A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 820-at

A Qualcomm az utóbbi időben domináns szerepet tölt be a mobilpiacon, 808-as és 810-es sorszámú csipjeit találjuk a legtöbb mai csúcskészülékben, a most bejelentett Snapdragon 820 pedig további babérokra hajt.

Az új 64-bites Kryo CPU mellet, a 14nm-es FinFET technológiával készülő csip többek között egy Adreno 530-as GPU-t, és egy Hexagon 680 DSP feldolgozó egységet is tartalmaz. Az új architektúra a virtuális és kiterjesztett valóság mellett kötelezte el magát, amit grafikai és számítási teljesítményével igyekszik támogatni. A fejlesztők ígérete szerint a fogyasztás optimizálása mellett, sikerült kétszeres sebességet elérniük az előző generációhoz képest.

A mobilegeeks.de szerkesztőinek lehetősége volt kipróbálni egy demó készüléken az új architektúra képességeit, az alábbi videóban (2:00-tól) egy elég meggyőző, Unreal Engine 4-re épülő grafikai demót láthatunk:

Hogy pontosan mikor kerül forgalomba az új csip, arról egyelőre nem szólnak a hírek, de az ezzel készülő mobilokat jövő évre várják a szakértők.

2 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of George Macika

    Akkor most mégsem a kukacos alma legújabb procija a király?

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez