Arrow Launcher – Microsoft alkalmazások Androidon I. rész

Ezzel az új cikksorozattal a Microsoft Android platformon (is) elérhető alkalmazásait kívánom bemutatni. Indításképpen pedig nem mást, mint az Arrow Launcher nevű kezdőképernyőt.

Az Arrow Launcher a Microsoft Garage projekt laborból származik, sok más társával együtt. A Microsoft Garage a cég egy olyan részlege, ahol az alkalmazottak szabadon foglalkozhatnak bármi olyan projekttel, ami nem feltétlenül kötődik a munkakörükhöz, így kihasználva kreativitásukat.

Kezdeti beállítások

Első indításkor egy egyszerű beállító képernyő fogad, ahol kiválaszthatjuk a leggyakrabban használt alkalmazásainkat, melyek automatikusan kikerülnek az alkalmazások oldalára. Apropó oldalak: a kezdőképernyő alapértelmezetten öt részre van felosztva, melyek mindegyike más-más feladatot tölt be.

Kezdő beállítás

Az öt oldal pedig a következő: Alkalmazások (Apps), Személyek (People), Közelmúltbeli (Recent), Widgetek (Widgets) és Emlékeztetők (Reminders). Nevüknek megfelelően mindegyik más szerepet tölt be.

Alkalmazások

Ennek a lapnak a célja, hogy a gyakran használt alkalmazásainkat tartalmazza. Alkalmazáshasználattól függően a program változtathat az itt lévő alkalmazásokon, sorrendjükön. Természetesen kézzel is módosíthatunk rajta.

Személyek és Közelmúltbeli

A Személyek lapon legutóbbi kommunikációs tevékenységünk látható – legyen az email, telefonhívás vagy sms. A Közelmúltbeli rész hasonlít a Személyek laphoz, azonban itt minden olyan esemény látható, ami az eszközön történt: képek, fényképek, emailek, stb.

Alkalmazások, Személyek, Közelmúltbeli

Emlékeztetők

Ezen az oldalon emlékeztetőket állíthatunk be, akár értesítéssel is. Ez azonban nem minden, pár tapintás, és beállíthatjuk, hogy az egész szinkronizáljon a Wunderlist szolgáltatással.

Widgetek és egyéni oldalak

A Widgetek lapra saját magunk pakolhatunk widgeteket, egy listából kiválasztva, ahogy azt a legtöbb Androidos kezdő felületen tehetjük, az alapértelmezett oldalakon felül pedig saját magunk is hozhatunk létre új lapokat és el is lehet távolítani az alap oldalak közül azokat, melyekre nincs szükségünk. Ezekre widgeteket, alkalmazásokat, stb pakolhatunk, ahogy azt más home felületektől már megszokhattuk.

Emlékeztetők, Widgetek

Egyéb beállítások és testreszabási lehetőségek

Az eddig leírtakon felül kapunk még egy áttekintő nézetet, amit a legtöbb home felület tartalmaz. Ebben a nézetben az alkalmazás beállításaihoz juthatunk, módosíthatjuk a hátteret, illetve widgetet adhatunk hozzá oldalainkhoz. Ennél izgalmasabb viszont az alsó dokk felfelé húzásakor előtűnő menü: itt pár további alkalmazás alatt gyorsbeállításokat találunk. Nem hiányzik innen a repülő mód, wifi, bluetooth, zseblámpa és forgatás kapcsolók sem. Itt helyezkedik el még egy fényerőcsúszka is.

Az alkalmazás beállításait megnyitva újabb meglepetésre derülhet fény, ugyanis támogatja a különféle ikoncsomagokat is, ezzel is további testreszabási lehetőséget biztosítva. Ezen kívül beállítható, hogy dupla tapintásra lezárja a készüléket, illetve megadhatók az egyes műveletekhez (hívás, sms) használt alapértelmezett alkalmazások is. A szükségtelen alkalmazásikonok elrejtése is módunkban áll.

Beállítások

Végszó a cikksorozat első részéhez

Remélem elnyerte a tetszéseteket ez a kis bemutató. Hamarosan újabb alkalmazással jelentkezem, addig is az Arrow Launchert ingyenesen letölthetitek a Google Play Áruházból.

9 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of gidano

  Sziasztok!
  Önreklámozás szándéka nélkül, csupán segítségként jegyzem meg, hogy elkészítettem – többek közt – az említett – és egyéb – Microsoft alkalmazások magyar fordítását is, valamint Rideg Zsolt fordításában elérhető a GyIK is az oldalmon, nézzetek körül!
  http://sympda.blog.hu/search?searchterm=microsoft&searchmode=OR&submit=Keres%C3%A9s
  Legyen hasznotokra!

  Tetszik (4)
 2. Profile photo of gidano

  Frissítettem a Play-en elérhető legújabb verzió honosítását, – Arrow Launcher v1.3.0.22862-HU_gidano.apk – máris tölthető!

  Tetszik (1)
 3. Profile photo of Tamás Göbölyös

  Irónia on.
  Ez az android izé a következő Windows mobile, ami a bukott 10 -es után jön ?
  Irónia off.

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of sisak.marton

  Az az egyetlen gond vele hogy nagyon eszi az erőforrásokat. Legalábbis nálam (GalaxySII)

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of gidano

  Üdv. az érdeklődőknek!

  Arrow Launcher – HU (Microsoft)
  Frissítés: v1.3.2- v1.4.0
  http://sympda.blog.hu/2016/06/02/arrow_launcher_hu_microsoft

  Tetszik (1)
 6. Profile photo of gidano

  Holnap reggel, 08:00-kor frissítés!
  Arrow Launcher v2.0.0.24374-HU_gidano.apk (9.05 MB)

  Tetszik (1)

Szólj hozzá a cikkhez