Ennek a témakörnek tartalma 19 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés: Profile photo of reEnd reEnd 6 éve telt el.

20 bejegyzés megtekintése - 1-20 / 20
 • Szerző
  Bejegyzések
 • 2013.03.11. , 00:37 #30033

  Aki meg van elégedve a GNOME 3 képességeivel alapjáraton, az most zárja be ezt a lapot, mert ez nem nekik készült.
  Akik mostanában váltanak olyan disztróra, mely a GNOME 3-mal érkezik, könnyen szembesülhetnek azzal a ténnyel, hogy egész nehézkes kiigazodni rajta. Valószínűleg verseny folyik a MS-féle Metro és a GNOME fejlesztői közt, hogy melyiküknek sikerül olyan felületet létrehozni, melyben minél több egérmozdulat szükséges az egyes opciók eléréséhez vagy akár olyan egyszerű műveletek elvégzéséhez, mint pl. az ablakok közötti váltás. Én nem támogatom ezt a versenyt, inkább megpróbálom kicsit barátságosabbá, egyszerűbbé tenni. Míg a Windows 8-on (jelenleg) eléggé meg van kötve a kezünk, nem áll rendelkezésünkre a Metro UI testreszabására, addig Linux alatt tehetünk valamit ellene.
  Az alany a Fedora 17, melyen keresztül bemutatom a rendelkezésünkre álló lehetőségeket, de a többi disztribúció felhasználóinak sem kell megriadniuk, leginkább annyi különbség van, hogy su helyett sudo-t kell bepötyögni, de ha nem sikerül eligazodni, akkor itt kérdezhetsz nyugodtan, segítünk.

  Valahogy így néz ki a Gnome 3 default-ban. A képen nem látható ennek a hátrányai. Többek közt a felső panelen – ha több ablak van megnyitva – akkor sem jelenik meg a többi ablak, bal felső sarokba húzva az egeret tudunk csak váltani közöttük, az asztalok közti váltáshoz pedig bal felső sarokba, majd a képernyő szélére kell húzni az egeret, az ilyen-olyan különféle egértrükközésekről nem is beszélve. Munkára szeretném fogni a rendszert, azonban ez így nem megy. Ami engem elriasztott az egésztől:

  -nem tudtam a panelen váltani az ablakok közt;
  -trükközni kell akkor is, ha meg akarunk nyitni egy alkalmazást;
  -jó lett volna valami gyorsindító is, habár ezt később nálam egy dock váltotta fel (a túlzsúfolt tálca panel miatt);
  -a felhasználóra kattintva (jobb felső sarok) csak a kijelentkezés, felhasználóváltás opciók éltek;
  -az ablakok tetején csak a bezárás gomb van, a minimalizálást és a teljes méret/előző méret lehetőségeket kifelejtették, habár utólag rájöttem, hogy jó ez így is, úgyhogy ehhez nem telepítettem utólag kiegészítőt.

  Ezek voltak a legnagyobb hiányosságok számomra, a többi apróság most nem jut eszembe. Nekiálltam keresgélni a beállítások között, azonban rá kellett jönnöm, hogy itt nem sok mindent tudok beállítani.

  Szerencsére azonban létezik a extensions.gnome.org[/url] oldal, ahol a fentebb említett hiányosságok pótolhatók, meg egyéb hasznos és haszontalan kiegészítők adhatóak hozzá az OS-hez. A jó hír az, hogy akik nem szeretik a rendszert turkálni, terminálozni, azok is könnyűszerrel telepíthetik ezeket a bővítményeket, mindössze a böngészőben kattintani kell az ON/OFF-ra és egyből települ, a későbbiek során is tudod itt menedzselni őket (olvastam olyan visszajelzéseket is, hogy Chrome/Chromium böngészőn nem működik tökéletesen ez a „feature”, ebben az esetben – még ha megrögzött krómpárti vagy is – indítsd el a Firefoxot). Persze nem lenne Linux, ha terminálból nem lehetne megoldani – azonban a guruk úgy is megtalálják ennek is a módját. Aki nem áll közeli barátságban az angol nyelvvel, szintén nem esik el semmi jótól, általában képernyőképet is mellékelnek a leírás mellé. Nem fogom minden egyes kiegészítőt egyesével bemutatni, csupán azokat, melyeket én telepítettem:

 • Advanced Settings in UserMenu:
 • ezen kiegészítő hozzáadja az Advanced Settings-et a user menübe, ami jól jön;

 • Panel Settings:
 • a panel beállításaiban nyújt kisebb segítséget;

 • Advanced Volume Mixer:
 • ha több olyan alkalmazás fut együtt, amelyek hangot is tudnak kiadni magukból, akkor ez a segédeszköz segítségével külön-külön tudjuk állítani az egyes alkalmazásokhoz tartozó hangerőcsúszkát – nem feltétlen volt szükséges, de azért hasznos-;

 • Applications Menu:
 • ez volt az egyik, amelynek leginkább megörültem, a GNOME 2-höz hasonló alkalmazásindító menü, ilyen:

 • Dock:
 • ez lett a gyorsindító helyett;

 • Frippery Move Clock:
 • áthelyezi az órát a panel közepéről a szélére;

 • Frippery Shut Down Menu;
 • a user menühöz hozzáadja a kikapcsolási opciót;

 • Search Firefox Bookmarks Provider;
 • a Fedora keresője ennek a segítségével tud keresni a FF könyvjelzőim között is;

 • Show Desktop Button;
 • hozzáad a panelhez egy ablakok mutatása gombot;

 • System-monitor;
 • a panelen mutatja a grafikonokat:

 • Windows List:
 • a másik igencsak hasznos kiterjesztés, ha több ablakod van nyitva, akkor a panelen mindegyik megtalálható;

 • Workspace indicator:
 • ha több asztalt használsz, akkor a segítségével tudsz váltani közöttük;

 • User Themes;

szándékosan hagytam a végére, akkor lesz rá szükséged, ha szeretnél témákat is telepíteni a rendszerre.

Témák telepítése

Lehetőség van témák telepítésére is. Ehhez először szükség van egy terminálra. Gépeld be a következőt:

su –

Kérni fogja a root jelszavat, add meg neki! Utána:

yum install gnome-tweak-tool

Ez feltelepíti majd a Gnome Tweak Tool-t, egyszer majd rá is kérdez, hogy tényleg szeretnéd-e telepíteni, ekkor üss be egy Y-t.

Itt van szükség az előbb említett User Themes bővítményre, ennek fel kell lennie telepítve, valamint be kell lennie kapcsolva, hogy telepíthess témákat (hogy be van-e kapcsolva, azt ellenőrizheted a böngészőben a gnome ext. oldalán, vagy a Spec. rendszerbeállítások –> a Shell bővítményei fülön).
Ha beszereztél valahonnan egy témát (én most >> ezt << telepítettem), akkor azt ki kell csomagolni a /home/usernév/.themes könyvtárba. Ha kicsomagoltad, akkor indítsd el a Speciális rendszerbeállításokat, vagy én a fent említett a júzermenühöz hozzáadott Advanced Settings segítségével indítom és ott a Téma fülön tudsz váltani a témák közt.

-Hol lehet találni témákat?
-Az interneten. A kulcsszó a „Gnome shell themes”.

Nálam most a testreszabás valahogy után így néz ki:

Azért csak könnyebben kiigazodok most már a rendszeren, mint közvetlen telepítés után.

Ennyi lenne, remélem valakinek segítségére volt. Kéretik a nem ide illő kommenteket a fórumon kívül hagyni, ha tetszik a GNOME 3, akkor használd úgy, ez azok részére készült, akiknek nem jön be, de mégsem szeretnének ablakkezelőt váltani. Ha valakinek valami nem világos vagy nem sikerül, akkor nyugodtan kérdezzen, de itt a fórumon, ne pm-ben! Köszi.

Csatolmányok:
You must be logged in to view attached files.
Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.03.11. , 01:12 #30035
A Gnome 3.6 újdonságai

A Gnome az utóbbi időben nagyon sok – főleg negatív – kritikát kapott a közösségtől. Azonban ez nem állítja meg a fejlesztőket a fejlesztésben, a napokban a Gnome Project bejelentette a 3.6-os verziót. Az új verzióban sokat alapoztak a felhasználói visszajelzésekre. Tekintsük át nagy vonalakban az újításokat.

Activities:

Az „Activities” menü – magyar rendszerben „Tevékenységek” néven található meg – kisebb ráncfelvarráson esett át. Az alkalmazásokat ezentúl nem a bal sarokban található „Applications” menüből indíthatjuk, hanem átkerült a gyorsindítóba a kihelyezett alkalmazások alá külön gombként. A keresőmező pedig középre került.


Lock Screen:

A Lock Screent is átszabták a fejlesztők. Ezentúl háttérképet és értesítéseket is megjelenít, ill. a médialejátszók is vezérelhetőek közvetlen a zárolási képernyőről, külön a jelszó megadása nélkül.

A bejelentkező képernyő is illeszkedik a Gnome 3.6-hoz, új kinézetet kapott.

Message Tray:

Az üzenetek, értesítések megjelenítésére szolgáló alsó panel sem maradt ki. Az új verzióban a panel felbukkanásakor nem takarja el a munkaterületet, hanem az előhívásakor az ablak átméretezésre kerül. Az ikonok nagyobbak lettek és többé nem mozognak.
A „hot corner” – mivel sok felhasználónak problémába ütközött a használata közben – eltűnt, helyette az egész munkaterület alsó sávjából előhívható a „message tray”, így már nem kell a jobb alsó sarokba vinnünk az egérmutatót a panel megjelenítéséhez.

Notifications:

Az értesítéseket is átszabták a felhasználók életének megkönnyítése érdekében:

– ezentúl teljes képernyős alkalmazás vagy játék futtatása közben a rendszer csak a fontos értesítésekről ad tájékoztatást, hogy kevésbé zavarjon minket a munkában/játékban. A „nem fontos” értesítéseket csak az adott munkamenet befejezésekor jeleníti meg. Hogy konkrétan mi tartozik a fontos és a kevésbé fontos értesítések közé, számomra rejtély. 🙂

– a rendszer az értesítéseket az érdekünkben nem tünteti el addig, amíg meg nem győződik róla, hogy megkaptuk.

– az értesítési buborékok kaptak bezárás gombot is, így könnyebben eltüntethetők.

System Settings:

A beállítások ablak és az egyes beállítások is megváltoztak. Nagyobb ikonokat kapott, az összes beállítást megjeleníti, így nem kell görgetni, az ablak mérete automatikusan illeszkedik kisebb monitorokon.

Háttérkép:
– a felhasználók visszajelzése alapján a fejlesztők a háttér lecserélését elősegítő beállítást megváltoztatták. Olyan problémák merültek fel, minthogy az aktuális hátteret véletlen megváltoztatták, azonban új háttér beállítása bonyolult volt.

Az aktuális háttér most nagyobb előnézeti képet kapott.

Ha rákattintunk, akkor kiválaszthatunk másik hátteret, saját képet beállíthatunk háttérnek vagy a háttér színét változtathatjuk.
A 3.6-os verzió új alapértelmezett hátteret kapott és a többi háttérkép is frissítésre került.

Mouse & Touchpad:

Az egér és érintőtábla beállításai is kisebb ráncfelvarráson estek át, egyszerűbbek és könnyeben áttekinthetőbbek lettek a beállításai, valamint egy tesztterületet is kapott a görgetés tesztelésére.

Online Accounts:

A bejelentkezési ablak szebb lett, saját nyelvünknek megfelelően tölti be az oldalakat. A rendszer a bejelentkező oldalak mobilverzióit próbálja betölteni, így gyorsabban zajlik a folyamat.

Több online fiókot támogat:

– a facebook fiók alapértelmezett esetben engedélyezett;
– a Microsoft Exchange fiók is támogatott mostantól;
– a Microsoft Account is szorosabban integrálódik a rendszerbe, a SkyDrive-on levő dokumentumokat elérhetjük a Dokumentumokon keresztül, akár mint eddig a Google fiók esetében.

Sound:

A Hardware tab eltűnt, helyette a Input és Output füleken részletesebb beállítások közül választhatunk.

Universal Access:

A beállítások ezen része újra lett tervezve a könnyebb használhatóság érdekében.

User Accounts:

A Gnome 3.6 egyik legfontosabb újítása a Active Directory vagy Kerberos bejelentkezés támogatása.

Network:

A fejlesztéseknek köszönhetően egyszerűbb a vezeték nélküli kapcsolatok kezelése.

Printers:

A nyomtatók hozzáadása és kezelése is egyszerűbbé vált.

User Menu:

Végre a felhasználói menübe belekerült a kikapcsolás. Ugye eddig csak kijelentkezés után lehetett csak leállítani a rendszert – vagy extension telepítésével hozzáadhattuk a felhasználói menühöz. További újítás, hogy a felhasználóváltás és kijelentkezés csak akkor jelenik meg, ha több felhasználó is van a gépen – értelemszerűen egyetlen user esetén erre nincs szükség.

– Az alkalmazások újdonságai:

Boxes:

Ez egy virtuális gépkezelő alkalmazás. Előzetes verziója már a 3.4-ben is elérhető volt, azonban a 3.6-al csatlakozik a GNOME családhoz.


Disk Usage Analyzer:

Az alkalmazás hasznos kis segédeszköz a felhasznált tárhely kielemzésére. A 3.6-ban az alapoktól újraírták, így új ruhát kapott és gyorsabb lett, mint korábban.

Nautilus:

A fájlkezelőt is megújították.

– Recent Files:
Hozzáadtak egy új helyet, mely a legutóbbi fájlok újbóli elérésében nyújt nagy segítséget.

– Functional Search:
A keresés is meg lett újítva. Sokkal hatékonyabban tud keresni, mint a korábbi verziók. Többek közt tud rejtett fájlok és mappák közt keresni, indexelt és nem indexelt helyeken egyaránt, metaadatok közt keres stb.

Web:

A Gnome böngészője a Web (Epiphany) a modern trendeknek megfelelően tartalmaz néhány újdonságot.
Az üres kezdőlap helyét egy a leggyakrabban látogatott oldalakat megjelenítő lap vette át.
A teljes képernyő mód mostantól tényleg teljes képernyőn fut, nem jelenít meg semmi extrát, csak a látni óhajtott tartalmat.
Automatikus munkamenet-helyreállítás, követésvédelem, az automatikus URL-kiegészítésen javítottak és még sok egyéb dologgal meg lett okosítva.

Nagy vonalakban ennyi lenne, azonban tartalmaz még számos újdonságot, részletesebb leírást a kiadási megjegyzésekben találunk.

Álljon itt egy videó, mely a Gnome 3.6 újdonságait hivatott bemutatni:

– Szubjektív vélemény:

Örülök, hogy rengeteg újítás érkezik a 3.6-os kiadással, de mégsem vagyok teljes mértékben elégedett.
Elsősorban annak örülnék, ha az Activities eltűnne a rendszerből, a helyét valami más menürendszer venné át. Az alsó rejtett panellel, mely az értesítéseket hivatott kezelni, eddig nagyon nem voltam kibékülve, azonban most az átalakítás után szerintem már nem lesz komolyabb gondom vele.
A böngésző újításainak is örülök, remélem nem a sebesség rovására megy, eddig nem is azzal volt gondom, hanem a nehéz kezelhetőségével, de talán a 3.6-os kiadásban szorosabb barátságot kötünk egymással.
Ha lassan is, de előbb-utóbb a Gnome kinövi gyermekbetegségeit, már most kiegészítőkkel nagyon szépen személyre szabható, remélem a jövőben még több hasznos újítás lát napvilágot és mind kevesebbet kell majd a kiegészítőkhöz fordulnom.

A képeket a kiadási megjegyzésekből loptam, érdemes ott még szétnézni az érdeklődőknek, részletesebben és érthetőbben le vannak írva az újítások, csak párat emeltem ki, azokat is röviden.

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.03.27. , 23:16 #32147

GNOME 3.8

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.03.28. , 17:34 #32169

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.07.24. , 22:36 #40342

akinek esetleg gondja van a fedorával vagy nem igazodik el benne annak szintén tudok segíteni  🙂 a 17es fedora már lassan eol lesz 🙂

no szóval aki  fedorát használ annak jól jöhetnek a következő tippekk. 🙂

pár tipp a yumhoz:

yum -y install  alkalmazás neve parancsal   értelem szerűen telepíteni tudunk

yum list installed parancs segítségével kilistázhatjuk azokat a csomagoakat amiket telepítettünk 🙂

yum remove  csomagneve segítségével tudunk csomagokat eltávolítani.

yum  search parancsal tudunk egy adott csomagra vagy a keresett szót tartalmazó csomagokra amely  vagy a csomag nevében van benne vagy a  csomag leírásában .

yum clean all  a fenti parancsal tudjuk törölni a yum gyorsító tárját a  tükrökkel kapcsolatban. 🙂

yum repolist  segítségével kérdezhetjük le  ,hogy pl milyen tárolók vannak felvéve és mi a nevük.

yum  repoenable/repodisablle =   a fenti  parancssal tudjuk engedélyezni illetve tiltani  az adott tárolót .

yum update segítségével tudjuk felrakni a frissítéseket és megnézni.hogy vannak-e egyáltalán frissítések 🙂

rpm  -q  segítségével tudjuk megnézni hogy az adott csomag fel van-e telepítve .

rpm  -e segítségével tudunk eltávolítani mint a yum remove paranccsal csak itt a függőségek is el lesznek távolítva .

fedora kiadások közt a következőképpen tudunk frissíteni:  fedup-cli network  kiadás száma  parancs segítségével az aáltalunk használt kiadásról a  megadott kiadásra frissít .

további információért nézzük meg a súgó ide vonatkozó részét man rpm,yum fedup.

2013.08.01. , 18:46 #41144

@ferenc-teknos amikor a leírás készült (valamikor 2012. június/július környékén, itt azért szerepel későbbi dátummal, mert a régi oldalról lett átmentve), akkor a FC17 még viszonylag új volt. 🙂

Kösz a yum-os leírást. 😉

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.08.02. , 21:20 #41196

@ferenc-teknos amikor a leírás készült (valamikor 2012. június/július környékén, itt azért szerepel későbbi dátummal, mert a régi oldalról lett átmentve), akkor a FC17 még viszonylag új volt. :) Kösz a yum-os leírást. ;)

fejből írtam 🙂 mivel elég sokat használok centost meg scientific linuxot is 🙂

és egy hasznos kiegészítő ami benne van a tárolóban az a gnome-shell-search-fedora-packages és akik pidgint használnak azoknak meg a gnome-shell-extension-pidgin amelyel  az értesítési  részbe integrálja a pidgin szolgáltatásait meg ez a gnome-shellbe integráló plugin is a pidginhez 🙂 és az időjárás plugin gnome-shellhez : gnome-shell-extension-weather plugin amely az rpmfusion tárolójában található . 🙂

2013.08.03. , 13:20 #41224

Én ezeket használom:

Kép:

mivel elég sokat használok centost meg scientific linuxot is

@ferenc-teknos ha jártas vagy ezekben a rendszerekben, arra nincs valami tipped, hogy Fedora 19 alatt miért nem megy nálam rendesen a hibernálás? Elvileg hibernálja magát a rendszer, de ébresztés után a bootlogo felvillan egy pillanatra és utána rögtön újraindul. Swap 2 GB van (2,5 GB memória mellett), de korábban 1 GB swap mellett ment rendesen Ubuntu, Linux Mint alatt és ha jól emlékszem, akkor Fedora 17 alatt sem volt ezzel problémám.

 

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.08.03. , 20:00 #41245

Én ezeket használom:

Ferenc Teknős írta:
mivel elég sokat használok centost meg scientific linuxot is

@ferenc-teknos ha jártas vagy ezekben a rendszerekben, arra nincs valami tipped, hogy Fedora 19 alatt miért nem megy nálam rendesen a hibernálás? Elvileg hibernálja magát a rendszer, de ébresztés után a bootlogo felvillan egy pillanatra és utána rögtön újraindul. Swap 2 GB van (2,5 GB memória mellett), de korábban 1 GB swap mellett ment rendesen Ubuntu, Linux Mint alatt és ha jól emlékszem, akkor Fedora 17 alatt sem volt ezzel problémám.

 

én leginkább ez esetben a systemdre tippelek. igaz nekem 4giga rammom van és 512megás a swap . dmesg kimenet alapján meglehetne mondani,hogy mi a gondja hibernáláskor  vagy a  /var/log/messagesben is  meglehet nézni. egy dmesg meg a /var/log/messages alapján  könnyebb a problémma felderítése 🙂

egy  cpu,vga  típust  is megadsz akkor jobban lehet szűkíteni a kört .

2013.08.04. , 19:19 #41332

dmesg kimenet:

Spoiler:

[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpuset
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpu
[    0.000000] Initializing cgroup subsys cpuacct
[    0.000000] Linux version 3.10.4-300.fc19.i686 (mockbuild@bkernel01.phx2.fedoraproject.org) (gcc version 4.8.1 20130603 (Red Hat 4.8.1-1) (GCC) ) #1 SMP Tue Jul 30 12:03:53 UTC 2013
[    0.000000] e820: BIOS-provided physical RAM map:
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x0000000000000000-0x000000000009fbff] usable
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x000000000009fc00-0x000000000009ffff] reserved
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x00000000000e8000-0x00000000000fffff] reserved
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x0000000000100000-0x000000009f7b52ff] usable
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x000000009f7b5300-0x000000009fffffff] reserved
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x00000000f0000000-0x00000000f3ffffff] reserved
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x00000000fec00000-0x00000000fed3ffff] reserved
[    0.000000] BIOS-e820: [mem 0x00000000fed45000-0x00000000ffffffff] reserved
[    0.000000] Notice: NX (Execute Disable) protection cannot be enabled: non-PAE kernel!
[    0.000000] SMBIOS 2.4 present.
[    0.000000] DMI: Hewlett-Packard HP Compaq dc7600 Convertible Minitower/09F0h, BIOS 786D1 v02.04 03/29/2007
[    0.000000] e820: update [mem 0x00000000-0x00000fff] usable ==> reserved
[    0.000000] e820: remove [mem 0x000a0000-0x000fffff] usable
[    0.000000] e820: last_pfn = 0x9f7b5 max_arch_pfn = 0x100000
[    0.000000] MTRR default type: uncachable
[    0.000000] MTRR fixed ranges enabled:
[    0.000000]   00000-9FFFF write-back
[    0.000000]   A0000-BFFFF uncachable
[    0.000000]   C0000-E7FFF write-protect
[    0.000000]   E8000-EFFFF write-back
[    0.000000]   F0000-FFFFF write-protect
[    0.000000] MTRR variable ranges enabled:
[    0.000000]   0 base 000000000 mask F80000000 write-back
[    0.000000]   1 base 080000000 mask FE0000000 write-back
[    0.000000]   2 base 09F800000 mask FFF800000 uncachable
[    0.000000]   3 disabled
[    0.000000]   4 disabled
[    0.000000]   5 disabled
[    0.000000]   6 disabled
[    0.000000]   7 disabled
[    0.000000] x86 PAT enabled: cpu 0, old 0x7040600070406, new 0x7010600070106
[    0.000000] found SMP MP-table at [mem 0x000fffc0-0x000fffcf] mapped at [c00fffc0]
[    0.000000] initial memory mapped: [mem 0x00000000-0x013fffff]
[    0.000000] Base memory trampoline at [c009b000] 9b000 size 16384
[    0.000000] init_memory_mapping: [mem 0x00000000-0x000fffff]
[    0.000000]  [mem 0x00000000-0x000fffff] page 4k
[    0.000000] init_memory_mapping: [mem 0x36c00000-0x36ffffff]
[    0.000000]  [mem 0x36c00000-0x36ffffff] page 2M
[    0.000000] init_memory_mapping: [mem 0x30000000-0x36bfffff]
[    0.000000]  [mem 0x30000000-0x36bfffff] page 2M
[    0.000000] init_memory_mapping: [mem 0x00100000-0x2fffffff]
[    0.000000]  [mem 0x00100000-0x003fffff] page 4k
[    0.000000]  [mem 0x00400000-0x2fffffff] page 2M
[    0.000000] init_memory_mapping: [mem 0x37000000-0x373fdfff]
[    0.000000]  [mem 0x37000000-0x373fdfff] page 4k
[    0.000000] BRK [0x00dfe000, 0x00dfefff] PGTABLE
[    0.000000] BRK [0x00dff000, 0x00e00fff] PGTABLE
[    0.000000] RAMDISK: [mem 0x371b8000-0x378d3fff]
[    0.000000] Allocated new RAMDISK: [mem 0x36a9c000-0x371b7da3]
[    0.000000] Move RAMDISK from [mem 0x371b8000-0x378d3da3] to [mem 0x36a9c000-0x371b7da3]
[    0.000000] ACPI: RSDP 000e8610 00014 (v00 COMPAQ)
[    0.000000] ACPI: RSDT 9f7c5340 00038 (v01 COMPAQ CPQ0968  20070329      00000000)
[    0.000000] ACPI: FACP 9f7c53e8 00074 (v01 COMPAQ LAKEPORT 00000001      00000000)
[    0.000000] ACPI: DSDT 9f7c55b1 08EFB (v01 COMPAQ DSDT_PRJ 00000001 MSFT 0100000E)
[    0.000000] ACPI: FACS 9f7c5300 00040
[    0.000000] ACPI: APIC 9f7c545c 00084 (v01 COMPAQ LAKEPORT 00000001      00000000)
[    0.000000] ACPI: ASF! 9f7c54e0 00063 (v32 COMPAQ LAKEPORT 00000001      00000000)
[    0.000000] ACPI: MCFG 9f7c5543 0003C (v01 COMPAQ LAKEPORT 00000001      00000000)
[    0.000000] ACPI: TCPA 9f7c557f 00032 (v01 COMPAQ LAKEPORT 00000001      00000000)
[    0.000000] ACPI: Local APIC address 0xfee00000
[    0.000000] 1667MB HIGHMEM available.
[    0.000000] 883MB LOWMEM available.
[    0.000000]   mapped low ram: 0 - 373fe000
[    0.000000]   low ram: 0 - 373fe000
[    0.000000] BRK [0x00e01000, 0x00e01fff] PGTABLE
[    0.000000] Zone ranges:
[    0.000000]   DMA      [mem 0x00001000-0x00ffffff]
[    0.000000]   Normal   [mem 0x01000000-0x373fdfff]
[    0.000000]   HighMem  [mem 0x373fe000-0x9f7b4fff]
[    0.000000] Movable zone start for each node
[    0.000000] Early memory node ranges
[    0.000000]   node   0: [mem 0x00001000-0x0009efff]
[    0.000000]   node   0: [mem 0x00100000-0x9f7b4fff]
[    0.000000] On node 0 totalpages: 653139
[    0.000000] free_area_init_node: node 0, pgdat c0c30540, node_mem_map f56ac020
[    0.000000]   DMA zone: 32 pages used for memmap
[    0.000000]   DMA zone: 0 pages reserved
[    0.000000]   DMA zone: 3998 pages, LIFO batch:0
[    0.000000]   Normal zone: 1736 pages used for memmap
[    0.000000]   Normal zone: 222206 pages, LIFO batch:31
[    0.000000]   HighMem zone: 3336 pages used for memmap
[    0.000000]   HighMem zone: 426935 pages, LIFO batch:31
[    0.000000] Using APIC driver default
[    0.000000] ACPI: PM-Timer IO Port: 0xf808
[    0.000000] ACPI: Local APIC address 0xfee00000
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x01] lapic_id[0x00] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x02] lapic_id[0x01] enabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x03] lapic_id[0x02] disabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC (acpi_id[0x04] lapic_id[0x03] disabled)
[    0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0x01] high edge lint[0x1])
[    0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0x02] high edge lint[0x1])
[    0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0x03] high edge lint[0x1])
[    0.000000] ACPI: LAPIC_NMI (acpi_id[0x04] high edge lint[0x1])
[    0.000000] ACPI: IOAPIC (id[0x01] address[0xfec00000] gsi_base[0])
[    0.000000] IOAPIC[0]: apic_id 1, version 32, address 0xfec00000, GSI 0-23
[    0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 0 global_irq 2 dfl dfl)
[    0.000000] ACPI: INT_SRC_OVR (bus 0 bus_irq 9 global_irq 9 high level)
[    0.000000] ACPI: IRQ0 used by override.
[    0.000000] ACPI: IRQ2 used by override.
[    0.000000] ACPI: IRQ9 used by override.
[    0.000000] Using ACPI (MADT) for SMP configuration information
[    0.000000] smpboot: Allowing 4 CPUs, 2 hotplug CPUs
[    0.000000] nr_irqs_gsi: 40
[    0.000000] PM: Registered nosave memory: 000000000009f000 - 00000000000a0000
[    0.000000] PM: Registered nosave memory: 00000000000a0000 - 00000000000e8000
[    0.000000] PM: Registered nosave memory: 00000000000e8000 - 0000000000100000
[    0.000000] e820: [mem 0xa0000000-0xefffffff] available for PCI devices
[    0.000000] Booting paravirtualized kernel on bare hardware
[    0.000000] setup_percpu: NR_CPUS:32 nr_cpumask_bits:32 nr_cpu_ids:4 nr_node_ids:1
[    0.000000] PERCPU: Embedded 14 pages/cpu @f73ba000 s33216 r0 d24128 u57344
[    0.000000] pcpu-alloc: s33216 r0 d24128 u57344 alloc=14*4096
[    0.000000] pcpu-alloc: [0] 0 [0] 1 [0] 2 [0] 3
[    0.000000] Built 1 zonelists in Zone order, mobility grouping on.  Total pages: 651371
[    0.000000] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.10.4-300.fc19.i686 root=UUID=2338881c-9b7e-4ad8-8fa6-048f629976f9 ro rd.md=0 rd.lvm=0 rd.dm=0 rd.luks=0 vconsole.font=latarcyrheb-sun16 vconsole.keymap=hu101 rhgb quiet
[    0.000000] PID hash table entries: 4096 (order: 2, 16384 bytes)
[    0.000000] Dentry cache hash table entries: 131072 (order: 7, 524288 bytes)
[    0.000000] Inode-cache hash table entries: 65536 (order: 6, 262144 bytes)
[    0.000000] Initializing CPU#0
[    0.000000] allocated 5225888 bytes of page_cgroup
[    0.000000] please try 'cgroup_disable=memory' option if you don't want memory cgroups
[    0.000000] Initializing HighMem for node 0 (000373fe:0009f7b5)
[    0.000000] Memory: 2568376k/2612948k available (5627k kernel code, 44180k reserved, 2850k data, 708k init, 1707740k highmem)
[    0.000000] virtual kernel memory layout:
fixmap  : 0xffa94000 - 0xfffff000   (5548 kB)
pkmap   : 0xff400000 - 0xff800000   (4096 kB)
vmalloc : 0xf7bfe000 - 0xff3fe000   ( 120 MB)
lowmem  : 0xc0000000 - 0xf73fe000   ( 883 MB)
.init : 0xc0c48000 - 0xc0cf9000   ( 708 kB)
.data : 0xc097edf5 - 0xc0c479c0   (2850 kB)
.text : 0xc0400000 - 0xc097edf5   (5627 kB)
[    0.000000] Checking if this processor honours the WP bit even in supervisor mode...Ok.
[    0.000000] SLUB: HWalign=128, Order=0-3, MinObjects=0, CPUs=4, Nodes=1
[    0.000000] Hierarchical RCU implementation.
[    0.000000]     RCU restricting CPUs from NR_CPUS=32 to nr_cpu_ids=4.
[    0.000000] NR_IRQS:2304 nr_irqs:712 16
[    0.000000] CPU 0 irqstacks, hard=f4c08000 soft=f4c0a000
[    0.000000] Console: colour dummy device 80x25
[    0.000000] console [tty0] enabled
[    0.000000] tsc: Fast TSC calibration using PIT
[    0.000000] tsc: Detected 2792.955 MHz processor
[    0.001003] Calibrating delay loop (skipped), value calculated using timer frequency.. 5585.91 BogoMIPS (lpj=2792955)
[    0.001009] pid_max: default: 32768 minimum: 301
[    0.001084] Security Framework initialized
[    0.001095] SELinux:  Initializing.
[    0.001112] SELinux:  Starting in permissive mode
[    0.001184] Mount-cache hash table entries: 512
[    0.001504] Initializing cgroup subsys memory
[    0.001518] Initializing cgroup subsys devices
[    0.001523] Initializing cgroup subsys freezer
[    0.001526] Initializing cgroup subsys net_cls
[    0.001529] Initializing cgroup subsys blkio
[    0.001531] Initializing cgroup subsys perf_event
[    0.001584] CPU: Physical Processor ID: 0
[    0.001588] CPU: Processor Core ID: 0
[    0.001591] mce: CPU supports 4 MCE banks
[    0.001606] CPU0: Thermal monitoring enabled (TM1)
[    0.001623] Last level iTLB entries: 4KB 64, 2MB 64, 4MB 64
Last level dTLB entries: 4KB 64, 2MB 0, 4MB 64
tlb_flushall_shift: 6
[    0.002063] Freeing SMP alternatives: 24k freed
[    0.003579] ACPI: Core revision 20130328
[    0.007499] ACPI: All ACPI Tables successfully acquired
[    0.008013] ftrace: allocating 24060 entries in 47 pages
[    0.018150] Enabling APIC mode:  Flat.  Using 1 I/O APICs
[    0.018539] ..TIMER: vector=0x30 apic1=0 pin1=2 apic2=-1 pin2=-1
[    0.028828] smpboot: CPU0: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80GHz (fam: 0f, model: 04, stepping: 01)
[    0.029000] Performance Events: Netburst events, Netburst P4/Xeon PMU driver.
[    0.029000] ... version:                0
[    0.029000] ... bit width:              40
[    0.029000] ... generic registers:      18
[    0.029000] ... value mask:             000000ffffffffff
[    0.029000] ... max period:             0000007fffffffff
[    0.029000] ... fixed-purpose events:   0
[    0.029000] ... event mask:             000000000003ffff
[    0.030739] NMI watchdog: enabled on all CPUs, permanently consumes one hw-PMU counter.
[    0.030882] CPU 1 irqstacks, hard=f4cd4000 soft=f4cd6000
[    0.002000] Initializing CPU#1
[    0.030886] smpboot: Booting Node   0, Processors  #1
[    0.043078] Brought up 2 CPUs
[    0.043088] smpboot: Total of 2 processors activated (11171.82 BogoMIPS)
[    0.044171] devtmpfs: initialized
[    0.045104] reboot: BIOS series board detected. Selecting HP Compaq Laptop-method for reboots.
[    0.046764] atomic64 test passed for i586+ platform with CX8 and with SSE
[    0.046802] RTC time: 13:50:20, date: 08/04/13
[    0.046883] NET: Registered protocol family 16
[    0.047396] ACPI: bus type PCI registered
[    0.047403] acpiphp: ACPI Hot Plug PCI Controller Driver version: 0.5
[    0.047492] PCI: MMCONFIG for domain 0000 [bus 00-40] at [mem 0xf0000000-0xf40fffff] (base 0xf0000000)
[    0.047497] PCI: MMCONFIG at [mem 0xf0000000-0xf40fffff] reserved in E820
[    0.047502] PCI: MMCONFIG for 0000 [bus00-1f] at [mem 0xf0000000-0xf1ffffff] (base 0xf0000000) (size reduced!)
[    0.047505] PCI: Using MMCONFIG for extended config space
[    0.047507] PCI: Using configuration type 1 for base access
[    0.049778] bio: create slab <bio-0> at 0
[    0.050102] ACPI: Added _OSI(Module Device)
[    0.050108] ACPI: Added _OSI(Processor Device)
[    0.050111] ACPI: Added _OSI(3.0 _SCP Extensions)
[    0.050115] ACPI: Added _OSI(Processor Aggregator Device)
[    0.051476] ACPI: EC: Look up EC in DSDT
[    0.055042] ACPI: Interpreter enabled
[    0.055073] ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, While evaluating Sleep State [\_S2_] (20130328/hwxface-568)
[    0.055096] ACPI: (supports S0 S1 S3 S4 S5)
[    0.055100] ACPI: Using IOAPIC for interrupt routing
[    0.055146] PCI: Ignoring host bridge windows from ACPI; if necessary, use "pci=use_crs" and report a bug
[    0.055254] ACPI: No dock devices found.
[    0.066238] ACPI: PCI Root Bridge [PCI0] (domain 0000 [bus 00-ff])
[    0.066343] ACPI Error: [CAPD] Namespace lookup failure, AE_ALREADY_EXISTS (20130328/dsfield-211)
[    0.066353] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0._OSC] (Node f4c27618), AE_ALREADY_EXISTS (20130328/psparse-537)
[    0.066365] ACPI: Marking method _OSC as Serialized because of AE_ALREADY_EXISTS error
[    0.066374] ACPI Warning: For \_SB_.PCI0._OSC: Parameter count mismatch - ASL declared 5, ACPI requires 4 (20130328/nspredef-307)
[    0.066850] acpi PNP0A08:00: host bridge window [mem 0xf4000000-0xfebfffff] (ignored)
[    0.066856] acpi PNP0A08:00: host bridge window [io  0x0000-0x0cf7] (ignored)
[    0.066860] acpi PNP0A08:00: host bridge window [io  0x1000-0x2fff] (ignored)
[    0.066864] acpi PNP0A08:00: host bridge window [io  0x3000-0x6fff] (ignored)
[    0.066868] acpi PNP0A08:00: host bridge window [io  0x7000-0xafff] (ignored)
[    0.066872] acpi PNP0A08:00: host bridge window [io  0xb000-0xffff] (ignored)
[    0.066876] acpi PNP0A08:00: host bridge window [mem 0x000a0000-0x000bffff] (ignored)
[    0.066880] acpi PNP0A08:00: host bridge window [mem 0xa0000000-0xefffffff] (ignored)
[    0.066884] PCI: root bus 00: using default resources
[    0.066889] acpi PNP0A08:00: [Firmware Info]: MMCONFIG for domain 0000 [bus 00-1f] only partially covers this bridge
[    0.067087] PCI host bridge to bus 0000:00
[    0.067094] pci_bus 0000:00: root bus resource [bus 00-ff]
[    0.067098] pci_bus 0000:00: root bus resource [io  0x0000-0xffff]
[    0.067102] pci_bus 0000:00: root bus resource [mem 0x00000000-0xffffffff]
[    0.067119] pci 0000:00:00.0: [8086:2770] type 00 class 0x060000
[    0.067292] pci 0000:00:02.0: [8086:2772] type 00 class 0x030000
[    0.067310] pci 0000:00:02.0: reg 10: [mem 0xe0400000-0xe047ffff]
[    0.067319] pci 0000:00:02.0: reg 14: [io  0x10c0-0x10c7]
[    0.067329] pci 0000:00:02.0: reg 18: [mem 0xd0000000-0xdfffffff pref]
[    0.067338] pci 0000:00:02.0: reg 1c: [mem 0xe0500000-0xe053ffff]
[    0.067496] pci 0000:00:02.1: [8086:2776] type 00 class 0x038000
[    0.067511] pci 0000:00:02.1: reg 10: [mem 0xe0480000-0xe04fffff]
[    0.067720] pci 0000:00:1b.0: [8086:27d8] type 00 class 0x040300
[    0.067743] pci 0000:00:1b.0: reg 10: [mem 0xe0540000-0xe0543fff 64bit]
[    0.067829] pci 0000:00:1b.0: PME# supported from D0 D3hot D3cold
[    0.067971] pci 0000:00:1c.0: [8086:27d0] type 01 class 0x060400
[    0.068068] pci 0000:00:1c.0: PME# supported from D0 D3hot D3cold
[    0.068110] pci 0000:00:1c.0: System wakeup disabled by ACPI
[    0.068174] pci 0000:00:1c.1: [8086:27d2] type 01 class 0x060400
[    0.068264] pci 0000:00:1c.1: PME# supported from D0 D3hot D3cold
[    0.068305] pci 0000:00:1c.1: System wakeup disabled by ACPI
[    0.068376] pci 0000:00:1d.0: [8086:27c8] type 00 class 0x0c0300
[    0.068427] pci 0000:00:1d.0: reg 20: [io  0x1000-0x101f]
[    0.068496] pci 0000:00:1d.0: System wakeup disabled by ACPI
[    0.068568] pci 0000:00:1d.1: [8086:27c9] type 00 class 0x0c0300
[    0.068618] pci 0000:00:1d.1: reg 20: [io  0x1020-0x103f]
[    0.068689] pci 0000:00:1d.1: System wakeup disabled by ACPI
[    0.068747] pci 0000:00:1d.2: [8086:27ca] type 00 class 0x0c0300
[    0.068797] pci 0000:00:1d.2: reg 20: [io  0x1040-0x105f]
[    0.068869] pci 0000:00:1d.2: System wakeup disabled by ACPI
[    0.068931] pci 0000:00:1d.3: [8086:27cb] type 00 class 0x0c0300
[    0.068982] pci 0000:00:1d.3: reg 20: [io  0x1060-0x107f]
[    0.069070] pci 0000:00:1d.3: System wakeup disabled by ACPI
[    0.069144] pci 0000:00:1d.7: [8086:27cc] type 00 class 0x0c0320
[    0.069170] pci 0000:00:1d.7: reg 10: [mem 0xe0544000-0xe05443ff]
[    0.069269] pci 0000:00:1d.7: PME# supported from D0 D3hot D3cold
[    0.069330] pci 0000:00:1d.7: System wakeup disabled by ACPI
[    0.069391] pci 0000:00:1e.0: [8086:244e] type 01 class 0x060401
[    0.069488] pci 0000:00:1e.0: System wakeup disabled by ACPI
[    0.069560] pci 0000:00:1f.0: [8086:27b8] type 00 class 0x060100
[    0.069660] pci 0000:00:1f.0: Force enabled HPET at 0xfed00000
[    0.069670] pci 0000:00:1f.0: quirk: [io  0xf800-0xf87f] claimed by ICH6 ACPI/GPIO/TCO
[    0.069677] pci 0000:00:1f.0: quirk: [io  0xfa00-0xfa3f] claimed by ICH6 GPIO
[    0.069683] pci 0000:00:1f.0: ICH7 LPC Generic IO decode 1 PIO at 0400 (mask 007f)
[    0.069688] pci 0000:00:1f.0: ICH7 LPC Generic IO decode 2 PIO at 0480 (mask 000f)
[    0.069693] pci 0000:00:1f.0: ICH7 LPC Generic IO decode 3 PIO at 0cb0 (mask 000f)
[    0.069805] pci 0000:00:1f.1: [8086:27df] type 00 class 0x01018a
[    0.069823] pci 0000:00:1f.1: reg 10: [io  0x10c8-0x10cf]
[    0.069836] pci 0000:00:1f.1: reg 14: [io  0x10e8-0x10eb]
[    0.069848] pci 0000:00:1f.1: reg 18: [io  0x10d0-0x10d7]
[    0.069860] pci 0000:00:1f.1: reg 1c: [io  0x10ec-0x10ef]
[    0.069872] pci 0000:00:1f.1: reg 20: [io  0x10a0-0x10af]
[    0.070025] pci 0000:00:1f.2: [8086:27c0] type 00 class 0x01018f
[    0.070046] pci 0000:00:1f.2: reg 10: [io  0x10d8-0x10df]
[    0.070058] pci 0000:00:1f.2: reg 14: [io  0x10f0-0x10f3]
[    0.070069] pci 0000:00:1f.2: reg 18: [io  0x10e0-0x10e7]
[    0.070080] pci 0000:00:1f.2: reg 1c: [io  0x10f4-0x10f7]
[    0.070091] pci 0000:00:1f.2: reg 20: [io  0x10b0-0x10bf]
[    0.070137] pci 0000:00:1f.2: PME# supported from D3hot
[    0.070357] pci 0000:00:1c.0: PCI bridge to [bus 20]
[    0.070485] pci 0000:3f:00.0: [14e4:1600] type 00 class 0x020000
[    0.070514] pci 0000:3f:00.0: reg 10: [mem 0xe0800000-0xe080ffff 64bit]
[    0.070655] pci 0000:3f:00.0: PME# supported from D3hot D3cold
[    0.070735] pci 0000:3f:00.0: disabling ASPM on pre-1.1 PCIe device.  You can enable it with 'pcie_aspm=force'
[    0.070749] pci 0000:00:1c.1: PCI bridge to [bus 3f]
[    0.070758] pci 0000:00:1c.1:   bridge window [mem 0xe0600000-0xe08fffff]
[    0.070869] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 05] (subtractive decode)
[    0.070883] pci 0000:00:1e.0:   bridge window [io  0x0000-0xffff] (subtractive decode)
[    0.070888] pci 0000:00:1e.0:   bridge window [mem 0x00000000-0xffffffff] (subtractive decode)
[    0.070907] pci_bus 0000:00: on NUMA node 0
[    0.071029] ACPI Error: [CAPD] Namespace lookup failure, AE_ALREADY_EXISTS (20130328/dsfield-211)
[    0.071042] ACPI Error: Method parse/execution failed [\_SB_.PCI0._OSC] (Node f4c27618), AE_ALREADY_EXISTS (20130328/psparse-537)
[    0.071060] ACPI Warning: For \_SB_.PCI0._OSC: Parameter count mismatch - ASL declared 5, ACPI requires 4 (20130328/nspredef-307)
[    0.071069] acpi PNP0A08:00: ACPI _OSC support notification failed, disabling PCIe ASPM
[    0.071074] acpi PNP0A08:00: Unable to request _OSC control (_OSC support mask: 0x08)
[    0.071795] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKA] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 14 15)
[    0.071921] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKB] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 14 15)
[    0.072060] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKC] (IRQs 3 4 5 6 7 *10 11 14 15)
[    0.072185] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKD] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 14 15)
[    0.072309] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKE] (IRQs 3 4 *5 6 7 10 11 14 15)
[    0.072434] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKF] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 14 15)
[    0.072557] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKG] (IRQs 3 4 5 6 7 10 *11 14 15)
[    0.072680] ACPI: PCI Interrupt Link [LNKH] (IRQs 3 4 5 6 7 10 11 14 15) *0, disabled.
[    0.072947] acpi root: \_SB_.PCI0 notify handler is installed
[    0.073006] Found 1 acpi root devices
[    0.073100] vgaarb: device added: PCI:0000:00:02.0,decodes=io+mem,owns=io+mem,locks=none
[    0.073100] vgaarb: loaded
[    0.073100] vgaarb: bridge control possible 0000:00:02.0
[    0.073216] SCSI subsystem initialized
[    0.073221] ACPI: bus type ATA registered
[    0.073277] libata version 3.00 loaded.
[    0.073277] ACPI: bus type USB registered
[    0.073277] usbcore: registered new interface driver usbfs
[    0.073277] usbcore: registered new interface driver hub
[    0.073277] usbcore: registered new device driver usb
[    0.073277] PCI: Using ACPI for IRQ routing
[    0.074637] PCI: pci_cache_line_size set to 64 bytes
[    0.074692] e820: reserve RAM buffer [mem 0x0009fc00-0x0009ffff]
[    0.074696] e820: reserve RAM buffer [mem 0x9f7b5300-0x9fffffff]
[    0.074853] NetLabel: Initializing
[    0.074857] NetLabel:  domain hash size = 128
[    0.074859] NetLabel:  protocols = UNLABELED CIPSOv4
[    0.074877] NetLabel:  unlabeled traffic allowed by default
[    0.075159] hpet clockevent registered
[    0.075164] HPET: 3 timers in total, 0 timers will be used for per-cpu timer
[    0.075170] hpet0: at MMIO 0xfed00000, IRQs 2, 8, 0
[    0.075178] hpet0: 3 comparators, 64-bit 14.318180 MHz counter
[    0.077026] Switching to clocksource hpet
[    0.088953] pnp: PnP ACPI init
[    0.088979] ACPI: bus type PNP registered
[    0.089122] pnp 00:00: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0c04 (active)
[    0.089150] pnp 00:01: [dma 4]
[    0.089188] pnp 00:01: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0200 (active)
[    0.089247] pnp 00:02: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0b00 (active)
[    0.089304] pnp 00:03: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0800 (active)
[    0.089361] pnp 00:04: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0f13 PNP0f0e (active)
[    0.089417] pnp 00:05: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0303 (active)
[    0.089843] pnp 00:06: [dma 3]
[    0.089955] pnp 00:06: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0401 (active)
[    0.090395] pnp 00:07: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0501 PNP0500 (active)
[    0.090671] pnp 00:08: [dma 2]
[    0.090727] pnp 00:08: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0700 (active)
[    0.090871] pnp 00:09: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0003 (active)
[    0.090973] system 00:0a: [io  0x04d0-0x04d1] has been reserved
[    0.090981] system 00:0a: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0c02 (active)
[    0.091141] system 00:0b: [io  0x0400-0x048f] has been reserved
[    0.091147] system 00:0b: [io  0xf800-0xf87f] has been reserved
[    0.091151] system 00:0b: [io  0xfa00-0xfa3f] has been reserved
[    0.091155] system 00:0b: [io  0xfc00-0xfc7f] has been reserved
[    0.091159] system 00:0b: [io  0xfc80-0xfcff] has been reserved
[    0.091164] system 00:0b: [io  0xfe00-0xfe7f] has been reserved
[    0.091179] system 00:0b: [io  0xfe80-0xfeff] has been reserved
[    0.091184] system 00:0b: [io  0x0cb0-0x0cbf] has been reserved
[    0.091189] system 00:0b: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0c02 (active)
[    0.096090] system 00:0c: [mem 0x00000000-0x0009ffff] could not be reserved
[    0.096096] system 00:0c: [mem 0x00100000-0x9fffffff] could not be reserved
[    0.096101] system 00:0c: [mem 0x000e8000-0x000fffff] could not be reserved
[    0.096105] system 00:0c: [mem 0xfec01000-0xfed3ffff] has been reserved
[    0.096110] system 00:0c: [mem 0xfed40000-0xffffffff] could not be reserved
[    0.096114] system 00:0c: [mem 0xf0000000-0xf3ffffff] has been reserved
[    0.096119] system 00:0c: [mem 0x000cd400-0x000e7fff] has been reserved
[    0.096124] system 00:0c: Plug and Play ACPI device, IDs PNP0c01 (active)
[    0.096142] pnp: PnP ACPI: found 13 devices
[    0.096146] ACPI: bus type PNP unregistered
[    0.134916] pci 0000:00:1c.0: bridge window [io  0x1000-0x0fff] to [bus 20] add_size 1000
[    0.134924] pci 0000:00:1c.0: bridge window [mem 0x00100000-0x000fffff 64bit pref] to [bus 20] add_size 200000
[    0.134931] pci 0000:00:1c.0: bridge window [mem 0x00100000-0x000fffff] to [bus 20] add_size 200000
[    0.134943] pci 0000:00:1c.1: bridge window [io  0x1000-0x0fff] to [bus 3f] add_size 1000
[    0.134948] pci 0000:00:1c.1: bridge window [mem 0x00100000-0x000fffff 64bit pref] to [bus 3f] add_size 200000
[    0.134966] pci 0000:00:1c.0: res[14]=[mem 0x00100000-0x000fffff] get_res_add_size add_size 200000
[    0.134971] pci 0000:00:1c.0: res[15]=[mem 0x00100000-0x000fffff 64bit pref] get_res_add_size add_size 200000
[    0.134975] pci 0000:00:1c.1: res[15]=[mem 0x00100000-0x000fffff 64bit pref] get_res_add_size add_size 200000
[    0.134979] pci 0000:00:1c.0: res[13]=[io  0x1000-0x0fff] get_res_add_size add_size 1000
[    0.134983] pci 0000:00:1c.1: res[13]=[io  0x1000-0x0fff] get_res_add_size add_size 1000
[    0.134989] pci 0000:00:1c.0: BAR 14: assigned [mem 0xa0000000-0xa01fffff]
[    0.134994] pci 0000:00:1c.0: BAR 15: assigned [mem 0xa0200000-0xa03fffff 64bit pref]
[    0.134999] pci 0000:00:1c.1: BAR 15: assigned [mem 0xa0400000-0xa05fffff 64bit pref]
[    0.135013] pci 0000:00:1c.0: BAR 13: assigned [io  0x2000-0x2fff]
[    0.135018] pci 0000:00:1c.1: BAR 13: assigned [io  0x3000-0x3fff]
[    0.135024] pci 0000:00:1c.0: PCI bridge to [bus 20]
[    0.135029] pci 0000:00:1c.0:   bridge window [io  0x2000-0x2fff]
[    0.135036] pci 0000:00:1c.0:   bridge window [mem 0xa0000000-0xa01fffff]
[    0.135042] pci 0000:00:1c.0:   bridge window [mem 0xa0200000-0xa03fffff 64bit pref]
[    0.135051] pci 0000:00:1c.1: PCI bridge to [bus 3f]
[    0.135055] pci 0000:00:1c.1:   bridge window [io  0x3000-0x3fff]
[    0.135062] pci 0000:00:1c.1:   bridge window [mem 0xe0600000-0xe08fffff]
[    0.135068] pci 0000:00:1c.1:   bridge window [mem 0xa0400000-0xa05fffff 64bit pref]
[    0.135076] pci 0000:00:1e.0: PCI bridge to [bus 05]
[    0.135295] pci 0000:00:1e.0: setting latency timer to 64
[    0.135302] pci_bus 0000:00: resource 4 [io  0x0000-0xffff]
[    0.135306] pci_bus 0000:00: resource 5 [mem 0x00000000-0xffffffff]
[    0.135310] pci_bus 0000:20: resource 0 [io  0x2000-0x2fff]
[    0.135314] pci_bus 0000:20: resource 1 [mem 0xa0000000-0xa01fffff]
[    0.135318] pci_bus 0000:20: resource 2 [mem 0xa0200000-0xa03fffff 64bit pref]
[    0.135322] pci_bus 0000:3f: resource 0 [io  0x3000-0x3fff]
[    0.135325] pci_bus 0000:3f: resource 1 [mem 0xe0600000-0xe08fffff]
[    0.135329] pci_bus 0000:3f: resource 2 [mem 0xa0400000-0xa05fffff 64bit pref]
[    0.135333] pci_bus 0000:05: resource 4 [io  0x0000-0xffff]
[    0.135337] pci_bus 0000:05: resource 5 [mem 0x00000000-0xffffffff]
[    0.135392] NET: Registered protocol family 2
[    0.135634] TCP established hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
[    0.135675] TCP bind hash table entries: 8192 (order: 4, 65536 bytes)
[    0.135712] TCP: Hash tables configured (established 8192 bind 8192)
[    0.135758] TCP: reno registered
[    0.135763] UDP hash table entries: 512 (order: 2, 16384 bytes)
[    0.135774] UDP-Lite hash table entries: 512 (order: 2, 16384 bytes)
[    0.135864] NET: Registered protocol family 1
[    0.135886] pci 0000:00:02.0: Boot video device
[    0.137534] PCI: CLS 64 bytes, default 64
[    0.137611] Unpacking initramfs...
[    0.372452] Freeing initrd memory: 7280k freed
[    0.378532] apm: BIOS not found.
[    0.378924] Initialise system trusted keyring
[    0.378989] audit: initializing netlink socket (disabled)
[    0.379025] type=2000 audit(1375624220.378:1): initialized
[    0.405805] bounce pool size: 64 pages
[    0.405833] HugeTLB registered 4 MB page size, pre-allocated 0 pages
[    0.408185] VFS: Disk quotas dquot_6.5.2
[    0.408264] Dquot-cache hash table entries: 1024 (order 0, 4096 bytes)
[    0.408971] msgmni has been set to 1695
[    0.409102] SELinux:  Registering netfilter hooks
[    0.409976] alg: No test for stdrng (krng)
[    0.409992] NET: Registered protocol family 38
[    0.410000] Key type asymmetric registered
[    0.410020] Asymmetric key parser 'x509' registered
[    0.410025] Asymmetric key parser 'pefile' registered
[    0.410101] Block layer SCSI generic (bsg) driver version 0.4 loaded (major 252)
[    0.410167] io scheduler noop registered
[    0.410174] io scheduler deadline registered
[    0.410233] io scheduler cfq registered (default)
[    0.410453] pcieport 0000:00:1c.0: irq 40 for MSI/MSI-X
[    0.410556] pcieport 0000:00:1c.1: irq 41 for MSI/MSI-X
[    0.410679] pci_hotplug: PCI Hot Plug PCI Core version: 0.5
[    0.410708] pciehp: PCI Express Hot Plug Controller Driver version: 0.4
[    0.410825] vesafb: mode is 1280x1024x32, linelength=5120, pages=0
[    0.410828] vesafb: scrolling: redraw
[    0.410831] vesafb: Truecolor: size=8:8:8:8, shift=24:16:8:0
[    0.411310] vesafb: framebuffer at 0xd0000000, mapped to 0xf7c80000, using 5120k, total 5120k
[    0.411455] Console: switching to colour frame buffer device 160x64
[    0.505253] fb0: VESA VGA frame buffer device
[    0.505403] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/device:00/PNP0C0C:00/input/input0
[    0.505411] ACPI: Power Button [PBTN]
[    0.505479] input: Power Button as /devices/LNXSYSTM:00/LNXPWRBN:00/input/input1
[    0.505485] ACPI: Power Button [PWRF]
[    0.508287] GHES: HEST is not enabled!
[    0.508407] Serial: 8250/16550 driver, 4 ports, IRQ sharing enabled
[    0.529080] 00:07: ttyS0 at I/O 0x3f8 (irq = 4) is a 16550A
[    0.529865] Non-volatile memory driver v1.3
[    0.529870] Linux agpgart interface v0.103
[    0.530021] agpgart-intel 0000:00:00.0: Intel 945G Chipset
[    0.530090] agpgart-intel 0000:00:00.0: detected gtt size: 262144K total, 262144K mappable
[    0.530481] agpgart-intel 0000:00:00.0: detected 8192K stolen memory
[    0.530640] agpgart-intel 0000:00:00.0: AGP aperture is 256M @ 0xd0000000
[    0.532122] loop: module loaded
[    0.532305] ata_piix 0000:00:1f.1: version 2.13
[    0.532560] ata_piix 0000:00:1f.1: setting latency timer to 64
[    0.533025] scsi0 : ata_piix
[    0.533207] scsi1 : ata_piix
[    0.533303] ata1: PATA max UDMA/100 cmd 0x1f0 ctl 0x3f6 bmdma 0x10a0 irq 14
[    0.533307] ata2: PATA max UDMA/100 cmd 0x170 ctl 0x376 bmdma 0x10a8 irq 15
[    0.533566] ata_piix 0000:00:1f.2: MAP [
[    0.533570]  P0 P2 P1 P3 ]
[    0.684052] ata_piix 0000:00:1f.2: setting latency timer to 64
[    0.684683] scsi2 : ata_piix
[    0.684844] scsi3 : ata_piix
[    0.684993] ata3: SATA max UDMA/133 cmd 0x10d8 ctl 0x10f0 bmdma 0x10b0 irq 19
[    0.684998] ata4: SATA max UDMA/133 cmd 0x10e0 ctl 0x10f4 bmdma 0x10b8 irq 19
[    0.685138] libphy: Fixed MDIO Bus: probed
[    0.685277] ehci_hcd: USB 2.0 'Enhanced' Host Controller (EHCI) Driver
[    0.685282] ehci-pci: EHCI PCI platform driver
[    0.685533] ehci-pci 0000:00:1d.7: setting latency timer to 64
[    0.685551] ehci-pci 0000:00:1d.7: EHCI Host Controller
[    0.685641] ehci-pci 0000:00:1d.7: new USB bus registered, assigned bus number 1
[    0.685661] ehci-pci 0000:00:1d.7: debug port 1
[    0.689563] ehci-pci 0000:00:1d.7: cache line size of 64 is not supported
[    0.689593] ehci-pci 0000:00:1d.7: irq 20, io mem 0xe0544000
[    0.690031] ehci-pci 0000:00:1d.7: USB 2.0 started, EHCI 1.00
[    0.690066] usb usb1: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0002
[    0.690072] usb usb1: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[    0.690077] usb usb1: Product: EHCI Host Controller
[    0.690081] usb usb1: Manufacturer: Linux 3.10.4-300.fc19.i686 ehci_hcd
[    0.690086] usb usb1: SerialNumber: 0000:00:1d.7
[    0.690288] hub 1-0:1.0: USB hub found
[    0.690297] hub 1-0:1.0: 8 ports detected
[    0.690624] ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
[    0.690650] uhci_hcd: USB Universal Host Controller Interface driver
[    0.690902] uhci_hcd 0000:00:1d.0: setting latency timer to 64
[    0.690908] uhci_hcd 0000:00:1d.0: UHCI Host Controller
[    0.690990] uhci_hcd 0000:00:1d.0: new USB bus registered, assigned bus number 2
[    0.691043] uhci_hcd 0000:00:1d.0: irq 20, io base 0x00001000
[    0.691098] usb usb2: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
[    0.691104] usb usb2: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[    0.691109] usb usb2: Product: UHCI Host Controller
[    0.691113] usb usb2: Manufacturer: Linux 3.10.4-300.fc19.i686 uhci_hcd
[    0.691118] usb usb2: SerialNumber: 0000:00:1d.0
[    0.691310] hub 2-0:1.0: USB hub found
[    0.691319] hub 2-0:1.0: 2 ports detected
[    0.691686] uhci_hcd 0000:00:1d.1: setting latency timer to 64
[    0.691693] uhci_hcd 0000:00:1d.1: UHCI Host Controller
[    0.691768] uhci_hcd 0000:00:1d.1: new USB bus registered, assigned bus number 3
[    0.691815] uhci_hcd 0000:00:1d.1: irq 18, io base 0x00001020
[    0.691867] usb usb3: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
[    0.691873] usb usb3: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[    0.691878] usb usb3: Product: UHCI Host Controller
[    0.691882] usb usb3: Manufacturer: Linux 3.10.4-300.fc19.i686 uhci_hcd
[    0.691887] usb usb3: SerialNumber: 0000:00:1d.1
[    0.692080] hub 3-0:1.0: USB hub found
[    0.692088] hub 3-0:1.0: 2 ports detected
[    0.692469] uhci_hcd 0000:00:1d.2: setting latency timer to 64
[    0.692476] uhci_hcd 0000:00:1d.2: UHCI Host Controller
[    0.692550] uhci_hcd 0000:00:1d.2: new USB bus registered, assigned bus number 4
[    0.692599] uhci_hcd 0000:00:1d.2: irq 21, io base 0x00001040
[    0.692652] usb usb4: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
[    0.692658] usb usb4: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[    0.692662] usb usb4: Product: UHCI Host Controller
[    0.692667] usb usb4: Manufacturer: Linux 3.10.4-300.fc19.i686 uhci_hcd
[    0.692671] usb usb4: SerialNumber: 0000:00:1d.2
[    0.692859] hub 4-0:1.0: USB hub found
[    0.692868] hub 4-0:1.0: 2 ports detected
[    0.693244] uhci_hcd 0000:00:1d.3: setting latency timer to 64
[    0.693252] uhci_hcd 0000:00:1d.3: UHCI Host Controller
[    0.693331] uhci_hcd 0000:00:1d.3: new USB bus registered, assigned bus number 5
[    0.693379] uhci_hcd 0000:00:1d.3: irq 22, io base 0x00001060
[    0.693432] usb usb5: New USB device found, idVendor=1d6b, idProduct=0001
[    0.693438] usb usb5: New USB device strings: Mfr=3, Product=2, SerialNumber=1
[    0.693442] usb usb5: Product: UHCI Host Controller
[    0.693447] usb usb5: Manufacturer: Linux 3.10.4-300.fc19.i686 uhci_hcd
[    0.693451] usb usb5: SerialNumber: 0000:00:1d.3
[    0.693654] hub 5-0:1.0: USB hub found
[    0.693663] hub 5-0:1.0: 2 ports detected
[    0.693905] usbcore: registered new interface driver usbserial
[    0.693925] usbcore: registered new interface driver usbserial_generic
[    0.693941] usbserial: USB Serial support registered for generic
[    0.694048] i8042: PNP: PS/2 Controller [PNP0303:KBD,PNP0f0e:PS2M] at 0x60,0x64 irq 1,12
[    0.695638] ata1.00: ATAPI: HL-DT-STDVD-ROM GDR8164B, 0B07, max UDMA/44
[    0.697312] serio: i8042 KBD port at 0x60,0x64 irq 1
[    0.697324] serio: i8042 AUX port at 0x60,0x64 irq 12
[    0.697505] mousedev: PS/2 mouse device common for all mice
[    0.697817] rtc_cmos 00:02: RTC can wake from S4
[    0.697995] rtc_cmos 00:02: rtc core: registered rtc_cmos as rtc0
[    0.698047] rtc_cmos 00:02: alarms up to one month, y3k, 114 bytes nvram, hpet irqs
[    0.698286] device-mapper: uevent: version 1.0.3
[    0.698407] device-mapper: ioctl: 4.24.0-ioctl (2013-01-15) initialised: dm-devel@redhat.com
[    0.698432] cpuidle: using governor ladder
[    0.698435] cpuidle: using governor menu
[    0.698959] hidraw: raw HID events driver (C) Jiri Kosina
[    0.699150] usbcore: registered new interface driver usbhid
[    0.699154] usbhid: USB HID core driver
[    0.699194] drop_monitor: Initializing network drop monitor service
[    0.699322] ip_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[    0.699361] TCP: cubic registered
[    0.699365] Initializing XFRM netlink socket
[    0.699547] NET: Registered protocol family 10
[    0.699841] mip6: Mobile IPv6
[    0.699845] NET: Registered protocol family 17
[    0.700235] Using IPI No-Shortcut mode
[    0.700409] PM: Hibernation image not present or could not be loaded.
[    0.700412] Loading compiled-in X.509 certificates
[    0.705773] Loaded X.509 cert 'Fedora kernel signing key: 69cb8c9cbfaaab2fd4f00f9a02f38db836c84912'
[    0.705796] registered taskstats version 1
[    0.706217]   Magic number: 9:477:836
[    0.706315] rtc_cmos 00:02: setting system clock to 2013-08-04 13:50:20 UTC (1375624220)
[    0.717228] ata1.00: configured for UDMA/44
[    0.720617] input: AT Translated Set 2 keyboard as /devices/platform/i8042/serio0/input/input2
[    0.721112] scsi 0:0:0:0: CD-ROM            HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B 0B07 PQ: 0 ANSI: 5
[    0.724957] sr0: scsi3-mmc drive: 48x/48x cd/rw xa/form2 cdda tray
[    0.724962] cdrom: Uniform CD-ROM driver Revision: 3.20
[    0.725160] sr 0:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr0
[    0.725355] sr 0:0:0:0: Attached scsi generic sg0 type 5
[    0.835282] ata4.01: NODEV after polling detection
[    0.838232] ata4.00: ATAPI: TSSTcorp CDDVDW SH-S223C, SB02, max UDMA/100
[    0.838352] ata3.00: ATA-7: WDC WD800JD-60LSA0, 07.01D07, max UDMA/100
[    0.838358] ata3.00: 156301488 sectors, multi 16: LBA48
[    0.841210] ata3.00: configured for UDMA/100
[    0.841383] scsi 2:0:0:0: Direct-Access     ATA      WDC WD800JD-60LS 07.0 PQ: 0 ANSI: 5
[    0.841607] sd 2:0:0:0: [sda] 156301488 512-byte logical blocks: (80.0 GB/74.5 GiB)
[    0.841682] sd 2:0:0:0: Attached scsi generic sg1 type 0
[    0.841749] sd 2:0:0:0: [sda] Write Protect is off
[    0.841758] sd 2:0:0:0: [sda] Mode Sense: 00 3a 00 00
[    0.841833] sd 2:0:0:0: [sda] Write cache: enabled, read cache: enabled, doesn't support DPO or FUA
[    0.844239] ata4.00: configured for UDMA/100
[    0.847872] scsi 3:0:0:0: CD-ROM            TSSTcorp CDDVDW SH-S223C  SB02 PQ: 0 ANSI: 5
[    0.851986] sr1: scsi3-mmc drive: 52x/52x writer dvd-ram cd/rw xa/form2 cdda tray
[    0.852173] sr 3:0:0:0: Attached scsi CD-ROM sr1
[    0.852351] sr 3:0:0:0: Attached scsi generic sg2 type 5
[    0.874559]  sda: sda1 sda2 sda3 sda4
[    0.875291] sd 2:0:0:0: [sda] Attached SCSI disk
[    0.875332] Freeing unused kernel memory: 708k freed
[    0.875830] Write protecting the kernel text: 5628k
[    0.875894] Write protecting the kernel read-only data: 2300k
[    0.880366] systemd[1]: RTC configured in localtime, applying delta of 120 minutes to system time.
[    0.882705] systemd[1]: systemd 204 running in system mode. (+PAM +LIBWRAP +AUDIT +SELINUX +IMA +SYSVINIT +LIBCRYPTSETUP +GCRYPT +ACL +XZ)
[    0.882936] systemd[1]: Running in initial RAM disk.
[    0.883206] systemd[1]: Set hostname to <Fedora-reEnd>.
[    0.895506] systemd[1]: Expecting device dev-disk-by\x2duuid-55f48495\x2d3fe3\x2d4112\x2da298\x2db6dccc14ef70.device...
[    0.895538] systemd[1]: Expecting device dev-disk-by\x2duuid-2338881c\x2d9b7e\x2d4ad8\x2d8fa6\x2d048f629976f9.device...
[    0.895563] systemd[1]: Starting Timers.
[    0.895589] systemd[1]: Reached target Timers.
[    0.895618] systemd[1]: Starting Journal Socket.
[    0.895751] systemd[1]: Listening on Journal Socket.
[    0.896158] systemd[1]: Started dracut cmdline hook.
[    0.896545] systemd[1]: Starting dracut pre-udev hook...
[    0.897628] systemd[1]: Starting Setup Virtual Console...
[    0.902731] systemd[1]: Starting Journal Service...
[    0.903995] systemd[1]: Started Journal Service.
[    1.000539] systemd[1]: Started Load Kernel Modules.
[    1.000678] systemd[1]: Starting udev Kernel Socket.
[    1.000781] systemd[1]: Listening on udev Kernel Socket.
[    1.000962] systemd[1]: Starting udev Control Socket.
[    1.001113] systemd[1]: Listening on udev Control Socket.
[    1.001159] systemd[1]: Starting Sockets.
[    1.001204] systemd[1]: Reached target Sockets.
[    1.001247] systemd[1]: Starting Swap.
[    1.001298] systemd[1]: Reached target Swap.
[    1.001342] systemd[1]: Starting Local File Systems.
[    1.001379] systemd[1]: Reached target Local File Systems.
[    1.091369] systemd-udevd[79]: starting version 204
[    1.254896] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810
[    1.315466] [drm] Memory usable by graphics device = 256M
[    1.315477] checking generic (d0000000 500000) vs hw (d0000000 10000000)
[    1.315483] fb: conflicting fb hw usage inteldrmfb vs VESA VGA - removing generic driver
[    1.315517] Console: switching to colour dummy device 80x25
[    1.315731] i915 0000:00:02.0: setting latency timer to 64
[    1.316175] [drm] Supports vblank timestamp caching Rev 1 (10.10.2010).
[    1.316184] [drm] Driver supports precise vblank timestamp query.
[    1.316304] vgaarb: device changed decodes: PCI:0000:00:02.0,olddecodes=io+mem,decodes=io+mem:owns=io+mem
[    1.380025] tsc: Refined TSC clocksource calibration: 2793.006 MHz
[    1.380035] Switching to clocksource tsc
[    1.401180] [drm] initialized overlay support
[    1.457034] usb 4-1: new full-speed USB device number 2 using uhci_hcd
[    1.481426] fbcon: inteldrmfb (fb0) is primary device
[    1.555961] Console: switching to colour frame buffer device 160x64
[    1.563530] i915 0000:00:02.0: fb0: inteldrmfb frame buffer device
[    1.563534] i915 0000:00:02.0: registered panic notifier
[    1.563547] [drm] Initialized i915 1.6.0 20080730 for 0000:00:02.0 on minor 0
[    1.602679] usb 4-1: New USB device found, idVendor=0c45, idProduct=612a
[    1.602690] usb 4-1: New USB device strings: Mfr=0, Product=1, SerialNumber=0
[    1.602700] usb 4-1: Product: USB camera
[    1.811025] usb 4-2: new low-speed USB device number 3 using uhci_hcd
[    1.921312] EXT4-fs (sda3): mounted filesystem with ordered data mode. Opts: (null)
[    1.973656] usb 4-2: New USB device found, idVendor=046d, idProduct=c016
[    1.973663] usb 4-2: New USB device strings: Mfr=1, Product=2, SerialNumber=0
[    1.973669] usb 4-2: Product: Optical USB Mouse
[    1.973673] usb 4-2: Manufacturer: Logitech
[    1.990559] input: Logitech Optical USB Mouse as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.2/usb4/4-2/4-2:1.0/input/input3
[    1.991288] hid-generic 0003:046D:C016.0001: input,hidraw0: USB HID v1.10 Mouse [Logitech Optical USB Mouse] on usb-0000:00:1d.2-2/input0
[    2.101570] systemd-journald[60]: Received SIGTERM
[    2.798175] type=1404 audit(1375617022.591:2): enforcing=1 old_enforcing=0 auid=4294967295 ses=4294967295
[    3.317892] SELinux: 2048 avtab hash slots, 94388 rules.
[    3.346503] SELinux: 2048 avtab hash slots, 94388 rules.
[    4.017227] SELinux:  8 users, 82 roles, 4514 types, 254 bools, 1 sens, 1024 cats
[    4.017235] SELinux:  83 classes, 94388 rules
[    4.029728] SELinux:  Completing initialization.
[    4.029733] SELinux:  Setting up existing superblocks.
[    4.029747] SELinux: initialized (dev sysfs, type sysfs), uses genfs_contexts
[    4.029755] SELinux: initialized (dev rootfs, type rootfs), uses genfs_contexts
[    4.029773] SELinux: initialized (dev bdev, type bdev), uses genfs_contexts
[    4.029783] SELinux: initialized (dev proc, type proc), uses genfs_contexts
[    4.029797] SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
[    4.029852] SELinux: initialized (dev devtmpfs, type devtmpfs), uses transition SIDs
[    4.031743] SELinux: initialized (dev sockfs, type sockfs), uses task SIDs
[    4.031752] SELinux: initialized (dev debugfs, type debugfs), uses genfs_contexts
[    4.033533] SELinux: initialized (dev pipefs, type pipefs), uses task SIDs
[    4.033547] SELinux: initialized (dev anon_inodefs, type anon_inodefs), uses genfs_contexts
[    4.033553] SELinux: initialized (dev devpts, type devpts), uses transition SIDs
[    4.033590] SELinux: initialized (dev hugetlbfs, type hugetlbfs), uses transition SIDs
[    4.033602] SELinux: initialized (dev mqueue, type mqueue), uses transition SIDs
[    4.033616] SELinux: initialized (dev selinuxfs, type selinuxfs), uses genfs_contexts
[    4.033640] SELinux: initialized (dev sysfs, type sysfs), uses genfs_contexts
[    4.034271] SELinux: initialized (dev securityfs, type securityfs), uses genfs_contexts
[    4.034276] SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
[    4.034292] SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
[    4.034443] SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
[    4.034517] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034530] SELinux: initialized (dev pstore, type pstore), uses genfs_contexts
[    4.034534] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034545] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034582] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034595] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034603] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034610] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034617] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034632] SELinux: initialized (dev cgroup, type cgroup), uses genfs_contexts
[    4.034647] SELinux: initialized (dev sda3, type ext4), uses xattr
[    4.059028] type=1403 audit(1375617023.852:3): policy loaded auid=4294967295 ses=4294967295
[    4.078857] systemd[1]: Successfully loaded SELinux policy in 1.299623s.
[    4.196356] systemd[1]: RTC configured in localtime, applying delta of 120 minutes to system time.
[    4.249474] systemd[1]: Relabelled /dev and /run in 34.296ms.
[    4.789765] LVM: Logical Volume autoactivation enabled.
[    4.789777] LVM: Activation generator successfully completed.
[    5.505072] SELinux: initialized (dev autofs, type autofs), uses genfs_contexts
[    5.520414] systemd-readahead[156]: Bumped block_nr parameter of 8:0 to 20480. This is a temporary hack and should be removed one day.
[    6.033721] SELinux: initialized (dev hugetlbfs, type hugetlbfs), uses transition SIDs
[    6.034232] SELinux: initialized (dev tmpfs, type tmpfs), uses transition SIDs
[    6.550274] systemd-udevd[180]: starting version 204
[    6.871196] vboxdrv: module verification failed: signature and/or required key missing - tainting kernel
[    6.871234] Disabling lock debugging due to kernel taint
[    6.875717] vboxdrv: Found 2 processor cores.
[    6.876687] vboxdrv: fAsync=0 offMin=0x4d0 offMax=0x199f
[    6.876825] vboxdrv: TSC mode is 'synchronous', kernel timer mode is 'normal'.
[    6.876830] vboxdrv: Successfully loaded version 4.2.16_RPMFusion (interface 0x001a0005).
[    6.896151] SELinux: initialized (dev configfs, type configfs), uses genfs_contexts
[    7.381087] pps_core: LinuxPPS API ver. 1 registered
[    7.381094] pps_core: Software ver. 5.3.6 - Copyright 2005-2007 Rodolfo Giometti <giometti@linux.it>
[    7.390164] PTP clock support registered
[    7.510930] wmi: Mapper loaded
[    7.589574] intel_rng: Firmware space is locked read-only. If you can't or
intel_rng: don't want to disable this in firmware setup, and if
intel_rng: you are certain that your system has a functional
intel_rng: RNG, try using the 'no_fwh_detect' option.
[    7.686286] microcode: CPU0 sig=0xf41, pf=0x10, revision=0x17
[    7.741466] parport_pc 00:06: reported by Plug and Play ACPI
[    7.741537] parport0: PC-style at 0x378 (0x778), irq 7 [PCSPP,TRISTATE]
[    7.792732] microcode: CPU1 sig=0xf41, pf=0x10, revision=0x17
[    7.792972] microcode: Microcode Update Driver: v2.00 <tigran@aivazian.fsnet.co.uk>, Peter Oruba
[    7.843792] leds_ss4200: no LED devices found
[    7.876204] tg3.c:v3.132 (May 21, 2013)
[    7.889359] tg3 0000:3f:00.0 eth0: Tigon3 [partno(BCM95752) rev 6001] (PCI Express) MAC address 00:15:60:51:78:1a
[    7.889370] tg3 0000:3f:00.0 eth0: attached PHY is 5752 (10/100/1000Base-T Ethernet) (WireSpeed[1], EEE[0])
[    7.889377] tg3 0000:3f:00.0 eth0: RXcsums[1] LinkChgREG[0] MIirq[0] ASF[0] TSOcap[1]
[    7.889383] tg3 0000:3f:00.0 eth0: dma_rwctrl[76180000] dma_mask[64-bit]
[    7.930081] EXT4-fs (sda3): re-mounted. Opts: (null)
[    7.931634] media: Linux media interface: v0.10
[    7.974854] Linux video capture interface: v2.00
[    7.991153] gspca_main: v2.14.0 registered
[    8.015253] gspca_main: sonixj-2.14.0 probing 0c45:612a
[    8.055835] input: sonixj as /devices/pci0000:00/0000:00:1d.2/usb4/4-1/input/input4
[    8.056538] usbcore: registered new interface driver sonixj
[    8.251351] ppdev: user-space parallel port driver
[    8.344481] iTCO_vendor_support: vendor-support=0
[    8.364474] snd_hda_intel 0000:00:1b.0: irq 42 for MSI/MSI-X
[    8.366747] iTCO_wdt: Intel TCO WatchDog Timer Driver v1.10
[    8.366807] iTCO_wdt: Found a ICH7 or ICH7R TCO device (Version=2, TCOBASE=0xf860)
[    8.367946] iTCO_wdt: initialized. heartbeat=30 sec (nowayout=0)
[    8.372183] gpio_ich: GPIO from 206 to 255 on gpio_ich
[    8.416176] systemd-udevd[199]: renamed network interface eth0 to p3p1
[    8.443775] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:393 autoconfig: line_outs=1 (0x15/0x0/0x0/0x0/0x0) type:line
[    8.443785] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:397    speaker_outs=1 (0x11/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    8.443792] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:401    hp_outs=1 (0x10/0x0/0x0/0x0/0x0)
[    8.443797] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:402    mono: mono_out=0x0
[    8.443801] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:406    inputs:
[    8.443808] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:410      Rear Mic=0x12
[    8.443815] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:410      Front Mic=0x13
[    8.443821] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:410      Line=0x14
[    8.443826] ALSA sound/pci/hda/hda_auto_parser.c:410      Aux=0xf
[    8.443832] ALSA sound/pci/hda/patch_realtek.c:486 realtek: No valid SSID, checking pincfg 0x411111f0 for NID 0x17
[    8.443837] ALSA sound/pci/hda/patch_realtek.c:569 realtek: Enable default setup for auto mode as fallback
[    8.465688] input: HDA Intel Front Headphone as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input5
[    8.465971] input: HDA Intel Line Out as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input6
[    8.466326] input: HDA Intel Line as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input7
[    8.466549] input: HDA Intel Rear Mic as /devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0/input8
[    8.504429] input: HP WMI hotkeys as /devices/virtual/input/input9
[   10.692720] Adding 2088444k swap on /dev/sda2.  Priority:-1 extents:1 across:2088444k FS
[   11.216736] fuse init (API version 7.22)
[   11.228252] SELinux: initialized (dev fusectl, type fusectl), uses genfs_contexts
[   11.677305] SELinux: initialized (dev sda4, type fuseblk), uses genfs_contexts
[   11.878302] type=1305 audit(1375617031.671:4): audit_pid=312 old=0 auid=4294967295 ses=4294967295
subj=system_u:system_r:auditd_t:s0 res=1
[   12.364261] systemd[1]: Unit rngd.service entered failed state.
[   13.845806] systemd-logind[340]: Watching system buttons on /dev/input/event1 (Power Button)
[   13.846132] systemd-logind[340]: Watching system buttons on /dev/input/event0 (Power Button)
[   32.389505] systemd[1]: plymouth-quit-wait.service operation timed out. Terminating.
[   32.394324] systemd[1]: Unit plymouth-quit-wait.service entered failed state.
[   35.203104] ip6_tables: (C) 2000-2006 Netfilter Core Team
[   35.313846] Ebtables v2.0 registered
[   35.524215] tg3 0000:3f:00.0: irq 43 for MSI/MSI-X
[   35.577350] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): p3p1: link is not ready
[   35.621405] nf_conntrack version 0.5.0 (16384 buckets, 65536 max)
[   35.630715] Bluetooth: Core ver 2.16
[   35.630939] NET: Registered protocol family 31
[   35.630944] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[   35.630961] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[   35.630970] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[   35.630989] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[   35.671090] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[   35.671098] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[   35.671116] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
[   37.153084] tg3 0000:3f:00.0 p3p1: Link is up at 100 Mbps, full duplex
[   37.153095] tg3 0000:3f:00.0 p3p1: Flow control is off for TX and off for RX
[   37.153132] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): p3p1: link becomes ready
[   59.598559] SELinux: initialized (dev fuse, type fuse), uses genfs_contexts
[17717.835238] SELinux: initialized (dev proc, type proc), uses genfs_contexts

/var/log messsages az 10MB-os, azt töltsem fel az egészet vagy keressek konkrétan valamire?

 

Cpu, vga:

Kép:

Nem valami erőgép, de szépen megy rajta a Fedora, örülnék, ha a hibernálás is működne. 🙂

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.08.04. , 23:14 #41346

Feltelepítettem a MATE-t is a Gnome mellé, de azóta nagyon lassan bootol be és áll le a rendszer. 🙁

Azt hiszem, hogy megnézek más disztrókat, a PC Linux OS-t töltöm, hátha azzal kevesebb problémám lesz.

Kedvelem a Fedorát, a 17-est használtam is huzamosabb ideig, sajnálom is lecserélni. 🙁

Azért köszönök minden segítséget. 😉

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.08.06. , 08:26 #41429

Feltelepítettem a MATE-t is a Gnome mellé, de azóta nagyon lassan bootol be és áll le a rendszer. :( Azt hiszem, hogy megnézek más disztrókat, a PC Linux OS-t töltöm, hátha azzal kevesebb problémám lesz. Kedvelem a Fedorát, a 17-est használtam is huzamosabb ideig, sajnálom is lecserélni. :( Azért köszönök minden segítséget. ;)

dmesg üzenetekből látszik,hogy az acpi rendesen működik. a 17es fedora még nem eol  szóval lehet használni.

a fenti konfigon  rendesen kellene mennie a fedorának. az intel videokártyád ami neked van az szopás szokott lenni linuxon.

a mates spins itt érhető el : http://spins.fedoraproject.org/mate-compiz/ .

2013.08.06. , 08:32 #41430

esetleg ircn gyere  fel a #fedora-hu csatira  a freenodeon van de itt van a webes  kliens elérhetősége a csatira:

http://webchat.freenode.net/?channels=fedora-hu  .  🙂  ott blackbird néven vagyok megtalálható 🙂

2013.11.28. , 19:21 #54031

Most egy pár napja fenn van a Heisenbug, egy-két apróságtól eltekintve szépen működik, viszont van egy idegesítő dolog, hogy ha pl. elindítok egy youtube videót, akkor a zenelejátszó automatikusan elhalkul. Ha jól emlékszem, ez már a 17-ben is így volt (azt használtam huzamosabb ideig), akkor nem volt annyira zavaró, egyes esetekben szerintem hasznos is, de engem már nagyon idegesít, hogy ha megy a skype a háttérben, akkor hangosabb hangerőt kell beállítani, hogy a banshee-ban szóló nóta normális hangerőn szóljon vagy ha fut mellette egy vlc is, akkor azt is még hangosabbra, aztán ha kilövök egy alkalmazást, ami miatt halkabban szól az adott program, akkor meg elkezd ordítani.
@ferenc-teknos vagy valaki nem tudja, hogyan lehet ezt kikapcsolni? Remélem érthetően írtam le, hogy mire is gondolok. 🙂

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.12.01. , 14:47 - válasz reEnd hozzászólására #54321

a fedora 20 az majd ebben a hónapban fog kijönni  én fedora 19et  használok a teszt frissítések tárolóval. 🙂

nagyon ilyet nem tapsztaltam . a hangszoró ikonra rákattintasz Hangbeállításoknál lesz.

2013.12.01. , 15:23 #54329

Ott már néztem, de ott nincs ilyen beállítás.

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
2013.12.30. , 00:15 #58897

közben kijött a fedora 20 is 🙂

2013.12.30. , 00:20 - válasz reEnd hozzászólására #58898

esetleg fedora 20ra less rá fedup –network 20 segítségével tudsz a 20asra frissíteni . Minden beállítás Hang részénél nézz rá ,hogy nálad hogy van a hang beállítása.

2013.12.30. , 00:30 #58899

reEnd ha nem gond akkor http://dirtywindows.hu/discussion/topic/fedora-centosrhelscientific-linux/ a fenti témát áthelyeznéd a Linux,Disztró topicba ? 🙂

2013.12.30. , 03:13 #58948

Persze. 😉

Számítógépes problémákkal kapcsolatban ne írj privát üzenetet, használd a fórumot vagy a kérdezz-felelünk részleget.
20 bejegyzés megtekintése - 1-20 / 20

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.