Doogee F5 okostelefon felhasználói teszt

Az elmúlt napokban megváltam kedvenc Samsung Galaxy S5-ös telefonomtól, jóllehet a kezdeti, 90-es évek elejei Ericsson-telefonok, majd a Nokia készülékek kurzusa után csak Samsung készülékeim voltak.

Mivel benne vagyok már abban a korban, amikor az ember hajlamos az igényeit egy bizonyos pontig csökkenteni, úgy gondoltam – a Samsung iránt érzett némi nosztalgiával ugyan -, hogy az olcsóbb készülékek piacán nézek szét, hátha található olyan készülék, mely nem lövi túl az árát nagyon, de mégis tudja mindazt, amit ma egy okostelefontól elvárható.

Be kell vallanom nagyon vegyes kép és érzés fogadott, ugyanis amelyik készülék jó volt árban, az nem tudta azt, amit elvártam tőle. Mert, mit is várok el egy mobiltól? Elvárom, hogy legyen legalább olyan erős és gyors a hardver, szép éles kijelző, remek kamera és minden egyéb, mint az S5-ösnek volt, de persze negyed annyiba kerüljön. Gondoltam, ez a kívánság nem egy vágyálom.  Az ismert márkák között természetesen vágyálom egy ilyen adottságú készüléket találni, de végül úgy döntöttem, szétnézek a kínai termékek között is.

Rövid kutakodás után a Doogee (ejtsd: dügi, egyes angol videókon düdzsi-nek ejtik, de számomra a Forvo angol kiejtése a méradó) honlapján kötöttem ki és ott is az F5-öst szúrtam ki magamnak, mint egyik jelöltet a sok közül. Ezt megelőzően áttekintettem még jó néhány kínai gyártót a Lenovotól a Xiaomi-ig (ejtsd: shomi), míg végül ismét az F5-höz tértem vissza és úgy éreztem, ez nem lehet véletlen. Rövid latolgatás után döntöttem és az ünnepeket megelőző szombat délután megrendeltem a készüléket, mely szerda délelőtt meg is érkezett.

Megjegyzés: a kicsomagolásról, a doboz tartalmáról nem írok bővebben, mert a videóbemutató, illetve a lenti kép önmagáért beszél, de annyit azért hozzáteszek, a doboz megjelenése, tartalma és anyaga kulturált, nem találkozunk semmilyen oda nem illő megoldással. Továbbá, aki úgy dönt, rendel magának egy ilyen készüléket, az ne kérjen hozzá hátlapot védő szilikont, se kijelzőt védő üvegfóliát, mert azzal együtt szállítják.

A doboz hátulján találhatjuk a tanúsító védjegyet, valamint a készülék számát, ez a megoldás növeli a cég iránti bizalmat és hozzájárul a vevő biztonsági érzetéhez is.

Doogee F5 kicsomagolva

A cégről röviden

A Doogee egy feltörekvő Hong Kong-i kínai cég shenzeni székhellyel, mely, mint egyébként a legtöbb kínai vállalkozás, meglehetősen fiatal múltra tekint vissza. Amellett, hogy a Doogee márka csak 2013-ban jelent meg, a cég 2002-ben alakult kommunikációs eszközök és kiegészítők gyártására. A márka nevét a minden készülék hátlapján is látható pici kockákról kapta.

Cég kockák

A Doogee márka bemutató videója

Doogee F5 Tippek/trükkök és megoldások (angol)

Központi Doogee javítási lehetőséget itt találjátok.

Készülékház és dizájn

A készülék megjelenése kétségtelenül az egyik fő megkülönböztető jegye a Doogee F5-nek, ugyanis első látásra meghökkentően fog hatni mindazokra, akik már hozzászoktak az utóbbi évek majd minden készüléket jellemző lekerekített formához. Ebben az esetben ne keressünk semmilyen finoman és rafináltan hajlított ívet, mert az nincs, helyette kapunk egy tiszta, négyzetes, nagy méretes és súlyos téglatestet enyhén ívelt hátlappal – és ez a megállapítás nem csak abban az értelemben igaz, hogy milyen érzés kézben tartani, de a – 152.3 x 76.9 x 7.8 mm és 185 gr – paramétereket tekintve is helytálló. Az ívelt hátlap egyébként nem vehető le, ez azt is jelenti, hogy akkumulátort sem tudunk cserélni csak szervizben és ez adott esetben komoly hátrány.

Méretek

A fenti sommás megállapítás után mindenki azt gondolhatná, hogy a készülék egy nagy böszme téglatest, mely mindenre jó csak telefonálásra, illetve kézben tartásra a legkevésbé. Szó sincs róla, szerintem a szokatlan megjelenés a mobil egyik fő erénye, mivel egyrészt nem simul bele a lekerekített készülékek tömegébe, másrészt a vékony, enyhén hajlított test egyben kecsessé is teszi látványát, illetve biztonságossá a fogását. Ezzel együtt ez egy kimondottan markáns készülék, mely első sorban férfiak számára ajánlott. Mindent összevetve, elég kényelmesen kezelhető és jó fogást biztosít, akár egy kézzel is, mivel a méret és a súly nyomatékot ad az eszköznek.

A kezelőszervek, mint a bekapcsoló és hangerő gombok a készülék jobb oldalán találhatóak. Szintén a jobb oldalon van a nyílás a SIM kártya és / vagy microSD memóriakártya számára. A mobil alján találjuk a szabvány MicroUSB 2.0 port nyílását, míg a tetején a fülhallgató-csatlakozóját. A készülék felső hátsó harmadán helyezkedik el a kamera, a vaku és az ujjlenyomat olvasó szenzor. Az ujjlenyomat olvasó érzékenyen, megbízhatóan, és ami a lényeg, csalhatatlanul működik, egyetlen esetben sem fordult elő tévedés.

A készüléket egy keskeny folyékony fémből készült keret fogja össze, mely erősebb az alunál, de olyan rugalmas, mint a műanyag, ezáltal fokozottan karc és ütésálló is egyben. Ennek megfelelően az élettartama hosszabb is lesz, mint más mobilok esetében. Ez utóbbival sajnos szembesültem magam is, mert nem volt nálam egy napja, amikor leejtettem és az egyik sarkára landolt a kövön, de egy enyhe benyomódáson kívül más baja nem esett, így akaratomon kívül beszámolhatok a töréstesztről is.

Ház fém

Összefoglalva: a folyékony fémből készült keret a minőségi gyártás olyan szintje, mely nem jellemző manapság még a csúcskészülékeknél sem, így nyugodtam kimondhatom, ez egy prémium minőségű készülék mind anyagát, mind az összeszerelést tekintve.

Kijelző

A készülék másik nagy előnye az éles és gyönyörű látványt nyújtó kijelző, mely FHD – 1920 x 1080 –felbontású és 5.5 hüvelyk méretű, a pixelsűrűsége 401 ppi, és Gorilla Glass 3 védelemmel van ellátva. A betekintési szög 178 fok, mely joggal elvárható egy IPS paneltól, a kijelző és a készüléktest aránya 82%, mely nagyon jó érték. A képek színmélysége és a fekete stabil, bár a fekete néhány esetben mintha sötét szürke lenne, a kijelzőn zajló esemény minden szögben jól látható.

Kijelző

8

A kijelző alsó részén találjuk a három érintő gombot, melyek sajnos éjszaka nem világítanak. Az érintőképernyő érzékenyen és gyorsan reagál minden utasításunkra, akadást, vagy reakció késést nem tapasztaltam. Az automatikus fényerő-szabályozás megfelelően működik, de a nappali láthatóság így is csak közepes, lényegében a fényes kijelzőnek köszönhetően, melyen egyébként minden érintésünk nyomot hagy, így hamar világossá vált, miért tartalmaz a csomag egy törlőkendőt is.

A telefon támogatja a vezeték nélküli kép- és hangátvitelt, azaz a Miracast technológiát is.

Samsung LED55

Hardver

A Doogee F5 hardver paramétereit tekintve olyan benyomása van az embernek, hogy a birtokában lévő készülék egy kész erőmű – legalábbis papíron. A készüléket egy 64 bites, 1,3 GHz-es, 8 magos MediaTek MTK6753 CPU, 3GB RAM és a hozzáillesztett Mali T720 GPU összeállítás hajtja meg. Csakhogy ez esetben a látszat nem csal, ugyanis, mint az várható volt, ez a hardver egység egyenletes teljesítményt nyújt szinte minden feladatnál, legyen szó videójátékokról (9’15”-től), fotók manipulálásáról, vagy filmek megtekintéséről. A cikk végén bemutatott tesztek is jól illusztrálják a készülék teljesítményét. Egy másik komoly hozzáadott érték a készülék ujjlenyomat olvasója. Ez esetben nem csak arról van szó, hogy a telefon rendelkezik egy ilyen szenzorral, hanem arról, hogy ez egy kivételes minőségű biometrikus érzékelő, mely öt lenyomat olvasását, illetve tárolását teszi lehetővé úgy, hogy csalhatatlanul teszi a dolgát, tévedés lehetősége kizárva.

Ez egy szupergyors 360°-os szkenner, ami azt jelenti, hogy úgy helyezhetjük az ujjunkat a leolvasóra, ahogy csak akarjuk. Belépéskor helyezzük ujjunkat a leolvasóra és 0.5 másodperc alatt bent is vagyunk.

Kamera

Az elsődleges kamera egy 13 MP-érzékelő, míg az előlapra is került egy 5MP selfi shooter. Mindkettő képes jó színvonalú és minőségű fényképeket készíteni. A fő kamera egy Samsung 3M2 érzékelő, ISOCELL technológiával, ez biztosítja a kiváló minőségű képeket azzal együtt, hogy az eredeti Samsung kamera 16 megapixeles, de mivel a szoftver folyamatosan beavatkozik, hogy így növelje a felbontást és csökkentse a torzulást, ennek köszönhetően ez ténylegesen csak 13MP.

A színvisszaadás ezzel együtt is nagyon jó, de sajnos a részleteken itt-ott képzaj is fellelhető. Fókuszálás gyors, de időnként pontatlan, előfordul, hogy a telefon nem tud megfelelően fókuszálni az adott pontra, ez különösen a közeli tárgyak esetében igaz.

#Frissítés:

Az utóbbi, azaz a fókuszálásra vonatkozó megállapítás okafogyottá vált a 2016. 04. 04-i, közel 200 MB-os rendszerfrissítés után. Amióta a készülék nálam van ez volt a második rendszerfrissítés, mely több alkalmazás és rendszerösszetevő zavartalan működését finomította. Ez is csak azt mutatja, hogy a gyártó folyamatosan figyelemmel kíséri a készülék működését, illetve a felhasználói jelzéseket, mely nagyban növeli a márka iránti bizalmat.

#Frissítés (07. 06): újabb rendszerfrissítés érkezett.

Screenshot_2016-07-06-15-58-13

 

Gyári képek és videók

Szoftver

A mobil az Android 5.1 Lollipop operációs rendszerrel került piacra, de állítólag frissíthető majd a következő változatra. A gyártó érdekes stratégiát alkalmaz a szoftver esetében, mivel csak minimális mennyiségű előre telepített alkalmazás található a gépen és nagy ívben elkerülte azt az általános gyakorlatot, mely szerint minden gyártó teletömte a szoftvert saját alkalmazásaival úgy, hogy a felhasználók nem győzték kigyomlálni azokat. Ez a megoldás előny is és hátrány is egyben, ugyanis előny azoknak, akik maguk szeretik eldönteni, milyen alkalmazások kerüljenek a készülékre, de hátrány azok számára, akik nem szeretnek alkalmazások letöltésével és telepítésével bíbelődni. De itt jön a képbe a választás és a személyes ízlés kérdése és szerintem jó döntés a kevés alkalmazás megléte a készüléken.

Akkumulátor

A készülék működéséhez az energiát egy 3000 mAh névleges teljesítményű akkumulátor biztosítja, ami elég nagy ahhoz, hogy az okostelefon egész nap rendelkezésünkre álljon. Plusz támogatja 5V2A-es gyors töltést, amely sokkal gyorsabban tölti fel az egységet, mint egyébként azt megszoktuk. A tesztek során azonban az is látható, hogy az energiaforrás tényleges kapacitása csak 2150 mah.

Teszteredmények

AnTuTu 6.0.1 teszt

AnTuTu benchmark

PCMark for Android / Ice Storm teszt

Ice storm teszt

Akkumulátor teszt

Screenshot_2016-03-31-11-09-40

Nyelv

A készülék magyar nyelvű beállításai, szövegrészei nem fedik le a teljes készüléket, ugyanis egyes beállítások angol nyelven olvashatók. Ez azért nem teljesen zavaró, mivel a legtöbb és legfontosabb beállítás magyar nyelven igazítja el a felhasználót.

nem teljes magyar magyar nyelv

Hálózat és kapcsolatok

Nem találkoztam semmilyen problémával, vagy akadozó kapcsolatokkal. A Wi-Fi gyorsan és pontosan megtalálja a kijelölt pontokat, ez igaz a GPS-re is. A navigáció ugyanazon a szinten van, mint az összes többi okostelefon a piacon, azaz a működés sima, gyors és minden különösebb probléma nélkül fut, függetlenül a használt applikációtól.

4G Vodafone nem jelölt

3G jó jelölt

Fontos: A készülék vásárlása előtt érdemes a Will My Phone Work? linket felkeresni és ellenőrizni, hogy az eszköz mindhárom hazai szolgáltató 4G-s szolgáltatását igénybe tudja-e venni. Állítsuk be az ellenőrizni kívánt szolgáltatóra, majd kattintsunk a Search gombra…

Katt Search gombra jelölt…és láthatjuk is az eredményt.

Doogee F5 Vodafone

Látható, hogy a Vodafon 4G szolgáltatásai közül a Band 3-1800 MHz nem vehető igénybe.

Végső konklúzió

Kettős céllal nyúztam, teszteltem három napon keresztül a készüléket azért, hogy egyrészt ez az írás elkészüljön, illetve számomra is kiderüljön, jól döntöttem akkor, amikor lecseréltem a Samsung S5-öst erre a mobilra és tudja mindazt, amit papíron ígér. Lényegében nem csalódtam, mivel maga a készülék nagyon komoly, valóban puritán a gyári program-készlet, az akku munkára fogva kibír egy munkanapot, persze nyugalomban jóval többet, a gyorstöltés pedig tényleg szédületesen gyors. Alapjában véve nagy tudású, gyors, korrekt készülék, és még mindig megvenném újra, mivel a szokásos ár-érték összehasonlításban az érték magasan nincs arányban a készülék árával. Természetesen ezzel nem azt akarom sugallni, hogy ez egy Samsung S5/6/7, vagy iPhone mobilt verő készülék, csak annyit szerettem volna jelezni, hogy árában egy olcsó készülék, de tudásban a középkategória tetején foglal helyet.

Végül, aki úgy gondolja, hogy a fenti teszt meggyőzte és nem riad vissza a készülék szokatlan markánsan férfias megjelenésétől, az a Tinydeal oldalán megtalálja és potom 44 ezer forintért megrendelheti.

32 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of dirty.ata

  Meggyőző paraméterek, az akkumulátor beépítettsége és kapacitása kivételével!!!
  Saját, kompromisszumoktól egyáltalán nem mentes választásom volt nemrég egy UMI ROME okostelefon:
  http://www.geekbuying.com/item/Umi-ROME-5-5-inch-HD-4G-FDD-LTE-Android-5-1-3GB-RAM-16GB-ROM-Smartphone-MTK6753-Octa-Core-1-3GHz—Gold-358908.html
  És íme az, amit MOST vennék (szintén UMI gyártmány, de TOUCH néven fut):
  http://www.geekbuying.com/item/-HK-Stock–UMI-TOUCH-5-5inch-2-5D-FHD-4G-LTE-Android-6-0-3GB-16GB-Smartphone-64bit-MTK6753-Octa-Core-1-3GHz-13-0MP-Touch-ID—Gary-362880.html

  Tetszik (0)
  • Profile photo of pimi

   Mi volt a kompromisszum lényege, mi szólott mellette és ellene? Már múlt december 12-óta szemezek ezzel a szerkezettel. Úgy tűnik, a beépített akkumulátorokkal meg kell békülnünk. És a szokásos dilemma: éppen amikor megveszünk valamit, már meg is jelenik egy újabb, jobb, szebb, és még éppen elfogadható áron.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of dirty.ata

    @PIMI
    Az UMI ROME akku NEM beépített, egyszerűen annyi a gáz vele, hogy 2500 mA-s. Ez nálam annyit tesz, hogy napközben megnyavarva az 5.5 inches kijelzőt, néha akár d.u. 5-re lemerül, ha nem nagyon piszkálom, akkor esetleg bírja este 10-ig (minden reggel 100%-kal, 5.30 óra körül veszem le töltőről; ráadásul NEM is árul hozzá az UMI erősebb csereaksit, ezért már egy powerbankban gondolkodom….)
    Valójában ez az egyetlen “kellemetlen” kompromisszum, minden más elég meggyőző, legalábbis az ár-érték arányt tekintve (lásd fenti linken a paramétereket!)

    Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    @dirty.ata
    Engem az “izgatott” fel, hogy ez az egyetlen amoled kijelző ebben az árfekvésben, és a fémház. Valóban olyan szép a kijelző?

    Tetszik (0)
 2. Profile photo of kubistar

  Hello, mi az Akkumulátor teszt programnak a teljes neve? Koszi

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of VikingPanzer88

  Meg vettem csúnyán pórul jártam vele. 🙁
  A telefon használat közben rendellenesen elkezdett melegedni majd az aksija felpúposodott gyorsan eldobtam a telefont mert furcsa hangot kezdett hallatni sajnos arra már nem volt időm hogy kioperáljam belőle az aksit hogy megmentsem a telefont és csak az aksi menjen át pokolgépbe így eldobtam mind a kettőt ezt követően egyszer csak hatalmas durranást vagyis ahogy a szomszéd ordította riadtan mikor kirohant egy szál törölközőbe a fürdőszobából pokolgép robbant!!? robbanást hallottam mikor oda mentem megnézni láttam hogy az egész készülék darabokban van alatta pedig kisebb kráter keletkezett.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Ez nagy pech, de nem márkafüggő a jelenség, mivel bármelyik gyártó akksijával előfordulhat.
   http://www.origo.hu/techbazis/20150429-igy-robban-fel-a-telefonja-akkumulatora.html
   http://ihungary.hu/2012/07/05/felrobbantaziphone/
   Gondolom, garanciában kicserélték.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Zolikaa123

   Szepjonapot mindenkinek!

   Nos, a remek tesztek hatasara megvettem egy ilyet, eletem elso okostelefonja gyanant. Hat ha ilyen egy okostelefon, akkor inkabb visszaterek a nokiamhoz, remelem, megvan meg valahol a gyerek jatekai kozott. Fel eve van meg. Allati lassan tolt fel, es valami csatlakozasi hibaja is van, sokszor abbahagyja a toltest, es reggel latom, hogy nahat, ez ki van kapcsolva. Ellenben baromi hamar lemerul. Nem tudom, hogy aki irt, hogy du otig kitart neki, o micsinal, nade en pl nem is netezek, meg semmit se szinte, idonkent telefon, viber, ilyenek, es ha haromkor nincs tolton, akkor kikapcsol. Szuper jo sok megapixeles a kameraja, csak az a kar, hogy fenykepezni nem nagyon lehet vele, az eetek nagyobb reszeben egyaltalan nem hajlando elesre allitani magat, nemhogy ikor, hanem hogy egyaltalan. Ha van kedve neki, akkor persze csinal jo kepeket. Kerdes persze, kinek mi a jo. De legalabb lehet vele viberezni jol, azaz bocs, nem is, mert csak akkor erzekeli, hogy nyokodom, amikor az ujjaim szamara megfelelo homersekletuek es nedvessegtartalmuak. Mondjuk a hatost akkor se erzekeli, ahhoz el kell forgatni a kijelzot. Viszont ami tenyleg jo, a fem haz, egyszer ketszer mar foldhoz vagtam, es meg nem tort el. Mondjuk azt se bannam, akkora szar ez.
   Persze, biztos van, akinek jol mukodik, vagy ennyi az igenye, vagy mittudomen.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of pimi

    Nagyon úgy néz ki, hogy nincsen szerencséd. Három(!) ilyen teló van a környezetemben, és mindenki imádja. Átlagos használat mellett néha 2 napot is bír. Nem tudom, hogy hol vetted, azaz érvényesíthető-e a garancia, de valószínű, hogy egy hibás készüléket fogtál ki.

    Tetszik (0)
 4. Profile photo of Trianta

  Ha rendelek a Tinydeal-tól egy ilyen telefont, kell rá utólag vámot és áfát fizetni?

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of pimi

  Így igaz, csak úgy természetesen drágább. (pl.: http://www.tinydeal.com/doogee-f5-55-fhd-ogs-android-51-mtk6753-octa-core-4g-phone-p-156388.html),
  kb. a vámköltségekkel, de így elkerülhető a NAV-Posta procedúra.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of aate

  Arra azért ügyeljetek a vásárlásnál ,hogy a leírásban melyik hálózatot és szolgáltatót támogatja ! Ha Kínai mobilt veszel külföldi oldalon ez egy fontos szempont, mivel ezek a készülékek nagy része az Ázsiai piacra készültek, de mivel behozzák az unióban is (nem hivatalos szolgáltatón keresztül ) ezért több típus lehet egy készülékből különböző hálózati eléréssel. Ha nincs feltüntetve kérdezni kell a forgalmazó oldalán ,ere általában mindig van lehetőség !
  Magyar forgalmazóknál általában már a megfelelő típus kerül eladásra !

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Szilárd Hegyesi

  Üdv Mindenkinek!
  2015 decemberében úgy gondoltam hogy meglepem magam egy ilyen F5 telefonnal. Meg is jött gyakorlatilag a fent leírtakat tapasztaltam én is. Amivel azonban én találkoztam az sajnos nagyon lehangoló. Első hetekben arra gondoltam, hogy csak beállítási gondok vannak, de nem. Ami a leges legbosszantóbb volt hogy a telefonszámokat rendszeresen elhagyta. Voltak olyan számok, nevek amiket egyszerűen nem volt hajlandó megjeleníteni. Rendszeres volt, hogy elmentettem benne, napokig megvolt, használtam, majd eltűnt. Nekem a telefon munkaeszköz így ezt nem engedhetem meg egy telefonnak. Az akkumulátor csak az első időszakban bírt ki egy napot. Szintén az első időszakban volt gyors a telefon. Nem tudom hogy mi az oka de pár hónap után rendszeresen lefagyott, lelassult. Egy sima képernyő zárral és feloldással amúgy újraindult. Az ujjlenyomat olvasó tényleg szuper . Igaz hogy a 360′ nem valós de tényleg jó. A telefon kb fél éves most Június van, teljesen tönkrement. nem volt előjel semmi egyszerűen kikapcsolt és azóta semmi. Igaz hogy nem egy 300.000 Ft telefon de úgy gondolom hogy 46.000 Ft ért kibírhatott volna egy másfél évet. Most visszaküldöm hát kíváncsi leszek rá. Van egy kedves ismerősöm akivel egyszerre vettük a telefont ugyan ilyen F5 ugyan ezek a tünetei neki is. Szerencsére az övé még működik. Nem akarok senkit lebeszélni de én nyugodt szívvel nem tudom ajánlani.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Szilárd Hegyesi

   Ja még annyi! Levettem a hátlapját, hogy hátha az aksi kivételével és újra berakásával megoldom a gondot. Hát nem Az aksi nem kivehető és ami megdöbbentett, hogy nem 3000 mA hanem csak 2600 Ez pedig elég gáz.

   Tetszik (0)
  • Profile photo of abissus

   Ez pech, frissítetted már? Nálam kifogástalanul működik. 🙂

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Attila Komcsák

    Szia Abissus! Van esetleg infod az F5-re android frissítésről? Sokat kutakodtam, de egyelőre eredménytelenül. Az éterben sem érkezik (OTA). Egy hónapja nyúzom, megszerettem… Köszi! Attila

    Tetszik (0)
   • Profile photo of abissus

    Én sem tudok, illetve találtam semmit a Marshmallow frissítésről, amennyiben nem lesz, a garancia lejárta után felteszem a CM-et.

    Tetszik (0)
  • Profile photo of Bisop

   Nekem is 8 hónapot bírt az F5-öm. Imádtam, tökéletesen tette a dolgát, gyors pontos, szuper volt. Amíg egyszer csak minden előjel nélkül meg nem állt. Azóta se kép se hang. Rendeltem még egyet….hátha. A fényképezője valóban kissé zajos képet készít, de még mindig jóminőségű nyomtatott kép hívható elő belőle. Ezenkívül az akkuidő is elégségesnek bizonyul, nem merül hamar, azzal természetesen tisztában kell lenni, hogy egy színestévét hajt meg, 5,5″. Nekem is hiányzott a funkció gombok háttérvilágítása….
   Amíg meg nem állt, a világ legjobb mobilja volt. Ha a megbízhatóságot és az említett hibákat, hiányosságokat javítanák, akkor verhetetlen lenne.

   Tetszik (0)
 8. Profile photo of Ágnes

  Nekem december óta van ilyen telefonom. Nagyon szeretem, az eddigi telefonaimat mind lepipálja (Samsung, Nexus4, Sony). Egyetlen egy hibát tapasztalok, néha fogja magát és teljesen elsötétül a képernyő, csak nagy türelem árán sikerül fényerőt csalni rá. Sokat segítene, ha ki lehetne szedni az akksit, vagy resetelni lehetne. Eddig sehol se találtam infót a resetelésről. Esetleg tudna valaki segíteni, hogy hol van ezen a reset gomb??

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of Elemental

  Sziasztok! Nem tudtok egy szervizt Pest környékén ehhez a telefonhoz? Az egyik sim foglalat nem működik (Elb…tam. Csak nano sim-em van, a mikro sim adapterrel meg elég nehézkes beleapplikálni a kártyát). Egyébiránt meg vagyok vele elégedve. Jó kis telefon.

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of gtamas18

  Kínai telefont soha. Amúgy a Samsungtól van a kamera meg a kijelző is, a Super Amoled gyönyörű szép, egy Samsung telefonban, de sokat fogyaszt.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of gtamas18

  Mikor tanulják meg az emberek, a kínaik nem a minőségre mennek, ha szar, dobd el, vegyél másikat!!! Én csak Samsungot vagyok hajlandó használni. Az A sorozat, az S sorozat, S3-tól felfelé bármelyik jobb, mint ezek az MTK procis szarok. Ha veszek telót, akkor veszek inkább drágábban, de tartson legalább 2 évig, mint a mostani és nyújtson plusssssz szolgáltatásokat, amiket a többi nem tud.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez