Sharkoon T28 – mindent a szemnek!

Számítógép összeszereléskor nem csak az alkatrészek minőségére, de esztétikumára is oda kell figyelnünk, ha büszkén szeretnénk azt később mutogatni. Az első dolog amit ugye meglátnak, az a számítógép ház, így válasszunk valami olyat, ami jól néz ki és professzionális megjelenést ad a gépnek. A Sharkoon T28 megfelelő választás lehet.

blue01

Első ránézésre egy átlagos téglalap alakú ház tárul a szemünk elé, de amint összeszerelt gépünket elindítjuk és világítani kezdenek a ledek egyáltalán nem fogjuk azt érezni hogy ez egy átlagos ház. Az előlap tetején lévő két led és a beépített ventilátorok a választott színnek megfelelően öltözteti fényáradatba a számítógépünket. Az előlapon megtaláljuk a bekapcsoló és a reset gombot, a szokásos audio csatlakozókat, valamint USB 2.0-s és 3.0-s portokat is.

red03

Első pillantásra szembe tűnő, hogy a beltér nagy része a fekete mellett a kék, piros és zöld színek kombinációjával van ellátva, a választott modelltől függően. Mikor a fekete zöld kombinációt megláttam nekem egyből az Nvidia kártyák dobozának dizájnja ugrott be. A HDD beépítő keretek, a PCI csatlakozok takaró lemeze, és az oldallap is színre van fújva.

t28fghdfh

Tágas, így kényelmesen elhelyezhetjük benne az általunk választott hardvereket. Elől két 5,25″-os ODD, alatta pedig 6+2db HDD helyet találunk. A HDD helyeket simán ki tudjuk húzni, ha egy hosszabb videó kártyát szeretnénk beszerelni, vagy csak azt szeretnénk hogy a levegőáramlásnak szabad útja legyen. A tápegység a ház alján kapott helyet.

green01

Az alaplap távtartói kényelmesen kézzel is behajthatóak és a csavarok nagy része is. Elől 2, hátul pedig 1db 120mm-es ventilátor segít a megfelelő hűtésben. A gyártó megadta azt az információt is, hogy a grafikus kártya hossza 30/40 cm, a processzor hűtő magassága 16 cm, a tápegység hossza pedig 29 cm lehet. Az alaplap méreténél a szokásos Mini-ITX, Micro-ATX, és ATX szabványoknak megfelelőt építhetjük be a 475mm hosszú, 200mm széles és 440 mm magas házba, aminek önsúlya 6.6Kg.

24 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Krissz

  Jókis cikk, azt esetleg letudnád irni nekem hogy mi különbség van ez a T28 és a T9 között? Mert én már lassan fél éve ezen vaccinálok, hogy majd az új gépet milyen doboz fogadja be, és végülis csak szín árnyalatban ha volt eltérés, aztán nemtom. Köszi 🙂

  Kellemes Ünnepeket mindenkinek!

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of SunyaMacs

  Jó kis ház, de szerintem a kábelek színe lehetne más(egyszínű vagy szövött)

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Krissz

  A harisnyázott kábelek nemjönnének rosszul valóban, de engem kárpotol ez a fekete-zöld szinvilág! 😀

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Krissz

  Most komolyan, kinéztem ezt a házat a T9 és a T28 közül ezt a 28 at, és rohadtul mostmár nemlehet sehol sem kapni?? ez mi? még ez is szivat engem xD
  egyszerűen nemtalálok ilyent: T28 zat zöldbe, nemhiszem el. ha valaki talál esetleg megköszönném 🙂

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Krissz

  hátsz ha linkelsz nekem ugyanolyan zöld ventit nembánom 😀
  Nemakarok lustának tűnni, de nemtaláltam zöld ventit, ami passzolna a sharkoonokhoz :/
  Köszi a segítséget:)

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez