Klíma szerelése, kivel, hogyan?

Klíma szerelése, kivel, hogyan?Egy klíma készülék megvásárlása és beszerelése komoly anyagi kiadásokkal jár, ezért nem árt megfontolni a vásárlás előtt néhány dolgot. Lássuk, mik ezek.

Két nagy összetevője vagy a klíma szerelésnek, az egyik a megfelelő szerelő kiválasztása, a másik pedig maga a klíma készülék.

A klíma szerelésnél tudni kell, hogy csak olyan szakember szerelhet, javíthat klímát, aki rendelkezik a megfelelő képesítéssel. Mindenképpen ilyen szakembert kell keresni, nem is érdemes másokkal, vagy saját felszereléssel próbálkozni. Klíma szerelőt tehát körültekintően kell választani, érdemes előnyben részesíteni a tapasztalatot, de persze sokak számára a szerelés ára lesz inkább a döntő faktor. Azzal is érdemes számolni, hogy a nagyobb településeken, pl. budapesti klíma szerelés esetén könnyen lehet, hogy a szakemberek csak hetekkel későbbre tudnak munkát vállalni, annyira be vannak táblázva. Érdemes a Facebookon vagy a Google-ben megnézni a lehetséges szerelők értékeléseit, véleményeit, ez is sokat segíthet a megfelelő klíma szerelő kiválasztásában.

A jó klímaszerelő a készülék kiválasztásában is sokat tud segíteni. A szükséges funkciókat általában mindenki meg tudja határozni, de a klíma teljesítményének meghatározása már nehezebb feladat. Figyelembe kell venni többek között olyan dolgokat, mint pl. a helyiség mérete, fekvése, az ablakok száma, mérete, vagy pl., hogy hányadik emeleten vagyunk. Szerencsére a jó szakemberek ránézésre meg tudják mondani, hogy az adott helyre mekkora klímára van szükség.