Ennek a témakörnek tartalma 5 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés: Profile photo of Larry Larry 1 év, 6 hónapja telt el.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzések
 • 2016.10.21. , 19:25 #169020

  Helo nekem volna egy nagy problémám egy lenovo laptoppal: Miszerinte a win 10 telepítés kellös közepén megáll nem megy semmerre  a(a fájlok elökészítése és telepítése) menüböl.. Ezt megelözöen persze microsoft media tools-al készítettem el a telepítö usb-t és a laptop uefi képes igy gyári minöségben hagytam a biost, hogy ne keljen játszani a legacy-val…..a telepítö szépen elindul a hdd kiválasztható és a telepítés el is indul, De bizonyos százalékoknál megáll a telepítö. Az egeret érzékeli, és ki is tudnék lépni a telepítöböl, de nem az a cél. Eddig 1 alkalommal sikerült a müvelet egészen azazstal és a tálca megjelenéséig, de ott teljesen kifagyott, igy mikor ujra inditottam a rendszer nem áll fell még a logo sem jön be, csak ha a bent hagyom az usb-ét. Hozzáteszem win 10 pro 64-bit legális verziórol van szo..

  Az infótköszönnöm elöre is….addigis probálkozok az elejétöl hátha…..

  2016.10.21. , 21:19 #169025

  Win 10-hez nem értek és semmi pénzért nem is tenném fel viszont én tennék egy próbát a lemezről történő telepítéssel az usb-vel szemben.

  Kedves fórumtársak. Az oldalon kerüljük a navigációval kapcsolatos linkek kérését és megosztását.Az ilyen irányú postok azonnal törlésre kerülnek!
  Köszönöm.

  2016.10.22. , 21:01 #169056

  Ami engem illet kipróbáltam. Sikerült a Microsoftnak a fél CIA-t belezsúfolnia, nem hiába adták ingyen 🙂
  Milyen winyóra akarod tenni hagyományos vagy SSD? Ha volt előtte már más rajta, akkor nem árt minimum egyszer egy lassú formázás parancssorból a telepítő lemez segítségével esetleg DOS-ból!

  2016.11.04. , 14:16 #169353

  Ami engem illet kipróbáltam. Sikerült a Microsoftnak a fél CIA-t belezsúfolnia, nem hiába adták ingyen 🙂
  Milyen winyóra akarod tenni hagyományos vagy SSD? Ha volt előtte már más rajta, akkor nem árt minimum egyszer egy lassú formázás parancssorból a telepítő lemez segítségével esetleg DOS-ból!

  Lassú formázás? Azaz nem a gyors? Azaz normál?

  Miért kellene hogy végigolvassa?
  Hogy rendben van a lemez avagy nincs?

  Sent from my iPhone using Tapatalk

  2016.11.05. , 20:47 #169388

  örülj neki hogy mg áll . nagyon szar a win10

  2016.11.05. , 21:12 #169390

  Hogy mi, végig olvassa? Az a scandisc. A formázás (lassú) mint egyfajta felújítás újraképzi a szektorokat a winyódon, kijavítja az esetleges hibákat és töröl mindent ténylegesen (na azért nem teljesen,sőt egy egyszer formatált hagyományos winyóról könyebb adatot helyreállítani mint egy simán csak töröltről, windows esetében!), mint az építkezésnél az alapozás! Ugyanis te hiába törölsz valamit a winyóról az még ugyanúgy ottmarad és a következő telepítésnél hibákat okozhat a szektor hibákról már nem is beszélve!  A használat és a telepítgetések alatt ezek a hibák és maradványok csak halmozódnak, gondokat okoznak, eleinte csak sebesség csökkenést.

         Na figyu, megpróbálom a lehető legegyszerűbben leírni, nem lesz tökéletes, de megfogod tudni csinálni!
  Ha bebootolt a W10 telepítőd (UEFI-ben ) és a “Telepítés” -nél vagy bal alsó sarokban van egy “Számítógép javítása” itt “Hibaelhárítás”  majd “Speciális lehetőségek” majd “Parancssor” fekete háttér-terminál. Itt attól függően, hogy hány meghajtód van (minimum 2) annyit kell leformáznod, de legalább azt amire a W10-et akarod tenni (a többit később telepítés után is lehet) és tudnod kell a jelüket és a nevüket. A jelüket a parancs kiadásakor kell a nevüket (ez fontos azt hiszem W10-nél bár  nem tudom biztosan, valami ilyesmi talán: J_CES_X64FREV_HU-HUDV, de ez szerintem nem kell, csak backup-os helyreállításnál!) a formázás végeztével kérdezi meg majd , de ott inkább csak nyomj majd 2x entert és ha akarja a W10 majd elnevezi telepítéskor.
           Szóval ha bejött a Parancssor, fekete háttéren x:\sources\  akkor beírod ezután  format c:   majd enter    majd “y” enter és ekkor leformázza a “c” meghajtód, de vigyáz mert ez a c nem biztos hogy az a c amit a kész W10 jelöl cének (ha nem volt sok particiód max 1-2 akkor valószínűleg ez az) , itt máshogy működik!!! Tehát először ki kell derítened melyik meghajtónak mi a jele, ennek sajnos a DOS parancsát most nem tudom, de simán ki lehet próbálgatni, pl format h:   ha nincs ilyen akkor hibüzenetet ad és kész, mész tovább, de általában C,D,E,F,G ahány meghajtód volt annyi plussz egy az 500 MB-s helyreállítási meghajtó ugye amit a W10 csinált. Az UEFI-s 100Megás nem fog megjelenni, tehát kárt nem tudsz tenni nyugi. Formázáskor el kezd számolni 1-től 100 percent (%)ig.Ha mindel végeztél, de legalább azzal ami a Windows rendszer meghajtód volt (az adat maghajtót már a telepített Windowsból is tudod majd) és lesz is akkor kilépsz és indulhat a telepítés.
            Ennél egyszerűbb módszer ha szerencsés vagy és eltud a gépeden indulni egy régi WinXP-s telepítő akkor azzal, bebútolsz, törölsz minden partíciót,hogy egyszerűbb legyen és csak egyet csinálsz addig  amíg formázol, később a W10-el majd megcsinálod a többit. Én ezért szoktam linuxot használni, azzal mindent törlök, csak egy particiót hozok létre (a windowsok ugye maguktól is hoznak létre ami a formázást csak bonyolítja) , azt leformázom, majd jöhet most épp a W10 vagy más.

  Remélem tudtam segíteni, próbáltam egyszerűen!

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.