Ennek a témakörnek tartalma 29 hozzászólás, 11 résztvevő. Utolsó frissítés: Profile photo of schatt schatt 4 éve, 3 hónapja telt el.

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 30
 • Szerző
  Bejegyzések
 • 2013.08.24. , 08:50 #43132

  Sziasztok. Segitséget szeretnék kérni egy probléma megoldásában.

  Gigabyte alaplapom van, pár hónapos. Azt vettem észre már vétel után nem sokkal, hogy ha újrainditom a gépet, néha amikor megpróbálok bemenni a Bios setupba, kifagy az egész és van hogy sokszori újrainditás után is kifagy amikor a Biosba próbálok belépni.Azt ma vettem észre, mert winchestert cseréltem, hogy akkor nem fagy ki az újrainditás, illetve inditás után a Bios setup, ha kihúzom a Logitech Momo kormányomat az usb csatlakozóból, illetve van egy Microsoft XBOX 360 vezérlőm is, azzal is fagy a bios, ha be van dugva az usb csatlakozóba.Kérdésem lenne, hogy szerintetek ez alaplap probléma, vagy pedig amit én gyanitok, hogy a tápot nem cseréltem ki, /azon kivül szinte mindent/ /új lap, proci, memória, videókártya, winchesterek/ és már szűk a keresztmetszete a tápnak, kellene egy nagyobb, mert nem képes elég áramot leadni. Ezt abból gondolom, hogy az usb portok áramot adnak le és a kormánynak meg a vezérlőnek gondolom elég nagy az áramfelvétele.
  Most többször is kipróbáltam, ha ezek nincsenek bedugva, akkor gyönyörüen bemegy a Bios setupba, mindenféle kifagyás és gond nélkül.

  A segitséget és az ötleteket előre is köszönöm szépen.

  • A témakör módosításra került: 6 éve, 7 hónapja telt el-Profile photo of haliha haliha.
  2013.08.24. , 11:45 #43162

  hatalmas nagy áramot nem vesz fel az usb

  inkább videókártya CPU fogyaszt sokat

  frissítsd a programokat, biost

  két eszköz nem szereti egymást és fagyást okoz

  memória probléma is lehet

   

  2013.08.24. , 22:29 #43219

  Biost frissitettem, a többit majd meglátjuk. Akkor megnyugodtam, nem kell feleslegesen tápra költeni.

  Majdcsak rájövök mi akadhat össze egymással. A memóriákra én is gyanakodtam az elején. Két db négy GB-os van, egyformák. Mindkét bank párositásban kipróbáltam már berakni őket, de nincs változás emiatt.

  2013.08.25. , 00:22 #43225

  kizárásos alapon

  egy memóriát tegyél csak be és úgy próbáld ki egyesével

  először 1 db

  másodjára kettő legyen bent

  harmadjára 1 és 3 /  2 és 3 …… így tovább

  végig kell próbálgatni

  ezek a memória ellenőrző programok butácskák és nem tudják megmondani hogy melyik modul sérült

  általában csak memóriacímet adnak

  sokszor egyszerűen nem bírja a két modul egymást vagy a memóriahely az alaplapon hibásodik meg vagy csak telement porral és nem érintkezik rendesen

  Futtasd a Windows Vista / 7 beépített memória ellenőrző programját:

  Start menü > minden program > rendszerfelügyeleti eszközök > Windows Memória Diagnosztika

  vagy a MemTest nevű programot pár órán keresztül

  2013.08.25. , 09:56 #43233

  Memtest már volt futtatva fél napon keresztül, semmilyen hibát nem jelzett.

  2013.08.25. , 10:26 #43235

  Lépj be a BIOS-ba és tiltsd le a > Integrated Peripherals > Legacy USB storage detect / USB Storage Function

  Húzd ki az elülső USB csatlakozó panelt az alaplapból és csak a hátsót használd – ekkor jelentkezik e a hiba?

  Ellenőrizd az eszközkezelőben hogy az USB Driverek helyesen működnek -e

  Próbáltad már a Load Optimized Defaults menüpontot?

  tiltsd le a biosban az összes olyan boot eszközt amit nem használsz és állítsd be a helyes sorrendet azoknál amire szükség van

  Pontos válaszokat várok csak így tudok segíteni

  ha egyik sem megy vegyél egy PCI(-E) USB hub-ot és tiltsd le a Legacy USB storage detect / USB Storage Function-t

  Legacy USB nyavalyára csak akkor lesz szükséged ha rendszert telepítesz vagy a biosod frissíted

  2013.08.25. , 10:51 #43237

  Köszönöm.

   

  Végigpróbálom a javaslataidat. A boot eszközökből csak az van engedélyezve, amit használok is, a dvd-rom és a fő winchester.

  2013.08.25. , 11:57 #43243
  Profile photo of HPI
  HPI
  Felhasználó

  Nem szeretnék okoskodni, csak egy tipp.

  Volt nálam nem olyan régen 2 gép javításon (hobbiból ismerősöknek) Hasonló usb problémákkal. Az egyiken az előlapi usb-k voltak roszúl csatlakoztatva és eszköz rádugásánál okoztak hasonló problémát, másiknál pedig zárlatos volt az usb aljzat, vagyis az egyik kis lemezke elhajolt az aljzatban.

  http://hpi.hu

  2013.08.25. , 13:38 #43247

  bármilyen tapasztalat jól jön

  itt mindenki a dw team tagja 🙂

  2013.08.25. , 17:16 #43293

  Az az érdekes, hogy a kormányt, illetve a gamepadot bármelyik usb-re bedughatom, inditásnál kifagy az alaplap ha be akarok lépni a biosba.

  Se a kormány, se a gamepad nem zárlatos és tökéletesen müködik.

  2013.08.25. , 18:43 #43315

  először húzd ki a gamepadot és kormányt csak bill legyen

  ezután betudsz lépni a biosba

  letiltod az usb legacy-t stb amit írtam

  várom a fejleményeket

  2013.09.14. , 00:58 #45356

  Nos, úgy tünik fejlemény az van. Tegnap nemes egyszerüséggel összeomlott a gépem. Egy játékot kellett újratenni, utána ujrainditottam a gépet és a windows nem tudott elindulni, hanem a csökkentett módú hibajavitásba ment bele.
  De sem az automata hibajavitás nem tudott mit kezdeni a windowsal, sem az elmentett visszaállitási pontra nem tudta visszarakni a gép magát. Azt irta mindig, hogy nem lehet irni a fájlokat, nem tudta visszaállitani.
  Előtte már gyanus volt, hogy a vinyó állandóan dolgozott. Ez kb fél éves, két terás Hitachi, ugyhogy eléggé fáj a dolog.
  De a nagyobbik gondom az, hogy lehet hogy az alaplapom ment tönkre és az vitte most a vinyót is. Ugyanis beraktam egy másikat, hogy legalább a dolgaimat ki tudjam menteni a régi windowsból. A telepitéskor ért nagyon nagy meglepetés, a windows nem tudta az eszközeimet automatikusan felismerni, semmit ami alaplapi, illetve a videókártyát sem. Nem volt netem, stb. Csak úgy, hogy az alaplapi dvd-ről felraktam minden drivert. Eddig win7 telepitésnél még nem is találkoztam ilyennel.
  Viszont most azt csinálja, hogy minden újrainditásnál állandóan a régi hibás windowsos vinyóról akar indulni, hiába állitom be neki a setupban hogy a másik vinyón van a windows, arról bootoljon, valamiért minden újrainduláskor elfelejti az előző beállitásokat és visszatér a saját beállitásaihoz.
  Most ott tartok, hogy fogalmam sincs mit csináljak, azt hiszem alaplap csere lesz belőle, pedig ez is fél éves. Ha a bolt szervizébe beadom ahonnan vettem az alkatrészeket, akkor jó eséllyel hetekig nem lesz gépem. És még mindig nem biztos hogy ők megtalálják a hibát és kicserélik gariban.
  Ja, próbáltam biost is frissiteni, nem segitett.
  Szerintetek mi a túrót csináljak? Most már teljesen magam alatt vagyok a sok szivás és pénzkidobás miatt. 🙁

  2013.09.14. , 20:30 #45401

  Na leirtam az egész dolgot úgy ahogy van, hátha igy könnyebb a gondolkodás másnak is.

  Nagy gondom van, hozzáértő guruk segitségét kérném. Van egy Gigabyte alaplapom, ami érdekes dolgokat csinál. Most fél éves.

  Nemrég észrevettem, hogy ha be akarok menni a bios menübe, akkor kifagy az alaplap. Végül rájöttem, hogy ha a logitech momo kormányom vagy az xbox játékvezérlőm be van dugva az usb-be akkor fagy ki a bios.
  DE. Két napja meghalt a windowsom, ami egy pár hónapos 2 tb-os Toshiba winyóra volt telepitve. Egy játék telepités után ujrainditás volt. Ujrainditáskor a windows nem tudott elindulni, kidobta a képernyőt, hogy probléma van az indulással. Bement a csökkentett módba. Viszont az automatikus hibajavitás nem tudott mit kezdeni vele és hiába volt visszaállitási pontom is, azt irta ki, hogy nem tudja visszaállitani a windows-t mert a vinyó nem irható.

  Ekkor még a vinyóra gyanakodtam, beraktam egy régebbi 750 gb-os vinyót, hogy arra rakjak egy hirtelen windows-t és a régi vinyóról legalább a dolgaimat ki tudjam menteni. Na itt jön a csavar, mert először is a windows7 úgy települt, hogy feltelepülés után nem ismerte meg az alaplap dolgait, pedig annó első telepitésnél simán müködött minden. Nem volt hálózatom, nem ismerte meg a hálókártyát, a videókártyámat, semmit amivel az alaplap kommunikált. Ezeket úgy tudtam megoldani, mint a régi szép xp-s időkben, hogy az alaplapi telepitő dvd-ről kellett felraknom a drivereket, utána lett csak netem, stb.

  Viszont azóta bármikor újrainditom a gépet, mindig a 0-ás helyen lévő vinyóról akar indulni, amin a hibás windows van, mindig átirom neki hogy a Samsungról induljon, a többi inditását letiltom, elmentem a bios beállitásait, stb. De ujrainditás után megint a rossz windowssal akar indulni, nem hajlandó a másik vinyóról. Csak akkor, ha bemegyek előtte a setupba és átállitom. Akkor arra az inditásra jó, de ha újraindul, vagy leállitom, megint minden elfelejt az alaplap és visszaáll a szerinte alap beállitásra. Már lereseteltem a cmost, kicseréltem az alaplapban az elemet frissre, átnéztem minden bekötést, de hiába.

  Próbából leformáztam a nagy vinyót és megpróbáltam egy windows7-et rátelepiteni, de megint az volt, hogy nem kommunikál a windows az alaplappal. Szerintetek mi lehet a megoldás?

  Az a bajom hogy ha elviszem oda, ahol vettem, ott hetekig tesztelni fogják, addig nincs gépem, ráadásul ki tudja mit fognak megállapitani. Igy számomra a gép használhatatlan. Gondolkozom hogy inkább veszek egy másik alaplapot ami nem Gigabyte gyártmányú és csak magát az alaplapot viszem vissza gariban. Az is a gond, hogy csak alkatrészeket vettem, itthon raktam össze a gépet és tudjuk jól, hogy ilyenkor a bolt, hiába nála vettem minden alkatrészt, rögtön azt fogja mondani, hogy ugrott a garancia, mert nem szakszerviz rakta össze a gépet.

  Nagyon megköszönném ha valaki igazán hozzáértő tudna segiteni, mert már nagyon magam alatt vagyok.

  2013.09.14. , 20:52 #45404

  Na ráengedtem az AIDA szoftvert, ami nemes egyszerüséggel annyit irt ki, hogy ismeretlen alaplap. Azt hiszem ennyi. 🙁

  2013.09.14. , 20:58 #45405

  szerintem gondolkodás nélkül vidd vissza az alaplapot. ne füzz hozzá semmit, a szerelő azt mondta hogy hardverhibás.Te nem értesz hozzá. játszanak vele amennyit akarnak aztán cseréljék ki.

  2013.09.14. , 21:16 #45406

  Köszönöm, én is erre gondoltam. Csak az a gondom, hogy amig ők játszogatnak meg tesztelnek, addig én mivel üzemeltetem a gépemet.

  Ha hetekig elhúzzák, akkor hetekig nincs gépem.

  2013.09.15. , 11:10 #45453

  Megkérdeztem ahol vettem. Aqua computer. Közölték hogy vigyem vissza, majd valamikor az ő szervizük megnézi, teszteli, aztán ha azok végeztek, akkor kiküldik a gyárnak, majd az ottani szerviz is megnézi, teszteli, aztán majd egyszer valamikor talán vagy visszakapom ezt, vagy majd valamikor, egyszer talán lesz cserealaplap.

  Kérdeztem hogy ez ok, de addig mivel menjen a gépem, mert csak ez az egy van. Megvonta a vállát az úr és mondta, hogy az elromlott hütőgép, mosógép, stb helyett sem adnak cserét, igy jártam.

  Kénytelen leszek venni egy másik alaplapot, aztán ha majd valamikor ezzel lesz valami, akkor a kicserélt alaplapot eladom. Kiváló megoldás.

  • A hozzászólás módosításra került: 6 éve, 6 hónapja telt el-Profile photo of haliha haliha.
  2013.09.26. , 14:57 #46347

  Közben máshonnan kapott segitséggel megoldódott a gondom, maradt az alaplap egy béta biossal. Ugyhogy köszönettel az egész topik törölhető.

  2013.10.27. , 09:18 #49492

  Sziasztok,

  nekem olyan problémám lenne, hogy ha belépek a boot sorrend választáshoz vagy simán a bios-ba, akkor nem tudok választani semmit, olyan mintha a billentyűzetem inaktív lenne.

  Ezt vajon hogyan lehetne megjavítanom? Jelenleg mindig a winchesterről akarna indulni a gép, egy későbbi újratelepítést sem tudok így megoldani, ha nem tudok CD/DVD-ről bootolni 🙁

  2013.10.27. , 09:30 #49493

  @rohambilly milyen gép ez pontosan?

  2013.10.29. , 16:33 - válasz Cartman hozzászólására #49930

  -60GB SSD meghajtó a rendszernek, Kingston HyperX 3K SSD 60GB SATA 3 2,5″ belső Solid State Drive
  -500 GB meghajtó egyéb dolgokat tárolni
  -Core i5-ös 4 magos proci, Intel Core i5-3470 (3,2GHz/6MB) (s1155) BOX processzor
  -8 GRAM memória(4-4 arányban) Kingston HyperX 4GB 1066MHz DDR2 Non-ECC CL5 (5-5-5-15)
  -1 GB grafikus kártya Gigabyte Radeon HD 6570 OC 1GB GDDR3, 128bit, DVI, HDMI, DSUB (PCIe)
  – alaplap intel h77-ds3h (gigabyte )

  remélem nem hagytam ki semmi fontosat

  2013.10.29. , 17:10 - válasz RohamBilly hozzászólására #49939

  @rohambilly, gondolom hogy a billentyűzet és egér USB. Gigabyte-nál az alaplapon meg van jelölve hogy
  mellyik USB port “éll” a bootolásnál.

  2013.10.29. , 17:15 - válasz Nyul2012 hozzászólására #49940

  egér usb, bill ps/2
  nem tudom az miért lehet, hogy ha megnyomom az f12-boot sorrend választást, utána miért nem működik tovább a bill?

  még gázabb: bios-ba mennék, DEL lenyomását követően és a vár menükép helyett csak a háttér jelentkezik…

  • A hozzászólás módosításra került: 6 éve, 5 hónapja telt el-Profile photo of RohamBilly RohamBilly.
  • A hozzászólás módosításra került: 6 éve, 5 hónapja telt el-Profile photo of RohamBilly RohamBilly.
  2013.10.29. , 23:25 #50000

  @rohambilly próbáltál már másik billentyűzetet? Esetleg másik USB portba dugni?

  2013.10.30. , 16:26 - válasz Cartman hozzászólására #50070

  Igen végig próbáltam usb billentyűzettel is, az összes lehetséges usb porton.

  Próbálkoztam egy alaplap resettel, annak a menüje bejön, tudok választani h default és boot vagy default és reboot vagy enter bios.

  Az első 2 lehetőség után nincs változás, a bios választásakor pedig az történik ami eddig is, az üres bios háttérkép jelenik meg, menü nélkül.

  A memóriát végigpróbáltam az összes slotjába már, hátha feszültséget nem kap esetleg megfelelően. Nem volt változás egyik esetben sem.

  2013.10.30. , 21:41 - válasz RohamBilly hozzászólására #50092

  @rohambilly akumulátor az alaplapon rendbe van ? Cseréld ki.

  2014.07.25. , 11:47 #87159

  Sziasztok!

  BIOS kellene frissítenem egy Albacomp M66S notin. Nagy nehezen begyűjtöttem a Clevo-tól, de eddig csak Win alól csináltam BIOS frissítést gyártói oldalakról, ennél pedig úgy tudom, csak DOS-os környezetben lehet.
  Tudna valaki egy pontos leírást adni ennek menetéről?

  Előre is köszi!

  2014.07.25. , 12:19 #87160
  2014.08.31. , 09:03 #91686

  Sziasztok,

  Lehet nem pont ide illik a problémám, de új témát se akartam nyitni.

  Háttér:
  A héten elszállt a monitorom (Asztali PC – fél éves), szereztem egy másikat. Ahogy lett képen az AVG jelezte hogy nem jó neki a licence kód. Sok küzdés után sikerült megfixálni, de azóta nem működik a billentyűzet (PS2).
  Ezt kb azért irtam le mert elég gyanús hogy minden egyszerre romlik el, vírusra gyanakodtam…
  Sajnos se az AVG, microsoft akármi, se a Advanced system care programok nem szedtek le a gépről olyan virust ami megoldotta volna…
  Probléma:
  A rendszer látja hogy valami nem stimmel a billentyűzettel de azt irja hogy a legjobb illesztőprogramja van.
  Microsoft fix it program is elkezdi javitani a dolgokat de nem sikerül…
  Valahol azt olvastam hogy a registryben garázdálkodhatott egy virus… de egy nap googlezás után se találtam jo megoldást.

  Beszereztem egy USB-s billentyűzetet ami a laptopom megy simán, a PC-n meg nem. Amikor irni akarok pittyeg mintha i be húzogatnám a gépből…

  BIOSba be tudok lépni szóval valahol a win indulásnál blokkolodik.

  Egy dolgot nem próbáltam még az a win újrarakás, meg esetleg a format, de ezeket szeretném is elkerülni.

  Találkoztatok már esetleg ilyennel, van valami megoldási javaslat?
  Ha bármi info kellene szóljatok!
  Köszi,
  Vik

  • A hozzászólás módosításra került: 5 éve, 7 hónapja telt el-Profile photo of viktorwhite viktorwhite.
  2016.01.02. , 20:41 #150112

  Sziasztok!
  Frissítettem win 10-re de beleakadtam egy problémába. A korábban win 7 alatt az alaplapomon beállított (ASROCK B75 pro3-m) usb legacy tiltás feloldódott ezt azért tettem be mert lustaként nem szeretem az usbs hangszórót külön ki bekapcsolni hanem egyszerűen a gép leállításával megszűnt a szufla (lehet hogy ennek nincs is köze a win 10 hez mert közben cseréltem egy logitech usbs wireless kombira a bevitelt) most látom hogy kikapcsolt állapotban is világít a hangszóró ledje… sőt most minden usbn végignéztem és mindenporton világít kikapcsolt gép mellett. Mondjuk ki..tam magammal mert az usb letiltás sikerült hiszen a hangfal ugyan világít de az wifis usbs billentyűzet már nem kap szuflát csak az op indulására  ami most  amíg nem szerzek ps2es billentyűt addig így marad mert addig nem tudok belépni a biosba ezáltal  🙁 a  bios uptodate.
  Van ötletetek? 

30 bejegyzés megtekintése - 1-30 / 30

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.