Új előzetes érkezett: Windows 10 build 10532

Ismét újabb előzetes kiadást tesztelhetünk, ezúttal a build 10532-es verzió érkezik az insider-ekhez a Fast ring frissítési körben.

A telepítés a már megszokott módon a Windows Update-en keresztül történik, azoknak, akik részt vesznek a programban. Ahogy a legutóbbi, ez a build is csak aktivált rendszerekre telepíthető.

2015-08-27_22-01-51

Az új verzió számos javítást tartalmaz, de az egyetlen látványos újdonság a helyi menük egységes kinézetűre faragása. Korábban a rendszer különböző pontjain, más-más kinézetű menük bukkantak fel a jobbgombos kattintásra, ezen segít majd az új egységes, modern menü.

Néhány példa az inkonzisztens helyi menükre
Néhány példa a korábbi inkonzisztens helyi menükre
Ilyen az új, egységes kinézet
Ilyen lesz az új, egységes kinézet

Sajnos telepítés után a tálcán, vagy a Startmenü csempéin kattintva máris tapasztalhatjuk, az új menü még nem került be mindenhova, tehát feltételezhetően még továbbra is fejlesztés alatt van a dolog.

A Windows Feedback alkalmazás is frissült, ezentúl megoszthatjuk Twitter-en és Facebook-on a visszajelzéseinket a beépített megosztás funkció segítségével.

A többi módosítás a motorháztető alatt rejtőzik és a bejelentésben nem részletezik sajnos.

A 64-bites Google Chrome összeomlik a rendszeren, valamint az arcfelismeréses beléptetés sem működik – számolt be róla a Microsoft.

100 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of endrush

  Nekem ezt se látj sajna séfbácsi csinálhatna egy iso-ha nektek lejött!

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of endrush

  Pro és aktiválva van de elméletileg ha insider lenne akkora versionál az kéne szerepelnie hogy win 10 pro insider

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of endrush

  Pro és aktiválva van de elméletileg ha insider lenne akkora versionál az kéne szerepelnie hogy win 10 pro insider

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Bigyó

  Sziasztok,

  aktiválva vagyok
  fast ring
  bulid 525
  insider buildek jönnek
  TARR kft NET
  miért van a csúszás?? …. nálam dettó semmi, majd 1-2 nap múlva….hmmmm

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Cartman

  Egyelőre még mindig ilyenek a menük:


  Csak az asztalon látható az újfajta.

  Újra működik a keresés a Startmenüben (az előző build-ben ez nálam nem ment):

  Vízjel továbbra is van (bár ez nem meglepő):

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of KoLaMan

  “Ahogy a legutóbbi, ez a build is csak aktivált rendszerekre telepíthető.”
  Cáfolnám.
  Mint írtam máshol, nekem aktiválatlan az insideres példányom (mert csak, nem írom le mégegyszer mindig).
  Angol pro 64 bites. ISO-ból telepítettem tisztán VMware alá. Nem aktivált, de teljesen normálisan müxik, és Insider Preview-nak mondja magát, és a th2 build 532 éppen töltődik lefele.

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of lilbilly

  Én is leragadtam a 10240-es buildnél. November óta insiderkedem, folyamatosan telepítettem az új buildeket, természetesen aktiválva is van, fast ringre van állítva, mégsem talált egyetlen frissebb buildet sem. :/

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of

  Nekem ilyen, de megállt 10240-nél:

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Trianta

  Nekem sem jönnek az új build-ek, ugyan az van mint LILBILLY-nél, a defender stb frissül, viszont a build megállt 10240-nél.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of csabastv

  Sziasztok,
  Korábban nekem se volt gond azonnal jött minden build.
  Jelenleg a végleges MAGYAR 10240 van fent ISO-bol telepítve, azaz NEM nyelvváltással, nyelvi fájl telepítésével lett Magyar !!
  Ezt azért emeltem ki mert szerintem ez is lehet gond, hisz a mostani insider buildek Angol nyelvűek, és nem tudnak Magyarul. A Microsoft-nál korábban se lehetett eltérő nyelvű verzióra frissíteni. (pl. Magyar Win7-ről Angol Win8-ra)
  Más a helyzet, ha az Angol verziót teszed fel, és utána váltasz nyelvet Magyarra, vagy manuálisan telepíted fel egy nyelvi fájllal. Ilyenkor ugyan Magyar lesz a nyelve a Windowsnak, de attól az még egy Angol verzió, így frissíthető is.

  Tudom pár sorral előbb voltak olyan képek, amin látszik, hogy 10240-es teszt verzió van fent, és az sem frissül, pedig az biztos, hogy eredetileg Angol volt, hisz abból teszt verzió nem létezett Magyarul. Csak a végleges 10240 volt magyar telepítővel, de ott meg nincs vízjel.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of lilbilly

   Szia! Nem ISO-ból telepítettem, insider keretén belül frissült 10240-re, és a nyelvet külön töltöttem le hozzá, ennek ellenére nem akar frissülni a build.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of

   “Tudom pár sorral előbb voltak olyan képek, amin látszik, hogy 10240-es teszt verzió van fent, és az sem frissül, pedig az biztos, hogy eredetileg Angol volt, hisz abból teszt verzió nem létezett Magyarul. Csak a végleges 10240 volt magyar telepítővel, de ott meg nincs vízjel”

   Nálam személy szerint csak a DSEO>Tesztmódra bootolás (aláíratlan illesztőprogramok engedélyezése) miatt látszik vízjel. Fel kellett tennem egy hackelt Asus Xonar U3 drivert Dolby Home Theater-el a 350 Ft-os USB hangkártyámra, nem bírtam ellenállni a kísértésnek 😀 Ja meg hát az egér USB kapujának a frissítési frekijét próbáltam magasabbra lőni (sikertelenül sajnos 🙁 ) mert az egereim felén nincs még ilyen kapcsoló, lévén, hogy 12-14 évesek (WMO/IMO/MX500 és társaik)

   Tetszik (0)
 11. Profile photo of Locky

  Illetve a cikkből kimaradt, hogy az Edge elég nagy “tuningot” kapott a 10532-ben.
  http://dev.modern.ie/platform/changelog/

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Cartman

   Kimaradt mert nem fejlesztőknek szól az oldal, hanem felhasználóknak és ezek a változások oda tartoznak.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Locky

    Hát így felsorolni tényleg felesleges lett volna, de ugye pl. a 10525-ben nem volt érdemi változás Edge téren, annyit érdemes lett volna megemlíteni, hogy bővült a html5 szabvány támogatottsága. Elvégre ha azt nézzük, ez legfőképp user szintű dolog. Ha pl. nincs benne codec, akkor nem fog youtube-t html5-ben lejátszani… ami bizonyos usereket pl. távol tarthat az edge használatától, mivel pl. flasht meg nem hajlandóak engedélyezni.

    Tetszik (0)
 12. Profile photo of Quorra

  Elképzelhető, de csak feltételezés szinten, hogy a Spicoval (esetleg mással) aktivált rendszereknél nem frissít az Insider? Mert ugye maga az Upgrade az simán lemegy, no de utána? 🙂
  Ezt persze (részben vagy egészben) cáfolja az, hogy a Spico aktiválja az új buildeket is…

  Persze ez csak szimpla elmélkedés!

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of RoZoli

  Nekem is ugyan ez a gondom, mint azt az előzőekben lehet olvasni. Viszont!
  Nekem fenn van az Office2013, ami spicoval lett aktiválva. Bár nem próbáltam leszedni és aztán úgy buildingelni, de nem lehet, hogy ez zavar be?

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of semmiii99

  Azzal kapcsolatban nem lesz valami beállítás, hogy címsorban levő gombok le legyenek ilyen magasak? A címsort külön lehessen színezni a tálcától és a start menütől az ügyben lehetne valami fejlesztés, mert ha azt akkor hogy a (felső) ablakkeret zöld legyen nem feltétlen akarom hogy a start menü is az legyen mert az nem néz ki jól ráadásul akkor a csempék is zöldek lesznek ami a zöld színű start menübe szinte beleolvad. A felső ablakkeretet is jó lenne ha átlátszóvá lehetne tenni.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of noxon

  Ez nagyszerű, de még az előzőt se kapjuk meg….

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of noxon

  most akkor telepítsük mindig a meglévőre az isot? aktiválás megmarad?

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of KoLaMan

  Össze lehetne vonni ezt a cikket, meg a korábbi ” Kommunikációból bukásra áll a Microsoft” címűt.
  Én default értékben Ms párti vagyok (bár távolról sem fan), de ez már tényleg mindenen túltesz. A legviccesebb, hogy ezúttal nem a rendszer működésével van gond (akármit is írogatnak páran), mert ugyan nem hibátlan de alapvetően szvsz jó, korrekt. Megjelent benne ez az új update, és vele az insider program, ami jó ötlet, és működött is szépen. Erre most ebből csináltak káoszt. Jelenleg úgy néz ki, nincs élő ember aki meg tudná mondani, hogy ki kap új előzetest, és ki nem – és miért nem. Sokan insideresek, aktivált rendszerrel, és nem kapják, de pl. az én aktiválatlan rendszeremre rögtön lejött az új előzetes. Mert csak.
  CARTMANnak igaza van. A leges-leges-legnagyobb baklövésük, hogy miközben a fél internet azon agyal, mi a franc van az előzetesekkel, eközben a Microsoft néma csendben van.
  Nem merek arra gondolni, hogy ők se tudják…

  Tetszik (2)
 18. Profile photo of dodeskaden

  100 millióhoz közeledik a felhaszlók száma , csak gondoljatok bele , mennyi adatot kell feldolgozniuk …na ugye 😀 Most még arra is érjenek rá , hogy az update rendessen müködjön ?! Hol éltek kedveseim ? 😀

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of endrush

  A meglévöre nem tudtam telepiteni hogy meg maradj anak az alkalmazásaim is csak ugy hogy csak a személyes adataim maradtak meg angol nyelvü változat még a cortana is müködik benne!

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of endrush

  Ui a aktivácio megmaradt és amint egy pár hsz-el korábban megirtam szerintem csak akkkor fog frissiteni a a windows verzio után szerepel az hogy insider! mint az alábbi képen

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of zirl

  Ugyanaz, mint Endrush-nál, vagy Lilbilly-nél: nem jön, nem jön, nem jön… 🙁 Minden más viszont igen, KB3081448, KB3081449, KB3081452 mind-mind megjött, meg mindenféle más is, Silverlight-frissítés pl., de új build a 10240 óta csak nem akar. Képeket mellékelni nem akarnék, az ottani beállításokkal megegyezők az én beállításaim is, tartósan aktiválva, stb. Cartman, a fenti kérdéseire a válaszaim nekem is igen (az itteni verzióval), igen, igen és pro. Bár az nekem is furcsa, a “Visszajelzés és diagnosztikánál” miért szürkült be és állíthatatlan az “Eszközadatok elküldése a Microsoftnak” (mondjuk, szürkén “Alapszintű” változaton áll).

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Cartman

  Akik nem kaptak update-et, annyiban megnyugodhatnak, hogy nincsenek egyedül. Egy rakás ezzel foglalkozó kérdés van a neten, mindenütt csak annyit tudnak rá válaszolni, amit már elmondtunk.
  Itt azt is írják, hogy ha épp most kapcsoltad be az insider build-ek fogadását, akkor előfordulhat, hogy 48 óráig kínlódnak a géped kompatibilitásának ellenőrzésével, mielőtt kiküldik a build-et. Ez néhány esetben magyarázat lehetne, ha utána megérkezne az update.
  http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_install/not-being-offered-build-10532-read-here/b5ae44c6-b2ac-4a9b-83c4-4dbe71590609

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Bigyó

  Sziasztok,

  volt ám egy insider-es kérdőív amit levélben kaptunk….azt végigtolta mindenki?

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of pimi

  “Egyes beállításokat a szervezet kezel”. Ez már volt egyszer kérdés, most nekem is előjött, és nem lehet választani a “Kezdés”-t.

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of pimi

  Közben eszembe jutott, hogy az adatvédelmi beállítások erős felindulásból elkövetett megfaragása – mint az előző hszben lévő jelenséget is – okozhatják az insider anomáliát.

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of pimi

  Feltételezem (lehet hogy rosszul), hogy a teszt buildekben kipróbált dolgok előbb-utóbb lejönnek szabályos frissítés formában is.(?)

  Tetszik (0)
 27. Profile photo of George Macika

  Én azt hallottam,hogy csak az októberi “végleges” TH2 kiadásban lesznek a mostani insideres ujdonságok.

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Tamás Göbölyös

  Windows 10 az új Vista 🙁
  A Windows Embedded 8.1 Industry marad nálam jó sokáig sajnos.

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of Zorro

  Amennyiben a magyar nyelvű 10240-es Pro bulid lett telepítve, akkor az angol nyelvre kell állítani, hogy fast ringen lejöjjön az új verzió?

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of HUN SUB

  em bánkódok egészen addig ,hogy nem kapok új Buil-dot ( mert D.W.gyári magyar Enterprise .Iso val készült) amíg azt mondjátok ,hogy jobb mint a 10240 ezzel 96%-ban meg vagyok elégedve 🙂

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Egyrészt remélhető, hogy a frissítésekkel egyre jobb lesz, másrészt sokszor gusztus kérdése is.
   Nálam pl. már nyerő ez a th2 vonal, miután az ablakok fejléce végre nem fehér, hanem szinezhető.
   (Bréking! Hatalmas innováció! Szinezhető fejlécek! Pedig csak a Windows 3-ból lopták…)

   Tetszik (0)
 31. Profile photo of Laly

  Nekem sem jött, viszont a legutolsó tegnapi fissítés után úgy összeomlott az eddigi hibátlan rendszer, hogy most nem térek magamhoz. Szomorú arcoskás 10 szerújtóraindítás, majd kérte hogy telapítsem újra meg hejreállítja meg alaphelyzetbe de nem oldott meg semmit.

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of csabastv

  http://windows.microsoft.com/en-us/windows/preview-faq
  Innen kiderül, hogy az Insider program NEM támogatja a Magyar nyelvet, és nem is lesz hozzá language pack sem.
  Illetve mint korábban írtam valószínű, hogy akik a végleges MAGYAR 10240-et telepítették ezért nem kapják a mostani buildeket

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Vidra

   Akkor én meg nem támogatom az insider programot ingyen! 😀

   Tetszik (0)
  • Profile photo of noxon

   És, ha feltesszük ezt az angol buildet a magyar aktivált 10240re akkor vajon ugrik az aktiváltság? Mert, ha nem akkir fel tehetnénk aztán kapnánk a buildeket

   Tetszik (0)
  • Profile photo of

   Én még akkor frissítettem 10240-re, mikor még az is kérdéses volt (leginkább pletyka) hogy végülis a 10240 lesz a kiadásra jelölt (RTM) Magyar nyelvi csomag asszem csak a következő, vagy azutáni napon jött frissítés formájában a rendszerhez. Namost, emlékeim szerint, ez az egész kb. 2 héttel a “végleges” megjelenés (07.29) előtt történt, ergo: NEM telepítettem gyárilag magyar verzsönt. Ennek ellenére a későbbi buildek nem jöttek/jönnek. Akkor sem, ha minden regionális és nyelvi szegmenst USA-ra állítok, illetve ha többszöri (MS féle) winupdate “fixer” futtatásával végig ellenőriztettem a rendszert, ami sem talált hibát: minden ok. és “naprakész”. Lehet, hogy azért nem osztogatják szélesebb körben az újabb teszt-buildeket, mert így is rohadtsok ment ki és nincs elég kapacitásuk/emberük az elemzésekre. Más szavakkal, lehet hogy a már kintlévő tesztbuildekből/visszajelzésekből nyert adatmennyiség elérte azt a “kritikus tömeget”, ami már több mint elegendő (az ismétlődések miatt) és aminél több adattal már nem nyernének semmit, csak plusz leterheltséget. Persze ez csak egy teória.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of paisano

   de akkor ezzel most öngólt lőtt az MS, nem? a további legális használat feltétele az volt, hogy benne maradj az Insider programban… benne maradtam… viszont az MS-től letöltött, tiszta telepítéssel felrakott, általuk aktivált, magyar nyelvű rendszeremre azóta nem érkezik egyetlen build frissítés sem… szóval az eddigi tesztelgetésért kaptam egy teljesen legális rendszert és a továbbiakban már ezért nem várnak semmilyen ellenszolgáltatást? vagyis megkaptam az árut de “fizetésre” már nem biztosítanak lehetőséget? ha ezt tudom, a fél város nevében csatlakoztam volna a programhoz… 😀

   Tetszik (0)
 33. Profile photo of Vidra

  Tegnap előtt felraktam az 532-est és magától aktiválta a rendszert, de mivel ez sem volt magyar, így legyalultam és felraktam Séf bátyó főztjét és azt is egyből aktiválta mindenféle beavatkozás nélkül.

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of GaS

  Nekem ebben a buildben az Edge alatt a YouTube borzalmas. Betöltöm a videót és nem tudok tekerni a videóban, nem működnek a gombok sem csak néha. Egy oldal újratöltés segít, de borzalmas és talán picit lassú is.
  Az persze más tészta, hogy YT playlistben nem lehet sorrendezni a videókat (drag&drop).
  Chrome alatt pl. semmi gond nincs, tehát ez Edge bug lesz… Más tapasztalt ilyet?

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of RoZoli

  Ezzel a média kreációs túllal készítettem most egy iso lemezképet, mert belefektettem egy SSD-be. Vajon melyik verziót tölthette le? Nem tudja valaki véletlenül?
  A másik kérdés: vajon a tiszta újratelepítés után aktivált marad a rendszerem? A mostani insideres 10240-es angol verzió, amire az update-en keresztül raktam rá a magyar nyelvi csomagot. A parancssori lekérdezés szerint tartósan aktivált a 10 Pro. Ja és nekem sem jött le az elmúlt két verzió még most sem. Pedig mindent kipróbáltam, amiket leírtak mások tippként.

  Tetszik (0)
 36. Profile photo of Juliuska

  Asztali NoName pc-n és a régi Acer w500-as tableten is végig próbálgattam a Preview build-eket de mind a kettőn még mindig a 10240-es van nem hajlandó tovább menni az Insider Program nálam. Az asztalit békén hagytam a kis tableten elég sok mindent kipróbáltam de semmi nem sikerült; a legjobb az volt amikor feltettem az 10525-t amire azt írta ki nem aktivált, úgyhogy hagyom az egészet…

  Tetszik (0)
 37. Profile photo of Almeida

  Aki a 10240-esen ragadt, és úgy dönt hogy telepítőből ráerőlteti a friss buildet a 10240-es insiderre (mert nem akar letöltődni update-en):
  http://winaero.com/blog/download-windows-10-build-10532-iso-images/

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of RoZoli

  HAHAHAHAHA
  Tegnapelőtt 525-ös, és most az 532-es. Kész vagyok.

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of geos

  erre a verzióre jött már ki valamilyen frissités??

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of Quorra

  Üdv! 🙂
  “Windows 10 Enterprise 2015 LTSB (x64) – DVD (Hungarian)” – Ehhez valakinek van valami linkje? Előre is köszi! MSDN verzió érdekelne. 😉
  Mega tárhelyen vagy bármi máson ami lehetőleg nem a data.hu free sebességét tolja.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez