Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés: Profile photo of zsiga68 zsiga68 2 éve, 4 hónapja telt el.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3
 • Szerző
  Bejegyzések
 • 2017.07.18. , 23:19 #175056

  Hello!

  Lehetséges, hogy van már hasonló témakör, vagy probléma, de egyenlőre hiába néztem át több tucat fórumot hasonlót nem találtam. Gondom lenne. 4 nappal ezelőtt játék közben (World of Tanks, későbbiekben: WOT) a monitor képe el kezdett ugrálni, de csak néha 1-1-et hébe-hóba. De nem volt vészes. Max felbontással játszom, amit a játék csak enged. Eddig nem volt gond. A gépem 3 éves 2017.07.11 lejárt a garancia. Majd a végén írom a paramétereket. Tehát tegnap előtt, már a WOT alatt folyton bejött az ugrálás, majd be-be csíkozódott a képernyő (vízszintes csikózódás színes, talán barna és piros csíkok), majd fekete képernyő, visszadobott a Windows-ba, és alul egy sárga háromszögben egy felkiáltójel jelent meg egy felhő szöveggel, hogy az AMD grafikus kártya összeomlott majd helyreállt. Csak újraindítani lehetett a gépet, de, ha minden bejött és újra WOT-ozni akartam, megint ugyanez történt. A legújabb szoftvert 4 napja rakta fel, először azt hittem az a gond, így leszedtem és visszaraktam az előzőt, de a telepítés befejezte után, is AMD driver hibát írt ki. Ekkor már aggódtam, de van alap driverem, a VGA lemezen, azt raktam fel, de ott is a végén, kiírta , hogy hiba a telepítésben 🙁 Gépet leállítottam, gépet kipucoltam, minden ventit (Ház, proci, VGA). Vissza, indit, felállt, memóriatesztet nyomtam 0 hiba, WOT – kiakad, bejöt a WOT de amikor bejön, akkor elkezd ugrálni a kép és csíkoz, és vége, de most már le is fagyott a windows. Mondtam is fasza. Ez a windows 8.1 Pro 64 bites. Akkor leszedem és teszek fel Win 10-et Pro 64 bit-et. Fel is települt frissített, mehet rá a driver gond nélkül felment. Fasza. WOT. Ua. Betölt-csikoz-kifagy v. lefagy. 🙁 GPU-Z leszedtem, mindent kíír, teszt is volt és nem tudtam meg semmit. Max terhelésen 79 fokos a grafikus proci, 78%-os a venti és nem melegszik tovább inkább hűl. Fps 43-45 között, FULL HD felbontásban. És nem akad ki. Hallani, ahogy a kártya gyorsul és lassul…. 🙁 3D Mark 3.2 GB leszedtem demo, feltelepítettem. Elindítom minden kiírt a gépemről, start… Nagyon szép a kép, néhol egy kicsit szaggat, de nem vészes, és ez a film részlet végig is ment, majd Alul egy csik felette egy 1-es és újra az a kis filmecske, de a kép alsó részén fps: … Frame : …. meg talán idő. 45 s ig ment el, megfagyott a kép, elkezdett ugrálni csíkozás, visszajött a megfagyott film és semmire nem reagált. Totális fagyás. 
  Néha, 1-1 ugrás böngésző használata közben is….
  Alaplap: M5A97 EVO Pro 2.0 (BIOS maxon)
  Proci : FX 6350 (Six) 3.9 GHz
  Hütés: Cooler Master Gemini II M4
  Táp: 8 hónapos 700 W Sharoon ( Az előző meghalt 2.3 év után 3.3V leesett 2.7V alá cserélték Gariba)
  RAM : 2×4 GB DDR3 1866 MHz Corsair
  VGA: Sapphire R9 270X OC 4 GB DDR5
  Monitor : Samsung S24D390

  Tanácstalan vagyok… segítsetek. Köszönöm előre is 🙂

  Mi lehet a gond? VGA kártya esetleg a monitor?

  2017.07.19. , 20:57 #175071

  Monitor biztosan nem.
  Az egyértelmű, hogy terhelés alatt jön elő.
  Saját tapasztalatokból kiindulva vagy a táp (tudom, az a legújabb, de attól még lehet tré), vagy a videókártya.
  Kizárásos alapon próbáld meg (másik táppal, ha tudsz szerezni, illetve a videókártyát másik gépben, ha van lehetőség). Mondanám a szervízt, de néha nagyon időigényes tud lenni.

  2017.07.20. , 07:08 #175076

  Ellenőrizd a csatlakozókat és a hőmérsékleteket.A legújabb driver nem biztos hogy jó a játékhoz. Próbáld régebbivel. Tedd fel a játék DX-ét és a netről egy frisset is. Nincs húzva valami a gépen? Cpu memória.. 
  Nyomhatsz egy bios resetet is..
  Egyébként ilyen hibajelenség szerintem videókártya melegedés vagy memória hiba miatt is lehet.

  Kedves fórumtársak. Az oldalon kerüljük a navigációval kapcsolatos linkek kérését és megosztását.Az ilyen irányú postok azonnal törlésre kerülnek!
  Köszönöm.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.