Óriási akkumulátorral debütál a THL legújabb csúcsmobilja

Számtalan új és kevésbé ismert gyártó próbálta a piacra beférkőzni magát a legutóbbi MWC-n, köztük a THL is legújabb csúcskészülékével, a T7-tel. Az óriási versenynek köszönhetően a gyártó rendkívül kedvező áron kínálja a sokat ígérő készüléket.

A telefon 4800mAh-ás akkumulátorával több mint egy hetes rendelkezésre állási időt biztosít a gyártó szerint, ami normál használat mellett is bővel elég lehet két napra. Emellett helyet kapott még a készülékben 3GB RAM, egy 64 bites 1,3GHz-en ketyegő, 8 magos MediaTek MT6753 CPU, 16GB belső tárhely, egy 13MP-es hátsó, és egy 5MP-es előlapi kamera (16 és 8 MP-re interpolálva), természetesen a kötelező LED-el, valamint egy ujjlenyomat-olvasó is.

1456477921268402

A hatalmas akkumulátor ellenére a gyártó képes volt úgy összepréselni az alkatrészeket, hogy a mobil a legvastagabb pontján, a kameránál mérve is csak 9mm, a tömege pedig 202 gramm.

Az IPS kijelző 1280 x 720 pixeles felbontású, az operációs rendszer pedig Android 5.1, de a további jellemzőiről és teljesítményéről sajnos nincs információnk, mivel egyelőre még nem volt lehetőségünk kipróbálni.

A THL T7 máris előrendelhető a TinyDeal oldalain ezüst+fehér, illetve fekete színekben mindössze 42.000 forintért.

26 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Tamás Göbölyös

  “mindössze 42.000 forintért.”
  Na ez a brutális !
  A kínai gyártók ki fogják söpörni a piacról a windowsos mobilokat. A vodánál hűség és havidíj nélkül egy Lumia 640 47.000 a Lumia 650 69.000. Ez a telefon pedig csúnyán megalázza mind a kettőt !!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Locky

   Ez nem a Windowsos telefonokat fogja kisöpörni, hanem inkább a saját riválisait, mint a Samsung, HTC, Hauwei és társait… Ellenben ha én utálom az androidot – ami így van – nem fogom megvenni ezt a telefont, még ilyen áron sem, mert nem Windows OS.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Tamás Göbölyös

    Őszinte kívánsággal kérdezem miért tetszik jobban a mobil windows mint az android ?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Locky

    Mert van varázsereje. Egyetlen hátulütöje a szegényes app kínálat, ami mostanság már nem mondható el. Dinamikusan nőnek az appok. Jó barátom a telefonomat megvizsgálván (640) úgy döntött eladja az A5-ét és vesz helyette egy 640 XL-t. Még korábban az Iphone 5-öt egy másik barátom cserélte le egy 735-re.

    Felüdülés egy olyan rendszert használni, ami hetente/havonta kap frissítést (mint most a Windows 10), és stabil, gördülékeny, soha az életben nem akad, nem szaggat még az 520 sem 512 MB RAM-al Windows 10 alatt sem. Tudod, ezt az android sohasem tudta. Most is csak azért érzed úgy hogy jó amit használsz, mert van benne 1-2 GB RAM, de inkább az utóbbi. Nos, erre Windowsos OS-nél nincs szükség, sőt inkább pazarlás is.

    Zombi Trigger II a bizonyítéka ennek egy elég bonyolult összetett fél GB-os játék, androidon és Windows Phoneon is elérhető. Különbség csak az, hogy Windowson – 640-en jobban elfut, mint az OctaCore-os Concorden! Mégegyszer leírom, OctaCore-os Concordon!!!! Azaz a 8 magos telefonon!

    Még ha az Iphone-t versenyeztetnéd a Windows Phoneal megérteném… De nem ok nélkül van Magyarországon kimondottan nagy arányban WP a piacon (jóval több mint iphone)

    Tetszik (1)
   • Profile photo of Nabuka

    @locky Az a 8 magos Concorde hiába 8 magos. Egyrészt egyszerre valószínűleg csak 4-et használ, másrészt hiába egy erős processzor, ha gyenge a grafikus gyorsító. Ne a magok alapján mondjunk ítéletet, tudjuk jó, hogy nem az számít.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of ViBE

    @LOCKY ez egyrészt úgy hangzik, mintha csak ez a három rendszer létezne és „egyetlen kiút” a Windows. ez persze egyáltalán nem igaz. másrészt a francot van kevés iPhone. talán nem kell ismertetnem veled Budapest lakosainak számát. mivel kritikusan figyelem az iPhone-nal villogó tulajdonosokat bőven volt szerencsém felismeri azt az érthetetlen jelenséget, hogy marhára nincs mélyszegénység. lehet más nagyvárosokban nem tendencia, de itt csak úgy ömlik az almamánia. úgy tűnik az Android a vezető, második helyen meg lassan egyáltalán nincs látványos Windows Phone dominancia.

    egyébként az Android-dot értelmetlen a másik kettő platformhoz mérni, mert míg az Android nem vastag margós szabályok közt fejlődik 5-10 eszközön, addig a Windows Phone egy egységes elv alapján kerül kiadásra adott hardverekre, az iOS meg OEM alapon jelenik meg az éppen elképzelt hardverre. így aztán teljesen más a teljesítmény és a kiforrottság is. naná, hogy az Android nem annyira stabil ezek után. az sem csoda, hogy a Windows Phone elmegy bármin, ami mondjuk merő túlzás, mert meg lehet szorongatni olyan eszközön, ami nem felel meg a kötelező követelményeknek. továbbá eléggé röhejes dolog fényezni egy olyan rendszert, ami „némmá milyen szépen jeleníti meg ezt a hat négyzetet meg azt az öt sor nyugdíjasbarát szöveget fekete háttéren” komplexitású grafikus felülettel operál. konkrétan minden más platform komolyabb és hardverigényesebb animációkkal, effektekkel csinosítja a rendszert. lehet sokaknak bejön ez az egyszerűség, ami mondjuk annyira friss, mint a Windows 2.0, pedig már ez a dizájn akkor sem volt túlságosan szemet gyönyörködtető. ennyi erővel haladjon mindenki visszafele az időben és a telefon legyen telefon és így akkor semminek sem lesz erőforrás-igénye és mindent lehet fényezni. szóval egyáltalán nem egy hú de nagy szám rendszer, mert még mindig tele van korlátokkal és butaságokkal. és tényleg nem a magok száma fogja meghatározni, hogy mi fut jól és mi nem. önmagában ez nem mond semmit, hogy hány magos. ráadásul mivel mindkettő 32 bites és ARM….kár is ezt méltatni.

    de a legjobb, hogy ha tényleg létezne is ez a nagy Windows Phone tábor ez sem igazán prezentálna semmit sem. egyértelmű, hogy a magyar lakosság nem tudatos. a magyar felhasználó/vásárló nem tudatos. vesz valamit, mert ennyire van pénze. vesz valamit, mert ez nagy rajta, az nagy rajta. vesz valamit, mert megy rajta a facebook. vesz valamit, mert nyolc mag….szóval itt egyedül a Microsoft tudatos legjobb esetben. ha már legyárt valamit valahogy el is kell adnia azt.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Locky

    @vibe az a gond hogy nem tények alapján írsz. Életem 3/4-ét Pesten töltöm, látok én is almát, de emlékezz vissza pl. a Black Fridayra. A Lumia 435 volt a sikertermék, csak azon a napon elfogyott 100-200 darab. Most ezt hasonlítsd össze 200 almával.

    Nem beszélve róla, hogy az összes szín elfogyott, a 640 is sikertermék volt, az 520 magyarországon hihetetlenül befutott. Sőt egész Európában erős a Windows Phone, szinte az Ázsiai és Amerikai adatok húzzák lefelé csak a a telefon piacát.

    Magyarországon a statiszikai is megmutatta hogy kifejezetten sok WP van, jóval több, mint Iphone, többek között ennek tudtában kezdte el a Gránitbank is az app kifejlesztését WP-re, mert szembesítettem őket a tényekkel, amit valójában ők sem gondoltak volna.

    Az meg hogy letisztult felület… és? Iphone meg gagyi. Számomra ezt kellti, egyszerű telefon egyszerű embereknek, túlárazva. Az android meg halldoklik mikor használod. De ebbe kár belemenni, egyszerűen az az állítás amit Tamás írt nem helyénvaló, hiszen ez a Telefon nem a WP-t szorongatja meg, hanem a saját Androidos társait… A kettő nem is tudom milyen összefüggéssel született…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Nabuka

    @locky Azért azt tegyük hozzá, hogy az ilyen black friday akciók keretén belül vett telefonok tulajdonosainak kb 20%-a ha ért a telefonokhoz. “Óh, ez tök olcsó és okostelefon, akkor legyen ez.” Kb ez játszódhatott le.

    Az a baj, hogy lesüllyedsz a birka szintre és csőszerűen csak a Windows Mobile szféra az, ami tökéletes. A Lumiák kizárólag azért futottak be mert olcsók voltak. Az 520 tényleg nem rossz, de a kijelzője okádék, a gyenge plasztik háza miatt olyan mintha valami gyerekjáték lenne, a hardver kicsit sem izmos és simán ki lehet akasztani.

    A 640-ről nem tudok nyilatkozni, de valószínűleg az is az ára miatt sikertermék. 40-45 ezer Forintért évekkel ezelőtt sem lehetett jó telefont kapni, elfogadhatót igen. Ha meg tudsz cáfolni valami piackutatással a különböző Lumia típusok közötti eloszlásról akkor szívesen visszakozom, de gyanítom, hogy kb ugyan annyi olcsó Lumia kering az országban mint, amennyi olcsó, kínai, Tesco-ban, vagy külföldi webshop-ban vásárolt androidos telefon.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Locky

    @nabuka de most miről beszélünk?!

    Hivatalos statisztika is volt (van biztos most is), amiben egyértelműen megelőzte a WP az iphonet kishazánkban. A piaci lefedettsége világvonalban kicsi, de aki azt állítja hogy Magyarországon is az, az téved. Most nem fogok statisztikát keresni nekiállni, már egyszer megtettem a bankomnak.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Nabuka

    @locky Hát még jó, hogy több van. Persze, hogy többen vesznek 40 ezres telefont mint 300 ezreset. Erről beszéltem.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Locky

    @nabuka

    Pár dolgot tisztázzunk le, mert ez már nagyon nem arról szól, amiről kellene. Első: Az én hozzászólásom első része azért született, mert kedves Tamás tévhiteket vázolt fel, szimplán utálatból, hiszen ez jön le a szavaiból. Semmi alapja nincs annak hogy ez a telefon felváltaná a Windows Phones telefonokat.

    Másodrészt abban igazad van hogy sokan azért vesznek WP-t mert olcsó… de mit gondolsz, sokan miért vesznek Iphone-t? Mert azt tud amit? Nem. Minek pl. egy 12 éves kislánynak Iphone? Mert menő. Sokakat csak annyi érdekel, hogy ez Iphone. Semmi más. Meg nagyon sok ember azért hordja azt mert céges telefon, vagy mert presztizskérdés. Szóval amennyi ember vesz az olcsósága miatt WP-t, annyi ember vesz hihedelmek miatt Iphone-t.

    Azt nem értem még máig, hogy jön ehhez a cikkhez hozzá a WP. Meg miben függ az androidtól. A legtöbb WP fan nem azért vesz WP-t, mert olcsóbb mint az android, hanem mert számukra ez a kiút, úgy mint egyeseknek az android másoknak az Iphone.

    Tetszik (1)
  • Profile photo of Wooow

   Lumia fórumokon is rendszeresen megjelennek Android fanok szarozni. Néhányan nem tudják elviselni, ha valaki nem értékeli az imádott telefonjukat.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    Felháborító. Szerinted a címben szereplő telefonon milyen operációs rendszer fut?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Wooow

    Szerinted a “Lumia fórumokon IS..” mit jelent?

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    Azt nem tudom, de Android fórumokon nem sok értelme van az Android fanoknak szarozni…

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Wooow

    Lehet igazad van. Ezért járnak oda az Androidos birkák.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    Kétféle ember van: az egyik féle, aki kétfelé osztja az embereket, a másik féle meg nem.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Wooow

    Az egyik félének természetes embertársai sértegetése, a másik féle meg reklamál érte.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Locky

    @pimi Én nem akarok beleszólni, de szerinted hogy jön ide a WP? A cikkben nem említik. Örömmel elolvasom Cartman írását szívvel-lélekkel, lejjebb lapozok és azt látom, hogy egy user, szidja itt a WP-t, aminek nem csak hogy semmi alapja nincs, de egyáltalán nem is ezen cikk alatt van a helye.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    @Locky Sok szeretettel kérdezem, hogy miért engem kérdezel? Próbáltam felhívni Wooow fórumtársam figyelmét, hogy itten egy androidos telórol beszélünk, tehát semmi oka az android fanokat fikázni.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of Wooow

    pimi
    ” itten egy androidos telórol beszélünk”
    Ne nevettess! Végig a Windows telefonok, illetve az ilyen telefon tulajok fikázása folyik. Azokat is alázzák, akik ilyen telefont merészelnek venni. Magadtól ezt nem látod? Ez nem érte el nálad az ingerküszöböt, de az én két mondatomra megsértődtél.

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    De hát a jóistenke áldjon meg: Ez egy új telefon bemutató bejegyzés. Mi a túrót kell, vagy lehet ebbe belemagyarázni? Egyébként eszembe se jutott megsértődni, nem is igen érzékelten semmi sértőt, csak – ez sem biztos – maximum véleménykülönbséget.

    Tetszik (0)
 2. Profile photo of Tamás Göbölyös

  Érdekes a haza mobilszolgáltatók.
  Havidíj nélküli csomagok:
  Telenor: Lumia 550: 33 990 Ft Lumia 640: 47 989 Ft Lumia 650: 56 990 Ft
  Telekom: Lumia 550: 44 990 Ft Lumia 640: 46 990 Ft

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of BigEEboy

  Két ezüst rendelve. Kérdés. Mennyire tartósak ezek a kínai telefonok ill. a garancia, szerviz hogy működik?

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Worin

  Szerviz ill. garancia hmmm
  Egy magyar eset:
  Az egyik barátom felesége SamsungS4-esét leejtette, kjelző törött. Mivel előfizetésre, részletre vette volt rajt biztosítás is. Elküldte, tényleg kicserélték. Egy bóvli után gyártottra. Az érintőképernyő nem működött a visszaküldés után. Így megint visszaküldték gondosan becsomagolva. Erre kaptak egy fényképet a szervíztől, hogy be van verve a képernyője, így nem hajlandóak kicserélni.
  Ugrott 10000Ft önrész + a havi biztosítás. (az egy év alatt befizetett) 40pár ezerér kicserélték volna neki megint….
  Erről az oldalról rendelt egy Lenovot. Tökéletesen meg van vele elégedve. A garit meg a szervízt meg lekakilja, mert az Magyarországon se ér lókukit se!

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of hevamata

  Vettem egy THL T7 mobiltelefont. Három problémám van a készülékkel. Telefonálás közben elég halk a hangszórója maximális állapotban.
  Két kártyát használok benne,egy 30-ast és egy 70-est. A 70-es kártyával nem tudok MMS-t küldeni. Ha feltelepítem a Dual Ringtone szoftvert,akkor nem lehet két különböző zenét beállítani a két kártyának. Ja,és még egy probléma,ha az sms-nél beállítom,hogy hangtalan legyen,akkor is ordít egyet ha kapok egy sms-t! Ha valaki tud ezen valamit javítani,megköszönném!

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez