A system process folyamatosan 35% felett, túlmelegedés, mit tehetek?

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok!
Adott egy 2014 late i7-es MacBook Pro, az SSD kétfelé particionálva, egyik partíción OS-X EC, másikon Windows 8.1. Úgy egy hete frissítettem az OS-X-et a notihoz gyárilag kapott verzióról az új El Captain-re, azóta a windows teljesen megkergült. Lehet, hogy nincs összefüggés, de kb órára pontosan azóta áll fent a hibajelenség. Üresjáratban is borzasztóan melegedik a gép (eddig sosem mozdult meg a ventilátor sem benne), a feladatkezelőben pedig a System process mellett látszik, hogy állandóan 30-45% között teker.
Azokat a driver-eket, amelyeket tudtam, töröltem és frissítettem, de ezek külső eszközök (hangkártyák, midi vezérlők, stb). Mit tehetnék? Egy komplett reinstall-tól nagyon tartok, win10-et nem szeretnék, rengeteg munkám van függőben, igen nagy érvágás lenne most. Ugyanakkor a gép így nem maradhat, mert rettenetesen melegszik és ez hosszú távon semmiképpen sem szerencsés.
Előre is köszönök szépen minden tippet!

4 válasz

Nyilvános

Gyanús arra a leírásod, hogy nem maga a Mac OS frissítés okozta a problémát. A logika szerint a “ketté particionált” (gondolom ezzel dual bootban induló) 2 oprendszer nem tudja zavarni egymást, különösen azután nem, hogy az egyik betöltődött már. 
Lehet, h csak okoskodás:

  1. Valamiféle nem kívánatos frissítés jött le a Win8-hoz. 😉
  2. Bootoláskor történik valami, ami megzavarja a Win8-t, és ez a boot probléma esetleg akkor keletkezett, amikor frissítetted a Mac OS-t. Gugli barátnál érdemes lehet utánanézni, vajon mit írnak a “kockák” a Mac + Win dualboot-ról….
#1
Nyilvános

Köszönöm szépen válaszod!
Mivel ma határidős melóm van, kénytelen voltam még az éjszaka dobni egy windows 10 update-et, mert így legalább a telepített dolgaim megmaradtak és ma tudok haladni. A lényeg azonban hogy a win 10 alatt már feltelepült a bootcamp6 is, ami sok problémát megoldott, de még így is 10-15 perces ciklusokban egyszer csak elkezd hevülni a gép és maxon pörög a venti. Furcsa, hogy a system process itt is ilyenkor megugrik, igaz nem 30-40%-ra, csak 15%-ra.
Sajnos a guglit már rommá tekertem, érdemi választ nem leltem. Több helyen azt írják, hogy bele kellene kukkantanom, hogy a system process-en belül mely driver vagy dll fekteti be a vasat, de sajna ennek módjára még nem jöttem rá.

#2
Nyilvános

Az alma nem barátja az ablakosnak. Ebből logikusan következik, hogy újabb oprendszereknél a konkurencia felől fújó szél lefogása érdekében nem alkalmaznak olyan fejlesztéseket/módosításokat, melyek a kompatibilitást támogatnák. Ezért a vitorlák laffognak.
 
Bocs, korán van, de azt hiszem ez a lényeg, noha nem megoldást javasolva és technikai szaknyelven fogalmazva.
Magyarán: két lovon nem szabad egy nyergen ülni 😉

#3
Nyilvános

Igen, ebben sajnos tökéletesen egyet is értek veled. Alapvetően én voltam a balf*sz, hogy Mac-et vettem, de a zenei dolgaim miatt szükséges eszköz. Sajnos azonban OS-X-en nem tudok dolgozni, eladni meg nem tudtam, mert már egy hetesen is laza 200e Ft-tal ért kevesebbet a bolti áránál. Gondoltam teszek rá egy Win-t és így legalább munkára is használhatom, nem kell külön asztali gép. Idáig jó is volt, szélsebes, halk és egy 8-10 órás műszakot ledolgoztam vele töltő nélkül is. Ez a jóvilág viszont megszűnt és most használhatatlan windows-zel, OS-X-et meg nem méltatnám. Szóval kellene valami megoldás, mert nem lenne ez rossz Hardware, csak így használhatatlan.

Íme a ma reggeli fejlemény, viszont most már nem 10-15 percenként, hanem egy órája folyamatosan. Restart után pár percig nyugi, aztán kezdi ismét. Screenshot

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz