Read Only

Az elmúlt néhány napban hosszabb-rövidebb időre elérhetetlen volt az oldal, aminek okáról a Facebook-on értesülhettetek, de ha mégsem akkor röviden, tömören annyi történt, hogy a korábbi nagy és szép és erős szerverünkről le kellett mondanunk. Egy kedves barátunk segítségével viszonylag gyorsan átköltöztünk egy másik szerverre, de néhány változtatást sajnos még eszközölnünk kell.

Csak olvasható

Az oldalra ezentúl nem lehet regisztrálni, vagy belépni és így kommentelni sem. Mivel új tartalom nem igazán született az elmúlt időszakban, lényegében csak a fórumban volt már némi élet, ez a változás csak keveseket fog érinteni. Sajnos pont azokat a keveseket, akik a legaktívabb, legfontosabb tagjai voltak a közösségnek, ezért ez nekünk is fájdalmas lépés. Egyelőre viszont nincs sok választásunk. Fontolgatunk még lehetőségeket és lehet hogy előbb-utóbb akár az egész rendszer vissza is áll az eredeti állapotába, de addig kénytelenek leszünk így folytatni.

GDPR

Az új GDPR szabályozás miatt számos változtatást kellene eszközölnünk az oldal kódjában, amire jelenleg nincs kapacitásunk, ráadásul mindenkit értesíteni, meg iderángatni, hogy erősítse meg a regisztrációját, stb. nem igazán a mi stílusunk. Egyelőre úgy oldjuk meg, hogy nagyjából mégis megfeleljünk a szabályoknak, hogy obfuszkáljuk a felhasználói adatbázist, vagyis random adatokkal írjuk felül a regisztráció során megadott, a felhasználó azonosítására szolgáló adatokat.

Az oldal tehát mostantól csak olvasható, egyfajta archívumként fog üzemelni.

Köszönjük a megértéseteket és az eddigi figyelmeteket!