Érdekes hiba windows 10 telepítésnél

+1
0
-1
Megválaszolt
Nyilvános

Telepítésnél, amikor kiválasztanám a partíciót amire települnie kellene, azt írja ki hogy “nincs elég szabad hely az adott partíción”, pedig 100 GB-os partícióról lenne szó. Próbáltam formázni, nem segített. Ezután töröltem, de amikor újat hoznék létre, akkor semmi sem történik. Win7 és Win10 is ezt produkálja. Kifogytam az ötletekből, a neten pedig érdemi segítséget nem találtam.

23 válasz

Nyilvános
Profile photo of kabala Staff 2016/01/25

Egy picivel több infóra lenne szükség.
Hogyan próbálod telepíteni a Win10-et? Másik rendszer mellé lemezről, USB-ről? Esetleg már egy meglévő rendszer alól a telepítő média setup. exe futtatásával? Esetleg tudnál képernyőképet mellékelni? Az is segíthetne a kérdés megválaszolásában.

#1
Nyilvános

Valamit biztosan elnézel. Formázd le (nfts) az egész lemezt (ne csak töröld).Előre csinálhatsz új particiókat v ha úgy gondolod akkor a telepités folyamán.

#2
Nyilvános

Egy meglévő rendszer mellé szeretném USB-ről. Be boot-ol, rányomok a továbbra, aztán a telepítésre, majd amikor ki kellene válasszam, hogy melyik partícióra telepítse, egyikre sem hajlandó. Mint említettem van erre egy külön 100 Gb-os, arra azt írja, hogy nincs elég szabad hely. Próbáltam a már meglévőt letörölni, és oda telepíteni, de ugyan az a végeredmény. Sokszor telepítettem már windows-t, de még sose ütköztem ilyen hibába. :/

#3
Nyilvános

Egy lemez van? Milyen van fönt és mt szeretnél felrakni? Tényleg jó lenne egy kép.

#4
Nyilvános

Igen, egy lemez. Win10 32Bit van fent, de mivel történt memória bővítés, ezért most a 64Bit-est szeretném felrakni. miről kellene kép?

#5
Nyilvános

De akkor minek a régi? Magáról a lemezről egy ilyen: http://imgur.com/kgDWmPz.jpg?DirtyWindows.jpg

#6
Nyilvános
Profile photo of kabala Staff 2016/01/25

A meglévő rendszeren lévő Lemezkezelés mit mutat? Erre gondolok:
imgur-image

#7
Nyilvános

Tessék

#8
Nyilvános

A jelenlegit nem merem letörölni, mert akkor teljesen használhatatlan lenne a gép :/

#9
Nyilvános
Profile photo of kabala Staff 2016/01/25

A következőt próbálnám meg.
Törölném az uj (D:) partíciót,
imgur-image
majd jobb klikk Új egyszerű kötet… > Tovább > Tovább >Tovább és itt a következőt bejelölni:
imgur-image
Befejezés után ilyesmit kell kapnod:
imgur-image
Ezután indítsd a telepítést. Így:
1 Csatold fel a telepítőlemezt.
imgur-image
2 A telepítést a sources mappában lévő setup.exe alkalmazásra kattintva indítsd.
imgur-image
A telepítő elindul. Természetesen az egyéni telepítést válaszd és a most létrehozott partícióra telepítsd (RAW).
 
 

#10
Nyilvános

Akkor minek az új 64  bites windows ha ragaszkodsz a 32 biteshez? Ha pedig a 64 bitest szeretnéd használni a memória bövítés miatt akkor semmi szükség a régire.
Teljesen értelmetlen amit csinálsz.
Formázás után tedd fel a 64 bitest és kész.

#11
Nyilvános

Sajnos így sem megy, a setup.exe-re pedig azt írja, hogy nem futtatható… :/

#12
Nyilvános

Azért hagyom még rajta a 32 bit-est, mert jelenleg csak az használható. Ha feltelepül rendben a 64 bit-es, akkor nyilván letörlöm a 32-est.

#13
Nyilvános
Profile photo of kabala Staff 2016/01/25

 Ha már a setup.exe sem futtatható, akkor szerintem a telepítőlemezeddel lehet gond.

#14
Nyilvános

Már 3 fajtát próbáltam (win7 64bit, win10 64bit, win10 32bit), egyiket sem hajlandó feltelepíteni se pendrive-ról, se daemon tools-al.. :/

#15
Nyilvános

Állítsd át a biost és bootolj a win lemezről.

#16
Nyilvános

Nincs olvasó a gépbe 😀 Kezdem elveszteni minden reményem… Közben ki tudtam próbálni a telepítőt egy másik gépen, és ott gond nélkül elindul a setup.exe… rosszat sejtek

#17
+1
+1
-1
Nyilvános

 Nincs semmi baj, gyanúm szerint egyszerű dologról van szó.
Tippem szerint a lemez MBR formátumú. A fő partíciós tábla (MBR) max 4 elsődleges partíció adatait képes tárolni. Itt már van négy. Az új Win telepítésekor kellene még egy (rendszer számára fenntartott), és emiatt nem megy.
Azt gondolom, ne parázz, töröld nyugodtan a régi rendszert, és telepítsd az újat (már persze a fontos dolgokat lementve).
Amúgy elég furán van particionálva amúgy is, ha menteni tudsz mindent, jobb lenne újragondolni, és újra beosztani a lemezt, a rendszernek szánt rész legyen elől.

#18
Nyilvános

Szinte biztosra veszem . hogyha a 32 bites ment rajta akkor a 64-s is menni fog. Csináld meg a tiszta telepítést bátran! Valami van azon a lemezen ami nem tettszik a telepítőnek , az h nincsen elég hely lehet h fals információ.  

#19
Nyilvános

Köszönöm a sok segítséget srácok. Arra jutottam, hogy legyalulom a vinyót, remélem az már segíteni fog 😀

#20
Nyilvános

Norton Ghost-al csinálj egy másolatot a mostani jó, működő rendszerről. Utána törlöd a rendszert, és próbálkozol a 64 bitessel, ugyan oda. Ha felmegy, örülsz, ha nem, akkor a Ghost másolatból néhány perc alatt vissza állítod az előző működőt.

#21
Nyilvános

Én is jártam már így, és gyalu lett a vége. De egyébként a C és a Rendszer számára fenntartott partíciót is törölni kellett volna már az első Win10 telepítésénél és újra létrehozni. Mert ha nem UEFI-ben van akkor a Rendszer pat. a W7-nél 100MB, a W8.1-nél 350MB, és a Win10-nél 500MB.

#22
Nyilvános

Végül is sikerült megcsinálni. Egyedül azt a 100 MB-os rendszer számára fenntartott partíciót kellett töröljem, azután kérdés nélkül felment a rendszer. Minden esete érdekes volt. Köszönöm a segítséget! 😉

#23

Lépj be, vagy Regisztrálj a válaszadáshoz