a vállalatnak nyilatkozatok és hirdetések tömegével kellett volna tisztázni a helyzetet, nem pedig várni, míg majdcsak megértik az emberek, hogy mit is akartak közölni.

A legnagyobb gondot az információ hiánya jelentette. Az aktiválás rendszerének újdonságairól még most is alig található hivatalos tájékoztatás. Eleinte az terjedt el, hogy Microsoft fiók kell majd az ingyenes upgrade-hez, majd később kiderült, hogy dehogyis kell, mindössze a hardver azonosítója alapján történik az aktiválás. Nehéz lett volna ezt világosan elmondani? Ráadásul a már említett Gabriel Aul naponta szembesült a felhasználók ezirányú kérdéseivel, nyilvánvalóan láthatta hol szorít a cipő, mégsem tett senki szinte semmit a tájékoztatás javítása érdekében. Miért?!

troll-face

Nem lett jobb a helyzet a rendszer megjelenésével sem. Az első nagy vihart az új felhasználói szerződés jelentette, amit sikerült úgy megfogalmazniuk (bár itt a jogi szövegezési forma is kötötte a kezüket), hogy a média szétcincálja őket az adatvédelem lábbal tiprásáért. De még ez sem volt elég, a Microsoft ekkor sem állt ki és kezdte el magyarázni az igazát, pedig kellett volna. Még akkor is, ha valóban ártatlanok, mert a legrosszabb taktika a hallgatás lehet ebben az esetben. Az egységsugarú felhasználó mindenféle fórumokon, meg a bulvármédiában olvassa, hogy a Windows 10 ellopja a legféltettebb adatait és máris visszahőköl a rendszer használatától.

Még ezzel sincs vége a történetnek! A minap újabb lángra kapott a hisztériakeltés, mert néhány újságíró azt vélte kiolvasni a Windows 10 licencszerződéséből, hogy a vállalat letörölhet minden kalóz tartalmat a felhasználók gépéről, ha a kedve úgy tartja. Természetesen az ilyen hírek egyből végigsöpörnek a neten és mindenhol tényként lehozzák a hírt, akkor is, ha soha semmilyen bizonyíték nem volt eddig arra, hogy a Microsoft élt volna ilyen eszközzel, ráadásul nem is a Windows 10-re vonatkozik a kérdéses paragrafus, hanem az Xbox-ra és a Windows Store-ra. De Redmond most is hallgat.

A hisztéria mostanra odáig fajult, hogy néhány torrent oldal bejelentette kitiltja azokat a felhasználókat, akik Windows 10-et használnak, mert félnek, hogy a rendszer lejelenti, ki, honnan és mit tölt le illegálisan és inkább nem vállalják a kockázatot. Röhej.

De még nincs vége! Nemhogy a vádakra nem reagálnak megfelelően, de további támadási felületet nyitnak a hallgatással, ugyanis kiderült ezentúl nem kötik a felhasználók orrára, miket tartalmaznak a frissítésként érkező javítócsomagok. Míg korábban minden frissítéshez készült egy KB-article, amiből nagyjából megtudhattuk mit várhatunk egy-egy frissítés telepítése után, mostantól látatlanban kell azokat elfogadnunk. A fent ecsetelt bizalmatlan hangulatban ez csak olaj lesz a tűzre.

Van még más is! Sok felhasználót kellemetlen meglepetésként ért, hogy a frissítéseket ezentúl kötelező lesz telepíteni. Okosabb kommunikációval, világossá lehetett volna tenni az új frissítési modell előnyeit és meggyőzni a népet, hogy ez az ő biztonságukat szolgálja.

Az Insider programban résztvevők is elégedetlenek, hisz most derült ki, hogy ezentúl már csak aktivált eredeti rendszer birtokában lehet a tesztverziókat próbálgatni. Miért utolsónak tudják meg az érintettek?!

Végül térjünk vissza egy picit még a rendszerhez és az adatvédelmi aggályokhoz. Annak ellenére, hogy a Windows 10 számos ezirányú beállítást kínál, sok esetben mintha direkt megnehezítették volna megtalálásukat. Miért a legkisebb betűmérettel kell megjeleníteni az egyik legfontosabb beállítást?

2015-08-23_20-24-01

Ilyen megoldásokat azoknak a programoknak a telepítőjében szoktunk látni, ami valami adware-t mellékelnek magukhoz. Kicsi betűvel az alsó sarokba eldugjuk, aztán a júzer hátha nem veszi észre, csak kattint a legnagyobb gombra tovább. Az alapértelmezett beállítások meg természetesen a legmegengedőbb választásokat takarják.

A kezdeti pozitív fogadtatás hamar megváltozhat, ha a Microsoft nem hajlandó felvenni a kesztyűt és tisztázni a kérdéseket. Egyre több a negatív hangvételű írás és komment a neten, ami nem tesz jót a rendszer megítélésének. Itt az oldalunkon is számos felhasználó tért vissza a korábbi rendszeréhez, hiába próbáljuk mi magyarázni, hogy a Microsoft nem gonosz, ha az ellenvéleményt hangoztató média hangosabb, az érintett meg hallgat.

83 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of qrrz

  Olyan jól indult ez a sztori és akkora szarnak tűnik most… Kezdődött úgy, hogy alig vártuk a windows10-et. Bereggeltünk insidernek, tesztelgettük, írtuk az óhaj-sóhajunk, mit szeretnénk sz új rendszerbe. A magunkénak éreztük, egy kicsit mi is részt vettünk az alkotásban. Akkor azt mondta a m$, ezért cserébe az insiderek megkapják az os-t. Ja, egy hónapig tényleg birtokolták is…
  Nagyon vártam, de közben persze kitalálták megint, hogy ki kell adni a félig kész rendszert. Nem tudom, melyik **** az aki még mindig nem tanulta meg náluk, miért ne adjon ki windows95, vista meg 8 rendszerhez hasonló nem kész terméket..?
  Kiadtak egy verziót amit előtte beharangoztak, hogy ilyen stabil, meg olyan jó, aztán a 8.1-ről való frissítés után azonnal tiszta telepítésre volt szükség, mert mégis képtelenek voltak egy kib****tt verziófrissítést megoldani problémamentesen. Egyre kevésbé érzem úgy, hogy volt értelme várni ezt az OS-t, és a folyamatos f**ságaik miatt ma először komolyan elgondolkodtam, hogy beszerzek egy macet… Most komolyan, mennyire kell fanatikusan szeretni a windowst ahhoz, hogy kitartson mellette az ember ilyen f***kodások mellett?

  Túl sok volt a káromkodás és a bántó szó. Bocsi, de kimoderáltuk. /Nameless/

  Tetszik (7)
  • Profile photo of qrrz

   A kezdeti jó szereplés miatt azt hihetik, ismét ők a nagy Microsoft, aki megkerdőjelezhetetlen szereplő? Mintha már nem lenne fontos, hogy megszerettessék magukat, meg a rendszerüket a néppel. Pedig kurvára nem áll jól a szénájuk, és ha nos nem erőltetik meg magukat akkor le is húzhatják a rolót mert senki sem ad nekik több esélyt. Ez az utolsó utáni dobásuk.

   Tetszik (2)
  • Profile photo of Nameless

   Én a Windows 10 adatvédelmi dolgait a helyén kezeltem, úgy voltam vele, hogy ha bármivel hozzá tudok tenni a rendszer jobbá tételéhez, hát legyen. De nagyot csalódtam a “végleges” rendszerben. Az erőforrásigénye sokat nőtt a 8.1-hez képest, és rettenetesen futott a laptopomon. A driver problémák tejesen megpecsételték a sorsát, szinte egyetlen komponens sem működött úgy ahogy az elvárható lenne. Pedig azt hazudták, hogy minden hardver úgy fog működni mint a korábbi 8.1 esetében… Pedig nem. Mert amit sikerül megbarkácsolni azt is letúrja az önműködő Windows update.

   VGA elmenne, de mindig letúrja az update, ok elfogadom.
   Hang kuka, nincs rá megoldás
   Touchpad kuka, ha sikerül is megbarkácsolni, letúrja az update
   Gyorsgombok kuka, részlegesen működik, nagyon zavar
   Card Reader-t időm se volt kipróbálni
   Wifi, működik
   Lan, nem próbáltam
   Kamera driver, letúrja az update… a Microsoft jobban tudja hogy milyen kell így fejjel lefelé van a kép.

   Tetszik (5)
   • Profile photo of qrrz

    Meg sem merem említeni, hogy a gta v-ben a garázsomban tárolt autómból csak négy kereket látok, amióta már directx12 is van a gépemen… 🙂

    Tetszik (5)
   • Profile photo of Máté

    Nekem meg ETS2-ben olvashatatlanok a betűk, és rózsaszín a kamionom. Win10+DirectX rulz!

    Tetszik (0)
   • Profile photo of nagyzs82

    Érdekes, mikor én a múlt héten kipróbáltam a Windows 10-et, nekem látszólag minden jól működött rajta. Bár az igaz, hogy elég új gépem van, tavaly nyáron vettem (MSI A88XM-E45-ös alaplap, AMD A10-7850K-s processzorral), van hozzá hivatalos Windows 10-es vezérlő, de csak az alaplapnak a “System & Chipset Drivers”-ét telepítettem fel (többek között a Catalyst videóvezérlő van benne), mert az integrált hangkártyát és hálókártyát alapból felismerte és működött egyből a telepítés után.
    A hibrid TV-kártyámat illetően voltak kétségeim, hogy az is működni fog-e vele, mert az legalább egy 5 éves modell (Hauppauge HVR-3300), de a 2014. november végén kiadott legfrissebb vezérlő simán feltelepült rá és jól működik vele a kártya.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of KEViN

    Az illesztőprogramok frissítését beállíthatod Windowson belül, akkor tudomásom szerint nem fog frissíteni se belenyúlkálni. Vezérlőpult > Hardver és Hang > Eszközök és nyomtatók, itt jobb klikk a gépen majd ki kell választani az Eszköztelepítés beállításai pontot. A felugró részben ez olvasható: Szeretné, hogy Windows illesztőprogramokat és életszerű ikonokat töltsön le az eszközhöz? Itt válasszuk, hogy Nem, én döntöm el, hogy mi a teendő, azon belül bejelölöd, hogy soha ne telepítsen illesztőprogramot.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Nameless

    @kevin

    Az a baj bakker, hogy hiába írtam meg a cikket róla. Ha ott van a Windows Update-ben a driver mint frissítés, hiába rejtem el a gyári eszközzel, fogja magát és megint megtalálja majd felrakja… Bugos vacak az egész. Meg valahogy hamarabb kéne letiltani mint ahogy felrakja, egyszerűen nulla átgondoltsággal készült az a priceless tanács is, Gabe Aul részéről hogy ezzel ki lehet játszani a kötelező frissítéseket. Alig lehet, nagyon agresszív.

    Tetszik (2)
   • Profile photo of Tamás Durgó

    Ha letiltás előtt megtalálta a “jobb” drivert, majd utána letiltod, akkor azt még fel fogja tenni, de utána már nem fog hozzányúlni. Nekem tökéletesen működik a W10, az RPG Maker 2K/2K3 játékok már gyorsabban futnak, mint a W8/8.1 alatt. Lesz még jobb is, csak idő kell (mint XP-nél).

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Zakarat

    Kevi: Ez egész konkrétan hol van?
    “Vezérlőpult > Hardver és Hang > Eszközök és nyomtatók, itt jobb klikk a gépen majd ki kell választani az Eszköztelepítés beállításai pontot. “

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Just Game

    Itt találod. Katt a géped nevére jobbklikkel.

    Egyébként ha nem sikerült időben letiltanod a frissítést és már lefrissítette az eszköz driverét amivel nem működik megfelelően, akkor itt letiltod, majd belemész a Device manager-be, kiválasztod az eszközt, tulajdonságok, Roll-back / visszavonás, vagy valami hasonló, és visszarakja az előző drivert és többet nem is fogja lefrissiteni.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of bilateral

    Bánatom az, az egyetlen MS PCs gépünkkel, hogy a W10 ugyanúgy, mint sok más felhasználónál is, talán, bizonyos illesztőket felülír, úm.: ATI Radeon Accelerator, és Általános Microsoft-videokártyaként jeleníti meg az Eszközkezelőben. Minden egyes rendszerindítás után ismét be kell állítani egy újabb képernyőfelbontást, hogy látható legyen pl.: a tálca. A képernyő bal oldalán megjelenik egy 30 mm-s holt, fekete tér, és a tálca teljes mértékben eltorzul.
    Megyünk vissza a W7-hez. A W8- és 8.1 pedig, szerintem csak egy eltévelygés volt az MS részéről!
    Beletörődött a PC kezelője, de mégis dühöng.

    Tetszik (0)
 2. Profile photo of hugabi

  Augusztus elején frissítettem 8.1-ről. Semmi gond. Természetesen a megísmerés volt a legfőbb célom, így elkövettem mindent, hogy kimutassa a foga fehérjét. A legtöbb okosságot a DW-nak köszönhetem. Aug 20-ra nagyjából kiismertem az OS-t, úgy döntöttem, hogy elvégzek egy tiszta telepítést, DVD-ről. Ez is gond nélkül megtörtént, az odafigyelés nagyon sok későbbi bosszúságtól mentheti meg a felhasználót. A telepítést követően nem engedtem meg, hogy saját maga rakja fel a drívereket, net kihúz és az előre letöltött és az előzőekben kipróbált dolgokat telepítettem fel a friss rendszerre. Símán ment minden! Az ajánlott adatvédelmi és egyéb kikapcsolásokat megtéve, net vissza és a kis gyönyszem (Slimdriver) szétnézett, hogy mi kellhet még. Talált is néhány dolgot, ezeket felpakoltam és gond nélkül használom a Windows 10-et. Mellette gond nélkül műkszik az Office 365 is. Egy egész éjszakás COD2 izzasztás is tesztelte a rendszert. A tapasztalat, semmi problem! Ha valaki felül a hisztériáknak és különböző Windowst buheráló külső programokat ráenged és észnélkül belebarmol. Ne csodálkozzon, hogy problémák fognak jelentkezni! Amiről viszont, nagyon ki akarom fejteni a véleményem, hogy az iinsider lehetőséget nem kötelező eröltetni! Ha van egy jól összeált rendszer, ami tartósan aktiválva van. Akkor mi a manónak kell fejlesztőként, tesztelőként tetszelegni?! Aki rászánja magát és beengedi a build frissítéseket, azonnal szembesülni fog azzal, hogy egy időkorlátos és rendkívül instabil rendszert kapott az addigi helyett. Azonnal rálehet jönni, hogy érdemes volt e az igyekezet. Ha van tesztgéped, akkor nincs gond, de ha munkára és más fontos dolgokra használod a géped, akkor nem kapkodj és ne kíváncsiskodj! Maradj egy stabil változatnál, így elkerülheted a pánik rohamokat. Az, hogy a haveroknál és ismerősöknél mi hasít és milyen extra dolgokat tud a gép, ne érdekeljen!

  Tetszik (3)
 3. Profile photo of 1394ft85

  Nálam sincs semmi gond. Pedig a hardvereim nem maiak.(Q8300, GT630, 4GB)hasít mint az állat. Én szeretem. A Microsoft kommunikációs embereinek meg ajánlom, nézzenek pár magyar politikai beszédet. Még a szart is kimagyarázzák, hogy az rózsa. És még el is hiszik .

  Tetszik (3)
 4. Profile photo of pimi

  Kezdek egy kicsit ingerült lenni. Átálltam, semmi különös gondom, de az egymásnak ellentmondó hírek – híresztelések miatt kétségeim vannak, lettek.
  Az új jobb is, vagy csak új? Megfontolandó egy hátraarc?
  Nagyon szívesen olvasnék egy olyan fórum témát, ami összehasonlítja pl. Win7 és Win10 előnyeit, hátrányait. Az sem lenne baj, ha szubjektív vélemények is helyet kapnának. Biztosan sokan örülnének a lelki békéjük okán ilyenféle “megerősítésnek”.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of qrrz

   Érdekes, hogy én amint megjelent a 8.1, váltottam rá 7-ről és mindenképp szerettem volna meggyőzi magam, hogy ez egy jó döntés volt függetlenül attól, hogy csomó programom, amit szerettem volna futtatni, azóta nem használható. Még nem próbáltam ki 10-en, pedig azt mondták, ami fut windows 7 alatt, az fut windows 10-en is, majd megnézem 😉
   Nem mondom, hogy a 10 nem megbízható, vagy nem jó, de a windows 7-nek volt valahogy egy olyan tulajdonsága – lehet, hogy csak a sok jó tapasztalat miatt gondolom – hogy tudtuk, hogy minden rendben lesz vele holnap is, és bármilyen dolgot akarunk megoldani, menni fog. A munkára lehet figyelni, nem pedig arra, hogy a rendszerben hogy kell előkészíteni.
   De azért azt érdemes belátni, hogy elavult, és mivel a M$ azon dolgozik, hogy a 7-et le lehessen váltani, ideje elbúcsúzni tőle.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Diverti

    Elavult alatt mit értesz? Windows 7 továbbra is kb a felhasználóknak ha nem az 50%-nak van.. Jó operációs rendszer a Windows 7, nekem bajom nincs vele, igaz Windows 10-el se, egy nem mai gépen teszteltem, szépen és gyorsan ment, persze oda kellett figyelni mit is állítunk be… A Windows 7 amikor megjelent, sokan féltek felrakni, de már mindenki bízik benne, stabil, jól működő operációs rendszer.. A Windows 10-el lehet nem ez lesz.. sokak számára nagy csalódás volt a Windows 8 – 8.1 majd rá beharangozták, hogy ez tökéletes operációs rendszer lesz.. most megint jön lassan a csalódás ha így folytatják..A Windows 7-et igazából szerintem csak a marketing miatt cserélték. Semmi gond se volt vele, de ha nem cserélik nem lesz bevétel..

    Tetszik (1)
 5. Profile photo of hugabi

  Már az XP óta próbálom legyűrni magamban azt a felsőbbrendűséget, hogy ha belebuherálok egy fejlesztésbe, akkor az biztosan jobban fog szolgáni engem! A Win 7-ről kicsit félve álttam át a 8-ra , majd a 8.1-re. Sokszor estem abba a hibába, hogy hallgattam az olvasott okosságokra és jobban akartam tudni dolgokat a fejlesztőknél. Azt is magamnak köszönhetem, hogy elhittem a különböző segédprogramokról, hogy mennyire jót fognak tenni a rendszernek és a lelkivilágomnak. Szinte minden alkalommal újratelepítés lett a vége. Ha nem mentesz, akkor persze zöldül a fejed. Ezért is tartok készenlétben egy két külső tárolót. Minden rendszernek vannak nagyon jó tulajdonságai és kevésbé örömteljes dolgai. Ebből alakulnak ki a viták és összezörrenések. Mondom én, hogy nagyon jó ez az új OS, csak ne akarjunk okosabbak lenni a valódi alkotóknál! Megtehető, csak úgy korrekt, ha tudsz olyan fejlesztést, javaslatot hozzáfűzni, ami valóban jobb az eredetinél!

  Tetszik (2)
 6. Profile photo of siriq

  Ezek szerint egyedul vagyok mint elegedett insideres. Nalam konkretan semmi problema. Sot! Orulok, hogy win 10 hasznalok mar regen. Win 8.1-t csak neha neha roffentem be, hogy a frissitesek arra is felvanszorogjanak.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of qrrz

   Nem, én is elégedett insider vagyok olyan téren, hogy alapvetően jól működik a rendszerem, de nem annyival, mint amennyit ígérték.
   Csalódott vagyok például azért, mert hiába mondták, hogy nekiugranak megcsinálni a store-t, összemerdzselték a phone és a sima ajánlatát de ettől még külön appok vannak. Például a mobiltelefonra elkészített saját youtube appjukat megcsinálhatták volna pc-re, ha már az nem várható el, hogy a külső fejlesztők alkalmazásait piszkálják.
   Mondjuk most kevésbé látom értelmét az alkalmazásoknak pc-n, mint a 8.1 alatt.
   Csalódott vagyok továbbá, mert két napja nem tudom elnémítani a gépem, vagy hangerőt változtatni, mert egyszerűen eltűnt az ikon a system trayről és a settingsben is inaktív a bekapcsolási lehetőség, pedig a driver nem változott. 😮 (Valakinek tipp?)
   Ha az őszi frissítés, amit ők TH2-nek, mi meg SP1-nek nevezünk fasza lesz, akkor szerintem senkinek sem fog sírni többé a szája. Főleg, ha elkészül végre a telibe vert éjszakai nézet 😀 (már, ha nem csak egy sima dark theme lesz abból a system.use.light.theme.0-ból

   Tetszik (0)
   • Profile photo of siriq

    Store-t nem hasznalom mobilt csak max feltoltom a pc-n, amugy nekem nem volt meg bajom a hangero allitasaval. Igazabol meg semmivel sem. Minden mukodik frankon.

    Tetszik (0)
 7. Profile photo of tamas970

  A vak is látja, hogy mindezek mögött szándék áll.
  0. Kalózwin aktiválása? Szimpla termékterítés olyanok körében, akik amúgy se fizetnének a win-ért (ha már lopnak, a miénket lopják elv). Bár nem vagyok érintett, ha jól tudom, működik a dolog.
  1. M$ account-tal kapcsolatos ködösítés? -> az r=1 user higgye csak, hogy kell a M$ account és csináljon egyet, jól jön a szinkronizációra/felhős adatokból dolgozó hirdetésekre specializálódott szolgáltatásoknak.
  2. Apróbetűs adatvédelmi beállítások, “véletlenül” fecsegőmódban hagyott csúszkák a rendszer legkülönbözőbb sarkaiban? Naná, a felhasználói adatok rendkívül értékes kincs: segítik a fejlesztést, piackutatást, ráadásul még el is lehet adni őket a hirdetőknek + hárombetűs szervezeteknek. r=1, next->next->finish user természetesen ebbe belesétál.
  3. KB-article hiánya: eddig se volt tökéletes, AMIKOR KÖZZÉTETTÉK/TELEPÜLT a KB3035583, az ismertetőjébe azt írták, hogy “problémákat old meg”, szó se volt róla, hogy feltesz egy totál felesleges +idegesítő appot. Persze ezekután még több szabadságuk lesz nyomni a (usernek felesleges) sódert.

  Tetszik (2)
 8. Profile photo of HUN SUB

  Nagyon érdekes hozzászólások a valóban értékes cikkhez . Az átlagos felhasználó csak azt akarja működjön az amit szeretne futtatni – eddig 12 eltérő korú és képességű gépre telepítettem win 10 / 10240 Enterprise verziót és a telepítések után csak olya harverekhez nem rendelt illesztőt -nél isamihez már a win 7-nél is gép–észkedni kellett és a 8.1-nél már az sem segített. Minden számítógép típus az őskorból is de magára ölti a win10-et. A rendszerkövetelmények viszont nagyon ki vannak sarkítva és az a kategória ,hogy működik még nem jelenti azt ,hogy FUT is a gépeken. A legjobb teljesítmény beállítással is van olyan eszköz ami csak egy program futttatásához bisztosít kellő rendszerenergiát de ha már 1 böngésző + 1 skype megy akkor satu az élvezhetőségnek. És a lényeg az élvezhetőség ami megfelelő hardvererőforrás esetén igazán élménnyé varázsolja a win 10 rendszer működését. De 1gb RAM 1 gigás processszor és egy régi alaplappal stb. Csak döcöget és hiű ábrándokba kerget az erőlködése. De nagyon az elején járunkmég a 10nek. Lesz még jobb is. 🙂 Nekem eddig bejön

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of vfo

  Ez a rettegés attól, hogy mit jelent rólunk a Win10 és mit nem, szerintem fölösleges ostobaság. Önmagában a Windows Update, mióta létezik onlány frissítés, tehát kb. 20 éve, közli a gépünkről a lényeges és kevésbé lényeges adatokat, hiszen először lekérdezi/elküldi a konfigurációt és a frissítési állapotot, s csak utána küldi el a frissítő telepítőjét. A rendszer hasonlít egy backdoor trójaira. Most akkor mi a probléma, hiszen eddig is ugyanez történt, csak nem beszéltek róla. Ja, hogy most megmondták, hogy a gép egy csomó privát információt is elküld? És??? Korábban talán nem küldött?? Ugyan már!
  Más kérdés, hogy a cég kommunikációja néhol ostoba és inkonzekvens. Ez nem azért van, mert nincsenek ott kommunikációs szakemberek, hanem valószínűleg azért, mert a vezetőváltás következtében azok a döntéshozók, akik a kommunikációs embereknek (pl. Gabe Aul) adják az utasításokat arra, miről írjanak és miről nem, maguk sem döntöttek még arról, mi kerüljön nyilvánosságra és hogyan, és mi nem.
  Biztos vagyok benne, hogy néhány héten-hónapon belül kisimulnak ezek az ügyek és a fontosabb szakportálokon megjelennek olyan írások, melyek az MS megbízásából készültek és egyértelműen rendbeteszik a kérdéseket, melyek körül most folyik a hisztériázás.
  A Win10 egy jó rendszer, ha pedig visszaemléxünk arra, milyen felhasználói balhézás volt az XP, a Vista, a Win7, majd a 8/8.1 bevezetésénél, akkor azok tükrében a most folyó perpatvarok nem különösebben szokatlanok.

  Tetszik (1)
 10. Profile photo of qrrz

  Nekem az okozott még problémát, hogy melyik verzió mire való? Először azt gondoltam, hogyha amúgy is egyetemista vagyok és leszedem DreamSparkról a telepítőt, akkor az EDU-t van értelme letölteni.
  A másik furcsaság, hogy valahol azt olvastam anno, hogy megszűnik az N széria. Ehhez képest akinek windows 8.1 N volt a gépén, annak Windows 10 N-re frissült a gépe. Amivel nincs semmi baj, csak dezinformáltnak érzem magam. Én is Gabe Ault olvastam, még meg is kérdeztem, csak ugye nem válaszolhat mindenkinek, de szerintem írta, hogy nem lesz N.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of vadonka

  A szenzációhajhász médiamocsok ami már mindenütt ott van folyamatosan ezt csinálja. Sokszor álhírekkel gerjeszti az olvasottságot/nézettséget. Ezekre én soha nem is adtam és nem fogok. Nem olvasok semmiféle bulvárt, semmiféle olyan oldalt ahol ilyen kamuhírek meg mindenféle szenny megjelenik. Az valóban baj, hogy ezeket már régen picsán kellett volna rúgja az MS, Apple, Google. Mikor éppen kinek a csontját dobják a kutyák elé. Viszont ezekkel nem törődve csak a rendszer egészét és stabilitását nézve én azt mondom, hogy a Win7-től fényévekkel jobb a Win10. A Win8-tól talán csak a kezelhetősége jelenleg ami jobban tetszik, a sebesség kb. ugyanaz ahogy én érzékelem, de ez még a frissítésekkel változhat. Az összkép miatt még is inkább a Win10 felé hajlok a Win8-al szemben. Nekem bevált, tetszik, stabil, gyors. Pont leszarom miket hazudoznak össze vissza és jobban tenné mindenki ha nem ezeknek a híreknek dőlne be hanem a saját tapasztalatát venné alapul és esetleg osztja meg megbízható fórumokon. Az XP-nek befellegzett, épeszű ember már nem használja ha csak nem muszáj valami retek régi program miatt (virtualbox). A Win7 egy fos, ahogy jöttek ki a frissítések egyre lassabb lett, egyre instabilabb. Sokáig használtam, esküdtem rá és ahogy telt az idő egyre rosszabb lett. Akkor váltottam 8-ra, aztán 8.1-re. Eleinte a 8 is nagyon bugos volt, aztán kiforrta magát és a Win7-et már magasan verte. Sokáig stabilan ment hiba nélkül. A megjelenés napján a kíváncsiság hajtott a Win10 felé és egyáltalán nem bántam meg. Sok alternatíva nincs, vagy Win8.1 vagy Win10. Előbb utóbb úgy is mindenki vált 10-re, főleg ha Cortana elérhető lesz számos egyéb nyelven is.

  Tetszik (2)
 12. Profile photo of D. Jenco

  Én is csatlakoznék az előzőek gondolatához. Mindenki a saját tapasztalata alapján döntse, el neki mi felel meg. A véleményem, hogy legyen bármelyik Windows kiadás a gépén XP –töl, Win 10 vagy Ubuntu , Linux stb. Az ember, abból próbálja kihozni a legjobbat, de nyilván függ a vasa teljesítményétől is. Ki mire akarja használni, ez egyéni száj íz, na meg a pénztárcától is sok függ.
  ( Nem mindig feltétlenül a legújabb dolgok a legjobbak). A sok információ áradata, nem feltétlenül a nyílt és egyenes válaszadást követi, mert akkor nincs min csámcsogni, ez a hír keltés lényege némi zavarkeltés. Itt is egy kicsi ott is egy kicsi.
  Nálam még 2-3 hónapja Windows Vista volt a gépemen, mert nekem az megfelelt, és a mai napig semmi gondom vele. De az újdonságok engem is érdekelnek, Most nyüstölöm, az új rendszert nekem tetszik nincs különösebb bajom vele, jól fut a gépemen. Az adat védelem meg olyan dolog, ami kényes téma, és mindenki szereti biztosan tudni a dolgait. De nyilván mindenki kapott már reklámot, email címére, vagy hívták telefonon ilyen és olyan ajánlattal. Az email címünk, vagy a telefonszámunk honnan van meg nekik?
  Meg kell tanulni értelmezni, és jól következtetni, ahhoz hogy a felhasználó a maga arculatára formálhassa, a neki kedves gépét és OP RENDSZERÉT. De így sem leszünk 100% biztosítva.
  Kb ennyi.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of vadonka

   Számtalan helyen elkérik tőled a telszámod és az email címed a neved mellé azonosítás miatt. Például biztosítók és bankok is. Az ember megadja mert hát egy bank vagy biztosító csak nem él vissza vele. Pedig ott van az apró betűben nagyon sok esetben, hogy kiadják az adataid harmadik félnek piackutatási indokkal. A személyes adatait az ember 10-ből 8-szor önmaga adja meg önszántából. Még ha nem is mindig tud róla.

   Tetszik (0)
 13. Profile photo of KoLaMan

  Én pár napja gondolkodtam el azon, hogy visszateszem a 8.1-et, és majd a bizonyos ingyenes egy év lejárta előtt frissítek újra.Legutóbb pl. az AMD kártyámhoz (R7 260) rakott fel frissítésként új drivert MIKÖZBEN(!) játszottam (bekapcsolás után rögtön a steamesTalos Principle indult). Nem viccelek, komoly, onnan vettem észre, hogy egyszercsak a STEAM “működése leállt” kiírás mellett bezárt a steam kliens. Rögvest gyanús volt, ránéztem a frissítési előzményekre, hát né má’ “Advanced Micro Devices, Inc. driver update” sikeresen telepítve! Marha sikeres, valóban. Ja, azóta a Control Center nem müxik… Szóval, érik nálam egy downgrade.
  Ami az insider témát, meg annak kommunikációját illeti. Nálam ugye a tisztán felrakott build 10525 nem aktivált mert… mert csak. Hagyjuk miért, én a magam részéről már nem tudom követni.
  Node! Az hagyján hogy most hol tudok ezt-azt állítgatni (pl. personalization, accounts, stb.), hol meg nem engedi, mondván aktiváljam előbb. OK, jóindulatú, időszakosan enged “garázdálkodni” (mármint alapvető dolgokat csinálni…). Ám sose találjátok ki, hogy mit mond a “slmgr -dlv” parancsra. A lényeg:
  License status: Notification
  Evaluation End Date: 2016.07.16
  Szóval még cirka egy évig figyelmeztetve vagyok. Vagy mi.
  Mostan akkor kit kérdezzek, és mit kérdezzek? Eh, inkább megyek. és iszok egy sört.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of vadonka

  Az egyetlen bajom vele mindössze annyi jelenleg, hogy jobban eszi a noti aksiját mint a win8. Pedig minden aksizabáló vackot kilőttem és process lassó is van ami kapcsolgatja a magokat ha nem kell meg lekapcsol energiatakarékos módba de még így is. Bár ahogy olvastam ez ismert hibája. Remélem lesz rá javítás.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of 4hellcat

  Sziasztok.
  Én is felraktam, (MediaCreationToolx64) előtte tiszta telepítést csináltam win 7-re így is elég nehézkesen ment. Élve a gyanúval, én is mindent el olvastam, amit kellett be állítottam, nem fogtak ki rajtam az apró betűs részek sem. (mellesleg a frissítéseket is lehet állítani). Én is netet bontottam , így raktam fel az illesztő progikat, nem is jött egyetlen frissítésbe sem semmi ilyesmi. Ja és én nem dőltem be hogy ez vagy az a progi majd segít, meg ilyenek, marhaság! Aki fél attól hogy kémkedés meg ilyen apró nyalánkságok, az húzza ki a dugót! (Ez az oldal is pontosan tudja hol vagyok, IP címem, stb 😛 ) Fel raktam a programjaimat, minden ment, de nagyon lassan. Gondoltam el jött a barátkozás ideje, de marhára nem tetszett, többek közt a start menüje, meg az sem hogy nem enged be a mappákba, még akkor sem ha engedélyeztetem. Úgy gondolom ha már fel raktam a gépre had tudjak már belenézni mindenbe. Bele túrni nem akarok ugyan semmi fájlba de a kíváncsiság nagy úr 😀 Meg úgy az egész nem tetszik! Adtam neki pár napot hogy meg győzzön, de nem tudott. Úgy hogy vissza raktam a jó öreg win-7-tet, nekem ez jött be. Lehet meg kellene néznem a win 8.1-et de…… majd ha meg győztetek róla csak is akkor! 😀 És amikor már nem össze vissza híreket kapunk, meg itt is azt olvasom, “most már okés” és lesznek meg oldások rá, akkor talán újra meg nézem a win 10-et! Addig is jó munkát a fejlesztőknek, stb…

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Gellai Gábor

  Mikor törik már meg ennek a xar oprendszernek a hegemóniája? Google please!

  Tetszik (1)
 17. Profile photo of Csicsó

  Az is egy jó kis félremagyarázás, hogy miután jelentkeztünk a win 10-re addig kell várni ameddig upgrade formájában fel nem frissül a rendszer majd ezután lehet csak tiszta telepítést csinálni. Na ezzel ellentétben, nem upgardeltem hanem simán ledúrtam a win 8.1-et majd feltettem a hivatalos oldalról származó win 10 iso fálj formájában telepítettem és voilá lett egy aktivált windowsom. Namármost miért nem lehetett úgy promótálni, hogy win 10-re a feliratkozás után az adott gépre lehet upgrade vagy tiszta telepítéssel is aktivált windowshoz jutni.

  Tetszik (1)
 18. Profile photo of KEViN

  @ZAKARAT
  Ott van ahol írtam, amilyen számítógép nevet megadtál telepítéskor arra kell kattintanod, jellemzően a legelső ikon.

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of Dávid Őri

  …és így ért véget a Windows korszaka, a pingvin barátok legnagyobb örömére.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Puritan

  A kommunikáció tényleg csapnivaló volt és az még ma is. Egy másik internetes portál windows 10-es topicjában máig értetlen userek tömege kérdezget. Egyik ezt nem érti, másik azt olvasta és látszik, hogy nincs informálva a felhasználó. Magam részéről meg vagyok elégedve a 10-es windowsal azzal az egy igen bosszantó kitétellel, hogy a (nálam) a megjelenéskor még hibátlanul működő edge a frissítések hatására egy használhatatlan szarkupaccá vált. Remélem idővel kijavítják mertnem lenne az rossz egyébként…….

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Retekcs

  Sziasztok!
  Egy olyan kérdésem lenne, hogy most nyitok egy vendéglőt és a fő számítógép, amin a kasszaprogram fog futni, oprendszer nelkul lett vasarolva.
  Ergo se win 7 se win 8 nincs rajta es eredetinek kell lennie a hivatalos gepen levo windowsnak. (Freedos, linux alapokon nem fut a szoftver sajnos csak win-en, de win10et is tamogatja.)
  Van valamilyen megoldas hogy a NAV ebbe ne tudjon belekotni?
  Windows insider programba jelentkezeskor eredeti win lesz amig a buildeket hagyom hogy telepitsei a rendszer?
  Ha kalozverzios win7et vagy 8at frissitek win10re es genuine lesz (mert ugye az lesz) az nem elfogadott egy hivatalos gepen?
  Van ezekrol valakinek információja?

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of John 25

  Sziasztok!
  A get windows alkalmazas ,az” ikon”‘ egyszeruen ugy itelte meg, hogy nem kompatibilis a gepem ,maskor meg hogy igen .Szoval mikor frissitettem a windows 10-re a windows 7-est akkor minden felment de sajnos a kepernyo felbontast nem tudtam beallitani nem volt idealis .Tul nagyok voltak a kepek ikonok ,alig fert bele a monitorba .A vegen kiderult ,hogy ehez a gephez nincsen kompatibilis Nvidia wideokatya windows 10-hez szerintem meg sokan nem vesznek uj gepet csak azert hogy windows 10 -est lehessen futtani rajta, errol ennyit.A masik dolog ,hogy mikor inditottam a windows 10-et akkor hallatszot a regi windows 7-es udvozlo hangja .Ha lealitottam nem alt le rendesen csak hibernalta ,pedig ”Leallitas”-ra kattintottam..Ezt onnan tudom hogy mikor bekapcsoltam a gepet mielott a windows 10 indult volna az alaplap azt irta kek hatterrel ,hogy” Resume Hibernation” s aztan indult sipogas utan a windows 10 !!!
  Szoval ha frissitek valamit akkor nem kellen ezek a hibak latszodjanak szerintem .
  Ez az eszrevetelem a windos 10-rol

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of RRTomi

  Ki a fene akar tesztelő lenni úgy, hogy még fizet is azért, mert tesztel? 😀

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of D. Jenco

  Üdv. Mivel nyugodtam szeretném használni a gépet ezért némi undor kezd lenni bennem, meg kétkedés. Döntésre jutottam, egy időre letörlöm a Win 10 a gépemről. Majd talán jövő Március fele lehet, újra felrakom.

  Tetszik (1)
 25. Profile photo of satad

  Windows 10-ed van?
  Lehet, hogy ezentúl nem lesz olyan könnyű filmeket torrentezned!

  A Windows 10 udvariatlanul sok mindent oszt meg a felhasználóról a Microsofttal és partnereivel.

  A magánélet szentségének hanyag figyelmen kívül hagyásának most igen kellemetlen következményei lehetnek a filmjeiket, sorozataikat torrent oldalakról letöltőkre: több torrent tracker letiltaná oldalairól a Windows 10-es felhasználókat.
  Az új Windows egyik újítása, hogy a felhasználók forgalmazásának adatait megosztja harmadik féllel, például a MarkMonitor nevű szerzői jogvédő céggel is. A trackerek üzemeltetői ezért attól tartanak, hogy a szerzői jogvédők könnyebben felléphetnek felhasználóik ellen, végső soron pedig ellenük is.

  “A különösen gusztustalan, hogy a jelek szerint [a Windows 10] azonnal elküldi a helyi keresések adatait is egy közismert kalózkodás elleni vállalatnak, amint egy p2p vagy scene release-t [fájlcserélő vagy FTP-hálózatról letöltött kalózmásolatot] talál a gépeden” – írta az egyik trackerüzemeltető, a BB a Torrent Freaknek.
  A szaklap szerint amúgy a trackeroldalak döntése túlzó és agyatlan: egyrészt a Windows 10-ben bevezetett gyakorlatot a korábbi verziókra is kiterjesztették a frissítéssel; másrészt egy megfelelően konfigurált Windows 10 már nem osztja meg ezeket az adatokat.

  Vagyis ha valaki nem akarja, hogy a Microsoft mindent tudjon róla, annak csak pár beállítást kell megváltoztatnia, de azokat azonnal, már a telepítéskor!
  (Via Torrent Freak)

  Tetszik (2)
 26. Profile photo of kamcsatka

  Nekem a qBittorrent nem indul el a Win10-emen. A telepítés után még használtam, de most már nem tudom. Lehet nem függ össze a fentiekkel.

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of vfo

  A Win10 adatvédelmével kapcsolatban a bajor adatvédelmi hivatal nagyon kedvezően nyilatkozott és megállapította, hogy a megfelelő beállításokkal a Win nem szivárogtat ki több információt, mint az eddigi oprendszerek (azért a bajorok, mert a németországi Microsoftnak ott van a telephelye): http://www.computerbase.de/2015-08/windows-10-datenschutzbehoerde-lobt-transparente-einstellungen/

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of pimi

  Nem az a hír, ha a kutya megharapta a postást, az a hír, ha a postás harapta meg a kutyát. 🙂

  Tetszik (2)
 29. Profile photo of madar45

  Az a hír, hogy ha nagyon muszáj (néha tényleg), használj Windows-t, a munkádat pedig bízd a linuxra. Itt nem fogják a pénztárcádat kiemelni a zsebedből, mert több ezren figyelik a forráskódot. Ha valaki huncutságot tapasztal, joga van átírni a forráskódot. Ilyet Windows-ban nem tapasztalsz.

  Tetszik (1)
  • Profile photo of 1394ft85

   Azért azt megnézném, hány linuxos felhasználó tud a kernelhez hozzányulni, csakazért mert joga van hozzá. A nyakamat teszem rá hogy a felhasználók 90%-a nem tud hozzányúlni, mert átlagfelhasználó ilyen szintű programozással nem bír.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of madar45

    Én biztos nem. Még mindig nem érted, de nem baj. Az a lényeg, hogy figyelnek. Sokan. A Microsoftnak erre nincs elég szakembere. A szándékukról már nem is írok. Egy MS-hiba megoldása kb. egy hónap, vagy több. A Linux-os közösség, ha talál valami nem kósert, már másnap ott a hibajavítás. És nem csak a kernelnek. Bízom a Linuxban, soha nem vert át, nincs kártevő, fut, dolgozik, már-már unalmas. UHU-val kezdtem. Suse, Linux Mint, Ubuntu, Lubuntu.
    A Lubuntu jött be a legjobban. Soha nem cserélném le semmilyen Windows-ra.
    A rendszerlemez SSD-Dual boot (128), a gép bekapcsolása és a rendszer felállása kevesebb, mint 10 másodperc. No, ilyet a Win nem tud.
    Win alatt kb. 35 mp.
    Ja, nyugodtan írják csak a kártevőket Linux alá, nem fog összejönni.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Attila Miklós

   Bocs de a windows ssd-vel 5-10 mp alatt felall. Linux rajongok dicserik a linuxot, de a valosag az, hogy egy atlagos felhasznalonak nem megfelelo. A windows melett a linux meg mindig nem tud labdaba rugni, ez az igazsag.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of madar45

    5 másodperc a Windows talpra állása? Na ne! A bootolás legalább 25-30 mp. A leállás kicsivel több. Lubuntu: Bekapcs: 7-8 mp és kész. Kikapcsoláskor 5-6 mp. SSD. Egy átlagos felhasználónak nem megfelelő? Pontosan nekik találták ki. Mit hiányolsz egy Lubuntu-ból? A lopott MS Office-t? Windows-os játékot? A linux stabil, biztonságos, fut, teszi a dolgát. Jobban figyel rád és óv még a saját hülyeségeidtől is, mint a Win. Legalább kipróbálnád. Akkor dumálhatnánk.
    http://www.whylinuxisbetter.net/index_hu.php?lang=hu

    Tetszik (0)
 30. Profile photo of 1394ft85

  Én is használtam linuxot 2012-ig másodlagos rendszerként, mert kíváncsi voltam rá. A mai napig futó szériás komoly vgák csak kínlódnak rajta a driverek miatt. Ilyenkor sose esik szó, hogy van nyílt és zárt driver….és persze mindegyikkel van ez meg az. Sorolhatnám még. Vakulásig lehet sudo-zni, get apt-zni.A szerver oldali linuxokat most ne keverjük ide.
  De linux igenis használható, és szerethető. De közel sem olyan egyszerű, és nem megy minden úgy, ahogy leírjátok. A vírusmentességet meg ne erőltessük…

  Tetszik (0)
  • Profile photo of madar45

   A VGA drivernél választhatsz, Egyáltalán, mindennél választhatsz. Nyílt vagy zárt, Te dönthetsz. A Te döntésed, nem a Microsoft-é. A vírusmentességet nyugodtan erőltesd! Volt már részed ilyenben (malware, hijack, trojan,…) ? Linuxon megfertőződtél? Ha igen, akkor valamit nagyon elb….tál. Nem vagyok egy linux-guru. Windows-guru sem. Ha megértenétek (használni akarom a gépemet, nem tökölni vele, vírusirtó, malware védelem…, registry turkálás), ha használnátok, tudnánk beszélgetni.

   Tetszik (0)
 31. Profile photo of hugabi

  Madaras45 ! A nobookomon a Win 10 a gép bekapcsolásától 8 másdpercen belül feláll! Nem insider és más nyalánkságok. 8.1 utáni frissítést követően, egy tiszta telepítéssel. A drívereket egyessével pakoltam alá. Így egy rendkívül stabil és gyors rendszert sikerült telepítenem. Aki belenyúkál és mindenféle varázsprogramokkal hülyíti, ne csodálkozzon, hogy problémái lesznek.

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of pimi

  Madaras45 ! A jó francot sem érdekel, hogy 10 mp-en belül feláll-e a rendszer. De az már igen, hogy egy rohadt banki átutalást nem tudtam elintézni Linux alól, Windows alatt ez 3 perc.

  Tetszik (2)
 33. Profile photo of Attila Miklós

  A media 1 csomo hulyeseget osszehord es mindent tenykent kezel. Ezt azert csinaljak, hogy magukhoz vonzzak az olvasokat. Szenzaciot probalnak mindenbol csinalni. Ez az egyik gond, a masik gond ott van, hogy az atlag felhasznalo nagyon naiv, amugy az emberek tobbseges az. A Microsoft pedig valamiert nem akar tisztan beszelni, lehet ok is meglovagoljak a lovat, legalabb megy a nagy szenzacio a windowsrol. Gondolom a kiszivarogtatasok sem veletlenul tortenek, csak annak vannak beallitva. Ezt csinaljak a hiresegek is. Kozbe akaratal csinalnak valami balhet azert, hogy a vilag felfigyeljen rajuk, hogy ott legyenek a cimlapon, megismertetik magukat, aztan az albumok eladasa is jobban megy.

  Megemliti a cikk, hogy a beallitasok testreszabasa kis betuvel van kiirva es hogy ez nem jo, mert a mezei felhasznalo csak kattingat tovabb a nagy gombra. Na aki igy csinalja az meg is erdemli a sorsat. Az ilyen felhasznalonak mindegy, hogy milyen rendszert tesz fel a gepre, mert a programok telepitesekor is csak nyomja a tovabb gombot aztan sir, hogy szar a windows, kozben a felhasznalo a hibas, mert 1 tonna haszontalan programot feltelepitett amelyek kozott akad rossz indulatu is, s a tobbi csak potyara fogja a gepet. Kerultek mar hozzam ilyen gepek. Csak csodalkozni es pillogtatni tudtam, mivel normal modban meg a prgramok eltavolitasaig sem jutotttam el anyira meg volt halva a gep. Persze safe modban megoldhato volt a problema 2-3 ora latt, na de akkor inkabb mar ujratelepiti az ember a rendsszer. A geppet ezutan vissza adom a tulajnak, majd par holnap mulva megint jon a panasz, hogy teljesen be van halva a gep.

  Tetszik (1)
 34. Profile photo of gtamas18

  Hát én a Windows 7-et többre tartom, mint ezt a borzalmat!! Ami a Windows 7 után az már szar!

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of xpforever

  Én mindezeket figyelmen kívül hagyva, vígan használom Micro$oft fiókkal, aktiválva a rendszert. Csináljon a háttérben azt, amit akar. Nekem jobban tetszik, mint a WIn7 és nagyon gyors. SSD-vel már csak 10s a boot.

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Puritan

  Tényleg vicc ez a Microsoft kommunikáció!
  A kezdetektől insider voltam, megjelenés óta hivatalos win 10 van a gépemen erre ma kapok egy emailt a microsofttól, hogy megjelent a win10 frissíthetek rá ha akarok, akár már most!

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez