Továbbra is van lehetőség ingyen frissíteni Windows 10-re

A Microsoft Windows 10-re való ingyenes frissítési ajánlata a Windows 7 és Windows 8.1 felhasználók számára a tegnapi napon hivatalosan is lejárt.

Néhány héttel ezelőtt azonban a vállalat bejelentette, hogy az akadálymentesítő technológiák felhasználóinak július 29-e után is biztosítja a Windows 10-re való ingyenes frissítés lehetőségét és ma el is indult a honlap, ahol ezen felhasználók átválthatnak az új operációs rendszerre.

tovabbra-van-lehetoseg-ingyenesen-frissiteni-windows-10-re-1

Ahogy az a weboldalon is olvasható:

„Az akadálymentesítési technológiák, a könnyű kezelési és kisegítő lehetőségek felhasználói előtt azonban ezt követően is nyitva áll az ingyenes áttérés lehetősége, mivel a Microsoft folytatja a Windows 10 akadálymentesítésére tett erőfeszítéseit.”

Tehát elviekben mindenki frissíthet, aki használja ezen opciók valamelyikét, nincs szükség külön annak bizonyítására, mindössze egy segédalkalmazást kell letölteni, az „Áttérés megkezdése” gombra kattintva.

Ahogy az angol nyelvű honlapon írják, még nem tisztázott, hogy meddig él ezen opció a Windows 10-re való ingyenes áttéréshez, a jövőben bármikor megszüntetheti a cég ezt a lehetőséget, azonban előtte tájékoztatni fogják a publikumot az időpontról.

45 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of Compót

  Van még olyan, aki egy évig sz*rt bele a frissítésbe, most meg elkezd kapkodni, hogy hogyan is kaphatná meg?

  Kétlem.

  Tetszik (2)
  • Profile photo of KoLaMan

   Hiszed vagy sem, van. A hülye marketingnek hála többen kerestek meg egy-két nappal 29-ike előtt (akik eddig elutasították a frissítést), hogy nem e lehetne e mégis… 🙂 Ez van, birkák az emberek, és számítok rá, hogy lesz még dolgom ezután is.
   Az MS marketing részlege meg röhög a markába. Dehogy érdekli őket, hogy ki mikor, és hogyan frissít majd ezután – csak frissítsen. Ha simán csak azt kommunikálják az elejétől kezdve, hogy Win7 és Win8-ról ingyenes az áttérés – határidő nélkül – , akkor nincs akkora inger. Így van. Erről szól az egész.

   Tetszik (1)
  • Profile photo of Àrpàd Ilyés

   valaki tudna segiteni hogyan lehet aktivalni eztt a 10-zes windofsz? valami termek kulcsot ker de az mi? mindig keri hogy aktivalyam de hogy???

   Tetszik (0)
  • Profile photo of Viking Panda

   Nem gondoltad végig az összes lehetőséget. Nekem például gyengének bizonyult a gépem néhány speciális szakmai program használatához (működik, csak lassú), meg már öreg is volt szegény, így vettem (összerakok) egy másikat, jövő héten érkeznek meg az alkatrészek, és hiába van ezen a gépemen frissítve win10-re, szart sem érek vele, nem vihetem át az újra. Ebben az esetben nagyon is jól jön ez a lehetőség.

   Tetszik (0)
 2. Profile photo of ds

  Benne van a leírásbon, hogy fogyatékosoknak.
  Vagyis aki egy év alatt nem frissített az fogyatékos. Nekik van újabb lehetőség a frissítésre!
  Bocs. Elnézést kérek mindenkitől!!!

  Tetszik (7)
 3. Profile photo of cs007

  Sztem aki akarta, frissítette, akár kellett használnia használnia “akadálymentesítő technológiát”, akár nem. Inkább tűnik egy kiskapunak, mivel az egyéves ingyen átállás ellenére korántsem váltottak annyian, mint amennyit terveztek a Microsoftnál.
  Aki pedig a KMS nevű “aktiválási akadálymentesítőt” alkalmazta eddig, azt az ingyen váltás lehetősége eddig sem érintette… 🙂

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of Csicsó

  Mennyire igaz!! Ez már régóta motoszkál a fejemben de egyértelmű kb. lexarják csak hagyják ott minél hamarabb az emberek a korábbi oprendszereket akár fizetnek érte akár nem, és ez a merketing szöveg ami duruzsol a fülünkben folyamasan sürgeti az embert. Mi költség fog megszűnni ha végre mindenkor támogatott 2-3 oprendszer helyett csak egyet kell majd. Mert ugye most hogy nem lesz kvázi új rendszer idővel kikopnak a régiek kötelező támogatási ideje és ezt az űrt most nem tölti be semmi a szokásos 3 évente megjelenető új rendszerrel. Aminek én külön örülök, szeretem a tiszta telepítéseket (tehát nem itegrált rendszerből, nem rendszervisszaállítás, nem korábbi rendszerkép pl. macrium, ezeknél volt már probléma) ami a kb. fél évente tiszta lemezképpel nem is lesz olyan nehéz.

  Tetszik (0)
 5. Profile photo of Aveoman

  Mivel még nincs cikk az évfordulós frissítésről, itt kérdeznék valamit.
  A Média Centert leszedte, ha vissza teszem az itt lírt módon, működni fog? Mert MS írta nem fog települni rá, de én nem hiszek nekik!
  Választ előre is köszönöm.

  Tetszik (0)
 6. Profile photo of Aveoman

  Még egy kérdés, bocsi….. Az mitől van, hogy a 7-ből feltett képnézegetőt hiba miatt vissza teszi másra? Ráadásul sokszor hiába választom ki, bármelyik társításnál (pl.: videó), nem hajlandó azt be tenni, marad ez a groove meg a film lejátszó? Eddig a vindows media player volt kiválasztva…
  Köszi!

  Tetszik (0)
  • Profile photo of r0b33

   Nálam insider van fenn, és igaz, hogy minden build után integrálni kell, de az innen letöltött regfile eddig még mindig működtette a képnézegetőt legalább az új build érkezéséig.
   “Az mitől van, hogy a 7-ből feltett képnézegetőt hiba miatt vissza teszi másra?” <= Nem 7-esről átállt Win10-em van, és nem kellett sosem "7-ből feltennem", csak a regfile oszt' csók!
   http://www.tenforums.com/tutorials/14312-windows-photo-viewer-restore-windows-10-a.html
   A groove-ról és a videolejátszóról nem tudok nyilatkozni, nem médiázok a gépen.

   Tetszik (0)
   • Profile photo of Aveoman

    Félreértetted, a 7-ből ismert képnézegetőt említettem amit én is az itteni leírással tettem fel. De feldobta, hogy valamelyik file kiterjesztéssel gondjai voltak és az alapértelmezettet rakta vissza. Ez az amit nem tudtam visszaállítani, de most érdekes minden rendbe jött!
    Köszi! 😉

    Tetszik (1)
  • Profile photo of KoLaMan

   Valami van, az biztos… Több gépen is tapasztaltam, hogy holmi file kiterjesztési hibára hivatkozva az alapértelmezett (vagyis a saját Film+TV, meg tudom is én milyen nevű képnézegető) UWP vackait teszi alapértelmezetté. Szerencsére újabb határozott beavatkozást követően már csendben maradt. Az MPC-BE, meg az XnView ellen volt kifogása – nagyon marketing szaga van.

   Tetszik (0)
 7. Profile photo of ursus

  De, én még frissíteném. 😀 Csak nem jött össze, hosszas telepítés után egy hibakódot ír ki. Nem sikerül a frissítés.

  Tetszik (0)
 8. Profile photo of Monk

  A frissítés tavaly sikerült. Viszont visszaálltam a hetesre, mert a 3,5 órás akku időből 2 óra lett. Nekem nyomós ok. Közben kapott a notebook-om egy SSD-t.
  Most kíváncsiságból kipróbáltam hogyan működik a frissítés. Nem látom az összefüggést a frissítés és a fogyatékosság között akár DS megközelítésében – bár, neki komoly fogyatékossága lehet, ha csak így tudja magát kifejezni – akár az akadálymentesítéssel összefüggésben!!
  Viszont a fenti frissítéssel nem lehet már aktiválni a rendszert, csak KMS bypass “műtéttel”.

  Tetszik (1)
 9. Profile photo of Tomy Boy

  Szeretnék érdeklődni, honnan tudom letölteni a windows10 irodai csomagját magyar nyelven?

  Tetszik (0)
 10. Profile photo of fdsag

  Aktivált Win-el is működik, vagy ezt csak június 29-ig engedték?

  Tetszik (0)
 11. Profile photo of Kims

  Van olyan például aki most vett gépet,laptopot és nem járt hozzá semmi,ráadásul nőből van,akkor ő most mit tegyen?

  Tetszik (1)
  • Profile photo of Windwalker

   Keres fórumokon, hirdetésben, e-bay-en, bárhol használt W7 vagy W8 digitális kulcsot és a fenti cikkben leírt módon annak telepítése után frissít W10-re, már HA nem felel meg neki a W7 vagy W8.1 rendszer. Ezen kulcsok pofa bőr vastagságtól függően 2500-8.000 forint között vannak, feltéve ha nem kell valamelyik drágább változat. Néhol kapni használt vagy OEM W10 Pro kulcsot is, de az sajnos elég drága. Persze lehet próbálkozni ingyenes Linux csomaggal is vagy nem eredeti Windows-zal, csak amikor hirtelen gond van, akkor kell egy tapasztalt számítógépes szaki is.

   Tetszik (0)
 12. Profile photo of Kims

  FDSAG! az én tudomásom az hogy mindennel működik,de aktíváltal biztosan..

  Tetszik (0)
 13. Profile photo of fdsag

  Köszi! Látom már ki is próbáltad. 🙂

  Tetszik (0)
 14. Profile photo of federol

  Én nem szarakodtam ennyit. Az ebay-en össz vissz 6 euroért lehet venni win 10 -ez kodot . Ezt nem kell magyaráznom szerintem. És igen , legálisan.

  Tetszik (0)
 15. Profile photo of mercedes13

  Kollégám új laptopjára feltettem egy 8.1-est, majd kerestem hozzá kulcsot és aktiváltam.
  Ezek után frissítettem a honlapról és nem lett aktivált!

  Tetszik (0)
 16. Profile photo of Tamás Davidovics

  már lassan 3 órája 99%- nál tart a telepítés, nem tudja, h mi lehet a baj?

  Tetszik (0)
 17. Profile photo of Predator02

  (Dirty) Win 8.1-et frissitettem Win 10-re elv a kisegítő lehetőségekkel. de ugyan úgy nem lett aktiv a Windows azt irja hogy nem érhetőek el az aktiválást végző ki szolgálok!

  Mi lehet a hiba?!

  Tetszik (0)
 18. Profile photo of zolnagy

  Aki a user hülyeségének tudja csak tulajdonítani, hogy miért nem frissített 1 év alatt, annak megvilágítok egy helyzetet. Most veszek a cégtől egy ott leselejtezett (de még jó állapotú) gépet, amin jogtiszta Win 7 van. Nyilván a cég nem frissített Win 7-re, mert egy nagyvállalti környezetben ez kicsit másként működik… Én viszont most biztos fogok, ha lesz rá lehetőség. Na ez is egy helyzet.

  Tetszik (0)
  • Profile photo of Katalin Csángó

   Na valahogy én is így voltam (Frissítettem de közben tönkrement a laptop, majd újat vettem, és azt próbáltam a fent leírt módon frissíteni aktivált windows 7-ről, de ez a windows 10 adott címről nem lesz aktivált)! Állítólag év végéig kellene, hogy működjön, de nem működik.
   Csak azért vállalnám a win10-t hogy jogtiszta legyen. Annyira nem nagy durranás. A levelezőjén kívül semmi sem hiányzik.

   Tetszik (0)
 19. Profile photo of fricc

  Még egy példa miért is jó a hogy megvan még a kiskapu:
  Tegnap került hozzám egy ACER laptop, ami garis volt, kipurcant benne a winyó, a szervizben kicseréltek, és bele tettek egy lapot, hogy figyelem a gép operácios rendszer nélkül nem fog működni.
  A tulaj megkérdezte orvosolható-e ez a probléma, mondom persze 🙂
  Nézem a masinát, a barna színű win8-as matrica figyel rajta. Hopp, ezen jogtiszta win8 volt.
  Kérdezema tulajt :
  – recovery DVD?,mentés? -nincs (nem kaptak, nem csináltak)
  – Mi volt a gépen 10-es, frissítettek? – Nem.
  Megnéztem a BIOS-t, benne van az sn.
  Nem akartam tökölni, win8.1-et telepíteni, meg “akadálymentesítő technikát használni”, az egyszerűbb utat választottam:
  Előkaptam egy Chef féle win10-et, feltelepítettem, nem adtam gyári számot, majd a telepítés végén NET-re rádugva szépen aktiválta magát.
  Szóval nem rossz azért hogy megmaradt ez a lehetőség. 🙂

  Tetszik (2)
 20. Profile photo of Dia

  A korábbi link halott. Viszont még vannak olyan fogyatékosok, akik tavaly elmulasztották az upgrade-ot – teszem azt, mert a frissíteni kívánt gép még akkor nem is volt meg – azoknak álljon itt egy jelenleg elérhető hivatkozás:
  https://www.microsoft.com/hu-hu/accessibility/windows10upgrade

  Tetszik (0)
 21. Profile photo of Rock

  Mivel foglalok kevesebb tárhelyet, ha ráteszem a win7-re a win10-et vagy felteszem frissen a win10-et?

  Tetszik (0)
  • Profile photo of senkialfonz

   Ahhoz h aktivált legyen a 10 először nem tudsz mást csinálni, mint “rárakni” a megfelelő “kisegítő” használatával. Utána jön egy tiszta telepités (ajánlott). Valamennyivel több helyet foglal fríssített megoldás de ez elenyésző mennyiség.

   Tetszik (1)
   • Profile photo of KoLaMan

    Nem, nem is olyan elenyésző, giga nagyságrend (természetesen úgy hogy a frissítési file-ok, és az előző win verzió is törlésre került).
    Nem beszélve a régi Win7 alatt felgyűlt szemétről. Ahogy írtad is, nagyon ajánlott a tiszta telepítés.

    Tetszik (1)
   • Profile photo of KoLaMan

    Az előző hozzászólásom okán megemlítem, hogy most, miután frissítéssel feltettem az őszi creator update-t, és midőn a visszamaradt szemetet letöröltem (meg kikapcsoltam a hibernálást – mert önkényesen visszakapcsolta), KEVESEBB helyet foglal, mint előtte. Meglepődtem… Lehet, nem is erőltetem a tiszta telepítést.
    (No persze, Win7-ről frissíteni nem ugyanaz, ott áll a tanács a tiszta telepítésre.)

    Tetszik (0)
 22. Profile photo of surbek

  Van egy régi gépem amelyen Windows 10 pro volt telepítve és egy Microsoft fiókom. Teljesen új gépet raktam össze( ház alaplap cpu, vga, ssd stb. ) rátelepítettem a Windows 10-et. Telepítés után rákérdezett, hogy melyik gépen akarom használni a Windowst, amelyre a válaszom az volt, hogy az új gépen. Ezt követően automatikusan aktiváltá vált a Windows 10.
  Érdekesség, hogy a régi gépen ugyanúgy aktivált maradt, és így használom 1 hónapja mindkét gépen a Windows 10-et.

  Tetszik (0)
 23. Profile photo of Katalin Csángó

  Egyszóval nekem is le kellett cserélni közben a gépet, de az újnál már nem aktiválja a win10-et, holott még határidőn belül vagyok.

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez