A Google sem támogatja tovább a Windows XP és Vista rendszereket

A Google korábbi ígéretéhez híven biztosította a frissítéseket böngészőjéhez a Windows XP és Vista felhasználók számára, azután is, hogy azokat a Microsoft hivatalosan már nem támogatja, 2016 áprilisától azonban vége a türelmi időnek.

A kiterjesztett támogatási időt a Google arra szánta, hogy az elavult rendszert használóknak lehetőséget biztosítson a rendszerfrissítésre. Mivel az említett operációs rendszerek jóideje nem kapnak biztonsági frissítéseket gyártójuktól, felhasználóik potenciális veszélynek vannak kitéve. Miután a böngésző sem fog frissülni, a védelmük újabb vonala semmisül meg, ezért erősen ajánlott végre valóban frissíteniük egy modernebb rendszerre.

A Chrome továbbra is működőképes lesz a régi rendszereken, viszont hibajavítások és biztonsági foltok hiányában ideális célpontot fog jelenteni a kiberbűnözőknek.

A változás nem csak az Xp-re és a Vista-ra vonatkozik, hanem a Mac OSX 10.6, 10.7 és 10.8 rendszerekre is.

7 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of HL

  Az XP támogatás megszűnését megértem. Viszont a Vista még 2017. április 11-ig kap biztonsági frissítéseket (így az IE7/8/9-hez is).
  Nem hiszem, hogy olyan sokból tartana “Vista kompatibilisen” is kiadni a Chrome-ot…

  Tetszik (0)
  • Profile photo of HL

   Pláne, hogy a Windows 7 és Vista is ugyanabban az életciklusfázisban van: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows/lifecycle mégpedig a “A bővített támogatás” szakaszban.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of octolith

    Nem meglepő, hogy feleslegesnek találják egy olyan operációs rendszer támogatását, aminek a piaci részesedése 1.74% és csökken. A Vista lassú, driveres támogatása mint tudjuk sosem volt az igazi, stb stb. 2016 áprilisáig még van több, mit négy és fél hónap. Ahhoz az időponthoz képest egy évre, tehát 2017 áprilisában a Vista támogatásának is annyi. Nehogy már egy 10 éves operációs rendszeren nyűglődjünk, mikor azóta három újabb változat is kijött…

    Tetszik (0)
 2. Profile photo of D. Jenco

  Úristen akkor használok egy másik böngészőt vagy az eggyel régebbi Google -t. 🙂

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Krissz

  Hátsz nemtom, XP szép volt jóvolt, de engem nemhat meg. Imádom szeretem, de egyszer véget kell érnie. (Ok énis használom mai napig laptopon, de váltani kell) Amugy meg utálom Chromeot, inkább Firefox forever.
  Vista az egy kalap pontpontpont, az Internet explorerer dettó. Vista SP4 el volt talán normális csak.
  Ott a Win 7 teljesen korrekt, XP-s gépeken is egyrészén elfut, támogatás is van még rá, szal nemértem hol a probléma.

  Röviden XP R.I.P. de elkell engedni, ott a 7/8.1 (10 még homokozó, még ! )
  Chrome helyett meg tűzróka 🙂

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Blacker20

  Ki használ még XP-t? (Azokon kívül akik gyengébb géppel rendelkeznek.)

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez