2017-es Win10 probléma

+1
0
-1
Megoldott
Nyilvános

Tegnap megkaptam a 2017 tavaszi Win 10 Enterprise frissítést (nyár közepén!). Most már a Gépházban nem lehet kimondottan csak a betűk méretét növelni, ill. félkövérre változtatni azokat, eltűntek ugyanis az alábbi menüpontok: “Speciális megjelenítési beállítások”, ” Szöveg és más elemek fejlett méretezése”, “Csak a szövegméret módosítása”. Ezekben lehetett beállítani pl. félkövérre a betűket. A félkövér betűk pl. nagyon kellenének. A Win 8.1 óta ezt eddig minden Win változat tudta, lehet, hogy a Win 8.1 előttiek is. Helyhiány miatt a 2016-os Win-t letöröltem, így már nem tudom azt visszaállítani. A hülye fejlesztők miatt most már életem végéig szívhatok? 

4 válasz

Nyilvános

Szia! Néhány napja én is megkaptam az uj frissítést és valóban hiányoznak a betűméret beállítások. Találtam egy kis ingyenes programot, amivel ez a beállítási hiányosság kiküszöbölhető. A progi neve Winaero Tweaker. Innen letöltheted és nem kell bámulnunk a miniatűr betűket……… http://winaero.com/

#1
Nyilvános

Köszönöm az ötletet, de az ajánlott program angol nyelvű. Letöltöttem, de nem megyek vele semmire – nem tudok angolul. Legalább azt mond meg, hogy melyik menüpontot válasszam.

#2
Nyilvános

Szia! Bal oldalon keresd az “Advanced appearence settings” menüt. Itt katt az “Icons” menüre és keresd a change icons font, CHANGE FONT  menüt. Az előugró ablakban válaszd a félkövér és 9 vagy 10-es betű méretet. Leokézod és katt a beállítás elmentésére (apply changes) Ujra indítás vagy bejelentkezés után lépnek életbe a módosítások. Következő a “Message font” , “Status bar” “windows title bar”

#3
Nyilvános

Nagyon köszönöm a segítségedet, eredményes volt.

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz