asus laptop boot probléma

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Üdv van egy gyari Asus x555d laptopom Freedos-al amihez adtak 1 Win 8.1 cd-t. A problémám, hogy beteszem a cd-t és beálllítom a boot sorrendbe 1.-nek  akkor is a DOS-t hozza be , ha bekapcsoláskor kiválasztom manuálisan ,hogy mit boot-oljon  akkor is a DOS-t hozza be. Probaltam USB-vel is és ugyan az történik.

6 válasz

Nyilvános

Nekem kicsit gyanús ez a  kapott dvd , főleg ha az usb-s médiát is erről csináltad , vagy pedig még sem az igazi az a boot beállítás. Két lehetőség van , a lemezt beteszed egy másik gépbe , vagy leszedsz innen egy rendszert (iso, 8.1) és erről csinálsz lemezt vagy usb-t és megpróbálod felrakni.

#1
Nyilvános

Vagy nem sikerül valamiért beállítani hogy a dvd eszközről bootoljon vagy nem gyári /rosszul írt,rossz adat stb/ a Win lemezed.

#2
Nyilvános

Leszedtem innen egy win 7-et ratedtem pendive-ra es az asztali gépem hibatlanul olvassa de a laptop nem
 

#3
Nyilvános

Szép estét !
Asus termékkel jártam úgy , hogy a szép nagy Win.8.1 feliratú korong NEM az op.rendszert csak a drivereket tartalmazta !! Tehát : ha felteszel egy 8.1-et a “gyári” drivereket arról telepítheted . Én külső DVD-ről oldottam meg az op.telepítését. Nem volt mindegy melyik USB-be dugtam a meghajtót . Telepítés közben hibát produkált .
Kitartást és sok sikert : Vizsla
 

#4
Nyilvános

Jártam így egy Asus maxi tablettel, csak külső (usb-s) dvd-ről lehetett telepíteni rá bármilyen Windows-t.

#5
Nyilvános

Vagy az előző válaszoló, amit írt, vagy keresd a BIOS-ban a “Hard Disk boot priority” opciót, nekem csak ott lehet beállítani, hogy miről bootoljon.

#6

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz