Megérkezett a Vivaldi Béta!

Az egykori Opera fejlesztők új böngészője végre elérte a Béta stádiumot. Az első publikus kiadás 2015. 01. 27-én jelent meg és majdnem 10 hónapos fejlesztés után, végre sikerült az első, mindenki számára ajánlott kiadást elkészíteni.

Képernyőkép – 2015-11-03 09:39:32

A böngésző az összes régi Operás jellegzetességet magán hordozza, de a motorháztető alatt a Google Chrome-ban is használt Blink dolgozik. Egyébként a böngésző a Chrome 45-ös kiadásának vallja magát. A felhasználói felületet alaposan finomították, a régi hibákat is szép számban javították. A felhasználói élményt a sima-görgetés és a finom, de nem tolakodó animációk is nagyban elősegítik, a fülkezelés, és azok előnézete sokkal gyorsabb lett, a böngésző CPU felhasználása pedig nagyban csökkent, emellett a gyorshívón és a könyvjelzők kezelésén is finomítottak egy keveset a fejlesztők.

A korábbi előzetes (TP4) óta megjelent új funkciók:

 • Web panelek
 • Keret nélküli ablakok
 • Vizuális fülnavigáció
 • Privát böngészés
 • Fejlett betöltésjelzés
 • Begépelt előzmények
 • Sima görgetés
 • Geolokáció támogatása
 • HTML5 h.264 támogatása
 • Kiterjesztések teljes támogatása

A fejlesztés nem áll meg – ígéri a Vivaldi csapata –  tovább folytatják a kísérletezést, az új funkciók hozzáadását és a beígért régi fícsörök feltámasztását. A böngésző elérhető Windows-ra, Linux-ra és Mac-re. Tapasztalataink alapján érdemes kipróbálni az új Vivaldi böngészőt, de ne feledjétek: ez még csak egy béta.

36 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Nabuka

  Jó lesz ez, de amíg nincs benne sync addig sajnos nem maradhat 😀

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Gábor Szalmási

  “A böngésző az összes régi Operás jellegzetességet magán hordozza, de a motorháztető alatt a Google Chrome-ban is használt Blink dolgozik. Egyébként a böngésző a Chrome 45-ös kiadásának vallja magát.”
  :/
  …..vagyis az Internet Explorert és az Edge -t kivéve, NINCS más böngésző, csak a Chrome és ahhoz skinek… remek.

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of poirot

  Jelenleg is a Vivaldin böngészek, szépen áthoztam az Operából a könyvjelzőket, jelszavakat, vannak még hiányosságok, de mivel egy nagyon régi Operát használtam, muszáj volt lépnem. A Skineket hiányolom, nem tudom ide “bedrótozni” a Transmission GUI-t, stb.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Expander Mandro

  Operával nem tudom mi a gondjuk az embereknek! Minden van benne. Gyors, szinkronizál, rengeteg kiegészítő és skin és még atom stabil is. Mi kell ennél több?

  Tetszik (1)
 5. Profile photo of poirot

  Részemről jó volt, hiszen vagy 8 éve használom, viszont sok minden nem úgy müködött, ahogy szerettem volna. A 12.15-ös, illetve 12.17-est használtam. Az újabbat is felraktam egyszer, de nem tetszett, már nem tudom mi hiányzott belőle, amiért visszaálltam a régire. Most például másoltam egy cikket valamelyik oldalról a Vivaldival, a word felajánlott három beillesztési lehetőséget. Az egyik kis eltéréssel ugyanaz volt, mint a weblapon lévő. Az Opera csak szövegként volt hajlandó beilleszteni, utána dolgozhattam vele.. Adok egy esélyt a Vivaldinak, ha skinek is lesznek megfelelők, mint az Operában, akkor marad.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Expander Mandro

  Én bármit is próbáltam egyik sem jött be csak az OPERA. Érdekes 🙂

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of jorgicsek

  mindennapi használatra ajánlható a béta? tapasztalatok?

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of poirot

  Nincs még egy napja, hogy használom, viszont ami szükséges, az müködik. Ami nem, win 8.1 alatt valami gebasz van a rendszeremmel, mert a torrent file-okat ugyan az Opera, szépen lekezelte, azonban már régebben észrevettem, hogy a torrent file kiterjesztést nem tudom hozzá rendelni a transmission GUI-hoz. NAS-om van ugyanis. Itt a Vivaldi-nál egy kis körülményeskedéssel megoldom. Nemsokára felrakom a win 10-et majd meglátom, hogyan muzsikál ebből a szempontból. Végülis ami kell nekem; az Opera alatt összegyüjtött jelszók, könyvjelzők megléte, torrentek letöltése, a testre szabhatóság, az Operában megszokott dolgok. Fapadosan ugyan, de meg vannak. Azért az már jelent valamit, hogy majd egy napja ezt a böngészőt nyüstölöm…. 🙂

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of poirot

  Ja pár chrome kiegészítőt felraktam, annyit nem szoktam ezekből használni, de ami kell nekem, az müködik.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of dodeskaden

  X-edszer rakom fel , legutobb azért dühödtem be , mert többet zabált minden más bönginél , és igy ment a kukába. Kiváncsi leszek mennyivel kezeli békésebben az erőforrásokat .
  Én is “ős operás” voltam , ez az uj nem annyira jó . Igaz a vivaldi is chrome alapú , de a kezelhetősége a tradicionális operára hajadzik . Adjunk neki MÉG egy esélyt . ….Ki tudja már hanyadik ? 😉

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of satad

  Remek böngésző lesz biztosítani fogja azt a nívót amit a régi opera hozott. Milyen kár, hogy aki megalapította a régi operát időközben amikor a kormány megfenyegette őket, távozott, onnantól az opera adatokat szivárogtatott, hátsó kapukat nyitogatott önkényesen amin megfigyelték az egyéneket. Nem kormány szinten.

  Az új böngészőben még nincsenek ilyen anomáliák, remélem nem lesznek, mert erre ott a chrome már és a firefox ki figyel fel egy kis mezei egérre. 🙂

  Addig is használjuk bátran!

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of paisano

  xmarks szépen felül és utána nem lehet bejelentkezni… sign in, run setup wizard gombok ügyesen kacsintanak kattintáskor de nem történik semmi… ötlet?

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Criosphinx

  Ez sem tud könyvjelzőket exportálni HTML -be ahogy az Opera sem…………. pofám leszakad

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of dirty.ata

  Sok-sok böngit próbálgattam az elmúlt években. Aztán valahogy újra s újra visszatérek a Chrome-hoz és a Firefox-hoz. Mindkettő mindenre képes, amit itt ezen az oldalon felrótok hiányosságként a többinek. Nagy testvértől (Google) nem tartok, nem utálom, akárcsak a MS egyetlen szolgáltatását sem, sőt mindkettőt használom rendszeresen, nagy-nagy megelégedéssel. Amikor egy-egy új böngit tesztelek, az valójában csak azért van, mert kiváncsi vagyok, tud-e többet, mint Chrome, vagy Firefox, de az elmúlt egy-két évben egy sem győzött meg (Maxthon, Opera, Vivaldi, IE, Edge, ezek sok-sok változata…) ….Hát….Ennyi.

  Tetszik (1)
  • Profile photo of Criosphinx

   Az utóbbi idők legnagyobb csalódása nekem a Maxthon, mert egész egyszerűen kivették belőle a GPU gyorsítást, hiába ott az opció, baromira nem tudom mit gyorsít náluk ez de hogy videót nem az hótziher 😀 , de érdekes módon a Nitro -ban meg jól működik….. szerintem elgurult a gyógyszerük!
   A Chrome-al nekem 2 bajom van, 1 – távol tartom magam a google termékektől amennyire lehet(és ha rajtam kívül egyre többen vannak így akkor már örülök), 2 – teljesen megszüntették a Java támogatását, értem én h nem biztonságos bla bla bla de akkor lenne rá vmi motorháztető alatt engedélyezése, de már az sincs ha jól tudom.
   Sosem használtam Firefoxot(nem részletezném), de most már 2 hónapja azon vagyok és azt kell mondjam szinte tökéletes mindenben, rezzenéstelenül játsza a 1080p 60fps videókat is, ami nálam ezen megbukik az uninstall.

   Tetszik (0)
 15. Profile photo of Hannibal

  opera 12-ből hogy tudom áthozni a könyvjelzőket az import nem csinál semmit!

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Feco65

  Valószínűleg kiszúrja a szemem, de én akkor sem találom hogy hol vannak az előzmények?

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of dodeskaden

  Jobb alsó sarokban , beállitások és a felugró ablaban / előzmények …de legyél felkészülve , ez a Vivaldinál másként müködik mint máshol …. 🙂

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez