Több rendszer egymás mellé telepítése UEFI módban GPT lemezre

Számtalanszor adódik olyan helyzet a Windows rendszerek használata során, amikor szükségünk van a Windows 10 előtti kiadásokra is. Ez adódhat abból a meggondolásból is, hogy nehezen szakadunk el a régi jól bevált és belakott rendszerünktől, de lehet, hogy néhány megszokott programunk nem futtatható az új korszerű kiadáson, vagy az is elképzelhető, hogy csak kedvtelésből, nosztalgiából vesszük elő régi kedvencünket.

Bármilyen ok is legyen a megfontolás hátterében, egy biztosnak tűnik, nem érdemes és főleg nem gazdaságos minden rendszernek külön-külön SSD vagy HDD meghajtót biztosítani.

Ilyenkor jól alkalmazható az operációs rendszerek azon kíváló tulajdonsága, hogy képesek kettős (dual), hármas (triple), vagy akár többszörös (multiple) indítással egy meghajtón elférni és működni, ugyanis ilyen esetekben a külön köteteken lévő rendszerek önálló identitással rendelkeznek, azaz úgy viselkednek és működnek, mintha egy önálló lemezen tennék ezt.

Az alábbi írásban ennek lehetőségét fogom bemutatni az előző Windows 7 és 8 dual boot UEFI módban című írástól eltérő módon, azaz nem alkalmazunk semmilyen trükköt (RAW kötet) a többes indítású rendszerek telepítésénél. A megoldás szinte megegyezik egy MBR partíció séma szerinti eljárással, azzal a lényegi különbséggel, hogy mindezt GPT partició séma szerinti lemezen tesszük annak kockázata nélkül, hogy bármilyen adat, fájl törlődne a lemezről.

Megjegyzés: a telepítésnél szándékosan nem követem azt a már klasszikusnak számító eljárást, mely szerint először a legrégebbi oprendszert telepítjük és onnan haladunk a legújabb felé, ugyanis úgy túl egyszerű lett volna. Az írásban azt a helyzetet mutatom be, amikor telepítettünk egy Windows 8.1-et, majd ezt követően a Windows 10 kiadást, és amikor a dual boot már jól működik, telepítjük harmadikként régi kedvencünket a Windows 7-et. Mindezt úgy, hogy a harmadik rendszert a már meglévő és működő kettő közé beillesztve, mivel előre megfontolt szándékkal nem hagytam a lemez végén kellő helyet a harmadik rendszernek.

Végül befejezzük a műveletet azzal, hogy a hármas indítású rendszert dual boottá alakítjuk oly módon, hogy a lemez elejére telepített Windows 8.1 rendszert, mely a rejtett particiókat is tartalmazza, töröljük és az üres részt a Windows 7 rendszert tartalmazó kötettel összevonjuk.

A további megjegyzés a képek minőségére vonatkozik, ugyanis a hármas indítású rendszert élesben magamnak telepítettem nem csak a bemutató kedvéért, ebből fakadóan néhány kép értelemszerűen mobillal készült a jobb szemléltetés miatt, így az nem az elvárható minőséget nyújtja.

Azt nem gondolom, hogy az alábbi írás a userek egy részénél újdonságként fog hatni, de azt igen, hogy lesznek néhányan, akiknek segítséget fog nyújtani  GPT lemezen, UEFI módban egy többes indítású rendszer telepítésénél.

Ajánló: A jelen bemutatóhoz jól illeszkedik kollégáim itt és itt olvasható írásai, melyek segítséget nyújtanak a dupla indítás elkerülésében, illetve a boot menü szerkesztésében is. Az UEFI telepítéshez, illetve a gép beállításához itt találtok segítséget.

Az UEFI boot sector sérülése esetén itt találtok megoldást.

Amire szükségünk lesz

 • Windows 7/8.1/10 operációs rendszerre, mely letölthető innen ;
 • egy .RAR5 fájl kicsomagolására alkalmas fájlkezelő programra, mely lehet a megújult 7-Zip is;
 • telepítő eszköz készítésére alkalmas programra, mely letölthető innen
 • egy minimum 200-250 GB méretű meghajtóra;
 • végül egy particionáló programra, mely jelen esetben az AOMEI Partition Assistant Standard Edition lesz.
A hármas indítás (triple boot) létrehozásának lépései
Windows 8.1 telepítése

Indítsuk a munkát a Windows 8.1 telepítése lépésről lépésre című írásban foglaltak szerint.

Miután végeztünk a Windows 8.1 telepítésével, rátérhetünk a Windows 10 kiadás telepítésének előkészületeire. Első lépésként helyet kell biztosítanunk az új rendszernek a meghajtón.

Windows 10 telepítése

1., Nyissuk meg a Lemezkezelőt, mely az alábbi képet fogja mutatni: van egy 232 GB-os lemezünk, rajta egy Windows 8.1 rendszer két, UEFI módnak megfelelő rejtett particióval.

1 Lemez Win8.1

Jobb klikk a C:\ kötetre, válasszuk a Kötet zsugorítása lehetőséget…

2 Kötet zsugorítása

…a Windows 10 számára elegendő a 70 GB-os terület, mivel lényegesen kisebb helyet foglal el a meghajtón, mint elődei, így a 70 GB 1024-gyel szorozva 71680 MB, ezt a méretet írjuk be az ablakba…

3 70 GB 71680 MB

…kattintsunk a Zsugorítás opcióra, ezt követően kapunk egy Nem lefoglalt területet…

4 Nem lefoglalt

…most kattintsunk jobb klikkel az új üres területre és az új kötet kialakításához kövessük az Új egyszerű kötet varázsló lépéseit…

6 NTFS fájlrendszer

…végül elkészült az NTFS-re formázott Új kötet.

7 Új kötet formázva

2., Készítsük el Windows 10 telepítőt, melyhez a Rufus programot a lenti kép szerint állítsuk be…

9 Win10 elkészítése Rufus jelölt

3.,Telepítsük a rendszert a Windows 10 telepítése lépésről lépésre [frissítve!] című írásban leírtaknak megfelelően. Amikor a telepítés eljut a, Hová szeretné telepíteni a Windowst? kérdéshez, nyugodtan jelöljük ki az Új kötet meghajtó opciót.

1054 jelölt

A telepítés után a lenti képet kell látnunk a Lemezkezelőben.

Rendszerindítás Win10

Windows 7 telepítése

Telepítésnél kövessük a Windows 7 telepítése lépésről lépésre című írásban leírtakat.

1,. Telepítő elkészítése

A Windows 7 telepítőjét, mint a Windows 10 esetében is, az alábbi beállításokkal készítsük el.

Win7 Rufus jelölt

2., Partíció kialakítása a Windows 7 számára

Nyissuk meg a Lemezkezelőt, jobb klikk a Windows 8.1 rendszert tartalmazó kötetre, ugyanis ebből szeretnénk egy 80 GB nagyságú területet levágni, mely 81920 MB-nak felel meg.  Mint látni fogjuk, a Lemezkezelő csak 46730 MB szabad terület zsugorítását teszi lehetővé, ami számunkra nem elegendő.

Zsugorítás 81920

Ilyen helyzetben egy harmadik féltől származó programot kell igénybe vennünk, jelen esetben ez az AOMEI Partition Assistant Standard Edition lesz. Szeretem ezt az ingyenes programot használni, mert magyar nyelvű felülete mellett, fizetős társait megszégyenítő tudással rendelkezik és nem mellékesen megbízhatóan teljesít. Természetesen mindenki azt a programot használja erre a feladatra, amit megszokott és kedvel.

Nyissuk meg a programot, kattintsunk a Windows 8.1 rendszert tartalmazó kötetre, majd a program baloldali részénél a Partíció átméretezése opcióra…

AOMEI használata jelölt

…a felnyíló ablakban fogjuk meg egérrel a csúszkát és húzzuk balra addig, amíg az új kötet kívánt méretét el nem érjük…

AOMEI kötet átméretezése

…kattintsunk a Rendben, majd ezt követően balra fent az Érvényesít gombra és kapunk egy Nem használt területet. Most kattintsunk a program baloldali részén a Partíció létrehozása opcióra…

Érvényesít gomb jelölt

…indítsuk el a partció létrehozását  a Rendben gombra kattintva, majd kövessük a kötetvarázsló utasításait, a folyamat végén ismét kattintsunk az Érvényesít gombra a folyamat lezárásához.

Katt a Partició létrehozása gombra

Új E partició

3., Windows 7 telepítése

Miután végeztünk a partíció létrehozásával, kezdjük meg a rendszer telepítését. Amikor a telepítés eljut a, Hová kívánja telepíteni a Windowst? részhez, kattintsunk a jelölt felületre, majd a Tovább gombra ….

Partició 5 katt jelölt2

…azonnal kapunk egy felugró ablakot, nyugodtan kattintsunk az Ok gombra és folytassuk a telepítést.

20160225_151944 jó

A telepítés után nyissuk meg a fájlkezelőt és már láthatjuk is a három minden gond nélkül induló és működő rendszert.

Három rendszer gpt lemezen uefi módban

Ezt követően minden rendszert indítsunk újra, hogy meggyőződjünk arról, minden rendben van, a telepített rendszerek akadály nélkül futnak.

Dual boot létrehozásának lépései

A telepítés után azon töprengtem, miért is kell nekem a Windows 8.1 a gépen, amikor itt van helyette a jobb, korszerűbb Windows 10? Végül rövid hezitálás után úgy döntöttem, megválok a lemez elejére telepített 8.1 kiadástól.

Windows 8.1 rendszer törlése

Első teendőnk, hogy minden olyan adatot, fájlt mentsünk, mely a köteten van és a későbbiekben is szükségünk lesz rá. Ezután nyissuk meg a Lemezkezelőt, jobb klikk a D:\ kötetre és válasszuk a Kötet törlése opciót…

1 Kötet törlése jelölt

…törlés után kapunk egy Nem lefoglalt területet, de az is látható, hogy a törlés nem érintette a két rejtett particiót.

Nem lefoglalt

Nyissuk meg az AOMEI programot, jelöljük ki a Windows 7 kiadást tartalmazó kötetet, kattintsunk a baloldali rész Particiók összevonása gombra…

6 Partició összevonása jelölt

…a felnyíló ablakban a Nem használt mellett tegyünk pipát, ezzel összevonjuk a területet és a működő Windows 7 rendszert tartalmazó kötetet, kattintsunk a Rendben gombra …

7 Particiók összeillesztése jelölt jó

…máris láthatjuk az összevont területet, most kattintsunk az Érvényesít opcióra…

8 Helyzet majd Érvényesít jelölt

…azonnal kapunk egy felugró ablakot, ahol megkapjuk a művelet várható idejét, tájékoztatást kapunk a szükséges lépésekről, kattintsunk a Folytatás gombra…

9 Folytatás jelölt

…ismét kapunk egy felugró ablakot, mely a rendszer újraindításáról tájékoztat, kattintsunk az Igen-re, ezzel elindítjuk a cca. 30-35 percig tartó folyamatot.

10 Újraindítás Igen jelölt

Újraindítás után az AOMEI program PreOS felülete fogad bennünket, tájékoztat, hogy 5 másodperc múlva elindul a végrehajtási folyamat és ez alatt még lehetőségünk van azt megszakítani.

5 másodperc

Fontos: amennyiben elhatároztuk, hogy a particiók összevonását megcsináljuk, akkor az 5 másodperc letelte után ne kattintsunk semmire, mert ezzel csak a meglévő rendszer összeomlását idéznénk elő! Várjuk ki a folyamat végét türelmesen!

Ellenben a folyamat során 2-3 alkalommal egyébként is be kell avatkozunk, ugyanis minden újraindításkor, mivel dual boot a rendszerünk, az indító menüben nekünk kell azt a rendszert kijelölni és Enter leütésével indítani, amelyiket összevonunk a nem használt területtel, jelen esetben ez a Windows 7.

Folyamat…

Folyamat 1

Folyamat 2

Amikor a lenti képet meglátjuk végeztünk is a feladattal.

Completed

Újraindítás után azonnal az alábbi kép fogad, de senki ne ijedjen meg, ez csak a szokásos fájlellenőrzés, elvégre mégis csak egy komoly lemezműveletet hajtottunk végre. A lemez ellenőrzése 5-6 perc alatt lezajlik és 0 hibával zárul.

Fájlellenőrzés

A folyamat befejezése után a rendszer újraindul, az indító menüben válasszuk ki a Windows 7-et, jelentkezzünk be és nyissuk meg a fájlkezelőt, ahol láthatjuk is munkánk eredményét egy UEFI módon GPT lemezre telepített működőképes dual boot rendszert.

11 Dual boot

Végszó

Miután végig vettünk egy hármas indítású rendszer telepítését UEFI módban GPT lemezen – amit végül ugyan átalakítottunk dual bottá – megállapíthatjuk, hogy nem tettünk egyetlen olyan lépést vagy megoldást sem, mely ne lett volna ismerős a már megszokott és gyakrabban használt MBR partíció séma szerinti eljárásban. Ezzel csak azt szerettem volna bemutatni, hogy nem kell tartani az UEFI telepítés egyetlen mozzanatától sem, mivel az eljárást csak az különbözteti meg egymástól, hogy az egyiket MBR, a másikat GPT lemezen végezzük. Persze van több lényeges különbség a két lemezen való műveletek között, ugyanis a GPT lemez szinte korlátlan számú (128 alapértelmezett partíció a korlát) operációs rendszer telepítését és indítását teszi lehetővé. További különbség, hogy 32 bites rendszert UEFI módban továbbra sem lehet indítani GPT lemezen.

Bevallom, hogy a lépéseket szándékosan bonyolítottam a lemezkezelés különféle eljárásaival, vagy a lemez elején található rendszer törlésével, hogy lehetőségem legyen bemutatni, ha betartjuk a lépéseket, a telepítő eszköz készítésénél a Rufus program beállításait, nincs adatvesztés, nem kell minden telepítésnél adatok mentésével foglalkozni, illetve a telepítéshez a teljes lemezt szabaddá tenni.

Fontos: azt javaslom minden felhasználónak, aki esetleg kipróbálja a leírtakat, hogy első alkalommal mentsen mindent, mert az ördög nem alszik, és egy helytelen kattintással, vagy egy rossz beállítással könnyen adatvesztést okozhat magának!

A fenti eljárást nem próbáltam ki:
 • HDD-ről setup.exe fájlról indított telepítéssel;
 • a szokásos FAT32/UEFI beállításokkal;
 • USB-kulcsra másolt telepítéssel,

így, aki már telepítette a fenti módszerek valamelyikével, kérem, ossza meg velünk tapasztalatait!

36 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of vanpersie10

  Windows alól Source mappából setup.exe fájllal indítva is működik.csak létra kell neki hozni a particiót más dolgod nincs. 😀

  Tetszik (1)
 2. Profile photo of AttisX

  Úgy is működik, hogy 10 mellé telepítem csak a hetest? SSDre?

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of Zozó

  Hogyan tudom kivalasztani, hogy melyikrol induljon?

  Bocsi, ekezetek nem lehetnek

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of darth maul

  Üdv,
  Próbálom végigcsinálni (Win7 mellé), de az első probléma már az új partíció létrehozásánál jelentkezik: csak 3 elsődleges partíciót lehet létrehozni, a negyedik már logikai lesz, ami ugye OS indítására nem alkalmas. Hogy lehet a 4.-et is elsődlegesre formázni?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Anyone

   Csak figyelmesen olvasd végig a cikket. A Végszónál: “Ezzel csak azt szerettem volna bemutatni, hogy nem kell tartani az UEFI telepítés egyetlen mozzanatától sem, mivel az eljárást csak az különbözteti meg egymástól, hogy az egyiket MBR, a másikat GPT lemezen végezzük. Persze van több lényeges különbség a két lemezen való műveletek között, ugyanis a GPT lemez szinte korlátlan számú (128 alapértelmezett partíció a korlát) operációs rendszer telepítését és indítását teszi lehetővé.”

   Tetszik (0)
 5. Profile photo of edima10

  Sziasztok!
  Jó írás!
  Az megoldható, hogy 1 SSD-n csinálok 2 partíciót (MBR), az egyikre rakok egy Win 10, a másikra meg egy XP rendszert?
  Az XP csak rövid időre kell egy bizonyos program miatt, a Win 10 maradna későbbre is, ugyanis van egy webkamera, aminek a driverét és a hozzá tartozó programot sajnos semmilyen kompatibilis módban nem tudom telepíteni, se W7, se W10 rendszerre.
  Köszönöm

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Elvileg nincs akadálya a két rendszer kettős indításának egy lemezen, de a gyakorlatban komoly gondjaid lesznek, ugyanis telepíted XP-t, majd ezt követően a Windows 10 kiadást, de tapasztalni fogod, hogy csak a Windows 10 indul. Ilyen esetben szükség van a EasyBCD program-ra, mellyel a boot menüt tudod szerkeszteni ahhoz, hogy XP is induljon. Én a helyedben inkább virtuális gépre telepíteném XP-t, mivel, mint írtad, csak kis időre van szükséged rá.
   Ha mégis dualban telepíted, itt egy kis segítség a boot menü szerkesztéséhez…
   Boot menü szerkesztése parancssor használatával
   vagy
   Windows 7 / XP Dual boot

   Tetszik (2)
   • Profile photo of edima10

    Köszi a választ és a linkeket!

    Próbáltam gyorsan rákeresni erre a virtuális gépes XP dologra. Lehet rosszul látom, de így hirtelen nekem ez tűnik boyolultabbnak, mivel egy 32 bites kamera drivert is fel kéne raknom és ekkor mintha kicsit komplikáltabb lenne a dolog, mintha az Easy BCD-vel szerkesztgetek egy keveset.
    Egyébként komoly gondok alatt csak azt érted, hogy EasyBCD-vel bele kell nyúlni telepítés után?

    Mennyivel egyszerűbb a helyzet, ha a W10 felmegy az SSD-re és az XP egy másik HDD partíciójára, amit aztán csak formázok, ha már nem kell és az SSD marad a fő meghajtó és oprendszer? Akkor is az XP-t kéne elsőnek telepíteni?

    Bocsánat, ha kicsit offba viszem a témát!

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Igen, az EasyBCD-re gondoltam, mivel nem tudhatom, ki hogyan áll hozzá. A külön HDD a legjobb megoldás és ebben az esetben azt telepíted elsőnek, amelyik tetszik. Jó munkát. 🙂

    Tetszik (1)
   • Profile photo of edima10

    Nagyon köszönöm a segítséget!

    Tetszik (0)
 6. Profile photo of György Gyuricza

  Sziasztok! Problémába futottam.
  128 Gb-os mbr-es winyóra telepítettem Uefi módban windows 10 x64-et. E mellé szeretnék win7 x64-et. Sajnos nem akar összejönni, A zsugorítás sikerült először raw formátumban hagytam majd amiután nem idult a win7 (telepítő sikeresen lefutott) utána formáztam ntsf-re. A rufus beállítása : mbr uefi-s gépekre + ntsf-re formázott pendrive (16gb, usb 2.0)

  Mit ronthattam el?

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of György Gyuricza

  Előzőhöz módosítás! A 128 gb-os ssd gpt-re formázva, windows 10 fenn van, rufus gpt beállításokkal és mégsem megy

  Tetszik (0)
  • Profile photo of senkialfonz

   Mi a jelenség? Meddig jut el a telepitő? Van-e valami hibaüzenet?

   Tetszik (0)
   • Profile photo of György Gyuricza

    Nos szerintem nem is fut végig a telepítés rendesen. A win10 alatt elindítom a telepítést a megfelelő fájlokat felmásolja utána újraindítja a gépet. A boot menüben megjelenik a Windows telepítés bejegyzés a win10 mellett. Enterezem a telepítést majd a win7 betöltőnél (boot animáció) megakad. De látom hogy a proci dolgozik ezerrel. Kb. 7-10 perc után megint újraindul a gép. Boot menüben :
    – Windows 7
    – Windows telepítés visszaállítása
    – windows 10
    Rámegyek a win7re, lefut az animáció, bejön hogy beállításjegyzék frissítése, gondolom megcsinálja utána megint újraindul.
    Boot menüben már csak a két rendszer látható. Win7 kiválasztása után a boot animációnál befagy.
    Megnéztem csökkentett módban ahogy elkezdi tölteni be a Windows-t megakad a winload.dll fájlnál.

    Ha nincs uefi csak legacy BIOS akkor felmegy a win7 minden további nélkül. Secure boot kikapcsolva.

    Köszönöm

    Tetszik (0)
   • Profile photo of senkialfonz

    Próbáld meg azt h nem a 10 alól indítod a telepitést , ugyanúgy mintha üres lenne az egész lemez (persze itt már adott egy partíció) , ahova majd jön a 7. Én most kipróbáltam, települt rendesen. A bios uefi és legacy módban van. Nálam mindkét lehetőséget lehet egyszerre állítani , bár azt hiszem a te hibád szempontjából ennek jelentősége nincsen. Ha így sem sikerül akkor meg kellene nézni a 7 csak önmagában.

    Tetszik (0)
 8. Profile photo of György Gyuricza

  Üdv! Úgy sem megy ha nem windows alól indítom. Befagy a telepítés kezdetekor. Mit értesz a 2. megoldáson? Távolítsam el a win10-et és a win7-et rakjam fel először?

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of György Gyuricza

  Hát most már sírok. Nem megy. Gptre formázott ssd, pendrive gpt beállításokkal, és drivert kér a telepítőben, amit persze nem tudok adni neki. Javaslat?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of senkialfonz

   Akkor összegezzünk. Tehát az elkészített telepitő ami usb-s eszköz (remélem nem 3.0 , mert a 7 azt nem támogatja. Mondjuk ezt kár volt leírnom , mert ha jól értelmeztem az írásod hagyományos (mbr) módban települ. Ha nem így van ,majd korrigálod.
   Miért ragaszkodsz ennyire a gpt-hez? Szinte semmi előnye nincsen a te esetedben.
   Ami még szóba jöhet az eszköz , maga az iso és a bios (ahci mód), Az eszközt és az iso-t lehet cserélni , a bios-t pedig resetelni.Több ötletem egyenlőre nincsen.
   Nem tudom azt sem milyen illesztőt kér (gondolom a szokásos dvd) – elméletileg oda lehet neki adni egy másik eszközön .

   Tetszik (0)
 10. Profile photo of György Gyuricza

  Üdv! Szerinted a win 8.1 ugyanazon beállítások mellett felment-e? Hát persze, elsőre!!! Valószínűleg külső dvd meghajtóról fel lehetne tenni, de mivel ez nem volt kéznél ezért csak a 8.1et tudtam telepíteni usb 2.0 meghajtóról. Amúgy nem ragaszkodtam volna a gpt-hez csak ebben volt formázva az ssd eredetileg. A bios-t hiába állítgattam nem volt jó. Valószínűleg még foglalkozok vele később mert a win8.1 több helyet foglal mint a 7-es és ilyen kis ssd-n (128Gb) minden Gb-t számít. Addgis beszerzek egy külső dvd olvasót. Köszönöm a segítséged!

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Dudus

  Működő Win.8.1 mellé a leírás szerint feltettem a win7 64 bitest. Minden eszközillesztő rendben felment a 7-hez, csak a 64 bithez való videókártya driver nem. Ha viszont a klasszikus sorrendet követem, (egy másik gépen kipróbálva) előbb megy fel a win7, minden illesztőprogrammal, utána a win 8.1, akkor jó. Létezik, hogy ilyen problémát okozna a sorrend? Így sajna dupla meló… Másik: az Új kötet elkészülte után, a fenti leírás szerint NTFS-re formáztam, utána ment rá a win7. Egy másik leírásban (ITT) azt olvastam, hogy véletlen se legyen megformázva, a nélkül kezdjük telepíteni a win7-et, különben mert nem lesz jó a dual boot. Mit olvastam félre?

  Tetszik (0)
 12. Profile photo of Máté Reicher

  A Rufussal van bajom, hiába tallózom be az ISO-fájlt win 7 telepítésénél, nem hoz ki semmit a többi rublikába ami feljebb van, semmi fájlrendszert, semmi klasztert, mind üres… Mit tegyek??? egy mappában áll 6 darab ISO fájl az elsőt csatoltam is lemezképhez

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Tamás Kis

  Üdvözletem!
  Az alábbi problémámra keresek megoldást:
  – Asus laptopon jelenleg win 10 van
  – Egy programom miatt szükségem van win 7-re is
  – A telepítő lemezről való bootolás során a partíció kiválasztásánál kiírja, hogy GPT típusú particióra nem enged telepíteni
  – Törlöm a partíciót, majd új kötet, de nyílván azt is GPT-be hozza létre, mert továbbra sem enged.
  Tudna segíteni valaki?

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Roland Mezey

  Üdv! Ha van egy win 10-em egy ssd-n és a mellé berakott hdd-re szeretnék egy win 7-et, azt meg tudom oldani probléma nélkül, ha mindkét lemez gpt?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez