Mikor kell termékkulcs a Windows 10-hez és mikor nem?

A Microsoft számára a termékaktiválás mutatja meg, hogy a gépen futó Windows példány eredeti, illetve nem használják több eszközön, mint azt a szoftverlicenc-szerződés lehetővé tenné. Míg korábban ez kizárólag egy 25 karakteres termékkulcs meglétének és eredetiségének vizsgálatán keresztül történt, a Windows 10-zel együtt, bevezetésre került az úgynevezett digitális jogosultság fogalma is. Attól függően, hogy milyen módon került birtokunkba a Windows 10 egy példánya, vagy a termékkulcsos aktiválás, vagy a digitális jogosultság vonatkozik ránk.

Bár korábban már írtunk bővebben a Windows 10 aktiválásáról, a Microsoft most friss infókat tett közzé ezzel kapcsolatban, így pontosíthatjuk a következő kérdéskört:

Mikor kell termékkulcs és mikor nem?

1., A következők tartoznak a digitális jogosultság (digital entitlement) hatókörébe, mely esetekben nincs szükség termékkulcsra:
• Ingyenesen frissítettél Windows 10-re egy eredeti Windows 7 vagy a Windows 8.1 kiadásról.
• Vásároltál egy eredeti Windows 10 kiadást a Windows Áruházon keresztül és sikeresen aktiváltad.
• Vásároltál egy Windows 10 Pro frissítést (Home to Pro) a Windows Áruházon keresztül és sikeresen aktiváltad.
• Windows 10 Insider vagy, így frissíthetsz a legújabb Windows 10 Insider Preview buildre (előfeltétel, hogy ezt megelőzően már futott egy aktivált korábbi Windows-verzió és egy Windows 10 Preview a gépen).

2., Az alábbi forgatókönyvek szükségessé teszik a termékkulcs használatát:
• Vásároltál egy Windows 10 kiadást egy hivatalos kiskereskedelmi forgalmazónál.
• Vásároltál egy Windows 10 digitális másolatot egy hivatalos forgalmazónál és rendelkezel az azt igazoló e-mail egy példányával.
• Windows 10 mennyiségi licencszerződéssel vagy MSDN előfizetéssel rendelkezel.
• Egy Windows 10 kiadással előtelepített eszközt vásároltál.

Ha az ingyenes frissítéssel telepítetted a rendszert és ezután “jelentős változtatást” végeztél a hardveren, pl.: alaplapot cseréltél, az újraaktiváláshoz a Microsoft segítségét kell kérned.

50 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of SunyaMacs

  én frissítettem daz loaderes win7-ről, majd az msdn-es telepítőről újraraktam
  a telepítés elején és a testreszabásos résznél kérte, de nem adtam meg neki és utána beaktiválta magát

  Tetszik (3)
 2. Profile photo of kisgida888

  Lehet még jelentkezni az insider programba?
  A laptopomon az van, az asztali gépen “lemaradtam” róla, -egy időre befejezték’ de mintha olvastam volna, hogy újra indult.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of kisgida888

  Köszi! Ezt mostanában egyszer végigjátszottam, de nem vált aktiválttá a w10-em – nem lettem “insider”. (A lapitopin tuti.) Nem baj – még egy próba…

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of

  Az illegális felhaszálónak minősülő lúzereknek miért nem kell termékkulcs?
  Ők miért tudnak frissíteni ingyen?
  Frissítés után van egy használható os és röhögnek a markukba!
  Akik megvették és ezáltal legális felhasználóvá váltak, ők joggal érezhetik magukat átverve, hiszen a gyártó asszisztált a bűnözőknek!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Egyetértünk, mert én is csak vásárolt os-t használok, vigasztaljon az a tény, hogy aktivált a rendszerük, de nem jogtiszta. Kérdezhetnéd, MS miért nem akadályozza meg? Több oka is van, de a két legfontosabb, egyrészt olyan emberi és anyagi ráfordítást igényelne, ami nem éri meg még neki sem, másrészt benne van a remény, a kalózok némelyikéből talán vásárló lesz..

   Tetszik (1)
   • Profile photo of

    Nem vigasztal, ugyanis számomra nem az a fontos, hogy nem jogtiszta a rendszerük, hanem az, hogy használni tudják azt. Ilyet nem szabad tenni, ez elképesztő! Az okok sem érdekelnek; feleslegesen vettem meg! Mintha az mondaná a pék, hogy minden második vevőjének nem kell fizetni.
    És még csak a szándékot sem tapasztalom a MS részéről, hogy (elvégre 2015-öt írunk) tenne valamit…
    Ezek után mindhárom 8.1-el üzemelő eszközömön marad az os, soha nem frissítek 10-re!

    Tetszik (0)
   • Profile photo of

    Bűnözőnek lenni vagy sem nem kérdés, ez nem képezheti vita tárgyát, ellenben ha engem, mint dolgozó, adót, járulékot fizető polgárt hülyének néznek, valamint bűnözésre sarkallnak köztörvényes bűnözők, nos az már vitára (is) okot adó megnyilvánulás.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    Nem igazán szimpatikus a kirohanásod. A hasonlatod sem helytálló. Igy lenne pontosabb: Te vettél a péknél kiflit, és azután látod, hogy a következő sarkon ingyen osztogatják… Miért lenne jó neked, ha másnak rossz? Ilyen mentalitással nem is érdemled meg ezt a remek Windows 10-et. 🙂

    Tetszik (5)
   • Profile photo of pimi

    Azért én nem bűnözőzném le a helyedben azt a jó pár millió emberkét, aki nem vásárolt szofvert használ. Azért körülnéznek a gépeden…

    Tetszik (3)
   • Profile photo of

    Jellemző hozzáállás a rabló lúzerek részéről! Én, a jogkövető felhasználó vagyok a gyökerek szerint a rossz. [moderálva]

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Uraim, a vitának helye van, de a személyeskedésnek és egymás minősítésének nincs. Arra kérlek benneteket, hogy az oldal szellemében folytassátok a vitát. 🙂

    Tetszik (1)
  • Profile photo of Róbert Szabó

   Nem tudom miért kell leszólni azt, ha valaki nem úgy jut hozzá, mint te… Sokaknak nincs ám pénze 20-30-40… ezer Ft-os programokra… Ha neked ilyen jó világod van, hogy csak eredeti szoftvert használsz mindenből, akkor örülj neki, hogy megteheted… Nem kell bunkónak lenni másokkal, akik nem tehetik meg, vagy nem úgy gondolkodnak mint te…

   Tetszik (3)
   • Profile photo of

    Azért, mert engem, a jogkövető polgárt nézik hülyének és bátorítanak hibás döntés meghozatalára. Legalább az illegális felhasználók kussolnának és ne bosszantanák azokat, akik megfizették az árát, mondván, hogy ők a lúzerek, hülyék.
    Ezek szerint, ha a szomszédom lop, csal, melyből fényesen megél, akkor nekem is az ő példáját kell követnem és lesüllyednem az ő szintjére? Ezt nem gondolhatja ép elméjű ember komolyan!
    Értem és megértem mások más anyagi helyzetét (egyébként én sem vagyok milliomos), de ez nem ok, nem érv.
    Ebben a helyzetben tulajdonképpen nem a mezei felhasználó jelenti a fő problémát, mivel ő csak él a lehetőséggel, tehát lehúzza pl. torrentről. A fő gond a gyártóval van, aki nem tesz szinte semmit ez ellen. Azt sem gondolom megfelelő érvnek, hogy az illegális példányokat díjmentesen frissítők, akár csak kisebb hányada is áttér a legális os-re. Miért tenné, ha tökéltesen tudja használni illegálisan, melynek semmilyen jogkövetkezménye nincs.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Quorra

    Cybernek:

    “Azért, mert engem, a jogkövető polgárt nézik hülyének és bátorítanak hibás döntés meghozatalára.” – Kik??? Ne vadulj már!
    “Legalább az illegális felhasználók kussolnának és ne bosszantanák azokat, akik megfizették az árát, mondván, hogy ők a lúzerek, hülyék.” – Ha én beszólok, akkor egyből kalóz vagyok? Érdekes összefüggés… Tehát bárki aki negatív véleményt fogalmaz meg, az kalóz. Oké!
    “Ezek szerint, ha a szomszédom lop, csal, melyből fényesen megél, akkor nekem is az ő példáját kell követnem és lesüllyednem az ő szintjére? Ezt nem gondolhatja ép elméjű ember komolyan!” – Épp elméjű ember ilyen példát sem vet fel…
    “Értem és megértem mások más anyagi helyzetét (egyébként én sem vagyok milliomos), de ez nem ok, nem érv.” – Tehát, ha csóró vagyok, de a gyerekem játszana egy játékkal, ami boltba 18.000 forint, de ennyibe kerül a havi étkezése, akkor ne töltsem le neki? Nyilván ez megoszlik. Egyrészt letölteni nem jogsértő, csak megosztani az. Viszont crackelni már jogsértő! Ugyanakkor a négy falam között, mégis kit fogok ezzel olyan mértékben megkárosítani, amire a TEK-nek is ugrania kellene? Őszintén! Egy játék ami értelemszerűen pénzbe kerül, drága. Mennyi ideig játszik vele bárki? X ideig. Aztán uninstall. Ami olyasmi, mintha bérelte volna. Nyilván ezért nem ártana fizetni… De van játék bérlésre lehetőség? Nincs! Bírságolni persze lehet az illegális szoftveres dolgok miatt… Szóval a jogalkotó sincs a helyzete magaslatán, sem a gyártók!
    “Azt sem gondolom megfelelő érvnek, hogy az illegális példányokat díjmentesen frissítők, akár csak kisebb hányada is áttér a legális os-re. Miért tenné, ha tökéltesen tudja használni illegálisan, melynek semmilyen jogkövetkezménye nincs.” – Miért nem zárta le a Microsoft ezt a lehetőséget? Ha pénzt kér valamiért, akkor megfizetem, ha látom, hogy az valóban effektív eredményeket hoz. De amíg ennek nyoma csak nyomokban és romokban van, addig még elgondolkodom…

    Jelenleg ott tartunk, hogy kenyérből, kifliből, stb. tudok venni X mennyiséget. Játékból, operációs rendszerből nem!

    Tetszik (5)
  • Profile photo of Quorra

   Ember! Minek vergődsz? De most őszintén! Megkapod ingyen a Windows 10-et. Ahelyett, hogy örülnél, hogy nem az ment, mint a Win 7 kontra Win 8 esetén, ehelyett hőbörögsz!
   Anno, amikor megvettem a Tony Hawk 3-at, szerinted érdekelt, hogy mások letöltik vagy épp hogyan oldják meg, hogy meglegyen nekik? Hát nem! Akinek van ideje másokkal így foglalkozni, az elég infantilis!
   Ott vannak a fejlesztők, a jogvédők és megannyi más hatóság akik ezzel foglalkoznak. Ilyen rohadt egyszerű!

   Ameddig leírtad a hozzászólásod, addig közel 2.000.000 új nem legális Windows 10 került aktiválásra. Tudod kik voltak? Mert azonnal downgradelt a gépüket a szemétládáknak!

   Legközelebb inkább igyál pár kávét mielőtt fáradtan nekiesel az írásnak!

   Tetszik (2)
  • Profile photo of Windwalker

   Azért szerintem várjuk ki a “végét” a dogoknak. Elvileg a W10 képes gépekben kell lennie UEFI és egyéb HW dekodóló résznek és akkor az alaplap mellett azokhoz is kötni fogja magát a rendszer. Elképzelhető, hogy csak azokon fog rendesen menni bármilyen Windows Áruházban lévő program és akkor lesz itt majd sírás és az fogaknak csikorgatása.

   Tetszik (1)
  • Profile photo of mate1998

   Senki nem mondta neked hogy vedd meg, ez a saját ostoba döntésed volt. Azt meg már az elejétől tudta mindenki hogy most a kalózoknak is ingyenes lesz a win 10.

   Tetszik (1)
  • Profile photo of Alex Sciro

   “Tapasztalataink szerint az üzleti szférában a felhasználók 55 százaléka használ illegális Windows operációs rendszert. Ennél jóval rosszabb az arány az irodai alkalmazások tekintetében, hiszen az Office programcsomagot a felhasználók csupán harminc százaléka vásárolja meg eredetiben – tudtuk meg Izsó Gábortól, a Microsoft Magyarország szoftverjogi szakértőjétől.”
   “A szoftverjogi szakértő elmondta, tapasztalataik szerint a vétlen törvénysértésnek sokszor az is az oka, hogy a felhasználók egyszerűen nincsenek tisztában a programok jogvédelmével. Ha pedig mégis tudnának erről, akkor megfelelő felkészültség híján egyszerűen nem képesek megállapítani, hogy az adott program lopott-e, vagy sem – ezért tartja Izsó Gábor döntő fontosságúnak a felhasználók szoftverjogi felvilágosítását.” Forrás:http://kutyu.hu/cikk/6629/

   Tetszik (0)
 5. Profile photo of superboyka

  windows 8.1 es re frisitettem a win 10 est nem vált akiváltá telon aktiválam a win 8.1 est miáert vajon ez a kérdés bocs ha elirtam elöre kösz válaszotok

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Erre nem tudok válaszolni, mert többeknek sikerült, néhány usernek nem, hogy miért, nem tudni? Esetleg még a KMSPico jöhet számításba…

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Horváth Gábor

    Ezt írtam a Microsoft Hungáriának, de még nem válaszolt……

    Tisztelt Microsoft,​

    Jogi helyzetük a következő:
    Ha és amennyiben ígérnek valamit, pl. ingyenes W10 frissítés, és azt szoftveresen, mert ma már ez működtethető, és technikailag megoldott, ellenőrizve a frissítő gépet, alkalmasnak találják a frissítés átadására, és a szoftveres környezet ezt végre is hajtja , bármilyen hiba esetén Önöké a felelősség, tekintettel a fennálló törvények alap kitételére , konkrétan a ” szerződéses akarat ” tényállására. Pontosan , ezt azt jelenti, hogy Önöknek teljesíteniük kell az ígért dolog létrejöttét, és nem hivatkozhatnak arra , hogy egy ismertető szerződő szövegrészben van 1 sor amit nem olvasott el a másik fél a 10 oldal közül.
    A közös cél az ingyenes frissítés volt , és mivel ennek minden alapvető feltétele Önök által ellenőrizhető a szolgáltatás teljesítése során, ha valami nem valósul meg , konkrétan pl. a frissítés, akkor kötelesek a másik fél részére minden módon az eredeti állapotát visszaállítani!
    A visszaállításban együttműködni, és nem ködös hazugságokkal pénzt kicsalni a másik szerződött féltől.
    Előző bejegyzésemet ide is csatolom.
    Horváth Gábor
    horvathg5@gmail.com

    Előzmény:
    Frissítettem a 3 éve használt, és regisztrált WIN 7 premium gépemet az Önök felkérésére az ” ingyenes W10-re. Most végig olvastam , és valóban jól jelentkezett nálam a program, a GWX állandóan megjelent jobboldalt a tálcán, ami mint olvastam annak a jele hogy minden rendben van frissíthetek ingyenesen.
    Természetesen visszaigazoló emailt is kaptam erről a Microsofttól.
    Frissítés után azonban nem tudtam és most sem tudom regisztrálni a W10-et. A gép alján lévő kulcsot próbáltam beírni, mert erősen meg van kopva, de nem működik, lehetséges hogy a karakterek nem jók , ami nem olvasható!
    A fő problémám, hogy fentiek szerint HAZUDOTT nekem a telefonos ügyfélszolgálatuk, 2 napja, mert ők azt válaszolták erre a problémára , hogy vásároljak egy új kulcsot, ( 8000) holott mint olvasom leírásukat a GWX csak regisztrált szoftvert futtatott gépen települ, eleve.
    Visszaállítani már az elején sem tudtam a W7-et, sejtem miért, most már, mert a nyomtatómat letörölte a telepítés, Laser színes XEROX 630 NS.
    HALADÉKTALANUL KÉREK egy regisztrációs kulcsot, avagy vissza a W7 telepítésemet !
    Lehetséges hogy az első telepítésnél hálózati probléma miatt nem jött létre az aktiválás , de ez nem az én problémám, hanem az Önöké, ill. a programé.
    2015 Okt. 30.

    Tetszik (1)
 6. Profile photo of superboyka

  aktivéáltam velle de hát szeretem volna végleges aktiválást majd késöbb még meg probálom ez van

  Tetszik (1)
 7. Profile photo of superboyka

  és ha más E mailcimel probálom vajon nem megy szerintetek?

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Nameless

  Én már megelégeltem, hogy szégyenkeznem kell a dirtywindózolt szoftverek miatt. Amiből csak lehet Free, OpenSource szoftvert használok. Élek, itt vagyok, cikkeket is tudok írni, van élet a Windows-on túl is. 100% legalitásban.

  Viszont lebűnözőzni, meg letolvajozni soha nem fogok senkit. Látatlanba nincs is joga ehhez senkinek. Mindenkinek magának kell meghozni a helyes döntést, nem én vagyok a helyi seriff. A DirtyWindows-on meg különösen kurvára nincs megtűrve egyetlen önjelölt seriff sem.

  Tetszik (9)
 9. Profile photo of K3zd0

  Mindig lesznek ilyen emberek ha megdöglik a lova dögöljön meg a másiké is, havi 100-ból sajnos nem tudom megvenni a 10-et.

  Tetszik (3)
  • Profile photo of Nameless

   Amúgy sem kötelező Windowst használni, amúgy sem közpénzből épül, sőt örülni kéne, hogy ennyien “lopják” mert így van aki fejlesszen rá, van aki gyártson hozzá hardvereket, van aki írjon a hardverhez divereket. A “kalózok” nélkül a Windows sehol se lenne. Ha nem lenne ekkora felhasználói bázis mögötte, ki akarna egy fizetős rétegszoftvert használni? Kb olyan lenne mint a Windows Phone, csak a PC piacon. Nulláról szart se tud felépíteni a Microsoft. Egy szar switch szoftverhez is linuxhoz kellett nyúlniuk.

   Ráadásul, nem is kötelező Windowst használni. Aki megvette, hát megvette. Jól tette. Mit érdekli azt, hogy más bliccel, nem a közösből bliccel. A Microsoft nem közhasznú társaság vagy jótékonysági alapítvány akit meglopnak.

   Tetszik (7)
   • Profile photo of Wooow

    Még annyit tennék hozzá, szerintem a tízes senkinek nincs ingyen. Tudom, mindenki hülye, aki ezzel foglalkozik, de… Lesz valahol egy százmilliós adatbázis emberekről, névvel, címmel, telefonszámmal, baráti körrel, étkezési szokásokkal, mindennel… Vajon mennyit érhet?
    Másodszor a reklámbevétel, ami dollármilliárdokban mérhető. Számít a felhasználók száma? Hát persze.
    Aztán kínálat, kereslet. Vajon mit lépne a konkurrencia, ha csak jogtiszta Windows futhatna (technikailag gondolom megoldható), és milliárd felhasználó kezdene oprendszert keresni?
    Szerintem a Microsoftnál osztottak, szoroztak, és kijött az ingyenes frissítés. Az meg miért lopás, amit a tulajdonos engedélyez?

    Tetszik (1)
 10. Profile photo of Szatyor

  Köszönet a tisztázásért, így már azért érthetőbb, mikor kell kulccsal szórakozni, és mikor nem.

  Az antiwarez kollégának pedig: Inkább örülj, hogy van pénzed megvenni. Valahogy nekem még nem sikerült annyi pénzt összeszednem életemben, hogy vehessek egy teljesen jogtiszta Windows-t. Helyette örülök, ha a többi szoftverem eleve freeware, vagy meg tudom venni épp akciósan valahol. De megnyugtatlak, ha 2020-ig nem jön új, számomra értékelhető Windows (márpedig úgy néz ki, ilyen nem lesz), akkor örömmel fogok Linuxot használni, mint kizárólagos rendszer.

  Tetszik (2)
 11. Profile photo of Windwalker

  Azért engem lehet érdekelne mindkét szekértábor véleménye, hogy akkor mi van ha pár ezresért veszek egy használt W7-W8 aktiváló kulcsot, mert ugye 2012-től EU-n belül lehet ilyet legálisan és ráfrissítem a W10-et. Mindezt mert csóró vagyok és nincs keret egy OEM vagy pláne dobozos verzióra. Akkor mennyire leszek gengszter? 😀
  Egy német digitális kiadás kulcsa valami kemény 4600 HUF körüli euró.

  Tetszik (4)
 12. Profile photo of superboyka

  Sziasztok sikerult 10 esre frisitenem és aktivált maradt de most ha ujra tesszem tisszta telepitésel kell ujra aktiválnom? és lehet eröl valami mentést csinálni más gépre is lehesen rakni vagy megint kezdödik a macera?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Lenovo

  http://mno.hu/belfold/informatika-1305657
  és amíg digitális analfabétákat nevelnek az iskolába, illetve közmunkából élnek, akkor Ők hogyan árkoznak fel, hogyan fejlődjön társadalmunk,,, Ezt nem kérdezem és választ sem várok, csak gondolkozzatok rajta…

  Tetszik (0)
  • Profile photo of pimi

   Előre bocsátom, hogy az utóbbi 25 évet informatikai munkahelyeken töltöttem. Ez a cikk is, mint általában a szakmai cikkek, túloz. Informatikai analfabetizmusról,, informatikus képzésről beszél, pedig ennek semmi köze ahhoz, hogy a mai világban “működőképes” generációknak kell felnőnie. Akik nem találkoznak otthon a számítástechnikával, azoknak az iskola sem tudja ezt teljesen pótolni. Ez olyan, mintha nem a helyesírást és szép beszédet várnánk el a tanulóktól, hanem klasszika-filológiai képzettséget. Nem specialistákat, hanem “polihisztorokat” kell nevelni, amennyire lehetséges.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of abissus

    @pimi, egy kicsit félreértelmezed a dolgokat, mert az idézett PISA-mérés/jelentés nem első sorban az informatikai képzésről, hanem a digitális anyagok értelmezéséről szól és az tényleg lesújtó. Hogy miért, az nem a mi dolgunk megítélni, mivel nincs lehetőségünk belelátni. Azt azért állapítsuk meg, hogy ennek negatív hatásaival itt az oldalon is találkozunk nap, mint nap. 🙁

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Alex Sciro

    Szintén 25 év,és múltkor egy informatikushoz kellett kimenni router-t beállítani,ha valakit érdekel megtanulja,akit nem az fizet.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of pimi

   Sajnos a szószerinti analfabetizmus sem megoldott probléma. Pl. szöveges matematikai feladatokat kellene megoldania olyan (középiskolás!) tanulóknak, akiknek az olvasás és szövegértés is nehézséget okoz. Eszerint az ember egy kicsit másként értelmezi a digitális analfabetizmust. Csökkent az IQ, az általános műveltség, a tájékozottság. Valami nagyon el lett cseszve az oktatás terén, és sajnos nem nagyon látom a kiutat. A pénz hiány és fejetlenség az oktatásban, az egyre szélesebbre nyíló szociális olló ötvözve a politikai motivációval csak egyre rontja a helyzetet.

   Tetszik (1)
 14. Profile photo of superboyka

  @CARTMAN thx a válaszodért majd adig mig lehet fristeni ingyen több gépen elvégzem és akkor azokon is lesz és amugy is lehet aktiválni másképen is
  és jövöig szerintem még a telos aktiválás is fog menni a 10 esen is

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of Maszi65

  Néhány telepítésen túl vagyok tesztelés miatt, a rendszerrel és PC-vel sincs gondom. Eleinte nem volt probléma ha termék kulcs megadásával tettem újra a Win10-et (slmgr /xpr üzenet: tartósan aktiválva). Pár napja viszont kérte az újra aktiválást, hiába adtam meg bármit, azt írta blokkolva van a kulcs. Ezután nekifogtam újra telepíteni, de már kulcs megadása nélkül. Lekopogom most jó az aktiváló szervernek, pedig az AIDA64 ugyanazt a kulcsot jelzi, ami előtte nem felelt meg. (a legelső telepítésem Win8.1-ről való frissítésként történt)

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of gyurma174

  Sajnálom hogy már nincs itt az illető, de ezek szerint én bűnöző és rabló ember vagyok.Azért, mert múlt év óta nem keresek annyit, hogy megvásároljak bármit is. Az ilyen fajta ember úgy él, ha neki nincs, másnak se legyen.Megvettem eredetibe win95,win98,win98se,winmillenium,winxphomesp1,winxppro egy rakás pénzért úgy, hogy több hónapig kellett rá spóroljak.De elegem lett ebből, s ha tehetem megszerzem másként.Mindig is problémáim voltak a windowsokkal, ezért használok inkább linuxot. Persze most tesztelem a win7-et és nagyon bevált, ha tehetem akkor talán össze tudom rá spórolni a pénzt, de nem biztos.De az ő fajtáját senki nem tudja meggyőzni ezekről a tényekről!

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of George Macika

  Nos, ma kipróbáltam a win10 1511-es (586.29) vagy mire végződő professional editiont legális win7 prof. kulccsal aktiválni. Nem fogadta el. Igaz csak Aktiválásnál írtam be, a telepítéskor nem adtam meg kulcsot. lehet majd kipróbálom még 8.1 kulccsal is. A vásárolt 10-es pro kulcsot persze azonnal benyelte, csak a Next gomb helyett utána a Mégsét választottam, hogy ne aktiválja egyelőre.
  Ja, ki fogom próbálni, hogy mit csinál a rendszer 9 db tökegyforma gépnél. (Mindegyik gyári Dell konfig, az összes hardverelem tök ugyanolyan)

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of mano

  Na de most komolyan 😀 15 évesen nulla forintból adjak ki 80 ezret az OS-ra?? 😀 én is teljesen kalóz vagyok..amit tudok ingyen leszedek….mert 15 éves vagyok….diák….mé nem tudok melózni…..kérem akkor a rendőrséget hogy rúgja ránk az ajtót és miután le…..ák a f…..m….utánna elvihetnek

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez