Médialejátszó… ahogy én szeretlek…

Sokat gondolkodtam, hogy a torrent kliensekhez és a böngészőkhöz hasonlóan írjak-e arról a harmadik nagy csoportról is, amelyek képviselői megkeserítették az életemet, nevezetesen a médialejátszókról? Egyrészt azért mert amíg az előző két csoport tagjainál a felhasználók többsége igényel bizonyos szintű funkcionalitást addig ezeknél egészen más a helyzet. Általában csak annyit várunk el ezektől a programoktól, hogy lejátsszák, amit szeretnénk, ezért kitartunk a megszokott alkalmazás mellett, ritka az olyan probléma, ami indokolná egy új program megszokását. Másrészt azért mert – noha az előzőeknél is kihangsúlyoztam a szubjektivitásom – itt már tényleg annyira az én személyre szabott igényeimről van szó, hogy kevés esély van arra, bárki is hasonló elvárásokat támasszon. Miután elkezdtem a programok legújabb verzióit tesztelni megszületett a harmadik ok is: megtaláltam a számomra tökéletes lejátszót, tehát okafogyottá vált a további keresgélés. Ennek ellenére leírom a tapasztalataim, hátha segítek vele valakinek.

Mint mindig ez is szigorúan szubjektív és mivel ezeket a programokat csak felhasználói szinten ismerem, ezért ha valaki tud olyan funkcióról, amit én nem vettem észre, ne habozzon jelezni!

Tehát az elvárásaim egy médialejátszótól:

 • képes legyen lejátszás végén kikapcsolni a gépet – többnyire filmnézés közben alszom el, ne kelljen már ezért felkelnem
 • kevés memóriával is beérje – szinte mindig fut a háttérben és többnyire nem erőművekkel dolgozom… szóval spóroljunk, ahol csak lehet…
 • legyen kompakt módja, lehetőleg olyan ahol csak a kép marad videó lejátszásánál – gyakran dolgozom úgy, hogy közben valamelyik sarokban fut egy film, legyen minél kisebb a „haszontalan” felület
 • lehessen úgy mozgatni az ablakot, hogy bárhol belekattintok, és úgy húzom – a fent említett ok miatt gyakran kell félrehúzni a lejátszót, ne kelljen a keretét keresgetnem (már ha van ugye)
 • az ablakon belül jelenítse meg a vezérlőket, ha fölé viszem az egeret (persze csak ha egyébként el lehet tüntetni őket) – egy egyszerű belepörgetésért ne kelljen kilépnem a kompakt módból, vagy a jobb gombos menüben kutakodni
 • ismerje az összes gyakori audio/video formátumot (bár ez gondolom már természetes) – alap dolgokra legyen elég ugyanaz a program

Ezenkívül legyen „valódi free”, ne valami fizetős verzió kistestvére, aki folyton vetetni akar valamit (ezért esett ki a ZoomPlayer) és természetesen a régi „nagyokat” megint kizártam, mert itt is igaz, hogy többnyire már telezsúfolták őket az átlagfelhasználó számára (jórészt) haszontalan funkciókkal ezért általában lassúak és áttekinthetetlenek. Az első szűrés után bent maradt alanyok mindegyike ott van a legjobb, legismertebb lejátszók listáján, az értékelésem szigorúan az egyéni szempontjaim alapján történt.

BSplayer

Egyik kedvencem, időről-időre rendszeresen kísérletezgetek vele. Sajnos a hiányosságaiban nem sok javulás történt az idők folyamán. Memóriafogyasztásban a tesztalanyok közül a rosszabbul teljesítők közé tartozik, van kompakt mód és lehet mozgatni az ablak belsejénél fogva, viszont az automatikus kikapcsolást már nem egyszerű megtalálni (csak a beállításokban lehet kikeresgélni). Pozitívuma, hogy képes megjegyezni, hol járt a lejátszás egy adott fájl esetében, ami néha jól jöhet és képes automatikusan feliratot is keresni. Viszont ez az egyetlen, amelynél rendszeresen stabilitási problémákat tapasztaltam.

bs

 

GOM Player

Automata kikapcsolás van, az ablak tartalmánál fogva csak akkor lehet mozgatni ha más funkció nincs hozzárendelve a bal egérgombhoz, ezért én a play/pause funkciót a középsőhöz társítottam. Teljes kompakt mód nincs, skin-nel el lehet érni, hogy minimális legyen a kezelőfelület. Memóriafogyasztása az egyik legnagyobb és ez az egyetlen amelyik „gyárilag” nem tud magyarul.

gom

SMPlayer

Igen jópofa kinézetű lejátszó és ennél találtam először olyan funkciót, hogy kompakt módban is megjelenik a kezelőfelület, ha fölé viszed az egeret. Sajnos a minimalista dizájn nem teljes (a felső csík megmarad) és nem találtam automata kikapcsolást sem. Memóriafogyasztásban a középmezőnyben mozog.

sm

MPC-HC

Sok-sok éve a kedvencem, szinte mindent tud, amit szeretnék. Alapból ugyan elég csúnyácska és ezen a devianart-on talált skinek sem sokat dobnak, de az egyik legalacsonyabb memóriahasználata és a számomra szinte minden igényt kielégítő funkcionalitása bőségesen kárpótolt. Egyetlen apróság volt, amit hiányoltam, nevezetesen hogy kompakt módban nem volt előhívható kezelőfelület. Ez többnyire nem is nagyon hiányzik, hiszen legfeljebb a play/pause funkciót használom arra meg ott az egér. Viszont ha gyakran kell új fájlokat nyitni vagy adott pontra akarsz ugrani akkor már a jobb gombos menüt kell előhívni. Nem nagy probléma, de legalább van indok más lejátszók felé kacsintgatni (na meg egyébként is).

mp

VLC

Tudom most sokan meg fognak kövezni, de ez az a lejátszó, amit sosem tudtam megszeretni. Mindig megtalálható a gépemen mert vitathatatlan, hogy amit le lehet játszani azt ez le is játssza, de ennek ellenére sosem használtam alapértelmezettként. Számomra szinte az „anti-lejátszót” testesíti meg. Nem tudja kikapcsolni lejátszás végén a gépet, nem lehet „vonszolni” a tartalomnál fogva az ablakot, a kompakt mód sem tökéletes (itt is marad a felső keret) és a memóriaéhsége a GOM Player-rel holtversenyben a legmagasabb. Ez az egyetlen, amelyiknél nem lehet egérgombokhoz rendelni funkciókat (legalábbis semmi erre utaló beállítást eddig nem találtam). Számomra, egyetlen pozitívuma, hogy szoftveresen 100% fölé lehet erősíteni a hangot, ami halk felvételeknél hasznos lehet. Tudom, vannak hozzá mindenféle plugin-ok amikkel talán részben vagy egészben „kezesebbé” tehetném, de nem óhajtom minden újratelepítéskor (ami nálam nem ritka) ezeket összevadászgatni, főleg, hogy van bőven barátságosabb alternatíva is.

vl

KMPlayer

Na és itt a győztes, amire nem tudom, mikor találok rá, ha ezen írás kapcsán nem veszem megint elő. Használtam már régebben is, de valami problémám mindig volt vele. A korai verzióknál voltak kisebb stabilitásgondok, később pedig mindig hiányoltam belőle valamit (persze lehet, hogy csak nem mélyedtem eléggé bele a korai negatív tapasztalatok miatt). Most azonban alig akartam hinni a szememnek mikor mindent megtaláltam egy programban, amit eddig kerestem. Teljesen testreszabható vezérlés, az MPC-HC-vel holtversenyben a legalacsonyabb memóriahasználat, van kompakt módban egérmozgásra előbukkanó vezérlősáv (rajta kívül csak az SMPlayer tudja ezt). Igaz az ablaktartalomnál fogva történő húzás itt is úgy működik, mint a GOM Player esetében (nem szabad más funkciót az egérgombhoz rendelni) és az automatikus leállítás is egy almenüben van, de ezek már igazán jelentéktelen apróságok. Extraként hozzátenném, hogy szintén megjegyzi, hol járt a lejátszásban, hasonlóan a BSPlayer-hez. Alapból reklámokat jelenít meg a lejátszóablakban ha nem fut semmi, de egyrészt ki indít el csak úgy magában egy médialejátszót, másrészt ez megakadályozható azzal, hogy blokkoljuk a tűzfalon.

km

 

Szóval itt végre bejött az, amit a torrent klienseknél, hiányoltam, hogy legyen egy olyan program, amiben együtt megtalálhatóak azok a dolgok, amiket külön-külön másoknál már megtaláltam. De ettől még természetesen várom az véleményeket, javaslatokat mivel továbbra is érdekelnek az alternatív megoldások!

70 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Jocc080

  Nagyon sokáig KMplayert használtam. Remekül néz ki jó kezelhetőséggel, sok funkcióval. De a képe kockás (nem a file hibája volt, mert más playerbe csodás HD volt). Nem jöttem rá mi lehet a baj a beállításaimmal, keresgéltem egy darabig, de egyszerűbb volt playert váltani. Itt jött az MPHC. Sose hagyott cserben, mindent tud. Nem tudok róla rosszat írni. Jobb-bal gombbal lehet ugrálni 5 másodperceket, hasznos az uncsi részek áttekerésében (sorozatnézőkre gondolok pl opening), feliratot F1-F2 vel lehet pontosan időzíteni. Ezt a KM is remekül tudja Ő-Ú gombokkal. Feliratot D gombbal automatikusan megkeresi az előre beállított weboldalakon. Bizonyos fileokban be vannak építve fejezetpontok, ezeket az MPHC megjelníti azonnal oda lehet tekerni. Nem tudom, hogy a többi player hogy áll, de az MPHCnek van 64bit verziója.
  VLC: Párom azt használta. Én sokkot kaptam tőle mennyire buta. Semmi se úgy működik mint ahogyan az logikus volna. Sok egyszerű művelethez ctrl vagy shift is kell. Teljes képre váltás, megállítás, gombokkal való tekerés, feliratkeresés, felirat időzítés és még lehetne sorolni mind borzalmasan van megoldva. Mondanom se kell, azóta már párom sem azt használja 😀 (pozitívuma, hogy a hangerőt tényleg lehet 200%-ra emelni.)
  BS playert nem nagyon szeretem azon oknál fogva, hogy egy kis konzolt kell nyomkodni. Nekem a keretbe épített kezelőfelület jobban tetszik. Mindazonáltal második player a gépen az MPHC után, mert mindent tud ami kell 😀

  Tetszik (2)
 2. Profile photo of ne77

  A felsoroltak közül, szerintem is a KMPlayer a legjobb, én se vagyok VLC párti, sőt kifejezetten utál.. nem szeretem.
  Viszont mióta a KMPlayert eladták a Pandora.tv nevezetű cégnek, azóta reklámos, több ramot eszik, és instabilabb lett.
  Pont ezért a KMPlayer eredeti megalkotója Kang Yong-Huee, létrehozta a PotPlayer-t, ami ingyenes, kicsi, gyors, reklámmentes, és KMPlayerre épül.
  Nálam a PotPlayer a favorit

  Tetszik (5)
 3. Profile photo of Oceane

  Kmplayer megszólalásig hasonlít a Mirillis Splash lite/pro/ex stb.
  Azért szeretem mert nulla hardverrel is lejátszik probléma nélkül komolyabb Hd tartalmat. (A kijelentést kezelje mindenki helyén.)
  Nem tudom ki kiről mintázta, Splash-t használok legalább 4 éve.
  Gyorsan indul, nem teljesítmény igényes, mutatja akkumulátor adataid és sorolhatnám.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Krissz

  Nagyon jó kis cikk, bár:
  Én személy szerint (kövezettek meg xd ) de én zenelejátszásra a jó öreg Winamp-ot használom, míg video/film -hez pedig a VLC-t, mindezek mellé egy K-Lite Codec Pack van felrakva. És ennyi. Semmi gond nincs, visz mindent amit kell, nagyon menő, és igaz csak formaság, de Magyar-t is tud a Winamp is meg a VLC is. 🙂

  Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    Mert csak… 🙂 Ha erre komolyan válaszolnék Krissz 67 megsértődne.
    De ez hagyján, végül is magánügy, hogy ki hogyan teszi instabillá a gépét, ám amit rohadtul nem értek, hogy manapság ki, és mi a fenének csinálja ezeket a kodek csomagokat. Aki ripel, vagy konvertál, az még OK, hogy oda kell egy encoder-decoder – arra megvannak a megfelelő szoftverek – de hogy lejátszáshoz mi az ördögnek kell, azt nem értem.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Tamás Durgó

    Ha nem csinálnák a kodek pakkokat, akkor a MPC-HC, VLC, és a többi ingyenes lejátszók nem lennének. Csak ezek összefogják, és így nem kell telepíteni őket. Nálam filmnél MPC-HC játszik szerepet, a zenénél pedig WMP + MPC-HC dukál. Csak egyet hiányolok a MPC-HC-ben hogy nem tud Blu-ray lemezeket lejátszani.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    @TAMÁS DURGÓ : a multimédiában annyira nem vagyok otthon, de amit írsz az butaság.
    Ezek a mindenevő lejátszók teljesen másképp épülnek fel, ezek a legfrissebb NYÍLT forrású multimédia lib könyvtárakat használják (ami bizony nem mondható el sok kodekcsomagról – mármint a nyíltság), és ugye encoderekre itt nincs is szükség. Nem beszélve arról, hogy teljesen tisztán hagyják a rendszer eredeti multimédiás beállításait – ami szintén nagyon nem sajátja a kodekcsomagoknak (sőt…). Éppen fordítva van, mint ahogy írod: ezeknek a mindenevő lejátszóknak hála egyre inkább kiszorulnak a mindennapokból ezek a codec pack-ok.
    Az MPC-HC nem tudom játszik-e BD-t (épp most töröltem egy próbamenet után – hadd ne tegyem fel megint), de az MPC-BE viszi.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ViBE

    dettó. ennél natívabb lejátszó nincs.

    mondjuk a többi csicsát és igényt se nagyon értettem. amit ezzel szembe támaszt a többség. akármilyen videóról legyen szó. nemes egyszerűséggel elindítom és megy. a többi mentalista opciót, hogy mit hogy csináljon meg nem nagyon értem. nem úgy néz ki, mint egy barbiház, de bombabiztos. egyujjas lejátszó ennek ellenére is. bár akinek megterhelő PC-t használni….

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Ágoston Dienes

   VLC mellé felesleges codec pack, úgy hogy tévedés, hogy kell Media Player Classic Home Cinemahoz tényleg kell viszont. Bluray-t meg kinéz úgy őszintén? Zsúrpubik maximum, BDRip bőven elég, azt pedig viszi szinte minden. Windows Media Player meg úgy ahogy van a kukába való.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    @Ágoston Dienes : Akkor valamit nagyon nem jól csinálok, mert mindent lejátszok az MPC-vel, a kodek csomagokat viszont hosszú évek óta csak hírből ismerem. Mégis honnan veszel ilyen információkat, hogy MPC mellé kéne bármi is??

    Tetszik (0)
 5. Profile photo of Arnold

  Pont a legjobbat hagytátok ki:

  Daum Potplayer

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of KoLaMan

  Hát nálam sima ügy: MPC-BE x64, oszt jónapot. Elképzelni sem tudok olyasmit, ami kellene nekem, és ez nem tudja. És mivel rendszeresen frissül, elvagyok vele. Pár sorozatot már X265 kódolással nézek, és kell-e mondjam – simán viszi.
  A cikkírónak abban tökéletesen igaza van, hogy – miután semmi szükségem rá – évek óta nem próbáltam mást, emiatt nem is minősítek.

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of pimi

  Pc-n POT playert használom, fontos szempont, hogy nincs “magárahagyva”, fejlesztik.
  Mobilon – főleg tableten – a BS-Player a menő a hálózati üzemmód, a stream lejátszás miatt.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Puritan

  Nem vagyok guru és nincsenek is világi elvárásaim de volt már több csalódásom bár az itt felsorolt összes progi futott már a PC-men. Ami már jó ideje kibérelte a helyet az a Daum PotPlayer. Nekem tökéletes!

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Nagy Fehér Ember

  Én nagyon sokáig a Zoom Playert használtam, amikor még ingyenes volt (igen, az az ősidőkben volt; öreg vagyok már). Most filmekre a VLC-t használom, mert mindent le tud játszani, csak épp nem szeretem, mert olyan sík buta, mint a főd. Most többen mondták a PotPlayert, ki fogom próbálni.
  Zenéhez az AIMP-ot használom, korunk WinAmpját. Rendszeresen fejlesztik, javítgatják, ingyenes, testre szabható, bővíthető, mindent lejátszik, nekem tökéletesen megfelel, évek óta nem keresgélek másik lejátszót.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of siriq

  Egyertelmuen MPC-HC BE, ISO filebol lehet nezni a filmeket(blu stb).

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Zotya0218

  Üdv mindenkinek.
  A BsPlayer tv funkciója működik tunerrel, vagy csak online?
  Jelenleg a WMC használom, Win 8.1- el. A vlc nagyon rossz képet ad. Csíkok jelennek meg gyórs mozgásnál. Hiába van bekapcsólva a váltott sor…
  Tudtok valami jó lejátszót tunerhez (Hauppauge)? Amiben van fény, kontraszt àllítás. Esetleg egy kis élesség állítás. Nincs problémája a gyors mozgás megjelenítéssel (f1). Továbbá nem igényel kodek csomgot, s a saját kódekje szép képet kölcsönöz.

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Elemental

  Sziasztok! Gondoltam, telepítem a PotPlayert, VLC mellett kipróbálnám. Le is töltöttem az 1.6.58402-es verziót. De sajnos nem települ. Majdnem végig fut a telepítő, de a mappa kiválasztás után egyszerűen csak kikapcsol a program. A telepítési könyvtárban, meg csak egy KillPot nevű file van. Tudnátok segíteni, mi lehet a probléma? A rendszer Win 10 pro.

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Tiller

  Köszönöm a cikket és a hozzászólásokat. Sokat tanultam belőlük.
  Egy szempont viszont, ami számomra fontos, nem nagyon került megvitatásra: a teljesítmény.
  Eddig sok lejátszót kipróbáltam és ezek közül a legjobb teljesítményt az MPC-HC nyújtotta.
  Az olvasottak hatására letöltöttem a PotPlayert és a Splash Playert is. (A többi már korábban kiesett.)
  Nos, sajnos ezek is csak akadozva tudnak olyan filmeket lejátszani, amiket az MPC-HC simán lejátszik.
  A Splash nem minden formátumot ismert fel és alig bírt “mozogni” 1080p-s anyaggal.
  A Pot jobban teljesített, de az is akadozott ugyanazon az anyagon, amit az MPC vidáman lejátszott.
  A zene is “multimedia”! Mivel számomra ez HQ zenét jelent, azaz >16 bit és >44,1 KHz PCM felbontás, vagy SACD (DSD, DST) natív lejátszását, az ingyenes programok között csak a Foobar2000 jöhet szóba.

  Tetszik (1)
 14. Profile photo of miller66k

  KMPlayerben nem lehet LANos IP címet megadni

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of pimi

  Szerintem, ha akadozik egy fájl lejátszása, azt vagy hardver(memória, cpu, video kártya), vagy diriver(nem a harverhez való), vagy codec(nem a fájlhoz való) okozza. Tudom, hogy ez nem nagy okosság, arra céloztam vele,hogy nem a lejátszóprogramok a ludasak.

  Tetszik (1)
 16. Profile photo of willy

  Én az MPC-HC-ből a stream lejátszást hiányoltam. A VLC Player az ape file-okat nehezen játsza le, ha beletekerek, több másodperc a reagálási idő. A stream-ekhez az SMPlayert használom, gyors, kis erőforrás igényű , szerintem. Zenéhez a VU playert szeretem használni, mert jobb a hangminősége, hallhatóan. Sajna ezt sem fejlesztik már és nem mindent játszik le. Van egy koreai srác által fejlesztett lejátszó az SPlayer ( sajna már nem fejleszti) béta verziós maradt, de 2-3 éve egy Pentium 3-as gépen másfél giga rammal, Ati kártyával még a 720-as felbontású videót is viszonylag élvezhető sebességgel lejátszotta. Több filmet is kipróbáltam, mert nem akartam elhinni. Minden más lejátszó vagy diafilmként, vagy el sem idította ugyanezeket a filmeket.

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of pandamacko

  Olyan hogy legjobb lejátszó nem létezik. Vannak különböző igények, ízlések amik miatt sok felhasználónak változó az álláspontja egy egy média lejátszót illetően.
  Én szintén az MPC-HC mellet teszem le a voksomat.
  A legfontosabb tulajdonságai: A kis erőforrás igénye mellett, könnyű a kezelése, nem igényel codecpakkot, felhasználóbarát.
  Még nem találkoztam olyan formátummal amit ne játszott volna le. A kezdetektől ezt a lejátszót használom, így amikor próbaképp feltelepítettem más lejátszókat mellé, nem találtam olyan tulajdonságot, ami miatt váltanom kellett volna.
  Ettől függetlenül nem fényezem, hiszen ez csak az én véleményem, és semmilyen körülmények között nem írnám hogy a legjobb lejátszó. 😉

  Ronda és finom… 😀

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of geos

  a kérdésem az lenne , hogy tudom a win 10 legújabb inseder program alatt alapértelmezetté tenni. install és , hogy tovább ? a default apps nem érzékeli. várom a közérthető válaszokat. üdv: geo59 minden usernek.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Csicsó

   Üdv, először is mivel a legfrissebb insideres bulidre vonatkozik a kérdésed ami kb. béta szoftver csodát ne várj. Másodszor vezérlőpult alapértelmezett programok és ott kellene beállítani vagy minden alapértelmezését beállítod és leokézod vagy szelektálva jelölöd ki pl. multimédia player de pl. zenét mással hallgatsz stb.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of KoLaMan

    “…mivel a legfrissebb insideres bulidre vonatkozik a kérdésed ami kb. béta szoftver csodát ne várj.” Nyugodtan várjon – ha csodát nem is, de meglepően stabil működést simán várhat. Pláne az ilyen alap dolgok azért mennek (többnyire…).

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    Ez azért már messze nem béta szoftver, légy szíves óvatosabban a véleménnyel!

    Tetszik (0)
 19. Profile photo of Csicsó

  Másik oldalról próbálom, a windows stabil, DE lehet hogy ez az adott program még hivatalosan nem támogatja ez a buildet és ezért bár mindkettő csodás együtt lehet nem fognak zökkenőmentesen dolgozni, persze nem zárja ki hogy futni fog, de problémák lehetnek. pl. a COMODO IS-hez is jött eg hotfix a 1511-es buildhez mert volt valami bug, én az ilyen problémákra gondoltam.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of pimi

  Így már jó. Azért keresek olyan progikat, amiket folyamatosan illesztenek a az új opokhoz.

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of geos

  na kérem milyen mozgalmi életet inditottam el a kérdésemmel. de azért köszönöm aktiv hozzá szólásokat.

  Tetszik (0)
 22. Profile photo of geos

  ha a programba inditok lejátszást akkor csinálja, csak autómatikus lejátszás nem müxik

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of KoLaMan

  Csicsó már válszolt: “… vezérlőpult alapértelmezett programok és ott kellene beállítani vagy minden alapértelmezését beállítod és leokézod vagy szelektálva jelölöd ki pl. multimédia player de pl. zenét mással hallgatsz stb…”
  Nem túl szabatos, de a lényeg benne van… 🙂

  Tetszik (0)
 24. Profile photo of jedilovag

  Daum Pot Player forewör!
  (Csak a béta, hogy tudjak hibaüzenetet küldeni a fejlesztőnek.)

  Tetszik (0)
 25. Profile photo of Lalolib

  Többet kipróbáltam, végül az MPC-HC maradt. Ronda, de finom. Minden hangszeren játszik, tökéletes a képminősége és van 64bites verziója (lehet, hogy a többinek is, nem tudom). Nem hibátlan (kéne egy-két skin-guru hozzá), de mivel semmi egyéb panasz, így nem is kísérletezünk tovább.

  Tetszik (0)
 26. Profile photo of KoLaMan

  Többen írták itt az MPC-HC(BE) kapcsán, hogy ronda.
  Egyszerűen nem tudom ezt értelmezni egy média lejátszó kapcsán. De komolyan.
  Kb 95%-ban filmet nézek rajta teljes képernyőn – mi lehet itt ronda…?
  Kb 3%-ban az alapképernyőt látom, ami a leállított (vagy kiválasztandó) film egy ablakban, alatta a vezérlő sáv, és ennyi – mi lehet itt ronda?
  Kb 2%-ban a beállításokat látom külön ablakban – valóban egyszerű-puritán, de ezt sem mondanám rondának.
  Engem kimondottan idegesít ha a többnyire öncélú cicomával találkozom, pláne ha ez az átláthatóság, kezelés rovására megy.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Wooow

   Azért ronda, mert ronda.:) Széles, színtelen kezelősávok. Olyan retro. Amúgy jó lenne, nem is értem, miért ragaszkodnak ehhez a felülethez.
   Háttérképet is választanak az emberek, pedig 95%-ban nem azt látják. Ha van két közel azonos tudású lejátszó, azt választom, amelyik kinézetre is tetszik.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of pandamacko

   A “ronda” átvitt értelmezésben, egyszerűt akar jelenteni. Értelmes ember nem a lejátszót nézegeti, hanem használni akarja. Tény hogy egy powerdvd,vagy egy jetaudio-hoz képest valóban csúnyácska, de idővel az emberek többsége kinövi, hogy egy lejátszót nézegessen, inkább használja amire való. 🙂

   Tetszik (0)
 27. Profile photo of KoLaMan

  Közben egy kis kiegészítés részemről.
  Nagyon egy kalap alá vesszük itt az MPC-HC és MPC-BE lejátszókat. Az utóbbi az előbbi forkja, én még évekkel ezelőtt álltam át BE-re a HC-ről, és azóta a HC-t gyakorlatilag nem néztem. Most feltettem virtuális gép alá kíváncsiságból – és bizony már elég komolyan eltér a kettő. Nem néztem nagyon alaposan szét – annyira nem érdekel, mert mint mondtam a BE nekem tökéletes -, de kinézetben, a beállításokban, kezelésben, és ahogy néztem tudásban is elég komoly eltérések vannak már – a BE javára (lehet, csak elfogult vagyok, annyira nem mélyedtem el benne).
  Csak azért írom ezt, hogy akinek a HC a favorit eddig, annak talán megéri egy pillantást vetnie a BE-re.

  Tetszik (0)
 28. Profile photo of Csicsó

  Üdv valaki tudja hogy a DAUM POTPLAYER, hogy játszik le egyszerüen egy iso file formánban lévő filmet – dvd – iso – mert valahogy elég macerásnak érzem ahogy eljutottam odáig hogy megynyissa viszi de valahogy érdekes – megnyitás aztán alul dvd ifo megnyitás de csak akkor látja az iso fáljt ha MINDEN fájlra rakom érdekes

  Tetszik (0)
 29. Profile photo of hugabi

  A KMPlayer telepítését követően, a Spyhunter közel 100 nem odavaló dolgot talált. Előtte nem sikítozott.

  Tetszik (0)
 30. Profile photo of Gol3M

  Kipróbáltam a cikkben említett lejátszókat.. de eddig a PotPlayer az ami mindet viszi!!! Formátumok lejátszása, 3D-konvertálás, No REKLÁM(ami nálam sokat számít!), TV-kártya kezelése(!), etc. szóval eddig Ő … és igen olvastam a panaszokat(?!) a KMPlayerre nálam is sikított a Mcafee, Kerish Docktor(teljes verziós)… érdekes már az első 2 perc után kuka….

  Tetszik (0)
 31. Profile photo of Bece

  GOM Player volt a kedvencem, számomra kényelmes volt használni, aztán beleraktak reklámokat és a HW gyorsítás sem volt az igazi. Nemrég váltottam PotPlayer-re, nagyon sok beállítást kellett változtatnom, hogy számomra elfogadható legyen, de még így sem sikerült mindent megcsinálnom, pl hogyan tudnám beállítani azt, hogy a feliratokat NE töltse be a lejátszó, ha a videó mellett van srt?

  Tetszik (0)
 32. Profile photo of Ska

  Filmlejátszásra nálam MPC-HC (x64) a nyerő. Meglepődve olvastam, hogy milyen elvárások merülnek fel a média lejátszóval szemben, bár ezek valóban szubjektív szempontok. Az én elvárásaim sem alacsonyak, de erősen különböznek a cikkben olvasottaktól. Az MPC-HC annyira jó, hogy soha nem is kerestem helyette mást. Ha jól látom eddig nem említettétek, de ez 400%-ot tud növelni a hangerőn.
  Nem véletlenül GTX 960 videokártyám van, így az MPC-HC a mostanában szaporodó számú H.256 / HEVC kódolású filmeket hardveres gyorsítással játssza le, mihez nem kell semmilyen kodeket telepíteni, mivel az be van építve a lejátszóba. Az aktiváláshoz egyetlen engedélyező pipa szükséges a beépített LAV video dekóderben.
  Az UHD / 4k filmek lejátszása szintén hardveres gyorsítással működik (amit HDMI2 kábelt használva a videokártya át is ad a 4k TV-nek).
  A 8k felbontású filmeket 25-30 % processzorterheléssel, de (még) hardveres gyorsítás nélkül játssza le. Nem mintha annyira sok 8k videó lenne forgalomban, de várom, hogy a beépített (külön is letölthető) LAV video decoder újabb verziójába mikor teszik be a 8k DXVA2 pipát, a jelenlegi 0.67.80 verzió még nem tartalmazza.
  Visszatérve az MPC-HC programra, a beépített LAV dekóder igen jó minőségű lejátszást tesz lehetővé, egyszer szívesen olvasnék egy tesztet a lejátszáshoz használt filterekről.
  Egy-egy MP3-hoz szintén jó az MPC-HC, de ha sok zenét kell lejátszani, akkor kizárólag foobar2000. Nem hinném, hogy van olyan formátum, amit nem ismer, a minősége pedig kiemelkedő. Az természetes, hogy a valódi hatcsatornás hangot tényleg hat csatornán játssza le, de a sima sztereót is képes 6 csatornán visszaadni.
  Szerencsére úgy látom, nem vagyok egyedül, mások is ezt a két programot preferálják.

  Tetszik (0)
 33. Profile photo of Ágoston Dienes

  Media Player Classis kinézetre elég egyszerű, de rondának nem mondanám, amúgy is rohadtul mellékes a kinézete, az számít, hogy lejátszása jó legyen. VLC amúgy azért a legszarabb, mert beállítási lehetőségei alig vannak, feliratokat pl. nem lehet személyre szabni, így nem lehet kép alá raklni, ez program így nálam kuka, azért van csak fenn, mert tv adásokat lehet vele nézni.

  Tetszik (0)
 34. Profile photo of kovacslaci

  KMPlayer a király, ennyi kiegészítés kell hozzá:
  C:\Windows\System32\drivers\etc folder (where “C” is your Windows installed drive), change file type to All files (see below picture) and then open the Hosts file.
  http://windows.intowindows.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2014/12/Disable-KMPlayer-games-and-ads-step6.jpg

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez