Jól fogy a Windows 10, még a kalózok is veszik

A Microsoft blogján megjelent bejegyzés szerint a Windows 10-et már több mint 110 millió eszközre telepítették a felhasználók, ráadásul állítólag még a kalóz verzióról frissítők is megveszik végül.

A célul kitűzött egy milliárd Windows 10-et futtató eszköz, már nem is tűnik olyan távolinak, ha 3 hónap alatt 110 milliónál járunk. A jelek szerint tehát jól taktikáztak Redmondban az ingyenes upgrade lehetőségével, viszont nem dőlnek hátra a kezdeti siker mámorában, hanem még fokozzák is a tempót.

A vállalat érdekesnek találta, hogy milyen sokan frissítettek nem-eredeti rendszerről Windows 10-re, holott számukra elvileg nem is elérhető az ingyenes frissítés lehetősége, azt pedig még inkább, hogy közülük végül sokan megvették a rendszer használati jogát online.

A kalóz-rendszerről frissített Windows 10-et a Store-on keresztül még legalizálni lehet
A kalóz-rendszerről frissített Windows 10-et a Store-on keresztül még legalizálni lehet

Hamar felismerték a lehetőséget a dologban és mostantól kísérleti jelleggel (egyelőre csak az USA-ban, később máshol is) bevezetik az egyszerű legalizálás lehetőségét, amivel a Windows Store-on keresztül, vagy egy máshonnan beszerzett, eredeti kulcs segítségével aktiválható lesz a rendszer.

Megújul a Get Windows 10 értesítési felülete is
Megújul a Get Windows 10 értesítési felülete is

De, nem csak a kalózokat akarja Windows 10-re csábítani a Microsoft, hanem a rendszer korábbi verzióit használókat is egyre elszántabban ösztönzi a frissítésre. Az eredetileg két lépéses frissítési ajánlat, mostantól egyetlen lépésben történik majd. Korábban először jelentkezni kellett az ingyenes Windows 10 frissítésre, majd később jött egy értesítés, hogy most már telepíthetjük a rendszert. Mostantól ha elfogadjuk a felajánlott frissítést, azonnal elkezdődik a folyamat. Természetesen a végleges rendszerváltás előtt még kapunk egy figyelmeztetést, hogy mire készülünk és meg is gondolhatjuk magunkat. Akinek végül mégsem tetszik az új rendszer, az 31 napig könnyen visszaválthat a korábbira a Gépházon keresztül. A megújult értesítő ablakban arra is lehetőségünk lesz végre, hogy ha egyáltalán nem kérünk a Windows 10-ből, akkor letilthassuk a további ajánlgatást.

Windows 10: Resistance is futile

Hamarosan választható frissítésként megjelenik minden Windows 7 és 8.1-et futtató gépen a Windows 10 upgrade lehetősége, jövő év elejétől viszont már a fontos frissítések közé kategorizálják majd, így azok, akik az automatikus telepítést engedélyezték a Windows Update beállításaiban, egy megerősítő kérdés után az új rendszer telepítőjében gyönyörködhetnek.

Végül pedig arról is beszámoltak, hogy a felhasználói visszajelzésekre reagálva, újra elkezdik dokumentálni a Windows 10-re érkező frissítéseket, így megtudhatjuk miket tartalmaznak, valamint bővítenek a telepítések idejének beállítási lehetőségein is.

41 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of satad

  A microsoft csak azt tartja számon mennyien frissítettek a rendszerre, azt nem, hogy tartósan mennyien használják azt. Mindenki kipróbálja ebben biztos vagyok, de kétségeim vannak afelől, hogy tartósan használnák is a rendszert ezzel az adware vel ami az ipari és felhasználói kémkedésen alapul. Épeszű ember nem akar egy olyan céget – vállalatot aki minden billentyű leütését megfigyeli, és a végén mint valami vágómarhát eladja ill kiszolgáltatja harmadik – negyedik félnek. Kipróbáltam a win 10 – et remek op-rendszer szó se róla, hanem ami mögötte van az nem tetszik, annyira nem, hogy hiába jó a win 10 – ilyen áron NEM KÉREM!

  Tetszik (3)
 2. Profile photo of csabastv

  A 10565-höz kíváncsiságból felraktam a Magyar nyelvet, és most egyenlőre nem is akar megjelenni a 10576-os frissítés 🙁

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of csepi

  Ha magyarra van állitva akkor is lejön a 10576. Nem tudom ki találta ki,hogy ha magyar nem jön a frissités,elkéne ezt már felejteni!A 10576-hoz is letölthető a magyar nyelv!Én reggel kaptam meg a 10576-ot egyéb frissitésekkel együtt.

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of csabastv

  Igen korábban én is ezt mondtam, és írtam is, de már másodszor jelentkezik, hogy nem jön a következő build.
  Annak idején a 10240-re se jött, pedig már 3 új build is kijött, csak újrainstall után jött, akkor viszont egyből.
  Azóta nem volt gond, most viszont megint nem jön.

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of barniboy12

  én fel fogom telepíteni a Windows 10-et örülök neki

  😀

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of George Macika

  Jelenleg 1 win10 licence normál áráért már 5db kulccsal rendelkezem. Ha az eredeti árért kellene megvennem még nem tettem volna meg, így viszont simán.
  Legalább van tartalék, amíg az ingyenes Tisztaszoftver is felébred….

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of solties

  Nálam már egyszer fent volt a win10, de nem tartott sokáig! Majd ha nem akarja kötelezően rám erőszakolni a frissítéseket, vagy lesz valamilyen okosság erre, akkor visszateszem! Had döntsem el én, hogy otthoni felhasználóként mennyire szeretném “biztonságban” a gépemet…(ha már ezzel érvel a Microsoft)

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Criosphinx

   Akkor az Enterprise verziót tedd fel, ha jól tudom csak abban lehet választani miket akarsz és teljesen kikapcsolni is.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of solties

    Én úgy tudom, ott sem tudod teljesen magad eldönteni, mit akarsz, és mit nem!
    Sőt ott is maximum csak késleltetheted ideig óráig. Azzal nincs bajom, ha keresgél és szól ha van új frissítés, de ne töltögessen semmit amíg én azt nem mondom, hogy amen! A win 8.1 is így van beállítva. Szól, ha van frissítés, aztán én lemeózom, és ha úgy döntök akkor engedem telepíteni azokat amelyeket én jónak látok.

    Tetszik (0)
 8. Profile photo of Nadraguja

  Áruljátok el, hogy tudom azt elérni, hogy az innen letöltött DW verziós 10240-es frissítsen 10576-ra?

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of barniboy12

  windows 10: véleményem::

  nekem tetszik 😀 😀 😀

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of csepi

  Frissités és biztonság-speciális beállitások-insider buildek beszerzése:például igy.A 10576 probaváltozat tesztelésre szánt,nem elsődleges rendszernek.A 10240 fog kapni egy nagyobb frissitést 11.12.-e tájékán.Én igy tudom!Egyébként olvasgatni kéne ezügyben.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Péter Bíró


  Ma már egyszer sikeresen aktiválta magát, de én hülye azt hittem hogy AutoKMS műve, így /rearm-oltam, majd miután rájöttem hogy nem autoKMS, megpróbáltam újra aktiválni.. Nem sikerült.. Ja + 10576 letöltése után megint inglis lett a rendszer, és hiába töltöm le a magyar lenglidzs pakkot, nem engedi betenni display language-nek. o.O
  HELP!

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of PetiWin

  Nem értem mi a baja annyi embernek a Windows 10-zel. Kit érdekel hogy adatot gyűjtenek. Minden adatot gyűjt. Mindenki. Nem olyan adatot gyűjtenek hogy telefonszámok, személyes dolgok stb.., hanem a szokásaidat, hogy a jövőben tudják tovább fejleszteni a felhasználói élményt. A frissítések pedig a kutyát nem érdeklik. Örüljünk neki, hogy nem szól, legalább játék közben nem fog minket piszkálni. Akit pedig maga a Windows 10 irritál, magára vessen, használjon Vistát vagy Linuxot

  Tetszik (0)
  • Profile photo of satad

   Mielőtt ostobaságokat írsz olvass utána;
   A Microsoft Windows 10 próbaverziója többek között olyan adatokat gyűjt, mint: név, e-mail cím, beállítások és érdeklődési körök, böngészés, keresési és fájlelőzmények, telefonhívási és SMS-adatok, eszközkonfigurációs és érzékelőadatok, alkalmazáshasználat. ‘Rólunk adatot gyűjtenek. Olyan adatokat, amihez semmi közük. Amit nem akar megosztani a felhasználó, hanem ellopják tőle. Sajnos sikerült kinevelni egy agy-mosott nemzedéket, aki ezt már természetesnek veszi. Nem baj, ha nem érted. ”

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Cartman

    Ezt a flame-elést fejezzük be itt, az “Úristen, a Windows 10 kémkedik” című cikkünk alatt már kiélhettétek magatokat, nincs értelme tovább vitatkozni ezen minden win10-es cikk alatt. Törölni fogom az ilyen kommenteket.

    Tetszik (3)
 13. Profile photo of D. Jenco

  Ez az állandó adat védelem probléma, hihetetlen bumeráng még mindig. (Ha valaki nem érti miért is teszik és nem is szándékozik megérteni a jó oldalát csak ez a vastag arcú pesszimista beszolása marad hát megérdemli. De cikkhez szólva tényleg jó szoftver, és remélem hogy egyre jobb lesz, a th2 biztosan, hozz magával új dolgokat. Az időszakos autonomia meg jó dolog
  .

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of B33RbRingerX

  “A vállalat érdekesnek találta, hogy milyen sokan frissítettek nem-eredeti rendszerről Windows 10-re, holott számukra elvileg nem is elérhető az ingyenes frissítés lehetősége, azt pedig még inkább, hogy közülük végül sokan megvették a rendszer használati jogát online.”

  Hát ezt nem csak ők találják érdekesnek, hanem én is, kellemetlen ellentmondás ez uraim. Egyébként pont nemrég néztem a g2play oldalán krajcárokért (3-4ezer pénz volt, ha emlékezetem nem csal) lehetett kapni win7 professional kulcsot 2 gépre. Mindenesetre ez a “megfigyelnek minket” téma…hát nem tudom ti hol voltatok töri órán mikor a kommunizmust tanították, azt meg végképp nem tudom, hogy miért kell bekaksilni pont a Microsoft-tól ilyen téren, nem ők az egyetlenek akik megfigyelnek, csak nekik van rá legalább egy racionális indokuk (szoftverfejlesztés) ami összevág a Windows 10 alap újdonságával miszerint végleges oprendszert kapunk, tehát nem lesz 11, ez olyan mint mikor egy játék release kijön, figyelik ki mit csinál, és ösztönzik a népet a bugok jelentésére, hogy javíthassák a szoftvert. Itt ugyan ez megy, csak a Microsoft tudja mennyi idióta van, aki sír egy hiba miatt, mikor egy egyszerű jelentéssel talán segíthetne nem csak magán, de másokon is. Nem azt mondom, hogy én Win10 párti vagyok sőt, a jó 7-est csak akkor cserélem le, ha kötelező lesz, amit kétlek. 2-3 évente csinálok egy formatálást Win7 megy vissza, Update kikapcsol, és minden vigyorog a gépemen. Amennyiben ezt a szintet eléri a win10 szó nélkül váltok.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of gyurma174

  Srácok tényleg felesleges ebből, vitafórumot csinálni.Nekem 1 apró hozzáfűzésem van csak!Az én gépemen, az kémked és turkál, aki csak akar tojok rá.Ugyan is nincs titkolni valóm,mivel mindent a netről szedek így nem titok.Aki meg mást tárol a gépén,az tanuljon meg elővigyázatos lenni és kész.Amíg csak bírom nyüstölöm a win7-et,de ha már nincs más, teljesen áttérek a linux-ra.Az ára az jó a 10-nek most,de maga a rendszer nem tetszik, és ezért váltok inkábbha nem marad más.

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Vio

  Sziasztok.
  Lehet hogy nem ide tartozik ,de segítség kellene. Annyi mindent olvastam már teljesen össze vagyok zavarodva most mi is van.
  Vettem 1 eredeti pro kulcsot valamelyik forum-on pár ezerért, és letöltöttem a win 10 et. feltelepitettem. De most hogyan tudom kideríteni eredeti-e?
  Vagy csak tanuló pénz kidobás volt 🙂
  És miért nem frissit tovább mert még csak a 240 build-t használok.

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of Dilikutya

  Üdv!

  Két kérdés:

  Még beaktiválódik véglegesre egy tiszta win10 telepítés, ami kalóverziós win8.1-ről volt frissítve? Tehát ha most telepíteném fel full format után.
  Laptopomban dual graphics amd vga van (6480g+6470m) és a 6470est 7400nak telepíti fel, és sehol nincs hozzá normális driver, így meg sajnos hiányzik a fejlécekről az bezárás, telejes képrnyő tálcára rakás ikon. Van rá esély, hogy a hp, mert hp a laptop ad ki hozzá w10es driver? (pavilion g6-1211eh)

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez