Ennek a témakörnek tartalma 107 hozzászólás, 62 résztvevő. Utolsó frissítés: Profile photo of nagy147 nagy147 3 hónapja, 2 hete telt el.

50 bejegyzés megtekintése - 1-50 / 108
  • Szerző
    Bejegyzések
  • 2015.08.04. , 17:17 #132754

    Felraktam a windows 10-et a laptopomra (sony vaio) és filmet akartam lejátszani rajta de bármival nyitom meg fekete a kép hang van kép nincs.
    Ati kártya van benne 5460 és fel van rakva az ati driver + k-lite codec pack is.
    Mi lehet a baja amitől nem ad képet?

    2015.08.04. , 18:12 #132776

    Probálj meg egy VLC-t telepiteni …a codek pack teljessen felesleges , a VLC mindent lejátszik 🙂

    2015.08.08. , 01:35 #133471

    Az is jó, én személy szerint Media Player Classic-ot használok, még nem volt semmilyen filmmel sem gondom. 😉

    2015.08.10. , 11:28 #134013

    Sziasztok!

    A Lenovo notebook-omra megkaptam a frissítést, ami rendben le is zajlott, de nem tudok regisztrálni a microsoft fiókba, ill. az időjárás csempére kattintva sem tudom a településemet beállítani!
    A segítséget előre is köszönöm 😉

    2015.08.11. , 07:04 #134154

    Sziasztok!
    Én a következő problémába ütköztem a Windows 10 telepítésénél. Windows 7-ről akartam frissíteni 10-re. A rendszer fel is ajánlotta a frissítést, le is töltötte és elindult a telepítés is. Látszólag minden rendben volt mindaddig, míg a telepítő újra nem indította a rendszer. Közvetlen a rendszerindulás elején megjelent a Windows 10 logója és ezután nem történt semmi. Vártam kb. 15-20 percet, de nem változott a kép és a merevlemez kijelzője se villogott. Megpróbáltam a Windows oldaláról letöltött telepítő lemezről is a frissítést, de ugyanez a hiba lépett fel. A laptopom konfigja elvileg elég kell, hogy legyen: Intel i3 CPU, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, nVidia Geforce 1GB videokártya.
    Mi lehet a hiba?
    Előre is köszönöm az ötleteket!

    2015.08.11. , 08:20 #134159

    Sziasztok! Felraktam a 10-est. Minden tökjó, tetszik a cucc. Viszont nagyon zavaró, hogy néha felébred alvó állapotból magától. Vicces módon éjszaka ébred és ezzel engem is felébreszt 😀 Lehetne ezzel kezdeni valamit? A win 8.1 nem csinálta.

    2015.08.12. , 12:01 - válasz hunostor hozzászólására #135887

    hunostor
    Lehet hogy a wifi ébreszti a rendszert. Nézd meg az eszközkezelőben, keresd meg a hálózati kártyát és ha lenyitod a fület ott kell lennie a wifinek, jobb gombbal klikkelj rá és az energiagazdálkodás fül alatt ha be van jelölve hogy felébresztheti a gépet akkor az lesz a baj.

    2015.08.13. , 11:29 - válasz mortalk hozzászólására #136054

    Szia! Köszönöm. Megtaláltam, kivettem a beállítást. Most majd kiderül, hogy továbbra is ébredni fog-e. Megírom majd az eredményt.

    2015.08.14. , 09:34 #136148

    Sajna nem. Éjjel megint feébresztett és kellett vagy két óra mire visszaludtam 🙁
    Nem értem, mert úgy veszem észre csak éjjel ébred fel a gép. Nappal marad sleep-ben akár egésznap.

    2015.08.14. , 20:48 #136227

    Sziasztok!

    Olyan problémám támadt, hogy mióta áttértem a windows 10-re 7-ről állandóan kifagy a gép. Néha magához tér és azt írja hogy az NVIDIA kernel megállt és a windows helyreállította sikeresen. Újra raktam a drivert és utána is csinálja, sőt elvileg most nincs is rajta nvidia driver, de még így is kifagy elég sűrűn.

    Van erre valamilyen megoldás ?!

    Köszönettel

    Bence

    2015.08.16. , 06:32 #136415

    Nem lehet, hogy azért ébred fel a géped, mert akkor telepíti a frissítéseket?

    2015.08.16. , 09:52 #136429

    Nekem is ez jutott eszembe .Alapból valamikor 3:30 körül akarja végezni frissítést. De szerintem ha le van állítva és nincs aktív net akkor ilyet nem csinál. Viszont elég amatőr dolog, hogy alapértelmezett letöltést csak registery trükkel lehet megoldani és alapból nem állítható át.

    2015.08.16. , 10:28 #136439

    Üdv! Nekem olyan gondom van a win10el hogy a hőn szeretett cnc3-kane wrathh nevű game nem hajlandó menni, mert az intel hd 4600as videókártya drivere akár win7 alatt is, panaszkodik egy dll-re hogy nem találja, mivel a win10re való átállással a drivert is frissíti, ez mind2 rendszernél fennál! ugyanakkor az eredeti driver felrakása nem megoldható w10re, és win7nél meg minden rendben van vele. Várom a megoldásokat, esetleg írjak a gyártónak hogy tegyenek vele valamit?

    2015.08.16. , 11:29 #136456

    Szép napot!
    Azt szeretném kérdezni, hogy miután letöltöttem a MediaCreation Toolx64-et és miután a telepítőkészítésnél a pendrive-ot jelölöm ki, akkor mindig az aktuálisan frissített Windows 10-et tölti-e le, vagy sem? Előre is köszönöm a választ!

    2015.08.18. , 14:38 #136781

    Sziasztok!

    Win7-et frissítettem win10-re. Minden rendben ment, ugyanakkor a hangszórókból és a fülesből is elment a hang. A driverek az eszközkezelő szerint naprakészek voltak. Visszaállítottam a rendszert a win7-re és teljesen rendben van a hang.
    Mi lehet az oka, mások is jeleztek hasonlókat, de jó megoldást igazán nem olvastam a neten..

    2015.08.26. , 13:50 #137702

    Felraktam a Windows10-et egy Lenovo Flex10(2GB) x86 gépre amelyen régebben Windows8-volt , sikerült feltenni de tele van hibával próbáltam újra telepiteni de ez a hiba jön elő: 0xC1900101 – 0x20017 valaki tudna segíteni,hogy most mit tegyek? 

    2015.08.28. , 12:14 #137914

    Sziasztok!

    Már kétszer indítottam el a Windows 10 update-et a hibátlanul működő Win7pro HP620 notebookon. Mindkét alkalommal rátelepült de elindulás előtt fekete képernyő egér nyíllal állapotban megfagyott. Kikapcsolás újraindítás után még 3szor próbálkozott települni aztán önmaga visszarakta az előző rendszert. Mi a probléma?

    A windows update a mellékelt hibát dobta ki:

    Csatolmányok:
    You must be logged in to view attached files.
    2015.08.30. , 08:02 #138094

    Hello hello!
    Win 8.1pro volt a gépen egy AMD-s videokártya társaságában. Minden jól müködött,semmi gond nem volt. Most felraktam a win 10-et. Erre most meg nem látja a videokártyát. Felraktam a megfelelő catalyst drivert, az meg szépen fel is telepűl de nem kezdi meg az program beállitását mert a win nem látja a AMD-s kártyát. Csak a Basic windowsos monitor vezérlő driver megy. A 8.1-nél is előjött ez a jelenség így,de ezt egy frissités aztán megoldotta.
    Erre valaki?

    2015.09.09. , 19:35 #138976

    Sziasztok.

    ASUS laptopra frissítettem a WIN10-et. Minden jó, kivéve az alvó módot, a gép alvó mód helyett kikapcsol. A WIN 7-el nem csinált ilyet.
    Bármit csinálok nincs alvó mód. Átnéztem az összes beállítást, mindent beállítottam alvó módra, de nem működik. Ha lecsukom, kikapcsol. Ha a billentyűzettel szeretném bekapcsolni az alvó módot, akkor is kikapcsol a gép…
    Tud valaki valami megoldást erre?
    Előre is köszönöm.

    2015.09.10. , 15:51 #139070

    Sziasztok!

    Lenovo Thinkpad T500-ast bárki is frissített win10-re?
    Mert én kétszer próbáltam meg de mindkétszer 3,4perces működés után teljesen kifagyott és csak a főkapcsolóval lehetett leállítani. Először HD3650 videokártyával jogtiszta win7pro-t frissítettem, utána tiszta telepítéssel csak az Intel HD grafikus kártyát kapcsoltam be a BIOS-ban de ugyan úgy lefagyott minden hibajelzés nélkül.
    Ha valaki tud válaszoljon legyen szíves.
    Üdv Laci

    2015.09.12. , 10:01 #139223

    Nem működik az időjárás és az áruház élő csempe, tudtok erre valami megoldást?

    2015.09.14. , 10:58 #139419

    Szép napot!
    Olyan kérdésem lenne, hogy az edge böngészőt hogyan lehetne úgy beállítani, hogy film vagy zene vagy bármi letöltése közben ha kilépek teljesen a böngészőből, akkor ne szakadjon meg a letöltés? Előre is köszönöm a segítséget!

    2015.09.15. , 20:35 #140185

    Üdv. !  Igazság szerint nem tudom hogy köze van e a win10-hez a problémának de korábban nem tapasztaltam. A lényeg hogy azt vettem észre hogy  pl. win intézőt meg akarok nyitni, vagy egyszerűen csak letöltenék valamit és kiválasztom hogy hova akarom telepíteni/mappaválasztás/, vagy akár egy tömörítésnél is /szóval amikor ezek közül valmelyiket elindítom akkor rettenetesen lassan történik meg mire végrehajtja a feladatot a gép, vagy a win./ feladatkezelőben néztem és ilyenkor azt írja hogy a program nem válaszol. Aztán persze  kb. 1-1,5 perc után megcsinálja  az elindított feladatot. Nos ilyen jellegű problémával korábban nem találkoztam. És ez nem a win 10 telepítésétől kezdve megy , hanem egy ideje kezdte el ezt csinálni a gép, vagy a win.. nem tudom igazából hogy ez win hiba vagy valami hardveres gond lehet.  Bárkinél jelentkezett, hasonló gond win10 alatt?  Remélem valamennyire érthető voltam. :))

    2015.09.16. , 20:48 #140285

    Sziasztok. Rádugtam a win10re az 10240 “végleges”re az 5.1et. A groove zene be is halt nem játsza le a zenéket. Filmnél van hang egy lejátszóval viszont zenénél a mélynyomó nem szól. A realtek oldaláról leszedtem a drivert ami a neve szerint win10-hez is való. Van ötletetek?

    2015.09.20. , 11:03 #140623

    Windows Update

    Sziasztok! Windows 10 Pro. verzióm van, és olyan gondom van napok óta, hogy a Windows Update kijelzi hogy frissítések érhetők el, de a frissítések letöltése 0%-on áll folyamatosan! Érdekes módon, a Deffender meg frissült az Updaten keresztül! Vajon egyedi probléma, vagy jelentkezett másnál is már? Mi lehet a gond?  

    2015.09.20. , 20:19 - válasz Vidr0301 hozzászólására #140719

    Sziasztok!

    Nálam is ugyan ez a hiba. Nem hajlandó frissíteni egy ideje. Valami megoldás?

    2015.09.21. , 13:05 #140766

    sziasztok. olyan kerdesem lenne hogy, felraktam anyamek laptopjara a windows 10 pro-t helyi fiokkal beallitottam teljesitmenycentrikusra a gepet (folyamatosan halozati tolton van a gep akku nincs benne de ez nem is lenyeges, szoval mindig a bekapcs gombal lovik ki ha nem hasznaljak (gondolom alvo uzemmodba teszi magat) namarmost mikor ujra bekapcsoljak bejon a bejelentkezes gomb es minden alkalommal ra kell neki nyomni. probaltam a netplwiz parancsot ki is vettem a jelszokerest is de ugyanugy ra kell neki nyomni. otlet?

    2015.09.21. , 22:53 #140848

    Üdv windows 10-ben nem tudok mp4-et lejátszani programfuttatási hiba 31-et ír ki.

    2015.09.22. , 07:49 #140862

    Sziasztok!
    Nekem a telepítéssel, frissítéssel nem voltak problémáim, de sajnos az alábbiakkal találkoztam:
    – nem tartja meg a képernyővédő beállításait. A következő bekapcsoláskor ismét alaphelyzetbe áll, azaz nincs képernyővédő;
    – nem hajlandó engedni a másik – XP-s – gépemről történő nyomtatást, hiába a megosztás, sőt az XP-s gépemnek nem engedi kezelni a W10-esen lévő fájlokat. Fordítva minden működik;
    – állandóan a szememre veti, hogy nincs bekapcsolva a Windows Defender, de bekapcsolni nem engedi, nem tudom “neki” megmondani, hogy az ESET-et használom és nem ismeri fel;
    – hiába kapcsolom ki az értesítéseket, mégis mindig értesít.
    Ha valaki esetleg tudna tanácsot adni, azt igen megköszönném, mert egyelőre nagyon bosszant.
    Köszönettel: W.A.

    2015.09.25. , 11:11 #141156

    Sziasztok!Tudna-e valaki segíteni.hogy mi lehet ez a dolog?mostanában egy párszor volt hogy a laptopomon megjelenik kék alapon a következő szöveg:Aszámítógép problémát észlelt összegyüjtünk néhány hiba információt aztán ujra indítjuk a rendszert (100%).Alatta megint a szöveg további részletekért a következő hibára keressen rá az interneten PEGE_FAULT_NONPAGED_AREA ,utána ujraindul,ezt főleg akkor csinállja amikor nagy fájlokat töltök le utorrent-el.Agépen win 10 pro fut ms álltal aktívállt.Próbálltam az enterprise kms-el aktiválltal is,ugyanezt a hibát produkállta.A laptop típusa ASUS X555LN.Ha lenne valakinek vm. ötlete,hogy mi lehet a hiba oka,azt nagyon megköszönném.Üdv: János

    2015.09.25. , 20:09 #141214

    Sziasztok!
    Asus Rog G750JZ laptopomat 8.1-ről (KMS-el aktiválva) 10-re frissítettem. Eddig minden működött szépen, de pár napja indítás végén előjön egy ablak, hogy az ” UMonit.exe” nem indult, az “ustor.dll” nem található. Próbáltam már több módszerrel (SFC/scannow) de nem javult meg. Esetleg tudna valaki segíteni a probléma megoldásában?
    Nagyon megköszönném!
     

    2015.09.25. , 21:03 - válasz Johny1 hozzászólására #141224

    Feladatkezelőben le kell tiltani az aut. indítását. 
    http://www.file.net/process/umonit.exe.html

    2015.09.28. , 21:32 - válasz mondeo hozzászólására #141586

    Köszönöm, letiltottam, holnap meglátom. Nagyon bízom benne.

    2015.09.30. , 18:31 #141693

    Sziasztok!
    Windows 10.Pro van a laptopomon de sajnos a csökkentett módot nem tudom elérni hiába nyomkodom az F8-at indítás közben nem hajlandó csak normál módban elindulni.Van erre valami megoldás vagy esetleg egy külső program amivel el tudnám indítani csökkentett módban? Vagy esetleg parancssor.
    Segítségeteket előre is köszönöm.

    2015.09.30. , 21:02 #141722

    Több mód is van. Sajnos az F8 nem vált be, túl gyorsan bootol a win10. A laptopodon is lehet egy speciális indítógomb hiba javításra, ahol a biosba lehet lépni és speciális rendszerindítást lehet indítani. Ha nincs, gépház-frissítés és biztonság-helyreállítás-spec.rendszerind.gomb és kiválasztani a csökk.módot. 

    2015.10.01. , 18:20 - válasz mondeo hozzászólására #141772

    Köszönöm az infót de a bios kicsit bonyolult nekem.
    Közben kutakodtam és találtam egy lehetséges megoldást talán másnak is jól jön majd.
    Windows billentyű +R vagy start menü futtatás- msconfig.exe majd a megnyíló ablakban a rendszerindítás fül alatt Indítási beállítások alatt pipa a Biztonságos indítás előtti négyzetbe majd jóváhagyás. Újraindítás és csökkentett módban indul a masina, normál módba való indításhoz pipa ki és újraindítás.

    2015.10.03. , 09:12 - válasz mondeo hozzászólására #141902

    Helló!
    Köszönöm, a módszer teljesen bevált, a probléma megszűnt.
    De sajnos jött helyette másik. Pár napja az Update jelzi az elérhető új frissítéseket, de a letöltési kísérlet után a 0x80004005 hibaüzenetet küldi. Ez gondolom még a 8.1-es KMS aktiválásommal lehet kapcsolatban. Erre lehetséges valami megoldás? Előre is köszönöm.  

    2015.10.03. , 21:22 #141963

    Több hiba is okozhatja melyik kódszámú frissítésnél jelez, pl. http://news.softpedia.com/news/kb3087040-fails-to-install-with-windows-update-error-0x80004005-492344.shtml – google-ban sok van.
    A KMS aktíváló proginak már nem kellene futni a gépen, uninstallálni kell, ha jól updatelted a 8.1-et 10-re akkor már aktívált.
    Amúgy nem valószínű, hogy az kavar be, inkább az MS frissítései körül vannak gondok. Nálam is volt ilyen jellegű hiba,hogy nem indult a letöltés. Lefuttattam a saját hibajavítóját – vezérlőpult-hibaelhárítás-rendszer és biztonság- Win update hibák megoldása- futtattni, és működött nálam. Vagy az MS oldaláról letölthető javító fix. Olvasd ezt legalul  http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/activation-errors-windows-10 . Lehet, nincs aktíválva még a win10? Ha nem akkor aktíváld. Leírást itt a DW-on találsz. Ha igen próbálkozhatsz még rendszer visszaállítással előző állapotra. Remélem a beépített javító elsőre megoldja. 
    Most nézem, hogy a Te gépedre sincs még win10 driver addik sok gond lesz vele,hasonlóan vagyok magam is/ASUS N750JK/. Várom az ASUS új 10-es drivereit. 

    2015.10.05. , 08:23 #142102

    Helló!
    A hibát, a windows10.0-kb3093266-x64-es frissítésnél írta ki, a Win update hibák megoldásával még nem próbálkoztam. A frissítést letöltöttem az MS oldaláról, és telepítettem. A KMS aktívátort még nem uninstalláltam, de megteszem. Egyébként aktiváltnak titulálja a rendszert. Bepróbálkozom a tanácsaiddal, addig is köszi!!! (A KMS-t, hogyan tudnám eltávolítani?)

    2015.10.05. , 19:54 #142154

    Szia!
    Így már értem a kód alapján.
    A KMS aktivátort a vezérlőpult-programok telepítése- törlése- menüben lehet törölni. Vagy külső törlő progival, v. a saját uninstalljával.  

    2015.10.30. , 19:45 #144385

    Sziasztok!

    A csempékkel van bajom, amiket amúgy szeretnék, ha nem működnének hektikusan. Gyakorlatilag a Futáron és az Időjáráson kívül egyik sem frissül megbízhatóan (PL: Groove Zene, Fényképek, Facebook). A Groove megakad egy tracknél és nem mutatja épp mi szól, a fényképek néha szintén “beakad” egy képbe. A Facebook pedig van hogy ok, de van hogy napokkal ezelőtti bejegyzéseket mutat random. Ráadásul az értesítései (a Facebook-é) is nagyon ritkán jelennek meg a műveletközpontban (eddig talán egyszer, kétszer).
    Tapasztalt más is hasonlót esetleg? Van-e valami megoldás? (a parancssoros csempe helyreállítás nem segített)
    Amúgy aktivált Win10 Pro HUN a rendszerem.

    2015.11.14. , 13:45 #145777

    Sziasztok!
    Azt vártam, hogy ez a frissítés megoldja gondomat, de nem így lett!
    Régebbi játékok, vagy nem indulnak egyáltalán, vagy villognak folyamatosan.
    A legújabb Nvidia Driver van telepítve a 358.91-es Win 10-hez.A kompatibilis hibajavítót futtattam.
    Nem tudom mi lehet a baj? Win-7 alatt nem volt ilyen bajom.
    Segítséget előre is köszönöm.

    ALAPLAP: ASUS P8H61-MLX
    CPU:Intel Core i5-2500 CPU 3.30 Ghz
    RAM:8 Gb
    VGA:Nvidia GeForce 560 SE
    Windows 10 Hom. 64-bit

    2015.11.14. , 13:56 #145780

    Ha elfogadsz egy tanácsot. Ne kínlódj mindenféle kodek csomagokkal! Ezek csak bekavarnak! Használj egyszerű, de nagyon megfelelő lejátszó programokat. Én semmilyen kodeket nem raktam fel, mégis mindent lejátszik ez az ingyenesen használható! Media Player Classic 6.4.9.1 

    2015.11.15. , 15:27 #145922

    üdv

    Előretelepített windows 8 volt a laptopomon amikor vásároltam, az lett frissítve 8.1-re majd 10-re, eddig semmi gond nem volt, majd tegnap frissített a gép (feltette ezt a Fall Update-ot )és azóta a képernyő jobb alsó sarkában “Aktiválja a windowst
    aktiválja a windows rendszert a gépházban” felirat jelent meg.

    A gépházba pedig azt írja,hogy: “A windows nem tudott csatlakozni a a munkahely aktiválási szolgáltatáshoz.Csatlakozzon a munkahelyi szolgáltatáshoz. Ha már csatlakozott, és nem szűnik meg a hiba, kérje a rendszergazda segítségét. A hiba részleteire kattintva megtalálja a pontos hibakódot is.Hibakód: 0xC004F074 “Mi lehet a gond? Mint írtam tiszta telepítés nem volt rajta soha csak frissítés.

    Mivel előretelepített volt a Windows aktiválási kulcsot nem tudok. Illetve eddig mindig aktivált volt a státusza, kivéve ezután a frissítés után.

    2015.11.15. , 16:36 #145929

    Sziasztok!

    Windows 10 64bit pro-t telepítettem rá win7re. Semmi gond nem volt a telepítés alatt. Utána rádugtam a többi vinyót. Először azt vettem észre hogy sokszor meg akad a win10, befagy egy időre nem tudok semmire kattintani. Most vettem észre, hogy a win10(C meghajtó) a D-re tett 8gb lapozó fájlt, míg a C-n 250mb-ot. Ha beállítom automatikusra, hogy a rendszer kezelje akkor a rendszer  vinyon törli a lapozó fájlt és át teszi a d-re Szerintetek mi okozhatja ez a hibát?

    Válaszokat előre is köszönöm.

    2015.11.17. , 11:48 #146141

    Sziasztok

    probáltam telepiteni a W 10-et meglévö W8.1 mellé másik particiora, de azt irja ki hogy nem telepithetö mert GTP formátumú az adott particio..Mi ilyenkor a teendö??

    Köszönöm

    2015.11.25. , 12:10 #146731

    Naprakészen frissített asztali W10-ben miért nem működne a TH2 funkciók? Pl. Appok, de az ablakok is szürkék maradnak.

    2015.11.25. , 12:13 - válasz acura13 hozzászólására #146732

    Partició manager programmal nézd meg, lehet, hogy módosítani (konvertálni) kell, de a 2 hasonló rendszer akkor is bekavarhat MBR miatt. Utoljára XP/7 fért meg egymás mellett. 2 vinyót célszerű használni.

    2015.11.25. , 12:33 - válasz acura13 hozzászólására #146734

    3 lehetőséged van.
      – csinálsz egy uefi telepítésre alkalmas médiát (pendrv – t rufus-al)   – a 10-nek,ez az egyszerűbb.
     –  megszünteted a gpt lemezt , de akkor mindent újra kell telepíteni
     – veszel egy új hdd-t

    2015.11.25. , 17:16 #146750

    Üdv! A win10 -l kapcsolatos a kérdésem. A start menü tapétájába(mozaik) lévö Hirek-ben lehet magyar nyelvet beállitani vagy ez még nem müxik.Elöre is kösszönöm a választ.

50 bejegyzés megtekintése - 1-50 / 108

Be kell jelentkezned a hozzászóláshoz.