Egy gép 2 op rendszer

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Sziasztok !
Van egy gép ( MSI g31 ,Pentium dual- core, E2500 , 2 giga ram  )benne két merevlemez, két op rendszerrel , ha az egyik behalna. Évek óta így  használom,( Win 8.1, a másik win7 ). Pár hete megérkezett a win 10 frissítés, gond nélkül feltelepült a win8-ra, azóta is szépen működik. Pár napja volt időm , gondoltam a  a win7-est is frissítem , megjött oda is a frissítés, elkezdi a telepítést, de aztán leáll és kiírja , hogy a processzor nem támogatott  (NX). Gondoltam kicselezem , először win 8-at tennék , de még azt sem engedi ugyanezen okokból. Mi lehet a gondom? Nézegettem , hogy a biosban kellene állítgatni  , de az én biosom-ban  nincs ilyen lehetőség. Remélem érthetően fogalmaztam.

4 válasz

Nyilvános

Azt hiszem hogy a nem támogatott cpu – főleg a második lemezre vonatkoztatva – nem egészen valós információ. Ahhoz nem tudom mit szól a ms h kettő db 10 legyen egy gépen (ha csak nem vásárolt mindkettő).Nekem is mindig 2 rendszerem van, de soha sem azonos.
Meg kellene próbálkozni tiszta telepitéssel akár mindkét lemezre , elméletileg így talán sikerülni fog.
 
 

#1
Nyilvános

Olyasmi sincs, hogy “No Execution Memory Protection” vagy “NX Memory Protection” enabled/disabled? Az Advanced System Configuration-ban, vagy valami hasonlóban  kell lennie. 

#2
Nyilvános

senkialfonz
Én is gondoltam rá , hogy egy gépen esetleg nem szerencsés 2db 10-es , de ma egy laptopon is eljátszottam ugyanezt , nem volt kifogása ellene , azon mind a kettő 10-es működőképes. Tiszta telepítést nem feltétlenül akarnék egyelőre , mert  “nagyon sok” programot is újra kéne rakni .

#3
Nyilvános

pimi
Megtaláltam , köszi : No-Execute Memory Protect      Enabled-en volt (van) , gondolom ez így jó.
Köszi a válaszokat.

#4

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz