Asus vagy Acer notebook?

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

Sziasztok!
Szeretnék notebookot vásárolni, már nagyon sokat megnéztem és kettőre szűkítettem a kört, de e kettő közül már nem tudok dönteni.
Szeretném a véleményeteket és a segítségeteket kérni.
Ezek a következők:
Acer Aspire 15,6” HD E5-571G-398J
Asus X555LA-XO1231D notebook fehér 15.6″ HD Core i3-5010U 4GB 1000GB DOS
Előre is köszönöm!
Tulip

5 válasz

Nyilvános

A legfontosabb kérdés (mint minden gépnél),hogy mire akarod használni ezek inkább csak “irodai/iskolai” felhasználásra vannak játékteljesítményük elég behatárolt.
Az ASUS gép gyorsabb procival van, “újabb/frissebb” alkatrészeket tartalmaz, könnyebb így mobilitásban jobb főleg ha közlekedni akarsz vele,viszont a fehér szín miatt látványosabban koszolódik.
Én az ASUS-t választanám.

#1
Nyilvános

ASUS +1

#2
Nyilvános

Köszönöm szépen a válaszokat!

#3
Nyilvános

Aspire E5-571G-36LB is 125-be kerül, viszont ez FULL HD paneles és MATT, ajánlom figyelmedbe!

Választásodat megsegítve: ahogy előttem írták, ASUS-on mindenféle kosz meglátszik, az Acer-ön ugyan nem annyira, de piszkosul gyűjti a lenyomatokat, ezt tapasztalatból mondom.

A két laptop processzorteljesítménye között minimális a különbség, az ASUS-é ugyan újabb és egy picivel talán gyorsabb, de általános használat mellett (böngészés, videónézés, szövegszerk és társai) semmilyen különbséget nem tapasztalnál a kettő között, inkább a merevlemez húzza vissza a teljesítményt.

Amit viszont megemlítést érdemel: az Acer-ben 6 cellás akku van, míg az ASUS-ban csak 2! Ha akkuról is használnád a gépet (márpedig pont ezért laptop, a laptop) mindenképpen Acer!

A driver támogatás miatt meg ne aggódj. Igaz, hogy az Acer csak 4. generáció, de ugyanaz a chipset van benne, mint az ASUS-ban.

#4
Nyilvános

El kell döntened notebook vásárlás előtt, hogy mire akarod használni azt a készüléket. 
Otthoni pl. játékra vagy üzleti célokra az irodában, mert nem mindegy !

#5

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz