Alvó üzemmód_2

+1
0
-1
Megoldott
Nyilvános

Sziasztok!
A Windows 10 Creators Update 15063.296 build-jét használom egy HP ProBook 430 G4 laptopon. A gép a kiegyensúlyozott energia sémánál nem alszik el a beállított idő eltelte után. Ha lehajtom a fedelet, megnyomom az fn+alvás gombot, akkor működik, sőt a startmenüből is. A jelenség a többi energia sémánál is megvan.
Az alábbi linken található tanácsokat végig csináltam, semmi eredménye.
Az ún. tiszta indítás sem vezetett eredményre. A jelenség telepről és hálózatról üzemelés során is fennáll.
A HP support tájékoztatása alapján a laptop teljes mértékben kompatibilis a Win10 legutóbbi (fenti) verziójával, nem tudják mi okozza. Az új drivereket, BIOS-t, Firmware-t frissítettem, a jelenlegi legújabbakra.
A powercfg -a parancsra a következő képet kapom.
A Microsoft Community oldalán nem jutottam közelebb a megoldáshoz, ha van egyáltalán.
A rendszer friss telepítéssel került a laptopra, mivel SSD-vel lett bővítve. Minden létező frissítést megkapott, kivéve a touchpad ás a wifi legújabb illesztőjét, mivel ezekkel probléma van.
Tanácstalan vagyok. Kérem szíves segítségeteket!
 
Köszönöm!

4 válasz

+1
+1
-1
Nyilvános

Csak egy ötlet:
Nézd meg a gép felébresztéséhez engedélyezett eszközöket. Ezt úgy tudod, hogy egy rendszergazdai parancssorba a powercfg /devicequery wake_armed parancsot kiadod. A listából aminek úgy érzed, hogy nem kell felébresztenie a gépet, kikapcsolod ezt az engedélyét a powercfg /devicedisablewake “eszköznév” paranccsal. (Az “eszköznév” az előző parancs listájából derül ki, az idézőjel is kell.) Engedélyezni ugyanezen parancs deviceenablewake attribútumával lehet, ha mégsem az általad kiválasztott eszköz a ludas az automatikus elalvásban.
Másik út, hogy elaltatod kézzel a gépet (“lehajtom a fedelet, megnyomom az fn+alvás gombot, akkor működik, sőt a startmenüből is”), majd kis idő múlva felébreszted, és rendszergazdai parancssorba kiadod a powercfg /lastwake parancsot. Ez elméletileg kilistázza, hogy mi nem engedte az automatikus alvást. Ennek utána kikapcsolhatod az ébresztési engedélyét, persze vigyázva arra, hogy azért fel tudd mivel ébreszteni a gépet, ha kell…

#
Nyilvános

Szia!
Hogy is kezdjem. A fellegekben járok. Az elmúlt 168 óra legkézzelfoghatóbb ötlete volt. Magad mögé utasítottad a gyártó és az OS ügyfélszolgálatát! (Nem túlzás.)
EZT az információt kaptam az általad leírt parancsokra. Az első parancs utáni NONE válaszra kicsit megnyúlt a képem, de jött a második. Mivel más opció a tudásomhoz nem párosult, így az “Energiagazdálkodási lehetőségek”, “Speciális energiaellátási beállítások módosítása” almenüben, a “Főkapcsoló megnyomásakor” beállítás gyári értékét, azaz “Alvó állapot” átállítottam a “Nincs műveletre”.
Ezt követően a képernyő kikapcsolás és az alvó állapot eléréséhez szükséges idő átállításánál a lehető legrövidebb idővel próbálkoztam. 1 perc lett a képernyő kikapcsolás ideje, maga az alvás pedig 2 perc, hadd lássam mi történik a kettő között. A képernyő kikapcsolása után kikerekedett a szemem, mert elhallgatott végre a ventilátor, és itt már vártam a “csodát”. A második perc után megjött!
Köszönöm szépen még egyszer!!
Egy kérdésem maradt csak ezután. Ezek és a hasonló parancsok mindig is érdekeltek. Jó lenne bővíteni a tudásomat, így azt szeretném megkérdezni, hol lehet ezeknek utána nézni, okosodni ezekből, nyilván nem szoftver vagy rendszer mérnöki szinten?
Üdvözlettel: Monk!

#1
+1
+1
-1
Nyilvános

Több lehetőség is van.
Rendszergazdai parancssorba beírod a help parancsot, az is kiír egy csomót. Amelyikre bővebben is kíváncsi vagy, beírod így, hogy  “parancs /help”, idézőjel nélkül. Ez azokra a parancsokra is igaz, amelyeket a sima help parancs nem listáz ki. Pl. a powercfg nem lesz benne (azaz win8.1 esetén nincs, 10 esetében nem tudom), de a powercfg /help parancsra ennek ellenére kilistáz minden kapcsolót, és annak működését is.
Vannak különböző honlapok is, bár olyannal még nem találkoztam, amelyik minden parancsot felsorolt volna. Ezen elég sokat megtalálsz ABC-be szedve, de ami nincs benne, viszont létezik, a legegyszerűbb információs forrás maga az operációs rendszer, a “parancs /help”. Ez még azt is jelezni fogja, ha az adott parancs nem működik az adott oprendszeren.

#2
Nyilvános

 Ez elég érdekes téma, köszönöm!

#3

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz