A Microsoft saját Linux disztribúciót készített

Azure Cloud Switch-nek nevezték el azt a kereszt platformos, Linux alapú operációs rendszert, amit adatátviteli kapcsolóknak szánnak.

A Microsoft szavaival élve, “az egészséges konkurencia nem árt az innovációnak”. Úgy tűnik házon belül nem találtak megfelelő szoftvert az SDN (szoftveresen definiált hálózat) megvalósítására, így egy Linux alapú rendszert kezdtek építeni, a saját igényeik alapján. Úgy tűnik egy újabb Open Compute Projectről van szó, amivel a nyíltságot is garantálhatják.

letöltés

Nem teljesen tiszta, hogy miért építettek egy teljes disztribúciót. Valószínűleg a hálózati switch (adatátviteli kapcsolós) világ összetettsége (töredezettsége) miatt kényszerültek erre a lépésre. Nem nagyon titkolják a terveiket, szerintük a jövőben a swtich hardver és a szoftver szétválasztása növekvő trend lesz, ők pedig szeretnének időben ott lenni a piacon. Az SDN jövőképükben eddig egyáltalán nem szerepel a Windows. Nem is feltétlenül nagy baj ez.

Úgy tűnik Staya nem finnyáskodik a szoftverekkel kapcsolatban. Csak végezze el a feladatot és kész. Nekünk végfelhasználóknak sajnos ez az egész nem jelent majd túl sokat, de azért érdekes lesz figyelni mit reagálnak erre a partnerek, a konkurens gyártók, és maga a Linux közösség.

“If Microsoft ever does applications for Linux it means I’ve won.”

– Linus Torvalds

7 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of nagygp

    Lindows az mintha lett volna valamikor az ősidőkben……

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez