Ennek a témakörnek tartalma 0 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  vaczak9283 4 éve, 4 hónapja telt el.

1 / 1 bejegyzés megtekintése
 • Szerző
  Bejegyzések
 • 2015.07.22. , 06:56 #130807

  Sziasztok!

  Íme egy kis segítség a fórum használatához!

  A DW-fórumon minden warez megnyilvánulás Tilos!
  (Warez = “ami a jogvédett tartalmak jogsértő terjesztésére utal”)

  .

  Az első és egyben a legfontosabb, az iGO fórum blokk:
  http://dirtywindows.hu/discussion/forum/navigacio/igo/ – itt megtalálható szinte minden, ami navigációval kapcsolatos.
  Az iGO fórum blokkban nem szabad Új Témát nyitni, mivel az iGO általános részlegben szinte bármely témáról szót lehet ejteni, viszont, ha már van az adott típusra fórum, akkor a kérdést ott kell feltenni.
  Nagyon nagy segítség a KERESÉS A FÓRUMBAN lehetőség;
  imgur-image
  amely minden lap jobb felső szélén található. Használata egyszerű, egy-két a lényeget kifejező szó és már szinte elsőre a találat,
  pl.: wayteq x980 vagy csak x980 vagy pl, a note4 vagy note 4 vagy content – userdata – poi – kml – gpx – fbl – ftr – hnr – stb., stb…, a lényeg, hogy rövid és a keresőmotor számára értelmezhető legyen! Tessék kipróbálni és örülni!!
  Még egy fontos a keresett és talált eredményhez; a találati lapon a keresett témával kapcsolatos poszt jelenik meg, a válasz vagy az ahhoz tartozó magyarázat nem, ezért az adott poszt jobb felső sarkában található poszt-link, pl.: #146541 behívása teszi lehetővé az alatta-felette posztok átolvasását.
  Poszt létrehozása:
  A kiválasztott részlegben az alábbi módon kell a posztot létrehozni, vegyük alapul a Mio – Spirit – Moov navigációs készülékek részleget:
  – beírás előtt fontos az adott lapp posztjait végigböngészni
  – a lap alján van a poszt-mező (szövegmező), amely lehetőséget ad a kérdés, kérés beírására, szerkesztésére, valamint utólagos módosítására.
  A szerkesztőpanel:
  imgur-image
  Mint látható, a szerkesztőpanel tartalmaz egy funkciósort, egy szövegmezőt és kb. 500kbit értékű fájlfeltöltési lehetőséget a csatolmányba.
  A funkciósor:
  imgur-image
  Ha a funkciósor valamelyik ikonjára helyezzük az egérkurzort, akkor kiírja, hogy milyen feladatot lát el, ennek megfelelően lehet, kell alkalmazni, ehhez minden esetben ki kell jelölni azt a szöveget, szöveg-területet, amelyiket manipulálni akarjuk, vegyük pl. a Link ikont:
  imgur-image
  – kimásoljuk a letöltő-linket és utána kijelöljük a tetszőleges szöveget, pl. “ezt a csomagot töltsd le” és ráklikkelünk a link-ikonra a felugró ablakban az URL alá bemásoljuk a linket és elküldjük, hatására a letöltés lehetőségét beteszi a korábban kijelölt szöveg alá.
  A fenti műveletnél nagyon fontos, hogy a bemásolt link vége nem tartalmazhat slash “/” vagy backslash “\” karakter mert nem jeleníti meg a linket.
  Ugyanezt a módszer kell alkalmazni a poszt-link továbbadása esetén is:
  imgur-image
  Helyezed rá az egérkurzort, jobb egérrel klikk és a felugróban klikk a Hivatkozás címének másolása opcióra, és utána lehet bemásolni az URL alá.
  A Csatolmány:
  Ezt a funkciót a poszt-szerkesztés után érdemes használni, mert az Elküldés kapcsoló amúgy is lap alján van.
  Segítségével kis értékű fájlokat, kb. 500 kbit (1/2 mega) képeket helyezhetünk el. Fontos, hogy a fájl csomagolva legyen (rar, vagy zip), természetesen a kép esetében a képfájlt nem kell becsomagolni, mert nem jelenik meg képként, hogy a kép fájlértéke optimális lehessen érdemes jpg formátumban menteni.
  imgur-image
  – klikk a Tallózás… és a felugróban megkeresni a feltöltendőt, majd azt kijelölni és a Megnyitással elküldeni, ekkor megjelenik a Tallózás kapcsoló mellett a fájl neve, klikk az Elküldés-re. Hatására a csatolmányba kerül a tömörített fájl, kép esetében, pedig a kép fog megjelenni.
  – ha egyszerre több fájlt is szándékozunk feltölteni, akkor előbb a További fájlok hozzáadása sorra kell klikkelni, ekkor kapunk három betallózást, bökünk egy újabbat a piros sorra és ad még egyet, tehát összesen négy fájlt lehet egyszerre feltölteni.
  Képfeltöltés és kihelyezése a posztba:
  Mindegyik lap alján megtalálható a Képfeltöltő:
  imgur-image
  Helyezed rá az egérkurzort, jobbegérrel klikk és a felugróban klikk a Megnyitás új lapon.
  A bejelentkező felületen be lehet tallózni feltöltéshez, vagy a fogd és vidd módszerrel be lehet húzni a feltöltendő képet.
  imgur-image
  Feltöltés után ad egy linket, amelyek ki kell másolni és betenni a posztba, hogy megjelenjen. Ennyire egyszerű!
  A megírt és elküldött poszt utólagos szerkesztése:
  imgur-image
  SZERKESZTÉS
  Oops, “megírtam a posztot és ez meg kimaradt…”, semmi gond, a poszt alján van a SZERKESZTÉS opció, bátran klikk rá és már javítható, pótolható a hibás, vagy kimaradt részlet.
  VÁLASZ
  A VÁLASZ funkció arra szolgál, hogy a kérdezőnek névre szólóan tudjunk válaszolni, bátran klikk rá és levisz a poszt-szerkesztő panelhez. Ha akkor beírjuk válaszunkat és elküldjük, akkor a poszt felső sorában kiírja, hogy kinek válaszoltunk, mint a képen:
  imgur-image
  IDÉZ
  Az IDÉZ funkció jelentősége egyfajta nyomatékosítás, csak ritkán szabad használni, mert feleslegesen terheli a szervert – főleg úgy nem, hogy közvetlen az “előttünk/felettünk” lévő posztban leírtakat idézzük.
  Használata az alábbiak szerint javasolt:
  – kijelöljük az idézetben megjeleníteni kívánt szót, szöveget, szöveges területet
  – ráklikkelünk az IDÉZ kapcsolóra, mely során a szövegdobozba “repülünk”, de nem látunk semmit, ennek ellenére nyugodtan szerkesszük meg válaszunkat, mert
  – az idézett szöveg a válaszunk elküldése után fog megjelenni posztunkban, pl. így:
  imgur-image
  e-mail értesítést kérek az új hozzászólásokról
  Én szeretem használni, mert a dolgok folyása időben eljut hozzám, de akit zavar, hogy válaszoltak a posztban feltett kérdésére, kérésére, az ezt a funkciót ne használja.
  Figyelem fontos!! Mivel a poszt utólagos szerkesztése időhöz kötött, ami kb. 1hét, utána már csak a “vezér”, vagy a “modik” tudják kivenni a jelölést.
  imgur-image
  A szerkesztés naplózása
  Mint látható, ez a funkció alapból ki van jelölve, ha használjuk, akkor illik megindokolni, ellenkező esetben elküldés előtt ki kell venni a “pipát” a keretből.
  imgur-image
  Ugrás a lap tetejére (Top Goto Button)
  Amint végigböngésztük a lapot, nem kell visszagörgetni, mert fel is ugorhatunk a lap tetejére, a nyilacskára klikkelés ebben van segítségünkre.
  imgur-image
  A négy “Ász”…
  – a Profil és számos más minden egy helyen (klikk a nick-re vagy a logo-ra)
  – a Témanyitás, nem kell keresgélni, hogy hová is tettem (klikk a Témanyitás:-ra)
  – a válaszok, ez egy remek funkció, nem csak a sajátom, hanem mindenki neve alatti használható, így könnyű ráakadni a keresendő dolgokra (klikk a válaszok:-ra)
  – a Privát üzenet, új lapon nyitja meg a lehetőséget (klikk rá)
  imgur-image
  Végezetül, de nem utolsó sorban…
  Privát Üzenet, röviden PM, Erről rendszerint el szoktunk feledkezni, kivétel a gyakorlottak, pedig érdemes figyelni, mert lepetés bármikor jöhet és ha észrevesszük nem veszíti aktualitását.
  imgur-image

  .Üdv.: vaczak

  • A témakör módosításra került: 4 éve, 8 hónapja telt el-Profile photo of vaczak9283 vaczak9283.
  • A témakör módosításra került: 4 éve, 2 hónapja telt el-Profile photo of Cartman Cartman.

  Figyelem! - Ne idézd a közvetlen előtted "szólót" - Fontos, hogy a topikban típus szerint tedd fel kérdésed - A posztban írtak javításához használd a SZERKESZTÉS opciót!
  A DW-n minden warez megnyilvánulás Tilos! Warez = "ami a jogvédett tartalmak jogsértő terjesztésére utal"

1 / 1 bejegyzés megtekintése

A téma ‘Útmutató a fórum használatához ’ le van zárva.