Az új Lumiák nem Windows 10 Mobile TH2-vel érkeznek

A Microsoft keményen dolgozik a Windows 10 „második hullámán”, ami remélhetőleg rengeteg apróságot javít majd. A Microsoft úgy tervezi, hogy az első hivatalos Windows 10 Mobile kiadás a TH2 gyártásra kész verzióját jelenti majd, valamikor novemberben. Azonban az új eszközök Októberben rajtolnak!

Jogos a kérdés: Milyen szoftvert fognak futtatni?

A Microsofttól nem idegen lépés, hogy néhány eszköznek külön belsős kiadást készít. Így volt a Windows Phone 8.1 GDR2-vel is amit csak néhány eszköz kaphatott meg. Az új bejelentésre kerülő Lumiák soron kívül megkapják majd a Windows 10 Mobile első hullámának szánt RTM kiadást. Körülbelül egy hónappal a hivatalos W10M rajt előtt. A bennfentesek szerint a build szám 10240 lesz mint az asztali kiadásnál, azzal a különbséggel, hogy amennyi hibajavítást lehet, már előre belepakolnak, így csak a build deltája fog különbözni a Windows 10 asztali kiadásától. Ezzel a kis piszkos trükkel próbálják szinkronban tartani a build számokat a két Windows kiadás között, a TH2 rajtra készülve.

cityman-talkman

Végfelhasználó vagyok nem Insider!

Jogos lehet a felháborodás, hogy a Microsoft ismét béta tesztelőket csinál a korai vásárlókból. Azonban, sajnos a “Windows mint szolgáltatás” ezzel a mellékhatással (is) jár. Úgyhogy aki már epekedik a Lumia 950 és 950 XL iránt, inkább várjon a vásárlással novemberig, amikor már rendes szoftvert fognak futtatni. A Microsoft amúgy is arra épít, hogy mire minden országban elérhető lesz a készülék már a TH2-es kiadást fogja futtatni. Az egyszeri halandó, pedig eleve a második kiadást fogja megkapni. Az ígéretek szerint a hivatalos OTA frissítések érkezésekor már minden zökkenőmentes lesz. 😉(-na persze)

Új, hivatalos információkat még nem közöltek az első generációs (WP8-as) Lumiák frissítésével kapcsolatban. Ahogy kikerülnek a hivatalos részletek, igyekszünk azt is megírni.

6 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of KoLaMan

  Hogy a build 10240 -es lesz rajtuk, azt erősen kétlem. Pár napja kapta meg a lumiám a 10536-ost, fura lenne és nem kicsit zavaros, ha visszatérnének egy korábbi verzióra.

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of KoLaMan

  A franc tudja, csak fura lenne, hogy a lumiámon két hónappal ezelőtt használt 10240-est kapják meg.
  Hacsak nem úgy vélik persze, hogy az a th1-es verzió stabilabb a mostani th2-es vonalnál…

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Locky

  Sok sebből vérzik a logika. Egyrészt nincs pontos infó, mikor jelenik meg magára a Telefonra a Windows operációs rendszer új változata. Ezt maga Gabriel Aul írta. Másrészt ha meg is jelenne, azt mind tudjuk hogy a szolgáltatói telefonoknál (Vodafone, Telekom, Telenor), ez az egész frissítési herce húrca nem 1 hanem van hogy 2 akár 3 hónapot is késik.

  Azt is figyelembe kell venni hogy a legtöbb vásárlás az Decemberben történik, hiszen jönnek az akciók és a leárazások mint a szolgáltatói szemszögből mint a kártyafüggetlen platformon.

  Én nem gondolom hogy olyan jó dolog az, hogy nem Windows 8.1-el jelennek meg és frissülnek egyből a legfrissebb kiadásra, hanem egy előzetes 10240.xxxx build lesz rajta.

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of Tellúr

  Az a nagyobb baj, hogy az én teljesen szolgáltatófüggetlen (műszaki áruházban vásárolt) Lumia 1020-asomra talán soha nem érkezik meg a 10-es, pedig a vas elbírná! 🙁

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez