Háztűznéző – NZXT Noctis 450

Az NZXT cég az innovációt tartja a legfőbb erősségének. Repertoárjukban CPU, GPU hűtőket, házakat, tápegységeket és szép LED szetteket találunk. Ők úgy jellemzik magukat hogy az arcade játékokon és a Star Wars-os Lego szetteken nőttek fel. Ha megnézzük a Noctis 450-es házat fehér kiadásában ez szembe tűnhet, mert egy rohamosztagos juthat az eszünkbe róla.

Bátor és agresszív külső

A Noctis 450-es számítógépházat a cég direkt játékosoknak szánta. Az első szembe tűnő dolog, hogy a ház elejéről hiányzik a DVD olvasó helye, amit nevezhetünk jövőbe mutatónak is, hiszen egyre inkább kopnak kifelé a használatból az optikai meghajtók, de azért sokaknak biztosan kizáró ok lesz ennek hiánya. Ahogy az lenni szokott megkapjuk a kivágott oldal lapot plexivel, hogy gyönyörködhessünk a hardvereink szépségében. Ez a kiadás fehér és kék LED-ekkel van felszerelve de megtaláljuk a fekete-piros párost is.

nzxt n450 - 1

Hátul elhelyeztek egy gombot amivel a ház hátulján és alján található LED-eket tudjuk ki- és bekapcsolni, amik segítenek hogy éjszaka is lássuk a portokat, ha egy kábelt szeretnénk csatlakoztatni. Ezen kívül világítást kapott a belső tér, a cég logója, de még a doboz alja is.

 

A ház eleje és teteje műanyag, míg az oldallapok és a ház többi része minőségi megmunkálású aluminum. Az fekete szellőzőrács és megemelt takaróelemek találhatóak, amit a jobb szellőzés érdekében alakítottak ki, alattuk mágnesesen felcuppanó porvédő lapul a könnyű tisztíthatóság jegyében.

A ház 567mm magas 220mm széles és 544 mm hosszú, tehát egy kicsit nagyobb mint az átlagos házak. A tetején találhatjuk a bekapcsoló gombot, mellette pedig a jól megszokott 3.5-es jack audio és mikrofon csatlakozókat. Kapunk még 2 db USB 2.0 és ugyancsak 2 db USB 3.0 portot is, reset gomb viszont nincs.

Belső

A gyártó nagyon ráment a megfelelő hűtésre. Előre három és hátulra egy darab ventilátort tettek, ami jól jöhet ha valaki átlag 40 fokban használja a számítógépet. Emellett a házba vízhűtést is szerelhetünk. Még egy kis nyák lapot is bele építettek amivel a ventilátorok feszültségeivel és így a fordulatszámokkal lehet játszadozni.

Mini-ITX, Micro-ATX és az ATX szabványú alaplapokat rakhatjuk bele és az általunk választott teljesítményű tápegységet, amit egy kis fiókba csúsztathatunk be, a hátsó oldalról. Merevlemezek terén se kell szűkölködnünk: 6 db 3.5-es és 2 db 2.5-es helyet kapunk, amiket kedvünk szerint tölthetünk fel tárolókkal.

Jó pont, hogy azon a felén vannak a merevlemez csatlakozók amerre a kereteket ki lehet húzni, így egy merevlemez cserénél illetve egy új beszerelésnél nem kell teljesen szét bontani a házat. Az összes csavar kézzel tekergethető és rengeteg gumi alátét és talpacska biztosítja a káros rezgések csillapítását.

Verdikt

A dizájn, az elengedhetetlen LED-ekkel és a plexi ablakkal egy modern páncél látszatát kelti. A tágas tér a szerelés megkönnyítéshez nagy plusz pont, a minőség pedig kifogástalan. Egy ilyen házba öröm beköltözni!

5 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

  1. Profile photo of pimi

    Biztosan igen keresett lesz, főleg a visszafogott ára (kb. 50sFt) miatt. 🙂

    Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez