Megjelent a Windows RT 8.1 Update 3

Megjelent az ARM platformra készült Windows RT 8.1 harmadik frissítése. Egyszerre szomorkás, és érdekes frissítésről van szó.

A történelem ismétli önnmagát

A Windows Phone 7.8 esetén már egyszer eljátszották, hogy apró kozmetikával igyekeztek enyhíteni a felhasználók fájdalmát. Az Update 3 is pont ilyen frissítés lett. Technikai okokból a korai Windows 10 előzetesekből megismert Start Menüt drótozták a 8.1 RT-re. A Windows 10-ben megismert kör alakú felhasználó profilképeket is áthozták.

winrt-start-menu-search
Megalkották az első és egyetlen, hivatalos Start menüvel rendelkező Windows 8.1-et.
köszönjük a bizalmat és a pénzeteket

Akik arra alapoztak, hogy a Microsoft élvonalbeli támogatást biztosít majd a saját szolgáltatásaihoz a saját platformján, csúnyán becsapva érezheti magát. Az anno párhuzamosan rajtoló iPad 4 röhögve megkapta a legújabb iOS frissítést, a legújabb Microsoft Office-t és egy sor egyéb Microsoft alkalmazást, míg a Windows RT nem képes futtatni a Windows 10-hez készült új alkalmazásokat és az érintőképernyőre optimalizált Office Mobile-t sem.

Ahogy korábban rámutattunk, a Microsoft “kommunikációja” finoman szólva is megkérdőjelezhető. Először piszkos marketing trükkökkel megvezették az egységsugarú felhasználókat, hogy bevállalják az RT-t futtató gépeket. Akik megbíztak a Microsoftban, azoknak a beígért új éra, már  az első igazi kátyúknál megszakadt. Sajnos jó eséllyel újabb eszköz kerülhet, a bukott Microsoftos kütyük feliratú fiókba. A Windows RT helyét 8”-os méretig, Windows 10 Mobile veszi át. Az ennél nagyobb eszközök teljes asztali Windows-t kapnak majd. A Windows RT 8.1 hivatalos támogatása, 2018. Január 9-én jár majd le. Nagyobb frissítésekre valószínűleg már nem számíthatnak a felhasználók.

5 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Cartman

  Erre mondják, hogy “halottnak a csók” XD

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of El Bandi

  Akkor ez a NAVON RAPTOR 8 táblagépre feltehető?

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of El Bandi

  A gyári op.rendszer van rajta de ez nem Windows RT. Csak az ARM proci miatt kérdeztem…

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez