Windows és Office ISO-k letöltése egyszerűen II. rész [frissítve]

A címben szereplő szoftverek letöltéséhez több hivatalos megoldás létezik, gondoljunk csak a Microsoft által kiadott Media Creation Tool-ra, vagy a termékkulcs ellenében letölthető szoftverek esetére. Persze ezek mind elfogadott és legális megoldások, de mi van abban az esetben, ha nem rendelkezünk pl. termékkulccsal az adott szoftverhez és szeretnénk kipróbálni, vajon érdemes-e megvenni az adott csomagot?

A közelmúltban @reend kollégám bemutatta, hogyan lehet egy program segítségével a Windows különböző kiadásait, illetve az Office 2007/2010 csomagot a Microsoft hivatalos oldaláról letölteni mindenféle macera nélkül egyszerűen és gyorsan. Az eljárásról és a programról itt olvashattok bővebben.

Az alábbi írásban azt az eljárást mutatom be, mely nem igényel külön programot a fent nevezett csomagok, kiadások letöltéséhez, de alkalmas arra, hogy a felhasználók vásárlás előtt kipróbálhassák, érdemes-e pénzt áldozni az adott szoftverre.

A megoldásról és a leírás lényegéről itt olvashattok bővebben.

Frissítve# (2016. 08. 05.):

Mivel napok óta nem lehet a Tech Bench oldalát megnyitni, adguard az alábbiak szerint módosította az eljárás menetét.

Login 2

Nyissuk meg ezt az oldalt, a Felhasználó név és Jelszó mezőbe írjuk be guest, majd nyomjunk Ok-t…

Felhasználó név és jelszó

guest

Firefox böngésző

Google Chrome

Google Chrome böngésző

MS Edge guest

Microsoft Edge böngésző

…az Ok gomb lenyomása után már az ismerős kép fogad bennünket, ahol tetszés szerint kiválaszthatjuk a letölteni kívánt Windows kiadást…

Ez a kép fogad

Confirm

Letöltés időkorlát

Vegyétek fegyelembe a 24 órás időkorlátot.

Achitectura

Jó munkát a letöltésekhez!

Az eljárás menete (Frissítve: 2016. 08. 11.)

Az 1. pontban a Google Chrome böngészőnél tárgyalt leírás érvényes a Vivaldi és az Opera böngészőkre is, így azoknál nem mutatom be külön az eljárás menetét.

1., Google Chrome böngésző használata

Indítsuk a Chrome böngészőt, nyissuk meg a Download Windows 10 Disc Image (ISO File) és az rg-adguard linkeket. Töltsük le és telepítsük a Tampermonkey alkalmazást, majd az rg-adguard link felett a megnyitott kiegészítő menüjében katt az Új szkript hozzáadása opcióra…

1 megnyités új szkript

…a megnyitott menüben katt a Segédprogramokra

2 katt a Segégprogramra jelölt

…most másoljuk a link címét…

3 link cím másol

…illesszük be a jelölt részbe és kattintsunk az Importálás gombra…

5 katt Improtálás jelölt

…végül kattintsunk a Telepítés-re…

6 Telepítés gomb jelölt

Zárjuk be a kiegészítőt, a Download Windows 10 Disc Image (ISO File) link kivételével minden mást és láthatjuk is az eredményt…

7 eredmény

Vivaldi böngésző

Eredmény 1

Opera böngésző

Opera eredmény 1

2., Firefox böngésző használata

Nyissuk meg a böngészőt, majd Download Windows 10 Disc Image (ISO File) és rg-adguard linkeket, telepítsük a Greasemonkey kiegészítőt. Kattintsunk a kiegészítő legördülő menüjében az Új parancsfájl… opcióra…

1a Greasemonkey megnyitása

…a megnyíló ablakban a Név helyére írjuk be pl. Windows kiadások, mert egyébként nem enged tovább, nyomjunk Ok-t…

Adjunk nevet

…a felnyíló ablakban a jelölt részbe illesszük be az rg-adguard szkript másolatát…

Jelölt részbe fogjuk beilleszteni jelölt

…másoljuk…

2 másolás

…illesszük be a helyére…

Beilleszt

Mentés, majd zárjuk be a kiegészítőt és a Download Windows 10 Disc Image (ISO File) kivételével minden más programot.

Mentés jelölt

Nyissuk meg a Download Windows 10 Disc Image (ISO File) hivatkozást és láthatjuk is az eredményt.

FF Windows letöltések

 

A munka ellenőrzése

Abban az esetben mondhatjuk, hogy sikeres volt a szkriptek telepítése, ha a különböző böngészőkben a kiegészítők megnyitása után az alábbi képeket látjuk…

Chrome, Vivaldi és Opera böngészők

Chrome Vivaldi és Opera böngészők jelölt

Firefox böngésző

FF böngésző jelölt

…ha nem ezt látjuk, mielőtt a Download Windows 10 Disc Image (ISO File) linket megnyitnánk, akkor valamit nem jól csináltunk, ebben az esetben kezdjük újra a szkript telepítését.

Végszó

Most már két módszer is rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy hozzájussunk azokhoz a szoftverekhez (Windows isok, office csomagok), melyekre szükségünk van.

Nem tagadom el azt a tényt, hogy a két eljárás közül ez utóbbi egy kicsit bonyolultnak fog tűnni majd egyes userek számára, ugyanis ebben az esetben csak több lépés után jutunk el a végső eredményhez. Igaz, mivel böngészőbe telepítettük a megoldást, ez minden esetben napra készen rendelkezésünkre áll.

80 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Albatrosz

  Részletes “szájbarágós”, jól megírt cikk. Köszönöm a lehetőséget, ki fogom próbálni.

  Tetszik (2)
 2. Profile photo of Hoze61

  Nem engedi bemásolni a scriptet becsapós levélre hivatkozva a firefox

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of Hoze61

  Becsapós levél figyelmeztetés: Legyen óvatos olyan dolgok beillesztésekor, amiket nem ért. Ez lehetővé teheti a támadóknak a személyazonossága ellopását, vagy a számítógépe feletti irányítás átvételét.
  Ezt irja ki és nem lehet beilleszteni a scriptet

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Vackor

  Nekem sem engedte beilleszteni, de kijelentkeztem, és utána azokat a verziókat látom, ami a cikk képein látható. És ezt látom a user scripts mellett…

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Vackor

  Mármint a kiegészítőkezelő résznél. Jó kis cikk, köszönet érte.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Vackor

  Visszavonva minden. A grízmajomnál most sem tudtam beilleszteni semmit, viszont előtt meg a tamper volt fent, aztán jött a grízmajom. A tamper már akkor is működött, de én azt hittem, hogy a grízmajom javult meg valamiért. Letöröltem a tampert, és újból nem lehetett választani, csak azt a pár darab verziót, ami gyárilag van a tech bench oldalon. A tamper most is hozta a 2512 féle rendszert… Próbából a grízt törlöm, és meglátjuk, hogy a tamper dolgozik-e a nélkül is. A firefox 47.0

  Tetszik (0)
 7. Profile photo of Vackor

  Csak halkan jegyzem meg, ha a levesem kihűl, és a hús megég a sütőben, + a malter beleköt a talicskába, nektek végetek! 🙂 A másik gépen a tampermajom van, az működik rendesen, ezen a gépen meg a grízmajom van, de ez csak nem akar működni. Nem kizárt, hogy tényleg nem értem az egészet. Arra már rájöttem, ha ez a sor van beírva: “// @beillesztem ‘%S’ “, akkor tényleg nincs becsapós levél figyelmeztetés. Szó nélkül beilleszti a kimásolt részt bárhová. Viszont ha a “// @grant none (1)” elé van minden beillesztve, akkor jön egy figyelmeztetés. De akkor sem mutatja azt a sok kiadást, amit a tamper mutat. Kipróbáltam a “==UserScript==” sor helyére másolva, közepére, a végére, az oldal aljára, de semmi…

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of svi_system

  Üdv, chrome-ban a tampermonkey azt mondja, ha importálnám a szkriptet a linkről, hogy invalid script, viszont a developer konzolból remekül megy, köszönöm, ezen kívül lenne egy kérdésem, ez a lista mikor fog frissülni? a legutóbbi (14366) insider build-et vadásznám, vagy valakinek valami ötlete hogy honnan tudnám beszerezni?

  Tetszik (0)
 9. Profile photo of KoLaMan

  “…a legutóbbi (14366) insider build-et vadásznám…”
  Le vagy maradva 🙂 Már itt a 14367… (vagy gáz volt, vagy belelkesedtek nagyon.)

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of fred

  Jaj dehogy bonyolult, ha fent van firefoxon a Greasmonkey. Megnyitod a fenti rg-adguard linket, Ctrl+A, Ctrl+C, Új parancsfájl…, Use Script From Clipboard, kész, frissítés. Nem értem hova tűnt ez az egyszerű funkció fenti képekről, de ott van már rég nálam Greasmonkeyban.

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Lacóka

  Üdv. Köszi a cikket, és a szuper leírást.

  Tetszik (1)
 12. Profile photo of Tom7

  Köszönom a leírást. De régi iso-kat tölt le. Próbából feltettem egy W7 Pro-t és 169! ! db kötelező, valamint vagy 70 ajánlott frissítést talált. Előbbiek között 2014. 2015-ös javítások is vannak. Ajánlottak között pedig a chipset 2011!-es drivere. Az MS a kiadás óta változatlanul hagyja az iso-kat? azt hittem, bele vannak integrálva a javítások a legutólső keddig bezárólag

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of Tom7

  A fentiek alapján a cikk utólsó mondatát
  ” Igaz, mivel böngészőbe telepítettük a megoldást, ez minden esetben napra készen rendelkezésünkre áll.” Nem tudom értelmezni.

  kösz

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of Vidra

  Én a “windows & Office ISO Downloader” alkalmazásal egy pillanat megtudom oldani, mert az itt letörölt “multiple editions” letöltötétek.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of MickeyMouse

  Mély tisztelet a kiegészítésért! Már úton a HDD felé a megfelelő ISO.

  Tetszik (1)
 16. Profile photo of Csársz Kszévier

  Elnézést a hülye kérdését, de összemixelt windowsok ISO-ja elérhető még valahol? Csinált már valaha valaki olyat hogy Win7 – Win10 csak (8, 8.1 nélkül).

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of alovasz

  Üdv, segítséget szeretnék kérni Office Pro Plus 2016 letöltéshez, mert ami itt van az csak a 2010-es verzióig engedi tölteni.
  Lehetséges egyáltalán közvetlenül a microsofttól letölteni?

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of active2

  Sziasztok!
  Lehetőségem van Media Creation Toollal telepített windowst KMSpico-val aktiválni?

  Tetszik (0)
 19. Profile photo of zrx8

  Sziasztok !
  Lehet hogy béna kérdés, de mihez szükséges ez az egész javaszkriptes bűvészkedés ? Én csak megnyitom a s1.rg-adguard.net/ms/techbench oldalt, még jelszót sem kér, kiválasztom a telepítőt, és letöltöm.
  Köszi.

  Tetszik (0)
 20. Profile photo of olibaba

  Sziasztok!
  Lehet még valahogy tölteni a windows 7 sp1 eredeti iso fájlokat valamilyen módszerrel mert az itten javasoltak nekem nem működnek.

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of olibaba

  Szia! Már regisztráltam is az oldalára de nekem most nem integrált kell hanem eredeti,mert nem tudom eldönteni,hogy miért vannak gondok a linux serverhez való csatlakozásnál.Mert most ezek a kliensek amelyeken win7 fut és beléjük van már integrálva a frissítések, számomra érthetetlen hibákat produkálnak.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez