A legújabb Windows 10 előzetest a korábbi Windows-ok kulcsával is lehet aktiválni!

Ma elérhetővé tette a Microsoft a Windows 10 10565-ös build számot viselő legújabb előzetes kiadását, amiben egy nagyon fontos újítást találunk: Windows 7, 8, vagy 8.1 kulcsokkal is lehet aktiválni!

A hivatalos bejelentésben, Gabriel Aul kifejtette, hogy a visszajelzésekre alapozva, megkönnyítették az aktivációs eljárást, így a telepítő elfogadja a rendszer korábbi verzióinak termékkulcsait is. Meglepő döntésnek tűnik mindez azután, hogy a vállalat teljesen új aktiválási eljárást dolgozott ki a Windows 10-hez, ami a frissítő telepítés és az azt követő tiszta telepítés során már mellőzi a kulcsok használatát. Úgy tűnik a visszajelzések nem voltak túl meggyőzőek az új módszerrel kapcsolatban, ha ilyen lépésre kényszerült a Microsoft, de vajon azt jelenti-e mindez, hogy később a hivatalos (nem insider-es) kiadás is telepíthető lesz a korábbi rendszerünk kulcsával? Jelenleg az ingyenes Windows 10-re váltás csak frissítéssel (upgrade) érhető el, de nagyon sokan szeretnének tiszta telepítéssel az új rendszerre váltani, kihagyva a kötelező frissítési procedúrát. Sokaknak egyszerűbb lenne a folyamat, ha a régi rendszerek kulcsait használva telepíthetnék egyből, tisztán a Windows 10-et, főleg hogy a frissítési folyamat időnként nem megy végbe hibamentesen. Majd meglátjuk. Egyelőre tehát csak az új Insider Build-et lehet a korábbi kulcsokkal aktiválni, mégpedig a Settings > Update & security > Activation > Change Product Key útvonal végigkattintgatásával.

Ami az új kiadás további újdonságait illeti, a napokban kiszivárgott 10558-as build-hez képest, szinte semmi látványos fejlesztést nem tartalmaz, így aki olvasta az arról szóló összefoglalónkat, máris majdnem mindent tud, így nem is ismételjük meg feleslegesen a részleteket, inkább csak az egyetlen, ott nem említett, újítást nézzük meg: szintén a visszajelzésekre alapozva, markánsabb, sötétebb színeket kapnak az ablakok fejlécei. A Settings > Personalization > Colors útvonalon választhatjuk ki a színeket, de csak akkor, ha engedélyeztük a “Show color on Start, Taskbar, Action Center, and Title bars” opciót előtte.

dark-titlebar

A rendszer számos hibajavítást is kapott, mint korábban arról Gabriel Aul beszámolt twitteren, a mostani build-del amiatt vártak ilyen sokat, mert néhány ilyen javításon dolgoztak. Aki tehát telepítette esetleg a kiszivárgott 10558-at, annak is érdemes frissíteni, mert ha látványos új funkciókat nem is hordoz, valószínűleg stabilabb az új előzetes.

Bár a bejelentésben, mint fentebb említettük szó van a tiszta telepítésről is, ISO formában még nem elérhető az új build, csak a Windows Update-en keresztüli frissítésként. Amint letölthetővé válnak a telepítő lemezképei, természetesen jelezni fogjuk.

Update #1 (2015.10.16.): Már elérhetőek az ISO lemezképek a Microsoft oldalán, jelentette Gabriel Aul twitteren:

43 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of D. Jenco

  Ez izgalmas, infó kíváncsi is leszek arra, milyen változásokat hoz és a milyen vissza jelzések lesznek az új 10565. 🙂

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of paisano

  Ezt az aktiválás dolgot valahogy nem sikerül nekik normálisan tető alá hozni. A régi laposomon amit az insider-hez használtam, még a 240-es build futott mivel azóta nem kaptam verziófrissítést. Most eladtam a vasat, előtte egy tiszta telepítéssel újra ezt raktam fel rá, viszont az új tulaj részére egy frissen létrehozott MS fiókkal. Szó nélkül aktiválódott a fél órával korábban regisztrált felhasználóval is… holnap kipróbálom az insider-es fiókom egy másik gépen… hátha…

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of siriq

  Legalabb tudom miert nem volt hitregem ma 😀 Szepen le is jott amint elerhetove valt szokas szerint.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of HUN SUB

  A telepítő lemezképei a Pro és Enterprise mindkettő 64 bit én úgy látom itt letölthető állapotban vannak: http://microsoft-news.com/download-windows-10-build-10565-iso/

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of geos

  esetleg sokaknak jó hír eltűnt a windows old. könyvtár. eddig flottul müxik az új insider.

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of József Pásztor

  Hali ! Nekem nem frissül még mindig a 10547 bulid van azt mondja napra kész !!

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of dodeskaden

  Háááát ….nem akarok senkit sem túlságossan elkeseriteni , de semmilyen korábbi kulccsal nem lehet aktiválni , legalábis ha upgradelni akarjuk….nekem sem 7-es , sem 8.1-es kulccsal nem sikerült ….Azt még nem próbáltam mi a helyzetz tiszta telepitéskor ….

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Csicsó

  Jöhetne már végre egy olyan build amit nem csak insiderbe mernek kiadni hanem élesben is

  Tetszik (0)
   • Profile photo of Csicsó

    Úgyértem, hogy mikor jön ki olyan frissítés ami a 10240-es build számot megváltoztatja, vagy ezek változások integrálva lesznek a nem insidereseknek.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Az insider program pont arra való, hogy az új funkciókat teszteljék, mielőtt bekerülnek a hivatalos kiadásba a windows update-en keresztül. Nem kell tehát új build-et várni, a frissítések telepítésével folyamatosan érkeznek az új funkciók. Hamarosan (Novemberben) jön a th2 frissítőcsomag csomag, abban majd nagy valószínűséggel benne leszek a most még csak insiderként elérhető újdonságok is – legalábbis a nagy részük.

    Tetszik (0)
 9. Profile photo of Maszi65

  Na most ha ezt aktiválom a 8.1-es kulccsal, akkor vajon később a stabil kiadást is tudom majd érvényesíteni?

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of csabastv

  Na eddig nem volt ilyen gondom, de most a posta és a naptár nem indul.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of csepi

  Ennél a buildnál a magyar nyelv letölthető.Igényelni kell,frissitésként jön meg.Nem hiába reklamáltunk többen is!

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of csepi

  A z egyik gépemre megkaptam a magyar nyelvet is,a Lang Packkal együtt jött.A másikra csak a Lang Pack jött,remélem holnap jön a magyar nyelv is.Insider vagyok, és microsoft fiokkal szoktam belépni.Lehet,hogy ez is számit.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of atk

   Ezt írja a Microsoft: “Az Insider Preview csak angol (Egyesült Államok), angol (Egyesült Királyság), kínai (egyszerűsített), kínai (hagyományos), portugál (Brazília), japán, orosz, német, francia, francia (Kanada), koreai, olasz, spanyol, spanyol (Latin-Amerika), svéd, finn, török, arab, holland, cseh, lengyel, thai, katalán, hindi és vietnami nyelven jelenik meg.
   Megjegyzések:
   1.Ha Windows-buildjének nyelve nem tartozik az elérhető nyelvek közé, nem kapja meg az Insider Preview buildjeit.
   2.A hindi, a katalán és a vietnami nyelvek csak a támogatott alapnyelvekre épülő nyelvi csomagként telepíthetők. További információt a nyelvi csomagok telepítéséről az alábbi oldalon talál: Szövegbeviteli nyelv felvétele a gépre.
   3.Ha a gépén a Windows 8.1, a Windows 8 vagy a Windows 7 fut, és az operációs rendszerben beállított nyelv nem a fentiek valamelyike, akkor frissítés esetén csak a személyes fájljait őrizheti meg, az alkalmazásait és Windows-beállításait nem.”
   A szövegbeviteli nyelvi csomag – ami jött az updaten – nem egyenlő a windows megjelenítési nyelvi csomaggal. Kiemelném az 1. megjegyzést is!
   Bővebben itt olvashattok erről: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/preview-faq?ocid=tp2_nav_faq

   Tetszik (0)
 13. Profile photo of D. Jenco

  Forrás: Wzór
  10.0.10565.0.151006-2014 a CTM -Nyers ESD ezekből bárki csinálhat magának ISO lemezt.

  https://cloud.mail.ru/public/7iTn/Vwit45XMu

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of siriq

  \nalam massive 23 gigat takaritott le a disk cleanup, nem is emlkeszem melyik korai buildnel volt ekkora a meret. Szokas szerint megy siman, gond nelkul minden ahogy szokott. Lusta vagyok kepet csinalni 😀

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of csepi

  A 32biteshez van magyar nyelvi csomag,ez a valosag!

  Tetszik (1)
 16. Profile photo of geos

  ha jól értem akkor csak a 32bitre van magyrosítás. és mi mikor várható a 64bitre? mert nálam a nyelv az magyar csa display maradt angol . ilyenkor mi van ?

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of version

  Annó én rátelepítettem az aktivált win8.1pro x64 rendszerre a win10pro x64 rendszert (10.0.10240), ami autómatán aktiválódott.
  Kimásoltam a termékkulcsot.
  A belső hálózatom router mögött van, ennek van jelentősége.
  Ezek után 1-2 hetes különbséggel a másik 3 db gépre is telepítettem a win10pro x64 rendszert, persze itt már nem telepítettem előtte win8.1 rendszert .
  Mindegyik gépen autómatán aktiválódott a win10.
  Mindegyik gépen egyforma a termékkulcs.
  A win10 imázs a Microsoft szerveréről lett letöltve.
  A hárdver nem egyforma, sőt ahány gép annyiféle az alkatrész, de minden gép Intel alapú.
  Furcsállom, hogy minden gépen ugyan az a termékkulcs található meg.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of csabastv

   Ja és nem kell aggódni, ettől még megkapjuk a következő buildet-is.

   Itt egy korábbi idézet a 10525-ös cikkből.

   etele70
   augusztus 19, 2015
   Elmentem bevásárolni, mire visszaértem felpakolta magát (Build 10525), de elfelejtett magyarul, és angolul beszél hozzám…

   Tetszik (0)
 18. Profile photo of csabakk

  Üdv a Csapatnak!
  Insider Build 10565-re az imént sikerült a magyarítás ekképpen:

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of El Bandi

  csabastv
  október 21, 2015
  Megjött a 64bitre is a Magyar nyelv !!
  Küldenél egy linket, mert WU-n nem jön. Köszi.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of Imremester

  Hello Mindenki!

  Csak én vagyok olyan betegesen üldözési mániás, hogy a Win10et az NSA szponzorálja? Szinte mindenkinek ingyen adják. Persze odaírják, hogy csak a legális kulcsos fickóknak, de hát annyira átlátszó ez az egész…..
  Minden ismerősöm gépe (legtöbbön ki van teljesen kapcsolva minden frissítés) jelző, hogy már Windows 10re akar átalakulni 7ről meg 8.1ről.

  Menjek el a pszihiátriára?

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of KoLaMan

  Nem, nem Te vagy egyedül, vannak még sokan. De annyi embert nem tudnak hova tenni az intézetekben…:-)
  Viccet félretéve, kis egészséges paranoia nem árt meg, de túlozni sem kell. Itt is, máshol is, sok helyen ki lett ez már tárgyalva, hadd ne menjünk már bele.
  Hanem egy tuti, az a gép amelyiken ki van kapcsolva a Win frissítése, az sosem fog Win10 után könyörögni, feltéve persze, hogy a KB3035583 még nem települt…
  Amúgy ez a GWX, véleményem szerint az Ms marketing eddigi legmocskosabb húzása. Értem én, hogy nagyon-nagyon akarják a Windows 10 terjedését, de ez az erőszakos követelőzés a frissítésért egyszerűen gusztustalan. Ráadásul marhára nem igaz sokszor, amikor azt mondja, hogy a gépre telepíthető a win10. Azaz bocsánat, telepíthető – némi fennakadásokkal (ami persze csak frissítés után derül ki).
  Az meg hab a tortán, és a kicsinyesség netovábbja, mikor egy laptoppal együtt járó legális Office 2010 starter (only Excel-Word) kiadásra azt mondja, hogy az bizony NEM WINDOWS 10 KOMPATIBILIS! Értitek ugye? Egy Ms Office, és nem kompatibilis az Ms Windows-al… Meglepő, hogy a tulaj azt mondta, hogy a f..ba a Windos10-el?

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of Péter Bíró


  Ömm, azt még megbocsájtottam neki, hogy elfelejtett magyarul(közben jön már le hozzá), de hogy nem aktiválja magát automatikusan, és ott bigyózik a Windows Update, azt nem. Tisztán telepítettem a legfrissebb buildet, mikfószoft oldalról szedtem.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez