DASH-MPEG LETILTÁS

+1
0
-1
Megoldatlan
Nyilvános

Sokan panaszkodnak a HTML video lejátszás akadozására, nem tölt be és csak szenved. SIkerült megtalálnom az okát, de nem beszélek angolul és a programozáshoz sem értek.
Ez a DASH-MPEG plugin miatt van. Ez egy olyan HTML5 video lejátszó formátum, ahol a folyamatos lejátszást eröltetik, és a sávszélesség függvényében változik a felbontás. Ennél a lejátszási módnál nincs előtöltés (preload), csak mindössze néhány másodperc. Hiába várunk a betöltéssel, mert nem folytatódik, csak vár. Ha a sáv keskeny, automatikusan visszaveszi a video felbontását akár a 144-es élvezhetetlen minőségig. Szar az egész és sokszor ott is akad. 
Állítólag meg lehet buherálni a browsert, de ehhez már nem értek, itt kellene a segítség. Felül lehet írni a preload “none” – “auto” -ra, és a github.com nam állítólag van valami programja is erre. Így ki lehet erőszakolni a folyamatos előtöltést, akár a film végéig. Várom a vállalkozó kedvű programozók és buherátorok megoldását.
Köszönöm…

1 válasz

Nyilvános

Számtalan oka lehet, ha a böngészőben akad a lejátszás – például, ha valaki, khmm, buherálja a browsert.
Ha alapvetően megfelelő gépen megfelelő beállítások mellett megy a böngésző, akkor (feltéve, hogy van elég sávszél, és az anyag streamelése is folyamatos), akkor akadásmentesen megy a lejátszás – mindenféle holmi DASH-MPEG plugintól függetlenül.
Sok gépet üzemeltetek – egyiknél sem panaszkodnak akadozásra.

#1

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz