Menő, új eszközöket mutatott be a Microsoft

Az utóbbi évek – ha nem minden idők – legjobb Microsoft bemutatóját láthattuk ma! A vállalat igazán kitett magáért és sikerült lenyűgöznie a közönséget legújabb hardvereivel, sőt az új Surface Book bejelentésével óriási meglepetést is szerzett.

A Microsoft új életet próbál lehelni a Windows Phone-ba a Lumia 950 és 950XL készülékekkel. Mindkét készülék Windows 10 Mobile rendszerrel, 6 ill. 8 magos Snapdragon 808 ill. 810-es processzorral, 3GB RAM-al, 32GB tárhellyel, 3000, ill. 3300mAh-ás cserélhető akkumulátorral, folyadékhűtéssel, írisz-szkennerrel, vezeték nélküli töltővel és “adaptív” antennákkal érkezik. A kisebbik testvér 5.2 colos WQHD (1440×2560 – 564 ppi), míg a nagyobbik 5.7 colos WQHD (1440×2560 – 518ppi) OLED kijelzővel rendelkezik. A kamerák mindkét típusban 20 és 5 megapixelt képesek megörökíteni, amit a hátlapon elhelyezett tripla LED flash segít.

A Windows Mobil erejét talán a Continuum mutatja meg leginkább, aminek köszönhetően PC-vé varázsolhatjuk a telefonunk. A most bemutatott Display Dock segítségével HDMI-n és USB-n keresztül csatlakoztathatjuk a perifériákat, kiterjesztve a munkafelületet egy nagyobb képernyőre. Bár a megoldás az asztali rendszert imitálja, természetesen csak az univerzális alkalmazásokat futtathatjuk ezen a módon.

2015-10-07_00-01-23

A Surface Pro 4 hozza kötelezően elvárt frissítéseket, a 3-as szériához képest egy picivel nagyobb 12,3 colos képernyővel szerelték fel, de a készülék mérete ennek ellenére nem lett nagyobb, amit úgy sikerült elérniük, hogy jelentősen csökkentették a káva szélességét. Az Intel új Skylake processzorával állítólag 50%-al gyorsabbá vált a MacBook Air-nél, a max. 16GB RAM és akár 1TB SSD pedig szintén alázza a konkurenciát. A Surface Pen elegánsan, mágnesesen tapad az eszköz széléhez és van rajta radír is, amit az előadáson külön kiemelt Panos Panay, mivel ugye a konkurens termékén nincs ilyen. A radír gomb nyomogatásával egyébként Cortana is felébreszthető, akinek ezután hangutasításokat adhatunk. A Type Cover is sokat fejlődött, beépített ujjlenyomat-olvasót, nagyobb tapipadot és kényelmesebb gépelést biztosító gombokat kapott.

A nap meglepetése a Surface Book volt, amit egyszerűen a világ legjobb laptopjaként harangoztak be. A Microsoft első laptopja 7,7 miliméteres vastagságával a legvékonyabb laptop címet is magénak követeli, így még impozánsabbá teszi a teljesítményét, ami állítólag a MacBook Pro-énak kétszerese! A 13.5 colos, 3000X2000 pixeles felbontású kijelző alá bepréseltek egy GeForce GPU-t, a Surface Pro 4-ben látott 6. generációs Intel CPU-t, 16GB RAM-ot és 1TB SSD-t. Az extra grafikus kártyát is magában hordozó egyedi zsanérral készült billentyűzet lecsatolható, így a kütyü tabletként is használható. A Surface Book lényegében tehát egy redesign-olt Surface Pro 4, nagyobb kijelzővel és a billentyűzetbe épített extra GPU-val.

Érdemes lehet összehasonlítani az Apple konkurens termékeivel a Surface család nagyjait, láthatóan igen kiélezett számháború folyik a vásárlókért:

2015-10-06_23-53-17

A fentiek mellett láthattuk az új Microsoft Band fitness okosórát, vagy okos fitness-órát (kinek, hogy tetszik jobban) számtalan szenzorral, ami mind továbbítja a begyűjtött adatokat a Microsoft Health app-nek. A felhasználóval OLED kijelzőn keresztül kommunikál és Gorilla Glass-el védekezik ellene szükség esetén. Emellett újabb látványos bemutatót kaptunk a HoloLens-ről is, amihez a fejlesztői csomagot most 3000 dollárért már haza is lehet vinni.

A Microsoft nagyon igyekszik és habár a Surface és a Lumia család eladásai még messze le vannak maradva az Apple és egyéb konkurensek mögött, az új hardverpaletta ígéretes és minden esélye megvan, hogy újabb százalékokat hódítson el a piaci versenyben.

4 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of droID242

  Azért ez nagyon rendes volt Satyáéktól, hogy egy csomó olyan dolgot mutattak be, amiből ihletet meríthetnek az Almáék, illetve amiket majd a köv. eszközeikben “feltalálhatnak”, mint világrengető újdonságot. 😀

  Tetszik (4)
 2. Profile photo of Kevin

  Nagyon pöpec ez az új lumia 950-es csak kár, hogy több mint 150 ezer forint lesz 🙁

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Dékmár Sándor

  Elolvastam a cikket és mivel “laptop” vásárlás előtt állok ezért rákerestem a Surface bookra, hogy nálunk mennyiért dobálják mert lehet hogy vennék egyet…. Megnyitom az oldalt és le estem a székről…. tippeljetek egy mocskosul nagy ősszegre és utána menjetek rá a linkre https://www.verkkokauppa.com/fi/product/6131/ghftk/Microsoft-Surface-Book

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of kovika

  alapvetően szeretem a Lumiamat, de az MS palettáról biztosan nem választanák többet telefont! Szecsuán alsón összerakott gagyifonok, verik tudásban, az asszisztens azokban már magyarul is tud. Minap próbáltam az Angol MS áruházból előrendelni Band2 okosórát, nem lehet, Magyarországra nem szállítanak! Elég fura marketing stratégia!!!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez