Teszteltük: apró kiegészítők a j5create kínálatából

A hardvervilágban való kalandozásunk során, ezúttal a kevésbé ismert j5create apróságaiból szemezgettünk. Bemutatásra kerül egy USB Wi-Fi adapter, egy külső merevlemezház, egy 5 portos USB hálózati töltő és egy DisplayPort – HDMI átalakító.

JUE301 Wireless 11N USB Mini Adapter

j5-create-j5-create-wireless-11n-mini-adapter-A

Tetszik: Kicsi kompakt kialakítás
Nem tetszik: „csak” 150Mbps
Ha egy komolyabb router-t és egy nagyobb internet csomagot szerzünk be, a számítógépeinket is fel kell készítenünk erre. Lehet kapni pendrive nagyságú USB adapterket amik asztali számítógépeknél nem annyira zavaróak viszont notebooknál kicsit kellemetlen lehet. A JUE301 Wireless 11N USB Mini Adapter, ahogy a neve is mutatja, ezeknek az eszközöknek a kisebb változata. Akinek vezeték nélküli egér-billentyűzet párosítása van biztos találkozott hasonló méretű és kialakítású USB adapterrel. Ez a kis kütyü 150Mbps sebességre képes, támogatja a IEEE 802.11 b/g/n szabványokat és a 2.4Ghz-es sávszélességet. Beépített antennáknál mindig is szkeptikus voltam, hogy a routertől messzebb lévő szobákban mennyire fogja jól a jelet, de ennél az adapternél pozitívan csalódtam. Bár nem nagyobb az antennája, mint amik az okostelefonokban vannak, ha egy régebbi notebook-kal használjuk kicsit messzebbről, akkor is jó sebességet érhetünk el vele. Különböző titkosítások közül is választhatunk: WEP 64/128 bit, WPA/WPA2/TKIP/AES.

hirdetés
JEE351 3.5″ SATA USB 3.0 külső merevlemez ház

j5create_jee351_35_sata_to_usb_30_external_hard_drive_enclosure1

Tetszik: Szép letisztul forma, fém ház, állvány, USB 3.0
Nem tetszik: –
Adatmentésre, ide-oda hurcolásra, ideális megoldás lehet, ha egy otthon elfekvőbe lévő 3,5″-os HDD-nkhez veszünk egy külső merevlemezházat. Ha így döntünk, fontos szempont, hogy legyen rajta ki-/bekapcsoló gomb, USB3-as csatlakozás és lehetőleg hűvösen tartsa a beépített HDD-t. Ez a merevlemezház mindhárom kritériumnak megfelel, aluminum borításával oldja meg a melegedés problémáját, a sebessége az USB 3.0-ás csatlakozásnak köszönhetően hozza az elvárhatót, és nem kell az asztal alá bujkálnunk, ha le akarjuk választani a gépről, mert van rajta kikapcsológomb is. Még két led is helyet kapott a készüléken, amik informálnak ha a merevlemez be van kapcsolva, illetve ha épp dolgozik.

JUP50 40W 5-Port USB hálózati adapter

full_019395142aa6a41fb1bc944430d0107f

Tetszik: A portok a szükségletüktől függően kapják az áramot, nagyon könnyű
Nem tetszik: –
Akinek nem lenne elég egyszerre egy eszközét tölteni, annak megfelelő választás ez az 5 portos hálózati adapter. Minden portja attól függően kapja a tápellátást, hogy milyen teljesítményű eszközt csatlakoztatunk hozzá. Például egy tablet többet, míg egy okos telefon kevesebbet kap. 40Watt / 8Amper összteljesítményű, egy port maximálisan 2.4 Amper áramerősséggel tudja tölteni az éppen szükséges eszközt. Könnyű, ezért a szállítása sem okoz gondot.

JDA154 DisplayPort to HDMI Adapter

j5create-Displayport-HDMI2

Adott a feladat: szeretnénk a számítógépünket egy TV-hez vagy egy projektorhoz csatlakoztatni. Ehhez szükségünk lesz egy átalakítóra. Itt lép be a képbe az adapterünk. Egy DisplayPort bement és egy HDMI kimenet található rajta, egyszerű, mint egy pofon. Támogatja a 1920×1200 / 1080P@60Hz felbontást és tényleg szép képet kapunk.

A j5create számtalan hasonló kiegészítőt készít még, érdemes végigböngészni a termékeiket, mert egész jó árfekvésben kínálnnak, jó minőségű kiegészítőket.

9 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of N3szt0r

  Cikk írójától kérdezném, hogy ez most fizetett reklámnak készült ez a cikk? Komolytalan bemutatóról van szó, egy 150 Mbit/s 2,4 Ghz wifi adapternek mi a fenének van szüksége usb 2.0-nál jobbra? Tipikus példája az ilyen értelmetlen szőrszálhasogatás a fizetett cikkeknek…..

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Tény, olykor rákényszerülünk bérmunkára is, mint minden más oldal, amelyik néhány lelkes tag finanszírozásából tartja el magát, hogy mind jobban ki tudjuk elégíteni a több mint száztízezres tagságunk szakmai és egyéb igényét. Emellett reméljük, hogy maga a bemutató egyben segítséget is nyújt tagjainknak a hardverek között eligazodásban még akkor is, ha ez nem minden esetben és mindenkinél talál célba.
   Természetesen az ilyen megjegyzésnek is itt a helye, mint a tiéd, mert ez is egy vélemény akkor is, ha nekem például nem tetszik, ugyanis ha valamivel nem értünk egyet, vagy valamit nem helytállónak találunk, akkor úgy is el lehet mondani, mint MATGAB, miközben mindhárman egyről beszélünk.
   Végül, attól, hogy nem értünk egyet a szerző USB adapterre vonatkozó véleményével, attól még nem komolytalan maga az írás és bemutató. 🙂

   Tetszik (1)
 2. Profile photo of Matgab

  A Wi-Fi adapterhez szólnék hozzá én is.
  Ha az N-es szabványt maximálisan támogatná és tudná hozni a 300 Mbps-t, akkor is bőségesen elég lenne hozzá az USB 2.0 lévén az 480 Mbps.
  Ha AC-s adapternél találkoztok 2-es USB csatlakozással, akkor érdemes erősen kételkedni a működésében 🙂

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of KoLaMan

  Sajna a külső házzal is van egy kis bibi, a linkje egy másik házra (egy 2,5-ösre) mutat. Megnéztem volna az árát.
  Vélhetően nem a cikkíró hibája, mert a cikkben szereplő árú egyszerűen nincs az oldalon (vagy nem találtam).

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez