Az ASUS VX228H TN, vagy IPS paneles, esetleg valakinek ha olyan van, vélemény? Ezt vagy inkább egy másmilyen monitort (pl. : LG IPS monitort) válasszak?

+1
0
-1
Újranyitás
Nyilvános

Az egyik oldal azt írja IPS, a másik, hogy TN! Ehhez nem értek, mi a különbség a kettő között?

4 válasz

Nyilvános

Mostan én becsszóra úgy vagyok vele, hogy az úttörő ahol tud segít, de…
De most komolyan, meddig tart a google-ba beírni ugyanezt?
Tehát az én abszolúte jóindulatú válaszom/segítségem a következő:
Írd be a keresőbe: “IPS vs TN”. Csak győzzed olvasni.
(az meg hogy ASUS, vagy LG – Olyan mintha megkérdezné itt egy ifjú srác, hogy az ágyban barna, vörös, szőke, esetleg fekete csajjal a jobb?)

#1
Nyilvános

Lassan már olyan “lusta” mindenki, hogy a legegyszerűbb kérdést is ide teszi fel. Van más lehetőség is előbb, pl. beírni a keresőbe!
Az egyik ember ezt mondja, a másik meg azt. Most mire számítasz? Inkább olvasgass, és magad eldöntöd, hogy melyiket vegyed.

#2
Nyilvános

Arra is gondolni kellene, mi van, ha egyáltalán nem ért hozzá, és pont ezért fordul a közösséghez!
A Google néhány esetben nekem sem segít, ilyenkor olyanhoz fordulok, akinek feltételezhetően lehet tapasztalata!
A keress a Google-ben, olvass a neten hozzáállás nem viszi előre sem a kérdező problémáját, sem az oldal hírnevét! Mellesleg ez legyen a legkevesebb amivel terheli a szervert!
Kedves kérdező!
http://www8.hp.com/hu/hu/products/monitors/product-detail.html?oid=7258790#!tab=oas
Nézd meg ezt, gyártótól függetlenül! Láttam működés közben, hardveres kolléga asztalán, kettőt egymás mellett! Keress egy áruházat ahol ilyen(ek) van(nak) és össze tudod hasonlítani, neked melyik jön be. Van aki a hideg színeket kedveli, van aki a meleg színeket. No és a pénztárcád vagy bankkártyád lehetőségeitől is függ!
Megnéztem helyetted, neked a neten, és nem érzek semmi fájdalmat…

#3
Nyilvános

 @Monk Nagyon nem értünk egyet (ami persze nem baj, unalmas is lenne, ha mind egyformák lennénk).
Az alap kérdés az volt, mi a különbség a kettő között (IPS vs TN)? Erre született már millió cikk, elemzés (magyarul is). Ezek NEM vélemények, NEM tapasztalati eredmények, még csak NEM is esetlegesen elfogult ajánlások, hanem száraz technikai leírások, amik sokszor elég hosszan és kimerítően foglalkoznak a témával, és nem utolsósorban hozzáértő szakemberek tollából születtek.
Az oldal hírnevét pedig NEM az viszi előbbre, ha megszületik itt a millió+1-edik ilyen cikk (ha ugyan vállalkozna itt bárki is rá).
Véleményem szerint azzal teszek jobbat a kérdezőnek, ha rávezetem arra, hogy NEM csak itt kérdezhet, hanem a keresőbe beírva is. Neki is jobb, és gyorsabb. Ha csak bemásolok ide néhány linket, azzal szerintem inkább csak hátráltatom a fejlődését.
Az olyanokra meg, hogy Samsung, vagy LG, vagy akármi, soha nem válaszolok – honnan tudjam mi kell neki? Beírja a gyártó nevével, hogy monitor, méretet megad, esetleg típust, hozzáírja még, hogy TEST (vagy TESZT, ha magyarul kell neki) és olvas.
Azzal, hogy beírom neki, hogy mondjuk nekem minden Samsung, és marhára meg vagyok elégedve – nem megy semmire, mert a következő beírja ugyanezt LG-vel,  a harmadik meg ASUS-t ajánl. Válasszon ő a netről, rengeteg a leírás, teszt. Ezt tanácsolni valakinek nem lerázás, hanem – mint írtam is – abszolúte jóindulatú javaslat.

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz