Szerző
Válaszok
rebecca
# Posted on 2013/07/23 at 23:10
Profile photo of rebecca

Szia Vaczak!

Igen a Ceregeditor se lát semmit még délután próbáltam, sajna a naviextras toolboxon kívül – ami viszont jelen esetben nem ér semmit – semmi nem látja a navit (se xp-n se win 7-en), csak azt a flashmeghajtót amin a mobilnavigator mappa van.
Üdv: Péter

Persze, hogy nem lát semmit, hiszen a készülékhez való Usb-drivert nem telepítetted fel a számítógépre, a driveren belül lehetne váltani az usb üzemmódot, vagy az active sync üzemmódot, usb-driver nélkül csak az Usb-s Mass Storage mód elérhető. Amúgy nem tudom, mi a fenének szenvedtek a készülék belső memóriájába való hiábavaló telepítéssel, miért nem jó nektek a máshol már bevált, és itt is simán működő SD kártyáról való futtatás. Megúsznátok a sok kínlódást, és már régen egy működő navi lenne a kezetekben. /a géphez való USB-driver elvileg a navihoz adott cd-n van/

Ezen a készüléken is működik a már említett SD kártyás megoldás, ennek a lényege:
1.egy Fat-32 re leformázott(XP ALÓL kell csinálni, jobb a békesség!) SD kártyára létrehozol egy mappát, aminek a neve: Mobilenavigator
mondhatnám úgy is, hogy a kártya gyökerébe, de teljesen mindegy, mert úgy is csak ez az egy mappa lesz az SD kártyán.
2.A hálóról Letöltöd ezt a csomagot: iGO Navon 8.3.5.231128.zip
3. A letöltött zip filében vagy egyetlen alkönyvtár, na, az abban az alkönyvtárban lévő összes cuccot bemásolod az SD kártyán létrehozott Mobilenavigator mappába. Az SD kártyán lévő Mobilenavigator könyvtárban ezt kell látnod:

Spoiler:

4. A cucc-ban van két .exe file, méretre teljesen egyformák, de nálam az emulátorban a 8.3.5.231128-worldwide.exe nevezetű filével kicsivel gyorsabban töltött be a naviprogram. Funkciójában mindkét exe file ugyanazt tudja, sőt a verziószámuk is ugyanaz, mégis én az előbb említett file használatát javallom.Ezt a filét át kell nevezni a következő névre: Mobilenavigator.exe
a másik exe filét ki kell törölni, vagy eltenni későbbre, mentés céljára. Ha megvagy, ezt kell látnod:

Spoiler:

A csomag egy háromnegyedrészben teljes csomag, emulátorban simán és jól, gyorsan működik, ami kell bele, a Content/Building mappát, a /Map mappát, és a /poi mappát fel kell tölteni a megfelelő térképpel, 3d-s filével és a poi filével.
Ezt nem mellékeltem, nem tudom, mit használsz, a progi megy Topmap 2013-as térképpel, és a 2012 Q4-es térképpel is. A képen is látható sys.txt a készülékedhez van hangolva, ahogy vaczak mondaná. Ha feltöltötted a naviprogramot a Te általad favorizált térképdolgokkal -minden egyéb mást a progi alapból tartalmazza- akkor már csak egyet kell figyeleembe venned, a program skin-t nem tartalmaz, ugyanis nem találtam hozzá jól működő verziót. Ebbe ui_igo8_da fajtájú skin kell, de egyetlen dimka féle van nekem ilyen, az viszont egy félórás üzem után textura hibával ellszállt, viszont skin nélkül a program hibátlan.
5. Elkészült az SD kártyás Mobilenavigator-os megoldásod, már csak be kell tenni a gépbe újraindítani.

Elvileg így néz ki a cucc:

Spoiler:

A felület, azaz a skin kiválasztása, Érintsd meg a Beállítás opciót

Alul a “jobbranyílat” érintve lépj tovább

A Menüt érintve, bejön a választási lehetőség

A Felületet érintve találod a skin kiválasztását (ha szürke, akkor nem jó a skin)


többféle séma van benne, + egy mentett próbaútvonal is, rögtön lehet vele repülni.

Ha kéred a képen látható TopMap térképfáljt, írj, felteszem, de én is a fórumról töltöttem le, tehát itt is megtalálod. Remélem ezzel a módszerrel sikeresebb leszel….és nem kell a gép belsejében matatnod.