Windows 10 Build 11082 – az első Redstone előzetes

A Microsoft kiadta a Windows 10 legújabb Insider Preview kiadását, ami már az új Redstone kódnéven szerepel. Az új verzió újdonságai többnyire a motorháztető alatt rejtőznek, így aki látványos változásokra számít, vagy új funkciókra, annak kiábrándító lehet az upgrade.

A frissítés a már megszokott módon, a Windows Update-en keresztül érhető el a Fast ring-re feliratkozott insider-ek számára.

VA0BGkA

A Threshold 1, majd Threshold 2 kódnév után az új Redstone elnevezést kapta a következő fejlesztési fázis, aminek folyamán számos látványos és hasznos új funkció kerül majd a rendszerbe, de ezekre még sajnos várnunk kell. Egyelőre a rendszer magját, a OneCore-t csiszolgatják a vállalat programozói, ami lényegében a Windows szíve – ennek segítségével próbálja a Microsoft egyszerűbbé és egységesebbé tenni a különböző platformokra (PC, mobil, HoloLens, Xbox, stb.) való fejlesztés menetét.

Ezen kívül az új build-ben igyekeztek a felhasználói visszajelzések alapján a novemberi frissítés hibáit javítani, de sikerült újabbak is kreálni:

 • A nyelvi csomagok telepítése problémás lehet
 • A fájlműveletek folyamatjelzője nem jelenik meg
 • Néhány alkalmazás alapértelmezett beállításokra áll vissza a frissítés telepítése után

A Microsoft arra is ígéretet tett, hogy ezentúl gyorsabb lesz a gyors kör, vagyis több előzetes kiadás fog megjelenni a Fast ring-ben. Ezt azzal érik el, hogy lejjebb viszik a publikálás kritériumait, ami viszont azzal jár, hogy esetenként kevésbé tesztelt, több hibával rendelkező kiadások fognak így kiadásra kerülni. Aki nem szeretne ilyen veszélyesen élni, az a Setting app-ben húzza a megfelelő csúszkát a Fast-ról a Slow ring felé.

A hivatalos bejelentés ezúttal (és ezentúl) nem tartalmazza a frissítést érintő ismert hibák listáját, azokat az Insider Hub-ból tudhatjuk meg.

35 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Trianta

  Feltelepült szépen. Magyar nyelvet hogy lehet rávarászolni?

  Tetszik (0)
 2. Profile photo of Trianta

  Semmi extra. Illetve: nincs magyar nyelv + kint van a vízjel.

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of csabastv

  Az Insider Preview -hoz nem is lesz Magyar nyelv !
  Legalább is eddig így volt, és a hivatalos közlemény se változott.

  Az Insider Preview csak angol (Egyesült Államok), angol (Egyesült Királyság), kínai (egyszerűsített), kínai (hagyományos), portugál (Brazília), japán, orosz, német, francia, francia (Kanada), koreai, olasz, spanyol, spanyol (Latin-Amerika), svéd, finn, török, arab, holland, cseh, lengyel, thai, katalán, hindi és vietnami nyelven jelenik meg.

  Tetszik (1)
 4. Profile photo of csabastv

  A következő “nagy” hivatalos frissítés a jelenlegi hírek szerint 2016 nyár eleje.
  Így akinek mindenképp Magyar nyelvű Windows 10 kell, az inkább ne frissítsen, mert nagy valószínűséggel igen csak sokáig kell várni a következő Magyar nyelvű verzióra.
  Persze Microsoft-éknál semmi sem biztos 🙂

  Tetszik (1)
 5. Profile photo of NaZo

  Akkor várunk még egy kicsit,mert az előző verzió eddig szépen muzsikál-köszönöm válaszotok !!! 🙂

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of siriq

  Nekem is lekapta tegnap este de meg nem nyomtam ra az install restartra.

  Tetszik (2)
 7. Profile photo of Evil2015

  hát én felraktam megnéztem szép meg minden de annyi alig van valami változás szinte semmi max jobban van optimalizálva meg van pár új csempe de kb ennyi meg van új ikon is de ennyi töröltem is lefele! ez majd később lesz jó jövőre mikor kijön a teljes TH3 bocs Redstone 😀 Piroskő 😀

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of siriq

  Erdekes mod en mindig az elsok kozott kapom meg az uj buildeket. Mondjuk ennek orulok.
  Mas. Aktiv hasznalat utan sem jelentkezett hiba. Szoval nyugottan lehet telepiteni. Legalabb is nalam siman megyeget. 😀

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of siriq

  Jah. A windows aktivalassal kapsolatba, csereltem bios-t, procit , hamarosan pedig SSD-re allok at. Eddig siman maradt aktivalt. Egyszer sem nyivakolt.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of siriq

  Valakinel az uefi bios frissites utan mar nem volt aktivalt a win 10, valakinel meg maradt aktivalt statuszban. Sima bios frissites viszont nem problema neki.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of D. Jenco

  A rendszer nagyon rendben van, telepítése simán ment, rendszer programok rendben, telepítettek rendben, egyéb áruházi alkalmazások, települnek, nem fagynak, nem lépnek ki. HDD fut, a rendszer boot idő, 40 -45 másodperc. látványos újítás válóban nincsen. A rendszer hozza az eddigi Windows 10 élményt és teljesítményt. Néhány szóban ecsetelve, stabilabb a rendszer, az áruházi alkalmazások, települnek és működnek. Szép munka.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of RoZoli

  Üdvözlet!
  11082-es build Win10 Pro. Futó processek között Console Window Host folyamatosan 80-95%-ban pörgeti a processzort. Ha end task van, magától visszajön. Mi a búbánat lehet ez? És az előző builden nem volt ilyen.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of D. Jenco

  No hát ( bátraké a szerencse ). Néhány napja használom, mint fő rendszert. a 10511 frissítettem le. És eddig nem csalódtam. Teljesen helyt áll. 🙂 10 skála, 9,5 pont.

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of ajjajjaj

  No, nekem már fent is van a 11099-es, kinek jött le már?

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of Zsolt Kóré

  Nekem is lejott eddig egesz jól stabilan kezelheto

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez