Számos újdonság a kiszivárgott Windows 10 build 10558-ban

Akinek az Insider program túl lassú, annak a notórius szivárogtató WZor siet a segítségére ismét, akinek hála már tölthető a Windows 10 build 10558. Az új verzióban megtaláljuk sok egyéb mellett a régóta várt Messaging (üzenetek) alkalmazást is!

A Microsoft három új univerzális alkalmazást is mellékelt az új kiadásban: Phone, Skype Video, és Messaging. A Phone app-ban elérhető a híváslistánk és arra alkalmas készüléken Skype mellett mobilhívásokat is kezdeményezhetünk, a beszédes nevű Skype Video app-el videóhívásokat indíthatunk, a Messaging app segítségével pedig Skype-on vagy SMS-en keresztül beszélgethetünk ismerőseinkkel.

2015-10-03_13-00-58

Az új app-ek még nem túl stabilak, az első tesztelők többszöri összeomlásokat jelentettek, de mivel még jócskán fejlesztés alatt állnak, nézzük ezt el egyelőre.

A fentiek mellett a Microsoft Edge is kapott némi szeretetet és törődést a fejlesztőitől, az új fül-előnézet funkciónak köszönhetően, egy lapfülre állva az egérrel, előnézeti képet kapunk az adott lap tartalmáról.

tab

Az F12-es fejlesztői eszközök ezentúl dokkolva is megjeleníthetőek, valamint a Settings (Beállítások) menüt is átdolgozták a könnyebb kezelhetőség érdekében: az előzmények törlése például vastagabb betűtípussal van kiemelve, hogy könnyebb legyen megtalálni, valamint a kedvencek kezelése is egyszerűbbé vált.

Újdonság még, hogy az előző build-el ellentétben, már nincs letiltva az az opció, amivel a “C” helyett, másik meghajtóra is telepíthetjük az alkalmazásokat.

windows10appsdcard

A rendszer számos helyen kapott apróbb ráncfelvarrásokat, pl.: a Start menü jobbklikkes menüje csinosabb, de új ikonnal büszkélkedhet a regedit is végre.

További képek a rendszerről:

A Microsoft Otkóber 6-i rendezvénye előtt már nem akart új build-et közzétenni, de valószínűleg ez lett volna a következő. Aki szeretné letölteni és telepíteni, WZor twitter oldalán megtalálja a szükséges linkeket, de mivel nem hivatalos kiadásról van szó, ezt természetesen csak saját felelősségre ajánljuk!

A WinBeta-nak köszönhetően videón is megnézhetitek az újdonságokat:

19 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of RoZoli

  Hehe. ha jól látom, nekem ebben a pillanatban települ az 547-es build. Én le vagyok jócskán maradva.

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of atk

  Üdv! Nekiláttam a telepítésnek, de érdekes hibával találtam szemben magam, ezt még egyik build sem produkálta: INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE.. 🙂
  C: Rendszer partíción egy win7-es csücsül, a következő logikai D: kapta az új build-t. Nem az első eset, hogy így használtam, csak eddig win 8.1 volt a C:-n. A BIOS-ban csekkoltam, az IDE-mód AHCI-re van állítva,eddig is így volt.. szóval valamiért nem szereti a gépemet ez a build? 🙂 van valami ötletetek? Köszönettel: atk

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of George Macika

  Miután a nyakunkon a TH2 “végleges” változata, bárkinek van valami infója mennyi build jön még ki addig, illetve milyen build szám az elképzelés a “végén”?

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Weeble

  Ahogy elnézem, ez a Messaging app továbbra is eléggé fapados. Nem tudom mi volt olyan nagy fejlesztés rajta, hogy nem került be a rendszerbe nyáron és a TH2-re is még csak erős béta állapotú lesz.

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of siriq

  Teljesen felesleges felrakni ezt a verziot. Nemsokara ugy is jon a hivatalos release.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Kristóf Gálosi

  Üdv! Szeretném letölteni az Insider Buildeket viszont mielőtt megtenném lenne egy kérdésem:
  Törlődni fognak-e az adataim és alkalmazásaim ha innen frissítek?
  A válaszokat előre is köszönöm!

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Vackor

  Nekem azt csinálta, hogy nem csinált semmit sem, bárhová kattintottam, meg ha csinált is valami, akkor a megjelenítendő ablak üres volt, és bezáródott. Szóval, ha rákattintottam az settings-re, akkor bejött az ablak, de nem volt benne semmi sem… Vagy lehet, hogy az a server 2016-ban volt? Igen, ott… Ezt az 558-ast letöltve előbb kérdezte, hogy akarom ezt a gépet frissíteni? Igen, akarom! Bejött a kék képernyő és az úgy is maradt üresen. De a háttérben dolgozott, csak nem láttam mit. Ha magyar a rendszer nincs build! Csak akkor, ha angol, és magyar nyelvi csomagot teszel rá utólag. Elvileg.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of dönci4

  “Insider buildekre nem lehet magyar nyelvi fájlokat telepíteni, mivel nincs hozzá.”
  Jól értem, hogy azért nem kapok egy nyomorult buildet sem, mert magyar nyelvre van állítva? A gépen SSD-n külön partíción van egy W 7 és egy W 10.
  A W 10-re frissítést csak a W 7- nél ajánlja fel. Ha a W7-et frissítem W 10-re, (amit nem szeretnék) akkor mi lesz a végeredmény? Kapom az angol nyelvű buildeket? Nincs valami megoldás, hogy a W 10-et frissítse?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez