Ennek a témakörnek tartalma 5 hozzászólás, 5 résztvevő. Utolsó frissítés: Profile photo of Peti Mikle Peti Mikle 2 éve telt el.

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6
 • Szerző
  Bejegyzések
 • 2016.01.27. , 14:53 #158120

  Sziasztok!

  Ismét gondom van,illetve nem is annyira újkeletű a dolog,de mostmár idegesít.
  Bármi féle hang,zene lejátszásakor úgy pattog nálam a hang,mint a régi lp lemezek,
  amikor feltöltődtek statikussággal.Főleg mély hangoknál jön elő és a pattanást egy nagyon
  rövid hang elakadás kíséri. Utánanéztem a neten,azt írják hogy álltalában valamelyik eszköz
  illesztőprogramjának helytelen működése okozza a problémát.Ajánlanak hozzá egy apró progit,
  a neve: dpclat.exe(DPC latency checker) ami méri a hangeszköz latency-jét(késleltetési idejét).
  Normál esetben az audió stream-ben ez az érték 500 mikrószekundum alatt kéne,hogy legyen.
  Nekem 13-15ezer mikrószekundumos értékek vannak.Azt írták, hogy ezt a progit figyelve,hanglejátszás közben próbálgassuk egyesével letiltani a nem használatos eszközöket az eszközkezelőben(modem,nyomtató port,egyéb nem használt hálózati eszköz,stb.). Nos ezekkel semmire nem jutottam,a hiba ugyanúgy fentáll. Gondoltam egyet, hogy mivel
  pci-os hangkártyát már nem nagyon árulnak,veszek egy usb-set és letiltom az alaplapi hangeszközt a bios-ban,hogy megszabadulja a problémától…Vettem is egy olcsó fajtát. Nemhogy nem oldódott meg a probléma,de még rosszabb az usb hangkártyán keresztül. Annál már eléri a 26185 mikrószekundumos késést,méginkább akadozó,pattogó hangot előidézve…Játék és munkagépről van szó,semmilyen akadást lassulást nem tapasztalok,ami komoly hibára utalna. Mi lehet a probléma és hogy lehetne kiküszöbölni? A legelső tanács,amit az oldalak adnak erre a problémára,hogy a hangtulajdonságoknál vegyem le a 24bit 192khz mintavételezési minőséget 16bit 48khz-re,az sem hoz semmi változást,az usb hangkártyánál meg az a maximum.
  DPC latency checker

  • A témakör módosításra került: 3 éve, 8 hónapja telt el-Profile photo of Nikopol Nikopol.
  • A témakör módosításra került: 3 éve, 8 hónapja telt el-Profile photo of Nikopol Nikopol.
  2016.03.18. , 10:37 #161045

  Szia!

  Nekem is volt a tiédhez hasolnó problémám. Nálam nem csak a zene, videó, youtube lejátszás hangja szaggatott de még az egér is. LatencyMon-al megvizsgáltam a problémát. Kimutatta, hogy nekem a hálózati driverrel van problémám (Hálókártyám driver-e: Xeno7x64.sys). Ettől én még nem lettem okosabb. Hosszas netes fórum olvasás és próbák után ráleltem a hibára: az Avast tűzfala volt a hunyó. A tűzfal sima kikapcsolása nem volt elég ahhoz, hogy ne legyen magas a DPC Latency. A megoldást az Avast tűzfal nélküli feltelepítése jelentette. Az Avast tűzfala helyett a Comodo ingyenes tűzfalát tettem fel, ezekkel párhuzamosan még uTorrentet is használok így olyan 1000us-os DPC Latency értékeket mérek. Windows10 x64 Pro oprendszer használata mellett így teljesen megszűnt nálam a zene, video, youtube és egér szaggatása. Megjegyezném, hogy kipróbáltam a jelenleg elérhető legújabb Avast beta 11.2.2255 Premier változatát is de sajnos a tűzfalának használata továbbra is magas DPC Latency-t eredményez. Elképzelhető ha nem használsz Avastot, hogy más gyártóktól származó tűzfallal is előfordulhat ilyen probléma.
  Remélem tudtam segíteni…

  2016.06.14. , 11:58 - válasz Zsolt hozzászólására #164922

  Szia!
  Köszi a választ. Semmilyen antivirust és tűzfalat sem használok, csak a winfos saját tűzfala van bekapcsolva, bár erősen alkonyzóna kategória a te esetedben is az, hogy a tűzfal okozza egy olyan program laggolását, jelen esetben a winampét, amiben mindenféle hálózati művelet le van tiltva. Tehát nálam nincs fent a winamp agent sem, borító letöltés és minden egyéb hálózati forgalmat igénylő dolog le van tiltva, tehát még a dalcím, előadó lekérés is. Azért is furcsa nekem ez a hiba, mert ugye a magas dpc latency arra utalna, hogy buffer kiűrűlési gondok vannak, holott mégsem, mert a winampban ha 20ezer ms-ra állítom az előbufferelést, tehát 20 másodpercre, ami sokszorosa még a most mért 20ezer mikroszekundumos latencynek, mégis pattog mint egy statikusan feltöltődött lp lemez. Nincs semmi ötletem, hogyan lehetne megoldani. Az alaplapi hangkártya driver problémáját is kizártam azzal, hogy azt a biosban letiltva, egy usb hangkártyát használtam, amin ugyanez a probléma jelentkezett, tökéletesen ugyanígy. Szóval azt is eladtam a francba.

  2016.10.16. , 12:44 #168349

  Sziasztok!
  Segítségeteket szeretném kérni Spdif problémával kapcsolatban. Digitális erősítővel van a gép összekötve. Egyik napról a másikra eltűnt a hang. A gépen a spdif kimenet nem világít. Op. rendszer Windows 10 x64 alaplap Asus M4A87TD.
  Segítségeteket előre is köszönöm!

  2016.10.16. , 14:25 #168351

  Nem egy mai gyerek a lapod , megnéztem az oldalt , nem támogatott a 10 gyárilag. Ettől függetlenül bíztosan lehet találni via hang illesztőt. , vagy a 10 pakolt magának valamit. Nem tudom melyik variációval működött eddig.

  Van tálcán (jobbra lent alul)  – egy kis hangszóró ikon – jobb egér – lejátszó eszközök – lejátszás – meg kell nézni alapértelmezett – e az a kimenet , a tulajdonságok alatt minden rendben van e? Ha igen akkor  , nem maradt más ,mint a driver , a kábel , és maga a lap ezen elektronikája.

  2017.09.22. , 22:06 #175843

  Sziasztok! Látom sokunknak van gondja az Avast-al. Nekem és a kollégámnak viszont egyforma problémánk van, hasonlo a gépunk, viszont neki csak sima alaplapos hangkarija van, nekem pedig stúdiós. A lényeg hogy mindkettönkél ugyanez a probléma van Windows PRO 10 x64-es rendszeren fullos Avast Premierrel.
  Sajnos sehol nem találtam megoldást hogy mi okozza azt, hogy miután feltelepítjuk a tiszta, friss win10-re az avast premiert, utána minden windows ujraindítás után kb 1-2 óra eltelte után, akadozik a hang, szaggat pl, ha bongészoben mászkálunk, vagy lépkedunk bárhol a windosban. Nagyon zavaró főleg hogy én zenével dolgozom, és minden 2 órában ujra kell indítanom a rendszert. Annyi biztos, hogy miota Avastot használunk azota csinálja. Driverek rendben, a windows folyamatosan frissul, és mégis. Nagyon kéne a segítség! Előre is koszonom! 

6 bejegyzés megtekintése - 1-6 / 6

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.