Így blokkolhatod az oroszokat Steam játékokban

Ha te is unod, hogy oroszul, lengyelül és egyéb érthetetlen nyelven beszélő emberkékkel kell csapatban játszanod pl. Counter Strike-ban, akkor az alábbi segédprogramnak nagyon fogsz örülni!

Nincs annál idegesítőbb, mint amikor összedob a játék négy ruszkival és egy kukkot sem értesz abból, amit mondanak. Az olyan játékokban, mint a CS:GO, ez a végeredményt is negatívan befolyásolja, hiszen a csapattársak közötti kommunikáción nagyon sok múlik. Sajnos a Valve nem ad lehetőséget, hogy nyelvek, vagy országok szerint szűrjük a lehetséges csapattársakat, így jóformán egyetlen lehetőségünk marad: blokkolni kell az adott ország szervereit. Ehhez ismernünk kell a Valve játékszervereinek IP címét, majd egyenként letiltanunk a tűzfal segítségével. Ebben nyújt segítséget az MM Server Picker nevű alkalmazás.

Az MM Server Picker ingyenesen letölthető, használata pedig rendkívül egyszerű. Letöltés után elindítva, egy térképen megjelennek a szerverek, kattintással kiválasztjuk melyiket szeretnénk engedélyezve hagyni, majd az “Apply” gombra kattintva letilthatjuk az összes többit.

Sajnos a tűzfal szabályokat a program csak a Windows Tűzfal-ba tudja automatikusan bejegyezni, így ha más, külső tűzfalprogramot használsz, vagy kikapcsolod azt a játék idejére, vagy kézzel beállítod a szabályokat a saját tűzfaladban. Ha ez utóbbi manuális megoldást választod, akkor ezen a linken fogod megtalálni a szükséges IP címeket.

Én személy szerint csak az EU West szervert hagytam életben és azóta egyáltalán nem láttam oroszt / lengyelt / stb.-t a pályán. Persze trollok, cheater-ek és noob-ok ellen ez sem véd, de így is nagyot dob a játékélményen.

Good Luck! Have Fun! 😉

6 hozzászólás érkezett ehhez a poszthoz

 1. Profile photo of satad

  Éppen az oroszokkal a legélvezetesebb játszani, mert az europaiak gyávák bujkálnak félnek még a játékban sem mer ill csak nagyon ritkán, ha van egy vezető egyéniség. De a legtöbbször akkor is gyávák. Sajnos! Az oroszokkal azért szeretek játszani mert soha nem hátrálnak meg – inkább meghal mint elfut.

  Tetszik (1)
  • Profile photo of ViBE

   akkor te valami kiválasztott vagy. konkrétan az online játékosok tábora íratlanul úgy oszlik el (de kb. az egész virtuális tér), hogy oroszok vs. a világ többi része. és ez gyakorlatilag minden közösségi felületen így néz ki. esetleg a VK, azaz a ruszki fészbukon van fordított arány talán. szóval ez nem csak egy szubjektív, globális netes trollkodás, hanem egy átkozott tény, amibe neten folyton belebotlik mindenki. több FPS játékban is aktív vagyok. többi nemzettel semmi gond nincs általánosságban, nem kiemelkedően bugyuták. de az oroszok meg…tízből egy értelmes, a többi iszonyatosan kretén. Z generációs bolondok. életükben nem játszottak még 2010 előtti valóban normális FPS-el komolyan. azt is kizártnak tartom sok esetben, hogy bármi mással ismerkedtek egyáltalán CS:GO-n/TF2-n stb-n kívül. ez a játékkultúrájukon határozottan látszik. az agyuk csak odáig jut, hogy “ez” meg hogy “your mother is ez” és persze a szokásos anyázás mikor milyen betűkkel leírva vagy mikrofonba üvöltve. csapatban nemigen játszanak idegen nemzetekkel, konkrétan arra jók, hogy bojkottálják a saját csapatukat sokszor. úgyhogy azért a mindenféle kultúra mellőzését elég erős vakmerőségnek vagy bátorságnak titulálni. taktika kell, nem sületlenség csak mert nem értenek más nyelven vagy mert szilaj körülmények között nevelkednek. azt sem árt tudni, hogy a drága Putyin elvtársnak nem érdeke értelmes embereket kinevelni anyaföldecskéjén, tehát nagy esély van rá, hogy sok retardált orosz játékosba botlik az ember a jövőben is.

   Tetszik (1)
 2. Profile photo of zoli76os

  Akit ez idegesít az ne játszon vagy inkább a büdös életbe ne is csináljon semmit !!!!!!!!!!!!!

  Tetszik (0)
 3. Profile photo of K3zd0

  A jó kis CS emlékszem rá haza mentem este 7től reggel hatig ingyen net, 56k-s modem kitárcsáztam XD 100-120-as pingel isten voltam, itali , d dust , aztán 2005-ben megérkezett a Battlefield 2 és megtörte a CS uralmát, azóta nem láttam. Bocs hogy ezt ide be vágtam de jó volt emlékezni 😀

  Tetszik (0)
 4. Profile photo of MrCreeper003

  Lehet, hogy hülye kérdés, de azzal, hogy letiltom a Steam szervereit azt nem veszik észre? Nem kapok érte VAC-ot vagy bármi egyéb büntetést?

  Tetszik (0)

Szólj hozzá a cikkhez