A Microsoft kiáll a Windows 10 agresszív frissítési politikája mellett

A Microsoft marketingvezére Chris Capossela a minap egy interjúban magyarázta és védte a vállalat egyre több felháborodást kiváltó módszereit, melyekkel megpróbálják a felhasználókat a Windows 10 használatára ösztönözni, illetve már-már kényszeríteni.

Az ingyenes Windows 10-re váltás kezdetben csak, mint lehetőség jelent meg a Windows 7 és 8.1 legális kópiáit használók gépein, de ez úgy tűnik nem volt elég hatékony megoldás, mert mostanra a választás lehetőségét is csak látszólag biztosítja a megjelenő frissítési ajánlat.

windows-10-upgrade

A fenti képen jól látható, hogy a felhasználó csak azt döntheti el, hogy “most”, vagy “ma este” kíván frissíteni, a “kösz nem” gombot szándékosan elfelejtette odabiggyeszteni a Microsoft. Az egyetlen menekülőutat az ablak bezárása jelenti, ami egy tapasztalatlan, vagy figyelmetlen júzernek talán eszébe sem jut.

Capossela kifejtette, hogy bár tisztában vannak vele, hogy ezzel sok felhasználót fel fognak bosszantani, mégsem tehetnek mást, mert mindenképpen azt szeretnék, hogy minél többen váltsanak az új rendszerre, még azon az áron is, ha ezzel sokakat kényelmetlen helyzetbe hoznak. Elmondása szerint ők a teljes Windows ökoszisztéma érdekben cselekszenek, ami annál biztonságosabb, minél kevésbé töredezett a platform, vagyis ha mindenki az új rendszerre áll át a közös jó érdekében, akkor összességében mindenki elégedett lesz a végén.

Now the good thing about Windows is that lots and lots of people care and you get constant feedback. You know, we are willing to put up with some level of discomfort if we feel like we are getting more and more people to a safer, better operating system that is frankly better for everyone in the ecosystem.

We are going to keep at it. We are going to try to find that right balance, but we just know there is a lot of people out there who constantly kick the can down the street without a little bit more of a, frankly, a push.

And so, you know, there is no doubt with a base as big as ours, it is hard to move anyone to a new model without angering some people.

A történetnek még nincs vége, hiszen a vállalt további eszközöket fog bevetni a célja érdekében, mint például, hogy “Fontos frissítés”-ként jelenik meg a Windows Update-en a frissítés.

Szerencsére még van megoldás a frissítés elkerülésére, többek között a korábbi írásunkban bemutatott GWX Control Panel segítségével letilthatjuk azt.

Te mit gondolsz minderről? Szerinted is túlzottan tolakodó a Microsoft, vagy elfogadható ez a magatartás? Te váltottál már Windows 10-re? Ha nem, miért nem és fogsz-e?

110 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Gyuri

  Elég érdekes ez a fajta gondolkodás, ugyanakkor valahol mégis csak ez a jövő. Ha lépést akar tartani az ember, váltania kell az új rendszerre, és hát előbb-utóbb csak ez lesz.
  Persze felhasználói szokásoktól is függ. Nekem sem kellene alapvetően a W10, mert az XP-vel és a 7-tel, 8.1-gyel is remekül elvoltam, de a 10 is megfelel arra, amire használom a gépet, ha meg nem akarom, hogy kövessenek, vagy megfigyeljenek, kihúzom a madzagot és kész. Amúgy sem lógok egész nap a neten, nem töltöm fel a tegnapi napot is…

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of paisano

  hát nem tudom… az első pillanattól benne voltam az insider programban, azóta folyamatosan használom a 10-est és mindig tökéletesen elégedett voltam… most néhány hónapja egy másik notin szintén ezt használom és egyre több a bajom vele… új a vas (értelemszerűen erősebb mint a régi 8 éves noti), legális win x64 home (szűz telepítés) és nem az igazi… valahogy lassúbbnak tűnik és “nehézkesebbnek” érzem a használatát mint a régi gépen… komolyan foglalkozom a gondolattal, hogy visszateszem a 8.1 Embedded verziót… az tökéletes és villámgyors volt… csak ugye sajnálom a legális rendszert… azt is akarja vajon frissíteni? win10-ből nem készül ilyen verzió?

  Tetszik (3)
 3. Profile photo of opa

  Szerintem meg ez az egész dolog túl van “lihegve”!
  Ha valaki elkötelezi magát egy operációs rendszer mellett (Windows, OSX, Linux stb..) akkor ezeket
  a dolgokat el kell fogadnia. Sokat írnak arról hogy kémkedik a Windows 10, kit érdekel?
  Engem speciel nem zavar ha tudják hogy hol tartózkodom, milyen oldalakat nézek szívesen stb…
  Azt meg külön jó dolognak tartom hogy a frissítések és új dolgok automatikusan jönnek.
  Én ezt egy gesztusnak tartom a Microsoft részéről!

  Tetszik (3)
 4. Profile photo of Tiller

  5 gép közül 3-on áttértem a 10-re, ezeken nem zavar a folyamatos frissítés.
  De! Két gépen meg kellett tartanom, pontosabban vissza kellett raknom rá, a win7-et, mert voltak olyan alkalmazások, amik nem futottak a 10-en.
  Az egyik legbosszantóbb pl. az outlook (Microsoft program!), ami 10 alatt nem hajlandó szinkronizálódni a window op. rendszert futtató PDA-val.
  Amíg a kompatibilitás nem 100%-os, az erőszakos frissítés nem elfogadható.

  Tetszik (6)
 5. Profile photo of Máté

  Ez túlzás.
  Hadd döntse már el mindenki, hogy mit akar!

  Tetszik (4)
 6. Profile photo of pompom

  Jövő nyárig tart az 1éves ingyenes frissítési időszak (7-8 –> 10) (hacsak meg nem hosszabbítják). Addig ki kell bírni ezen trükkös frissítő updateket. Utána valószínű megszűnnek..

  Tetszik (4)
 7. Profile photo of ViBE

  némileg OFF lehet:
  kit érdekel, hogy “ez a jövő”? ez különben is mennyire releváns indok? ilyesmi miatt nem cserélnek le egy rendszert csak úgy az emberek. felhasználók tömkelege valamiért NEM AKAR 10-re váltani. nem indokolatlanul. már önmagában a teljesítménybeli változások miatt sem kimondottan a legjobb választás. csak azért, mert 2-3 gépen minden LÁTHATÓ hibajelenség nélkül muzsikál, még nem jelenti azt, hogy ez mindenkinek kell. a kezelőfelülete még mindig nem mindenki igényeit fedi le. és ha nem lenne elég a rakat nem hivatalos ok, ott a hivatalos tény, hogy a Vista/7 rendszerek támogatása még évekig tart. tehát semmilyen komoly oka nincs a felhasználók széles rétegének arra, hogy váltson platformon belül.

  az meg egy elég nagy baj, hogy egyesek annyival letudják ezt a fajta politikát, hogy “de én csak dedózom a gépen és ezt nem baj, ha látják”. ez marhára buta hozzáállás. ugyan az EULA-t senki sem köteles elfogadni és egy adott szoftver használatára sem köteleznek senkit sem (a magánéletben), de egy ilyen széles körben használt szoftver esetében sem kellene megengedettnek lennie annak, hogy ellehetetlenítsék a virtuális magánszféra fogalmát. ezzel csak teret ad az ember a politika előrenyomulásának. nem egy nagy cég ezt csinálja évek óta, lépésről lépésre. nem konteókat szövögetek, egyszerűen látszik, hogy a kompetensnek nevezett társadalom mennyit engedett így is és mennyi mindenhez férnek hozzá emiatt. ez pedig normává válik széles körben és ez egyre pofátlanabb lesz. elég nagy hiba. nem mindenkinek van mindenhez köze. ezt kellene felfogni minél hamarabb. ahhoz sincs senkinek semmi köze, hogy milyen összetételű a székletem.

  Tetszik (5)
  • Profile photo of pompom

   Lehet hogy meg akarják szüntetni a W7-8 további támogatását (?) ha lezuhanna a használatuk (pl 5% alá), mindenkinek adnának egy új oprendszert (=W10) és lehúznák a 7-8 redőnyt (akárcsak a NMT–GSM váltás utolsó éveiben történt). Ezzel rengeteg pénzt munkát spórolna az M$. Amúgyis kirívóan hosszú a M$ oprendszer támogatása ha összehasonlítjuk a konkurenciával: Android3-ra meddig jöttek frissítések?, vagy Android4-re, stb
   De a Win7 jól tartja magát:

   Tetszik (1)
   • Profile photo of ViBE

    @POMPOM én is erre tippelek egyébként. de valószínűleg nem fog bekövetkezni ez, mert rengeteg vállalat használ 7-et pl. én inkább csendes monopóliumépítésre gyanakszom, hisz éveken át nagy csorba volt a Microsoft számára, hogy legfeljebb PC-n tudtak megmaradni. mindenképp olcsóbban kijönnének persze, ha dobnák a 10 előtti kiadásokat hirtelen.

    Tetszik (1)
  • Profile photo of Zoltan Kuti

   Ez a hozzá szólás tetszik a leg jobban eddig, minden lényeges dolog benne van, az irásba

   Tetszik (0)
 8. Profile photo of states

  Jó a win10, gyorsabb, mint az elődei, a 7-hez képest különösen. A 8-ast pedig elcseszték azzal az elmebeteg oldalsávval, amire semmi szükség nem volt, de még csak kikapcsolni sem lehetett, és lépten-nyomon felugrott, ha az ember hozzáért a touchpad-hez. Hál’istennek a 10-esből kivették, már ezért is érdemes váltani.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KriszAime

   Oh Igen?
   Hát képzeld, én Pont azért Nem Szeretem a Win10 et, mert Nincs benne.
   Sokkal Gyorsabb És jobban Tetszik a Win 8 Swipe, megoldása. A sokban Való X keresgélése érintőképernyőn Lassú és Kényelmetlen.
   Szeretem Lehúzni ha Be akarom zárni az Ablakot, és “Tökjó” Pöccinteni a Menühöz.
   Nem értem miért Fikázta le mindenki. A 8.1 az ami végül nekem Egyáltalán nem Tetszett, a 10 meg Ronda mintha Dos-os Felületet Látnák.
   Ez a véleményem, még ha nem is tartozom a többség
   közé, de Ez van :/

   Tetszik (0)
   • Profile photo of kozgab

    Szép napot.

    Én kicsit másképp nézem a rendszert, mivel mint értékesítő is dolgozom. 8-al is voltak gondjaink, de amióta rájöttünk mi okozott drivergondokat, azóta ez megszűnt (win update magától felteszi az őszerinte újabb drivert, ami nem lenne rossz, csak éppen a gyártók rossz drivereket társítottak a hardverazonosítóhoz :D, így pl amd vga kari esetén elment a kép, intel wlan legyengült, stb… ez kikapcsolható volt az ajánlott frissítések kikapcsolásával és az eszköztelepítési beállítások módosítása kikapcsolásával), de a win 10 más, ajánlott frissítés nem kikapcsolható, mint a frissítés sem (nincs is ajánlott rész szerencsére…) és hiába lököm ki az eszközt. beállításnál, hogy ne tegye fel, mivel ajánlottként is jönnek egyes driverek, így felteszi, nem kevés ügyfél panaszkodik, hogy gyenge a wifi, villog a kép, elmegy a kép. Vissza tudom állítani nekik, de csak ideig-óráig marad így. Ez notiknál jellemző, nagyon rendbe kéne tenni ezt rendszeren belül, mert egy vicc…

    8-at imádtam, 10 sem gyorsabb, inkább más. Amíg nem muszáj munkahelyi gép marad 8.1, sokkal kevesebb gond volt a 8-al, csempéket én jobb szerettem.

    Jah, touchpad gesztusai tilthatók, egyedül az nem, ha oldalra húzom az egeret jobbra, balra, fentre, no azok nem csak kiegészítővel, de azt inkább hagyjuk…

    Tetszik (0)
 9. Profile photo of Máté

  Egyébként a 10-es tényleg jó rendszer, és megéri frissíteni.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of mis

  És mi van azzal hogy a gyártók nem minden gépet támogatnak hivatalosan Windows 10-re. Driverek nem minden típushoz vannak.Amíg ez sincs megoldva a Microsoft nem kényszeríti ki a gyártóknál addig a felhasználókat se kényszerítsék a váltásra.

  Tetszik (4)
 11. Profile photo of zsolt501

  Nekem vegyesek a tapasztalataim Win10-el, mert pl. egy 2010-ben vásárolt Samsung core I3-as procival és 4GB rammal ellátott laptopra csak a Win7 volt legutoljára telepíthető (valószínű bios okai lehettek).
  Bármit is próbáltam nem volt hajlandó települni, a boot képig eljut, de nem volt ezen továbbjutni semmiképpen, viszont asztali gépekre gond nélkül felment, még jóval öregebb core duo gépre is és nagyon szépen működik rajta.
  Szóval a laptopon nekem pont ezért kellett letiltani a win10-re frissítést, mert nem megy rajta.

  Tetszik (3)
  • Profile photo of joci

   Mai nap megküzdöttem a Samsung RV-509 géppel. Feltelepítettem a Windows 10-et, igaz hogy ráment az egész napom. Nem akartam elhinni amit több helyen is írtak, hogy ki kell szerelni a WIFI kártyát és akkor működik a dolog. Próbálkoztam a WIFI kártya letiltásával és mindennel amit el lehet képzelni, és amit a neten összeszedtem. A végén csak rászántam magam és kiszereltem a WIFI kártyát, kb 10 perc munka, kb 10 csavar és a burkolat lepattintása. Utána simán ment a telepítés, persze kábelen csatlakoztam a hálózatra. A telepítés után WIFI kártya visszaszerelés, amit csodák csodájára a windows szó nélkül telepítette. A gép kiválóan működik. Nem értem ezt az egészet a SAMSUNG részéről, hogy miért nem oldotta meg ezt a problémát eddig. Egyszerűbb volt nem kompatibilis kategóriába tenni egy ilyen piti probléma miatt. Persze egy csomó embert felbosszantva. Azért a Windows telepítő is jelezhette volna a problémát, hiszen egy fél órán keresztül csak a gépet ellenőrzi, és akkor nem tartott volna minden próbálkozás kb 2 órát.

   Tetszik (0)
 12. Profile photo of Gábor Szalmási

  Nem tagadom, abszolút MS és Windows párti vagyok! 🙂 Vállalom, mindennek ellene vagyok, ami LINUX (Én azt utálom…sorry).
  -ez által elfogadom az MS efféle törekvését és drukkolok is, hajlandó vagyok kiállni mellettük és egyáltalán nem zavar a nyomulásuk.

  A többi OS (saját vélemény) semmit sem ér a windowshoz képest… a fejlődés pedig követelmény a mai világban. Azt is szánalmasnak tartom, aki XP -t használ…ha cég, akkor csak rosszabb! Kötelességük volna fejleszteni, de … beleszarnak. Ez az oka, s nem az, hogy ez+az nem menne, nem működne!
  Nem találkoztam semmilyen alkalmazással, sem programmal, ami nem kompatibilis.

  Tetszik (2)
  • Profile photo of ViBE

   @GÁBOR SZALMÁSI erről annyit, hogy a Microsoft nem talált fel szinte semmi olyat a Windows 10-zel, amit amúgy fejlődésnek lehetne nevezni. max platformon belül, azt is 2-3 (vagy jóval több….) év késéssel szokás szerint. gyanítom a másik két főbb PC-s platformról kevés fogalmad lehet. és ahogy fentebb is említették: nem minden gépen érdemes frissíteni, ha egy szükséges eszközt nem ismer fel. nem kell ehhez 10-15 éves gép, egy pár éves gépen is leszerepelhet a rendszer. a számítógépet. a hardvert a szoftver teszi számítógéppé és ehhez nem feltétlenül kell a legújabb vas.

   Tetszik (4)
   • Profile photo of Gábor Szalmási

    @ViBE
    Nem kérdeztem a véleményed!

    “..és ahogy fentebb is említették: nem minden gépen érdemes frissíteni, ha egy szükséges eszközt nem ismer fel…”

    Buta hazugság 🙂
    A GWX tökéletesen és hibátlanul ellenőrzi a hardvare-t ! A külsű usb és egyéb ilyen-olyan driverek NEM aaz MS gondja, hanem a hardvaregyártóké, csakhát…. vannak olyan pöcsök, akik ezt nem fogják fel 😀

    Tetszik (1)
   • Profile photo of ViBE

    @GABOR-SZALMASI nem mintha egy fórumon az lenne a kérdéses, hogy te kitől és mit kérdezel. veszett fejsze ezek szerint, mert az nem esett le, hogy mi az illúzióddal a gond és mit magyaráznak sokan. tehát magyarázhatod, hogy kinek mi a területe. a GWX-ről ugyan szót nem ejtettem, de mellesleg tényleg rosszul azonosít be licenceket.

    Tetszik (2)
  • Profile photo of Tobi18

   Elmondok neked egy titkot
   nem tudom hogy ismered-e a jól bevált régi Szívhez nött régi játékokat
   Még windows 7 se mtudja futtatni pl: a Doom ot pedig elég szorakoztató játék és hasonjl kategoriáju játékok windows 7el sem indul de még Windows XP-n sem csak Dos emulatorral
   szóval Windows 10 ebbe naz esetben felejtös
   plusz egy csomo Xp-s játékot sem képes a Windows 7 anélkül elinditani hogy a kompatibilitást ne kelljen windows 98 ra vissza állitani tulajdonságok nál
   szóval nálam minkép a Windows XP és 7 a forever
   ezelkel is épp olyan jók
   no de a lényeg ha már a windows 7 sem képes elinditan iegy most ujjonan elörukkolt OS el meg aztán még a windows 7es kategoria sem fog elindulni ne mkompatibilis semmivel
   ez olyan mintha Windows os exéket akarnál ubuntun futtatni alapból ami nem képes rá tehát mindig az a jobb amivel többet foglalkoztak
   windows XP 2000-2003 ig terjed
   ugy értve hogy
   Windows 2000 töl Windows Server 2003
   ez kb ilyne XD kategoria néhány hiányoságal és újításal
   ne meredeti windows7 et hasznalok így semmi bajom nincs eredetivel sok bajom volt mindig szóval ennyit akartam

   plusz kiegészítés

   egy uj linuxhoz amit egy fejlesztö most készít pl FireFox os ami 1 éve van a piacon ne mvárhatjuk el hogy úgy müködjön mint az Android ami 2007 be nkezték a fejlesztést

   Tehát Windwos 10 sem kompatibilis minden eszközzel 5-10 év múlva már alakuloban lesz

   énekem nincs bajom a frissitésel mert ne meredeti és az ilyne reklám hülyeség ki van szedve tehát nincs idegesitö semmi ami nem kell

   ha érdekel majd útánna nézek ENNYI

   Tetszik (0)
  • Profile photo of kozgab

   Csak egy gép: dell latitude xt3, használhatatlan, win10 alatt úgy látja egyszerre 10 érintést kap folyamatosan a kijelző…
   7 volt előtte rajta, ahogy 10 ráment ezt csinálja. Linux alatt ellenőriztem, kijelző tökéletes. Ha letiltjuk az érintőkijelzőt akkor normális, de könyörgöm, ilyet nem lehet…
   Iszonyat sok hibája van a 10-nek, ráadásul nem csak kis gyártók gépeim van szenvedés…

   Nálad dell optiplex 755, kikapcsgombra beállítva az altatás, első alkalommal megcsinálja, másodikra nem. Bios boot sorrendet NEM TUDOK állítani 10 óta, amíg 7 meg 8 volt rajta, addig nem volt gond vele. Ez egy 2008-as asztali. Win10 altatás közben egyszer csak újraindul, mint ha resetet nyomtam volna. Mellette egy ubuntu nem csinál ilyet, nem gép hibája.

   Ne legyünk elvakultak, osx is erőlteti a frissítést, nem is erről van szó, hogy nem, de a nagy különbség, hogy az működik 🙂 Néha van probléma ott is, de hamar javítják és nem olyan hiba, amitől használhatatlan a gép.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of ktamas76

   Szerintem a microsoft dolga lenne úgy megcsinálni a rendszerüket, hogy azok tényleg kompatibilisek legyenek lefelé. Ha egy eszköz jól működik 7-el akkor oldják meg, hogy frissítéssel is működjön!

   Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    Előző két postra:
    Hát persze, az a mocsok Microsoft nem képes minden létező hardware elemhez megfelelő drivert írni! Hallatlan! felháborít engem is!
    Mondjuk csak EGYETLEN típus, EGYETLEN sorozatában (mondjuk Acer aspire valamelyik), legalább háromféle tapipad, vagy kétféle webkamera, mit’tomén hányféle Bluetooth, wifi, meg hálózati vezérlő lehet, és még sorolhatnám. Hányféle gyártó, hányféle típusa, és azon belül hányféle sorozat van?? Dögöljön meg az Ms, hogy nem képes mindre pöpec drivert írni!
    Hagyjuk már ezt könyörgöm, lerágott csont. Ha a kedves gyártó üzletpolitikai okokból nem támogat egy régebbi vasat, legkönnyebb az Ms-t szídni.

    Tetszik (0)
 13. Profile photo of hunoxiyi

  Oké, hogy egy évig ingyen frissíthetek. de mi van ha utána kicserélek egy fő alkatrészt? (bővítés, meghibásodás vagy mert csak.) Akkor meg kell vennem a win 10 licenszt. Én meg azért vettem egy 8-at, hogy 2023. január 10.-ig legyen egy támogatott oprendszerem, addig pénzt erre nem akarok költeni. Így ez az agresszív frissítés erőltetés ELFOGADHATATLAN!

  Tetszik (3)
  • Profile photo of octolith

   Egy Google keresés az interneten kidobja, hogy ilyenkor csak fel kell keresned a Microsoft Supportot és aktiválják neked. Persze hőbörögni könnyebb.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of hunoxiyi

    Meghibásodás esetén, esetleg. És ha saját kedvem szerint bővítem a gépet? Esetleg lecserélem az egészet mert csak? Akkor honnan lesz ingyen windows 10 a frissítési időszak lejárta után? Egy kis értő olvasásra lenne szükséged, persze hőbörögni könnyebb.

    Tetszik (1)
  • Profile photo of octolith

   A már meglévő gépek ingyenes frissítéséről volt szó. “Akkor honnan lesz ingyen windows 10 a frissítési időszak lejárta után?” Ha lecseréled az egész géped egy újra és az újon nincs alapból Windows 10 az ingyenes frissítési időszak lejárta után, akkor bizony ki kell fizetned, vettél egy új gépet régi operációs rendszerrel vagy operációs rendszer nélkül, ennyi. Ezért van egy ingyenes időszak, nem véletlenül. Olvasd el, amit írtam a főalkatrész cserére vonatkozóan. Az ingyenes időszak lejárta utánra is érvényes lesz: ha felkeresed az ügyfélszolgálatot (még egy alkalmazás is van erre a célra), segítenek az aktiválásban. Az agybajon persze nem.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of hunoxiyi

    Na ne mondd te hatalmas zseni, pont mint az OEM licencnél, a hardverrel kukázhatod a szoftvert is. 2023-ig hány gépet fogok még kidobni? 3? 4? A vége úgyis az hogy a nem túl távoli jövőben vissza kellene állnom a 8.1-re mert nem fogok fizetni érte. Pont ezért nem kérek az agresszív frissítésből. Ezzel a stílussal pedig örülnék ha eltakarodnál máshova pofázni, aztán az agybajodra megoldást keresni.

    Tetszik (1)
 14. Profile photo of KoLaMan

  Számos okot tudok, hogy Chris Capossela miért menjen a fenébe.
  Természetesen elsősorban azért, mert marketinges.
  De komolyan, csak pár gondolat
  – Az esetek jelentékeny hányadában a frissítés után nem tökéletes a win10 működése, igen ajánlott egy tiszta telepítés, de sajna nem jön senki a Microsofttól, hogy ezt ingyenesen elvégezze a számos user esetében, akik nem annyira informatikai beállítottságúak, hogy ezt maguk elvégezzék.
  – A GWX egyszerűen téved számos esetben (ne tételezzük fel, hogy szándékkal hazudik), amikor azt állítja, hogy a gépünk tökéletesen kompatibilis a Win10-el. Még tiszta telepítés után is előfordul (főképpen hordozható gépek esetében), hogy nem minden hardver működik úgy, ahogy kéne, ahogy az előző rendszer alatt megszokott volt – köszönhetően annak, hogy gyári win10 támogatás nélkül a beépített w10-es driverek nem támogatnak minden funkciót, vagy másképp, esetleg – ne adj Isten – hibásan működnek. Laptopok wifi-bluetooth-tapipad-kártyaolvasó-stb. elemeinek hihetetlenül széles gyártói sokszínűsége mellett ez nem is csoda.
  – Említették páran, hogy bizonyos szoftverek nem kompatibilisek. Elképzelhető ez is bizony, és ha a szoftver nem helyettesíthető másikkal, nyomós érv lehet a win10 frissítés ellen. Nem beszélve olyan “apró” vérlázító dolgokról, hogy például egy laptophoz ingyenesen adott, és sűrűn, megelégedéssel használt Office 10 starter (Word, és Excel) hirtelen “nem kompatibilis”(!) a windows 10-el (miközben persze a nagy tesó Office 10 működik). Érthető, ha a tulaj, elküldi a halál f…-ra a GWX-et.
  – Végezetül meg kell említeni, hogy azokban az esetekben, ahol a GWX pontosan látja, hogy nem minden kerek a win10 frissítéshez (például jelzi, hogy adott szoftver nem kompatibilis, és nemes egyszerűséggel közli, hogy el lesz távolítva), szóval ezekben az esetekben is POTOSAN UGYANOLYAN agresszíven telepíteni akarja a win10-et, mint egy -szerinte- tökéletesen kompatibilis gépen.

  Pár gondolat volt csak, nyilván lehetne folytatni.
  Csak ismételni tudom magamat: Chris Capossela menjen a fenébe.

  Tetszik (5)
  • Profile photo of ViBE

   @KOLAMAN és ez hagyján, de eleve azt hangoztatják jó ideje, hogy a frissítés egyszerűbb lesz. na most ehhez képest nem az. a frissítés módja sem a Linux frissítéséhez, sem az OS X ciklusaihoz nem hasonlít. aki valamelyikkel ismerkedett már, az tudja, hogy mérföldekkel le van maradva. lásd 1511-es frissítés. akárhogy hajtja végre a meglévő Windows 10 rendszeren a felhasználó, gyakorlatilag rendszertelepítést hajt végre. nem holmi fájlok frissítése. lecseréli a rendszert és ehhez legalább 1 óra kell, ami röhejes ugye. ez idő alatt a rendszer nem használható, a frissítés pedig végződhet kudarcosan is és lehet vele kínlódni utána. nem is kell ehhez átlag felhasználónak lenni, hogy bosszantónak tűnjön ez az egész frissítési mizéria. tapasztalt felhasználó sem vágyik arra, hogy csináljon egy “dirty” (ha-ha, promó) telepítést és 3-4 havonta Windows.old mappákat törölgessen bizonytalanul, hátha nem omlik össze a rendszer az épp aktuális frissítés után 2 nappal.

   Tetszik (3)
 15. Profile photo of cs007

  Nemrég váltottam Win8 Pro x32-ről Win8.1 Pro x64-re, igaz, ehhez egy másfél éves winyó rejtett hibából eredő hirtelen halála is kellett. A 8-on valamiért megúsztam a GWX erőszakos nyomulását, a 8.1-en a telepítés óta jelentkezik, én meg nem igazán szeretem, ha valaki rám akarja erőltetni magát. Különben is, 2023-ig jó a 8.1, amit még be se laktam rendesen, ezért elhelyeztem a registry megfelelő kulcsaiban a DisableGWX, és a DisableOSUpgrade alkulcsokat a megfelelő értékekkel, szerencsére azóta nem látom sem az ikont, sem a frissítésre való felszólítást sem. 🙂 (Természetesen a KB3035583 is törölve és elrejtve.)

  Tetszik (1)
 16. Profile photo of Nagy Fehér Ember

  Én áttértem Win10-re, mert jogtisztán meg tudtam tenni, és most szoktatom magam a Linuxhoz, mert amit a MW művel, az botrány. Úgy a kommunikációban, ahogy az oprendszerrel magával. Erőltetett frissítések, kikapcsolhatatlan adatküldés, az oprendszer dönti el, mit telepít fel, ha nem tetszik neki egy program, kérdés nélkül leszedi, mindenbe belepofázik… És minderre egy vállrándítás a válasz, annyi szöveggel, hogy “Benne van a felhasználói szerződésben”.
  Hát álljon már meg a menet, majd én eldöntöm, hogyan akarom használni a számítógépemet. Vagyok olyan hozzáértő és felnőtt ember, hogy ilyen döntést meg tudjak hozni, és nem szorulok rá egy oprendszerre.
  A Win10 beállíthatósága, kinézete külön katasztrófa. Mintha visszatértünk volna a 3.1-es időkbe. Van 48 szín, válassz! Ablakfejlécek színét már a Win98-ban lehetett állítani, itt kisüti a szemem a fehér fejléc, állítani meg csak registrys varázslással lehet. Beállítások meg szétszórva a Gépház és a Vezérlőpult között, egyiket itt állítom, a másikat ott. (Jó, én felrakom a GodMode-ot, de a felhasználók hány százaléka tud arról, hogy van ilyen lehetőség?) Még szép, hogy ezért a félkész bithalmazért nem kértek pénzt! Demónak is pocsék lenne.
  És mielőtt leszólnának, elismerem, hogy ami a motorházban van, az szépen ketyeg. Gyors, sima működés, nem fagy, nem akad. Csak hát olyan az egész összképe, mintha egy versenyautó motorját kasztni nélkül, egy vázon használnám. Igaz, hogy süvít, de közben a tökömet az aszfalt koptatja. És nem élvezem.

  Tetszik (3)
  • Profile photo of KoLaMan

   Nem csak erősen szubjektív, de abszolúte OFF is a postod.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of vampeer

    Szerintem egyáltalán nem OFF, csupán egy vélemény, ugyanis a cikk végén ez áll:
    “Te mit gondolsz minderről? Szerinted is túlzottan tolakodó a Microsoft, vagy elfogadható ez a magatartás? Te váltottál már Windows 10-re? Ha nem, miért nem és fogsz-e?”
    Nagyjából választ is adott rá., még akkor ha másképpen gondolkodik és nem feltétlenül egyezik a véleménye máséval.

    Tetszik (1)
  • Profile photo of Gábor Szalmási

   “..Erőltetett frissítések, kikapcsolhatatlan adatküldés, az oprendszer dönti el, mit telepít fel, ha nem tetszik neki egy program, kérdés nélkül leszedi, mindenbe belepofázik… És minderre egy vállrándítás a válasz, annyi szöveggel, hogy “Benne van a felhasználói szerződésben”…”

   Mekkora lúzer hazugság már 😀
   …ki se próbáltad, csak ideböfögsz egy ekkora marhaságot 😀 Maradj csak fos linuxon… mindenki jobban jár 🙂

   Tetszik (1)
 17. Profile photo of maki

  Én már frissítettem, sőt már az előzetes verziókat is használtam!

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of Gábor Ádám

  Én azt gondolom, hogy jót röhögtem mikor beütött a watch dogs feeling mert meghallottam a rádióban, hogy a microsoft fejleszti azt a programot ami kimutatja ki hajlamos bűncselekmény elkövetésére, ergó eszembe is jutott a “Windows 10 kémkedik” jelmondat és kb 3-4 haverom csöngetett telefonon, hogy milyen jót röhögnek ők is 😀

  Tetszik (1)
 19. Profile photo of bazso

  Sziasztok.Szerintem a legnagyobb szívás ha,használt gépet veszel pl win 8.1 van rá telepítve, és gondolod frissíted win 10-re.De mivel már meg csinálta előző tulaj”Microsoft accal” így ki fogja írni hogy más már aktiválta a gépet.Tenni nem tudsz semmit ekkor kezdődik hogy, lefől a kv meg iszod a doboz sörödet mire tudod a rendszert használni. Nekem nem volt semmi problémám míg nem cseréltem gépet “acconyal” heores miatt mert ez a gép nem viszi el. 😀 azóta vissza tettem a 8.1 embedded prot és szépen muzsikál.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of averes

  Jogtiszta W7-m van. Ráeresztettem a W10 telepítőt. Minden programom, beállításom megmaradt. Csak Internet nem volt a gépen! A hálókártyát felismerte, telepítette is. Csak a netre nem volt hajlandó kiereszteni. Higgyétek el, sokféle gépre – sokféle telepítés után van tapasztalatom a PC beállításában, bár nem vagyok szakértő. 20 perc próbálkozás után búcsúztam el a W10-től. Hozzászólásommal NEM tanácsokat kérek, hogy esetleg mit rontottam el a hálózat beállítása során. Csakis válaszoltam a cikk végén feltett kérdésre. Az előző oprendszerekre is 2-4 év késéssel váltottam. Most is ki fogok várni a váltással. 🙂

  Tetszik (1)
 21. Profile photo of E F

  Ami jó, azt minek megjavítani? Semmi nem indokolja, hogy 7-es Ultimate-ról 10-esre váltsak. Gyanítom, hogy a userek 99%-a 2 okból használ W10-et: ezt kapta az új géppel, vagy egyszerűen csak kíváncsi. Szüksége amúgy nem lenne rá.

  Tetszik (1)
  • Profile photo of lupo

   Kb. 1 hete raktam fel a 10.t, win7 után, és nekem nagyon tetszik, eddig hibátlanul működik, nagyon kellemes a kezelése.
   Olyan dolgokat lekezel alapból, melyre a 7 nem képes.
   Semmi ok nem lenne visszatérni a 7-re, mert már fapados lenne a 10 után!
   Ma cseréltem a 8.1-t is, 10-re.
   Nekem nagyon bejön, tehát “kinek a pap, kinek a papné”.

   Tetszik (1)
  • Profile photo of Expander Mandro

   Szerintem is! A win7 alapból le van maradva a 10-hez képest. Minden képpen javalott váltani még gyengébb gépen is. C2D-s gépre raktam és amint a villám úgy dolgozik. A win7 vacak nagyon…

   Tetszik (0)
   • Profile photo of E F

    Semmi konkrétumot nem írtatok, hogy mire képes, amire a W7 nem (és persze, hogy azt használjátok is?) És persze, hogy gyorsan fut, elárulom, hogy frissen telepített oprendszer mindig gyorsan fut, még egy W98 is. Nekem a W7 is, mint a villám és nem igazán érdekel, hogy egy ablakot 0,2 sec alatt vagy fele annyi, 0,1 sec alatt nyit meg.
    Nekem bőven elég indok a váltás ellen, hogy:
    1. ronda, nem lehet rendesen testre szabni, minimalista flat ikonok, csúnya kavarodás Gépház / Vezérlőpult
    2. nem lehet letiltani a frissítéseket. A látszat ellenére (csak frissítgetünk, aprókat ugorva a buildban), időnként Service Pack szerű dolgok érkeznek rá, csak nem úgy hívják. Ez természetesen magával hoz újabb hibákat.
    3. magától uninstallál programokat, ha nem tetszik neki
    4. nem minden korábbi programmal kompatbilis
    5. Iszonyú mennyiségű adatot küld visszafelé
    6. az meg még nem eléggé jó, hogy: most már majdnem teljesen stabil, meg 1-2 apróságot még meg kell oldaniuk stb. Nem leszek béta-tesztelőjük.

    Tetszik (2)
   • Profile photo of Gábor Szalmási

    @E F
    Téged miért zavar, vagy mi közöd ahhoz, hogy más mit telepít???

    Ez meg konkrétan:
    “…3. magától uninstallál programokat, ha nem tetszik neki
    4. nem minden korábbi programmal kompatbilis
    5. Iszonyú mennyiségű adatot küld visszafelé..”

    HAZUGSÁG! Miért jó félreinformálni, hazudni másoknak?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Gábor Szalmási

    Nem semmi… ez az oldal sem az már, mint amit régen képviselt….
    Én lettem leszólva, szerintem ok nélkül, de ha nem is ok nélkül, a hülyeségeket és hazugságokat írókat nyugodtan békénhagyják…
    Megvan a véleményem az oldalról, ami már rég nem az, mint anno volt!

    Ez miféle baromság?
    @E F
    írta: “magától uninstallál programokat, ha nem tetszik neki”
    Ezt a hazugságot, meg sok mást elnéztek mostanában…. fura.
    Lassan tényleg átnevezhetitek az oldalt akár Clean Linux -ra 😀
    …szörnyen csalódtam :/

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ViBE

    @e-f na igen. ezt a hype-ot én sem igazán értem. nem jövök rá mivel tud valóban többet egy egészséges felhasználó szemszögéből nézve. gyanítom a reklámkampány sikeressége ez, hisz ma már hol nem ömlik az ember arcába egy-egy hirdetés? mindössze három dolgot találtam csak ettől eltekintve. az egyik a hibrid indítás. a második az ISO képfájlok kezelése. ez egyébként tényleg jó dolog, csak más platformon lassan egy évtizede megoldott kérdés. a harmadik a multimédia integritásának javulása. eljutottunk oda, hogy akár jó régi, NYÍLT formátumokat kezel végre egy mezei WMP is. bagatell, hogy bizonyos dolgokhoz ennyi év kell csak azért, mert nem DRM vagy nem jogvédett/fizetős.

    Tetszik (0)
 22. Profile photo of D. Jenco

  Én váltottam. A magam részéröl, technikailag meg vagyok vele elégedve korszerű gyors, és stabil rendszer. Nem szívesen váltanék vissza pl: XP, Vistára és vagy Windows 7. De nem azért mert rosszabbak!!
  De ez a rendszer többet nyújt. Amin elgondolkodtam, az inkább az volt, hogy 8.1 vagy 10. Lényegében ugyan azt adja, csak a szakértöbbek látják azokat a különbségeket, amitől a 8.1 8.1 és a Windows 10 az ami.
  A morális hozzáállás, hogy mindenhol csak ez legyen hát nekem nincs vele semmi bajom, ha akarom, kiiktatom, és nem vesz rá. Ez ma is meg van oldva és ezután is meg lesz. 

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of jedilovag

  Én akartam frissíteni, de mindenféle hibába ütköztem….. Utána olvastam, hogy mi a fene ez a hiba, és hagyom a fenébe. Marad a 7es.
  Most belefogtam egy olyan munkába ami akár évekig is eltarthat, és nem engedhetem meg magamnak, hogy valami kompatibilitási hiba miatt használhatatlan legyen a gépem.
  Jövőre veszek egy új gépet, ha jól megy a bolt, arra pedig egy legális OP-rendszert. A régi gépeken marad a 7-es.

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of E F

  @Gábor Szalmási

  “Ez miféle baromság?
  @E F
  írta: “magától uninstallál programokat, ha nem tetszik neki””
  Szóval akkor ezzel újat mondtam ?

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of ViBE

  na ne már. mint egy komplexusos és dacos 12 éves 😀 minden hazugság, mindenki lúzer vindóz ftw. érdemi reakciót még nem láttam. összetettebb indoklásra szerintem sosem lesz képes. és arról még szó sem esett, hogy ha a felhasználó telepíti önállóan a Skype-ot vagy az Office-t, majd eltávolítja az erre a célra előtelepített alkalmazásokat, azokat a rendszer valamiért visszapakolja.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Gábor Szalmási

   Ja, látszik kik a 12évesek 😀

   @E F
   írta: “magától uninstallál programokat, ha nem tetszik neki”

   Szerinted ilyen van? NINCS…
   …és különös, de nálam nem települt vissza 1511 óta sem a skype…
   Ki hallott már effélét??? Önmagától telepít, meg eltávolít…jézus.
   Magatoknál vagytok?

   Tetszik (0)
  • Profile photo of lupo

   Gondolom mivel alapból a rendszerben van, ezért nem lehet kitörölni, de nem is kell, elfér az ott kit zavar.
   Csak bele olvasgattam az utóbbi véleményekbe, és nem értem miért fikázzák itt azok a 10-t, akik tulajdonképpen nem is használják.
   Nagyon sok mindent kilehet benne kapcsolni, csak végig kell nyálazni a lehetőségeket. Én is ezt tettem, sőt gondolom lesz vagy már van is progi hozzá mellyel lehet kezelni a dolgokat.
   WinAero-t azt ráraktam mert az ikonokról azzal vettem le a nyilakat, de még nem néztem meg alaposan mire jó még, gondolom azzal is lehet rendszabályozni. 🙂

   Tetszik (1)
   • Profile photo of Gábor Szalmási

    Köszönöm! 🙂 Végre értelmes ember!
    Amúgy ha törölni kívánjuk az áruházi összetevőket, akkor a ccleaner is törli, meg az IObit uninstaller is! 🙂
    ….és hogy visszatelepülne, vagy “számára nemtetsző programot törölne az oprendszer” …az butsaág és hazugság .

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ViBE

    @lupo kb. senki sem fikázza. mindenki talált benne ezt-azt. van is mit. nem egy betegsége van. az eddigieknél stabilabb kernel jó persze és lehet örömködni, de ez nem minden. én nem azt magyarázom, hogy a retail verzióban alapból van Skype vagy Office vagy bármilyen releváns alkalmazás. azt magyarázom -tetézve Microsoft tiszteletes fájdalmát (a.k.a. @gabor-szalmasi) a tényekkel kapcsolatban-, hogy a rendszer kapott két olyan promo alkalmazást, amik ezek letöltésében hivatottak segíteni. és ez eddig rendben van, de telepítést követően nem törlődnek. márpedig funkcionalitásukat vesztik, tehát logikusnak tűnne az eltávolításuk. viszont ha eltávolítja a felhasználó, idővel újra telepíti azokat a rendszer érthetetlen módon. és ez ugyan nem sok vizet zavar, de az ember egy fizetős szoftver esetében nem akar plusz köröket lefutni továbbra sem és ez a kis apróság is csak gyarapítja a Windows 10 furcsaságainak listáit.

    @gabor-szalmasi jó, ne. az értelmezés nem az erősséged és az agyi szinted is ott tart, hogy egy-egy fórum egy adott dolog istenítésére van. tényleg fegyvertelen vagy.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Gábor Szalmási

   @ViBE
   december 31, 2015 -i hozzászólásra:

   Az, hogy mennyire ki is a debil, az a válaszom, hogy te!
   Kedves @CARTMAN mielőtt engem moderálsz, vagy minősítesz, TALÁN OLVASD ÁT, AHOL ENGEM SZIDNAK, MINŐSÍTENEK!!!
   Még szép, hogy visszaszólok, pláne, hogy az illető tök hülye!
   Szóval te tökkelütött, debil @vibe:
   PONT egyel fentebb magyaráztam, hogy az általad sorolt programok ccleaner-el, vagy akár iobit uninstallerrel törölhetőek!
   ….nahh… ennyit se tudsz…. szóval nekem te csak ne okoskodj!

   Tetszik (0)
 26. Profile photo of KoLaMan

  Nakérem, jó pap holtig tanul : gőzöm nem volt róla, hogy a CCleaner eltávolít olyan appokat mint a grove, vagy a Film+TV – hurrá.
  Rendesen szét lett offolva ez a topik.
  Mondjuk én sem értem, hogy miért járat le valaki vérgőzösen, és fúj dühösen olyan termékre, amit bevallottan – NEM IS HASZNÁL. Szídom sokat én is a Win10-et, de azt használom – leírom ami zavar benne; nem szándékozok visszatérni 8.1-re, vagy pláne 7-re, de ezzel együtt nem érzek késztetést, hogy leszóljam ezeket a régebbi rendszereket, vagy az azt használó usereket (pedig bőven tudnék érvelni a win10 mellett), nem csinálok belőle hitkédést.
  Szóval alapvetően védeni szoktam a Windows10-et, ezzel együtt – a témánál maradva – Chris Capossela akkor is menjen a fenébe!

  Tetszik (1)
  • Profile photo of E F

   Valaminek a megismerésének nem csak az a módja, hogy használjuk, bár kétségtelenül a legjobb.
   Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy aki (nem 2 napig) használja az utána védeni fogja a saját választását, ha igaza van, ha nincs.
   A W10 alapvetően azért született, mert egyrészt a Win8-8.1 lebőgött (meg lehet nézni a részesedését, egyébként már azt is lehúztam anno, hogy bukás lesz a szar csempéivel, meg a puritán felületével akkor is le lettem hurrogva), másrészt vesztésre álltak-állnak a tableteken és a telefonokon.
   PC-re meg nem fogok feltenni egy elismerten hibridnek szánt oprendszert, aminek a gyártó által is kiemelt “legnagyobb” újdonságai a Start gomb fantasztikus visszatérése, a Windows Áruház, a szintén bukásra ítélt Edge, meg hogy a fényképeimet, meg a videóimat egy helyre tudom rendezni (haha):
   http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/getstarted-whatsnew
   Az egész tetézve egy nagy hazugsággal a végén: nem lesz több Windows ezért aztán főleg tegyük fel és akkor örök élet+1 napig rendben vagyunk.
   Dehogy nem jön. Alapjaiban teljesen más Windowsok fognak jönni, ahogy fejlődik a technika és szélesednek a lehetőségek.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    Zsigerből hidegen hagy, ha valaki ragaszkodik a Win7-hez, noha érthetetlen számomra, hogy emellett minek fikázza állandóan az újakat (mintha önmagának akarna bizonyítani valamit).
    Ellenben bosszant, ha valaki – már elnézést – hülyeségeket ír érvelés gyanánt (ad abszurdum, már moderálva is voltam – talán leszek most is).
    “Valaminek a megismerésének nem csak az a módja, hogy használjuk”. Pedig de, az alapvető, egyetlen megbízható módja. A többi tájékozódás.
    “Azon meg nincs mit csodálkozni, hogy aki (nem 2 napig) használja az utána védeni fogja a saját választását, ha igaza van, ha nincs.”. Ne magadból indulj ki, nem mindenki olyan, és főleg ne tippeld meg, hogy én, vagy más mit, és miért csinál.
    De asszem’ hagyjuk, mert a végén elveszteném a diplomáciai, és udvarias fogalmazási készségemet.
    További kellemes Windows 10 szapulást, nem fogalak többet ebben megzavarni – vagyis etetni sem.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Csicsó

   Üdv KOLAMAN sokáig én sem tudtam, hogy pl. a ccleanerrel is le lehet ezeket szedni, pedig eléggé kockulós vagyok, de azóta imádom ezzel kezdeni a rendcsinálást.

   Tetszik (0)
 27. Profile photo of Szilágyi Örs

  “Szerinted is túlzottan tolakodó a Microsoft, vagy elfogadható ez a magatartás? Te váltottál már Windows 10-re? Ha nem, miért nem és fogsz-e?”

  Szerintem pofátlanok mint állat és kénytelen voltam váltani tegnaptól mert a Skype nem megy 7-en a 8 , no komment. tehát marad a 10.
  Viszont csak arra használom, minden másra mint böngészés zene film, játék, konvertálás, írás…. bőven jó még a 7. Ez a csempés felület borzalmas.
  És kösz a tippet a frissítések kikapcsolásra azonnal használtam. Nem hiányzik plusz 100 GB a HDD-re , az a 20 is sok.

  Tetszik (1)
  • Profile photo of ViBE

   @szilagyi-ors nincs mit. hogy érted, hogy nem megy a Skype 7-en? van valami konkrét hibajelenség? hátha van rá orvosság.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Szilágyi Örs

    Így értem.

    És minden verziót probáltam régieket is. Semelyike nem lép be.
    Weben be tud lépni szal a kliens a hibás. Szerintem egyszerűen visszavonták a támogatását. W7-en /töl lefelé.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ViBE

    @szilagyi-ors nem hiszem. nagyjából egy hete került ki a kezeim közül egy gép, amin újra lett telepítve a 7. nem volt gond a Skype-al. meg ahogy elnézem ugyanez volt a napokban barátnőm gépén is a gond, csak neki 10 van fent. beakadt egy frissítés ráadásul és tegnap nagy nehezen levakarta a netről a rendszer, azóta úgy néz ki belép normálisan. tehát nem a rendszer lesz az oka. igazából mióta az MS felvásárolta a Skype-ot időszakosan bejön egy-egy bug, ami miatt felhasználók széles rétege nem tudja használni a frissített verziót. ha nem ismeretlen a rendszerleíró-adatbázis számodra, akkor próbáld meg azt, hogy eltávolítod először magát a programot, majd a rendszerleíróban megkeresed az összes “skype” nevű kulcsot és töröld minden tartalmával együtt. nem kell, hogy teljesen egyezzen, elég, ha csak benne van a nevében a skype szó. elég fapados megoldás, de a Microsoft legfeljebb egy hírt közölt le ilyen hibákról meg hozzácsap egy lehetséges frissítést és kész. korábban nekem 8-on volt három hónapon át használhatatlan, mert nem voltak hajlandóak felfogni, hogy a frissítésük is csak egy kis hányadon segített. ki kellett rámolni teljesen a rendszerleíróból a Skype maradványait és csak utána működött. nevetséges, de úgy néz ki továbbra sem az alaposságról lesznek híresek.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ViBE

    ja és igen. amit E F ír az sajnos igaz 😀 ha friss IE-d van és ennek ellenére rossz a Skype csak akkor próbáld meg azt, amit írtam.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of E F

   7-es alatt akkor megy, ha telepítve van az IE11. Logikus, mi….?

   Tetszik (0)
 28. Profile photo of arc

  BUÉK

  Én nem állok át ameddig nem muszáj.
  7-et tettem vissza, számomra Ő a kompatibilitás királya. Több példát is tudnék írni (nyilván nem mai listát) amiket kizárólag a 7 futtat de a 8.1 már nem, nem is beszélve win10-ről.
  Szerintem is agresszíven erőltetik, nem kéne.

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of SWAT

  Én is hagyom a Win7-et, bevált , semmi probléma vele. Még van idő július 29-ig feltenni a Win10-et. Addig még sokat javulhat. A felugró Win10-re váltást meg kikapcsolom és annyi.

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of Szilágyi Örs

  “a rendszerleíróban megkeresed az összes “skype” nevű kulcsot és töröld minden tartalmával együtt.”

  Egyébként megvolt úgy se ment, az IE-re nem gondoltam és nem nem friss mert rühellem de már mind 1.

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of Csicsó

  Nagyon is érthető hogy szeretnének megszabadulni a régi rendszerektől – ugye azokért már megkapták a pénzt el is költötték 🙂 – de sajnos még mindig kell pár szervert fenntartani amik 1. másra is lehetne használni 2. sok áramot fogyasztanak meg sávszélet 🙂
  Nekem speciel bejön a 10 ez a flat dizájn is szép jobb mint az aero. – egy ugye szubjektív
  DE a notebookomon – a wifi nem mindig az igazi win 10 alatt – néha ledobja nem találja stb. van egy kiemelten fontos programom aminek a legfontosabb funkciója acpi vezérlő nem működik és ezért felejtős. konkrétan máshogy nem tudom csendre inteni a ventillátorokat mégha kb. fagynak már a procik akkor sem

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of lupo

  Tetszik, ahogy itt ajánlgatjátok a registryben való utólagos takaritgatást, csak azt nem veszitek figyelembe, hogy nem mindenki foglalkozik informatikával.
  Viszont ha van egy jó programod, mely sok mindenre használható, akkor a szegény ember élete is könnyebb lesz.
  Nos, szeretnék ajánlani egy ilyen progit, melyt anno innen szedtem le én is és nagyon jó sok mindenre.
  “Revo Uninstaller Pro”, ha ezzel távolítasz el egy progit nem kell kézzel matarásznod a regisztryben.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of ViBE

   @lupo ha az általam javasolt eljárásra gondolsz, akkor finoman szólva fabatkát sem ér semmilyen karbantartó program. amit te javasolsz az meg végképp nem oldja meg a hibajelenséget. ráadásul ha megfelelően el van magyarázva a megoldás menete nem lehet kárt tenni a gépben, míg egy ehhez hasonló programmal, ami különféle felesleges finomságokkal van csomagolva annál többet. telepítheti a programot, dísznek jó főleg, hogy a feladatát a Vezérlőpult is kiváltja.

   Tetszik (0)
 33. Profile photo of gtamas18

  Engem nagyon is zavar, hogy a Windows 10 mindent elküld rólam a MS-nak. Nekem a Windows 7 a legjobb. Nem korlátoz semmiben. Én 64 gb-nyi programot telepítek fel. A Windows 10 a jövő? Nagyon vicces, remélem, hogy előbb leváltják, mint a Windows 7-et. A win7-et 2020-ig támogatják, akkor miért váltanék erre a szarra? Ez szar, pocsék, bonyolult. Én nem akarom, hogy a MS megtudja a számlaszámom, meg a netbankos utalásaimat. Én elég sok mindenre használom a gépemet és erre a Windows 7 tökéletesen megfelel. Picit sem lassú, nagyon jó, stabil. Az se akarom, hogy tudják, hogy melyik programot milyen regszámmal használok, mert mindegyiket feltöröm.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Most már tudjuk, hogy elégedett vagy a Win7-el. Remek, ebből az állapotból senki nem akar kizökkenteni (ha valaki pisztolyt nyom a fejedhez, szólj, és segítünk).
   Már csak azt nem tudjuk, hogy mi a jó Isten késztet arra, hogy pocskondiázd a win10-et.
   Hogy neked nem jön be, az nem egyenlő azzal, hogy “szar, pocsék, bonyolult”. Neked lehet, hogy bonyolult, de talán másnak nem. Hogy “szar, pocsék”, az nem érv, az a Te véleményed; de képzeld nagyon sokan más véleményen vannak, és még pénzért sem térnének vissza a 8.1-re sem, nemhogy a 7-re.
   Valamint – hiszed vagy sem – a win10 semmivel sem küld több személyes adatot, mint a Win7. Bizony. Amivel többet küld – ha engeded – az kizárólag nem személyes, hanem telemetriai adatok.

   Tetszik (2)
   • Profile photo of Merlyn

    Hát van egy stílusa, az biztos.
    Meg hihetetlen mértékű naivitása is XD

    Tetszik (0)
   • Profile photo of habacsi

    A telemetrián kívül több ezer egyedi adatot is küld a M$-nak a W10. Konkrétan a megnyitott fájlok listáját, azok fizikai adatait (méret, elnevezés, kiterjesztés, esetleges exif infó, telepített programok, megtekintett weboldalak listája). Nem akarlak megbántani Kolaman, de ésszerű lenne elfogadni azt, hogy nem mindenki szereti a W10-et úgy, mint te. Tájékozatlanságod pedig hiteltelenné tesz.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    Nem akarlak megbántani Habacsi, de ésszerű lenne elfogadni azt, hogy nem mindenki olyan paranoiás, mint Te vagy.
    Az én tájékozatlanságom a Te feltételezésed csak, ahogyan a Te saját tájékozottságodba vetett hited is.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of pimi

   Mindannyian köszönjük, hogy nem rejtetted véka alá a véleményedet a Windows 10-et illetően. Ennek hatására tömegesen fogunk rémülten visszamenekülni a Windows 7 biztonságos, meleg ölére. A tévelygők örök hálája fog üldözni. Még egyszer, köszönjük!

   Tetszik (1)
 34. Profile photo of Laszlo Kola

  1. Ha ez lesz az utolsó Windows (mármint a 10-es), akkor mi a helyzet azzal, hogy a “Frissítési időszak lejárata” “2020. október 13.”? Azután mi lesz?
  2. Előre szeretném tudni, mely programjaim nem fognak esetleg működni, ezért nagyon várom, a kompatibilitási listát. A GWX 12 nap alatt odáig jutott, hogy:
  —-
  Hiba történt
  Hiba történt a kompatibilitási jelentés elkészítésekor. Próbálkozzon újra később.

  (A Google-val kerestem, egyetlen találat sincs ilyen esetre)
  Ha már a listát se tudja elkészíteni a program, akkor hogyan fog működni a gépemen a W10, mert most szeretnék áttérni W7-ről.

  Tetszik (0)
 35. Profile photo of pimi

  Mint ahogyan az az egyesített maya-dakota naptár már ezer éve megírta, 2020. október 20.-án vége lesz a világnak. Az utolsó dolog, amit az emberiség látni fog, az a Microsoft égre írott közleménye, miszerint ne aggódjunk, a másvilágon is mindenki ingyen töltheti le a naprakész Windows 10 frissítést.

  Tetszik (1)
 36. Profile photo of habacsi

  A kérdésre válaszolva, miszerint “Te mit gondolsz minderről? Szerinted is túlzottan tolakodó a Microsoft, vagy elfogadható ez a magatartás? Te váltottál már Windows 10-re? Ha nem, miért nem és fogsz-e?”
  Egy hazai multinál IT-szektorban dolgozva: tilos a cégünknél a W10 bármilyen formában történő telepítése, mert aggályosnak tartjuk a W10 adathalászási (vagy ha jobban tetszik: kémkedési) gyakorlatát, mivel értelemszerűen bizalmas infókat is mozgatunk gyáregységeink közt, mint pl. üzleti titoknak minősülő szerződéseket, személyes adatokat, stb. Ez az oka a W10 bojkottunknak, ami nagyon sokat elmond a helyzet komolyságáról. Csak Magyarországi vállalatainknál több száz PC-t érinthetne a frissítés. Értelemszerűen kivárunk, de ha így marad a W10, akkor nem a Windowsos platform lesz a nyerő. Sok egyedi szoftverünk van, melyet belső fejlesztők készítenek. Ők sem ijednek meg attól, ha a jövőben nem Windows platformra kell legyártani az adott kezelőszoftvert.
  Saját tapasztalatom pedig: ismerőseim szakmám tudatában sorra szedetik le az előtelepített W10-et. Nem egy, nem tíz, hanem több tucat emberről beszélek. A vevő a pénztárcájával szavaz, így a szűk köreimet mintavételezve azt kell mondjam, hogy a W10 egy zsákutca – talán éppen ezt felismerve telepítteti erőszakosan a M$ az új oprendszerét.
  Lehet itt szájkaratézni pro és kontra, én azt mondom: céges szinten nyilvánvalóan nem ajánlom a W10-et, otthon meg teljesen fölösleges a hiszti, hiszen a W10 is törhető, routerrel és/vagy host file piszkálással kikapcsolható a több száz M$-os IP-címre való hazatelefonálás. Az, hogy a felülete valóban a Windows 3.1-et idézi, az ízlés kérdése, van akinek bejön, van akinek nem (konkrétan undorodom az egésztől).
  Én évek óta jogtiszta W7 Prof-t használok, jó sok memóriával, és ezen ha változtatok is, akkor a Linux irányába fogok elindulni – hogy melyik disztribúció lesz, az még nyitott kérdés..

  Tetszik (0)
  • Profile photo of KoLaMan

   Kösz, hogy megosztottad saját állítólagos tapasztalataidat, ugyan sokra nem megyünk vele, de remek módszer sok nem szakmabeli elriasztására. Csak a célod nem világos vele, miért is zavar Téged, ha más remekül elvan a win10-el?
   Én nem kezdek el példákat szórni a “környezetemből”, mert minek. Ha valaki kíváncsi, megtalálja a neten, mely nagy vállalatok (a Tiednél vélhetően nagyobbak) tértek már át, vagy fognak áttérni a Win10-re. Éppen hogy a vállalati környezetben való elfogadás teszi sikeressé a Win10-et (ami pl. a Win8-nak nagyon nem sikerült), pont a vállalati kiadásban szereplő szolgáltatások teszik vonzóvá. Mindez cirka 7 hónappal a megjelenés után. Szerencsére más cégek “IT-szektorában” kompetensebb emberek dolgoznak nálad.

   Tetszik (2)
 37. Profile photo of pimi

  A fentiekből látszik, hogy ahány ház… Az állítólagos multinál dolgozó IT szakemberek szakértelem területén komoly kihívásokkal küzdhetnek. Én olyan helyen dolgoztam, ahol több ezer(!) munkaállomás működött. Egy op-rendszer váltás nem adatvédelmi és informatikai probléma volt, hanem kizárólag anyagi. Van-e pénz jobb gépekre és az új op-rendszerre. Azt javasolnám, hogy az internetes rémhírek és pletykarovatok olvasása helyett a cég megfelelő szakemberei inkább tanulással töltsék a drága munkaidőt.

  Tetszik (0)
 38. Profile photo of zsiga68

  Én leszedtem a frissítési figyelmeztetést és a hozzá tartozó fájlokat,beállításokat. A Microsoft pedig szégyellje magát.

  Tetszik (0)
 39. Profile photo of HeZ0

  Úgy látszik eljött az idő. A gépeinken másodszor is megjelent a KB3035583 jelű “fontos” frissítés ( amennyiben igaz az hogy ez a frissítés indítja el a Windows 10 telepítését). A Microsoft valóban agresszív – a tolakodó túlságosan enyhe kifejezés – oly annyira, hogy ennél agresszívebb már nem is lehetne. Magán véleményem: a Microsoft jogsértést követ el, legalábbis nálunk. Csodálkozom azon is, hogy az Európai Unio nem nem lép fel ellene, pedig ez nem olyan mondva csinált probléma mint annak idején a IE esete volt. A Microsoft magatartása elfogadhatatlan, végül is egy olyan (persze nagyon sok) eszközön végeznek manipulációt a tulajdonos hozzájárulása nélkül amihez semmi közük nincs. Igazi tájékoztatás a honlapjukon sincs. Caposella Úr érvelése átlátszó, sértő és dühítő.Hogy ezek az elemek a “fontos frissítések” között jelennek meg, sunyi és szerződésszegő magatartás.Több gépünk közül már van egy amelyikre már tavaly engedélyeztük a win 10 települését próbaként. Az eredmény katasztrofális volt. Aztán kérdezés nélkül újra telepítették a rendszert, ami kis híján 4 órát vett igénybe.Létrehozta a telepítés az előző win 10 windows.old mappáját. Történetesen közölte, hogy egy bizonyos programot törölt, mert az nem kompatibilis.. Ezt követően a már inaktívként megjelenő parancsikont töröltem. Néhány perc múlva eredeti helyén az eredeti parancsikon ismét megjelent. Kíváncsiságból elindítottam, a program el is indult. Na és honnan indult el ?!, hát a Windows.old mappából. Innentől kezdve számomra a Win 10 csak egy tákolmány és többi gépünkön nem lesz Win 10. Egyenlőre azt sem lehet tudni, hogy az interneten elérhető nagy statisztikai rendszerek tudnak-e kommunikálni a Win 10-zel. Kívácsian várom a további fejleményeket, mert az az érzésem, hogy a Microsoft valamit nagyon elbaltázott és most agresszíven próbálja menteni a helyzetet. Hozzá teszem még hogy az egész dolgot én a munka oldaláról és nem a szórakozás, vagy szórakoztatás szemszögéből nézem.
  Egyes helyeknek már a Win előbbi verzióival is volt problémája, nem is beszélve a célzatosan a felhasználónak írt programok kompatibilitásának esetével.
  A Win 3.11-estől használom az op. rendszert, a felület valóban azt idézi. Úgy gondolom, hogy ez nem csak bejön- nem jön be kérdés, hanem egészségügyi dolog is. Ha valaki egész nap a vakító fehér felület előtt ül, annak előbb-utóbb kiesik a szeme. Vagy visszajön a monitor szemüveg? Értem, hogy miért van, de ennél jobb megoldásra lenne szükség.

  Tetszik (0)
 40. Profile photo of Laszlo Kola

  Ha valami ingyenes és agresszíven ösztönzik a használatát, az minimum gyanús.
  Úgy tűnik az eddigiek alapján, nem alaptalanul, mert megint ránk maradt a tesztelés.
  Nekem nem jött be.

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez